Keresés

Részletes keresés

Vén Resu Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6465
Bocs, de átsiklottam ezen hozzászólásodon. Elvileg ez egyadagos szűrő, de mikor mutatta a POD-os kitet ahhoz is volt egy másik hasonló, remélem nem cseréltük össze...
Előzmény: H_G (6452)
Vén Resu Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6464

Már elég finomnak tűnik, de nincs még semmilyen viszonyítási alapom. A hosszantartó utóíz már stimmel, de még mindig olyan érzésem van, hogy túl híg. Na mindegy, szaladok egy kört a városban, aztán folytköv, addig is köszönöm mindenkinek a segítséget.

Előzmény: H_G (6463)
H_G Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6463
Akkor még mindig túl durvára darálsz (vagy rövid utat talált a víz a zömített poron át) és túl alacsony a hőmérséklet -- pl. nem melegedett be eléggé bekapcs. után v. túl gyors egymásutánban főztél le két csészét. Az Omnia robustás keverék, vhol a tejcsoki és étcsoki között kéne lennie a színárnyalatnak.

Előzmény: Vén Resu (6462)
Vén Resu Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6462
Most épp ott tartok, hogy 10s alatt lejön és világos a cremája...de már kezd iható lenni...
Előzmény: yeahhh (6461)
yeahhh Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6461
Hát - ezek a paranormális jelenségek :-)) A Gaggiánál a solenoid szelep ellenére is valami olyasmit írnak a használatiban, hogy "the no-drip system eliminating most of dripping from brewing head. After coffee brewing, howewer, a little dripping may occur due to wet coffee grinds in the filter holder"
Előzmény: Vén Resu (6460)
Vén Resu Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6460

Volt rózsafa nyelű is, de a fickó inkább ezt ajánlotta.

 

Tényleg az mitől van hogy egyszer nedves a zacc, egyszer pedig száraz?

Előzmény: H_G (6457)
yeahhh Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6459
Tán igazad van: lemértem a Gaggia 1 adagos szűrőjét. Az is ölég vékonydongájú, de azé' olyan 20 mm mély! Most vagy a kép ilyen csalóka, vagy...?
Előzmény: H_G (6452)
H_G Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6458
Ja, akkor már értem :)
Előzmény: Vén Resu (6455)
H_G Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6457
Ilyen tampert tartanak a Rezső téren is, sajnos kizárólag 58 mm-esben. Pedig remekül kisúlyozott darab, jobbnak néz ki a rózsafa nyelesnél. (Utóbbinál SZVSZ túl nagy a súlykülönbség a nyél és a fémkorong között, ill. a nyél túl hosszú -- nagyon könnyű vele ferdére nyomni a KV felszínét, csak picit kell hozzá eltérni a pont függőlegestől.)
Előzmény: yeahhh (6444)
Vén Resu Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6456
Tényleg! Végre valami referencia. Kösz!
Előzmény: yeahhh (6454)
Vén Resu Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6455
Csak védőfólia, már leszedtem róla, amúgy az is rozsdamentes.
Előzmény: H_G (6453)
yeahhh Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6454
Ha jól látom a képen, van hozzá KVadagoló kanál. Az színültig 7 gramm - épp egy adag.
Előzmény: Vén Resu (6448)
H_G Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6453
Bizony szépek így együtt! A fehér csepptálca elég meglepő elsőre, eddig kizárólag krómozottal láttam Silviákat.

Előzmény: Vén Resu (6438)
H_G Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6452
Ez POD-szűrő kell, h. legyen -- jó, h. az egy adagosak is sekélyek, de nem ennyire.
Előzmény: Vén Resu (6448)
Vén Resu Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6451
1 adagos. Legutolsó kávé már olyan lett, hogy ha jókedvem van, akkor éppen nem önteném a pincér fejére. Azt hiszem otthon próbálkozok tovább, ott van mérleg...
Előzmény: _MrB_ (6450)
_MrB_ Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6450
Az az 1adagos, vagy a POD szűrőd?
Ha a POD-os, akkor semennyire, ha az 1adagos, akkor 1 mm-rel felső perem alattig, de ha van mérleged, akkor 7 gr az alap, és olyan 8-9gr között szokott lenni az átlagos 1dagnyi KV mennyisége. Igaz van akinek 10-11 grammal ideális az 1adagos.
Én meg nem is kisélreteztem csak 1x az 1adagossal, s inkább a duplát használom.
Előzmény: Vén Resu (6448)
_MrB_ Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6449
Tudd be kezdeti nehézségnek. Ha megvan minden, onnét kezdve lesz időd tisztántartani is. Addig csak arra figyelj, hogy a gumitömítést pucold minden főzés elött, nehogy sérüljön. (kicsi az esélye)
Előzmény: Vén Resu (6447)
Vén Resu Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6448

Ezt a nyavalyás szűrőt kb. mennyire kell megtölteni kávéval?

 

 

 

Előzmény: _MrB_ (6446)
Vén Resu Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6447

Kösz.

A gép meg már én is úgy nézünk ki, mint egy disznó :(

Előzmény: _MrB_ (6446)
_MrB_ Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6446
Durva az örlemény és/vagy elégtelen a tamperolás
Előzmény: Vén Resu (6445)
Vén Resu Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6445
A tamper 3k huf volt. Viszont kéne egy kis segítség... ha gyorsan híg lötty jön ki belőle, akkor mit csináltam rosszul?
Előzmény: yeahhh (6444)
yeahhh Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6444

Szentestére minden OK lesz - hajrá! Arra számíts, hogy ha belövöd a darálót Omniához, az nagy valószínűséggel nem lesz tuti más szemeshez - most váltottam Italcafféról Molinari Oróra, és 2 teljes fordulattal finomabbra kellett állítani az Iberitalt.

A csodatamper tartozék, vagy külön szerzemény?

Előzmény: Vén Resu (6438)
_MrB_ Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6443
ugy valóban egy kicsit érdekesebb. Bár ha 4barossal már volt dolgod, akkor nem lesz ez sem nehéz.
Előzmény: Vén Resu (6442)
Vén Resu Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6442
Sajnos még eszpresszó főzésben semmi tapasztalatom nincs, úgyhogy eléggé tanácstalan vagyok hogyan kezdjek hozzá. Egyenlőre még olvasgatok...
Előzmény: _MrB_ (6441)
_MrB_ Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6441
Dehogy dehogy... ha már mennyiségre, időre, szemre jó... utánna kell csak kóstolgatni, igy garantált a túlélés ~ : D
Előzmény: Vén Resu (6440)
Vén Resu Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6440
Köszi, de csak akkor gratulálj, ha már sikerült vele iható kávét főznöm, addig az életemmel játszom :)
Előzmény: _MrB_ (6439)
_MrB_ Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6439
Gratula. Remélem sok boldog évet töltötök majd együtt ~ : )
És az időzítés is tökéletes.
Előzmény: Vén Resu (6438)
Vén Resu Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6438

Igen, meg éppen karácsony előtt. Így elsőre nagyon masszív szerkezetnek tűnik, a súlya 14kg, gyönyörű rozsdamentes borítással. A szűrőtartó tömör réz, olyan nehéz, mint egy közepes méretű kalapács, egyébként jó a kereskedelmi gépekhez is. Szerencsém volt, már az újabb november elején megjelenő változatot kaptam, ehhez már létezik POD adapter kit, de nem tudtam venni, mert még „nincs meg az ára”, de a boltban már megmutatták. Néhány perces szereléssel a gép átalakítható vele. Ebben a verzióban már állítható a pumpa nyomása is és a fej is szép krómborítást kapott. A darálóból az adagoló nélküli változatot vettem, szintén erőteljes, nehéz darab, rozsdamentes borítással. Kell hogy még egy pár jó szót szóljak az eladóról (ügyvezető) is. Nagyon segítőkész és udvarias volt, mindent elmagyarázott, jó tanácsokkal látott el.

Éppen most jártam be a környék összes boltját szemes kávért, mire végülis a Tescoban tudtam venni 25dkg Omniát amivel belőhetem, mégse a kenya fancyt baltázzam el vele. No majd ha sikerült valami ihatót előállítani vele, akkor lefényképezem azt is.

 

 

 

 

Előzmény: yeahhh (6436)
yeahhh Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6437
Helyesbítek: ahogy a link is mutatta, a Molinari Espressóra gondoltam.
Előzmény: yeahhh (6433)
yeahhh Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6436

Uff! Megjött mindkettő? Kicsomag, Kalibrálás, Próba, Fotók???

Előzmény: Vén Resu (6435)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!