Keresés

Részletes keresés

Lassú Nyíl Creative Commons License 2004.04.27 0 0 56745
Klasszak vótak a zélménybeszámolók!!! Bár úgy nézem, egy-kettő még (sár)várat Önre;-)
7241gabi Creative Commons License 2004.04.27 0 0 56744
Aha, szerintem miki pont azt nézte a pálya széléről, hogyan futnak a többiek:-))))) (Bocs, magas labda volt)

A hétvége komoly tanulságokat hozott számomra is.
Jó volt csapatban lenni, drukkolni mindenkinek. A szállással nagy szerencsénk volt!

Sárvár:
Kiss Zoli reggel f7-kor még mindig visszaintett, mosolygott, köszönt. Bérces Editnek 12 óránál az volt a legnagyobb "gondja", hogy miért nincs rajtunk hosszúújjú, meg fogunk fázni. Sörös Erika, mikor f7-kor elindultunk, még utánunk kiabált és megköszönte a szurkolást. Bozó Pali, Láposi Gyula külön köszönte, hogy név szerint szólítottuk őket. Ossó Zoli, Czombos Peti minden körben integetett és kiszólt valamit. Obor minden körben találós kérdésekkel "traktált" minket, a következőben mondta a válaszokat:-)) Tapírka, Ákibácsi, Miki, Amat, iSTVán körről körre kiintett, kommunikált, néha kért valamit. És mindeközben mindannyian küzdöttek, rótták a köröket.
Örültem, hogy Tapírkának kicsit segíthettem. Tudtam, hogy nagyon rosszul van, csak befelé figyel, mégis éreztem, hogy jól jön neki, ha kap egy kis egyenletes külső ritmust. 10 kört futottunk egymás mellett szótlanul, mégis minden mozdulattal kommunikáltunk. Itt értettem meg igazán SK-t, mit érezhetett tavaly Visegrádon.
Future és -balazs- nem normális:-))))

Visegrád:
Nagyon jó úgy drukkolni, hogy az embernek van visszajelzése, talán nem volt hiába a pálya mentén. Idegen emberek jöttek oda a célban és köszönték a segítséget. Megható volt.
Gankinak nagy gratula, főleg az utolsó 12-höz. Küzdelmes volt, de meglett.
Jó volt azzal az érzéssel zárni a hétvégét, hogy bár vannak akikkel nem értünk egyet mindenben, sőt sokmindenben különbözik a véleményünk, mégis a pályán egymásnak drukkolunk, félretesszük és felülemelkedünk az ellentéteken.

Obor! Ha gondolod, megpróbáljuk úgy szervezni, hogy a 24 órást korábbra tegyék, mondjuk 6-6-ig, és akkor odaérsz Visegrádra:-))))) Főbolond:-)

Köszönöm mindenkinek ezt a hétvégét!!!

Előzmény: Törölt nick (56743)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.27 0 0 56743
Nekem úgy tűnt, Barakonyi Lajos is hasonlóan futott, észrevetted?
Előzmény: miki (56704)
futoszunyog Creative Commons License 2004.04.27 0 0 56742
Mindenkinek köszönöm a biztatást, kangának külön köszönöm a bringás kisérést a végefelé, amikor éppen padlót fogtam volna.
Zsazsi Creative Commons License 2004.04.27 0 0 56741
Baloo!
Tavaly novemberi állapot szerint a kétsávos utat szélesítik szinte végig 2*2 sávosra, nyilván nem csak a maraton miatt, hanem egyébként is kevés volt a megnövekedett forgalom miatt. Ez akkor azt jelentette, hogy a régi úton folyt a verseny, ami közönséges aszfalt, az út mellett munkagépek, árkok, miegymás. (Így, sajnos, a fák is áldozatul estek. Ez augusztusban gyilkos lesz.) Aztán jött az új útpálya, ami akkor még nem volt kész, csak szakaszosan. A falvakban nincs bővítés, nem is lehet a házak miatt. Athénban azonban káosz volt akkor, mert több hidat is átalakítottak, de ezt a futók nem érzehették annyira, hiszen a fél város le volt zárva a verseny miatt. A Márvány-stadion környéke azonban szép volt! :o) Legalábbis a befutó után 1 órával már annak láttam. ;o)

Annyit tudni kell a görögről, hogy Pató Pálék teljes családja onnan származik és kicsit sem akarnak ezen változtatni. Azt mondják, hogy az utolsó pillanatban mindig összekapják magukat, de az így elvégzett munka nem lesz egy német precizitású valami.
Zsazsi

Előzmény: Törölt nick (56670)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.04.27 0 0 56740
Fejlődni szeretnél? Adok ötleteket.
Május 22.: Kinizsi Százas
Május 23.: Apenta Hegyi Félmaraton vagy Pécs-Szigetvár 36 km. :-)
Te tényleg olyan csóka vagy, akit, ha nem volna, ki kellene találni. :-)
Előzmény: obor (56731)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.04.27 0 0 56739
Köszi. Aludjunk rá, hátha elviszi valaki más. :-)
Előzmény: kivi (56723)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.04.27 0 0 56738
A Duna partja nagyon sok helyen egyáltalán nem futható, sőt nem is igazán járható. Ez meg egy aszfaltos verseny, és végig a Dunához legközelebbi aszfaltúton vezetik.
Előzmény: Hauanita (56660)
Hiver Creative Commons License 2004.04.27 0 0 56737
Ispi kb. 4:30-as tempót ment, amikor én futottam (kb. a verseny 2-3. órájában). Szóval azért annyira nem őrült, hogy 4 percesben tolja a 12 órás első felét :o)
Előzmény: miki (56676)
Hiver Creative Commons License 2004.04.27 0 0 56736
Ancsibébi!
Vmi hihetetlen - jó értelemben vett - profizmus jön le nekem a beszámolódból. Kegyetlenül erős vagy fejben, talán mint senki más a topikon. Ez ezzel a futóalkattal párosítva.........
HAJRÁ!!!
Előzmény: Hauanita (56660)
Hiver Creative Commons License 2004.04.27 0 0 56735
Nem tudom ezt a vaddisznósat honnan szedted! :o)
Előzmény: -balazs- (56658)
Hiver Creative Commons License 2004.04.27 0 0 56734
Na azé'!!! :o)
Előzmény: tapirka1014 (56648)
Hiver Creative Commons License 2004.04.27 0 0 56733
Elsősorban gratula mindenkinek, aki a hétvégén nagyot futott - hihetetlen az FB csapat: most nem csak a neveket, de még a helyszíneket is sokáig lehetne sorolni! Hihetetlenül sikeres volt ez a 2 nap! Jó, hogy közétek tartozhatok!

SÁRVÁR
Nem írnék regéket, egyrészt mert ez a nap nem rólam szólt, másrészt pedig leírhatatlan, amit így kívülről, szurkoló-segítőként átéltünk (azt hiszem, nyugodtan írhatom többes számban), nem tudom szavakba önteni. Csak pillanatképek jutnak eszembe: Ákibácsi mosolyogva a táv 2. felében - a Kispál csodákat tesz; Balázs és FUTURE elgyötört arca a pihenőben; Miki ugyanúgy fut 1 óra, mint 11 óra után; FUTURE néha átvillan a képen, ez már egy másik dimenzió; Tapírka több órás holtpontja és feltámadása; Obor a levessel és Bocellivel; Mosi megtáltosodva az utolsó körökön; Saliko fényképez; a support-team szolgálatkészsége - itt most a futóért _MINDENT_, és tényleg!; iSTVán még mindig nem kér semmit; Amat és mellette Melinda, hihetetlen akaraterő; gyaloglóskörök a sötétben; májpástétom; virsli; gulyás; Ákibácsi és Tapírka mozgása a verseny után... És ami nem mellékes: keresve sem találok semmi rosszat a szervezésben, szerintem ez az első tökéletes verseny a világon! :o) Egy nagy-nagy érzéssé kovácsolódott bennem az egész: 1x nekem is itt a helyem!!!
És ami igazán ON: végre visszatért a futókedvem! Az elmúlt hetekben alig futottam, akkor is muszájból, mindig úgy kellett erőszakkal kirugdalni magam. Sárváron úgy volt, hogy csak du 2-től futok vmi hosszabbat edzésként, de 11-kor (kb ekkor állt el az eső) már alig tudtam lefogni magam, így fél óra múlva nekivágtam. Nagyon jó volt kicsit belülről is látni a mezőnyt, bár tudom, hogy nagyon nem ugyanaz amit én futottam, meg amit ők csináltak. Kiderült viszont, hogy még mindig tudok gyorsan futni :o) Össz 25 kör sikeredett, rég futottam ilyen hosszút.

obor Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56732
Második nap : Visegrád

Hajnali fél 2-re már ágyban is voltam. ¾ 6-kor megjelent a kísérőm, újra csak pakolás. Mi a fenét akarok majd enni 33-nál? És inni? Hol vannak a szaloncukrok, csokik, a fenébe nincs banán, kell zokni?
Rajtszám átvétel, Tézé erőtől duzzadva:-))), busz, hát ott nem volt jó dolog ácsorogni. De asszem ülni se. Lehet,h feküdni se? Mi a fenétől fájdogálnak a virgácsaim? Hiszen bekentem Richtofittel, és még pihentem is. Mégis.
Visegrádon Caspi kissé elgondolkodó, feszültnek látszó arca, Futószunyog erőteljes bemelegítése. Ettől én is kedvet kaptam, és elbújtam a futótársadalomtól, bemelegíteni. Nehogy meglássa más az én speciális bemelegítő karmozgásomat.
Rajt előtt, gyors üdvözlés Anitának, (Zolinyo, bocs,h udvariatlanul nem üdvözöltelek), közben lefigyelni milyen cuccot kell majd keresgélni.
Rajt után rögtön Szilvihez csapódtam. Anitáék vagy 100m-el előttünk. A táblák miatt meg voltam én is zavarodva, de a pulzusom (150) mutatta,h egyenletes a tempó.
Szilvi mondogatta,h kicsit gyors a tempó, én lelkesen javasoltam is,h lassítsunk, aztán minden maradt a régiben.
17km-nél eszméltem,h Anitáék eltüntek. Nálad ez a nem komfortos futás? Hipp-hopp aztán sehol se vagy? Ezt el kell majd tanulnom Tőled! Én általában lassulni szoktam, nem gyorsulni.
Miután lekanyarodtunk a főútról, Szilviék is elhúztak. Már elég nehezen ment. 21km épphogy 2 órán belül. Aztán jöttek a félmaratonosok, őket üdvözölni, ez lefoglalt egy kicsit. Aztán az az utálatos nyitott, unalmas szakasz. 25-nél kezdtem az első sétát
Innentől próbáltam 2km futni a páros tábláknál megállni. Megjött Caspi is. Az elgondolkodó kifejezés eltünt az arcáról. A másik maradt:-))) Csak 30? De jó Neki.
Futószunyog is elszáguldott. Mindenki itt hagy?
Kanga feldobta még egy kicsit a futókedvemet, de Ő se tudta sokáig. Aztán ismerős kátyúk. Itt már jártam futva egy párszor. De rohadt távol vannak a hidak egymástól. Fogadjunk,h a Duna mindig odébbviszi őket.
Az utolsó 2,5km 5:40-es tempóban és cél. Plötty. Egy kicsit megzuhantam.
4:27:02
Vége!!! Megcsináltam!!!!
Gyors állapotfelmérés. Semmi különös. Egy vízhólyag a lábujjam alján, ugyanott ahol a tavalyi kifakadásával elszúrta az egyénimet itt ezen a versenyen. Most nem fakadt ki. Egyéb? Nincs. Ennyire szoktam fájni a maratonok után. Subidubiduuu!!!!
48 óra alatt futottam 16:27:02 órát, ami 148,4km.

És ismét csak a szurkolók. Gabi, Balázs, Future(bár kissé üveges volt a szemed:-)))
Csodálatos! Köszi! Már csak azért is futni kellett, mert nem lehetett tudni, hol bukkantok fel, nehogy égjek mán:-)))
Marikának az egyéni kísérőmnek is köszönöm. Többszörös maratonista, 50km-t lefutott, többszörös BBp-t megjárt futó Ő is. De nem szeret kísérni, meg bicózni se nagyon. Mégis végigjött velem. Nélküle? Hát nem is tudom. Nehéz lett volna az biztos.

Most egy pár gondolat. Bocs
Nem tudom miért sikerült ez fizikailag. Szerencsés alkat vagyok,? Lehet. De nem javaslom senkinek,h utánam csinálja, úgy ahogy én tettem.
12-13 db maratont futottam 6 év alatt. 3 ironman, leghosszabb futásom tavaly nov-ben 50 km, ahol 25-től, már megrogytam. Többé-kevésbé dec-től számolom az idei felkészülésemet. Idáig futottam 350 km-t. Majd mindig 10 km-eket. 2-3 db 20km, és egy 42 km van. Semmi minőségi munka, csak a km gyűjtés, tehát alapállóképesség megszerző futások. Ha a józan eszemre hallgatok még nem vállalok be ilyet. De az ész csak utólag jelentkezik:-))) Örülök, nagyon boldog vagyok. De azért bolondság.
FUTO bolondság?

Előzmény: obor (56731)
obor Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56731
Én is közre adnám a beszámolóimat, bár még kavarog bennem a két nap élménye. Megpróbálom sorba. Illetve dehogyis.
Gratulálok mindenkinek, akár sikerült lefutni a tervezett távját, idejét, akár nem.
Anita, az elsőhöz és az egyéni legjobbadhoz:-)))
Szilvi, látod, látod még se volt olyan túl gyors:-)))
Tézé! Feladtad a gondolatot! Mindig lehet fejlődni! (de hogy fogom megcsinálni a 24 órást, meg a visegrádit egymás után?:-) (vicc) Nagyszerű voltál.

Első nap : Sárvár

Péntek munka után kapkodás, mi kell, mi kell szombatra, mit akarok vasárnapra, beszerzés, pakolás, gondolom ismerős.
Indulás, hurrá. Sárvár előtt 10 km-re jutott eszembe,h otthon hagytam a hálózsákot meg matracot, a kispárnámról nem is beszélve. A várban terveztem az alvást, így az ugrott.
A helyszínen hamar rátaláltam a Futóbolondokra. Asszem Őket nehéz nem észrevenni:-)
Miután teljes lett a társaság, vacsora. Meghitt, csendes hely, amelynek betódulásunk és némi helyzet felismerés után kissé átalakult a belsőépítészete.(Tapirka csülke, tényleg megdöbbentő látvány volt.) Vacsora közben begörcsölt a combom hátul. Jesszus, már most? Mi lesz holnap?
Vacsi után, némi helyezkedés a kocsiban, majd pihenés, melyet időnkét zavart csak az autó tetejére eső bogyófélék.
Másnap izgalom, rajt. Nekem a 85-95km volt a tervezett, de igazából nem tudtam meghatározni mit akarok. Csak azt,h ez a főpróba a május végén lezajló hosszú-hosszú, sok pihentető gyaloglással tarkított, buja természetben lezajló futásnak.
Tapirkával nyomtuk az elejét, hallgatva a tapasztaltabbra, próbáltunk 6 percben menni, de egy kicsit mindig jobb volt. Később én elmaradtam, de többé-kevésbé beálltam egy 5:45-5:55-es időre.
A 42.köröm 4:12
30. kör környékén vártam a szokásos térd és hátsó comb merevedést ami pokollá teszi általában a hosszú futásaimat, de nem jött. Minden frissítés után guggoltam egy kicsit utána magas térdemeléssel:-) próbáltam lazítani, lehet,h ez is kellett.
Helyette jött egy holtpont. 47-nél már elég sz.-ul voltam. 50 volt a cél, hosszabb frissítő, a pálya melletti kocsmában nem sportolónak való pihenő.
50.kör 5:11
Ujraindulás után megkértem Hivert,h melegítse meg az 5 perces, előre megfőzött levesemet. 55-60 környékén ez meg is történt (még egyszer köszi:-)!), bedöntöttem gyorsan egy pohárral, majd a kocsiban(ami rögtön a pálya szélén állt), még kettővel, plusz látványpékségből vásárolt mindenféle sütit nyomtam az arcom alsó felébe. Következő körökben máris jobban éreztem magam.
64 körnél új kazetta a magnóba, gyönyörű zene, bezárkoztam és elkezdtem futni. Ezekre az időkre emlékszem. 6:10-ről 5:22,5:05,4:59. Aztán feleszméltem, és stopot rendeltem el. 5:20. Utána megint 6 percesek. Ami a megdöbbentő még mindig remekül voltam. Annyira, h megint elkezdtem futni. 5:20, 5:24.

Larzen bólogatott nagyokat. Álmos voltál?:-)))
70-nél újra offsport pihenő. Még mindig szuper minden. És még mindig hátra volt vagy 4 óra. Mi van velem? Ezen a tájékon kezdett csírázni a gondolat a 100 körröl. Meg tudom csinálni?
80. körben aztán azért elkezdtem fáradni. De még volt 3óra.
Innentől azért szenvedtem már. Fájt a talpam, bokám, merev is voltam, mindenhol.
90. kör. offsport. Még mindig 2 óra van hátra.
100.kör Hurrrááááá! Megcsináltam!!!!! És még hátra van fél óra.
30perc alatt futottam 3093m-t.:-))) Itt már nem a futásról szólt a dolog nálam. Kezdtem a másnapra tartalékolni. Mikit zaklattam egy kicsit, Mosit akartam utolérni, de oly gyors volt,h mindig hátulról jött. Aztán hátravolt még vagy 3 perc, már ki se mentem. Elég volt.
103 kör=106,2km
Hihetetlen. Utólag gondolok csak bele. 12 óra. Rettenetesen sok idő. De ott bévül, valahogy gyorsan elment. Időnként a körök persze végtelennek tűntek, de mégis olyan gyorsnak tűnik az egész.
Ismét csak gratulálni tudok mindenkinek. Az egész mezőnynek, ismerősöknek, ismeretleneknek egyaránt.

Future, Balázs, mikor elszáguldottak mellettem, előre állta a hajam, és csak 5 lépés után tudtam magam lefékezni, akkora menetszelet csináltak.
Miki, aki mint a gép. Nem a KFKI kísérleti laborjából kaptad a lábad?:-)
Akibácsi, Tapirka akik csak mentek, mentek összeszorított fogakkal, mert bár már minden rossz volt, de még nem volt vége.
Amat, hát Te nagyot mutattál akaraterőből. Ne aggódj meglesz. Mert biztos,h meglesz!
Mosi, Saliko, mikor eszembe jutott valami buzdítás, Ti mindig elöl voltatok, hiába iparkodtam (pedig egy párszor próbáltam), nem lehetett benneteket utolérni. Ti lassúak? Át vagyok verve:-)))
István bár most még nem ismerem a végeredményt, de minden elismerésem. 24 óra az több mint 12, egy kicsivel:-))). Te mégis be merted vállalni. Azt gondolom,h már maga az órák száma is rettentő nagy teher, Te mégis küzdöttél ezzel a tudattal is. Gratulálok!!!!
A névsor természetesen nem a fontossági sorrendben írtam, hiszen olyan nincs.

És még egy fontos dolog.
Köszönöm szépen a FUTÓBOLOND társaság pályán kívüli tagjainak és hozzátartózóinak segítségét, buzdítását.
Azért nem semi! Gondoljatok csak bele. 12 órán keresztül lankadatlanul kiabálni, dobolni, kiszolgálni, kísérni, mikor minden m.percben feltűnik valaki, akit hangilag lökdösni kell, akinek valami kívánsága van, vagy meghallgatni, mert éppen valami hülyeség az eszébe jutott:-)))

K Ö S Z Ö N Ö M!!!!!

Off
Egy kis intermezzo hazafelé. Valahol Pápa-Kisbér között, éjfél felé, kicsit tompa aggyal haladva, heves elemlámpa körmozgást észleltem. Megállok, rendőr udvariasan kéri az okmányokat. Rögtön elöntött a víz. Gondolhatjátok. A kocsiban aludtam, a kocsiból frissítettem, vetkőztem, öltöztem. Még rémlett,h indulásnál megvolt valahol az övtáskám. Őrült keresgélés a sötétben. A rendőr úgy 30-40 m.percig türelmes volt, majd segíteni akart és bevilágított a kocsiba. Azt láttam,h megremegett a kezében a lámpa. Meglepett hangon kérdi: Hol volt maga? Néhány szóval ecseteltem, de közben folyamatosan turkáltam. Némi tűnődés után, kérdi: Biztos,h megvannak? Hát persze, mondom, valahol itt, nem nagy terület, mindjárt meglesz. Várt még egy kicsit, majd lemondóan közölte,h hagyjam, menjek tovább, és otthagyott. Én még keresgéltem egy kicsit szorgalomból, majd ugyanolyan lemondóan hagytam a fenébe. Másnap reggel került elő a hátsó ülés elől. Hogyan került oda? Rejtély.
On

Lynx lynx Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56730
"No és elégedett volt az edződ? ;))"

Ja, tökre, bár 133 percet irányozott elő. Aszonta 1470 kCal-t égettem. Itthon pótoltam mind egy szálig. :-)

Előzmény: Törölt nick (56717)
szilvi-019 Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56729
Gratulálok mindenkinek,aki hétvégén versenyzett!Jó volt olvasni a beszámolókat.Amat te tényleg fantasztikus vagy,obor teljesítményét nem is tudom megfelelő szavakkal illetni,Anita neked meg külön gratula és kösz mindent hidd el sokat segítettél.Most pedig írnék egy saját élménybeszámolót.A lényeg,hogy 4 hete futott első maratonomnál közel 20,5 perccel jobb időt futottam!!!:0)))Köszönöm ezt minden FB-nak.ISTvánnak aki biztatott,hogy egyáltalán el merjek indulni és a felkészülési tervemet is meghatározta.Huanita kösz a szakszerű bemelegítést!A verseny első 15 km-ét Oborral futottam,aki 105km-el a lábában produkálta az én tempómat.Nekem az órám szerint ez gyorsnak tűnt,de nem fáradtam ,talán a jó társaság tette?:0)Kb 25 km-nél éreztem ,hogy a lábam kicsit merevedik,de 3-4 km után rendeződött.32 km táján láttam,hogy magamhoz képest nagyon jól futok,ekkor szinte szárnyra kaptam,de a rakpart nagyon húzós volt.Így végül 3:58 lett a vége.Huanita már bent volt a célban ,nagyon örültem a gratulációjának.Most legközelebb a siófoki félmaratonon szeretnék indulni.Most félmaratonnál 1:56 volt az időm.Lehet ebből szerintetek 1:50 addigra?Segíjjetek lécci!!Nem tudom,hogy lehetne gyorsulni.Az eddigi gyorsulásomat csak az állóképességem növekedésének köszönhetem,nem mentem eddig soha arra,hogy gyorsabb legyek.(Az első félmaratonom tavaly okt.23-án 2:17 lett)
kivi Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56728
Semmi. :-) Az adminisztrációval járó rengeteg munkát :-) én vállalom. Az adataidat persze majd kérem. Nem muszáj holnap, de inkább előbb, mint hogy elfelejtsd. :-)

Zakka,
rajtad a világ szeme! Futsz velünk?

Előzmény: Hauanita (56726)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56727
Igen, de csak mert nem nekem kellett kinyitni a kólásüveget. :)) De különben tényleg volt kóla, és most először ittam ilyet versenyen, mert nem voltak képesek szénsavmentes vizet adni. Azt' gondoltam, akkor már legyen valami íze is annak, ami majd felkavarja a gyomromat. (De végülis nem tett ilyet.)
Előzmény: Kanga M. (56725)
Hauanita Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56726
Jóvanna, rosszul fogalmaztam. Biztos. Milyen "kötelezettségeim" vannak a futáson kívül? Adataimat küldjem át holnap?
Előzmény: kivi (56722)
Kanga M. Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56725
Mosi, szeretnék kérni egy szaktanácsot! kólával frissítettél-e Sárváron?
Előzmény: Törölt nick (56717)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56724
Én értettem elsőre is, hogy mit mondasz. Dehát én csakugyan lassú vagyok, és a gyaloglás lassúságát nekem könnyebb és elérhetőbb futással kompenzálni, mint gyors gyaloglással.
Előzmény: Törölt nick (56720)
kivi Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56723
Akkor már csatlakoztál is. :-)

SK,
június 6.

Előzmény: NVik (56715)
kivi Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56722
Mikor mondod biztosra?
Előzmény: Hauanita (56714)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56721
Ha én kerülnék szembe hasonló kérdéssel, a 42-nél hosszabbakat simán be tudnám számítani.

Engem érdekelnének a képeid, bár feltenni nem tudom. És Saliko, ugye szólsz te is, ha elkészülnek a te fotóid is?

Előzmény: amat (56718)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56720
Ok. A futást tudom hogy nem sebességre nézik, az inkább egy másik mozgásforma.
Csak én abból indultam ki, hogy azok akik ttúrafutók féligmeddig vagy egészen, és viszonylag sokat belefutnak a túrákba azok általában úgy 7,5-... átlagokat szoktak menni nehezebb terepen is, de az Andezit viszonylag könnyebb. Egyébként tudom, hogy SK még egy kicsit kezdő a ttúrafutásban ahogy én is az vagyok, és csak úgy élcelődésképp jegyeztem meg illetve összehasonlítási alapot kívántam adni neki.

Jelenleg úgy vagyok vele, hogy a túrákon túrázó vagyok, de néha elmegyek futásra is és akkor amennyit tudok annyit futok is. A Pécs-Harkányon például 2,5 órát tűztem ki magamnak célul mert tudtam, hogy jobbat nem biztos hogy tudnék menni. A futásra úgy mentem el, hogy előtte én nem vettem részt hosszabb futáson,(leghosszabb 10,2 km, utána iszonyatosan kikészültem pedig nem futottam gyorsan) és egyébként soha nem is edzettem még ezidáig sem arra, hogy minél többet tuggyak futni, csak úgy gondoltam hogy elmegyek rá. Ehhez képest az út feléig elég jó tempóban sikerült haladni, mert a mezőny első harmadában voltam. Hogy hány perces ezrekkel azt nem tudom de kb. Hauanita is olyasmiket futhatott mert odáig volt egy olyan szakasz ahol egy négyes bolyba beálltam és abban volt ő is (a topikos pólón szerepelt a nick is de akkor még nem vettem részt a topik életében semmilyen szinten). A Pécs-Harkány végül 2:29:50 lett asszem, tehát a kitűzött cél összejött. :)
Végülis úgy 20 km-t sikerült lefutnom belőle mert nem vagyok aszfalthoz és futáshoz szokva, bár szerintem az aszfaltot soha nem fogom megszokni így lehet hogy az egyetlen maratonom öt év múlva az Iron manben lesz. A futás során rájöttem, hogy a kondíciómmal nincs olyan nagy gond mert a pulzusszámom nem emelkedett az egekig (ha magas, olyankor lihegek mint egy ló) és nem is éreztem magam nagyon fáradtnak de a lábaim miatt nem tudtam 20 km-nél többet futni összességében.

Egyébként az elején az csúnyán demoralizált kicsit amikor valaki megszólalt: "aki 2 óra alatt akarja csinálni az jöjjön velem", mire elkezdett gyalogolni és végigelőzgette a normál sebességgel futókat.

Én úgy keztem el bele-bele futkosni a túrákba, hogy előtte a túrákon sokszor olyan gyorsan gyalogoltam amilyen gyorsan csak tudtam, majd amikor már hosszabb ideje túráztam elkezdtem a lejtőkön lefutni. Ez volt a kezdet. Úgy másfél évig ment ez így majd tavaly a Téli Sóút 30-at viszonylag sok (kb. 10 km) futással együtt csináltamvégig.Ettől nagyon kikészültem így maradtam a gyaloglásnál, ami terén tovább fejlődtem és eljutottam oda, hogy szerintem nekem ez a max. és most kezdtem el igazán futni is a túrákon.

Tehát én a ttúrákon általában túrázó, a futásokon futó vagyok, és majd néhány túrán futó is leszek. A Kinizsin szeretnék sokat futni mert nem sokkal sötétedés után szeretnék beérni, tehát ott ha minden úgy alakul én is futónak fogom tartani magam. Majd most a Mecsek 50-en is valami 6 órás időt tervezek, kiváncsi vagyok sikerül-e.

Előzmény: miki (56704)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56719
Melyik az, a szeptemberi?
Előzmény: amat (56718)
amat Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56718
Köszönöm !
Nem ez nem számít bele, csak a 42,195-k számítanak. Felvetődött bennem is a kérdés, hogy pl. egy slovén hegyi maraton, melynek 35 km-e 1100 m-l, vagy 50 km-e 1600 m szintel, szóval, hogy ezek a távok vajon jogosan elfogadhatóak-e maratonnak. Ezeket a kérdéseket még meg kell vitatnom magammal. Van egy verseny Slovéniában ami nagyon tetszik, ami maraton , de mégsem az. Nem tudom.
Előzmény: Törölt nick (56713)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56717
Lynx lynx, talán abból a jó kis banános sütiből kellett volna magaddal vinned. Esetleg a csípős pizzából. :)
No és elégedett volt az edződ? ;))
Gratula!
Előzmény: Lynx lynx (56607)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.04.26 0 0 56716
Mikor is van ez a rendezvény?
Előzmény: kivi (56712)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!