Keresés

Részletes keresés

zsuzsa Creative Commons License 2001.09.01 0 0 32
Köszi.
Fel hivom Perfektet meg Szaldot. meglatjuk.
Előzmény: tauma (31)
tauma Creative Commons License 2001.09.01 0 0 31
Sok tanfolyam van, és munka mellett mindegyik nehéz lesz. Körül kell nézni a piacon! Az ára sem egyforma.
Tudod, hogy most szigorodnak a feltételek, hogy ki iratkozhat be egyáltalán. Pontosan utána kell érdeklődni.
Ha tényleg mész, sok erőt kívánok!
Előzmény: zsuzsa (29)
m0n0 Creative Commons License 2001.08.31 0 0 30
Az OKJ-n a pszf-es illetve a kozgazas szamvitel szogorlat szintu dolgozatokat irnak + 1db elemzes peldaval +1 ora idovel ha jol tudom. De mindenkinek egy kalappal akarmilyen vizsgahoz is:)
Előzmény: tauma (28)
zsuzsa Creative Commons License 2001.08.31 0 0 29
Ezt a topicot pont a legjobbkor találtam meg..

Szerintetek melyik a munka mellett végezhető legszinvonalasabb tanfolyam?

Van egy még diploma nélküli posztgrad KVIF-em és most pénzügyi területen dolgozom, nagyon jo lenne nekem a mérlegképes vizsga.

tauma Creative Commons License 2001.08.31 0 0 28
Részvétem, de az az igazság, hogy az OKJ vizsga rosszabb.
Majd írd meg, hogy sikerült, és a feladattípusra is kiváncsi vagyok!
SZORÍTOK!
Szia!
Előzmény: Planney (27)
Planney Creative Commons License 2001.08.31 0 0 27
Itt a sorstárs! :) Nekem jövőhéten van a mindent eldöntő számvitel/PSZF/. Ez egy brutál tárgy...
Előzmény: tauma (26)
tauma Creative Commons License 2001.08.31 0 0 26
Nagyon leült a topic, vagy már nem szenved senki? Közeledik az októberi vizsga, és nekem például lelki támogatásra van szükségem. Mert én már ötödször ugrok neki az utolsónak, a számvitelnek!
Hát a sorstársaim? Vagy náluk minden OK?
ferenc-sz Creative Commons License 2001.01.31 0 0 25
Hello Mindenkinek!

Segitsegetekre lenne szuksegem. Erdeklodok mindenfele tapasztalatra, jotanacsra es a legujabb tankonyvek cimere, ami összefüggesben van a Gyak I. Gyak II. vizsgakkal.

koszi

ronaldu Creative Commons License 1999.09.03 0 0 24
Cibetcica!

Aki közgazdász végzettségű, az automatice mérlegképes könyvelő is. Egy volt évfolyamtársam a Közgázról nemrég átfaxolta nekem azt a PM rendeletet, ami meghatározza, hogy aki az utóbbi években a BKE-n végzett rögtön mérlegképes lesz.
Szerintem a közgazdász végzettség és a számviteli ismeret között nincs korreláció.

Dzsabb Creative Commons License 1999.09.03 0 0 23
Szerintem is megpróbálhatod, ha úgyérzed, hogy tudsz mindent számvitelből.
Én is egyévesre jártam, korábban tanultam számvitelt+dolgozom is a témában, így olyan szinten voltam, hogy középiskolásokat korrepetáltam, így hibátlan írásbelit írtam számvitelből. Az a vizsga megalapozta a jó bizimet, mert szóbelin a tanár már alig kérdezett valamit, persze ehhez hozzátartozik, hogy órákon is produkáltam magam. Viszont az ellenőrzés vizsgám nem sikerült ennyire jól, ha jól emlékszem 4-es lett, de csak úgy, hogy puskáztam, és volt egy hasonló feladat a feladatgyűjteményben.
kika Creative Commons License 1999.09.03 0 0 22
Szerintem próbáld meg! Azt hiszem úgy van, hogy az első vizsgától számított három évig vizsgázhatsz. Egy évben 3 vizsgaidőpont van (febr. május, okt.).
Én túl vagyok az első éven és az első vizsgakörön, hát szivatnak rendesen!
De bátorság!
:-)
KÁGÉ Creative Commons License 1999.09.03 0 0 21
Ráfoghatnám a Browser-re, vagy a MS-ra, de az igazság, hülye voltam...

Szóval az elso modat helyesen:

Két féléves számviteli alapoktatáson estem át egy MBA keretében, ezzel szerintetek bele merjek vágni egy egyévesbe?

KÁGÉ

KÁGÉ Creative Commons License 1999.09.03 0 0 20
Szerintetek bele merjek vágni egy egyévesbe két félév számvitel egy MBA keretében? Mindezt munka mellett, tehát korlátozott idoráfordítás mellett...

Bíztattást kérek!!! (De azért oszintén)

KÁGÉ

izsike Creative Commons License 1999.09.03 0 0 19
Én is perfektes könyvekből tanultam, de ha a perfekthez mész tanulni akkor is meg kell venni a könyvet!
kika Creative Commons License 1999.09.03 0 0 18
Én most leszek II. éves egy mérlegképes tanfolyamon. Ahova én járok azt a PSZF szervezte, ők adják a tankönyveket is. A helyzet az, hogy a tankönyvek használhatatlanok, a Perfect-es könyveket kell megvegyük (1 db kb.5.000,- Ft). Úgyhogy szerintem Perfect-hez menjél, mert akkor nem kell külön könyveket venned. A másik, hogy én képesített könyvelő vagyok, a munkahelyemen 7 céget könyvelek egyedül és még így is szenvedek... Előképzettség nélkül elég nehéz lesz. De ha elég szorgalmad és időd van akkor meg tudod csinálni. Van az Interneten egy levelező lista (akta) érdemes feliratkozni, mert sok érdekes információhoz juthatsz.
Sok sikert!
:-)
izsike Creative Commons License 1999.09.03 0 0 17
Én tavaly szereztem meg a mérlegképes könyvelői vizsgát, de én képesített könyvelő voltam. Csoporttársaim sima érettségivel a kínok kínját állták ki.
Amikor mi vizsgáztunk, azt mondták, hogy a következő csoportokra nem lehet előképzettség nélkül jelentkezni mert hogy valami változás van az oktatási törvényben.
Iskolából javasoni tudom a Blaha Lujza téren a Sooter-Line-t. Ténylegesen a legjobb tanárokat szerződtetik, a legtöbb tantárgyat az tanítja aki a tankönyveket írta. Vizsgák előtt is meglehetősen képben vannak, hogy mi várható és mi nem!!! Sok előttem szólóval nem értek egyet, az iskolában kell a papír és nagyon halvány fogalom, a tudást csak a munkahelyen szerezheted meg!
Chavo Creative Commons License 1999.09.03 0 0 16
Drága Cibetcica!

Ez nem okosság kérdése! Illetve dehogynem.
De ezen 1 év tanulmány esetében érettségi a követelmény, amivel sajnos kérdezőnk nem rendelkezik.

Azért azon érdemes elgondolkodni, hogy még egy év van az érettségiig és barátunk ilyen megoldáson töri a fejét. 1 db 18 éves ifjú miért nem valami diploma megszerzését tűzi ki célul maga elé?
Erre is van lehetőség. (Mondjuk nem egy év alatt. DE NEM ÉR RÁ???)

Dzsabb Creative Commons License 1999.09.03 0 0 15
Kedves azopi!

Hozzászólásod első részével, teljes mértékben egyetértek, viszont szerintem a PSZF-en tanító tanárok nem olyan rosszak, mint ahogy írod, számomra elég fura, hogy úgy közelíted meg a helyzetet, hogy ki tanít+ki nem én úgy vettem észre, hogy a PSZF-en tanító összes számvitel tanárnak+néhány pénzügy szakosnak is /főként az adózás szakemberinek/ van saját vállalkozása, általában könyvvizsgálnak. Én mérlegképes után fogtam hozzá a PSZF-hez, persze sok újat nem bírtak mondani számvitelből, de aki korábban soha nem tanult számvitelt, az is megtudta tanulni.
Tiszetlettel:
Dzsabb,

aki egy nagyon jó mérlegképes tanfolyamot végzett, most meg gyűri a PSZF-et.

azopi Creative Commons License 1999.09.03 0 0 14
Intenzív képzés (értsd nappali, minimum 5*4 óra hetente) alatt simán meg lehet tanulni 1 év alatt. Már persze, ha a tanerő is olyan. Egyébként szakmai felkészítés szempontjából egy mérlegképes könyvelői tanfolyam megfelel egy PSZF-nek. Azzal a különbséggel, hogy mindenféle felesleges tantárgyak, amiket az életben sose használ egy számviteli szakember (gazdaságtörténet, etika, stb...) ki vannak hagyva a mérlegképesből. De ez egyáltalán nem hátrány. Ugyanis a képzés sokkal gyakorlatiasabb, bár ez tanfolyamszervezőtől függ. Merem ajánlani a Saldo, a SZÜV, és a PERFECT tanfolyamait. A vizsga mindenhol központi, nehézsége szintén egy PSZF-es számvitel-szigorlatnak felel meg. Ha már van diplomád, és csak egy számviteli végzettségre van szükséged, mindenképpen merem ajánlani. Ugyanis csak annyival kevesebb a PSZF-nél, hogy nem ad diplomát. Ziggynek igaza van egyébként, az a jellemző, hogy a számvitel-oktatás színvonala rendkívül alacsony. Én is jártam a PSZF-re, ahol hivatalos számvitel-oktatók tanították a szakmát. Itt rájöttem arra, hogy igaz az a mondás, hogy aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja. Ez a számvitel területén különösen jellemző. Hiszen melyik, a szakmában profi ember menne el tanítani annak az összegnek az egy tizedéért/huszadáért, amit a versenyszférában gyakorlatban megszerezhetne? Vagy megrögzött pedagógus (ez ritka ezen a területen, mint a fehér holló - én még eggyel sem találkoztam), vagy síkhülye az adott tantárgyhoz, de amit bemagolt, anélkül, hogy felfogta volna, tovább tudja adni (rendszerint minimális hatékonysággal). Viszont a különböző mérlegképes tanfolyamokon merőben más a helyzet. Ott nem főállású pedagógusok dolgoznak, hanem a számvitelben dolgozó aktív szakemberek. Azaz, akik "csinálják is". Tőlük tényleg lehet tanulni, képesek szimulálni azokat a helyzeteket, amik a valós életben előfordulnak, és a jellemzően rendelkezésre álló eszközökkel be tudják mutatni, hogyan kell megoldani az adott problémát. Míg szerintem a PSZF-en oktató számvitel-tanárok nagy százalékának még egy egyszerű könyvelőprogram kezelése is fejtörést okozhat, annyira távol áll tőlük a gyakorlatiasság.

azopi

, akinek van összehasonlítási alapja, mivel a mérlegképest, és PSZF--et is elvégezte.

azopi Creative Commons License 1999.09.03 0 0 13
Intenzív képzés (értsd nappali, minimum 5*4 óra hetente) alatt simán meg lehet tanulni 1 év alatt. Már persze, ha a tanerő is olyan. Egyébként szakmai felkészítés szempontjából egy mérlegképes könyvelői tanfolyam megfelel egy PSZF-nek. Azzal a különbséggel, hogy mindenféle felesleges tantárgyak, amiket az életben sose használ egy számviteli szakember (gazdaságtörténet, etika, stb...) ki vannak hagyva a mérlegképesből. De ez egyáltalán nem hátrány. Ugyanis a képzés sokkal gyakorlatiasabb, bár ez tanfolyamszervezőtől függ. Merem ajánlani a Saldo, a SZÜV, és a PERFECT tanfolyamait. A vizsga mindenhol központi, nehézsége szintén egy PSZF-es számvitel-szigorlatnak felel meg. Ha már van diplomád, és csak egy számviteli végzettségre van szükséged, mindenképpen merem ajánlani. Ugyanis csak annyival kevesebb a PSZF-nél, hogy nem ad diplomát. Ziggynek igaza van egyébként, az a jellemző, hogy a számvitel-oktatás színvonala rendkívül alacsony. Én is jártam a PSZF-re, ahol hivatalos számvitel-oktatók tanították a szakmát. Itt rájöttem arra, hogy igaz az a mondás, hogy aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja. Ez a számvitel területén különösen jellemző. Hiszen melyik, a szakmában profi ember menne el tanítani annak az összegnek az egy tizedéért/huszadáért, amit a versenyszférában gyakorlatban megszerezhetne? Vagy megrögzött pedagógus (ez ritka ezen a területen, mint a fehér holló - én még eggyel sem találkoztam), vagy síkhülye az adott tantárgyhoz, de amit bemagolt, anélkül, hogy felfogta volna, tovább tudja adni (rendszerint minimális hatékonysággal). Viszont a különböző mérlegképes tanfolyamokon merőben más a helyzet. Ott nem főállású pedagógusok dolgoznak, hanem a számvitelben dolgozó aktív szakemberek. Azaz, akik "csinálják is". Tőlük tényleg lehet tanulni, képesek szimulálni azokat a helyzeteket, amik a valós életben előfordulnak, és a jellemzően rendelkezésre álló eszközökkel be tudják mutatni, hogyan kell megoldani az adott problémát. Míg szerintem a PSZF-en oktató számvitel-tanárok nagy százalékának még egy egyszerű könyvelőprogram kezelése is fejtörést okozhat, annyira távol áll tőlük a gyakorlatiasság.

azopi

, akinek van összehasonlítási alapja, mivel a mérlegképest, és PSZF--et is elvégezte.

Ziggy Creative Commons License 1999.09.02 0 0 12
Mint volt PSZF-es, ATTIS-hoz csatlakozva mondom, hogy a szamvitel tanulhato. En bolcseszkar utan (!) csinaltam meg.
Csak az vele a baj, hogy szornyu benan tanitjak. Radasul amikor en voltam elsos, az uj szamviteli tv. miatt teljes volt a kaosz. Senki nem tudta, hogy mit kell tanitani a vizsgara, de sokakat nem is izgatott. Igy aztan sok csoportban "elfelejtettek" megtanitani a vizsgaanyagra.
De remelhetoleg mara valtozott a helyzet.
Kimeletbol tartozkodom a PSZF-es horrortortenetek elmeszelesetol.
Sok sikert!
Z.
jeges Macika Creative Commons License 1999.09.02 0 0 11
1 év alatt? Ha nappali rendszerű a képzés, akkor minden további nélkül meg lehet csinálni. De számvitelből tényleg nem rossz, ha valakinek van valamicske fogalma róla. Pénzügy, vállalkozás stb. megtanulható a könyvből, de a számvitel....... az kemény. Volt 1-2 csoporttársam, akik soha nem tanultak ijet és csak néztek, mert 1 szót nem értettek belőle.
A Perfekt annyiba érdekes, hogy itt Szegeden úgy puskáznak, ahogy csak nem szégyellnek.

1szóval, ha belevágsz, akkor sok szerencsét!!!!!
ATTIS Creative Commons License 1999.09.02 0 0 10
Ha ez segít valamit, akkor biztatásképpen elmondom, hogy én is kéttannyelvűben végeztem, aztán vágtam a PSZF-be. Előképzettség nélkül elég zűrös, de megoldható. Szerintem az egy év nagyon húzós, de ha van hozzá tehetséged, akkor meg lehet csinálni.
Számvitel lesz a legrázósabb. Sokan hullanak el ezen a témán.
Üdv:
A.

Anderke Creative Commons License 1999.09.02 0 0 9
Hát nem mondom bátor vagy.... Szerintem min. 2 év kell ahhoz, hogy valaki a gondolkodásmódot is elsajátitsa ( nem beszélve a szakismeretekről). Ha megteheted , akkor ne helyszin (közel legyen) vagy olcsót válassz, hanem ahol jók a tanárok. Jó tanár nélkül 2 év alatt is reménytelen. A Perfectben úgy hallottam jó tanárok vannak.
Dzsabb Creative Commons License 1999.09.02 0 0 8
A mérlegképes tanfolyam nem sétagalopp! Persze abban az esetben ha valamit tanulni is akarsz, és nem csak a papír érdekel.
Javaslom, hogy számvitelből mindenképpen képezd elő magad /minimum a közg. szakközép 3-4. osztály szintjéig!/, mert ha 1 éves tanfolyamra mész nagyon szenvedni fogsz /persze hacsak nincs kivételes tehetséged hozzá/.
A többi vizsga is elég húzós /szvsz főiskolás szinten vannak/, de tanulható.
Cibetcica Creative Commons License 1999.09.02 0 0 7
Kedves Kei-Satu!

Ahhoz, hogy közgáz végzettség nélkül te 1 vagy akár 2 év alatt elvégezz egy mérleképest, SZVSZ nagyon okosnak és szerencsésnek is kell, hogy legyél.
Nagyon nehéz.
De amit mondtam neked, ott nem kell közgáz végzettség. Érettségi viszont ha jól tudom akkor igen.

Cc

Zaxxon Creative Commons License 1999.09.02 0 0 6
Van ilyen; 1 éves, 100 eFt, tényleg a Kálvin térnél.

Kei-Satu Creative Commons License 1999.09.02 0 0 5
Ezer köszönet, hálám a sírig fog üldözni a segítségért mindenkit.

Annyival bővíteném még kérdésemet, hogy közgazadsági előképzettség nélkül is érdemes-e belevágni egy ilyen jellegű dologba, vagy egészségesebb először némi skillt szerezni?

Ugyanis az a nagy harci helyzet, hogy igencsak előre kérdeztem, mert 2000-ben érettségizem, és a kéttannyelvű érettségi utáni nyelvvizsgát csak azután kapjuk meg (jó esetben), miután az igazolásokat le kell adni, így gondoltam arra, hogy várok egy évet, és közben hasznosan töltöm el az időt.

Chavo Creative Commons License 1999.09.02 0 0 4
Létezik ilyen. felsőfokú képesítést ad (nem diplomát, csak oklevelet).

Egyéves kurzus, bazi vizsgákkal. Valahol a Kálvin tér környékén.
A Nyugatinál kaptam ilyen papirt, de rokonok is jártak oda.
Majd a héten még pontosan utánanézek.

Cibetcica Creative Commons License 1999.09.02 0 0 3
Próbáld meg felhívni.
Kersed telefonon a Korcsog Máriát. Ő az iskolatitkár. Mondd meg, hogy a Kober Móni ajánlotta neked a sulit. Hátha így kedvesebbek lesznek veled.

Cc

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!