Keresés

Részletes keresés

btimko Creative Commons License 2009.08.21 0 0 8568
Azt elfelejtettem hogy az El Fanar street vege azert eleg messze van, ugyhogy ne gyalog indulj el hanem taxival mondjuk, 10LE-t kell mondani.
btimko Creative Commons License 2009.08.21 0 0 8567

Szia Sanya!

 

El ne keseredj! Meg oda sem ertel! :)

Ne csak azt az egy felig-meddig negativ hozzaszolast olvasd el, hanem a korabbi sok-sok dicserot is. Ne gorcsolj ra mar az elejen, hogy rosszul valasztottal, mert akkor ez fogja az egesz nyaralas hangulatat meghatarozni, es az sem fog tetszeni ami egyebkent tetszene :) Ne szurj ki magaddal, nyaralsz, engedd el magad, biztos hogy mindent latni fogsz amire csak kivancsi vagy! Ez csak barati jotanacs, nem akarok szemelyeskedni :)

 

Javaslom hogy spanolj ossze a Bakosekkal, utastarsaid lesznek szinten a Grandban, jokedelyu, nyitott, kedves emberek. Valoszinuleg ok is mennek buvarkodni.

 

A Faraana (egyebkent Fanara) hotelek Ras Um Sid-en vannak, itt talalhato egy jo kis merulohely a hotelek elott, a "Temple". Ide eljuthatsz hajoval is ha buvarkodni szeretnel, vagy a partrol is tudsz sznorizni. Megprobalhatsz bemenni valamelyik hotelbe - Club Fanara Reef vagy Iberotel Club Fanara - vagy oldalrol az utrol lesetalni ezekre a strandokra, de megvan az eselye hogy megallitanak, vagy felfedeznek a strandon, megkernek hogy fizess a strandhasznalatert vagy tavozz, ez kellemetlen lehet. Ezt elkerulheted ha az e melletti nyilvanos strandra mesz be, ami 30LE ha jol emlekszem. Ugy jutsz el oda ha a hoteled elotti utcan balkez fele (El Fanar street) elmesz egeszen az utca vegeig. Ott meglatsz egy vilagitotornyot es egy fem madarakbol allo emlekmuvet. Ket strand is van, az egyik bejarata az emlekmu mellett van a lejto aljan, de neked a masik kell, aminek a bejarata meg a lejto tetejen van jobbra, ahol taxik allnak. Nagyon sok lepcso visz le a strandra, ne ijedj el!

 

Ezen kivul buvarkodashoz rengeteg szep helyi merulohely van meg, mindet csak ajanlani lehet, ha gyakorlottabb buvarok vagytok akkor pedig Ras Mohamed vagy Tiran sziget ki ne maradjon.

 

A Grandtol jobbra es balra nagyjabol ugyanolyan jellegu partot talalsz, a Grandtol balra levo mellekutca vegen is van egy nyilvanos strand.

 

A Ghazala stradja valoban homokos, lassan melyulo, kisebb korallszigetek vannak, de beljebb kell uszni hozza.

 

Jo pihenest

Timi

Előzmény: sanyav8 (8555)
Dénes81 Creative Commons License 2009.08.21 0 0 8566
Köszi szépen!

Még annyi,hogy az árakban nagy különbség van ezek között az irodák között?
Előzmény: zepj (8565)
zepj Creative Commons License 2009.08.21 0 0 8565
Szia! Mi utaztunk már a kartagóval semmi gond nem volt, először azzal az irodával voltunk ami csődbe ment malda, most az anubissal megyünk. Szerintem azok az irodák akik évek óta a piacon vannak gond nincs.
Előzmény: Dénes81 (8562)
laszgal Creative Commons License 2009.08.21 0 0 8564
Kairóba nem tudom a repcsis árat, de luxorba én ezt az infót kaptam.110 euro/fő oda-vissza.

egyptair.com.eg

A buszok azok meg légkondisak.
Előzmény: sanyav8 (8563)
sanyav8 Creative Commons License 2009.08.21 0 0 8563

Szia,

én szept. megyek. el lehet menni a piramisokhoz Cairóba.

1. busszal indulás kb. 1 óra felé éjszaka, érkezés vissza a szálloba 11 körül éjszaka.

komoly túra, állítólag a buszok légkondival szereltek.

2.lehet belföldi repülővel is menni, de az kb. 95 ezer/fő

3.van olyan út ahol Cairóba mész egyből ott vagy 2 napot, majd utánna SeS. és itt van olyan lehetőség hogy a szállodai tartozkodást meg tudod hosszabítani ha akarod. szerintem ez a legjobb, kéréds csak a pénz....

Előzmény: Dénes81 (8562)
Dénes81 Creative Commons License 2009.08.21 0 0 8562
Ja és még annyi, hogy melyik utazási irodát ajánljátok,melyikkel lenne érdemes elutazni!Olvasgattam egy jó pár oldal hozzászólást, de nem nagyon látom,hogy valaki lett volna a piramisoknál.SeS-ből nem lehet a piramisokhoz eljutni?
Köszönömk előre is a válszokat!!!
Dénes81 Creative Commons License 2009.08.21 0 0 8561
Sziasztok!

Jövőre júliusba Egyiptomba szeretnénk menni Sharm el Sheikh-be a menyasszonyommal nászútra, kérnék egy kis segítséget,egy kis infót, hogy érdemes-e?Milyen a hely?Látnivalók?Stb.......
Dugó Creative Commons License 2009.08.21 0 0 8560

Sziasztok,

 

Tripicana Grand Azure Resortról van valakinek tapasztalata?

 

Mi tavaly Hurgadan a Sea Starban voltunk és életünk egyik legjobb, ha nem a legjobb nyaralása volt. Megismételnénk:)

sanyav8 Creative Commons License 2009.08.21 0 0 8559
Köszi!
laszgal Creative Commons License 2009.08.20 0 0 8558
Hali!
Az el Faaranába simán besétálhatsz és lemész a partra, kutya nem fog hozzád szólni...
Előzmény: sanyav8 (8555)
KnéZs Creative Commons License 2009.08.20 0 0 8557
Természetesen sznorkereseket is visznek , a hajó az Old Markethez közeli kikötőből indul . A bázis is az Old Marketnél van. Intro merüléssel tudsz búvárkodni ,levisznek kb. 8-12 m-re , neked csak nézelődnöd kell (egyedül a füleddel kell foglalkoznod) minden mást az oktatód végez.Felveszik kamerára , vagy fotóznak - amit szeretnél.
Előzmény: sanyav8 (8556)
sanyav8 Creative Commons License 2009.08.20 0 0 8556

nekem meg tudnád adni Dénes elérhetőségét?

honnan indul a hajójuk?

Csak búvárokat visznek vagy visznek snorisokat is?

 

Én még nem búvárkodtam, kérdés hogyan lehet búvárkodni vizsga nélkül?

köszi

 

Előzmény: KnéZs (8551)
sanyav8 Creative Commons License 2009.08.20 0 0 8555

Sziasztok!

 

SENSITIVE KÉRLEK OLVASD EL TE IS!

 

Mi szept. 13-án megyünk a GRAND Sharm hotelbe. Kicsit elkeserít, amit SENSITIVE írt, mert elsősorban engem is az élővilág érdekel, mondjuk a szálloda színvonala sem utolsó.

Lett volna, ami esetleg jobb, de az árban sokkal húzósabb.Én nagyon sokat nézegettem a holidaycheck oldalt, és a google earth-t, végül az el faraana partja(gyönyörű de talán zsúfolt?) helyett a GRAND mellett döntöttem.

 

GRAND HOTEL:

 

 

Az látszik, hogy a korall fal keskeny a parton, ezért valószínűleg csak mellette úszva lehet felfedezni, de a legtöbb szállónál is az a gond, hiába széles a korall szikla, a korallok felett nem lehet snorizni, mivel a vízszint alacsony illetve ott elég kihalt az egész!!!

Ahogy nézem, szinte csak egy hotel van, ahol lehet a korall felett snorizni pár 0,5-2 méterre a koralltól, az pedig az el FARAANA hotel strandja. Ez valóban nagyon szépnek tűnik, de ahogy nézem, marha sokan vannak, illetve tapasztalatom szerint (mondjuk ez csak Földközi) az, hogy a hirtelen mélyülő sziklás part mellett tisztább a víz és itt lehet látni nagyobb halakat. Láttam egyébként egy videót, ahol éppen a szálló előtt (GRAND) úszott el 2 db delfin!

 

Mondjuk egész napos snorizáshoz tutibb az el faraana strandja az biztos!!!

 

Végül csak azért választottam a faraana helyett ezt a szállót, mert a holidaycheck oldalon ez jobban tetszett nekem, ill. úgy nézem a korábbi látogatóknak is.

 

BÚVÁRKODÁS és SNORI:

 

Abban viszont kérnék segítséget, hogy hova érdemes menni búvárkodni, mert ha már a szálló partja nem a best (de szerintem nem vészes), mindenféleképpen menni szeretnénk.

 

 

Valamint az el faraana strandjára hogyan lehet eljutni, van-e ingyenes strand.

 

Valamint ha valaki tudja a szomszédos DREAMS Beach szálló partjára át lehet menni?

Vagy a másik oldali Reef beach strandra?

 

A GHAZALA szálló strandjára valóban érdemes átmenni, mert az earth szerint nem valami nagy szám, homokos strand semmi extra!??
pimpike11 Creative Commons License 2009.08.20 0 0 8554
Hű ez az értékelés jól jött nekem pont most:) Tavaly a Coral Hillsben voltunk, az olyan jó közepes volt, akkor ez a szálló remélhetőleg kellemesebb lesz. Lesz még ott valaki az aug. 25 szept. 8 közötti időszakban?
Előzmény: KnéZs (8551)
KnéZs Creative Commons License 2009.08.20 0 0 8553

Jaj .. és egy lényeg lemaradt a rövid , velős beszámolómból: merültünk a Blue Hole-nél és a Kanyonnál Dahabnál. Dahabot tavaly óta kitakarították !!!! most már emberi körülmények vannak ott is.

Szintén Dénesékkel jártunk ott , és ismételten csak dícsérni tudom őket : 2 család ment + egy magyar srác , Dénes és Attila mint vezetők , + a bázisról vagy 6 arab srác , minden búvárra jutott egy segítő :-)) , a felszereléseket külön autóval hozták , sőt ők hamarabb ott voltak mint mi. És hogy milyen is volt ? : életem eddigi egyik legszebb élménye lett. Teli nadrággal indultam ,az elején nagyon- nagyon izgultam elsősorban a mélység miatt , de a látvány hamar lenyugtatott . Más mint Sharm , nincs annyi korall és hal , de fantasztikus amikor a "csőben" ereszkedtek le egymás után és 32m-nél kibújva vár a kékség ....tényleg elmondhatatlan ...a hideg ráz ki most is ...nagy , régi álmom vált valóra .

Mindenkinek ilyen nyaralást kívánok , hogy utánna könnyebben elviseljük a szürke hétköznapokat ...a következő találkozásig...

Zs.

pimpike11 Creative Commons License 2009.08.20 0 0 8552
Mi is kedden megyünk, mi a Shores Amphoras hotelbe. Van valakinek tapasztalata a helyről?
KnéZs Creative Commons License 2009.08.20 0 0 8551

Röpködnek az eltelt 1-2 hetes nyaralások , sajnos mi is hazajöttünk kedden este a 2 hetes felhőtlen , csodaláatos nyaralásból. Az Amphoras szállodában voltunk , immár 2. alkalommal töltöttünk ott el 2 hetet , nem is értem miért van ott kevés magyar. Bár lehet , hogy az iroda is kevesebb szobát foglal. A szálloda gyönyörű , szobái meglepően tiszták (az általam eddig tapasztaltakhoz, 8. alkalommal nyaraltam Egyiptomban) kaja kifogástalan.Rengeteg az olasz , mivel a szálloda arab-olasz tulajdonban van , így sok az olaszos jellegű étel is. Most sem kapott el senkit a családból "fáraó átka" , bár szerintem ez nálunk pszicés ok miatt van , fanatikus egyiptom rajongók vagyunk :-)).

A szálloda partja kisebb hegyoldalba épült , de van lejtősen kialakított napozórésze is. A tengerbe stégen át lehet bejutni , de a lejtős résznél van egy olyan rész ahol "áztatni" lehet , de a nyílt tengerbe a korallzátony miatt innen sem lehet úszva bejutni.

Szóval a szálloda szerintem kítűnő választás. + még a hozzáállásuk is nagyon emberi. Mi 2 szobát foglaltunk itthon (jún végén)  a 2 gyerkőc miatt (11és 15 évesek) írtunk ki a szállodának , hogy amennyiben mód lenne rá szeretnénk egymás melletti szobákat kapni . Nem telt bele 1 óra jött a válasz , hogy azt sajnos nem tudják garantálni a sok és változó érkezések miatt DE ha mi elfogadjuk , minden felár nélkül kapunk egy lakosztályt - 2 szobával , 2 fürdőszobával , nappalival , kis konyhai résszel (amit persze nem használtunk ) 2 terasszal , közvetlen a parton ,  tengerre néző ablakokkal . Persze hogy elfogadtuk ! Kicsit izgulva mentünk , hogy ugyan tényleg ért e valamit a levelezésünk , és ért ! Szóval a szálloda a szemünkben csillagos 5-re vizsgázott , mi az intéző úrnak kisebb hungarikumos csomaggal köszöntük meg.

Nyaralás : hát nem pihenésről szólt. Cairó , Beduin est tevegeléssel naplementével , Mózes hegy , illetve búvárkodás volt a mostani menű. :-))  Cairóban 4. alkalommal jártunk , engem mindíg lenyűgőz. Szívesen térek vissza . Beduin esten szintén jártunk már , de most a keresztlányom miatt mentünk ismét , jó hangulatban telt , bár sajnos nagyon kevés magyar volt. Mózes hegy: na ez az a program amit soha többet ! szerintem ezzel mindent elárultam , aki kíváncsi a Szent Katalin kolostorra az külön programként válasssza dahabi kirándulással egybekötve. (szerintem)

Búvárkodás: az életem !!!! a 2 hetes nyaralásból 9 napot töltöttünk ismételten Dénessel és a C-Fun bázis csapatával. Leírni nehéz , hogy milyen volt .... gombóccal a torkunkban búcsúsztunk tőlük. Dénes kiváló búvár , és nagyon jó barát. A legtöbbet a Morgan nevű hajójukkal voltunk , ami tiszta , rendezett , nagy tat résszel , kényelmesen elfér sok búvár is.- de arra nagyon ügyelnek , hogy soha ne legyen tumultus , inkább több hajót foglalnak.  A személyzet : fiatal srácok , akiknek úgy csillog a szeme minden merülések alkalmával mintha most lennének ott először. Kedvesek , segítőkészek , minden óhajodat , sóhajodat lesik. Külön kérhető , hogy hol álljon meg a hajó a merülésekhez(persze az ésszerűségen és a kijelőlt határokok belül) egy ilyen kívánságom során a Paradise merülőhelynél Mustafaval , (aki többször volt víz alatti vezetőnk) Manta , majd Cetcápa , nem sokkal később teknős . Persze napokig voltak irigyeink :-)) Mustafa határtalanul boldog volt , kifejezni nem lehet , azt a gyermeki , őszinte örömet -hogy mit is mutathatott nekünk , milyen élményekkel gazdagodhattunk. Mi hozzájuk járunk vissza , és bátran, tiszta szívvel ajánlom mindenkinek. Dénes okt. végéig marad most kint , de úgy néz ki utánna is marad ott magyar vezető. Láttam írták már itt a fórumon az  elérhetőségét , de akinek kell én is szívesen megadom.

Összegezve: tudom hamarosan visszamegyünk ...

btimko Creative Commons License 2009.08.20 0 0 8550
Dehogynem, a Best/Medina is szervez kirandulast a Tiran szigetre, Ras Mohamedre!
Előzmény: Jévi73 (8546)
zepj Creative Commons License 2009.08.19 0 0 8549
Most keresgéltem azokat a szóró lapokat amiket még májusban a kintlétünk során osztogattak a helyiek a fakultatív programokról de az istenért nem találom. Nem tudjátok véletlen hogy a Tiran-szigeti kirándulást menyiért vesztegetik?
Vali88 Creative Commons License 2009.08.19 0 0 8548
megkaptam, köszi. írtam is vissza. :)
Előzmény: btimko (8524)
btimko Creative Commons License 2009.08.19 0 0 8547
Valojaban az Ghazala Beach parkolojaban tesz le az ingyenes jarat a Grand Sharmbol. A Gardensbol sajnos nem tudsz atlatogatni a Grandba, illetve ha elore megbeszeled a Guest Relation-nel a hoteledben, es o megszervezi, de ezcsak amolyan 1 oras korbevezetes, a medencet, strandot, All Incl-ot nem hasznalhatjatok, hiaba Red Sea hotel, de magasabb kategoria. A Grandosoknak is fizetniuk kell 10Eurot ha a G.Beach strandjat akarjak hasznalni, ellatas nelkul.
Előzmény: cattie-brie (8542)
Jévi73 Creative Commons License 2009.08.19 0 0 8546
A Tiran-szigetre úgy olvastam, h helyi szervezésben is remekül el lehet menni! A Best nem szervez oda kirándulást!  Legalábbis eddig ezt az infót kaptam!
zepj Creative Commons License 2009.08.18 0 0 8545
Mi ketten megyünk a gyerekek " elengedtek " minket, mi harmadszor megyünk, tavasszal a gyerekekkel voltunk 2hétig, voltunk a színes kanyonba+a blu holnál gyönyörű kár kihagyni. Akkor a karthagóval voltunk a többin mi is voltunk, de a tiran szigetre tervezzük. Az anubis se szervez oda fakultatívot, arra gondoltunk, majd elmegyünk helyiekkel.
Előzmény: tricsusz (8544)
tricsusz Creative Commons License 2009.08.18 0 0 8544
Mi a Best R-nel megyünk és a Grand Sharm Hotelbe négyen (két pár)
Előzmény: zepj (8541)
tricsusz Creative Commons License 2009.08.18 0 0 8543
Mi most megyünk ötödjére Egyiptomba, amiben egy SES is volt 4 éve (nászút), így a fakultatívok nagyrésze már megvolt. Kairót, Luxort már háromszor néztem meg. Láttuk a Szent Katalin kolostort a Mózes hegyet (életemben nem voltam olyan fáradt mit akkor amikor felértünk a hegy tetejére). Voltunk Quadozni, üvegfenekűhajózni (mindkét fajtával), Abu Galoum+tevegelés is megvolt, voltunk merülni stb..
Most mi is a Színeskanyont tervezzük mert az kimaradt. Nagyon szeretném a delfin showt és Petrát is, de arra nem elég az egy hét. Nem tudom, hogy Ras MOhamaed nemzeti park még belefér e, de lehet még oda megyünk, az itteni quad szafari is jó lenne. Szóval van még mit látni, de nehéz mégis dönteni. A Best-nél nincsen Tiran-sziget túra. Legalábbis a katalógusban nem láttam.
Előzmény: Jévi73 (8540)
cattie-brie Creative Commons License 2009.08.18 0 0 8542

Btimko!

Úgy tudom, hogy a Ghazala Garden és a Grand Sharm között van ingyenes buszjárat. Ghazala Garden-es karszalaggal igénybe tudom venni az all inclusive-ot a Grand Sharm-ban is? És a Grand Sharm tengerpartja így ingyenes, hogy másik Red Sea-s szállodából megyünk oda vagy fizetni kell a strand használatért?

Előre is köszi! 

zepj Creative Commons License 2009.08.18 0 0 8541
Mi is 30.-án megyünk, még nemtudjuk a gép indulást, az Anubissal megyünk úgynéztem 6,30-kor indul a mi gépünk.Ti kivel utaztok és melyik szállodába? Mi a coral hills-be
Előzmény: tricsusz (8536)
Jévi73 Creative Commons License 2009.08.18 0 0 8540
Szia Tricsusz:-)

Igen, mi is 5:40-kor szállunk fel, tehát 3:40-kor Bpen találkozó! Mi soproniak vagyunk, úgyh jó korán el kell indulnunk itthonról, de nem számít, mert így már legalább délelött ott leszünk:-) Haza ha jól emlékszem igen valamikor akkor indulunk:-)
A Sol Sharm Hotel lesz a hadiszállásunk:-) Ti milyen fakultatívokat néztetek ki magatoknak? Mi a Tiran-szigetre szeretnénk átmenni és a Színes kanyont, valamint a Ras Mohamed Nemzeti Parkot mindenképpen megnézzük.
Előzmény: tricsusz (8539)
tricsusz Creative Commons License 2009.08.18 0 0 8539
Jévi,

De jó nektek. :o))
Ha egy hétre mentek akkor pont váltani fogjuk egymást. A ti gépetek is 5.40-kor indul? Budapestiek vagytok? Mi Hajdú-Biharból megyünk majd, így elég hamar (vagy már későn nem is tudom) el kell indulnunk a reptérre éjfél körül.

Mit mondtak az utazási irodánál mikor jön vissza majd a gép, ha jól emlékszem 11.30-kor?

Melyik hotelbe mentek?
Előzmény: Jévi73 (8538)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!