Keresés

Részletes keresés

cakkos2 Creative Commons License 2009.08.26 0 0 8643

Üdv,

Két szálloda közül kellenne választani. Az egyik a GRAND SARM, ammiről már többen mondtak szépeket, de a másik pedig a HILTON DREAMS, amiről viszont semmit sem találtunk. Vélemény?

Köszönöm.

Ákos

Napfény1 Creative Commons License 2009.08.26 0 0 8642

Akkor jó volt ezek szerint:) All inclusive-on voltatok? Meg voltatok elégedve a kajával?

Előzmény: podani (8641)
podani Creative Commons License 2009.08.26 0 0 8641
Első körben az utazási iroda arab helyi képviselője győzött meg sajnos arról hogy fölösleges pénzt adni a recepciósnak szoba foglaláskor mert mind egyforma, meg is lett az eredménye, színház melletti szoba, jó hangos esti programmal (direkt kérdeztem pedig hogy megy-e ott este program, de a faszi aki odavezetett állította hogy nem, plusz reklamált a kevés pénzért mikor ő nagyon jó szobába hozott :). Másnap a recepción pár dollár hatására egyből voltak sokkal jobb szobák, innentől már minden OK volt, nagyobb is volt a szoba erkéllyel, és főleg csendes :) Alapvetően az olaszok miatt el vannak kapatva az arabok, mert a sok okos 5 eurósokat nyom a pultra az ingyen piáért, meg minden nap a takarításért, stb. 1 nap nem raktam ki pénzt a takarítós srácnak (mert megérdemelte, persze egyébként sem kapott ilyen sokat ;), már reklamált hogy hol a pénz... Ezen kívül egyébként minden jó volt nekünk, első pár napban szinte csak sznoriztunk, nekünk nagyon tetszett a part :) Ajánlatos pólóban bemenni, mert több órát tátja a száját az ember, aztán közben nincs az a napkrém ami megakadályozza hogy ne égjen le a hátad. Nagyobb hullámzáskor a sekély részen lerakodott iszap szerű cucctól egy részén a partnak homályos lesz a víz, főleg mikor apály van, mert akkor beviszi az áramlat. De aztán kitisztul, meg a homokos-apró köves résznél lévő korall szakaszon nincs ilyen gond. Volt hasmenés, és pont ramadán és pont péntek lévén a szállodai gyógyszertárban kellett venni gyógyszert ami alkudozás után is még kicsit drága volt, de legalább másnapra már kutya bajunk sem volt. Bazár sorokon nem szabad mondani hogy magyar vagy, mert akkor minden drága ;) Persze ez máshol is nagyjából így van. Szóval nekünk az első éjszakát leszámítva egy jó (meleg) nyaralás volt, és vissza is mennénk, már persze amíg még van valami a partból, mert szép munkát végeznek/végeztek azért folyamatosan a turisták...


Előzmény: Napfény1 (8640)
Napfény1 Creative Commons License 2009.08.26 0 0 8640

És mi a vélemény az El Faranáról?? Szobák, kaja, part, halak, korallok??

Köszi!!:))

Előzmény: podani (8639)
podani Creative Commons License 2009.08.26 0 0 8639
Na mi is megjöttünk az El Faraana-ról.

Lesétálhatsz, csak a stégről fog 1-2 arab káromkodással elzavarni az őr, tehát egyetlen választás az hogy a korallokon keresztül bukdácsolsz ki a korall fal nyílt tengeri oldalára, amiért szintén le lesz ordítva a fejed :) Dagálykor még csak csak átúszol felettük, ilyenkor jobbak az esélyek.
Ha valaki fakultatív-kodni akar sétáljon ki a bazársorra, az ottani utazási irodával fél áron lehet menni bárhova. Pl. 35EUR Kairó busszal. Persze angol tudás nem árt ehhez.
Előzmény: laszgal (8558)
E.J.E Creative Commons License 2009.08.26 0 0 8638

Egyetértek az elöttem szólóval, de azért egy pár gondolattal kiegészíteném.

A búvártársadalmat meg kell ismerni ahoz hogy megértsük. A 2 bázis valaha egy volt

az hogy különváltak számukra biztos volt ok, ami szerintem akik kintvoltak érezték nem volt rájuk hatással.Nem is foglalozik vele senki mihelyt a hajóra lép. Mind a 2 társaság értünk van.

Más : Megnéztem a Cfun és a ligthause oldalát is az az én kérdésem az ebben érdekeltekhez hogy esetleg több infót videót képet nem lehetne felrakni?

Én most a kezdőkre gondolok.

A Cfunnál jó lenne még ha a magyar is és benne lenne  a mi ténleg nagyra becsült Dénesünk.

 

KnéZs Creative Commons License 2009.08.25 0 0 8637
elnézést ! az előző fogalmam sincs miért tűnt el , mire megírtam újból a másik is előkerült ...
KnéZs Creative Commons License 2009.08.25 0 0 8636

Sziasztok! mielőtt még eldurvulna , hogy ki kivel is volt és miért is éppen vele , mindenkinek szíve joga eldönteni , de aki most van itt a fórumon először és kérdez annak nagy segítség hogy merre is induljon és mik alapján . Mindenkinek más az értéke , más az igénye . Hallhattunk már itt türelemről , előlegekről , sok tulajdonságról ...Persze hogy mostanság sok az elérhetőség , most van szezon , sok az új érdeklődő aki esetleg nem olvas vissza 1-2 oldalt sem.

Valakinek kell a reklám... aki fanatikus búvár ,az pontosan tudja ki van kint és hol. Higgyétek el nekik nem kell a szó szerint vett  reklám , egyikőjüknek sem , ezen fórum nekünk segítség , hogy mi jól érezzük magunkat abban az 1-2 hétben , ők azért dolgoznak , hogy nekünk jó legyen. Jó rendben "konkurenciák " kint a bázisok , de nem ők egymás között . Ha tudásom és információim nem csalnak kint ők jóban vannak ám. :-))

Hozzáteszem fiatal korom ellenére aránylag öreg "harcosnak " számítok Sharmban , a magyar vezetők közül többet van szerencsém ismerni , többekhez régóta tartó barátság is fűz , van akiket csak hallomásból ismerek. Tudni illik azt is , hogy soha senki magyar vezetőről rosszat még nem hallottam , vezetőről nem , bázisról már igen ! Nekem is van jó és nem olyan jó tapasztalatom , amit próbáltam finoman megosztani , de meg is kaptam érte a magamét. - azt a hajót pedig akkor is láttam

:-)) - Szerintem ez a fórum pedig éppen azért van hogy élményeinket , tapasztalatainkat megosszuk , és azt vagy megcáfolják vagy megerősítik. Nem mindegy milyen a nap , hogy fúj a szél , ringat e a hajó ...Természetes hogy mindenki azt a személyt ajánlja aki mellett jól érezte magát . Személyt ! és nem bázist , szerencsés esetben a bázison is minden jól működik , és a hajó személyzete is olyan , hogy szíved szerint soha nem jönnél el...

Aki búvár , vagy az lesz - megtalálja a neki megfelelő vezetőt és természetes, hogy ha belekeveredik egy fórumba vagy csak simán beszélgetésbe őt fogja ajánlani. Őt ajánljuk , de az már közel sem 100% , hogy a másiknak is Ő lesz e a nagy Ő. Nem vagyunk egyformák , de egyben mégis hasonlóak vagyunk imádjuk a Vörös tengert ...

KnéZs Creative Commons License 2009.08.25 0 0 8635

Sziasztok ! Mielőtt eldurvulna , hogy ki kivel is ment és milyen volt ... mindenki maga dönti el , ez így van , de aki még soha nem volt sem intrózni , sem búvárkodni Sharmon az innen kaphat infókat. Természetes , hogy mindenki azt a személyt dícséri és ajánlja akivel éppen intózott vagy évek óta merül , ez így van jól és biztos vagyok benne , hogy így is marad.

Régi "harcos " vagyok a merülési témákban , sokakat ismerek kint vagy személyesen vagy csak hallásból , pár bázisról van személyes tapasztalatom , vagy jó vagy nem . Szerintem panasz konkrétan a magyar vezetőkről soha senkirőről nem volt , emberi tulajdonság az ami mellett mi döntünk (szerintem ) a bázis mellé csak körítés ...szerencsés esetben az is bejön !

Az , hogy ennyiszer szerepelnek az elérhetőségek , szezon van , többen itt újak , kérdeznek ,nem mindig olvasnak vissza több oldalt.

Élmények most vannak , most olvassuk többen , reagálunk többször a beírásokhoz , nem megbántásképpen dícsérjül Őt vagy Őt. Én írtam személyes tapasztalatokat és hallomást is (a hajót akkor is  láttam  :-)) ,  amiért meg is kaptam a magamét.

Mint írtam , mindenkinek mások az igényei , elvárásai , ez a fórum az információk cseréjére szolgál , tapasztalatokra épül ,akkor kapunk csak helyes képet a kinti dolgokról ha merjük leírni az őszinte tapasztalatainkat , érzéseinket pont azért , hogy mások megcáfolhassák ,vagy megerősíthessék és  ne letámadjanak ére.

Aki fanatikus búvár és fanatikus Vörös tenger  szerelmese az úgy is hű marad emberéhez .

A másik dolog meg az , hogy kint azért az a csapat "valahol egy "-  magyarok , akik azért annak ellenére , hogy "konkurenciák"  jó viszonyban vannak.

(ha  jól tudom ! ) :-))

Üdv. mindenkinek

 

tricsusz Creative Commons License 2009.08.25 0 0 8634
Nem jön most vasárnap senki az 5 óra 40 perces géppel SES-be? Mi a Grand Sharmba megyünk. Valaki esetleg még?
Napfény1 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 8633
Köszi!! 
Előzmény: Cilikécske (8632)
Cilikécske Creative Commons License 2009.08.25 0 0 8632

Napfény!

Előkerestem a novemberi beszámolómból, :

"Intro merülés: egész napos hajókirándulásra mentünk kétszeri merüléssel a Ras Mohamed Nemzeti Parkba. Itthonról intéztem , a C-fun csapattal mentünk, magyar vezetőnk Zsolt volt, akivel maximálisan meg voltunk elégedve. A két hely ahol merültünk: Ras Mohamed és Jackfish Alley. "

 

Valójában én itthonról mindkét "csapattól" kértem ajánlatot, az elérhetőségeket innét a fórumról kértem.

Árban azonos volt az ajánlat, a magyar vezetés is adott volt mindkét esetben, azonban az döntötte el a választást hogy az egyikeknél előleget kellett volna fizetni már itthonról. Így a másik (Zsolték) mellett döntöttünk. Mivel nem tudtuk még a nyaralási programunkat sorrendileg (Jeruzsálem, Mózes-hegy stb), ezért nem jöhetett szóba a konkrét nap leelőlegzése.

 

Szép emlék maradt, ha "legközelebb arra járunk" is biztosan megismételjük.

 

Előzmény: Napfény1 (8631)
Napfény1 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 8631

Te kivel voltál Cili?? Mert akkor ezek szerint Dénes is, Zoli is egyesével viszi az embereket.

Előzmény: Cilikécske (8629)
dandika70 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 8630
Minket külön-külön vitt le Dénes. Én úgy tudom, nem is szabad kettőt vinni.
Cilikécske Creative Commons License 2009.08.25 0 0 8629

Minket Sharmon is és Hurghadan is kettesével vittek le.

Cili

Előzmény: Napfény1 (8628)
Napfény1 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 8628

De jó, ezen most meglepődtem, hogy 1 embert visz!! Hurghadán kettesével vitték az embereket.

Tavaly Sharmon mi a Tirán hajókirándulásra fizettünk be, elmentünk a Gordon zátonyhoz, meg aztán visszafelé még 2 helyen lehetett sznorkellezni. Egyébként ez a csoportos sznorkellezés nem volt túl jó, mindenki egymás hegyén-hátán, a hotel partjánál sokkal nyugisabb volt az élet. Mármint az ember volt kevesebb, nem az élővilág:)

Előzmény: Bodza78 (8627)
Bodza78 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 8627

Ha lebeszéled magad, akkor nem tudod, hogy mit hagysz ki, biztos vagyok benne, hogy később megbánnád. :) ÁÁÁÁÁ...nem 2-t, csak 1 embert visz le Zoli, csak így kapsz 100% figyelmet, így teljes a biztonság. Az intrót pedig csak a local helyeken lehet csinálni (a szállodák előtt) akkor van lekötve a hajó, a Ras Mohamednél sajnos nem lehet :( oda csak snorizni mentünk ki.

Előzmény: Napfény1 (8626)
Napfény1 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 8626

Kedves Cilikécske és Bodza78! Köszönöm a leírásokat és a biztatást!!:) Igen, tényleg hajlamos az ember lebeszélni saját magát, meg hogy á, ez nekem úgyse menne, meg ilyenek...:)

EGyébként nálatok is úgy volt, hogy egyszerre 2 emberkét vittek le?? Honnan hajóztatok ki, merrefelé?

Előzmény: Cilikécske (8622)
Bodza78 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 8625

Szia Napfény1!

 

Én a saját és barátaim tapasztalatát szeretném leírni az intrózásról, amit NEM a Dénessel csináltam, hanem a Zolival. :) Olvasd vissza a hozzászólásaimat, csak dicsérni tudom a Zolit, a Lighthouse-t és a Nauticát. Minden tökéletesen működött, nagyon türelmes és jófej a Zoli, és cáfolnám azt is, hogy nem jók a hajóik. Mi nagyon jól érezetük magunkat, olyannyira, hogy többen is visszamentek pár napal később intrózni és maradandó élményekkel tértünk haza.

Ahogy olvasom most nagyon nyomják a Dénest (lehet, hogy valakinek kell a reklám) :) persze, ezt most nem megbántásképpen írom, biztos jó búvárvezető Ő is, de már nemtom hanyadszor olvasom az emialcímét, telefonszámát. :)

Aztán mindenki döntse el, hogy kihez megy. :) Jó nyaralást kívánok a most indulóknak!

Előzmény: Napfény1 (8609)
zepj Creative Commons License 2009.08.24 0 0 8624
Köszönöm az infót.Holnap felveszem vele a kapcsolatot.
Előzmény: KnéZs (8623)
KnéZs Creative Commons License 2009.08.24 0 0 8623

Szia !

Old Marketnél a C-Fun működik , Dénes van ott mint magyar vezető.

Dénes elérhetőségei: don_hablo@hotmail.com,  tel : +201/631-61-931.

Cilikécske Creative Commons License 2009.08.24 0 0 8622

Üdv Napfény!

Mindenképp próbáld ki az introt, ha lesz rá lehetőséged. Először én is nagyon féltem, nálam az vált be, hogy közvetlenül előtte tilos gondolkodni azon, hogy megcsináljam-e vagy ne? Ha gondolkodtam volna rajt, úgyis lebeszélem magam.

Sharmon kis hajóval mentünk ki (Colibri), aminek az volt az előnye, hogy csak lépni kellett egyet és már a vízben is voltam. Hurgadan nagy hajó volt, több méterről kellett a vízbe ugrani. Na, az tényleg félelmetes volt számomra.

Bocs hogy nosztalgiáztam egy kicsit, jó nyaralást a most indulóknak!

Cili

Előzmény: Napfény1 (8617)
z.ombre Creative Commons License 2009.08.24 0 0 8621

Szia bakosferi,

 

A merüléssel kapcsolatos kérdéseidre a válaszomat elküldtem az emial címedre.

 

üdv,

Jenei Zoltán

Lighthouse SSH

Előzmény: bakosferi (8603)
zepj Creative Commons License 2009.08.24 0 0 8620
Intro merüléshez kérnék segítséget
Az old market-hez közel hol találok magyar csapatot aki levisz merülni.Ill. hogy milyen árban van egy ilyen merülés?

dandika70 Creative Commons License 2009.08.24 0 0 8619

KnéZS!

Én azt hittem, csak nyaralni ment a Zsolti. Olivérrel még nem találkoztam.

Előzmény: KnéZs (8615)
dandika70 Creative Commons License 2009.08.24 0 0 8618

Nézegess búvárok által készített képeket a divecenter.hu -n.

Én nagyon irígy vagyok rájuk, hogy ilyeneket láttak.

Előzmény: Napfény1 (8617)
Napfény1 Creative Commons License 2009.08.24 0 0 8617
Köszönöm, azt hiszem meggyőztetek!! Hogy megpróbálom:)) Láttam már ilyet egyébként, ott voltam a hajón, de  - bevallom nőiesen:) - meghátráltam a dolog elől. De ott többen megfutamodtunk, volt aki 2 méter után jött fel, volt akinek nem ment a levegővétel, és volt aki (én) még beöltözés előtt.  
Előzmény: KnéZs (8615)
KnéZs Creative Commons License 2009.08.24 0 0 8616
helyesen : "azelőtt tengert soha nem látott "
KnéZs Creative Commons License 2009.08.24 0 0 8615

Szió ! sajna Zsolti már nincs ott , még messzebbre vette az irányt ... helyette Olivér van , kedves , ügyes srác.

Az intro merülések valóban nem a hajtásról szólnak , szép lassan mindent ... ahogy az éppen aktuális személy szeretné és birja , van akinek megy ripp-ropp , van aki félősebb , vele bizony jó pár percet felszínen is eltöltenek , senkit soha nem hajtanak , ez nem az a sport. itt élményekkel teli kell kijönni nem teli gatyával. :-))

Dénesről még annyit , én most csináltam vele a haladót , a feladatok alatt még a   víz alatt is könnyezett a szemem a nevetéstől .tiszta szívből ajánlom bátraknak és bátortalanabbak egyaránt ,nekem keresztlányomat is ő vitte le , úgy hogy szegény leányzó azelőtt még tengert soha látott...

Zs.

Előzmény: dandika70 (8606)
dandika70 Creative Commons License 2009.08.24 0 0 8614
Hajóról mentem minden alkalommal. 
Előzmény: Napfény1 (8613)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!