Kézimunkázók tapasztalatcseréje,és még minta egyéb minden más...baráti kör.....légkör...csak kultúráltan kössünk,és ne egymásba...horgoljunk...de csak halkan..ne zavarjuk az alvókat..)))http://furgeujjak.atw.hu http://1evesforum.uw.hu/
Már megint csodás dolgokat alkottatok. Én mostanában nem nagyon jutok kötőtűhöz, itt a tavasz!! Egy hete nyírtam le a fűvet, és már megint kell. Ma virágokat rendeztem, de még azt sem tudtam befejezni. Hét végén voltak itt az unokáim. A kis Virág gyúrta a csipetkét a levesbe, én bugyuta nem fényképeztem le. Aranyos volt, ahogy mondta "Mama ez nem is olyan könnyű mint gondoltam,csináljuk együtt".
Csirip! Köszi a segítséget. Finom lett a süti, de nem lett magas. Biztos kisebb tepsibe kellett volna sütnöm. A másik a meggyek miért nem maradtak fenn a tetején? Kiváncsi vagyok mit szól majd a párom. Elsőre meg vagyok magammal elégedve, bár lefényképezni nem mertem. Mint tudjátok én nem szoktam sütni, de Ti annyi jó receptet tesztek fel, hogy ki kell próbálnom. Nálunk általában a férjem süt, Ő is csak pitét, de nagyon jól csinálja.
További szorgos napot kívánok! A betegek gyógyuljanak.
Bocsi, hogy hosszú lett.
Egy kis virág a kertemből. Margitmama! Ennek a virágnak a hagymáját adtam.
Rizsgombócos csorba: Kb.40 dkg húst kockára vágok és fel teszek főni sós vizbe, lehabozom, majd hozzáteszek 3 szál répát karikára vágva és puhulásig főzőm. Közben elkészítem a gombócot. 30 dkg félig főtt rizst elkeverek 30dkg darált hússal, 1 fej darált hagymával és 4 gerezd darált dokhagymával. Füszerek: só, bors, 2 tojás,1 cs petrezselyem összevágva / de lehet ledarálni is / kevés szerecsendió. Kb. 1 órát hütőben pihentetem. Hagymás rántást készítek és berántom a levest, bele a gombócok és ételízesítő. 1 tojás sárgáját kikeverek 1 kis db tejfőllel és a tányér aljára teszek egy keveset. Erre szedem a levest, Izlés szerint savanyitom friss citromlével.
Ha van itthon fagyasztott zöldborsó azt is szoktam beletenni. Próbáljátok ki bátran, nem fogtok csalódni:)))
Olyan jót nevettem rajtad! dödöllének mondják, de ez inkább megsütött krumplikása szerintem, mert a gombócák eltüntek, egybeolvadtak. De sebaj, az a fontos, hogy finom.
Nagyon jók lettek az árvácskák és a szívek is. Hát, nagyon ötletes, ügyes vagy! Ha van mintájuk, el tudnád küldeni, vagy feltennéd a topicra? Légyszi! Jaj, de szépek!
Lehet, hogy megint elkezdődik a szívprojekt? Vagy már késő?
Emőke! Akkor most mi lett? Jó lett? Kész lett? Megettétek?
Jolimama még nem végleges, lehet hogy mégiscsak elcsábulok...Vannak időszakok, mikor jól jön egy kis kihívás--mármint kézimunka ügyben--és van mikor azt mondom, na most valami egyszerűt, de ez általában nem jön be, mert várok egy napot és inkább az érdekesebbet választom.
Amúgy amit eddig készítettem kézimunkát, nem tanultam senkitől, magamtól kellett rájönnöm a mikéntjére, ám ennk is megvan az előnye.
Úgyhogy talán eljön az idő, és nekifogok a gyönyörű szalagosnak is...
És igen, mindennek megvan a maga kis titka, jelen esetben a kanyarok.
Emőke!Jajj azt elfelejtettem írni hogy a krumpli főzőlevét is fel kell feltétlen használi mert attól lesz jó a leves íze, a vizzel csak pótolni kell a lé mennyiségét. Bocsika!
Emőke! A krumplit megfőzni összetörni 1-2 tojást belegyúrni és annyi lisztet amennyit a krumli felvesz jó gyúrható tészta legyen ebből lehet gombócot is készíteni. Levesnek hagymát megfonnyasztani üvegesre, pirosparkát szórni rá, felönteni vizzel sózni ételízesítőt rakni bele én az Ízvarázst nagyon szeretem "MAGGi" és ha forr gombócokat belefőzni ezt kézzel is lehet gombolygatni diónyiakat, v annál valamivel kisebbeket, vagy sodorni hosszú hurkákat és késsel darabolod a kívánt méretűre, csak vigyázni kell hogy lisztes legyen a nyújtódeszka ne ragadjon le . Ha forr az alaplé akkor belerakni és amíg feljönnek a tetejére még 5 percig főzni és kész is.
Gyűjtöm a finom, kipróbált recepteket. Igaz van, amit csak egyszer főztem életemben, /mert leszavazták/, de saját tapasztalatból tudom, hogy az ember gusztusa évek során megváltozik. a fiam is nemrég megette azt, amit egy-pár éve ki nem állhatott.