Keresés

Részletes keresés

olimama65 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47867

Nuska4!

Ezer hála és köszönet azért, amit írtál, hogy ilyen szépen összefoglaltad a mondanivalódat, ami 100 %-ig igaz. Én sem vagyok régen itt, az unokáim szerint internet-guru lettem, mert többet jövök én föl, mint ők. Tudom, hogy az én horgolásaimtól sokkal szebbek, értékesebbek, remekművek vannak fenn, de nagy sikernek könyvelem el azt, hogy megtanultam a képtárat létrehozni, a képeket felrakni, amit csakis a topiknak köszönhetek.

Ezért amíg élek hálás leszek a topiktársaknak, azoknak, akik bíztattak, mert bíztak bennem. Köszönet érte!!!!! 

Előzmény: Nuska4 (47862)
LRJudit Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47866

Olimama!

Helyes a bőgés!

Kereszt_szem!

Köszönöm! Ez lesz pénteken az ebédünk.

Nyuszturenka!

Mindjárt megnézem.

Jucus!

De igen! Hihi!

És a sajtosod nagyon hamar el fog készülni.

Szirmok!

Nem felejtettem el semmit!

A magaméval és másokéval együtt, laza 30 gombóc horgolócérnát vettem ma.

És még a zsenília fonalat, amit nagyon régen szerettem volna. Ja, a zseníliával együtt még +7 kisgombócot. Idánál szépel külön volt téve, amit nektek már félretett.

Nuska!

Valóban szép volt.

Megjegyzem, ha nem válaszol senki egy ilyen hsz-re, nincs vihar!

Előzmény: olimama65 (47838)
Andi171 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47865
Nuska, ezt szépen összefoglaltad! Pont így van, szerintem is.
Előzmény: Nuska4 (47862)
Jolimama Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47864
Nagyon okosan szóltál. Puszillak
Előzmény: Nuska4 (47862)
horgIca Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47863

Nuska, imádlak!! a könnyeim jöttek ki míg végigolvastalak, de megérte.

Ezer puszi Neked és a gyerekeknek.

Előzmény: Nuska4 (47862)
Nuska4 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47862

Ildikó hsz-éhez szeretnék szólni. Hosszú leszek, de le kell írnom, ne haragudjatok.

A mai világban az emberek egyre közömbösebbek egymás iránt. Nem tudnak a másik örömének örülni, eyüttérezni vele, átérezni a másik problémáját, gondját, baját. Emiatt, ha valaki örül a másik sikerének, megdicséri a munkáját máris nyalizásnak tűnhet. Ildikó!  Nem szabad félreértened ezt a topicot! Gondold el, hogy milyen topic lenne ez, ha csak bemutatnánk a készített darabokat, feltennénk mellé a leírást és a mintát és kész, ennyi. Senki nem tudna a másikról semmit.

Én még csak pár hónapja tanultam meg horgolni. Soha nem fogom elfelejteni, hogy szivecskét akartam horgolni, de sehogysem sikerült. A lányok annyira akartak segíteni, hogy sorra mindenki meghorgolta a szivecskét. Küldték a @-eket szinte lépésenként, hogy hogyan tovább. És meghorgoltam!!! Bár, akkor azt gondoltam hogy nem is én csináltam. Ha akkor nem segítenek, ma nem vagyok már itt és horgolni se tanulok meg. Azóta már szalagosakat is tudok.

Milyen lenne ez a topic, ha nem izgulhatnánk a műtét előtt állókért, betegekért, kisbaba,- kisunoka születéséért, vizsgázókért, párkeresőkért, ellopott autókért, ha nem örülhetnénk a szépséges kerteknek, virágoknak, állatkáknak, szülinapoknak, a finom főztöknek, recepteknek, feltett albumoknak, egymás családjainak, a terítők bontásainak, (főleg, ha a papa is besegít), az újonnan érkezőknek, vagy éppen előkerülőknek, sikeres unokák, gyerekek szerepléseinek, díjainak, munkáinak, jó fonalvásárlásnak, a sok jótanácsnak, segítőszándéknak, együttérzésnek, erőadásnak, meggyógyulásoknak, jó sétának melynek eredménye egy-egy újság beszkennelve a képtárba, régi, de újból kapható bonbonok, csokik bemutatásának, növények betegségeinek, neveinek megfejtésének........ Azt hiszem, nagyon kevés dolgot írtam le erről a topicról, mennyi, de mennyi mindent lehetne. Ezért jó itt. Lehet, hogy van, akihez keveset szólnak, hozzám se szólnak mindig, de akkor írok én, szólok én. Nem érzem, hogy ne szeretnének itt, pedig nagyon új vagyok, nem is ismernek, azt se tudják ki vagyok, honnét vagyok. Nem baj nekik az se, hogy kövér vagyok, még ebben is segíteni akarnak.

A dicséret, buzdítás mindenkinek nagyon fontos. Megdicsérjük egymás alkotásait, mert valóban szépek, sok munka van bennük, és ez ösztönzőleg hat mindenkire. Van, hogy nem annyira tetszik egy munka, de mégis megdicsérjük azt. Nem nyalizásból, nem képmutatásból, csupán egy dolog miatt: mert jó ÖRÖMÖT szerezni másoknak. Ha tudom, hogy elég egy ember öröméhez annyi, ha egy jó szót mondok, akkor miért ne tegyem meg???

Ildikó! Szerintem, téged is szívesen lát, látott itt mindenki, sajnálom, ha te nem így érzed, nem így látod.

Bocsánat mindenkitől, ennyire hosszúra azért én sem gondoltam.

 

nyuszturenka Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47861

Kedveskéim.. Köszönöm, hogy itt lehettem. Holnapra kiszerkesztem a képet pontosra, jól láthatora, és akkor eltudjátok nekem mondani mi a tény állás, de most lelépek mert kezdek fázni, ne hogy baj legyen.

 

Puszi mindenkinek. Jóéjszakát....

fpárduc Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47860
TJUcus! lehet hogy az egér a ludas, meg a fénymásolásnál vettem észre, hogy az készíti ki a bal vállam. Na a majdnem két hónapos folyamatos fénymásolás nem tett neki jó, sztem most jött ki rajta.
Nem baj, majd elmúlik, ha meg nem, akkor elmegyek dokihoz vele.
a meleg segít neki...Majd melengetem. Megyek is pihizni, aludni. Holnap megint jövök.
:D
További szép estét mindenkinek!
fpárduc
Előzmény: TJucus (47855)
olimama65 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47859

Na visszajöttem és olvastam! Elég nagy a lista, amit kiírtam, ezért bocsi, hogyha hosszú leszek.

Erzsimami! A Rákóczi-túróst én is sokszor sütöm, remek sütemény, sok van belőle és nagyon szeretjük.

Ibolya 58! Irigyellek a virágkiállításért, nagyon szép élmény lehetett.

Magdi 68! Nagyon jók az edényfogóid. Valamikor az ősszel vettem egy újságot, azt hiszem háztartási kiegészítők a címe, tele van különböző állatfigurás edényfogóval, majd én is sort kerítek a horgolásukra.

Nyuszturenka! Anyukád képe csodás, én azt már a szemem miatt nem tudnám csinálni. A kezemre vigyázok, most a bokám fáj, mert legalább ötvenszer megjártam ma a virágok kihordása miatt a 7 lépcsőfokot, ami a lakásba vezet.

Vicuska! Csodásak a képeid, a tortát szívesen megkóstoltam volna. Maradj csak meg nekünk, én is kövér vagyok, ez ne zavarjon, majd lemegy.

Jolimama! Köszönöm, majd megnézem. Nem nagyon merek senkit sem megjelölni, nehogy baj legyen belőle. Azok, akik nekem az iwiw-en fent vannak, azok biztos nem fognak érte megharagudni. A terítőd csodás, a feltett képeket még nem tudtam végignézni, de igyekszem. Holnap munka után, majd megnézegetem.

bkristin! Te állandóan elcsábitod az ember gyerekét. Még csak kettőt tudtam megnézni alaposan, majd a többit később, felírtam a hsz-ét.

TJucus: A sajtos csigádat azt hiszem a hét végén megsütöm, ugyanis a menyem szülinapja lesz és szeretik a ropogtatni valót, viszek belőle nekik is. Az unokád meg tündéri, ahogy varr.

Sandrika! hát csodásak azok a kislányok, ahogy nagy odafigyeléssel horgolnak!

Bubuka54! A somlói receptjét is eltettem a többi közé. Azt is meg fogom csinálni. Köszike érte!

Zuzana7346! Nagyon szép lett az a sárga pulcsi.

Survivor69! Jobbulást kívánok nektek, vigyázz a picurkára nagyon, neked pedig kitartást a sok munkához.

Eicu! Jobbulást kívánok, jó az optimizmus, hogy minden nappal jobb lesz. Lehet, hogy hamarosan elfelejted azt, hogy műtöttek. Vigyázz magadra.

horgIca! Vigyázz Te is a szemedre. A neon helyett nem lehetne egy halogén lámpát betenni, mert attól nem fáj a szemed. Én is az alatt horgolok.

Ha valakit kihagytam, bocsika, de így is hosszú lett.

nyuszturenka Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47858
Jolimama én elkönyveltem, ha eljöttök hozzám akkor mindent megkérdezek megmutatom, mit nem értek stb... Lesz mit tanitanotok:-))) Köszönöm kedveségedet.
Előzmény: Jolimama (47853)
TJucus Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47857

Kertem ugyan nincs, de az ablakom alatt illatozik ez az orgonabokor. Ezt küldöm Nektek az illatával együtt.

Ilonamamzi Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47856
FPÁRDUC! Nagyon köszönöm, biztos megint tle lesz 1-2 CD.
Előzmény: fpárduc (47837)
TJucus Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47855
Kedves Lányok, reménybeli BARÁTNŐIM! Nem tudok nevesítve válaszolni, de csatlakozom azokhoz a véleményekhez, hogy igenis nagyon jól esik "dicsekedni" és bezsebelni a véleményeket, főleg, ha az elismerő. De a negítív is lehet építő. És látom, hogy mennyit segítetek egymásnak, remélem majd nekem is. Ez nagyon jó. Főleg ez az, ami arra késztetett, hogy csatlakozzam hozzátok. Igenis dícsérjetek, kell az embernek a pozítiv visszajelzés. Úgy gondolom nem kötelező itt lenni, de elfogadni a többség véleményét és kapcsolódni a hangulathoz az nagyon jó. Az pedig itt mindig melengető. Azt hiszem csak köszönni lehet hogy vannak akik ennyit törődnek azzal, hogy mi kezdők, eligazodjunk itt és a horgolás rejtelmeiben. na most jót "nyaliztam" . Vagy nem???!!! Betegek gyógyuljatok mielőbb, szeretnélek megismerni benneteket is a  Népligetben. Fpárduc, nem dolgozol sokat számítógéppel, egérrel? Amikor és aktív voltam, nem volt oly rég, nagyon sokat fájt a vállam, karom. Azután rájöttem, hogy a sok egerezés meg utána a kézimunka készítette ki. Most már kevesebb az "egér" csak a kézimunka maradt, és pont a napokban vettem észre, hogy jé, elmúlt. persze ez számodra nem biztos, hogy vigasz. Na jó hosszú lettem, de azért szép estét és békét kívánok mindenkinek. Judit
nyuszturenka Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47854

Keresztszem van egy jó mintám:-))) egy frankó albumban találtam:-)) Nem is tudom ki ajánlotta, de hálás vagyok érte:-)))

Jolimama Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47853
nyuszturenka az vagy rövidpálca, vagy félpálca, nem igazán látom rendesen. Próbáld meg rövidpálcával. Jobb szemű társaink, Csirip, vagy LRJudit biztosan segítenek megérteni a mintát. Nagyon szép az árvácska.
Előzmény: nyuszturenka (47848)
nyuszturenka Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47852
Ez tényleg egyszerű:-)) Köszi... másolom
Előzmény: Kereszt_szem (47850)
nyuszturenka Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47851

Drága nálunk is néha van bolti tészta, de sajna tapasztalat után a párom azt álltalában 1 óra alatt be vágja ( meg jegyzem jó húsban van ):-))))

És éhes utána. Nem kényelmesedés, de úgy vagyok vele, hogy ha gyíurva szereti akkor gyúrom neki:-)) De ha tényleg nincs időm akkor veszek én is a boltba és mondom neki ha tetszik tetszik ha nem akkor mehet a sóhivatalba panaszt tenni, az az anyukájához:-))))

Előzmény: bkristin (47849)
Kereszt_szem Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47850

 

Nálunk ma ebédre túró fánk volt,amit az unokám nagyon szeret. Nagyon gyors és kiadós.  

 

Hozzávalók: 

 

20 dkg liszt  

1 csomag sütőpor  

1 doboz /kicsi/ tejföl 

1/4 kg túró  

3 db tojás   

 

Tálban az egészet jól kikeverni. 1 órát pihentetni / ez lényeges/   

Bő forró olajban vagy zsirban evőkanállal beszaggatni, aranysárgára sütni. Melegen vaniliás porcukorral tálalni.    Mi szeretünk hozzáegy kis baracklekváros mártogatást is.   

 

Panni

 

bkristin Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47849
nyuszturenka, én már rég nem gyúrom. Nincs annyi energiám, meg valahogy azt sem kedvelem igazán, amikor tiszta liszt a konyha.... El vagyok kényelmesedve vagy mi...
Előzmény: nyuszturenka (47826)
nyuszturenka Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47848

 

Jolimama erre gondoltam. Lehet nem olyan jó a kép...

nyuszturenka Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47847

Jolimama talán azért mert elkezdem melyik nap is egy virágot horgolni, és az első szirom után feladtam. Ki fogsz nevetni, de valahogy nekem a horgolás szeptembertől novemberig tart. Akkor mindig van kedvem. Közben hébe hobba elkészitek egy kosarat, de ennyi ... Varrás jól megy.

 

De geyben segithetnél. Van egy jel amit nem értek, hogy kel megcsinálni. 1 ráhajtásos pálca, és ezen még van egy fél pálca. Az Istenért nem értem hogy kell megcsinálni

Előzmény: Jolimama (47845)
Jolimama Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47846
kicsiknek-nagyoknak
Előzmény: Jolimama (47845)
Jolimama Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47845
Nyuszturenka, örülök,hogy nincs tüdőgyulladásod. Igyekezz gyógyulni, álljon helyre az egészséged teljesen.
Miért nem horgolsz? Tudunk segíteni?

Eicu, mielőbbi gyógyulást. Lehet, hogy valamiből kimaradtam, mert nem is tudom miért kellenek a műtétek. Akármiért is van rá szükség, sikeres gyógyulást kívánok.

Természetesen minden betegünknek, kicsiknek-nagyon is azt kívánom. Jolimama
nyuszturenka Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47844

Szia Jolimama:-))) De jó látni téged is:-))

 

Olimama nem ám túl hajtod megint magad... Nem örülnék neki:-))) Mert megint fájni fog a kezed...

Előzmény: Jolimama (47842)
fpárduc Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47843
Szóval sziasztok!
Látom felbolydult a topik lelki békéje...
Na igen, vannak olyanok, akiknek nem tetszik a sok dícséret...
...hm... izél dolga, vannak ilyen emberek is.
Köszönöm a gyógyulásra serkentést, de azt hiszem én már így maradok vállfájósan.Néha jobban elkap, néha kevésbé. Ma délelőtt nagyon fájt... de hamar elmúlik, ha nem figyelek rá...
Lassan megszokom azt hogy itt van velem mindig...

Na de a lényeg, hogy megint jó sokat írtatok, én meg csak olvasok, és olvasok, végére érek, frissítek, és megint csak olvasok...
:D
persze örömmel teszem, kikapcsol a munkahelyi hüleségeket kimossa a fejemből.
Ja munka! Ma is megleptek az emberek!
Volt olyan, aki a szerződés szövegébe kötött bele...
De volt olyan is, aki csak azért telefonált, hogy megkaptuk-e a visszaküldött szerződést. Mondtam igen, és köszönjük, erre ő is megköszönte és letette. (benne pozitívan csalódtam)
Szóval érdekes, emberek vannak.
na hosszú lettem.
Ja a mailokat most néztem, és válaszoltam a Kaktusz betegségre.
Bocsi hogy nem tudtam segíteni, de távolból még nem tudok diagnosztizálni, de igyekszem ezt fejleszteni :)

fpárduc
Jolimama Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47842
Olimama, ha szeretnéd hogy sok ismerősöd legyen, akkor kattints az én ismeróseimre, és onnan lehet válogatni. Sokan fennt vagyunk a topikról. Szépen alakul a képtárad, szépek a munkáid.
Előzmény: olimama65 (47838)
csipkerozsi Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47841

Nyuszturenka köszi :)))

 

Keresztszem jól szóltál!

 

Eicu és minden  betegecske gyógyulgassatok!

 

Reanung nagyon jó a sapi!!

 

Előzmény: nyuszturenka (47823)
horgIca Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47840
Olimama ezért nem jár köszönet, a szép dolgokat mingíg szívesen nézegetjük.
Előzmény: olimama65 (47838)
horgIca Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47839
Köszi, estére már nagyon elfárad, és sokat hunyorgok, - pedig nem is süt a nap!
Előzmény: nyuszturenka (47836)
olimama65 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 47838

Szép, Békés estét kívánok Mindenkinek!

Vasárnap óta nem voltam, igaz egy kicsit olvastam, de írni nem értem rá, mert megint belémszállt a kisördög és sokat dolgoztam. Most nem az irodában, hanem itthon, mert látva a képeket a szép kertekről én is szerettem volna a virágaimat rendbe tenni. Az átteletetett muskátlikat, a sok virágomat elrendeztem a tavaszi-nyári helyükre. Mindenkinek nem tudok most névszerint válaszolni, mert a balzsam a hajamon, mindjárt megyek lemosni.

Először is az újszülötthöz szívből gratulálok, kívánom, hogy egészségben, szeretetben nőjjön fel köztetek, szeressétek nagyon és vigyázzatok rá. Nagyon helyes kislegény!!!! 

Bettinek nagyon boldog Születésnapot kívánok.

Az Sz. Ildikó írásához meg hozzá sem kívánok szólni.

Nyuszturenka! Örülök, hogy nincs tüdőgyulladásod, de azért csak pihengessél, még ha varrsz is közbe, csak ne hajtsd agyon magad. Majd még jövök és megpróbálok még írni. Még annyit, köszönet azoknak, akik meglátogatták a képtáramat.  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!