Keresés

Részletes keresés

csipkerozsi Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49303
Lássuk!
Előzmény: énisegy (49302)
énisegy Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49302

Citromlével? De jó ötlet!!:)

Holnap kipróbálom.

Én tudom a vinyettét ha gondoljátok leírom.

/padlizsános szendvicskrém szintén székely kaja/

Előzmény: Vicus_35 (49298)
perzsi Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49301

Szép napot Mindenkinek!

 

Már megint csodás dolgokat alkottatok. Én mostanában nem nagyon jutok kötőtűhöz, itt a tavasz!! Egy hete nyírtam le a fűvet, és már megint kell. Ma virágokat rendeztem, de még azt sem tudtam befejezni. Hét végén voltak itt az unokáim. A kis Virág gyúrta a csipetkét a levesbe, én bugyuta nem fényképeztem le. Aranyos volt, ahogy mondta "Mama ez nem is olyan könnyű mint gondoltam,csináljuk együtt".

Csirip! Köszi a segítséget. Finom lett a süti, de nem lett magas. Biztos kisebb tepsibe kellett volna sütnöm. A másik a meggyek miért nem maradtak fenn a tetején? Kiváncsi vagyok mit szól majd a párom. Elsőre meg vagyok magammal elégedve, bár lefényképezni nem mertem. Mint tudjátok én nem szoktam sütni, de Ti annyi jó receptet tesztek fel, hogy ki kell próbálnom. Nálunk általában a férjem süt, Ő is csak pitét, de nagyon jól csinálja.

További szorgos napot kívánok! A betegek gyógyuljanak.

Bocsi, hogy hosszú lett.

Egy kis virág a kertemből. Margitmama! Ennek a virágnak a hagymáját adtam.
Nuska4 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49300

Emőke! Aranyos vagy! Puszi!!!!

 

Vicuska! Te honnan tudsz ilyeneket?

Előzmény: Vicus_35 (49298)
énisegy Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49299
De itthon lehet kapni a csorbához való savanyítóport?
Előzmény: énisegy (49297)
Vicus_35 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49298
Rizsgombócos csorba:
Kb.40 dkg húst kockára vágok és fel teszek főni sós vizbe, lehabozom, majd hozzáteszek 3 szál répát karikára vágva és puhulásig főzőm.
Közben elkészítem a gombócot. 30 dkg félig főtt rizst elkeverek 30dkg darált hússal, 1 fej darált hagymával és 4 gerezd darált dokhagymával. Füszerek: só, bors, 2 tojás,1 cs petrezselyem összevágva / de lehet ledarálni is / kevés szerecsendió. Kb. 1 órát hütőben pihentetem. Hagymás rántást készítek és berántom a levest, bele a gombócok és ételízesítő.
1 tojás sárgáját kikeverek 1 kis db tejfőllel és a tányér aljára teszek egy keveset. Erre szedem a levest, Izlés szerint savanyitom friss citromlével.

Ha van itthon fagyasztott zöldborsó azt is szoktam beletenni.
Próbáljátok ki bátran, nem fogtok csalódni:)))
énisegy Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49297

A csorba leves????

Erdélyben Sepsiszentgyörgyön ettünk kb 6 éve..:)

Meg vinyettét:)  És hozzá a deci székelyköményes-na az ütős.!!

Előzmény: Vicus_35 (49283)
emoke33 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49296
Olyan jót nevettem rajtad! dödöllének mondják, de ez inkább megsütött krumplikása szerintem, mert a gombócák eltüntek, egybeolvadtak. De sebaj, az a fontos, hogy finom.
Előzmény: Nuska4 (49293)
Nuska4 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49295
Kész! Feladom!
Előzmény: emoke33 (49294)
emoke33 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49294
Egypár hsz.-al lejjebb van a fénykép, finom,hasonlit a sült krumplihoz. Finom.
Előzmény: Nuska4 (49290)
Nuska4 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49293

Emőke!

Bocs! Egy körrel mindig lemaradok! Lényeg: Szép lett, jó lett, fincsi! (De mi is ez?)

Előzmény: emoke33 (49289)
Nuska4 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49292

Vicus!

Ez nem kérdés! Hát persze!

Előzmény: Vicus_35 (49283)
Nuska4 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49291
Jól néz ki! Íze?
Előzmény: emoke33 (49284)
Nuska4 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49290

Eicu!

Nagyon jók lettek az árvácskák és a szívek is. Hát, nagyon ötletes, ügyes vagy! Ha van mintájuk, el tudnád küldeni, vagy feltennéd a topicra? Légyszi! Jaj, de szépek!

Lehet, hogy megint elkezdődik a szívprojekt? Vagy már késő?

 

Emőke! Akkor most mi lett? Jó lett? Kész lett? Megettétek?

Előzmény: eicu (49263)
emoke33 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49289
F I N C S I !
Előzmény: csipkerozsi (49288)
csipkerozsi Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49288
Igen Vicus, micsoda kérdés! jöhet a csorba és utána meg a dödöle, mert úgy látom Emőke, hogy jól sikerült:)))
Előzmény: Vicus_35 (49283)
pmárti Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49287
Írjad! Kérünk szépen!
Előzmény: Vicus_35 (49283)
emoke33 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49286
Jó étvágyat! /lemaradt/
Előzmény: emoke33 (49284)
csipkerozsi Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49285

Borika kedves köszi az angyalkát és a gyógyító energiát!

Nagyon szép lett a bordó terítőd :)))

 

Zuzana olyan jó, hogy megmutattad a holland képeket, virágokat...valami gyönyörűség...ilyen lehetett valamikor a Paradicsom :)

A brüsszeli csipke is csodás...

 

Survivor édes Csipike :))

 

Nusa nagyon jó a csipke! Tetszik! Akárhonnan nézem...

 

Vmartina édes a baba! és csuda ötletes  a táska :)

 

Krisztike sok puszi a sok albumért:))) és nekem is jobban tetszik a piros , mint az eredeti...

 

Judit gyönyörűek és különlegesek az orgonáid...

 

Vicus de jó a tarka boci!! Köszi!

 

Eicu tetszenek a szívecskék:)

 

 

Előzmény: borcsimama (49208)
emoke33 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49284
Vicus_35 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49283

Sziasztok!

Nekem is van finom gombóc levesem, csak kicsit macerás, de annál finomabb.

Erdélyi csorba, rizsgombóccal. Nálunk a 8 liter alig tart ki 2 napig.

Írjam vagy ne???

emoke33 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49282
Rájöttem!
Előzmény: pmárti (49280)
csipkerozsi Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49281

Jolimama még nem végleges, lehet hogy mégiscsak elcsábulok...Vannak időszakok, mikor jól jön egy kis kihívás--mármint kézimunka ügyben--és van mikor azt mondom, na most valami egyszerűt, de ez általában nem jön be, mert várok egy napot és inkább az érdekesebbet választom.

Amúgy amit eddig készítettem kézimunkát, nem tanultam senkitől, magamtól kellett rájönnöm a mikéntjére, ám ennk is megvan az előnye.

Úgyhogy talán eljön az idő, és nekifogok a gyönyörű szalagosnak is...

És igen, mindennek megvan a maga kis titka, jelen esetben a kanyarok.

 

Előzmény: Jolimama (49272)
pmárti Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49280
 Emőke!Jajj azt elfelejtettem írni hogy a krumpli főzőlevét is fel kell feltétlen használi  mert attól lesz jó a leves íze, a vizzel csak pótolni kell a lé mennyiségét. Bocsika!
Előzmény: pmárti (49276)
Survivor69 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49279
ehhh kibabrált velem a gép:-) Megírtam, majd nem küldte el, majd elküldte, de lemaradt a köszönés!

Szépjónapot Mindenkinek!

Má megen süttök, főztök, én meg még Csipit altatom, kevés sikerrel. Asszem ma simán éhenhalok:-)

Puszik:-)
Előzmény: Survivor69 (49278)
Survivor69 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49278
bkristin nekem is sokkal jobban tetszik a piros, mint az eredeti. Remélem nem baj:-)

Evanet, PMárti Nektek is köszönöm:-)

Eicu jók lettek az árvácskák, szépek a szívek:-) A fehér árvácskának a technikája érdekelne, ha vvan valami leírás hozzá.
pmárti Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49277
Jolimama köszsönöm a válaszod! Puszi Márti
Előzmény: Jolimama (49269)
pmárti Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49276

Énisegy Köszi meg fogom próbálni!

Emőke! A krumplit megfőzni összetörni 1-2 tojást belegyúrni és annyi lisztet amennyit a krumli felvesz jó gyúrható tészta legyen ebből lehet gombócot is készíteni. Levesnek hagymát megfonnyasztani üvegesre, pirosparkát szórni rá, felönteni vizzel sózni ételízesítőt rakni bele én az Ízvarázst nagyon szeretem "MAGGi" és ha forr  gombócokat belefőzni ezt kézzel is lehet gombolygatni diónyiakat, v annál valamivel kisebbeket, vagy sodorni hosszú hurkákat és késsel darabolod a kívánt méretűre, csak vigyázni kell hogy lisztes legyen a nyújtódeszka ne ragadjon le . Ha forr az alaplé akkor belerakni és amíg feljönnek a tetejére még 5 percig főzni  és kész is.

Előzmény: énisegy (49271)
nyüzike Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49275

Énisegy Anyukám 33-ban született én 56-ban de már Pesten.

A nagyszüleid lehet,hogy ismerik aNagypapám volt az útbiztos Vargy Józsefnek hívták.

Emőke bocs hogy nemválaszoltam idóben de csak ritkán tudok felnézni mert dolgoznom is kell. Most értem vissza anyagbeszerzésről.

emoke33 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 49274
Gyűjtöm a finom, kipróbált recepteket. Igaz van, amit csak egyszer főztem életemben, /mert leszavazták/, de saját tapasztalatból tudom, hogy az ember gusztusa évek során megváltozik. a fiam is nemrég megette azt, amit egy-pár éve ki nem állhatott.
Előzmény: bkristin (49273)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!