Keresés

Részletes keresés

zsánpól bemondó Creative Commons License 2007.09.11 0 0 141
gymást
Előzmény: zsánpól bemondó (140)
zsánpól bemondó Creative Commons License 2007.09.11 0 0 140

Nem vagyok a Vatera védőügyvédje

 

pedig a figyelmetlenséged okán akár lehetnél is!

Megérdemelnétek e

Előzmény: tusi74 (127)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.09.10 0 0 139
Átolvastam, sajna igazad van. :-((
Előzmény: advocatusdiaboli (138)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.09 0 0 138
A rendszerük a "teljes jogú eladókat" minősítéstől függetlenül engedi licitálni.

Reakció meg úgysem lesz a leveledre. Pár napig legalábbis aligha, addigra meg lefut az aukció...

Nekem is ez a bajom az egésszel, elhiszem, hogy majd rendbeteszik, de közben már pár tízezer kár azért csak összejön, amiért ők természetesen nem fognak helytállni. Így ez meg nem korrekt.

Ez nem játék, elvileg közöttünk egy kétoldalú polgárjogi szerződés van, amit nem csak én, de ők sem szeghetnek meg szankciók nélkül.
Tekintve, hogy napirenden van a magyar e-bay elindítása, ez egy igen rossz ómen a jövőre nézve.
Előzmény: Blue_Sky_007 (137)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.09.09 0 0 137

Valami tényleg van velük, mert ma licitált az egyik termékemre valaki akinek a 82,19%-os értékelése van, úgy hogy nekem a licitkorlátozás be volt állítva 95%-ra.  A vatera rendszer engedte a licitálást. Úgy látszik kell nekik a pénz, még annak árán is, hogy a "jó" eladókra "rászabadítják" a "rossz" vevőket.

 

Teljesen fel vagyok háborodva, már jeleztem is nekik, hogy töröljék a licitet, nem vagyok hajlandó egy notórius negatívval veszekedni 1-2 száz forinton. Ennyire nem akarok eladni!

tusi74 Creative Commons License 2007.09.09 0 0 136
Teljesen megértelek, szívből szurkolok Neked, és mindenkinek hogy sikerüljön velük egyezkedni. Bízom benne, hogy sikerül tisztázni.
Előzmény: advocatusdiaboli (135)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.09 0 0 135
Egészen pontosan egy tucat közvetlen Vaterás ismerősöm van, aki így járt. Kettő kivételével mindegyiktől jogtalanul, vagy nem megfelelően alátámasztottan követelnek. Bizonyíthatóan!
A maradék kettőből egy megérdemli (folyton jutalékokat akart kijátszani), egy vitatható. Ott valóban elszámolási vita van.

Amiben közösek vagyunk: 28-a óra egy büdös szó válasz nem jött semmire Vateráéktól.

De ez akkor sem eljárás, hogy én azt mondom, hogy Te tartozol nekem x buznyákkal, és már viszem is a kocsidat lefoglalni (kitiltalak). Meg sem hallgatom amit mondasz, viszem amit érek, annak ellenére, hogy még saját magam is adtam a felszólításban határidőt. Saját szabályaimat sem tartom be....
Ez törvénytelen és pont.

Az Inviteles ügyed meg szintén hasonló. Megjegyzem: 1 éven túl nem is lehet követelést érvényesíteni. Ezek törvénytelen próbálkozások, amelyek alapvetően arra alapoznak, hogy kisebb összegeknél az emberek zöme nem kapálózik, nem tölt fél napot a számlák átnyálazásával, nem tesz fejlelentést, nem jár utána: inkább fizet.

Nekem ilyen ügyem még a rendőrséggel is volt. Sőt, olyan durva volt, hogy a végén fegyelmileg leszerelték!!!! az eljáró rendőrt (abszolút szabályos, kijelölt parkolóban kerékbilincset tettek fel, és amikor teljesen kulturált hangnemben szóvá tettem, a rendőr (tanúk előtt!!) majdnem megvert, és a pénz kifizetése nélkül nem vette le a bilincset. És itt is a legfelső szintig kellett elmennem, hogy igazat adjanak.

Túlságosan tutyimutyik vagyunk, ha megpróbálnak átvenni-lehúzni minket, fülünk-farkunk behúzva elsunnyogunk. Amíg ezt tesszük, addig meg is fogják próbálni sokan!
Ne hagyjuk!
Előzmény: tusi74 (134)
tusi74 Creative Commons License 2007.09.09 0 0 134
Ezért mondom, hogy az kellene, hogy a Vatera annyi jogosultságot adna a tartozás miatt letiltottaknak, hogy be tudjanak lépni a személyes menüjükbe, és a tranzakciótörténetet, és a számlázott tételeket meg tudják nézni, ki tudják exportálni. Akkor valóban mindkét fél konkrét dolgokról tudna beszélni.

Nem vitatom, hogy előfordulhat, hogy került ilyen a rendszerbe, de tisztázás nélkül nem megy. Biztos vagyok benne, ha ez tényleg többeknek gond, ki fognak valamit találni, nem hinném, hogy a maguk ellensége.

Mivel nem látok bele mélyebben a dolgokba, ezért tényleg csak azt tudom mondani, hogy csak meg kellene próbálni tisztázni, nem hiszem, hogy soha nem válaszolnak, csak lehet csúsznak.

Viszont amit nem tudsz megalapozni bizonyítékokkal, arról nem kellene ilyen erős szavakat használni. Amit biztosan tudhatsz, hogy TŐLED mennyit követelnek. Hogy másoktól mennyit, azt már csak hallottad, és hogy hány embertől, azt csak feltételezheted, hisz nem hinném, hogy van kb. 150 Vaterás ismerősöd, aki így járt.

A másik. Ez a követelés kérdése. Pár éve történt. Internetszolgáltatót változtattam, az akkori Vivendi céget otthagytam, szerződést felbontottuk. Azt írták, hogy majd a végelszámolást küldik. Hónapokig küldték a 0 Ft-os számlát, holott már nem is voltam szerződésben velük. Eltelt pár ÉV, és a Vivendiből Invitel lett, új név új vezetőség, és mit ad isten, jött egy levél egy követeléskezelőtől 8000 Ft tartozásról, amit már az Invitel hajtatott be. NEM volt tértivevényes levél, NEM volt figyelmeztetés, csak 8 nap a végrehajtás előtt. Ezért én azóta ezt a követelés-tartozás kérdést még óvatosabban kezelem.
Előzmény: advocatusdiaboli (132)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.09 0 0 133
De nem két nap után 37.000.
Amúgy meg igenis halasztó hatályú, mert amíg az ügyedet nem vizsgálják ki, addig nem kell fizetned.

A saját határidőik megsértéséről van szó. Arról, hogy kapsz egy levelet, hogy tartozol x. buznyákkal, mert nem fizettél ki egy számlát, és ha 8 napon belül nem fizetsz, akkor kitiltanak.
Mire te azonnal írsz egy levelet, hogy nem tartozol, mert íme itt a számla, tessék a fénymásolat, egyeztessünk, mert valami nem stimmel.

Erre másnap kitiltanak, és tízedik napja semmiféle reakció a levelekre (az azóta küldöttekre sem).

Szerinted ez így jó, ahogy van? Vagy Te a Vaterának dolgozol?
Előzmény: tusi74 (131)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.09 0 0 132
Vagy nem olvastad el, amit írtam, vagy nem egy nyelvet beszélünk.

A sumákságokat magam is elítélem, lépjenek szépen fel ellene. Eddig rendben!
De arról beszélek, hogy itt és most leellenőrizhetően nem tartozó eladók, sőt!! vevők ezreit tették inaktívba, törvénytelen módon (a törvényileg előírt felszólítási-felszólamlási határidők negligálásával), és aug.28-a óta a cég semmiféle külső kommunikációt nem folytat, vagy még egyszerűbben: semmire nem reagál.

Közben futnak beszorult aukciók, ahol termékek áron alul kelnek el, mert az inaktív eladóra már nem licitálnak többen, de legalább egy példáról tudok, ahol törölték a futó és érvényes aukciókat is.

És ha nem olvastad volna el, vannak vevők, akik saját, a Vaterán most is megnézhető minősítésük szerint mindig kizárólag csak vásároltak, soha nem adtak el semmit (meg sem hirdettek, tehát kiemelési díjak sem játszhatnak), mégis tartozást követel rajtuk a Vatera.

Ha nem tűnne fel, törvénysértésekről beszélek. A nagy számok miatt összegszerűségükben már a súlyos gazdasági bűncselekmény nagyságrendjében mozgó törvénysértésekről!
Előzmény: tusi74 (130)
tusi74 Creative Commons License 2007.09.09 0 0 131
A halasztó hatály viszont nem igaz automatikusan. Pl. az autópálya büntetésnél 13.800 Ft 7 napig, utána 37.000 valamennyi és a fellebezés nem halasztó hatályú.

Saját tapasztalat. :D
Előzmény: advocatusdiaboli (128)
tusi74 Creative Commons License 2007.09.09 0 0 130
Mivel nekem még soha nem volt tartozásom feléjük, ezért nem igazán tudom, hogy pontosan így írják-e jóvá, csak volt, hogy véletlenül kevesebbet utaltam, mint kellett volna, a kevesebb utalás simán jóváíródott, és a különbözet megmaradt tartozásnak, és akkor azt utaltam tovább. Másrészt olyan is volt, nem egyszer, hogy nem írtam számlasorszámot, és ugyanúgy mindent rendben lekönyveltek.

Mondjuk ehhez az kellene, hogy én elég sokat, mondhatni napi szinten figyelem személyes menüben a "pénzügyeimet", és így pl. azonnal észrevettem azt is, amikor kevesebbet utaltam.

Maga ehhez a kommunikációhoz nem tudok többet érdemben hozzáfűzni, mert ilyen jellegű problémám soha nem volt, másra meg mindig válaszoltak.

Viszont arról egyáltalán nem vagyok meggyőződve, hogy aki X éve abbahagyta a Vaterázást, és úgy hagyta abba, hogy Hú, holnaptól nem Vaterázok, megnézem már a személyes menümet, van-e tartozásom. Lehet már rég el is felejtkezett róla.

Én mondjuk a Vatera helyében nem a teljes jogosultágot állítanán vissza, míg vitás helyzet, csak a személyes menüjében a pénzügyeinek tanulmányozását engedném.

Viszont a magam részéről, és most lehet szemét leszek, üdvözlöm, amit a Vatera elkezdett. Kár, hogy nem korábban. Mert mi az, hogy az egyik ember becsülettel leperkál egy rakat pénzt, amivel jogosan tartozik, a másik meg "ángolosan" távozik, és közli, hogy az "ammár" régen "vót" elévült, és kirepíti a kukába, mint alább olvashattuk pár hozzászólással korábban, bár nem Tőled.

Ha a "nagy testvért" az Ebay-t nézzük, dettó ugyanez van, nincs telefonos elérhetőség, pedig az egy kicsit nagyobb cég. Viszont nem is olyan engedékeny, mint az előszeretettel szapult Vatera. Nem szarozik holmi sárgacsekkekkel a 21. században, utalsz, bankkártyázol, PayPal-pozol, fizetsz nekik mint a katonatiszt mindenért, szó szerint a levegővételért is (mert még a termékfeltöltés is pénzes), és ha nem fizet valaki, könyörtenelül repül az illető. Érdekes, mégis működik a rendszer, és nem is rosszul. Itt a Vatera azért valljuk be, elég türelmes volt, aztán most egyszer azt mondta, hogy Ok, ennyi volt, mégsem vagyok a Máltai Szeretetszolgálat, és elkezdte behajtani az esetleg "rég elfeledett" tartozásokat. És valahol ez igazságos, és pontosan azokkal szemben, akik mindig mindent időre kifizetnek.

Viszont egyben biztos vagyok. Nincs olyan dolog, amit ne lehetne tisztázni, még a legfaramucibb helyzeteket is.

Előzmény: advocatusdiaboli (128)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.09 0 0 129
Ha elolvastad amit bemondó írt, azt írta, hogy "tartozás nélkül".

Mellesleg két szintén gyűjtő ismerősömről tudok, akik ugyanígy pontosan 3000Ft-os csekket kaptak az elmúlt két hétben a Vaterától a tartozásukról - és soha életükbe nem adtak el ott semmit. Csak vettek, azt sem sok mindent.

Márpedig 1000db ilyen csekk az 3 millió, és állítólag van 150 ezer ügyfelük. Egyre inkább egy több száz milliós csalási-lehúzási kísérlet képe kezd ebből kibontakozni.

Vagy egy orbitális melléfogásé.
Előzmény: tusi74 (127)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.09 0 0 128
Itten van a csapda. Ha elolvasod az impresszumukat, csak levélben vagy e-mailban hajlandók kommunikálni. Telefonos elérhetőség nincs is megadva, és elvileg személyesen sem állnak szóba senkivel.

A telefonokra és faxokra viszont egy teljes hete nem reagálnak. Senkinek, semmire. Be lett küldve nekik faxon a kifogásolt csekkek másolata, kaptak négy e-mailt, van ismerősöm, aki mindennap írt nekik egyet, és a faxon túl postán is elküldte tértivevénnyel a hiányolt, de persze befizetett csekkek másolatát.

Reakció semmi. Most vagy az van, hogy összedőltek, és a sokezer reklamációt nem tudják feldolgozni (csak akkor azt nem értem, egyszerűen miért nem állítják helyre a jogosultságokat és utána vizsgálódnak tovább), vagy egyszerűen nem tudom, mi van. Vannak még egyáltalán?

Hozzátenném, hogy a fizetési felszólítás e-mailban nulla, nem járhat jogkövetkezménnyel. Bizonyítani kell tudni, hogy én azt megkaptam, tehát a dolog valahogy úgy néz ki, hogy e-mail, ha az nem használt, akkor tértivevényes felszólító levél. Ha arra sem reagálok, akkor jöhetne a letiltás, behajtás. Ám ha bármire időközben felszólamlok, észrevétellel élek, akkor annak azonnal halasztó hatálya kell, hogy legyen. Egyszerűen a törvények ezt írják elő. Mi több, saját számlázási rendszerük is azt mondja, hogy az átutalásokat 2-3, a csekkes befizetéseket 5-8 napon belül tudják jóváírni - tehát ezt még pluszban hozzá kellene számítaniuk a 8 napos határidőhöz.
Márpedig náluk ez úgy működött, hogy e-mail egy vélt tartozásról (benne 8 napos határidő), majd 1-2 nappal később letiltás, függetlenül attól, hogy közben mi történt, meg a beérkezett levelekkel sem foglalkozva. Ez így egyszerűen törvénytelen, semmi védhető nincs benne, és ha ezzel esetleg kárt okoztak volna - hát kötelesek is érte helytállni!

Amúgy meg számvitelileg a legelemibb dolog, hogy ilyen göngyölített számlavezetést nem csinálhatnak. Igenis tételesen tudniuk kell, melyik számlákat és mikor egyenlítették ki. Lévén, minden létező követelést bizonyítaniuk kell tudni. Olyan nincs, hogy kapsz az Elműtől, Gázműtől egy számlát, hogy fizess, mert szerintük tartozol, csak úgy. Azt nagyon pontosan alá kell tudni támasztani, vagy egész egyszerűen jogodban áll nem fizetni.
Továbbmegyek: ha valaki ilyeneket küldözget és nem tudja alátámasztani, az már a bűncselekmény kategóriája. Egész egyszerűen a BTK csalás címszó alatt kezelt ügyei közé tartozik.

Úgy gondolom, engem egy ilyen esetben egész egyszerűen nem érdekel, hogy hol csúsztak. Mondják meg konkrétan, szerintük melyik számlám nincs kiegyenlítve, és ha én azt bemutatom, hogy igenis ki volt, akkor innentől coki. Az ügy a továbbiakban nem létezik. Saját belső nyilvántartásuk hiányosságaival ne az ügyfeleiket terheljék.
Előzmény: tusi74 (126)
tusi74 Creative Commons License 2007.09.09 0 0 127
Ha te használsz valamit, ami fizetős szolgáltatás, és azért nem fizetsz, majd abbahagyod, akkor a tartozásod már meg is szűnt?

Kíváncsi lenneék fordított esetben, ha a Te ügyfeleid dobálnák ki a szemétbe a kiküldött felszólításaid, mit szólnál? Vagy azt mondaná, áááá, az már tavalyelőtt volt, én már azóta nem is foglalkozom vele.

Nem vagyok a Vatera védőügyvédje, nem is szorul rá, de elég sokszor állok azon az oldalon, ahol a Vatera, hogy be kell "hajtanom" az elvégzett munkámért a pénzt (és megjegyzem, nem a "szegényebb" emberektől, mert azok fillérre pontosan fizetnek határidőre, hanem "a jólmenő vállalkozó uraktól, akiknek az általalam kért összeg meg sem kottyanna. És milyen eszköz van a kezedben? Küldöd a felszólításokat!

Míg egy parkolóház tulaja megteheti, hogy a kijárathoz tesz egy sorompót, és amíg nem fizettél, bizony az a sorompó lecsukva marad, addig, aki ilyen "fizikai" építményeket nem tud csinálni, az kénytelen "behajtani".

Előzmény: zsánpól bemondó (123)
tusi74 Creative Commons License 2007.09.09 0 0 126
"Te kifizetnél így bármit? Amíg nem tudják bizonyítani, hogy a követelés jogos, addig én azt vitathatom, márpedig három számlát kifogásoltak, mindhárom ki volt fizetve.... Időben, hónapokkal korábban..."

Én felvenném a kapcsolatot a számlázásukkal, hogy küldjenek részletes kimutatást a tartozásodról. Az nem biztos, hogy konkrét hónappal tartozol, mert valahogy úgy van megoldva, hogy a befizetett összeg jóváíródik, és ha ez nem fedezi a tartozásodat, akkor a különbözet tartozásként megmarad. Tehát annak semmi értelme, hogy azt nézed, hogy májusban fizettél, de márciusban NEM, mert akkor a beérkezett összeg belefolyt a márciusi tartozásodba.

Hanem fogod, előszeded az összes befizetett csekkedet (ezért jobb az utalás, mert simán visszakereshető elektronikusan), összeadod, megvárod a levelüket, és a különbözettel tartozol. És nekem az a saját tapasztalatom, ha nem írsz számlasorszámot, csak nicked, ésa különbözetet egyenlíted ki, simán jóváírják.


Előzmény: advocatusdiaboli (121)
tusi74 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 125
Én is észrevettem. Hetekig nem adok el semmit. Bár én ezt annak tudom be, hogy tavaly ki lehetett pénzért tenni az árut főoldalra. És mérlegelés után azokat a cuccokat, ami tuti elmegy ki is tettem. Átlag 3 nap alatt vitték is.

Aztán ezt átalakították "egyéni megegyezés szerintire", na akkor leállt az egész, majd úgy 2 hete megint lehet, ki is tettem 2 cuccot, el is ment mindakettő 3 nap alatt.
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.07 0 0 124
Az idei év nagyon rossz. Alig megy a bolt. Van egy olyan érzésem, hogy bajban vannak, nem kizárt, hogy nagy bajban, és megpróbálnak mindenkitől minden jogcímen valami pénzt szerezni.
Tavaly ők lettek az év internetes kereskedői, 4.7 milliárd körüli átmenőforgalommal. Ám ebből kb: 4% maradhatott náluk jutalékként, de talán még ennyi sem. Az pedig akárhogy is nézem, nem több, mint legfeljebb 200 millió, de talán ennél is jóval kevesebb. Egy több tucat fős gárda bérei, infrastruktúra, marketingköltségek - bizony el tud ennyit nyelni gond nélkül.
A saját tapasztalatom szerint meg idén kb: a felére eshetett a forgalom. Begyűrűztek a megszorítások...

Nem kizárt, hogy kopogtat a csőd?
Előzmény: zsánpól bemondó (123)
zsánpól bemondó Creative Commons License 2007.09.07 0 0 123

Elég régen abbahagytam a vaterázást, tartozás nélkül, de a napokban kaptam egy csekket, hogy van 3000 Ft saram.

Már ki is dobtam a szemétbe.

Ahova a vatera is való.

kacagógerle Creative Commons License 2007.09.05 0 0 122
Én 2 éve vateráztam utoljára,de nem adtam el semmit ami fent volt(ill. nem a vaterán keresztül).Az aukciók simán lejártak,ezt követően töröltem mindet.
A mai napig küldözgetik,hogy tartozok 3 rugóval.
Előzmény: Bán Péter (114)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.05 0 0 121
Én is csekken fizettem, de ha nem tudják ezt kezelni, akkor ne is tegyék lehetővé. Pillanatnyilag az sem érdekli őket, ha a befizetett csekket bemutatom. Azt mondják, hogy akkor más számlán tartozom, nem azon (göngyölítik, nem vezetik a beérkező összegekről, melyik számlát fizettem ki, csak jóváírják, és összevetik a számlakövetelésükkel, így - ahogy írtam - hónapokkal később meg sem tudják mondani, miért is tartozom).

Te kifizetnél így bármit? Amíg nem tudják bizonyítani, hogy a követelés jogos, addig én azt vitathatom, márpedig három számlát kifogásoltak, mindhárom ki volt fizetve.... Időben, hónapokkal korábban...

A hozzáállásuk amúgy tényleg botrányos, mert a levelekre nem válaszolnak, és olyan eladókat tiltottak ki tucatszám 2-3-5 ezer forintos vélt tartozások miatt, akik éves viszonylatban több százezres, esetenként milliós jutalékot fizettek. Ez üzletileg egyszerűen elképesztő, mint ha egy bolt elzavarná a legjobb állandó vevőjét, mert szerinte az egyszer nem fizetett ki egy csomag papírzsebkendőt....

Hülyék...
Előzmény: tusi74 (116)
tusi74 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 120
Ez vitathatatlan. Igaz!
Előzmény: MEB (119)
MEB Creative Commons License 2007.09.05 0 0 119
Akárhogy is nézzük,de ezt rendbe kell tenniük!
Vagy legyen használható biztonsággal vagy vegyék ki a fizetési lehetőségek közül.

Akkor valószínűleg nem lesznek többé a lentebb olvasható anomáliák és a finoman szólva is kellemetlen sztorik.
Előzmény: tusi74 (118)
tusi74 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 118
Na de ott sokkal nagyobb az elkavarodás veszélye. Én eddig csak a súlyadót fizettem be sárgacsekken, de utoljára, mert azóta sem találják.
Előzmény: MEB (117)
MEB Creative Commons License 2007.09.05 0 0 117
Ha megadják a sárga csekkes fizetés lehetőségét,akkor az legyen is használható... teljesen mindegy,hogy milyen évet írunk hozzá...
Előzmény: tusi74 (116)
tusi74 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 116
Hát nem tudom, nekem igaz én utalással fizetek, eddig 2 nap alatt mindig jóváírták. Jön a mail a számláról netbankon nutalok, 2 nap múlva ki van egyenlítve.

Akikről eddig hallottam, hogy gond volt az elszámolással, mind sárga csekken fizettek. 2007-ben.
Előzmény: advocatusdiaboli (115)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.05 0 0 115
Ha vigasztal, engem úgy tiltottak le, hogy a megkifogásolt, szerintük kiegyenlítetlen számla be volt fizetve, időben, korrekt módon. Meg is írtam nekik - válaszlevél helyett kitiltottak.

És ezt tették az eladók igen-igen komoly hányadával. Amennyire látom, az elszámolási rendszerük rossz, nem képesek a befizetéseket a számlákkal párosítani, és ha valamikor valahol elcsúsznak, akkor pár hónappal később képtelenek megmondani, hogy mi a tartozás oka. Mindenkinél kifizetett számlákra hivatkoztak. Nomármost lehet, hogy tényleg van esetleg elmaradt számla, ám az sem kizárt, hogy be lett az fizetve, csak nem írták jóvá, vagy a Posta keverte el. Mindenesetre tuti, hogy nem fizet az ember vitatható követelésre.

Szerintem ha nagyon rövid időn belül (1-2 nap) nem rendezik ezt véglegesen, és a nem egyértelműsíthető, csak vélt tartozásokat nem engedik el, akkor tettek egy öles lépést az összeomlás felé. Tönkre fognak menni, a nagy eladók szinte mindegyike ki van tiltva....
Előzmény: Bán Péter (114)
Bán Péter Creative Commons License 2007.09.05 0 0 114

Búcsú a vaterától

 

 

A múlt héten kaptam tőlük egy felszólítást, hogy van 9000 körüli tartozásom, szíveskedjek rendezi.

Beletúrtam az asztalomon lévő irathalomba és találtam egy rendezetlen számlát, az általuk jelzett összeg feléről.

Aznap befizettem.

 

Tegnap letiltottak.

Az erről szóló értesítésben arra hivatkoztak, hogy az előző levelükben figyelmeztettek erre.

Pedig nem, megvan a levél.

Arra sem kértek, hogy igazoljam a befizetést, csak azt jelezték: lassan tudják ezeket feldolgozni.

 

 

A letiltással egy 20e Ft körüli vásárlást akadályoztak meg, tehát ők kidobtak az ablakon 1200 Ft-ot, továbbá elérték, hogy egy másik tisztességes ügyfelük egyik aukciója eredménytelenül ért véget.

 

Én azt vettem észre, hogy míg tavaly, tavalyelőtt egy kirakott áru elég hamar elkel, idén nagyon nyögvenyelősem működik az egész hóbelevanc, az áruk nézettsége is fele a tavalyinak.

 

Hála az áldásos tevékenységüknek.

Én még nem láttam egy olyan céget sem, amelyik ennyire ellensége lenne  a saját bevételének.

Törőlt_nick Creative Commons License 2007.06.16 0 0 113
kicsit kezd már teli lenni a tököm, hogy bármilyen cuccot keresek mostanában a neten oldalakon keresztül csak ez a nyomorult vatera jön be.
zsuzsa Creative Commons License 2007.05.21 0 0 112
Most olvastam az Index kezdőlapon, hogy nagyüzemi Herendi porcelán-hamisitókat kapcsoltak le, akik internetes boltokban árulták a herendi festők által hétvégén festegetett jóminőségü porcelánokat. Lényegében mindne eredeti volt, csak kilopták a gyárból mintákkal, festőkkel stb. beteritették vele a tengerentult meg az igényes orosz gazdagokat.

Azt irták a Toldy utcában müködött az egyik banda. Most jutott eszembe, hogy három évvel ezelőtt vettem a vaterán két kisebb herendi porcelánt , a Toldy utcában egy irodában vettem át. A pasas megbizhatónak tünt, mondta, hogy a barátnője Herenden marketinges és néha vehet olcsóbban. Azt is mondta, hogy itt nálunk kicsi a kereslet, csak ilyen kisebb, olcsóbb darabokat vesznek néha ( 10 ezer ft körül ) , külföldön sokkal jobban el lehet adni.

megnéztem e-bay-en, tényleg gyönyörü porcelánok voltak fenn.

Nohát, ha csak most buktak le , akkor az nem százmilliós, hanem sokszázmilliós biznisz volt, mert már sok éve müvelték...

Megjegyzem a vaterán egyre több mindenre kell figyelni ....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!