Keresés

Részletes keresés

Prof Creative Commons License 2007.02.01 0 0 8214

Émmeg megkérdeztem. szemcseméret/lyukméret/tamping.

 

Előzmény: _MrB_ (8212)
Prof Creative Commons License 2007.02.01 0 0 8213

:-)

 

A következő egy Gaggia lesz szerintem. :-)

 

Egyébként nagyjából igazad van. Bár amit láttam, az műszaki szemmel nézve konkrétan siralmas volt.

 

Bár ha legközelebb megyek, megnézem alaposan.

Előzmény: alexandrosz (8209)
_MrB_ Creative Commons License 2007.02.01 0 0 8212
OK, ő volt az, megkértem a googlét, mutassa meg az ipsét, s mostmán' ráösmerek, Ővótaz.. ~ : D
Előzmény: Prof (8211)
Prof Creative Commons License 2007.02.01 0 0 8211

Azaz.

Paul Bassett...

 

Megkérdezem.

 

Előzmény: _MrB_ (8210)
_MrB_ Creative Commons License 2007.02.01 0 0 8210
P. B. azkiaz? nameg asszem csak 1 baristas filmsorozat ment spectrumon vagy hol.
Előzmény: Prof (8208)
alexandrosz Creative Commons License 2007.02.01 0 0 8209

Vita generálása nélkül, megnéztem az én gépem látható fémfelületeit, a kart, szűrőtartót, stb. és valójában nem sok kivetnivalót találtam bennük. Bár minősíteni nem szeretném, mert 15 év eszpresszó-tapasztalat (kevés géppel, abból is egy automata) nem jogosít fel, pláne hogy műszakilag sem látom át tökéletesen a dolgot. Sz'al emiatt is meglepett rövid és sommás itéleted :) A kart megnézve pl. látszik, hogy nikkelezett és nem olyan, mintha cnc-vel faragták volna, de ugye ez egy bronz valami, melynek előnyeit yeahhh kartács már nagyon okosan ecsetelte és ezt nem találod meg az általad kiszemelt kategóriában, annak ellenére hogy azokon a gépeken ez az alkatrész szinte gyönyörű, hiszen valszeg egy sima öntvény...tehát megtévesztő lehet egy - meg ne sértődj! - nem túl részletes szemle, ha nem vagyunk birtokában annak a tudásnak, mely segít totálisan megérteni, hogy mi miért olyan, amilyen. Erről H G biztosan többet tudna mesélni.

És hogy elhessentsük a komolyság setét felhőit a topic mennyezetéről, amennyiben ez egy - a kávégépre szánható szűkös pénzkeret okán - segítség saját magad megnyugtatásában, hogy "nem is kőne gaggia, mer' úgyis szar a kidolgozása", akkor meg pláne érthető és bevallom, velem is előfordult már ilyen :)

 

30-as gyönyörű, freiherr von fahnenberg-es borállvány eladó, vagy használt Iberital-ra cserélhető!

:)

Előzmény: Prof (8145)
Prof Creative Commons License 2007.02.01 0 0 8208
Ez a P. B. féle baristás filmben volt?
Előzmény: _MrB_ (8206)
yeahhh Creative Commons License 2007.02.01 0 0 8207

Ha a Solis már nem garanciális - gondolom, nem is itthon vette -, az otthoni szétborítás lehet a megoldás. Veszítenivalója nincs,s ha netán cserélni is kell benne valamit, jó eséllyel megveheti az Expolygonnál (a globalizáció keze ide is betette a lábát :-), sok alkatrész azonos ezekben a masinákban is, gyártótól függetlenül).

 

 

Előzmény: _MrB_ (8206)
_MrB_ Creative Commons License 2007.02.01 0 0 8206
8164 és 8180-ra senkinek érdemi tippje, ötlete? ~ : (
yeahhh Creative Commons License 2007.02.01 0 0 8205

"...nem is olyan régen járt nálunk Simonyi, akinek ugye azért csak van valami képe az ilyesmikről, lévén az MS Office atya és a MS társtulajdonosa..."

 

Úristen, te láttad Simonyit? Deazé' tegezhetünk, és itt maradsz köztünk, ugye? Nyissunk egy topikot, "Ki, hány NAGGYONHÍRES emberrel találkozott/beszélt/kávézott, stbstb" címmel, jó? Mer' az ilyen "Azt meséld el, mikor király voltál", meg "Amikor tüzet kértem a sárkánytól" c. eposzok oda elmennek, de itt csak egópumpálásnak tűnnek. Szerintem... 

Előzmény: kávémanó (8202)
DJG Creative Commons License 2007.02.01 0 0 8204
Ez a baj, hogy én nem tudom tesztelni, nem lévén IE 6 a közelben. Ha még fenn vagy egy kicsit, és egy fél órácskát rá tudsz szánni, akkorj írj egy levelet az alant említett címre. Ha nem, akkor majd holnap megbeszéljük.

Üdv,
Gábor
Előzmény: kávémanó (8202)
kávémanó Creative Commons License 2007.02.01 0 0 8203

 

A világ egyik leginkább védett számítógépes rendszere a CERN-ben működik. Mivel közvetle kapcsolatunk van velük, nálunk is az ottani biztonsági követelményeket kell teljesítenünk, ami elég sok korlátot jelent a külvilág felé történő kapcsolódásban, de ha van külön kívánság, pl. forgalom a 21-es porton és hasonló dolgok, akkor azt is teljesítik, csak külön figyelnek rá.

 

 

Előzmény: _MrB_ (8200)
kávémanó Creative Commons License 2007.02.01 0 0 8202

 

Ha kicsit tovább is olvasol, majd látod, hogy közben megoldottam.

 

Megnéztem, de továbbra is széles a táblázat, olyan, mint volt.

 

A többit elhiszem, én valóban csak egy user vagyok, a finomságokat nem ismerem belülről. Ám amit az M_S letett az asztalra, abból én arra következtetek, hogy értenek a programozáshoz is, meg az üzlethez is. Hogy aztán kinek milyen belső infói vannak, az egy érdekes téma, mert éppen nem is olyan régen járt nálunk Simonyi, akinek ugye azért csak van valami képe az ilyesmikről, lévén az MS Office atya és a MS társtulajdonosa.

 

Ettől függetlenül elismerem, hogy a programozók számára elég őrjítő lehet, ahogy az MS a forráskódokkal és a támogatásokkal bánik...

 

 

Előzmény: DJG (8201)
DJG Creative Commons License 2007.02.01 0 0 8201
Ha kicsit tovább is olvasol, majd látod, hogy közben megoldottam. Csak azért szólok megint bele, mert tévedsz. Egyrészt, az Opera is ingyenes, a Firefox is ingyenes, itt tehát nem lehet szó ellenséges marketingrôl. Másrészt, vannak mindenkitôl független elemzô cégek, amelyek aktívan keresik a biztonsági hibákat, figyelik és lajstromozzák. Az IE egyfolytában nagyon rosszul áll, a másik kettôben gyakorlatilag régóta nincs komoly hiba, és amikor elôkerül egy, akkor nagyon gyorsan javítják. Az MS-sel az az igazi baj, hogy szavakban nagyon hangosak a biztonságról, de tettekben nem.

De tényleg ne legyél haragos, nem rójuk fel neked. Felhasználó vagy, nem látod ezeket, legfeljebb különféle érdekek által szûrt hírek jutnak el hozzád. Én programozó vagyok, én naponta szembesülök az ilyen dolgokkal, közvetlen közelrôl, ide bele a pofámba. Nagyon más perspektíva, hidd el nekem.

Üdv,
Gábor
Előzmény: kávémanó (8198)
_MrB_ Creative Commons License 2007.02.01 0 0 8200
Nem kérdem, hogy a belső hálótokat mi is védi a net förtelmeitől... mert sejtem a választ. ~ : )
Amugy... ha kellett már frotnpaggel szerkesztett oldalt gyomlálnod, akkor tudnád, hogy bár IEvel nézve működik, valójában olyan, mint egy érett roquefort sajt. Tiszta penész. Csak még a sajt ugy jó... ~ : (

Szóval elhiszem, hogy a tapasztalatod szerint ugy kerek, ahogy leírtad. Viszont tudom, hogy DJG-nek van igaza. ~ : /
Előzmény: kávémanó (8198)
kávémanó Creative Commons License 2007.02.01 0 0 8199

 

A másik ajánlatom továbbra is áll. Ha segítség kell benne, keress nyugodtan.

 

Nagyon köszönöm az ajánlatodat, de ebben a spec esetben meg tudom oldani a olgot, csak egy kis idő kell hozzá. Van licenszem mindenféle ms termékre, mert az akadémia úgy egyezett meg az ms-sel, hogy a tud. munkakörű dolgozók otthon is használhatják a munkahelyi szoftvereket. Csak nálam még egy korábbi serial van beírva és amiatt köhög a frissítéskor. :-) Tényleg köszönöm!

Előzmény: DJG (8192)
kávémanó Creative Commons License 2007.02.01 0 0 8198

 

De miért érzem azt, hogy nem érzed jól magad, ha nem keletkezik körülötted feszültség?

 

Bocsáss meg, de én tényleg képtelen vagyok megállni azt, ha az embernek olyanokat akarnak, akár jó szándékkal is beadagolni, ami vagy kerek perec nincs úgy, mint állítják, vagy pedig vitatható.

 

Jól tudom, divat szidni az IE-t és általában a mikroszoftot és van nagyon sok igazság abban, amire alapozzák a kritikát. Azonban azt is tökéletesen látni kell, hogy a támadók leginkább merő üzleti érdekből teszik mindezt. Teljesen nyilvánvaló, hogy a Netscape-től kezdve az operán keresztül a Firefox-ig, mindegyik tele van hibával és biztonsági résekkel, csak éppen a microszoft teszi a dolgát és nem arra költi a pénzét, hogy hekker gyerekeket pénzel IE hibák felfedésére és ezek rosszindulatú kiaknázására. Mindenkinek megvan a lehetősége programírásra, csináljon progikat és marketingelje - nekem az a tapasztalatom, ha kilépek a mikroszoft körből, akár win, akár dos, akár unix, akár linux alatt, csupa olyan programba botlok, ami lényegesen komolyabb hibákat tartalmaz, mint az MS progik. Ez van!

 

Ami pedig az IE7-et illeti: még egyszer hangsúlyozom, nem lehet arra alapozni, hogy minden IE hívő ezt használja! Olyan nagy ügy beírni kézzel azt, hogy hogyan ossza fel a táblázatot az oszlopok között? Nem kell engem lesajnálni, csináltam már egy rakás honlapot, igaz nem kézzel, mert hát az elég manufakturálisnak tűnik számomra, hanem Front Page Editorral és mikroszoft ide vagy oda, tökéletesen működtek! Megjegyzem, hogy a korábban királynak kikiáltott Netscape editorral még a saját böngészője sem volt kompatibilis.

 

De rendben, ha a nyilvánvalóan hibás feltételezés (mindenkinek IE7) felvetése összeférhetetlenségnek minősül, akkor hallgatok.

 

Egyébként a munkahelyemen nagyon sokszínűek a userek szokásai. Ennek ellenére, a belső hálózatot sikerül szinte 100%-os biztonsággal védeni, pedig a felhasználók többsége még ma is windowsos. Korábban előfordult betörés 2 alkalommal, de azok is rosszul telepített ftp szervereken keresztül jutottak be és nem az IE hibáit kihasználva. Nekem itthon win xp-m van, és IE6-om, win. tűzfal valamint egy nod32. Napi 8-10 órát van a gép bekapcsolva, olykor pedig napokon keresztül megy kikapcs nélkül. Sikeres betörés még nem történt és a vírusok és más rosszalkodók sem jönnek be.

 

Elnézést, hogy hosszú voltam.

 

 

Előzmény: _MrB_ (8187)
cumpika Creative Commons License 2007.02.01 0 0 8197
Jó páros.
Előzmény: _MrB_ (8195)
DJG Creative Commons License 2007.01.31 0 0 8196
Prof, Kávémanó, nézzétek meg IE 6-tal, elvileg más változatot kaptok a Kóstoló oldalból, mint a más böngészôvel érkezôk: nektek vannak százalékok. Most már nem lóghat ki.

Üdv,
Gábor
_MrB_ Creative Commons License 2007.01.31 0 0 8195
minő meglepő.
Outpost+NOD32 ~ : )
Előzmény: cumpika (8194)
cumpika Creative Commons License 2007.01.31 0 0 8194
Hát ige ajánlották nekem is a gyalulást,mikor zombi lett a gépem.
Szerencsére 1 hét szenvedéssel megoldottam.azóta a jól beállított Outpost tűzfal rendben tartja.
Előzmény: DJG (8193)
DJG Creative Commons License 2007.01.31 0 0 8193
Általában nem errôl van szó. De ha egy komoly fertôzés után valóban nincs más lehetôség, mint újratelepíteni (bár ezt sokkal-sokkal gyakrabban vágják rá, mint egyetlen megoldást, mint kellene, ráadásul a fontos adatokat újratelepítés elôtt is le lehet menteni teljesen halott géprôl is), akkor nem az XP meg a programok újratelepítése fáj, hanem a dokumentumok, a gyerek fotói, az adatok.

Aztán van, aki nem tanul belôle, és folytatja ugyanott az IE-vel. Egy másik részük meg tanul. Az IE részaránya úgy 65% körülire esett vissza mára, és folyamatosan csökkenô tendenciát mutat. Nem ok nélkül.

Üdv,
Gábor
Előzmény: cumpika (8191)
DJG Creative Commons License 2007.01.31 0 0 8192
Egyébként, most, hogy utánagondoltam, igazad van. Pillanatra kiment a fejembôl, hogy az oldal PHP-n fut. Nem teszek be százalékot általában, mert minek, de meg fogom vizsgálni, hogy ha valaki specifikusan IE6-tal jön, akkor ô százalékost kapjon. Megoldható, éjjelre már nem ígérem, de holnap megcsinálom.

A másik ajánlatom továbbra is áll. Ha segítség kell benne, keress nyugodtan. A lap nevében az elsô pontot cseréld le kukacra, akkor e-mail cím lesz belôle.

Üdv,
Gábor
Előzmény: kávémanó (8185)
cumpika Creative Commons License 2007.01.31 0 0 8191
"a saját gépedet és adataidat is veszélyezteted."

Remélem nem a saját helyrehozhatatlan veszteségéből tanulja meg.
Persze ha valaki csak netezésre használja a gépét,nincs rajta semmilyen személyes adat,nem használja rendelésre banki műveletekre stb./viszont akkor mit ér az egész a mai világban/
Előzmény: DJG (8189)
cumpika Creative Commons License 2007.01.31 0 0 8190
Egyébként szerintem nagyon jó a honlap,informatív,de nem ragoz túl.
Viszont elegendő infoval szolgál,azt sem szabad elfelejteni,hogy vannak azért egy páran akik pld.hozzám hasonlóan espresso őrültek,és többet tudnak az átlagnál.
Véleményem szerint ha újat nem is mond számukra,viszont nem felületes, és nem megfelelő infok nincsenek.
Ellentétben a többi 12 egy tucat weboldallal az első oldalon olyan információkkal találkozik a látogató ami számára érdekes,nem blabla szöveg,garantálja a tovább olvasást.
GÁBOR ez a Te érdemed,nyilván egy kereskedelmi weblapot is így készítesz el,ez viszont garantálja,ne csak pénzt emésszen hanem hozzon is.

Magam részéről a reklám mentes változat költségéhez hozzájárulok.
DJG Creative Commons License 2007.01.31 0 0 8189
Ezt megbeszéltük korábban, azt hiszem, MrB-vel, de leht, hogy már rosszul emlékszem. Általában teljesen igazat adok neked, eszem ágában sincs semmit elôírni, mint az elején mondtam, a célom az, hogy minél több platformon és mindenféle felbontáson egyformán mûködô lapot készítsek. Ebben a konkrét esetben azért gondolom másképpen, mert -- mint mondtam -- az IE 7 nem egyszerûen egy újabb programváltozat, hanem a rendszer legbelsô magjáig hatoló biztonsági javítás, amit mindenkinek telepítenie kell a gépére, akkor is ha nem használja, ugyanúgy, mint az összes többi biztonsági telepítést. Az IE 6 ön- és közveszélyes volt, ugyanúgy, mint a szerencsére egyre kisebb számban a netre kapcsolt (a saját hatásköröm alatt levô weboldalakon a statisztikák tanúbizonysága szerint 5% alatti) Win98-ak, amelyek szintén ketyegô bombák, és igen nagy mértékben hozzájárulnak ahhoz a sok-sok spamhez és minden egyéb szeméthez, vírushoz, trójaihoz, amivel naponta bombáznak bennünket. Ezért gondolom úgy ebben a speciális esetben, hogy az IE 6 figyelmen kívül hagyása, tekintve, hogy rövidesen eltûnik a színrôl, nem sérti a böngészôfüggetlenség elvét.

Jó, tudjuk az okát, nem mondjuk ki, hogy neked miért nem sikerül megfelelôen frissíteni a gépedet, ha akarod, segítek privátban, hogy menjen, de értsd meg, te magad is hozzájárulsz a net veszélyeihez, ha nem teszed (meg, természetesen, a saját gépedet és adataidat is veszélyezteted).

Üdv,
Gábor
Előzmény: kávémanó (8185)
DJG Creative Commons License 2007.01.31 0 0 8188
Nem a népharagot, csak érdeklôdve felhúzott szemöldököt. Semmi baj, Kávémanónak nyilván se magával a programmal, se az arra való fejlesztéssel nem volt még dolga, nem kísérte figyelemmel az IE-ben levô megszámlálhatatlan (és van köztük még a mai napig ki nem javított) súlyos biztonsági hibákat, és nem kellett ennek az olykor tragikus következményeivel szembenéznie. Akiknek ez a szakmájuk, azok tudják, de nem kell mindenkinek éppen ehhez értenie.

Üdv,
Gábor
Előzmény: cumpika (8184)
_MrB_ Creative Commons License 2007.01.31 0 0 8187
De miért érzem azt, hogy nem érzed jól magad, ha nem keletkezik körülötted feszültség? ~ : (
Előzmény: _MrB_ (8186)
_MrB_ Creative Commons License 2007.01.31 0 0 8186
Tévedni meg emberi dolog... ~ ; DDD
Előzmény: kávémanó (8183)
kávémanó Creative Commons License 2007.01.31 0 0 8185

 

Ha kilóg a táblázat, nem véletlenül IE 6-os? Ez már felmerült a korábbiakban. IE 7, Firefox és Opera mind jól jeleníti meg, IE 6 nem (a hiba egyértelmûen a böngészôben van).

Szerintem nem lehet minden embert kioktatni arról, hogy elavult a böngészője. Egyébként, előre bocs a véleményemért, de megette a fene, ha csak szabványosított dolgokat lehet ezentúl csinálni. Szerintem tedd bele, hogy 30-30-40%-ban ossza az oszlopokat, oszt jónapot!

 

Az IE6-ot nem tudom frissíteni, mert nem engedi, megbuktam a validity controll-on.

:-)

 

 

 

Előzmény: DJG (8175)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!