Keresés

Részletes keresés

Csokivadász Creative Commons License 2006.10.02 0 0 852
nekünk lány van, de volt egyszer egy fiú is itt, de nagyon félénk volt, kiengedtűk, de egyből elbújt, alig tudtuk visszacsalogatni. Amikro beengedtűk a ketrecbe, akkor meg a mienk simán rátámadt, hogy védje a "házát", pedig kisebb nála.
Előzmény: TKH7 (851)
TKH7 Creative Commons License 2006.10.02 0 0 851

Köszi a tippeket a függőágyhoz, majd csinálok egyet én is.

 

Ma megvolt az első hivatalos szobai futásunk! Nem tudtam tovább várni. Amig kint volt, egyfolytában körbe-körbe szaladozott, minden mőgé bebújt, úgyhogy elvégezte a legapróbb helyeken is a pókhálózást. :) Sokszor odajött, a végén már hívásra is. Utána a ketrecben még egy órát rohangált. Nem tudtam eldönteni, hogy örömében vagy bánatában, hogy becsuktam. Nálatok is igy viselkednek, vagy viselkedtek a kezdetben? Már kezdtem megijedni, teljesen felpörgött.

Lászy Creative Commons License 2006.10.02 0 0 850
Mi függőágyat snasz rongy férfizsepiből csináltunk, azt is megteszi, de lehet készíteni bármilyen maradék anyagdarabból, amit kifeszítesz a rácsra. A kipisilés nálunk is menő volt, de nem láttuk soha az eseményt, csak a szép adidaszmintát a falon, és a natúr szagot. Az egyéb falfestési művészetre soha nem volt példa.
A fehér mókusok minden esetben nagyobbak a barnáknál, de fehéren belül is lehet méretkülönbség úgy, mint az embereknél.
Előzmény: TKH7 (847)
Csokivadász Creative Commons License 2006.10.01 0 0 849
bolti cucc, 4 ponton lehet felfogatni, a közepén olyan anyaggal mint a ruha bélése, ez már eléggé szét van rágva, mert beviszi az oduba, ahová szénát + kajamaradékokat is visz be
Előzmény: TKH7 (847)
Csokivadász Creative Commons License 2006.10.01 0 0 848
ilyen itt nincs, egy sarokba megy a "cucc" :)
annyi van, hogy a kő ami rátapad az kiesik a ketrecen kivülre amikor rohangál
Előzmény: Törölt nick (846)
TKH7 Creative Commons License 2006.10.01 0 0 847
A függőágy valami bolti termék, vagy házilag készített? Miből van és hogy néz ki?
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.01 0 0 846
:) hja... de azért nézd meg mi lesz ha elkezdi rendszeresen és hobbiból lepisilni a ketrecet... a miénk kb. 2 méter magas, a pisi szépen végigcsorog és rohadt büdös... a fenének van kedve minden nap ketrecet sikálni... ő szokjon inkább le a rápisilésről...

Egyébként Nálunk Tökinek vannak még fura szokásai... pl. szétkent xardarabok a falon.. a mai napig sem tudjuk, hogy csinálja... (dobálózik vele???) Ráadásul kifejezetten lehetetlen helyeken...

Móki bezzeg mintamókus :)
Előzmény: Csokivadász (845)
Csokivadász Creative Commons License 2006.09.30 0 0 845
egyszer nem jutott eszembe, hogy valami ilyet csináljak vele, akkor harap meg max. ha a kezem ökölbe van és abban érzi a kaját, de ez évente egyszer fordul elő, és semmi bajom nem lett tőle, még nem is vérzet a kezem. Nekem mindig egy sarokba pisil, de kb. havonta ki kell cserélni a talajt + ahova pisil azt hetente kénne.
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.30 0 0 844
szerintem igen... mi is használtuk a vizipisztolyt... igaz csak akkor, amikor Töki a ketrec rácsába kapaszkodva KIFELÉ pisilt... és hát erről le kellett szoktatni valahogy (izé... szerintem nem sikerült teljesen de javul a helyzet...) Ahányszor csak észrevettük, hogy Töki csorgat kapott egy adagot... (fene tudja miért szokott rá... mindent kipróbáltunk, de a nyakonönésen kívül semmi sem jött be... )

Mondjuk a harapós mókust nem locsolgatnám met attól csak vadabb lesz... a lisztkukac és a türelem ezerszebb jobb megoldás... ha meg valakinek nincs hozzá idege akkor ne tartson mókust... (ja... ha kajálás közben harap akkor egy ujjal az orrára kell közben FINOMAN koppintani... hogy észrevegye magát... ez nem vadítja el legalább)
Előzmény: Csokivadász (843)
Csokivadász Creative Commons License 2006.09.30 0 0 843
"vízipisztollyal büntetjük, ha támad."

ezt, úgye nem gondolta komolyan? :/
Előzmény: mvviktor (840)
mvviktor Creative Commons License 2006.09.30 0 0 842
Sziasztok!

Lászy: köszi a tippet. Bozi egyébként fiú, tenyésztőtől, nem kereskedésből hoztuk, most kb. 4 hónapos, de már most nagyobb, mint a kb. egy éves Móki, aki kislány. Talán ez a nagyobb méret is utalhat valami hormonális dologra?
Előzmény: Lászy (841)
Lászy Creative Commons License 2006.09.30 0 0 841
Sziasztok!

Nálunk is volt egy ilyenidőszaka az egyik mókinknak. Ha Bozi lány, mert nálunk a lány harapott, elképzelhető, hogy hormonális probléma van a háttérben. Ha elmaradt a fütyülés tavasszal, akkor hormonzavar álhatott be, ami viselkedészavart is eredményezhet. Ha megoldódik a hormonzavar, a harapós kedve is elmehet. Nálunk is mikor augusztus végén végre elkezdett fütyülni, szépen megnyugodott. A hormonzavar jele lehet még a szőrhullás is.
Ha fiú a drága, akkor lövésem sincs a dologról. Kereskedésből hozott esetben tapasztaltam, hogy soha nem szelidíthető teljes mértékben, de ennyire agresszíven nem viselkedtek, inkább elbújtak.
Előzmény: mvviktor (840)
mvviktor Creative Commons License 2006.09.30 0 0 840
Sziasztok!

Nálunk két fehér csíkos mókus van, az egyik (Móki) 9 hónapja, a másik (Bozi) 1 hónapja jött, egyelőre külön ketrecben vannak. Az elsőt egy kereskedésben vettük, a másikat pedig tenyésztőtől. Bozi kezdettől fogva nagyon félénk és barátságtalan. Egy ideig úgy nézett ki, hogy a kajával, kézből etetéssel sikerül szelidíteni rajta, de kb. 2 hete megváltozott a viselkedése. Elkezdett támadni, harapni minket, mi sem értjük, hogy miért. Most ott tartunk, hogy a tenyésztő tanácsát megfogadva kesztyűt húzva etetjük, és vízipisztollyal büntetjük, ha támad.
Nagyon aggódunk, mert Mókival egyáltalán nem volt ilyen probléma, őt nyugodtan ki merjük engedni a lakásban, felmászik ránk, és soha nem támadott. Van valakinek jó ötlete arra, hogy hogyan tudnánk Bozit leszoktatni erről a harapós viselkedésről?

Előre is köszönjük!

Bozi


Bozi


Móki


Móki


Csokivadász Creative Commons License 2006.09.29 0 0 839
olyan kedve van, nekem be van szerelve egy "függőágy", volt, hogy napokig azon aludt, de 95%-ban az oduba alszik
Előzmény: Sefra (838)
Sefra Creative Commons License 2006.09.29 0 0 838
Sziasztok !

Érdekes dologra lettem figyelmes.
Eddig a kis házában aludt a kincsem, meg mikor hazaértem fennt aludt a függöágyban nem ment be a házába ?
Mitöl lehet ez a változás ?
Csokivadász Creative Commons License 2006.09.28 0 0 837
hát, igen, ha mogyoró van nála, akkor simán megfogahatod :)
Nálam tolóajtó van, amin egy karabiner van, ezt évek óta 1x sem sikerült kinyitnia, akármeddig rángatta
Előzmény: TKH7 (836)
TKH7 Creative Commons License 2006.09.28 0 0 836

Mint kezdő mókusgazdi, meg kell osztanom veletek a mai nap eseményeit.

Az én Misikémnek (aki mellesleg lány, csak amikor a nevét kapta, akkor még ezt nem tudták) az új lakhelye elég tágas, kb. 60x60x90. Ma egy csomó új berendezést kapott, csigalépcsőt, létrát. A ketrece nem túl praktikus a nyitogatásra, a nagyobb dolgok meg az ajtón nem férnek be, igy ki kellett nyitnom az egész tetejét. Délelőtt ez gond nélkül ment. Most szereztem egy nagy rönköt és azt is oda akartam neki adni még ma. Misike nem félős, nagyon érdeklődött a történések után és ahogy tudott, rögtön meg is lépett. Abban a pillanatban elöntött a víz... Első nap is sikerült meglépnie az ajtón, és 2 óra üldözés után sikerült csak befogni, mindenki tiszta stressz volt. De sokat olvasgattam a hozzászólásotokat és úgy tettem, ahogy leirtátok, nem kezdtem üldözni. Nagyokat szökkent a szobában, hozzám is odajött, körbejárt és rögtön fel is fedezte a kajatartalékot. Egy mogyoróval odacsábítottam, amit megfogott, de én sem engedtem el, igy a mogyorón csüngve vissza is tudtam tenni a ketrecbe. Nagyon boldog voltam a sikertől. Akkor jött csak a nagy öröme az új berendezés miatt, aminek neki is állt körbejárni és rágni.

A régi gazdija is szerette, de nem volt igy kényeztetve és úgy tűnik, hogy "öreg" napjaira ezt nagyon élvezi...

Csokivadász Creative Commons License 2006.09.28 0 0 835
nem kell félni, csak azt eszi meg, ami ehető, megrághat mindent, nekem a hangszorókábelemet rágta el az ágy mögött. A fészkelődés szerintem normális, it úgy csinálja, hogy a hasával a földet súrolja, a hátsó lábaival "kapar", és a farja felfelé áll,
kicsit olyan, mintha nyújtozkodna.
Előzmény: Sefra (834)
Sefra Creative Commons License 2006.09.28 0 0 834

Sziasztok !

 

Igaz ma van a 3. mióta beköltözött hozzánk Orgi, de tegnap érdekes dolgot csinált.

Azt miért csinálhatta hogy a kis farkán a szőr szétnyílt mint a macskának mikor fél, és közben a hátsó lábával fészkalodótt mint aki támadni, ugrani készül, de igy szaladgált mint az eszement össze vissza majd elpihent ezt este csinálta mielött el aludt volna.

Ezt jókedvében csinálta vagy esetleg ebböl lehet valami rosszra következtetni.

Ma reggel már teljessen normális volt reggelizett mászkált az ágakon.

Macskaalomból ilyen fehér mintha kö lenne ilyet ajánlott a kisállatkereskedö jo ez neki ? mert mintláttam nagyon izgatott lett mikor beraktam neki, és elkezdte rágni vagy inkább kivegyem töle ?

 

Elöre is köszönöm.

sziasztok.

Csokivadász Creative Commons License 2006.09.27 0 0 833
az biztos, hogy ifjonc korukba kell hozzászoktatni, a dolgokhoz Őket, mert akkor könnyebben tanulják meg. Szerintem, ha pár napja van nálad, akkor néhány hétig ne enged ki, hadd szokja a lakját, majd amikor kiengeded, maixmum, abba a sziobába, nem kell máshova is átmennie, sőt az ablakót is érdemes becsukni. Hozzám pár hónaposan került, teljesen kézhez azért nem lehet szoktatni, nekem is feljőn e kezemre, meg tudom fogni, sőt, átmászkál rajtam, de megy tovább a dolgára, szeret bújkálni. Este, ha nyolc óra körül engedem ki akkor bemegy az ágyneműratómba, és ott befészkeli magát. A gardrobszekrényen van egy kiálló 2,6m magas léc, ami kb. 1cm-re áll ki azon fel tud mászni, néha leesik 2m-ről de semmi baja se lesz. Zacskót, papírt nem érdemes elöl hagyni, mert azt elkezdi rágni.
Előzmény: TKH7 (832)
TKH7 Creative Commons License 2006.09.27 0 0 832

Sziasztok!

 

Pár kérdésem lenne a tapasztalt mókus gazdikhoz:

Kb. egy hete van nálam egy kis csíkos, aki már legalább 4-5éves. Az új helyét már lassan megszokta, de az új házikókkal nem nagyon akar megbarátkozni. A régit még benn hagytam, hogy ne érje egyszerre akkora stressz. A régi odút mikor vegyem el tőle?

A kezemből elveszi az ennivalót, megszaglász, nem fél, de gyakran meg akar harapni. Néha sikerül is neki, hogy vérzek. Ez miért van?

Mennyire lehet megszelíditeni, kézhez szoktatni egy ilyen idős mókust?

Olvastam, hogy sokan kérdeznek a lakásba való kiengedésről...  A korától függetlenül megtanulhatja-e még a házába való visszajárást kiengedés esetén? Mikor és hogyan próbálkozzak vele? És ha nem megy vissza, mit lehet tenni?

 

Nagyon köszönök minden választ.

Csokivadász Creative Commons License 2006.09.27 0 0 831
erről, még nem hallotam, a következő alkalommal, amikor megyek boltba megnézzem, bár eddig csak különböző macskaalmókat láttam
Előzmény: Lászy (830)
Lászy Creative Commons License 2006.09.27 0 0 830
Nekünk a macskaalomtól vakarodztak és tüsszögtek, de átváltottunk a kukoricacsutka darára (ez is egyfajta macskaalom, de nem porol, mint a hagyományosak, és sokkal hatékonyabban tartja magába a szagokat!), amit forgáccsal és fenyőkéreggel keverve használunk. Nagyon szeretik.
Előzmény: Csokivadász (829)
Csokivadász Creative Commons License 2006.09.26 0 0 829
szerintem a faforgács nem annyira jó, nekem macskaalom van bennekb. 2cm magasan, ez apró méretű kavics, de több fajtát lehet kapni, színbe, méretbe.
Előzmény: Sefra (828)
Sefra Creative Commons License 2006.09.26 0 0 828
Sziasztok !

Ma sikerült egy fővel gazdagodnom lakásomban. Nem találjátok ki, de bizony egy csíkós mókus fiúval. :D
Az ismerkedés igy elöre láthatólag könnyen ment, bár az új környezet neki biztos furcsa, meg szegényke ahol eddig volt ott többen voltak együtt, most egyedül van szegénykém.

Egy aránylag jol berendezett kis ketrecet birtokol amiben mászoka, függö, kucko van etetövel. itatóval, a talaj vegyesen van neki fenyökéreggel és fa forgácsal, a faforgács csak este került bele neki mikor márbevackolt a kis odujába és elég jol telehordta fakéreggel :D

A listkukac itt is ugy tünik befuto lesz neki.

Dióhéjban ennyit sikerült a mai délután megtapasztalni. Képeket természetessen rakok fel róla.

Eszméletlen ez a kis állatka, már régebben is nagyon tetszett, de most aztán nem tudok betelni vele.
Sziasztok
Csokivadász Creative Commons License 2006.09.24 0 0 827
Ja, és a mókuslányok, álltalábban drágábbak kicsivel.
Csokivadász Creative Commons License 2006.09.24 0 0 826
Szerintem tenyésztőtől. Egy az, hogy olcsobb, többet el tud mesélni róla, a másik, meg, hogy láttam, milyen "állapotba" vannak a Plázákba szegények, vékonyak, kis helyen tartják Őket. A tenyésztőtől, ha friss az alom, akkor még választhatsz is.
Előzmény: Eduss (820)
Csokivadász Creative Commons License 2006.09.24 0 0 825
Nekem lakásba lakik, ketrecbe, kb. már négy éve. Ha pár hónaposan veszed meg és hazaviszed, egyből nem szabad kiengedni, pár hétig maradjon bennt, aztán, ha megszokja akár naponta is kiengedheted, mert visszamegy a helyére, bár mindenhiva be tud bújni, a szobaajtót érdemes becsukni, mert nehéz megtalálni, ha bebujik egy másik helységbe egy szekrény mögé, vagy ágyba. Amikor visdsza akrom rakni, odamegyek, és kézzel felveszem, és odarakom a ketrec ajtájához és bemegy.
Előzmény: knorti (823)
Lászy Creative Commons License 2006.09.22 0 0 824
htp://invitel.hu/ventana/csikos_mokus
Ott olvashatsz ezekről a kérdésekről, és a lap tulaja, aki ezen a topikon Plus néven található meg, emilen is nagyon szívesen válaszol a felmerülő kérdésekre.
Üdv: Lászy
Előzmény: knorti (823)
knorti Creative Commons License 2006.09.22 0 0 823

Sziasztok,

 

Úgy tűnik hamarosan sikerül szert tennem egy mókusra. Akitől kapom azt kérdezte, hogy kint vagy bent fogom-e tartani. Bevallom meg sem fordult a fejemben, hogy kint tartsam, de azért elgondolkoztam a dolgon. Mivel a nevében is benne van, hogy szibériai valószínűleg bírja a hideget, lehet, hogy jobban is érezné magát kint. Nagyobb ketrecet is tudnék neki csinálni abban biztos jobban érezné magát. Viszont mit szólna hozzá, hogy ha már jóban vagyunk bevinném a lakásba?

Van valakinek tapasztalata erről?

Üdv

Norbi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!