Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56721
Ha én kerülnék szembe hasonló kérdéssel, a 42-nél hosszabbakat simán be tudnám számítani.

Engem érdekelnének a képeid, bár feltenni nem tudom. És Saliko, ugye szólsz te is, ha elkészülnek a te fotóid is?

Előzmény: amat (56718)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56720
Ok. A futást tudom hogy nem sebességre nézik, az inkább egy másik mozgásforma.
Csak én abból indultam ki, hogy azok akik ttúrafutók féligmeddig vagy egészen, és viszonylag sokat belefutnak a túrákba azok általában úgy 7,5-... átlagokat szoktak menni nehezebb terepen is, de az Andezit viszonylag könnyebb. Egyébként tudom, hogy SK még egy kicsit kezdő a ttúrafutásban ahogy én is az vagyok, és csak úgy élcelődésképp jegyeztem meg illetve összehasonlítási alapot kívántam adni neki.

Jelenleg úgy vagyok vele, hogy a túrákon túrázó vagyok, de néha elmegyek futásra is és akkor amennyit tudok annyit futok is. A Pécs-Harkányon például 2,5 órát tűztem ki magamnak célul mert tudtam, hogy jobbat nem biztos hogy tudnék menni. A futásra úgy mentem el, hogy előtte én nem vettem részt hosszabb futáson,(leghosszabb 10,2 km, utána iszonyatosan kikészültem pedig nem futottam gyorsan) és egyébként soha nem is edzettem még ezidáig sem arra, hogy minél többet tuggyak futni, csak úgy gondoltam hogy elmegyek rá. Ehhez képest az út feléig elég jó tempóban sikerült haladni, mert a mezőny első harmadában voltam. Hogy hány perces ezrekkel azt nem tudom de kb. Hauanita is olyasmiket futhatott mert odáig volt egy olyan szakasz ahol egy négyes bolyba beálltam és abban volt ő is (a topikos pólón szerepelt a nick is de akkor még nem vettem részt a topik életében semmilyen szinten). A Pécs-Harkány végül 2:29:50 lett asszem, tehát a kitűzött cél összejött. :)
Végülis úgy 20 km-t sikerült lefutnom belőle mert nem vagyok aszfalthoz és futáshoz szokva, bár szerintem az aszfaltot soha nem fogom megszokni így lehet hogy az egyetlen maratonom öt év múlva az Iron manben lesz. A futás során rájöttem, hogy a kondíciómmal nincs olyan nagy gond mert a pulzusszámom nem emelkedett az egekig (ha magas, olyankor lihegek mint egy ló) és nem is éreztem magam nagyon fáradtnak de a lábaim miatt nem tudtam 20 km-nél többet futni összességében.

Egyébként az elején az csúnyán demoralizált kicsit amikor valaki megszólalt: "aki 2 óra alatt akarja csinálni az jöjjön velem", mire elkezdett gyalogolni és végigelőzgette a normál sebességgel futókat.

Én úgy keztem el bele-bele futkosni a túrákba, hogy előtte a túrákon sokszor olyan gyorsan gyalogoltam amilyen gyorsan csak tudtam, majd amikor már hosszabb ideje túráztam elkezdtem a lejtőkön lefutni. Ez volt a kezdet. Úgy másfél évig ment ez így majd tavaly a Téli Sóút 30-at viszonylag sok (kb. 10 km) futással együtt csináltamvégig.Ettől nagyon kikészültem így maradtam a gyaloglásnál, ami terén tovább fejlődtem és eljutottam oda, hogy szerintem nekem ez a max. és most kezdtem el igazán futni is a túrákon.

Tehát én a ttúrákon általában túrázó, a futásokon futó vagyok, és majd néhány túrán futó is leszek. A Kinizsin szeretnék sokat futni mert nem sokkal sötétedés után szeretnék beérni, tehát ott ha minden úgy alakul én is futónak fogom tartani magam. Majd most a Mecsek 50-en is valami 6 órás időt tervezek, kiváncsi vagyok sikerül-e.

Előzmény: miki (56704)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56719
Melyik az, a szeptemberi?
Előzmény: amat (56718)
amat Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56718
Köszönöm !
Nem ez nem számít bele, csak a 42,195-k számítanak. Felvetődött bennem is a kérdés, hogy pl. egy slovén hegyi maraton, melynek 35 km-e 1100 m-l, vagy 50 km-e 1600 m szintel, szóval, hogy ezek a távok vajon jogosan elfogadhatóak-e maratonnak. Ezeket a kérdéseket még meg kell vitatnom magammal. Van egy verseny Slovéniában ami nagyon tetszik, ami maraton , de mégsem az. Nem tudom.
Előzmény: Törölt nick (56713)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56717
Lynx lynx, talán abból a jó kis banános sütiből kellett volna magaddal vinned. Esetleg a csípős pizzából. :)
No és elégedett volt az edződ? ;))
Gratula!
Előzmény: Lynx lynx (56607)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56716
Mikor is van ez a rendezvény?
Előzmény: kivi (56712)
NVik Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56715
Én szívesen csatlakoznék egy ilyen illusztris társasághoz :-).
Előzmény: kivi (56712)
Hauanita Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56714
Lehet, hogy én szívesen beszállnék. Tavaly nagyon sajnáltam, hogy nem lehettem ott. Időjárástól függően igyekszek becsülettel futni, de igazából úgyis a részvételért mennék.
Előzmény: kivi (56712)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56713
amat, itt is gratula a kitartásodhoz! Most is csak azt tudom írni, amit ott az egyik körben mondtam: nagy vagy! Biztos lesz még egy pár verseny, amikor sokat fog segíteni, ha visszagondolok erre a teljesítményedre. Tényleg, ez a két maraton beleszámít a százas tervedbe?

Ja, és ezúton köszönöm csapattársaimnak és a buzdító népnek, hogy emlékezetessé tették a heti hosszú edzésemet. És hogy még érmet is kaptunk... Erre egyáltalán nem számítottam. Mindazonáltal helyes és minden versenyszervező által követendő eljárásnak tartom. :))

kivi Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56712
Kollégák,
május 8-án jár le a legolcsóbb nevezési lehetőség a K&H váltóra. Én már elkezdeném az idei Team Kivi szervezését.
Eddig vagyunk 3-an, ha minden igaz: amatőr, Skót, kivi. Zakka (mint régi oszlopos csapattag :-) válaszát még várom, tőle függően 2 vagy 3 üres hely van még. Kinek lenne kedve csatlakozni? Kötelező minimum idő nincs. :-)
amat Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56711
jaj !
Most jutott eszembe, hogy Sárvárról van egy néhány képecske, ha erdekli a tömeget és a szereplők nem tiltakoznak, szívesen elküldöm egy hozzáértő személynek, aki közkincsé teheti ??
amat Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56710
Nem tudom még balázs, úgy néz ki, hogy a lassú és hosszabb távok nekem sokkal kevésbé okoznak sérülést, ezért gondoltam, hogy megpróbálom legyalogolni. Futni úgysem lehet, ha nem ismerem az útvonalat. Nagyon meg kell rágnom még ezt a csontot, de ha eldöntöttem a megfelő helyen jelezni fogom felvételemet a megfelelő listába. Olvasom én azt a topikot is.
Előzmény: -balazs- (56709)
-balazs- Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56709
Szerencse, hogy csak ilyen nagy titokban beszélgetünk az ilyen tervekről. Már elkezdtem írni annak a bizonyos májusi eseménynek a listáját, vagyis annak a béta verzióját, de még egyelőre titok, ezért csak neked mondom. :))
Előzmény: amat (56706)
amat Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56708
Amikor néhány méterrel mögötted futottam, akkor elcsíptem egy kívülről jövő hozzászólást, melyben méltatták a stílusodat. Az egész mondatot nem volt időm meghallgatni, de pozitív hozzászólás volt az biztos. Kicsit furcsa stílus, de hajrá !
Előzmény: miki (56704)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56707
Még egy kinizsis? :-)
Előzmény: amat (56706)
amat Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56706
Tervek, azok vannak . Terveztem a siófoki marcsit, viszont Sárvár egy kicsit bezavart, ezt hirtelen elhatározásból futottam. Azt hiszem én lehettem az a mezőnyben akinek a legkevesebb km-je volt ebben az évben ( talán kicsivel több, mint 500 ). Szóval kihagyom Siófokot, pihenek egy kicsit. Az a baj, hogy van egy másik kihívás május végén, nagyon sok km-l és ezen is sok Fb. indul. Eleinte úgy terveztem, hogy belefutogatnék ahol csak lehet, viszont nem ismerem az útvonalat, így valszeg csatlakozni fogok egy hozzáértőhöz és szépen legyalogolom ezt az "túrácskát". Az elhatározás még nem publikus ezért is írom csak neked. A másik nagy tervem is egy kicsit off. Valszeg én voltam Sárváron a legnagyobb túlsúllyal induló versenyző. Sajnos minimum 10kg-l vagyok nehezebb az optimálisnak mondható súlynál. Ez is komoly hátrányt jelentett és jelenthet a futás során, szóval nagyon keményen el kell határoznon a dolgot és meg kell tennem, hogy kevésbé terheljem magam, ez a másik nagy cél amit a közeli jövőre kítűztem magam elé. Hosszabat csak egy év múlva szeretnék futni szintén Sárváron, már most tudom, mit kell megtennem ennek érdekében: Az első leadni azt a korábban említett 10 kg-t, a második kiküszöbölni, hogy a táv során kétszer meg kelljen állni gyúrás miatt és ez miatt elveszteni 47 percet. E két dolog, ha sikerül, biztos vagyok benne, hogy jócskán 100 km fölé kerülhetek. A legközelebbi verseny amin indulni szeretnék az egy 9 km-s előzd meg a kisvasútat nevezetü szösszenet, remélem szombatra a lábaim is úgy akarják, hogy rajthoz álljak.
Sárvárral kapcsolatban eszembe jutott egy dolog: előtte féltem az unalomtól, hát az elkövetkező próbálkozóknak elmondanám, hogy nem unatkoztam.
Előzmény: Akire1 (56696)
ultrafutó Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56705
Tímea nevében köszönet a Bordó Csoda Szurkolótábornak az életfunkciói fenntartásáért.
És gratula a maratonistáknak, főleg Hauanitának és TZ-nek.
Anita, szokj hozzá az eredményhirdetésekhez, hogy a szurkolóid megtapsolhassanak. :-)
miki Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56704
Elm,
A futóstílusról,
Legjobb tudásom szerint próbáltam tartani valami olyan stílust, amit Pirie-szerűnek gondolok, bár lehet, hogy most szegény forog a sírjában. A fáradtság persze biztosan torzítja, azokat kéne megkérdezni, akik látták.

Az biztos, hogy nem sarkon futottam vagy csak egyes rövid szakaszokon. Ha esetleg valakinek mégis úgy tűnt volna, annak az is lehet az oka, hogy nincs sarka a cipőmnek (lefűrészeltem :-), így akkor sem azon van a súly, ha úgy tartom a lábam, mint egy normális futó :-)

Különben én is kíváncsi vagyok, hogy nézhet ki kívülről, amit művelek. Néha attól félek, hogy prédikálom, hogyan kell futni, közben meg bénábban mozgok, mint egy zsiráf. Túl magas vagyok futónak.

Ami viszont jó jel, hogy semmi sérülésre utaló dolgot nem érzek sem most, sem a felkészülés során. Nem volt ez mindig így. A sebességem is jelentősen javult, pl. magam is meglepődtem, milyen lazán és gyorsan futottam múlt héten Mogyorósbányán hegyről lefelé.

Szóval tartom magam az eddigiekhez. Idén már elesett a 25 kilométeres, maratoni, 100 kilométeres és 12 órás egyéni csúcsom, ez megerősített, hogy jó irányba haladok. Az új vesszőparipám az alacsony intenzitású, 180-életkor pulzussal végzett edzés.

SZAKEE,
Én nem sebességgel definiálnám, ki a futó és ki nem. Futóversenyeken a szabályok engedélyezik a gyaloglást is. A lényeg az, hogy a futó önmagához képest a lehető legjobb eredmény elérésére törekedjen, az általa választott stílusban. Van, aki gyorsabban gyalogol, mint itt a legtöbb futó, pl. az elit versenygyaloglók 4 percen belüli ezreket mennek. Én sem futottam még le 100 %-ban egyetlen teljesítménytúrát sem, de ettől még futónak érzem magam. És túrázónak is.

Előzmény: Elm (56679)
Lassú Nyíl Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56703
Tomator, az ember soha nem tudhassa, hogy mikor/mivel/milyen veszélyeknek teszi ki magát;-) Nem mondtam előtte, mert nem akartalak stresszelni:-)
Előzmény: tomator (56700)
-balazs- Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56701
Ispi! Jársz erre is néha? Mizujs? Kiálltál szombaton. Minden OK?
tomator Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56700
LNY!
Nem is tudtam, hogy ilyen veszély fenyegetett, még szerencse hogy.

Azért ez a küzdelmes 3:29:34 volt, de jól esett. A fő terv az ötperces tempó minél tovább tartása volt. Ez sikerült és végül 4:58 lett az átlag, bár köszönhetően a táblák eltérő távolságának és a frissitő állomásoknak, a menet közben mért kilométerek elég rendesen szórtak 4:38 és 5:29 között.

Gratulálok minden hétvégén futónak, sárvárinak és visegrádinak egyaránt!

Előzmény: Lassú Nyíl (56650)
Butch Cassidy Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56699
Az igaz, hogy nyirmogni ebben a topikban kell, de nem ebben a témában. Tessék rendesen felkészülni! Még van két heted, ha az nekem elég, hogy összerakjam a biciklimet és a szezonban először ráüljek, akkor neked is elég lesz felkészülésre :))

Hogy Eke Mátét idézzem: nincs kegyelem! :)

Előzmény: Elm (56690)
tomator Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56698
Én szívesen fufutok :-)
Előzmény: aagica (56695)
Spenót Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56697
Kituno 5let! Mekkora meglepetes, hogy beirtad! :)
Remelem, hogy szerintem en is ott leszek.
Előzmény: aagica (56695)
Akire1 Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56696
Nagyon jó volt olvasni a beszámolókat. Gratulálok a sárvári és a visegrádi versenyzőknek a jó eredményekhez.
Hauanita, meg lett az eredménye a tudatos felkészülésednek. Nálunk is jól jönne a háznál egy jó felkészülési tanácsadó. Nem tudsz engem is beajánlani? Szorgalmas és kitartó vagyok.
Amat, a teljesítményed lenyűgöz. Bátaszék-Bonyhád 24km, két hét múlva maraton, 1 hónap múlva már 92 km-t futsz.Hatalmas teljesítmény! Mennyi jön utána?

aagica Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56695
Spenót és Chino kényszerítésére beírom az ötletem: a nagysikerű :)) szilveszteri éjféli futásunk mintájára
Fufussunk át az EU-ba! éjféli futás április 30-án a Margitszigeten.
Lehetne a FB SE első rendezvénye, ha már úgyis kapott némi pénzt egy pályázaton. Pénz ugyan nem kéne hozzá, viszont jól lehetne dokumentálni. :)
Ha lesz érdeklődés, elintézem, hogy legyen hozzá tüzijáték. Esetleg egybeköthetjük egy piknikkel is...:)))
Egyéb technikai részletek kidolgozására gondolom lesznek jelentkezők.
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56694
A tempóm akkora nem az átlagsebességem.
Előzmény: Trila (56688)
Hauanita Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56693
Runp! Lefordíthatnád nekem ezt a szót, mert a szótár nem érti :-))) De remélem, nem raktam túl nagy terhet a válladra, bár neked még közel fél éved van a Kaiser's-ig. Hajrá!! :)

LN! Te meg elárhulhatnád azt a bizonyos elvárt időt. Még akkor is, ha nem futottam meg. Már csak úgy kíváncsi vagyok :-)

Előzmény: runp (56677)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56692
A fennmaradó harminc percben ettem, ittam, (alapigényem az lenne hogy három óránként egyek egy nagyon jót, ezért is szokott gond lenni, hogy a túrákon nem érzem hogy éhes vagyok), gesztenyepüréért álltam sorba majd azt is elfogyasztottam, és így fél óra könnyen összejön.

A tavalyi őrség 50-en úgy hogy csak az első két km-be futottam bele egy kicsit úgy lett 6,99-es átlagom, hogy egy kocsmában megálltunk enni inni, majd a vége felé levő ep.-nél leültünk pihenni, inni meg ilyesmik. 50 km-re nekem eddig ez a legjobb.

Előzmény: larzen (56689)
TÉZÉ Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56691
Kösz Baloo

Nagyon sokat segítettél a pontosabb adattal nekem.
Igaz az évekkel az ember memóriája jelentősen csökken, de utólag határozottan biztos vagyok abban, hogy azon a napon délelőtt rendezték a Csepel SC rendezésében az akkor hagyományos maratoni versenyt és ezen futoittam azt a bizonyos egyénimet, amit tegnap javítottam meg.
Miután az azóta eltelt több mint 25 év miatt sem az edzésnaplóm, sem az akkori versenyjegyzőkönyvek nincsenek meg, ezért memóriából a 3óra 29perc30mp-re emlékszem. A memória sarkpontja az, hogy akkor 3óra 20 perc volt a III. oszt. minősítési szint és én erről majdnem 10 perccel maradtam le a szubjektív emlékeim szerint. Igy elég szubjektíven hitelesített egyéni rekord volt, de a messzeség az messzeség!
Nem egy hiteles dolgok ezek, de a tegnapi mint ennél jobb eredmény, viszont már teljesen hiteles!!

Előzmény: Törölt nick (56673)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!