Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3603
Idöközben elgondolkoztam azon, hogy nem csak egy merev elképzelés-e az, hogy Vigorral itten folyton jófiúnak kell lenni nekünk ? Elvégre az együttérzéshez nem árt egy kis bölcsesség sem, hogy igazán hatékony legyen, úgyhogy...

Tudod mit ? B*szd szájba a vacogós cápát ! :-)))

Előzmény: Vigor (3601)
Pucros Mackó Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3602
Teljesen igazad van. Az egész a lélek gyilkolásáról szól.

Igaz, a buddhizmus nem beszél lélekről, még ha ezt a különféle fordítások miatt nincs értelme túl határozottan mondani.

Abban a szóhasználatban, amitt itt Ole közösségében megszoktunk, "tudatról" szoktunk beszélni, illetve "egóról".

Amit te mondasz, annak a tudat esetében nincs értelme, hiszen az elpusztíthatatlan, ráadásul pont a lehetőségeinek kibontakoztatásán dolgozunk.

Viszont pontosan ráillik az egóra! Azt tényleg tűzzel-vassal irtjuk. Sőt, igazából erre vagyunk szakosodva. Nyilván ezt figyelhetted meg.

Előzmény: Vigor (3601)
Vigor Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3601
Burung Kuntul vagy Micuember írta, hogy az iszlám ártó vallás.

Engedjétek meg, hogy a buddhizmust is ide soroljam.

A különbség csak az, hogy amíg az iszlámban a testi öldöklésben lelik kedvüket, a buddhisták igazi lélekgyilkosok.

Ole, Magasztos Dalai Láma, Sziddhártha Gautáma, Mohamed - mind-mind gyilkosok.

Áldás rátok,
Igor

Előzmény: Pucros Mackó (3597)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3600
Ja. Amit még érdemes szerintem a legrövidebb bemutatásban is hozzátenni, a „meglovagolni a tigrist” – elv, mint a Gy.U. legalapvetobb lényege.

Akkor ezt most elmondom én. A „meglovagolni a tigrist” – elv, vagy más néven tantrikus szemlélet azt jelenti, hogy a negatív dolgokat nem elkerülni, elfojtani, vagy megszüntetni kell, hanem átalakítva felhasználni. Közismert példa a zavaró érzelmek átalakítása bölcsességekké, szintén jó példa szerintem, hogy a Gy.. „vallásos” elemei a dolgokba belekapaszkodásra való hajlamunk felhasználásáról szól, de valójában ez a szemlélet szerintem az élet minden pillanatában nagyon hasznos. Mert végül is arról szól, hogy nem kell ítélkezni, nem kell moralizálni, nem kell valamit, szituációkat, embereket, vagy bármit jónak vagy rossznak nevezni, mert minden felhasználható pozitív célra. (Persze ehhez elengedhetetlen a pozitív motiváció – együttérzés, modern megfogalmazásban közös optimumra törekvés, különben könnyen belezuhanhat az ember egy Nietzsche-szeru érzéketlen-amorális állapotba. Szóval ez csak akkor muködik, ha elég eros az emberben a vágy, hogy minden lény javára váljon. Amíg ez nem elég eros, addig azért nem árt valami morális szabálygyujtemény, például a klasszikus öt fogadalom, vagy tágabb verziója: a tíz ártó cselekedet kerülése, a tíz hasznos cselekedet gyakorlása, satöbbi.)

Előzmény: Pucros Mackó (3597)
rinpoce Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3599
Remélem SPENDER már tudja, szerénységem még nem ugyogy irodalmat, ha lehetne nekem ajánlani...
Előzmény: Pucros Mackó (3597)
ÁrPi Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3598
" hmm.. úgy látom komoly filozófiai kérdések vannak kibontakozóban :) "

Na ja...de (a válasz ok) megvilágosodása nem teljesedhet be vadzsrajána együttérzés nélkül :)

Előzmény: trafalgar (3595)
Pucros Mackó Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3597
Vadzsrajána vagy mantrajána, ilyen neveken fut. A mahajána meg van fejelve egy népes buddhaaspektuspanteonnal és a hozzájuk kapcsolódó módszerekkel. Ez az az irányzat, ahol a népek a megvilágosodásra hajtanak (hinajána: szenvedés elkerülése, mahajána: másokért tenni).
Előzmény: SPENDER_ (3596)
SPENDER_ Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3596
Mijaza Gyémánt út ?
KisBuddhavilágosicsdmegelmémhűlthelyét.
Előzmény: Szabcsee (3585)
trafalgar Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3595
hmm.. úgy látom komoly filozófiai kérdések vannak kibontakozóban :)
Előzmény: Törölt nick (3594)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.23 0 0 3594
Hé, te mér írod alá az én nevemet aláírásként, amikor nem is te vagy én ?
Előzmény: Kis Buddha (3591)
Burung Kuntul Creative Commons License 2002.04.23 0 0 3593
Orulok hogy rendben megerkezett :) Egyebkent ha meg nem irtam volna, hozank is megerkezett toled :) Nagyon koszi :)

Nepallal kapcsolatban nem felek tulzottan.
Igaz hogy most agyba-fobe robbantgatnak Kathmanduban, meg allitolag Kathmandun at akar az al-Kaida elslisszolni, megis inkabb ugy vagyok vele hogy ha gaz van, az akkor majd ugyis kiderul ott, ha meg nem lesz gaz, akkor meg feleslegesen panikoltam vegig az utat :)

Tegnap elindult a csoport nagyobbik fele a lamak vezetesevel. Kikisertem oket a repterre, meggyozodni rola hogy minden rendben van, stb. Elmeletileg mar ott vannak Kathmanduban. De irigylem oket :) De ket het mulva -ha megerjuk- mi is ott leszunk :) Lassan mar aludni se tudok ejszakankent, annyira varom :))))

Kuntul

Előzmény: rinpoce (3588)
Vigor Creative Commons License 2002.04.23 0 0 3592
Te már csak egy kísértet vagy, micut meg leviheted a pixisbe.

Szia!

Előzmény: Kis Buddha (3591)
Kis Buddha Creative Commons License 2002.04.23 0 0 3591
Már hogy lenne az, micu... ööö Ma Cu egy igazi mester

Micuember

Előzmény: Vigor (3590)
Vigor Creative Commons License 2002.04.22 0 0 3590
Ez csak egy vicc.
Előzmény: farkendo (3557)
rinpoce Creative Commons License 2002.04.22 0 0 3589
Valahogy ugy van ez, hogy az élet elrendezi a dolgokat. Én nem a férjembe voltam halálosan szerelmes, de hosszu kalamajka után nála kötöttem ki. Nagyon jol éltünk mindig, soha nem veszekedtünk, néha egy kicsit csipkelödtünk, a barátaink mindig kérdezték, ti most veszekedtek? Azért az ágyban sem volt probléma, nem véletlen a két gyerek, de mára csak a nagyon mély szeretet maradt. Sokat dolgozott, mindig megteremtette a két gyerekünknek a szükséges dolgokat. Én meg neveltem öket, ahogy kell. Ilyen egyszerü.

Fiatal korban nagyon nehéz lemondani a szexröl, vagy átalakitani, ahogy ti mondjátok, hogy az ne legyen valami elfojtott probléma, bár hézagosan ismerem a "szakirodalmat". Leginkább két dolog segithet: ha valaki el sem kezdi a szexuális életet, vagy ha teljesen kiélte vágyait. Nyilván sok más ut is van ezek csak a legegyszerübbek.

Előzmény: saafi (3586)
rinpoce Creative Commons License 2002.04.22 0 0 3588
Kedves Burung Kuntul!

Nagyon köszönöm, megkaptam az ajándékot. Nagyon tetszik, majd egy párszor elolvasom. Ezért még egyszer sok szerencsét kivánok, Nepálban néha rázos a helyzet. De benneteket ugysem ér baj.

Kösz.

Előzmény: Burung Kuntul (3587)
Burung Kuntul Creative Commons License 2002.04.22 0 0 3587
Nagyon igaz :) En se fejezhettem volna ki jobban :)
Hala Istennek mintha ilyesmi lenne az en kapcsolatom is a ferjurammal :) Mindig meggyanusitanak minket azok akik meg nem ismernek, hogy testverek vagyunk, mert annyira "ossze vagyunk razodva", mint amennyire osszeszokott egy iker testverpar :)
Epp beszelgettunk egyik este lefekveskor, hogy vajon meddig fog ez tartani? Es milyen komolytalan mar az egesz, hogy ha ujra kell szuletnunk akkor lehet hogy egymast fogjuk kikesziteni :))) Tiszta gaz :)

Kuntul

Előzmény: saafi (3586)
saafi Creative Commons License 2002.04.22 0 0 3586
en azert egy picit mashogy latom a nokkel ezt a dolgot szexileg. :)

szerintem oreg hiba egy not igy, rogton "szeretet"-tel lerohanni. ez ugyanis inkabb csak a te kivetitesed. amit szeretetnek nevezunk, az egy hosszu, faradsagos osszecsiszolodas eredmenye. ha jol sulnek el a dolgok, osszerazkodhat ket ember ugy, mint kosarban a krumplik, egy ido utan elkezdhetnek egyutt rezonalni, a "szeretet"-nek nevezett ize szerintem valahol itt kezdodik. viszont a masik nem iranti eksztazisszeru fellangolasaink nagyon becsaposak: mivel Egonk allandoan "meg akarja talalni az igazit", es mivel ha tanalt valakit, azt rogton birtokolni is akarja, megpedig ugy ahogy o elozoleg elkepzelte maganak, konnyen talal minden nem nyilt elutasitast szeretetnek.

el kell donteni, mit akarunk, mi nekunk a legmegfelelobb. a szexualis energia atalakitasa mitosza megvalositasara tett probalkozasok csak ket "osszerazodott" ember kozott elkepzelhetoek, nezetem szerint. csajrol csajra ugralva egy csapongo, laza elmenek felesleges ezt a dolgot eroltetnie. aki nem monogam alkat, annak ez ugy se fog menni. oruljon inkabb neki, hogy az o alkati pozicionaltsaga nem efele az ut fele nyomja ot magat, es lelkiismeretfurdalas nelkul elvezheti az elet gyonyorcseppjeit.

egy ferfi, ahogy azt a jo oreg Casanova is megmondta, egy not csak akkor tud igazan levenni a labarol, ha kitalalja, majd beteljesiti annak titkos (szexualis) vagyait. es nincs mese, ezt ki kell tanulni, kulonben a no mindig orrodnal fogva vezet, eljatsza neked, hogy mennyire orul annak, hogy te szereted, azt hogy mennyire tetszenek neki bokjaid, lazasagod stb., pedig halalosan unja az egeszet. ezt a ritualet, a no meghoditasat mindig le kell jatszani. a kacersag lelektana nem veletlenul lett kitalalva, fontos szerepe van; ami ket ember kozti, korai korszakukra jellemzo lelektani kapcsolat aztan idovel majd atmegy valami masba: a kacersag egy ido utan ertelmet veszti, a kapcsolat evolucioja uj, magasabb fokra lep fel, az udvarlasera. es ez igy megy - idealis esetben - a betetozesig, ket ember egyesuleseig, elcseplodott, ures szoval, ket ember szereteteig. itt aztan a ket ember, mert tovabb kell menniuk, mas osvenyt nem is talal maganak, mint a Kundalini-szexet. :-)))

Előzmény: Loveboy (3559)
Szabcsee Creative Commons License 2002.04.21 0 0 3585

Sziasztok!

Gyémánt Út tanításokat keresek a neten, ha ismertek pár címet, légyszi irjátok meg. Köszi.

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.20 0 0 3584
Ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz :)

De mondjuk a San Diegoba kiutazás a Mahamúdrára igen húzós költsége helyett szerintem eccerübb részt venni a becskei Mahamúdrán + elmenni Kasselbe a beavatásokra és a kettö együtt kerül kábé annyiba.

A beavatásokkal az a szitu, hogy ha még nem voltál egyen sem, nem igazán tudhatod, milyen. Aki már volt egyen, az szerintem ráflashel, hogy ebböl mindenráron minél többet be kell gyüjteni :-)

Előzmény: Loveboy (3583)
Loveboy Creative Commons License 2002.04.20 0 0 3583
Ez mind ok szépn és nagyon jó, de én valami flashesebbet akarok, mint pl nálad ami vót, hogy sorra gyünnek a lányok:)))
Előzmény: Törölt nick (3582)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.20 0 0 3582
Hagyományosan úgy szokták mondani, hogy a beavatás egy buddha eröterébe avat be.

Modernebbül mondva, nekem az a tapasztalatom az eddigi egyetlen beavatásról, amin volttam - Beru Khjence rinpócse, Gyémánttudat beavatás - hogy egy nagyon erös energia-injekciót kapsz (hagyományosan: áldást) , ami igencsak segít a fejlödésben. Az a beavatás nekem nagyon ütös volt, annyira elszálltam az energiától, hogy hihetetlen.

Szerintem az a beavatássorozat, ami nem csak 7 beavatás egy sorozatban, de egy speciális sorozat, olyan, mintha az úton haladva egy hatalmas lökést kapnál, ami továbblódít az úton. Bár nem lehet kiszámolni az ilyesmit, de szerintem hét ilyen beavatás legalább annyit ér, mint több száz óra meditáció.

Előzmény: Loveboy (3581)
Loveboy Creative Commons License 2002.04.20 0 0 3581
Az mire jó?
Előzmény: Törölt nick (3580)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.20 0 0 3580
Beavatássorozat Kasselben ?
Előzmény: Loveboy (3579)
Loveboy Creative Commons License 2002.04.20 0 0 3579
Tervezem hogy kimegyek kűfődre, azon is gondolkoztam, hogy kimegyek new delhibe Karmapához, de ilyen dolgokban valszeg Ole gyakorlottabb.
Előzmény: Törölt nick (3578)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.19 0 0 3578
Helyes. Most Amerikában vagy ? Vagy itthon Mo.-on ? Mert ugye itt is lesz Mahamudra Becskén augusztusban.
Előzmény: Loveboy (3576)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.19 0 0 3577
Miért lenne az ? A tudati fejlödés arról szól, hogy a határok külsö és belsö között ledölnek. És nem csak az érzékelés határai dölnek le befele, hanem a cselekvés határai is kifele - azaz egy kívánság megtételével is rengeteg dolgot spontánul létre tud hozni, aki magas szinten van. Persze ez nem amolyan személyes, én-kívánom-neked dolog, hanem a határtalan együttérzésböl spontánul jön. Ha egy megvalósított ember kívánja neked, , jó eséllyel megnyered a lottótötöst. (Más kérdés, hogy csak akkor fogja kívánni, ha valóban hasznodra válna és ez nem valószínü. ) Nagyon misztikusan hangzik ? Lehet, de szerintem teljesen racionális - miért csak befele kéne ledölni a határoknak, nem igaz ?
Előzmény: Loveboy (3575)
Loveboy Creative Commons License 2002.04.19 0 0 3576
Nagyon belelkesítettél, kirepülök egy San Diegoi mahamudrára Oléhoz:) (ez viszont nem vicc)
Előzmény: Törölt nick (3573)
Loveboy Creative Commons License 2002.04.19 0 0 3575
Ez nem vicc:))?
Előzmény: Törölt nick (3573)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.19 0 0 3574
Persze, pont erröl beszélek, hogy nem szükség, hanem ajándék, igaz ez csak magas szinten müködik akkor, ha nincs. De ha van barátnö és van, akkor szerintem már alapszinten sem érzödik a szükség, csak az ajándék.
Előzmény: Loveboy (3572)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!