Keresés

Részletes keresés

Évaanya2 Creative Commons License 2015.11.06 0 0 5146

Bocsánat: gellu!

kedves Lina!

Neked is nagyon köszönöm a hozzászólást,segítséget, mert a hozzászólásod utána nézése után kiderült mi teljesen mást igényeltünk,ami tényleg nem jár mert az a 60 % ig rokkantak igényelhetik. De természetesen arról nem tájékoztatZak hogy mi járna nekem, de a jóvoltodból mostmár ezt is tudjuk és intézzük a mapirmunkát.

köszönettel Éva.

Évaanya2 Creative Commons License 2015.11.06 0 0 5145

Kedves belül. Nagyon szépen köszönöm a segítséget,sokkal okosabbak lettünk, rendezzük a még szükséges papírokat.köszönettel Éva.

gellu Creative Commons License 2015.11.04 0 0 5144

Szia Éva! Azt lehet nem mondta a kolleganőm a férjednek, hogy amennyiben megkapod a járási hivataltól az az aktív korúak ellátását, - s ebben szerepel valami ilyesmi, hogy kiskoru gyermekfelügyeleti és egészségkárosodási.. stb- abban az esetben már neked a közgyógyellátás jövedelmi és vagyoni helyzettől függetlenül alanyi  jogon jár. De ezt is még pontosan körbe kell járni! Csak ki kell rá térni. Meg a neurológus orvos írjon olyan papírt, hogy járókeretre, vagy kerekeszékre szükséged van. Ezt talán elfogadják majd, hogy mozgáskorlátozott vagy. Még ennyi eszembe jutott. Vigyázz magadra és tudósíts.

Lina0208 Creative Commons License 2015.11.04 0 0 5143

Most elbizonytalanodtam, hogy az "illetve" itt most a "vagy" esetleg a "és" szinonimája-e. 

Ne haragudj a hozzászólásomért, csak egyszerűen hihetetlen és iszonyatosan igazságtalan, hogy ha valaki nem 25. éves kora előtt, vagy 5 évvel a nyugdíjkorhatár előtt lesz megváltozott munkaképességű, akkor ne kapjon ellátást.

 

Mikor tudtuk, hogy Anya hosszabb ideig nem fog dolgozni, elkezdtem utánajárni az ilyenkor kapható ellátásoknak, de szerintem ez most nálad nem aktuális, mert ő akkor több mint 30 év szolgálati idővel rendelkezett. sajnos az igénylést már nem kellett elindítanunk.

 

Ha a gyerekek születése előtt volt határozatlan időre szóló jogviszonyod, vagyis biztosított voltál a gyed/gyes alatt, akkor 3 gyermekig 8 év, 3 gyermek után pedig gyermekenként +1 év szolgálati időnek minősül tudomásom szerint.

Remélem nem vezetlek félre...  

Lina0208 Creative Commons License 2015.11.04 0 0 5142

Kedves Évaanya!

Az eddigi jogviszonyaidat nem ismerem, de talán egy kis segítséget tudok nyújtani, mert nem értem, miért nem vagy jogosult rokkantsági járadék folyósítására 83%-os rokkantsági fok mellett. 

A rokkantsági járadék folyósítására jogosult:

"Az, aki a 25. életéve betöltése előtt teljesen munkaképtelenné válik, illetve 80 százalékos vagy azt meghaladó mértékű egészségkárosodást szenvedett és részére nyugellátást, baleseti nyugellátást nem állapítottak meg."

(Nem akadálya a rokkantsági járadék megállapításának, ha az igénylő fogyatékossági támogatásban részesül, illetve, ha az igénylő után családi pótlékot folyósítanak, továbbá az sem, ha a kérelmező munkaviszonyban, egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll.

Nem állapítható meg rokkantsági járadék annak, aki térítés nélkül van intézményben elhelyezve.)

 

A rokkantsági járadék megállapításának nem feltétele, hogy az igénylő szolgálati időt szerezzen, így nem értem, hogy utasíthatták vissza a kérelmedet ez alapján. 

 

Pontos információk itt vannak:

https://www.onyf.hu/hu/uegyintezes/%C3%BCgyint%C3%A9z%C3%A9si-t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3k/109-rokkants%C3%A1gi-j%C3%A1rad%C3%A9k/950-az-orsz%C3%A1gos-nyugd%C3%ADjbiztos%C3%ADt%C3%A1si-f%C5%91igazgat%C3%B3s%C3%A1g-t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3ja-a-rokkants%C3%A1gi-j%C3%A1rad%C3%A9kr%C3%B3l.html?highlight=WyJyb2trYW50c1x1MDBlMWdpIiwiZWxsXHUwMGUxdFx1MDBlMXMiLCJyb2trYW50c1x1MDBlMWdpIGVsbFx1MDBlMXRcdTAwZTFzIl0=

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.11.03 0 0 5141

Kedves Éva! Az onkológus - nekem úgy tűnik - tényleg nagyon rendes, a gyerekemnek is Medrolt ajánlottak ha fejfájása lenne, de ő még a műtét előtt szedte, és fokozatosan állt le vele, a sugár idején nem szedte, egyébként azt sem mondták, hogy hogyan szedje, milyen adagban. Hátha a nyomás csökkenésével jobban leszel. A leszázalékolásról megvan a véleményem, én évekig foglalkoztam vele, annyi emberi tragédiát, mint az elmúlt pár évben kevesen látnak, mint amennyit én láttam. És valóban csak az önkormányzattól kérhetsz olyan 20 ezer körüli összeget - hacsak azóta nem emelték -, szóval aki beteg az....A parkolási kártyában meg látom lehet, hogy lesz segitséged, mindenképpen próbáljátok meg, hátha sikerül. Azért azt nem hiszem, hogy csak végtaghiány okán adnának, inkább mozgáskorlátozottsághoz van kötve, illetve közlekedési nehezitettséghez, illetve képtelenséghez.  A leszázalékolást pedig annyira megszigoritották az utóbbi kb. 4-5 évben, hogy szinte senkit nem lehet leszázalékolni. Én már nem birtam lelkileg, többek között ezért is menekültem el nyugdijba, mert ezt az embertelenséget nem lehet elviselni. Senkit nem érdekel, hogy a beteg emberekkel mi történik. Azért remélem valami kis pénzt csak sikerül kapnod, mindegy mennyit, de ki kell járni, ne maradjon bent egy fillér sem, ami járna. Azt viszont nem tudtam, hogy az öt gyerek ennyire nem számit, hiszen még a gyes is beleszámit a szolgálati időbe, igaz csak - ha jól tudom - maximum 8 év. Majd ird meg, mit sikerült intézni, és remélem használ a megemelt Medrol. Puszi.

 

Előzmény: Évaanya2 (5139)
gellu Creative Commons License 2015.11.02 0 0 5140

Kedves Éva! Sajnos érintettség miatt olvasni szoktam ezt a blogot, mélyen együtt érzek veled betegségedben. Parkolási kártyák kiadásával is foglalkozom munkahelyemen, segíteni szeretnék neked. Keress meg ezen a email-en: gellaizsster@gmail.com Várom jelentkezésed.

Évaanya2 Creative Commons License 2015.11.02 0 0 5139

Szia Gyöngyi. Ma voltam onkologusnál, nagyon kedves, de ő is azt mondta ami a papíron van írva: onkológushioz szempontból stabil állapotban van.

a felvételeket nem nézte, a tünetei ezt a koponyaüri nyomás okozza,emelte a medrol adagot meg újra kezdem szedni a glicerint,kiirt egy vérvizsgálatot és majd fel kell hívni ha az kész meg a ha majd megyünk a neurológusunkhoz,hogy ő mit tanácsol.1 hó múlva kontrol. A neurológusunkhoz eddig nagyon kedves és segítőkész volt majd megkérzezzük  hátha megtudja nézni a CD t. Igen Pécsre járunk,ha ezekkel nem boldogulunk meg kérdezzük akit ajánlottál.

Ja igen, voltam leszázalékoláson, illetve nem voltam mert be sem hívtak:17 százalékban egészséges vagyok vagyis 83 százalékos rokkant vagyok,egyébként nem kaphatok semmilyen ellátást mert nincs meg aZ elegendő munkaidőn és az 5 gyerek nevelése egyébként szartse ér,igy köszönik szépen de levették rólam a kezűket. Dolgozni nem mehetek na nem mintha tudnék, nem rehabilitálható E kategóriás lettem. Kaptam róla egy papírt és kész. Egyébként sehonnan nem kaphatok pénzbeni ellátást mert vagy 18 éves korom előt vagy 25 éves korom előtt kellett volna megrokkanni,talán aZ önkormánytól fogok kapni 20 ezret. Rokkantparkoloi kártyát sem adnak mert az csak azoknak jár aki nek hiányzik valamelyik végtagja és 40 százalékban rokkant. Szép nem? Na mindegy, biztos mások is sokan járnak igy. Sajnos soha nem az jár ilyen cipőben aki ezeken a dolgokon segíteni,változtatni tudna vagy akarna. 

Részvétem a volt fórumtagunk miatt!😔😢

puszi és javulást mindenkinek! Éva.

Törölt nick Creative Commons License 2015.11.02 0 0 5138

Ez kemény, hogy gyakorlatilag egy hét kiesett. A rosszullétek bizonyára a daganat elhelyezkedése, "mozgása" miatt lehetnek. Az az orvos, aki ezt végre belátta nem tudja értékelni a CD-ket? Az előző irásomban irtam, hogy kit gondolnék megnézni a felvételeket, mert ha jól emlékszem Pécsre jártok. Ha nem, akkor bocs, ird meg hova, és hátha akad valaki más. Ne fáraszd ki magad, de örülök, hogy válaszoltál, nagyon sokat gondoltam rád, hogy mi lehet veled, meg a családoddal. Pihenjél, ha birsz irjál, és mindenek előtt  jobbulást kivánok. Puszi. 

Előzmény: Évaanya2 (5136)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.02 0 0 5137

Nagyon sajnálom a barátodat, de - csak gondolom persze -, hogy azért nem válaszolt senki, mert ilyennel még nem találkozott senki. Azt hiszem itt mindenki csak a saját tapasztalatát mondja el, hogy ezzel is segitsen a hasonló cipőben járóknak. Én is olvastam a kérdésedet, de én sem tudtam semmi okosat irni. Sajnálom... 

Előzmény: suzanne22 (5135)
Évaanya2 Creative Commons License 2015.11.01 0 0 5136

Szia Györgyi. Köszi hogy válaszolsz. A kemorol: az első adagot vagyis 5 tablettát vettem fel, ha minden igaz, mert július végén egy hétfői napon kezdtem el és konkrétan kedddélutántól semmire nem emlékszem a következő hét keddig.arra emlékszem hogy valamelyik éjszaka valami nagyon fájt, sírok és a párom nyugtat, de hogy mi fájut arra sem emlékszem. Állítólag voltunk orvosnál is de még csak emlék foszlányok sincsen. A férjem szerint jóformán ágyhozkötött voltam,se enni se inni nem tudtam,valami táp szert íratott velem. Egyrészről jó hogy nem emlékszem hogy milyen rosszul voltam, másrészről viszont nem kockáztatom meg hogy a következő kemotól esetleg a családom törlődik ki. Igy köszöntem szépen de nem kértem. Hogy rosszabbul vagyok,mások lettek a rohamok: teljesen magamnál vagyok,de sem beszélni sem mozdulni nem tudok, közben a vérnyomásom hol 250/130akkor2-3 gyógyszer viszi le, de van hogy lenn van 90/60 és szó szerint beájulok kb 4-5 órára. És ezek váltogatják egymást van hogy naponta csak 1szer van hogy 4-5 szőr. Erre már a dokiM is rájött végre hogy ezek nem epilepsziás rohamok, hanem az agyam illetve a daganat mozdulásai okozzák. Sajnos nagyon nehezen megy a koncentrálás,és a memória zavarok megőritenek. Most is fogalmam sincs mit irtál vagy kérdeztél, visszalépni meg nem merek mert eltűnik minden amit eddig írtam, na majd írok még ha esetleg valamit kihagynék.

Ja igen, biztos nem jól fogalmaztam, de nem a CD eregményének az értelmezésével van gondom,hanem hogy konkrétan az előző eremény van átmásolva a mostani dátummal, bár mi nem vagyunk orvosok de az igen látszik hogy a 2 CD-n lévő fotókonlévő daganatok sem nagyságban sem alakban nem hasonlítanak egymásra, így egy olyan orvost keresnék aki megmondaná nekem, hogy szerinte ez itt és itt ,mekkora és milyen grádusú ezek a dögök a fejemben.

Nagyo n lemerültem már több mint egy órája írok. Majd jelentkezek, ígérem. Puszi és javulást mindenkinek. Éva.

suzanne22 Creative Commons License 2015.11.01 0 0 5135

Sajnálom ,hogy nem válaszolt senki , egy hete meghalt :-((  Nagy fejfájással bement a korházba ,azonnal CT -t csináltak a fejről és kiderült a koponyacsont majd a szemöldök közepéig benött, elnyomta az agyat.Azonnal morfium , 4 napig még élt szegény, Nyugodj Békében drága Jeu !

 

Előzmény: suzanne22 (5118)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.01 0 0 5134

Már nagyon hiányoltalak, örülök, hogy irtál. Igaz, nem a legjobb hireket, de legalább jelentkeztél.  Mit jelent, hogy nem birtad a kemót? Rosszul voltál tőle, vagy abba is kellett esetleg idő előtt hagynod? Mikor lett  vége a kemónak? Mert az ilyesmi (kemó, sugár) még sokáig érezteti a nem kivánatos hatását, idő kell, hogy kiürüljön a szervezetből, tehát addig rosszabbul érzed magad. A gyerekemtől tudom, hogy a sugártól eleinte semmit nem érzett, aztán kezdett gyengülni, és miután vége volt vagy 2-3 hónap kellett, hogy jobban érezze magát, és pl. tudjon enni. Egyelőre még a haja sem nőtt vissza mindenhol, tehát ahol erősebb sugarat kapott ott még meglehetősen hiányos. Az MR-t mikor készitették? Tehát a kemó befejezése után mennyi idővel? És mit jelent, hogy rosszabbul érzed magad? Miben nyilvánul meg? A másodvélemény kérdése: én mással is megnézettem a gyerekem véleményét,  és ugyanazt mondták. Szóval egy lépéssel sem kerültem előbbre. Jól emlékszem, hogy te Pécsre jársz? Ott dolgozik ha jól tudom a Dr. Komoly Sámuel, aki jó név a szakmában. Más tippem nincs. Válaszolj kérlek, mert túl kevés az infó amit irtál. Addig is jobbulást kivánok, és mindenképpen jelentkezz.

Előzmény: Évaanya2 (5133)
Évaanya2 Creative Commons License 2015.10.31 0 0 5133

Sziasztok! Nagyon régen írtam. Elnézést mindenkitől! Nem vagyok túl jól,a kemot nem bírtam. Az MR szerint állapotom stagnál, de akkor mitől vagyok rosszabbul?Nagyon szeretnék egy másod véleményt az MR CD eredményéről. Nem tudna esetleg valaki tanácsot kérni hogy hova forduljak ezzel a gondommal,lehet ilyt online találni?Válaszotokat előre is köszönöm. Éva.ja nem engedtek a régi Éva anya jelszóval,ezért a másik név.

ewy82 Creative Commons License 2015.10.28 0 0 5132

Koszonom 😀

Réka 90 Creative Commons License 2015.10.28 0 0 5131

Evy nagyon szorítok en is neked!

Előzmény: ewy82 (5129)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.27 0 0 5130

Intézd a dolgaidat, vigyázz magadra, és ne feledkezz meg az írásról! Szorítok neked!

Előzmény: ewy82 (5129)
ewy82 Creative Commons License 2015.10.27 0 0 5129

Igerem irok majd, most intezem a dolgokat, hogy mihamarabb tudjak menni.

Előzmény: Törölt nick (5128)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.25 0 0 5128

Bizony mielőbb el kell kezdened, mert karácsonyra jó lenne befejezni, a sok ünnepnap miatt nem lesz kezelés. Rendezd a dolgaidat, és ha van még kérdésed, vagy csak jó lenne megosztanod valakivel akkor nyugodtan irjál. Drukkolok neked, és ne tűnj el, szeretném tudni mi van veled. (Tudom, itt a csönd a jó, de akkor is.)

Előzmény: ewy82 (5127)
ewy82 Creative Commons License 2015.10.24 0 0 5127

Meg egyszer nagyon koszi a rengeteg infot, azt hiszem, h jelenleg elfogytak a kerdeseim. Most az jon, h akkor itt elrendezzem a dolgokat, hazautazzak es kezdjem a procedurat. Azt szamoltam h ahhoz h karacsonyra vegezzek legkesobb olyan november 16-an el kellene kezdjem... De inkabb hamarabb.

Előzmény: Törölt nick (5126)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.23 0 0 5126

Én a kemóról nem tudok semmit, illetve van ismerős, aki kap, igaz, ő hetente bejár infúzióra, és neki bizony kihullott a haja. Maga a kezelés 6 hét ha igy számolod, és hétvégén, ünnepnapokon nincs kezelés. Nekünk is beleesett a pünkösd,  meg kedden kezdtük, egyszer a gép romlott el, és volt még a Semmelweis nap, amikor az egészségügyben munkaszünet van, tehát 3-szor kellett volna még kisérni, amikor elutaztunk, de mivel visszavették 28-ra, igy csak egyszer kellett még vinni. Jó lenne tehát, ha még karácsony előtt  le tudnád járni az összes kezelést. A gyerekemnek is a jobb frontális- és homloklebenyben volt a daganat, és az egész jobb oldalát beszőtte, meg átment a balra is, meg hátra is....szóval neki is a beszövést akarták eltüntetni, mert az nem műthető. Állitólag azt a maszkot azért csinálják, hogy azon berajzolják, hogy hova kell a sugarat irányitani, de neki - én ezt már nem láttam - állitólag semmit nem rajzoltak rá, viszont 3-szor állitották a gépet, tehát 3 helyre kapta a sugarat. A kezelések ha jól emlékszem reggel 8-tól vannak, de hogy pontosan meddig nem tudom. Először 13:40-re jártunk (egy hétig), és a 15:40-es vonatra tudtam feltenni, aztán amikor "jót akartak" nekünk, akkor 10:40-re jártunk, és jó esetben egy órával előbbi vonattal sikerült hazamennie. A mentővel érkezetteket szokták előre venni, vagyis van egy időpontod, de ha jönnek mentővel, akkor azokat előre veszik, hogy a mentősök  ne várjanak sokat. Volt olyan, hogy még délben nem hivták be, aztán behivták, az öltözőben ültették, és vagy egy óra múlva került ki. Ehhez egyébként nem kell vetkőzni. Egy asztal-szerűségre kell lefeküdni, de mindent  a személyzet csinál, mindent megmondanak, nem érzel semmit. Van ingyenes parkolási lehetőség (már ha van hely), ahhoz valamit rá kell iratni  a kezelőlapra, amit minden alkalommal be kell dobni a kezelés helyén, és nem név, hanem valami szám szerint hivják be az embereket. (voltunk 27-esek, aztán 19-eske, de ki tudja kinél mi a szokás?). Két hétig nálunk sem volt semmi, aztán jött a hajhullás, később pedig éreztem, hogy gyengül, mert egyre tovább tartott az oda-vissza út. Akkor ajánlottam fel, hogy aludjon itthon, és csak a hétvégén menjen haza. De tartotta magát, tehát valószinűleg nem azért nem aludt itthon, mert jól érezte magát, hanem azért, mert nem akarta elhagyni magát. Mondjuk nekem is jobb lett volna ha itthonról kisérem, és nem megyek ki az állomásra érte, meg nem megyek ki az állomásra, és onnan haza, ez minimum napi másfél óra plusz volt nekem, meg neki is, de legalább belejött a vonatozásba, mert már nem mert vonatra szállni a műtét előtt, mert volt ott rosszulléte (pánikroham-szerűség), de hogy tudta, hogy itt várom, igy könnyebb volt neki. A visszaerősödést azért nem tudom megmondani pontosan, mert aztán a junius 26-i kezelés után legközelebb augusztus 23-án láttam a gyerekemet, mert akkor itt aludt, mivel reggel 3/4 7-re kellett menni MR-re. De akkor már egyedül jött, és egyedül ment haza is vonattal. Én azt tanácsolom, hogy már most egyél sokat, hogy aztán ha esetleg tényleg nem lesz étvágyad, akkor legyen miből fogyni. A gyerekem kb. 5 kilót fogyott. A kezelés alatt is erőltetni kell a rendszeres evést, és a kezelés után ajánlatos pihenni. Ő is eleinte aluszékonyabb, fáradékonyabb volt, aztán valahogy átlendült. Gondolom azért, mert a sugár lassacskán kiürült a szervezetéből. Most már úgy tűnik jól van, mert igen ritkán látom. No és az is volt még, hogy amikor mi elutaztunk, akkor úgy az utolsó sugár után egy héttel kifestette a lakásukat. Mondjuk én amikor mondta majdnem infarktust kaptam, mert egyedül volt otthon, és nem gondoltam, hogy agyműtét után pár hónappal (4?) festeni kellene neki, ráadásul közel 40 fokos hőségben. Na a meleget pl. nagyon nem birta, de ez a probléma most egy darabig nem fog előfordulni. Az orvos mondta, hogy ne menjen napra, és láthatóan nehezen is birta a hőséget (persze ki nem?). Ha valamit kihagytam kérdezz nyugodtan!

Előzmény: ewy82 (5125)
ewy82 Creative Commons License 2015.10.23 0 0 5125

Annyira koszonom. Valaszaidat, olyan elveszettnek erzem magam ebben a  dologban. A kemo tabletta volt, a temozolomide, attol nem hullik ki a haj. Egyebkent kaptam meg egy havit belole, hogy addig is valami hasson... Mintha hatott volna az elmult 3 honapban... Szoval, hogy hatha a kemoval lassitani tudjuk a novekedest addig, amig a sugarra jutok. 

Majd jovo heten kell beszelnem a dokimmal, es utana tudom meg, h mikor megyek a Kekgolyoba. Es hogy mikor kezdodik minden. 

Akkor ugy veszem eszre, hogy Fiad elegge "konnyen" vette a sugarat. Azt nem istudtam, h elotte keszul egy ct, azt hittem, h csak a mostani mr-bol indulnak ki. Nekem. Jobb frontalis lebenyt szovi be, de mar kisse elkezdett hatrafele is nyulni, de a dokim nem mert talalgatni, h mekkora terulet lesz besugarazva, majd az onkologus megmondj pontosan. 

Mettol meddig van egy nap kezeles? Gondolom millioan jarnak... en szerintem beszerzek ilyen aloe vera firstet, azt egesre mondjak, h jo nagyon.

medrolt egyszer kaptam, de Ztan nem kellett beszednem, de glicerint kellett anno regen innom, az valami istentelen rossz, emelygosen edes suru lotty, borzalmas...

a sugar utan mennyivel kezdett ugy nagyjabol visszaerosodni a "normalis" szintre? 

Nekem haladnom kell most a dolgokkal, h meg karacsony elott be tudjam fejezni, mert azt mondta a dokim, h kulonben belecsuszok a karacsonyba... Gondolom, h akkor is csinaljak, mert azt mondta, h ez kummulalodik a szervezetben, es nem jo, ha egy hetvegenel nagyon hosszabb ido marad ki ket kezeles kozott. 

Van valami olyan idobeosztas, h mondjuk videkiek delelott, pestiek delutan? Vagy teljesen vegyes, semmi logika? 

Nekem otthonrol egy jo ora tomegkozlekedessel, de vinni fognak. Bar dokim is mondta, h az elejen valoszinu meg sem fogom erezni, es mastol is ezt hallottam.

Előzmény: Törölt nick (5124)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.23 0 0 5124

Kedves Ewy! Megpróbálok sorban válaszolni. Mi egy doktornőhöz jártunk, sajnos a névmemóriám csapnivaló, nem tudom a nevét, összesen 2-szer voltunk nála, illetve először (amikor nem velem volt a fiam) amikor volt, akkor kapott papirokat, és elkisérte oda, ahol később a sugarat kapta. A gyerekemnek megcsinálták a maszkot, utána egy másik helyre kellett menni, és ott csináltak egy CT-t, aztán rá 2 hétre kezdték a kezelést. Ezt onnan tudom, hogy én voltam vele maszkot csináltatni, de előző nap voltak a doktornőnél, csak valami miatt (talán már nem fért bele a rendelési időbe?) másnap nekem kellett kisérnem. De azt mondták, hogy 1-2 héten belül kezdik a kezelést, a maszkot pedig pillanatok alatt megcsinálják, egy műanyag hálószerűséget felmelegitve a fejére húztak, az megkeményedett, levették a fejéről, és ennyi volt.  Utána ezt a maszkot a CT-s helyen kellett hagyni, aztán ők juttatták el oda, ahol végül a sugarat kapta. De többféle sugár van, ezek mind más helyen találhatók. 28 kezelést kapott, eredetileg 30-at mondtak, de aztán 28-ra módositotta valaki - gondolom a doktornő. A feje elkezdett viszketni, féltem, hogy megégetik, mert ott volt a hosszú heg. A doktornő valami kenőcsöt javasolt, meg is vettem neki (a neve passz, nem tudom már), de szerintem nem is használta. Ez valami szabadon kapható - nekem a popsikenőcs jutott róla az eszembe - kenőcs volt. A bal füle lett olyan, mintha nagyon lebarnult volna (egyébként inkább megégett), de ez a kezelés befejezése után szépen lejött, mint amikor lehámlik a bőr, szóval ő olcsón megúszta. Nem kapott semmilyen gyógyszert, azt mondták, ha fájna a feje, akkor szedjen Medrolt (?), de nem fájt, úgyhogy nem szedett, és nem is tudtuk, hogy mennyit kellene, szóval inkább nem. De vannak, akik kapnak pl. glicerint, ami valami nagyon édes dolog, általában agyoedema miatt adják, hogy ne legyen nagy az agynyomás, de semmit  nem kapott. Most (szeptemberben) kapta az étvágygerjesztő vitaminokat, mást nem. Kb. 2 hónap után kezdett visszanőni a haja, azt mondja, hogy baloldalon (ott kapta a kevesebb sugarat) mintha más fogása lenne a hajának, szerintem talán göndörös lehet, de mivel egészen rövidre van vágva, igy nem nagyon látszik. Szerintem nem égtek ki a hajhagymái, vissza fog nőni az egész, csak a jobboldal kicsit le van maradva, de pl. elől szabályos körives alakban volt hajhiánya, és a feje tetején már szépen visszanőtt (ott mindig is hosszabbra volt hagyva, kétoldalt pedig rövidre volt vágva). Sem hányingere nem volt, sem nem hányt. Az étvágytalanságon kivül új panasza nem volt. Ezt azért fogalmazom igy, mert panaszolta ezt az "álomvilágot", de annak semmi köze nincs a sugárhoz, mert az előtte is volt. Meg hát rendkivüli módon depresszióssá vált, főleg amikor ráirták a papirjára, hogy az agy rosszindulatu daganata. A gyengülést pedig irtam már, az - szerintem - jórészt a nem evéstől volt. Egyébként sokan jártak oda egyedül (kisérő nélkül), sokan ellátták az otthoni teendőiket, de hát kinek mi baja volt, más a mellékhatás akkor is ha a fejére, más ha pl. a lábára kapja a sugarat. Neked  melyik részre fogják adni? (Tudom, hogy a fejedre, de annak melyik részére?) És mekkora részen van a beszövés? Mert akkor arra a részre fogják valószinűleg. Nagyon megértelek ha szép hosszú hajad van, hogy félted (a kemótól nem hullott ki?!), mert a gyerekemnek is amikor kezdett hullani ne tudd meg milyen hisztit vágott le,  pedig hát férfi ember, divat a kopasz fej is, meg ott volt a sapi, ami mindent eltakart, és mégis, ez volt a legnagyobb problémája. Mi a doktornőnél akkor voltunk kontrollon amikor bő 2 hete jártunk kezelésre, aztán rá 2 hétre, mert akkor elment szabira, és utána már csak a MR lelettel kellett visszamenni. De ha bármi panaszod lenne, akkor a kezelésen kell szólni, és akkor ott segitenek, tudni fogják, hogy orvoshoz kell menned, vagy elég ha ők adnak jótanácsot. Lázasan pl. nem szabad menni, ha jól emlékszem 37,5 fölött nem adják, de orvosa válogatja. Hétfőtől péntekig (azaz heti 5 alkalommal) adják a kezelést, hétvége pihenés. Ünnepnapokon szintén nincs kezelés. Időre van beosztva, amit persze nem tudnak betartani. Ha még van kérdésed kérdezz nyugodtan, és ha tudok válaszolok, ha nem, akkor megkérdezem a gyerekemet, és akkor annak fényében válaszolok. Vigyázz magadra. Puszi.

 

Előzmény: ewy82 (5122)
ewy82 Creative Commons License 2015.10.23 0 0 5123

Nekem hosszu hajam van, ugyhogy szembetuno lesz, ha kihullik...

ewy82 Creative Commons License 2015.10.23 0 0 5122

Gyorgyi! Nagyon nagyon koszonom a sok sok infot. Igen, en is a Kekgolyoba fogok jarni, Lovey doktor urhoz. Ti kihez jartatok?

Hogy van a sugar? Eloszor csinalnak maszkot, en utana mar akar par napon belul kezdehetem is? Fiad hany sugarat kapott osszesen? En elvileg 27-et fogok. Kapott fiad mellette gyogyszert, pl medrol, ami szteroid? Vagy barmi mast? Fejbore megegett a sugartol? Mennyire egtek ki a hajhagymai? Ertem ugy, hogy sokkal kevesebb no vissza? Es mennyi ido utan kezdett visszanoni a haja? Hanyinger, hanyas volt? 

Bocs a rengeteg kerdesert, de nagyon nem tudom, h mi lesz meg... 

Előzmény: Törölt nick (5121)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.23 0 0 5121

Kedves Ewy! Ne haragudj, de csak most vagyok gép közelben. Sajnálom,  hogy nem jók a hireid. A fiamnak  2 hét után kezdett hullani a haja, de ő szinte az egész fején kapta a sugarat. Jobboldalon a legerősebbet, végülis csak a feje tetején meg hátul egy kör alakban maradt meg a haja, de 3 irányból kapta, szóval ahol sugarazták, ott hullott.  Most már egész szépen nő vissza, talán a jobb oldalon, ahol a legerősebben kapta kicsit lassabban nő. Egyszer maradt el a sugár a gép meghibásodása miatt, éppen neki állitották volna be, és akkor. Én azt hittem meg is történt a kezelés, bár egy nagyon kicsit mintha hamarabb jött volna ki, de aztán kiderült, hogy elromlott a gép. De másnap (sőt már estére) megjavitották, de nem mentünk vissza este, mert azért pl. 10-12 óránként hadd ne sugarazzák.  Ezért nem tudtam az utolsó sugárra már elvinni, mivel ez az alkalom elmaradt, ezért még hétfőn mennie kellett, én pedig szombaton elutaztam. A vezető tünete az étvágytalanság volt, és az, hogy egyre gyengült, ami lehetséges, hogy azért volt, mert ha nincs étvágya akkor nem eszik, és ha valaki nem eszik, akkor legyengül. Végülis csak az utolsó előtti alkalom előtt aludt itthon, végigcsinálta az utazást (vonattal + metró, villamos). A vezetés pedig úgy van, hogy akkor vezetett, ha jól érezte magát, de neki volt olyan álomszerű állapota (nem a sugártól) amit én nem is  tudtam hova tenni, és ez a műtét előtt is volt - ez volt a vezető panasza -, és ez megmaradt  a műtét után is a sugártól függetlenül. Én ezt a mai napig psychés eredetűnek gondolom, mert hogy megnyugodott egy kissé az MR lelet után, azóta erre nem panaszkodik, vigan vezet, volt kint külföldön is, végülis nem tiltották el, csak mondták, hogy az antiepileptikumot szednie kell, bár soha nem volt epilepsziás rohama. Nem nagyon akarta szedni, de mondtam, ha egyszer véletlenül mégis lenne rohama, akkor ugrik a jogsi. Egy napra már bement dolgozni (24 óra egyben), azt mondta jól birta. Majd üzemorvoshoz kell mennie, és azután kiderül, hogy az engedi-e dolgozni. Az onkológus - amikor visszavitte neki az MR leletet - adott neki egy csomó vitaminos készitményt, és szerintem attól (is) megjött az étvágya. Egyébként neki is a beszövések miatt adták a sugarat, mert azzal a műtét alkalmával semmit nem tudtak kezdeni, a daganatnak is csak kis részét tudták kiszedni. De azt kell mondanom, hogy semmi változást nem látok rajta, tehát nem lett "zombi", amitől félt, szépen csinálja az otthoni munkáját (számitógépes munka), szóval helyén maradt az esze, ha érted mire gondolok. Aki nem tudja, hogy mi baja van, min ment keresztül, az nem vesz észre semmit. Remélem minden kérdésedre tudtam válaszolni, ha még eszedbe jut valami amiben segiteni tudok, akkor irjál, szivesen válaszolok, most már minden nap megnézem a gépet. Drukkolok Neked! Amit elfelejtettem kérdezni, hogy a kezelést hol fogod kapni? Mi a Kékgolyó utcába jártunk. Puszi.

Előzmény: ewy82 (5120)
ewy82 Creative Commons License 2015.10.21 0 0 5120

Gyorgyi 56, Toled akartam kerdezni, h Fiad hogy viselte? Mennyire gyorsan hullott a haja ki? Hanyinger, etvagytalansag? Es az olvastam, h utana ugyan ugy vezethetett tovabb? 

Most visszautazok csaladomhoz kulfoldre, megbeszeljuk, hogy tudnank megoldani, h ferjem egyedul maradjon 6-7 hetig lanyommal. 

Gyakori volt, h baj volt a sugarazo geppel, es elmaradt az aznapi sugar?

Előzmény: Törölt nick (5102)
ewy82 Creative Commons License 2015.10.21 0 0 5119

Megvolt az mr tegnap. Sajnos nem jo hir, kemo ellenere nott. Ugyhogy leallitotta a dokim a kemot. mutetet nem javasol, mert csak a beszoves no folyamatosan es szt nem tudja igazandibol kiszedni, ugyhogy sugar...

suzanne22 Creative Commons License 2015.10.17 0 0 5118

Sziasztok ! Az egyik nagyon jó ismerősömnek koponyacsont áttétje van a feje búbján kb 15 cm -es átmérőben ,tehát a teljes kobakján .Sajnos kifelé és befelé is nő , borzasztó gyorsan.Ma már annyira , hogy bent nyomja az agyat Találkoztatok már ilyennel ?

 

Kikacs70 Creative Commons License 2015.10.17 0 0 5117

sziasztok úgy gondoltam írok ide. Jobb középvonalban van egy daganatom sugar majd 2 ev kemó stabil allapot nem fogytam egeszen augusztusig happy állapot volt amikor is az esedekes mr en 2015 augusztus 21 én egy újabb daganatot találtak a kisagynál ami passage zavart okozott itt kezdődött a kálváriám . Bago dr egyből adott kemót es ezzel kész volt azt mondta nincs értelme műteni , utolso kemonal nagyon rosszul voltam janos korhaz ott beis fektettek es napokon belül nyari prof es viola dr műtött meg . Mondták hogy nem bírták kivenni az egész daganatot de a mütet nagyon jól sikerűlt . Azóta folyamatosan hányok 20 kg ot fogytam sugarat alkalmatlansag miatt lealitottak es senki nem tudja miert hanyok mert minden jo szerintuk idegsebeszek neurologusok es belgyogyaszok is itt tartok most alig birok menni a gyengeseg miatt napi 32 mg zofran kup es meg emelett is kijon a kaja ja es itthon vagyok mert azt mondjak olyan jol vagyok !!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!