Keresés

Részletes keresés

Daeril Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10364

Korrigáltad a mustfokoló hőmérsékletfüggését?

Előzmény: gergerg (10362)
BZoltan Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10363

17-es mustfoknak úgy 10.6vv% az alkoholpotenciálja. Ez nem túl magas. Én szkeptikus vagyok azt illetőleg, hogy 19-es mustfok alatt (ez cirka 12vv% szeszt jelent) száraz bor igazán stabil és egyensúlyos lesz.

Előzmény: gergerg (10362)
gergerg Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10362

Amúgy 17-es ltt az otelló, tegyek hozzá cukrot?

gergerg Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10361

De abba mi az izgalmas?

Előzmény: RAMBO (10360)
RAMBO Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10360

És honnan tudod, hogy AZ az alany megfelelő egy VALAMILYEN oltóvesszőnek? Szerintem ez bénázás. 

Párszáz forintért lehet venni oltványokat, azok időtállóak és jók. Azt kell használni, nem sarlatánkodni. 

Előzmény: gergerg (10359)
gergerg Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10359

Én meghagynám alanynak.

Előzmény: Midnightx (10358)
Midnightx Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10358

Azt se tudom minek a magjából keltek ki, direkttermő, csemege vagy borszőlő. A komposztdombra tettem mindent, tavasszal meg széthordtam az egészet a növények alá és most teli van a kertem magról kelt szőlőcskékkel. Persze levél alapján biztos meg lehetne mondani, hogy amerikai vagy európai-e.

Előzmény: gergerg (10357)
gergerg Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10357

5 év múlva megmondom :-)

Előzmény: Midnightx (10356)
Midnightx Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10356

A magról kelt szőlők alkalmasak valamire? Oltásra például. Esetleg egy ilyen magonc lehet értékes termésű új fajta? Rengeteg kikelt a kertemben idén.

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10355

Zalagyöngye lesz-ezt mondta szomi is mert ő adta. Csak kicsit zavart volt és nem tudta megmondani.

Ilyen terem nálunk -agyagos kemény föld , belvizes nyárom meg száraz.

Köszönöm!

Előzmény: gergerg (10353)
gergerg Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10354

Íze? Nagyon édes, nagyon zamatos, esetleg sötétzöld pöttyök a bogyókon?

Előzmény: gergerg (10353)
gergerg Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10353

Így első ránézésre bármi lehet, zalagyöngyétől  a delewari-ig

Előzmény: Törölt nick (10352)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10352

   Ez milyen szőlő lehet? Kb 5 napja lett szedve.

gardonyim Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10351

Háát... tartok tőle, hogy valamit "elfelejtettek" ráírni az üvegre. Nem tudom elképzelni, hogy közömbösítés nélkül ennyi SO2-t elnyeljen a víz. A Wikipédia szerint 94 g/l a vízoldhatósága. Gyorsan lecsekkeltem az interneten, és a nagy laborvegyszer gyártóknál sincs 6%-nál töményebb kénessav. Szerintem próbálj utánanézni a gyártónál (a forgalmazó aligha van képben), esetleg megvizsgáltatni ammóniára, ha van laboros ismerősöd.

Előzmény: Cirfandlia (10350)
Cirfandlia Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10350

Miért lenne? Ez 40 %-os Kénessav oldat. http://abor.hu/index.php?main_page=product_info&cPath=2&products_id=112 

Ammóniát nem viszek be az mustba/borba, legalábbis én nem használok olyan tápanyagot.  Ebből az oldatból bedig remekül lehet alap és utókénezni, pontosan beállítható a kénszint.

Előzmény: gardonyim (10349)
gardonyim Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10349

A 40%-os törzsoldat az nem ammóniás? Cefrekénezésre persze jó lehet (már ha tápanyag hiányos a mustod), mert így nitrogént is viszel be, de később én már nem használnám.

Előzmény: Cirfandlia (10330)
medveger Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10348

Szervusztok!

 

Azt szeretném megkérdezni, nincs-e valakinek fölösleges, 50l-es üvegballonhoz való műanyag kosara (mondjuk eltört belőle az üveg).

Szívesen megvenném.

(Van két régi - vaskeret+szalma - típusú üvegballonom, aminek a kosara az idők forgatagában megsemmisült, s így az üveg eléggé veszélyben van.)

 

Előre is köszönöm!

Daeril Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10347

Almabort én kipréselt almaléből szoktam csinálni. Nem kell hozzá semmi. A téli almákból érdemes próbálkozni november környékén.

Ez egyébként szőlős téma.

Előzmény: japaszturo (10346)
japaszturo Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10346

SZiasztok! Almabort szeretnék csinálni. A neten azt találtam hogy 1kg alma, 1kg cukor,5l víz és tedd bele egy nagyobb befőttes üvegbe.Az 5liter víz nem sok? Almabort még nem csináltam.

Midnightx Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10345

Köszi. Asszem ősszel veszek néhány tőkét.

Előzmény: Jani71 (10344)
Jani71 Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10344

Ősszel jellemzőbb. De gondolom, tavasszal is van.

Ha ősszel, akkor lombhullás után, mondjuk október vége - nov. eleje.

Tavasszal pedig nyilván a rügypattanás előtt, amikor még nyugalmi állapotban van a növény.

Előzmény: Midnightx (10343)
Midnightx Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10343

Azok a szőlőoltvány árusítók, akik nem árulnak konténerest, hanem csak szezonálisan árulnak szabadgyökerűt, azok milyen hónapokban árusítanak általában? Tavasszal és ősszel? Vagy csak tavasszal?

gergerg Creative Commons License 2011.09.13 0 0 10342

Ha-ha-ha, na ehhez nem kell segítség, ezt a részét megoldjuk apósommal is! :-)))

Előzmény: bbfeco (10341)
bbfeco Creative Commons License 2011.09.13 0 0 10341

segítek.... meginni..  : ))

de csinálhatsz belőle mást is..http://www.mindmegette.hu/sotet-szemu-keson-ero-csabitonk-az-otello-45829

sztem ha nem sokat " macerálod" bort csinálmagából...

Előzmény: gergerg (10337)
gergerg Creative Commons License 2011.09.13 0 0 10340

omia=Omnia

Előzmény: gergerg (10339)
gergerg Creative Commons License 2011.09.13 0 0 10339

Mint az omia, sűrű tömény és fekete.

Előzmény: Midnightx (10338)
Midnightx Creative Commons License 2011.09.13 0 0 10338

Milyen bora van az Otellónak? Sosem ittam még. Nálunk frissen elfogy.

gergerg Creative Commons License 2011.09.13 0 0 10337

Ma leszemeztem az otellót, holnap darálom, fokolom. Segítetek bort csinálni belőle?

lalá Creative Commons License 2011.09.13 0 0 10336

hihi

Előzmény: gergerg (10335)
gergerg Creative Commons License 2011.09.13 0 0 10335

Dehogy respedek! :-))

Előzmény: lalá (10333)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!