17-es mustfoknak úgy 10.6vv% az alkoholpotenciálja. Ez nem túl magas. Én szkeptikus vagyok azt illetőleg, hogy 19-es mustfok alatt (ez cirka 12vv% szeszt jelent) száraz bor igazán stabil és egyensúlyos lesz.
Azt se tudom minek a magjából keltek ki, direkttermő, csemege vagy borszőlő. A komposztdombra tettem mindent, tavasszal meg széthordtam az egészet a növények alá és most teli van a kertem magról kelt szőlőcskékkel. Persze levél alapján biztos meg lehetne mondani, hogy amerikai vagy európai-e.
Háát... tartok tőle, hogy valamit "elfelejtettek" ráírni az üvegre. Nem tudom elképzelni, hogy közömbösítés nélkül ennyi SO2-t elnyeljen a víz. A Wikipédia szerint 94 g/l a vízoldhatósága. Gyorsan lecsekkeltem az interneten, és a nagy laborvegyszer gyártóknál sincs 6%-nál töményebb kénessav. Szerintem próbálj utánanézni a gyártónál (a forgalmazó aligha van képben), esetleg megvizsgáltatni ammóniára, ha van laboros ismerősöd.
Ammóniát nem viszek be az mustba/borba, legalábbis én nem használok olyan tápanyagot. Ebből az oldatból bedig remekül lehet alap és utókénezni, pontosan beállítható a kénszint.
A 40%-os törzsoldat az nem ammóniás? Cefrekénezésre persze jó lehet (már ha tápanyag hiányos a mustod), mert így nitrogént is viszel be, de később én már nem használnám.
SZiasztok! Almabort szeretnék csinálni. A neten azt találtam hogy 1kg alma, 1kg cukor,5l víz és tedd bele egy nagyobb befőttes üvegbe.Az 5liter víz nem sok? Almabort még nem csináltam.
Azok a szőlőoltvány árusítók, akik nem árulnak konténerest, hanem csak szezonálisan árulnak szabadgyökerűt, azok milyen hónapokban árusítanak általában? Tavasszal és ősszel? Vagy csak tavasszal?