Keresés

Részletes keresés

tusi74 Creative Commons License 2007.04.12 0 0 102
Na ma lett elegem az egész magyar aukciózásból. Ha lesz eladnivalóm felteszem az ebay-re inkább.

Felraktam a Vaterára egy mobiltelefont. El is kelt korrekt áron. Majd amikor az átvételről érdeklődtem, közölte ne izguljak, neki van olyan adásvétele, ami másfél hónapja húzódik, és most NINCS PÉNZE! Ráadásul rálicitált egy olyan vevőjelöltre, akinek viszont komolyak voltak a szándékai az utolsó 20 percben. Tudom, mert a terméklapon leveleztünk.

És ami a legbosszantóbb, most fel sem tehetem újból. Eddig 2x volt ilyen időtkérős vevőm, és mindakettő már 1 hétre rá nem is kérte az árut, meg el is felejtkezett róla. Már megfigyeltem. Aki nem azonnal utal, vagy jelzi, hogy ekkor és ekkor megy a bankba, vagy nem fixálja le 2 napon belül az átvételi időpontot, az a végén át sem veszi. Húúú, most nagyon pipa vagyok.

Ehhez képest, ha én vevő vagyok bárhol, akár a Vaterán, akár újabban az ebay-en, ahogy megnyerek egy licitet, már fizetek is, ha van hová. Az Ebay-en a licit nyerése után a következő egérkattintásom a Pay NOW gomb. Eszembe sem jut gazsuálni, meg időt kérni. Mert azért licitálok, mert kell a cucc, és nekem megéri, és megvan rá a pénzem. Ha nem kellene, vagy nincs elég pénzem rá, akkor nem licitálnék. Volt olyan cucc, amit az ebay-en azért nem vettem meg, mert a lejártakor nem volt annyi pénz a számlámon, 1 hét múlva lett volna rá elég pénzem, és nem volt hozzá pofám, pedig nagyon szerettem volna.
Bandimacs Creative Commons License 2007.04.11 0 0 101
Fura ez a történet a kék százassal. Gyűjteményi cikket általában gyűjtő vesz. A gyűjtő pedig pontosan tisztában van az árakkal. Ma kék százast legkevesebb 15e Ft-ért lehet kapni, ( most is van fent a Vaterán 5-6 db ) de ha jó a tartása, pláne ha UNC, akkor 30-40e is lehet az ára. Ilyen 5e Ft-os "alkalmi" vételre nem is szabad licitálni, mert egyszerűen nem lehet valódi. Úgy, mint az az "arany" gyűrű, amit a sarkon akarnak rádtukmálni, 1000 Ft-ért...
Attól, hogy azt irja a terméklapra, hogy ez-meg-az, attól az még nem biztos, hogy igaz is. Ellenőrizni kell az eladó megbizhatóságát stb. ez bőven le van írva az aukciós portálok honlapján is. Sajnálom a barátodat, hogy póruljárt.

Előzmény: Törölt nick (100)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.11 0 0 100
Jó nagy gagyi ez az teszvesz,10 perc alatt letiltott,azt hitték hogy 100.000Ft értékű gépet látatlanbol megveszek.
Az egyik haverom vett egy régi kék 100Ft-ost a teszveszen 5000Ft -ért mit kapott egy műanyag lapocskát,na ezért gagyi.

Sajnálom az időt amit a regisztrálásra fordítottam.
m.poirot Creative Commons License 2007.03.16 0 0 99
Ezt az órát max. 49 EUR-t +postaköltség vetted,nem 499-ért .Az egy dolog,hogy mit ír az eladó a terméklapra,attól még nem igaz.Ez az eladó teljesen ismeretlen márkákat árul.Lekoppintanak egy ismert fazont és általuk kitalált néven forgalomba hozzák.Ami végül is nem baj,de ne várj túl sokat.Igaz vaterán párhete 400 ezerértneladott valaki egy ilyen jellegű órát.De Budán is egyszer volt kutyavásár ...
Előzmény: Bazsikanoc (98)
Bazsikanoc Creative Commons License 2007.03.15 0 0 98

Sziasztok!

Új vagyok itt a fórumon. 1-2 napja feltettem a Teszveszre egy Bellux Dschini 18K arannyal bevont teljesen új karórát a Teszvesz-re és azt veszem észre, hogy ezekre (bár 23.000-ért tettem fel, mikor az ára 449,- EUR)  az órákra nincsen kereslet, viszont a replika órákat elviszok 30-50.000 forint között!

Miért van ez? Mindenki bóvlit hord inkább?

Bazsi 

 

http://teszvesz.hu/item175205407_uj_bellux_dschini_noi_luxuskarora_akcio_nma.html

nyomorlesz Creative Commons License 2007.03.02 0 0 97
igyvan, pont azért kérek 100ft-ot hogy áttudjam utalni
Előzmény: petyko1 (96)
petyko1 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 96
Nekem úgy rémlik, hogy arról a bankszámlaszámról kellene utalnod amelyiket beregisztráltad.
Előzmény: nyomorlesz (95)
nyomorlesz Creative Commons License 2007.03.01 0 0 95
szeretnék 100 forintot kölcsönykérni vatera élesítéshez, ha lehet otpstől hogy azonnal átérjen. :)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.01 0 0 94
Oké, én ezt értem is és el is fogadom, de amig itthon ilyen az internetes vásárlás kultúrája, amilyen, addig mindenki azt mond, amit akar. Akinek meg igazságot kell szolgáltatnia, (pl nyomozás során) nem csak azt nézi, kifizette-e a vevő a különbözetet, hanem hogy az eladó tudja-e igazolni, amit kell.

Ha kintről vásárolunk (mi ugyebár nem egyedi, én pl többször vásárolok neten, küförldről, mint a sarki közértben :)) akkor eleve úgy megy, hogy megmondja, milyen szolgáltatóval, mennyiért fog postázni, és kérsz-e azon felül biztosítást.

Itthon meg mi megy? Mennyi a postaköltség? X. Jó. Kifizeti és kész. Szó nem volt ajánlotti árról. A vevő vállalta azt, hogy kifizeti a pénzt. Ezt tudja is bizonyítani.
Az eladó vállalta, hogy eljuttatja az árut. Tudja bizonyítani?
És itt most ne nézzük, hogy ajánlottan-e vagy sem, megfizette-e vagy sem. Az 180+ lett volna. Ha a vevőnek azt mondja, 360 a posta, kifizeti. Ha a vevőnek azt mondja, 360+180 az ajánlott, valószínűleg azt is kifizeti.
Én itt most azt mondom, mindkét fél hibás volt, de ha eljut akármeddig az ügy, tuti, hogy eladónak lesz inkább baja belőle.
Előzmény: Törölt nick (93)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.01 0 0 93

ez egy jó kérdés :) tessék, indokold meg,miért lenne igazad????

 

én pl. külföldről mindig simán kérem, ha elveszik, nem reklamálok.
De ha reklamálnék, szerintem tuti nem lenne igazam  :)

 

szerintem ha a vevő nem fizeti meg a sima + ajánlott közötti dijat, akkor ezért neki kell a kockázatot viselnie nem?

mondjuk ezt ugy a legjobb kivédeni hogy csak ajánlva postáz az ember egy olyan országban, ahol a postások mindent ellopnak ami a levegőnél csak egy kicsit is sűrűbb .

 

szerintem az alábbi esetnél az eladó csak akkor hibás, ha a vevő ajánlottan vagy egyéb biztositott formában kérte, ki is fizette, de az eladó mégsem úgy küldte.

hameg csak sima postát fizetett a vevő,a kkor magára vessen.

Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.28 0 0 92
Hát, ez attól függ sztem.
Külföldről mindig simán kérem, ha elveszik, nem reklamálok.
De ha reklamálnék, tuti nekem lenne igazam
:)
Előzmény: Törölt nick (91)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.28 0 0 91

kedélyke, én meg azon gondolkozom, ha a vevő sima postai díjat fizetett,nem ajánlottat, akkor az ő felelőssége, hogy mi lesz a cuccal, szerintem csak akkor az eladóé ha a vevő ajánlott/biztositott dijat fizetett meg az eladónak, de az  simán küldte.  vagy valami ilyesmi :) 

 

vagy nem?

 

 

Előzmény: Törölt nick (90)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.28 0 0 90
Azt hiszem (nem vagyok benne biztos) hogy 10e fölött nem szabálysértés, hanem bűncselekmény? Csalás, stb. Kihallgat gyanusítottként. A továbbiakat nem tudom.
Előzmény: nyomorlesz (89)
nyomorlesz Creative Commons License 2007.02.28 0 0 89
Mostmár énsefogok semmit se feladni enélkül, sajnos ezt nemtudtam, nagyon kezdő vagyok eladás téren. A rendőrség mit tehet velem?
Előzmény: kacagógerle (88)
kacagógerle Creative Commons License 2007.02.26 0 0 88
Az a baj,hogy mindent be kell bizonyítani.
A te esetedben ugye a partner be tudja bizonyítani,hogy elutalta neked a pénz,viszont te meg nem tudod semmivel igazolni hogy feladtad a cuccot..Kivéve egy dologgal,mégpedig a postai kamerával(ha van).Azt nem tudom jogilag hogyan lehetne ezt alkalmazni,de ha meg tudod szerezni a felvételt,akkor ugye a postára száll a felelősség,ha nem jutott el a címzettig.Emiatt gondolom nem fognak pozitívan hozzáállni a dologhoz.:-(
Én már jártam úgy,hogy elveszett a küldött csomag,de szerencsére meglett 2 hét mulva,elkallódott.Azóta nem adok fel bizonylat nélkül semmit,még ha többe is kerül.
Volt egy mai esetem is éppen.Feladtam egy csomagot csomagként múlt hétfőn,és a címzett pénteken letagadta.Ma felhívtam a címzett postahivatalt és megkértem a hölgyet,hogy nézzen utána.Elővettem a feladási szelvényt,bediktáltam a vonalkód számait,és már mondta is hogy a feladás után másnap már kézbesítették is.
Szóval levelet ajánlva,fontosabb levelet tértivevénnyel,csomagot nem levélként hanem csomagként,fontosabb csomagot meg még ajánlva is,esetleg tértivevénnyel.
Előzmény: nyomorlesz (84)
digicat Creative Commons License 2007.02.26 0 0 87
Azért a fizetésnek csak van nyoma, nem? Akkor pedig nem mondhat többet, mint amennyit fizetett.
Előzmény: nyomorlesz (86)
nyomorlesz Creative Commons License 2007.02.26 0 0 86
De hát így egyik fél sem tudja bizonyítani az igazát, ha esetleg feljelent akkor mivan? 5ezer forintos az árú, de ha ő ebbe a hazudós fajtába tartozik kénytelen és 50ezret mond. akkor a rendőrség kötelez arra hogy kifizessem, vagy rögtön bedugnak egy börtönbe?
Előzmény: Törölt nick (85)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.26 0 0 85
Így van. Még az is lehet, bár ha magamból indulok ki, nem tennék ilyet, de hát nem vagyunk egyformák.
Például adóhivatalnak is ajánlottan adsz fel levelet, hogy később tudd bizonyítani a feladás tényét.
(Tudom, eső után köpönyeg, de ha nekifogok valaminek, amihez pénz kell, vagy pénz múlik rajta, akkor előbb olvasgatok, utánajárok. Minden részének, úgymint fizetés, átvétel, jutalék, stb)
Előzmény: nyomorlesz (84)
nyomorlesz Creative Commons License 2007.02.26 0 0 84
ezek szerint ha én rendelek valamit és nem ajánlottan adják fel akkor nyugodtan feljelenthetem hogy nem kaptam meg?? elég gáz ez így, nem lehet vlaamit tenni, most fizessek visza 5ezer forintot, és az is lehet hogy megkapta, csak velem szórakozik?
Előzmény: kacagógerle (83)
kacagógerle Creative Commons License 2007.02.26 0 0 83
Még akkor is jobban jártál volna ha csomagként adod fel.Ugyanis a csomagot ha nem ajánlva adod fel,akkor is lehet tudakozványt indítványozni.
Előzmény: nyomorlesz (80)
Leopold Creative Commons License 2007.02.25 0 0 82
Háááát... ha semmi ajánlott szelvény vagy efféle, akkor ezt bebuktad. Ilyen cuccot nem adunk fel mezei borítékban mert a Magyar Királyi Postán úgy lopnak hogy a szarkák hozzájuk járnak tanfolyamra...
Előzmény: nyomorlesz (80)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.25 0 0 81
Ajánlottan adtad fel? Ha igen, az ajánlott cetlivel bemész a postára és tudakozványt (vagy mi a neve) kezdeményezel.
Ha nem ajánlottan, akkor gáz. Még ha meg is kapta, akkor sem tudod bizonyítani. Fizesd vissza a pénzét.
Előzmény: nyomorlesz (80)
nyomorlesz Creative Commons License 2007.02.25 0 0 80
pár ezer forintért 2 hete eladtam egy régi telefont, mivel ez volt az első eladásom gőzőm se volt az egészről, ezért csak beleraktam egy buborékos borítékba és feladtam. a vevő azt mondja nem érkezett meg a csoamg, és ha nem küldöm neki el, vagy nem küldöm vissza a pénzét feljelent. most mit csináljak ha én feladtam a csomagot??!!
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.20 0 0 79
Megérkezett a számlám végre!



A másik. Most jöttem a rendőrségről, beidéztek tanunak.
Volt még decemberben egy vaterás vásárlásom, egy 4 GB-os pendrive-ra repültem rá. Megnyertem a licitet, de semmi más nem jött, csak egy automata levél, gondoltam írok neki, felhívom, stb, mielőtt fizetnék. Nem tudtam kapcsolatot létesíteni az eladóval, gondoltam, akkor ez almás.
Rá egy hétre 27 negatív értékelése volt, aztán le is tiltották.
Most meg jött az idézés, hogy a Hódmezővásárhelyi Rendőrség megkeresésére menjek tanunak.
Pfffff...
Sok minden hiányzott nekem az utóbbi időben, de ez nem volt a listán.
Mondjuk a nyomozó nagyon kedves volt és elég hamar (1ó) végeztünk.
Előzmény: kacagógerle (77)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.14 0 0 78
Persze!
Előzmény: kacagógerle (77)
kacagógerle Creative Commons License 2007.02.13 0 0 77
Valós adatokat adtál meg a regisztrációkor?
Előzmény: Törölt nick (76)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.13 0 0 76
Még mindig nem kaptam semmit. Félek, hogy nagyon sok lesz, mire fizethetek.
Előzmény: zsánpól bemondó (75)
zsánpól bemondó Creative Commons License 2007.02.13 0 0 75

Az a dolgok menete, hogy először kapsz egy mailt, amiben tájékoztatnak, hogy mennyit fognak kiszámlázni.

Aztán várhatod a számlát.

Ez ha szerencséd van, megérkezik, ha nincs, akkor mindjárt a felszólításd kapod, hogy szíveskedj fizetni.

Egy Lengyel Tímea névre hallgató arogáns liba intézi az ügyeket, sok jóra ne számíts, de legyél következetes, ha pl. le akarják spórolni a számlát.

Előfordul ugyanis, hogy felszólító levelet+csekket küldenek, ami olyan, mintha számláztak volna.

Pedig ugye nem.

Balkáni egy csapat ez!

Előzmény: Törölt nick (74)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.11 0 0 74
Köszi a választ!
Hát, bizony, ezt már jócskán túlléptem.
Előzmény: Törölt nick (73)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.11 0 0 73
megnézed az eladott áruid összértékét, ha eléri a 20000 ft- ot akkor várhatod a mailt. Nem havonta kell fizetni, hanem összeg után.
Előzmény: Törölt nick (72)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!