Keresés

Részletes keresés

BkSp Creative Commons License 2011.09.16 0 0 10383

Ha jól emlékszem 30 Celsius foknál már 0.7 mustfokot kell hozzá adni, tehát nagy különbség nincsen.

Előzmény: medveger (10381)
BZoltan Creative Commons License 2011.09.16 0 0 10382

Nálunk próbaszüret volt a héten olaszból. 8 körüli savak 19.5 mustfokkal. A jövő héten sor kerül már rá.

Előzmény: BkSp (10380)
medveger Creative Commons License 2011.09.16 0 0 10381

Szia!

 

Azt szeretném megkérdezni, van-e neked fokolóhoz való hőmérséklet-átszámító táblázatod? Be tudnád esetleg szkennelni? Akárhol néztem gazdaboltokban, a mostani fokolókhoz nem adnak, még azokhoz sem, amikben hőmérő van. Előre is köszönöm!

 

G.

Előzmény: Daeril (10375)
BkSp Creative Commons License 2011.09.16 0 0 10380

Olaszrizlinget szedett már idén valaki? Cukor, sav értékek érdekelnének.

 

üdv,

G

Ali-bá Creative Commons License 2011.09.16 0 0 10379

A hobby-kertész mindenben másként gondolkodik, mint egy   termelő.  Azért még nem sarlatán, esetleg csak kíváncsi!

Előzmény: RAMBO (10360)
tp329 Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10378

A Zalagyöngyét mindenhol laza fürtűnek írják (nálam már túl laza is)! Roppanó, keményhúsú bogyója van, kicsit muskotályos,( egyik szülője a Csaba gyönygye) és nálam inkább kicsit ovális, mint gömb alakú. Sajnos az íz már két kert között sem egyforma, sőt, nekem a kertben 40m távolságon és kb 3-4 m szintkülönbséggel több fajta olyan eltérést mutat, hogyha nem én ültetem őket, el se hiszem, hogy egyformák.

 

Előzmény: Törölt nick (10377)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10377

Tisza, Zagyva torkolat, nem izlett olyan édesnek tűnö . Levelek közt.Ény-Dk-i sor. Tömött fürt sok kerek , szem közepesen roppanó, egy nagy és egy kis seb fürt egyben. Inkább borszőlő.

Nem értek ehez.

Előzmény: gergerg (10374)
gergerg Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10376

Ez nekem jó hír mert vagy 17 vagy több de semmiképp sem kevesebb. Lehet hogy volt 25 C° is a must....

Előzmény: Daeril (10375)
Daeril Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10375

A fokolókról leolvasható érték 20°C-on hiteles (vagy 17,5°C-on attól függ mikori a fokolód), ha ehhez képest melegebb a mustod akkor a leolvasott érték kevesebb mint a valós. Mivel múlt héten dögmeleg volt meg úgy kb. dögmeleg van hetek óta van egy jelentős esély, hogy a tényleges cukorfokod magasabb 17-nél... Én kb. 1,5-2 fokkal mértem alá az én mustomat 10.-én (volt vagy 30°C)

Előzmény: gergerg (10365)
gergerg Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10374

Mondj valamit az ízéről, meg hogy roppanós volt-e, napon volt-e a fényképezett fürt vagy a levelek között, melyik országrészen van ez stb.

Előzmény: Törölt nick (10373)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10373

telepíteni akarok ,de olyatt ami már van itt . 

Akkor ez most mi? A kékszőlót lese fényképeztem, csak megettem.

Előzmény: kata 03 (10367)
gergerg Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10372

Szerintem ezer féle szőlőből fénykép alapján csak tippelni lehet. Háak kertjeiben legtöbbször nincsenek különleges szőlők én ez alapján szoktam tippelni.

Előzmény: gergerg (10371)
gergerg Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10371

Esetleg egy kevésbé érett sádium?

 

Előzmény: Paja1983 (10370)
Paja1983 Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10370

 

Talán így jobb lesz

Előzmény: Paja1983 (10369)
Paja1983 Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10369

Sziasztok, 1 kép a Zalagyöngyéről: (remélem nagyítható is)

Előzmény: kata 03 (10367)
gergerg Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10368

Nekem van, vagy mégsem? Tehetnél fel képet csak hogy lássuk a difit.

Előzmény: kata 03 (10367)
kata 03 Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10367

Szia.

Akinek van zalagyöngye szőlője,mint nekem az 100% os biztonsággal kizárja, hogy ez a képen zalagyöngye.

Inkább Chasselas.

Üdv.Kata

Előzmény: Törölt nick (10355)
gergerg Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10366

Már forr mint a hétfene.

Előzmény: gergerg (10365)
gergerg Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10365

Uhh, az meg mi a fene? Kint volt a szőlő edényekben árnyékban darálás előtt, ezután daráltam árnyékba, leszűrtem és fokoltam.

Előzmény: Daeril (10364)
Daeril Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10364

Korrigáltad a mustfokoló hőmérsékletfüggését?

Előzmény: gergerg (10362)
BZoltan Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10363

17-es mustfoknak úgy 10.6vv% az alkoholpotenciálja. Ez nem túl magas. Én szkeptikus vagyok azt illetőleg, hogy 19-es mustfok alatt (ez cirka 12vv% szeszt jelent) száraz bor igazán stabil és egyensúlyos lesz.

Előzmény: gergerg (10362)
gergerg Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10362

Amúgy 17-es ltt az otelló, tegyek hozzá cukrot?

gergerg Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10361

De abba mi az izgalmas?

Előzmény: RAMBO (10360)
RAMBO Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10360

És honnan tudod, hogy AZ az alany megfelelő egy VALAMILYEN oltóvesszőnek? Szerintem ez bénázás. 

Párszáz forintért lehet venni oltványokat, azok időtállóak és jók. Azt kell használni, nem sarlatánkodni. 

Előzmény: gergerg (10359)
gergerg Creative Commons License 2011.09.15 0 0 10359

Én meghagynám alanynak.

Előzmény: Midnightx (10358)
Midnightx Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10358

Azt se tudom minek a magjából keltek ki, direkttermő, csemege vagy borszőlő. A komposztdombra tettem mindent, tavasszal meg széthordtam az egészet a növények alá és most teli van a kertem magról kelt szőlőcskékkel. Persze levél alapján biztos meg lehetne mondani, hogy amerikai vagy európai-e.

Előzmény: gergerg (10357)
gergerg Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10357

5 év múlva megmondom :-)

Előzmény: Midnightx (10356)
Midnightx Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10356

A magról kelt szőlők alkalmasak valamire? Oltásra például. Esetleg egy ilyen magonc lehet értékes termésű új fajta? Rengeteg kikelt a kertemben idén.

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10355

Zalagyöngye lesz-ezt mondta szomi is mert ő adta. Csak kicsit zavart volt és nem tudta megmondani.

Ilyen terem nálunk -agyagos kemény föld , belvizes nyárom meg száraz.

Köszönöm!

Előzmény: gergerg (10353)
gergerg Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10354

Íze? Nagyon édes, nagyon zamatos, esetleg sötétzöld pöttyök a bogyókon?

Előzmény: gergerg (10353)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!