Bocs, de Te ezen még csodálkozol? Talán elfelejtkezel arról, hogy a hasító magyar gazdasághoz Neked is hozzá kell járulnod?
Tudom, hogy ez itt off, de ajánlom becses figyelmetekbe a szlovákiai (pl. komárnói) Kaufland üzleteket; kiváló minőség és sok esetben kifejezetten baráti árak.
Csak éppen az nem mindegy, hogy az a szerencsétlen jószág honnan származik; mert ha a közismerten környezetszennyezett Vietnamból vagy Kínából, akkor inkább kihagynám! Nemrégen volt elég nagy botrány ny-Európában, amikor bevizsgáltak innen származó szállítmányokat és kifejezetten mérgezőnek találták az innen származó halak húsát, félek, hogy ezek a szállítmányok k-Európában landolnak mindenféle AKCIÓ felirat alatt!
Világszerte népszerű. Nemrég olvastam, hogy manapság már az angol büfékben vett fish and chips is túlnyomó részben pangasius a hagyományos tőkehal helyett.
Szerintem egyébként nem normális az, aki ezeket a drága előrecsomagolt felvágottakat megveszi. Venni kell egy kiló csontnélküli csirkemellet vagy karajt, fűszerezni és megsütni. Kész a finom felvágott. És még olcsóbb is.
A párizsit én magam nem eszem, de a gyerek kedvéért muszáj tartani otthon -- eddig az volt a benyomásom, hogy a Párizsi feliratúak nem jók az Aldiban, de a Zala felvágott feliratú (kevés gépsonka-zárvánnyal) ehető.
Folytattam levelezésemet az Aldi ügyfélszolgálatával:
ezt írták a hamburgerhúsról és a Herbe Sahne-ról:
Tisztelt ...................!
Köszönjük gyors válaszát és a termékünkkel kapcsolatos konstruktív visszajelzését! Kérdésére az alábbiakban szeretnénk reagálni:
Mint diszkont üzletlánc, sajnos nem mindig áll módunkban minden termék vagy azok minden típusának, illetve méretének szortimentben való felvétele vagy szortimentben tartása. Szortimentünk kialakítása és formálása során figyelembe kell vennünk diszkont filozófiánk által biztosított lehetőségeink korlátait (cikkelem-szám és polchely), valamint a piaci igényeket is. A Herbe Sahne csokoládét a megváltozott piaci igények miatt töröltük kínálatunkból.
Az Ön által a említett 98 %-os hústartalmú hamburger-húspogácsa és az 51 %-os hústartalmú hamburger-húspogácsa között nem csak minőségben, de árban is lényeges különbség van. A drágább termék teljesítménye nem indokolta a termék további szortimentben tartását, ellenben az olcsóbb termék rendkívül kedvelt és keresett termék a portfóliónkból. Büszkén állíthatjuk azt is, hogy az Ön által kifogásolt 51%-os termék magyar gyártó terméke, amely mint korábban is jeleztük Önnek, sok körös minőségellenőrzési teszteken és ellenőrzéseken esett át és amely ellenőrzéseket évente többször is megismételjük. Emellett a termék teljes körű, akkreditált laborban elvégzett minőségtanúsítvánnyal rendelkezik, amely szintén a minőségének kifogástalan mivoltát igazolja. Sajnáljuk, hogy nem volt elégedett a termékünkkel.
Köszönjük megértését, bízunk benne, hogy válaszunkat megfelelőnek találja és hamarosan elégedett vásárlónkként üdvözölhetjük üzleteinkben.
Erre sajnos kénytelen voltam válaszolni:
Tisztelt Uraim!Értem, hogy Önöknek védeniük kell a mundér becsületét, de azért néhány felvetés. Azt írják: Szortimentünk kialakítása és formálása során figyelembe kell vennünk diszkont filozófiánk által biztosított lehetőségeink korlátait (cikkelem-szám és polchely)... A törtmogyorós Chouser-ből három sort raknak fel a polcra, miért nem fér el ott két sorban két másik típus? Az 51%-os hamburgerhús pedig nem hús, hanem egy szójával butított massza. És hiába olcsóbb, mint a 98%-os, ha csak a hústartalmat nézzük, sokkal drágább, hiszen a hústartalma jóval kevesebb, mint amennyivel az ára alacsonyabb. Érdekes, a Lidl-ben van mindkét típus, elférnek egymás mellett. Nem értem, ott miért van mindenből nagyobb választék, annak ellenére, hogy a boltjuk semmivel sem nagyobb. Az pedig nem érdekel, honnan van az áru: sajnos az a tapasztalat, hogy kilistázzák a német termékeket és sorban rakják be a helyükre a rossz minőségű magyart, erre egy példa a múltból: http://homar.blog.hu/2011/07/15/mar_az_aldi_sem_a_regi
Rossz a taktikájuk, higgyék el, mert nem véletlenül pártolnak el önöktől a vásárlók, főleg az olyan helyeken, ahol azért lenne fizetőképes kereslet is a jobb minőségre. A Balaton-parti németek sem mennek már be szívesen az Aldiba, mert a megszokott csomagolás gyakran egészen más dolgokat takar, mint amit otthon megszoktak. Azok a magyarok - és nem kevesen vannak - akik már jártak német Aldiban és az osztrák Hoferben, el vannak keseredve az áruház lebutítása miatt. Higgyék el, jót akarok a boltnak, mert korábban kedvenc üzletem volt és most a városomban is van. De az Önök csak a számokon alapuló taktikája vevőriasztó. Nem az a megoldás, hogy alulról verjük a konkurenciát: felülről kéne. Jó minőséggel és jó árakkal. Ez az, amit nem látok az Aldiban manapság.
Én többe is járok, és pl. a Hengermalom utcai egy nagy szar; az üzlet koszos, az árukészlet csapni való. De a Kispest-Lőrinc határon az Üllői úti az egy jó üzlet sokkal komolyabb választékkal.
Na erre gondoltam, amikor az üzletvezetőket említettem :)
Két aldiba járok, ez alapján nem tudom megítélni, hogy máshol milyenek...
Korábban volt már szó arról, hogy bizonyos egységekben csak 10-20%-os cetliket raknak a hamar lejáró élelmiszerekre - ahová én járok, ott meg rögtön 30-50%-ost. Na jó, az 50-es az általában a másnap lejáró. De a 30%-os sonkák-felvágottak kb. 4-6 nap múlva járnak le.
Félre ne érts, én is zokon veszem, hogy kilistáznak cuccokat.... Pár éve pl. a jó minőségű német natúr joghurtot cserélték le magyarra... No de messze nem azonos áron. 79 ft volt a német, és betettemi ócska magyar 1,5%-ost 39-ért.