Keresés

Részletes keresés

Sinbiciklis1 Creative Commons License 2009.06.23 0 0 101

A Túrakerékpározás topikban érdeklődj. Ott vannak ilyen elvetemültek;)

Előzmény: csak Sanya (100)
csak Sanya Creative Commons License 2009.06.23 0 0 100
Sziasztok

Jövő nyáron szeretnék eltekerni a Fekete-tengerig a Duna mentén.
Ezzel kacpsolatban érdeklődnék hogy ez
- mekkora kihívást/megterhelést jelent (1600km)
- kb hány nap alatt teljesíthető
- körülbelül milyen költségekkel kell számolni
- egy kisérőató mekkora segítséget jelent
- csinálta már valaki
- esetleg szokott-e erre túra lenni
- stb.

És a legfontosabb kinek lenne kedve jönni? :)
iistvaan Creative Commons License 2009.05.28 0 0 99

ULM-BUDAPEST kerékpártúrát tervezünk a párommal, Tandemmel-utánfutóval.

Gyűjtöm az információkat, köszönettel veszek minden jótanácsot.

Itt is olvastam már sokat. Köszönöm!

iistvaan @gmail.com

Sopron-Sly Creative Commons License 2009.02.17 0 0 98
Szeretném hanyagolni a kempingeket /plussz csomagok/,de valószínű ilyenkor ez lenne a legrugalmasabb megoldás. Hú... mennyi infó hirtelen:)! Köszi.
Előzmény: Apa54 (97)
Apa54 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 97

Ha a kempingeket preferálod, oda bármikor "beeshetsz",99% hogy találsz helyet. Tavalyi hozzászólásaimban találhatsz információkat, melyeket bemásolom.

"Néhány tippet, útvonal, kerékpárbarát kempinget ajánlok, személyes tapasztalat alapján a tervezett passaui túrához (ha esetleg nem akartok vadkempingezni, amit én nem javaslok még ott sem ahol lehet): kemping Hainburg után Petronell Carnuntumban. Ez ugyan egy kis kitérő, de be kell kalkulálni azt, hogy Bécsig nincs másutt kemping.(Legalább is én nem tudok róla.)

http://www.firma.at/www.tennishalle.peiritsch.at.tf_Petronell-Carnuntum-Tennishalle-Camping-PEIRITSCH-Tennishalle-Badmintonplatz-Campingplatz-Gasthaus-Sauna-Tennishalle-Camping-PEIRITSCH-_5f339927d6c8d415c436b23f81039bb6

http://www.tennishalle.peiritsch.at.tf/

(látványosság a Marcus Aurélius császár idejéből származó katonatábor maradványa és a Heide Tor. Olyasmi, mint nálunk Aqvincum)

Javaslom, hogy Hainburgnál menjetek át a hídon, mert így a dunai kerékpárúton tudtok tekerni Ezen a szakaszon vadkempingezni amúgy sem szabad, mert Bécsig természetvédelmi terület. A Duna jobb partján nincs kerékpárút, csak közút.(Én azt is szoktam használni bátran, mert az osztrák sógorok sokkal óvatosabb vezetők, mint a magyarok, ők vigyáznak bicajosra.)

Bécsnél az első adandó alkalommal átmenni a Dunán, és folytatni az utat a jobb parton, annál is inkább, mert tudomásom szerint nincs kerékpárút tovább a bal parton. Illetve kempinget ezen az oldalon találtok Klosterneuburgnál, és Tullnnál. http://www.tiscover.at/donaupark-camp.klosterneuburg http://www.tiscover.at/at/guide/5,de,SCH1/objectId,CPS172620at,tisindex,1/home.html

Bécsben két kemping van, a Duna partit nem ismerem, csak azt, amely a bécsi erdőben van, de az kiesik az útvonalból. Ha nem éjszakáztok a klosterneuburgi kempingben, akkor itt vigyázni, mert menet közben könnyen túl lehet szaladni. Figyeljétek az útjelző táblákat, mert sok helyen menetirány szerinti baloldalra teszik ki, emiatt el lehet tévedni. A kemping bejáratánál balra fordulni, átmenni a hidon és utána rögtön jobbra fordulni, a vasútállomás parkolóján keresztül haladva tudtok tovább kerekezni a grafensteini vízerőmű felé. Itt értek ki ismét közvetlenül a Duna partra. Tovább haladni a jobboldalon, (baloldalon a kerékpárút egy ártéri erdőbe vezet, és ha magas a Duna vízállása, vízszint alatt lehet az erdei út) érintve Tullnt, és Zwentendorfot. (Itt is találtok kempinget, bejelentkezni az étteremben lehet.) Az altenwörthi vízerőmű kapujánál választani kell, hogy melyik oldalon maradtok. A jobb oldalon előbb találtok kempinget Traismauernél. Ha átmentek az erőművön a bal partra, javaslom kempingnek a rohrendorfban található Josef Ettenauer kicsi kempingjét, amelyet a Untere Haupstrasse 33-35 alatt található. http://www.tiscover.at/at/guide/5,en,SCH1/objectId,CPS687083at,curr,EUR,parentId,RGN130621at,season,at1,selectedEntry,camping/intern.html  Az út jobboldalán ki is van táblázva. A nagykapun kell bemenni, hátra az udvarra. Ha nem fordultok le jobbra a dunai kerékpárútról Rohrendorf felé, akkor beértek Kremsbe, és a hajókikötő mellett találjátok az ADAC kempingjét.

Krems után a steini hídnál megint választani lehet, hogy melyik oldalon menjetek tovább. Mind két útnak van előny is, hátránya is. Ez attól függ, hogy mikor akarjátok megnézni a melki apátságot. Ha menetre, javaslom, menjetek át a hídon a jobb oldalra. Mivel Passautól vissza is a dunai kerékpárutat veszitek igénybe, úgy nem okoz gondot a választás. Jó néhány lehetőség van a Duna átkeléséhez, híd, komp, átkelőhajó, vagy a vízerőműveknél. Talán csak egy vízerőműnél nem lehet átbicajozni, de arra már nem emlékszem, hogy melyiknél. (Ezek az információk részemről több évesek, ha időközben változások történtek, és mivel azokról nem tudhatok, az esetleges tévedésekért elnézést kérek.) Figyelembe kell venni a Duna vízállását is, mert magas víznél elöntheti a kerékpárút egyes részeit, és emiatt lezárhatják.

Kempingek:baloldalon felfelé (csak azokról írok amelyekben én is voltam).

Au.Naarn(közvetlenül a kerékpárút mellett).

Linz-(hasonló mint a zwentendorfi)

Ottesheim-(kicsit beljebb esik a kerékpárúttól)

Kochbachmülle- ez már német részen az út mellett.(Passauban is van az Ilz partján a híd után jobbra. Itt nem voltam de mentem volna, ha úgy jön ki a lépés.

Felfelé a jobb parton nem voltam kempingben így azokat nem ismerem.

Ha esetleg később is lesz kedvetek (miért ne lenne) kerekezni, merem javasolni a Fertő tó megkerülését. A Fertő-tó mellett pár km-re javaslok egy szálláslehetőséget Frauenkirchenben a Paula kempinget. A vizesblokk hagy ugyan némi kívánnivalót, de a többi szolgáltatása kiváló.(pl.: a melegvizes medence, épített látványosságok, ilyen a vár, a sziklakert a tó stb.)

Vízi átkelés csak egy helyen muszáj, Schlögennél, ha nem akartok a közúton kerekezni. A Dunán át lehet menni, Engelhaltzellnél és Obernzellnél komppal.

Hirtelenjében ezek jutottak eszembe. Nyugodtan neki lehet vágni, mert eltévedni nagyon nem lehet, hiszen csak a Duna vonalát kell követni. Jó utat."

Előzmény: Sopron-Sly (96)
Sopron-Sly Creative Commons License 2009.02.16 0 0 96
Éppen ezért érdekelt volna a kötelezőség,mert annyit szeretnék menni,amennyi jólesik (napi 180-240 között tervezem). Ahol utolér az aznapi "kimerülés", ott... vagy valahol a közelében szeretnék éjszakázni. Nem szeretek időre tekerni...
Előzmény: Apa54 (95)
Apa54 Creative Commons License 2009.02.16 0 0 95
A szállást nem kötelező lefoglalni, de ajánlatos.(Természetesen ez esetben pontosan be kell tartani a túratervet.)
Előzmény: Sopron-Sly (94)
Sopron-Sly Creative Commons License 2009.02.11 0 0 94
Sziasztok! Najaa... a térkép elég tré,de jobb a semminél. A könyv nekem azért nem jött be,mert Passautól halad Bécs irányába a leírásokkal (az "Egri csillagok"-at sem a végéről kell kezdeni)... és akik oda-vissza bringával szeretnék megtenni az utat?
/// A kerékpárút melletti szállásokat kötelező előre lefoglalni? Foglalás nélkül is található szabad szállás?
Előzmény: kerol_t5 (90)
Sinbiciklis Creative Commons License 2008.09.16 0 0 93
Na, ezt kerestem. Jövőre talán még jól jöhet másnak is.
Előzmény: Sinbiciklis (5)
kerol_t5 Creative Commons License 2008.08.26 0 0 92

Igen sajnos ez igy van . Azt mi se használtuk . De az ottani "Turinform" irodákba  egész jo ingyentérképekhez lehet hozzájutni .

Előzmény: Apa54 (91)
Apa54 Creative Commons License 2008.08.26 0 0 91
Csak a térképe iszonyatosan tré, de a többi az oké.
Előzmény: kerol_t5 (90)
kerol_t5 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 90

A könyvesboltba kaphato  DUNAMENTI KERÉKPÁRUT AUSZTRIÁBA  cimü kiadvány . / legalábbis 2002-be kaphato volt/ . A könyv A5-ös méretü igy kishelyen is elfér . A Passau -Bécs - Hainburg  utat 11 szakaszra osztja és részletes leirás olvashato mind a domborzati viszonyokrol mind az utak minöségéröl / murvás e vagy aszfaltozott / , látnivalokrol , szálláslehetöségekröl .

Gracioso Creative Commons License 2008.08.25 0 0 89
Íme itt van még jobb minőségben :)

Amúgy a leírás alján ott vannak a linkek a különböző minőségű térképekre :)
Előzmény: zfazek (87)
zfazek Creative Commons License 2008.08.25 0 0 88
Nem rossz ötlet! Linzben úgy is lakik egy haverom és már nagyon adós vagyok egy látogatással. Onnan lehetne mindkét irányba csillagtúrázni.
Előzmény: Törölt nick (85)
zfazek Creative Commons License 2008.08.25 0 0 87
Köszi!

A térkép nagyon jó, pont ilyenre gondoltam ahol lehet látni a kerékpárút nyomvonalát. Láttam már korábban is de a hosszú nyúlványra idáig nem mertem ráklikkelni :)
Előzmény: Sinbiciklis (86)
Sinbiciklis Creative Commons License 2008.08.25 0 0 86
Előzmény: zfazek (84)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.25 0 0 85
Én azt javasolnám, menjetek ki kocsival Melkig, onnan irány Passau, és vissza a másik parton. Melken innen nem sok a látnivaló, csak gurulás a gáton, vagy a kukoricatáblák között...
Előzmény: zfazek (84)
zfazek Creative Commons License 2008.08.25 0 0 84
Hát az nem sok :(
Úgy látszik kénytelen leszek először kerékpárral felderíteni az útvonalat.
Tegnap guglizás közben találtam egy cikket miszerint 2003-ban pár gyorskoris megcsinálta a Passau - Bécset. De németül írták és a babelfish elég gyenge napot fogott ki, így korlátozottan értettem csak.
Létezik erről dedikált térkép?
Előzmény: Törölt nick (83)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.25 0 0 83
Láttam görkorisokat. De nem végig sima aszfalt, és nem végig dedikált kerékpárút. Bécstől arrafelé egy darabon földes. Úgy mondanám, 60%-ban görkorizható.
Előzmény: zfazek (78)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.25 0 0 82
Csörögj rám a 30-3031335 mobilomon!
Előzmény: Attilas (81)
Attilas Creative Commons License 2008.08.22 0 0 81
Csak olvasó vagyok itt is, mint a többi kerékpáros topikban, de a kiajánlott reku váz felkeltette a figyelmemet. Régóta érdekelne egy ilyen lehetőség, de a gyáriakat anyagilag nem engedhetem meg. Ha valóban eladó, érdekelne, szívesen talpra állítom és kipróbálnám ezt a kerékpározási formát is.
Előzmény: Törölt nick (64)
Apa54 Creative Commons License 2008.08.22 0 0 80
Ha nem kell kemping felszerelést vinni magaddal, csak pótgörgőket, akkor talán. A hátizsák miatt lehetséges, hogy néhány napon belül komoly hát és derékfájásod lesz. Attól függ, milyen nehéz a pakkod, illetve milyen kondícióban vagy. Ha bőven el vagy engedve lével, akkor, no problem.
Az út burkolatát a kerékpárutaknál ismerem, nem tudom, hogy a görkorcsolyával is le lehet küzdeni a finom murvás szakaszokat, melyből az osztrák részen is adódik jó néhány kilométer. Hátizsákos görkorcsolyásokat emlékezetem szerint nem láttam, csak batyu nélkülieket. Megpróbálod, legfeljebb ha nem sikerül, sétáltál egy nagyot…(Vagy a vonat)
Előzmény: zfazek (78)
Sinbiciklis Creative Commons License 2008.08.22 0 0 79
Olvasd végig a beszámolókat! Végig van kerékpárút, de a német részen murvás. Azon kicsit macerás, bár az 5let nem rossz.
Előzmény: zfazek (78)
zfazek Creative Commons License 2008.08.22 0 0 78
Arra gondoltam, hogy mi lenne ha az emberfia nem bicajjal hanem egy hátizsákkal és görkorcsolyával jönne haza Passauból. Mennyire kivitelezhető ez? Követelmény a gépjárműforgalomtól elzárt betonút lakott területen kívül (belül gondolom van járda legrosszabb esetben), minimális lejtő.
BONNIE Creative Commons License 2008.08.17 0 0 77
Ok, jegyzetem, a serfőzdét vágom hol van, de szerintem a másikat is meg fogom találni :)
Előzmény: Törölt nick (75)
Sinbiciklis Creative Commons License 2008.08.17 0 0 76

Ahol viszont jól lát6óan ki vannak táblázva az utak, ilyen helyekre is elvezetnek:Burg Kreuzenstein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bővebben a képtáramban:http://kep.tar.hu/qcqc Bécs 2008

Előzmény: Apa54 (71)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.17 0 0 75
A büfének az a neve, hogy El Danubio. A regattapálya felé vezető út mellett van. Sergio a főnök :-)

A serfőzde meg a főtér felső végében van, hogy milyen Brauerei van kiírva azt nem tudom. Valami kelta sisak van a cégérben. Az Altbier-ről annyit kell tudni, hogy a régi serfőzési technikával készül, olyan mint az ale a briteknél. Harapni lehet úgymond :-)
Előzmény: BONNIE (70)
Apa54 Creative Commons License 2008.08.16 0 0 74
Köszönöm a korrekt tájékoztatást.
Előzmény: Sinbiciklis (72)
Sinbiciklis Creative Commons License 2008.08.16 0 0 73
Előzmény: Gracioso (69)
Sinbiciklis Creative Commons License 2008.08.16 0 0 72

Kedves Apa !

 

Ott voltam, +kérdeztem, lehet:

Előzmény: Apa54 (50)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!