Keresés

Részletes keresés

ovica Creative Commons License 2006.04.12 0 0 2636

Szia Henci2!

Köszi, hogy válaszoltál a múltkor, nem akarok most megint eltűnni olyan hosszú időre, ezért megpróbálok időnként bekukkantani, hogy mi van veletek.

Bioszféra előadásra járok, ahol hallottam egy érdekes dolgot, ennek még utána nézek, de könnyen lehet, hogy bizonyos genetikai adottsággal rendelkező emberek érzékenyek bizonyos sugárzásokra, ami bonyolult mechanizmusok révén károsította az egészségünket a légkör szennyezettség révén. Ennek is lehet tüneti következménye egy-két bőrbetegség, de csak abban az esetben, amikor a bőrbetegség nem vezethető vissza szervi megbetegedésre. Nem tudom, hogy pontosan hogyan van ez, de érzem, hogy lehet benne igazság. A lényeg, hogy állítólag mostanra kezd normalizálódni a korábbi egészséges légkörű állapot, ami révén újból ki tudunk szűrni bizonyos ártalmas sugárzásokat. A közeljövőben többen is tünetmentessé válhatnak, feltéve, hogy nincs az immunrendszer megváltozott állapotban a szteroidok miatt. Ez nem 100%, de ha gondoljátok, utána kérdezek ennek pontosan.

Na, ennyit az újdonságokról. Olvasom, hogy milyen szépen gyógyulsz te is. Ez örömmel tölt el. Most nagypénteken szeretnék egész napos böjtöt csinálni, de nem tudom hogyan kezdjek hozzá, ráadásul már nincs is rá előkészületi időm.

Na, ez van, meg sok tanulni való, mert vészesen közelegnek a szigorlati vizsgák.

Üdv mindenkinek: Ovica

henci2 Creative Commons License 2006.04.10 0 0 2635

Szia Zsú!

Szerintem már mindenki halálra únja a kvarcolás témámat...:-))) Szóval: fél perccel kezdtem minden olyan testrészemen, ahol volt sömör. Fokozatosan pár nap alatt emeltem 2 percre testtájanként. Kb. 2 hét alatt tünetmentesített. 2 hét után az eredmény fenntartásáért heti 2-3 alkalommal. Tényleg, én is megint elkezdem.

Előzmény: *zsú (2632)
bied Creative Commons License 2006.04.09 0 0 2634

Szia Ákos!

Nem vagyok méhész és a propolisz ellen sem vagyok. Bár 20 éve én is kipróbáltam nem volt semmi hatása, viszont gége öblítésére jó a propur; ami propolisz származék. Igazából minden "sz*rt" :) rákennénk a bőrre csak múljon el a pszori. Itt igazából csak annyit említettem, hogy ha ő candidás akkor cukrot nem ehetnek, se mézet meg semmilyen cukros dolgot, végül is hasonló a diétájuk a cukorbetegekéhez. Mielőtt használná csak jóindulatból mondtam, kérdezze meg az orvosát, nehogy ártson saját magának. Hisz gondolom ő sem szeretné, ha az arcán is, és a nyakán is, megjelenne.

Szia.

Előzmény: KÁkos (2633)
KÁkos Creative Commons License 2006.04.09 0 0 2633

Sziasztok ! Én is figyelek, de a méh ürülék nagyon pejorativ !

Báró Ambrózy Béla : A méh (4. kiadás 1992).  A méhészek "bibliála" 478-dik oldal : Gyantás ragasztó anyag (méhszurok, - propolis).

... A ragasztó anyagot a méhek a cseresznye, alma, körte, nyár, jegenye, főleg a fenyőfák stb. földuzzadt, de még ki nem fakadt rügyeiről szedik, s szinték kosárkáikban (corbicula) hozzák haza ahol azonnal föl is használják. ....

54-dik oldal : .. Újabban dr Küstenmacher azt vitatja, hogy a propoliszt a méhek készítik, tehát ez is méhtermék....

Legújabban - a vizsgálatok fejlődésével - azt állapították meg, hogy az így beszállított gyantát, nedvet a méhek a rágószervi mirigy váladékával, viasszal és a belükből származó emészthetetlen vírágpor maradékkal keverik.

http://www.pointernet.pds.hu/honey/honey.html

Előzmény: bied (2627)
*zsú Creative Commons License 2006.04.09 0 0 2632

Sziasztok,

 

 

már régóta figyelemmel kísérem a topikot, próbálkozom ezzel azzal, inkább kevesebb, mint több sikerrel..... sajnos

 

Hencihez lenne kérdésem  -- régebben olvastam, hogy kvarcolsz, de a  részletekre nem emlékszem,  -- sikerült végre szereznem egy lámpát.Te hány percig használtad alkalmanként, ill. mennyi idő után éreztél javulást?

 

előre is köszi a választ és mindenkinek irány a napra, most végre süt:)

Langika Creative Commons License 2006.04.09 0 0 2631

Szia Vsza!

 

Ne félj a fénytől én a Mária u.-i Bőrklinikára jártam,mert a Tomesán nem volt még hely TB. alapon, így aki ott is rendel, az a Máriában is van, nekem jót tett, előbb ismertem a fényt és később a propoliszt, ha tanácsolhatom.

Csak bemész a Tomesára, hogy TB. alapon szeretnéd, ott elmondják a lehetőségeket,és választod esetleg  ha gondolod, de lehet, fizetősben is a Tomesán maradni, amely drága, szerintem ha jól emlékszem kb: 7000 ft egy kezelés, és heti 3-szor kell menni., én ezt így kihagytam. Tehát Mária u.: Dr Holló Péter, aki mindkét helyen rendel, sokan vannak nála, de a Tomesáról kapsz beutalót ami kell a Máriához, hogy UVB vagy más tipúsu fénykezelést tanácsolnak neked. Ott elküldenek vizsgálatokra góckeresés miatt,majd heti három fény kezelés, szemüvegben mint  a Szoliban, álló fény vagy amit meghatároznak, nagyon kicsi idővel kezdtem, 0,2 és én 3, 5 perc volt a legnagyobb idő, de ha kellett akkor az ottani asszisztens nagyon kedves volt visszaállította, plusz van textil pelus ,kendő arcra amikor már ott piros voltam bizony más is fel rakta a kezelés idejére.

Aztán heti kettő, majd heti egy fenntartó kezelés  követte, plusz kencék, és néha kukkantás a dokitól. Ahhoz, hogy ez elkezdődjön kb.3 napra be kell feküdni, hogy a kórház támogassa, mivel én EÜ. dolg. vagyok így nem  kellett, cserébe orvostanhallgatóknak voltam kiállítási tárgy kéz, köröm,fej látványosságban. De nagyon kedves ott mindenki.

Ha van kérdésed írhatsz magánban is.

 

Remélem tudtam segíteni! Angi

 

 

V. Sza Creative Commons License 2006.04.08 0 0 2630
Szia! Nem próbáltam a Tomesát, mert félek ezektől a "fényes" dolgoktól...Bőrrák, meg ilyesmik miatt. Köszönöm a tanácsod, asszem tényleg leborotváltatom a fejem. Pár hétig kendő, laza csaj leszek... aztán majd megnő,de úgy érzem,hogy tutira jót tenne, ha nem lenne rajta ez a felesleges szőr. Candidám van, igen, de a mézet csak megennem nem lehet, magamra kenhetem. Köszönöm a felvilágosítást Langika!
Előzmény: bied (2627)
Langika Creative Commons License 2006.04.08 0 0 2629

Sziasztok!

 

Megvettem a propolisz ecsetelőt, kezdem a körmöm ecsetelését, remélem itt is beválik.

 

 Szia V sza!

 

Bocsi, lehet, hogy nem jól írtam a neved, kipróbálod azz általam leírt propoliszt, tudósíts kérlke ha kérhtem bármi javulást észlelsz, ne add fel, sajnos hosszadalmas, de megéri, tudom nekem is rossz volt a sok kencézés, de azért klassz lett a fejem.

Most majd esetleg ha úgy döntesz, kendőt érdemes használni, vagy péntek-vasárnapig fent hagyod a fejeden.

 

Üdv: Angi

 

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.07 0 0 2628
van-e valakinek tapasztalata az EXCIPIAL U LIPOLOTION nevű krémmel kapcsolatban...???
bied Creative Commons License 2006.04.07 0 0 2627

Szió!

 

Van itt a fórumok közt olyan, hogy hajkorpásodás. Pillants be mert vannak psorisok is akiknek olyan a fejbőrük, mint a tied. Hátha találsz valami jót.

Szerintem te még átgondolod, hogy kipróbáld-e ezt a méh ürüléket vagyis a

propoliszt. De neked candida gombád van nem? Akkor no cukor no méz.

Próbáltad már a TOMESA Fény-Fürdőt??? Ez a www.tomesa.hu oldalon van!

Tudod én majd 20 évig voltam tünetmentes és keresgélek, nézelődök. Bár most az enyimé másfél hete nem pikkelyesedik. Meg a krémemet kerestem eddig, ami 20 évvel ezelőtt tünetmentessé tett, de már az OGYI-tól megkaptam a címet, mely országban tudom megszerezni.

 

 

Előzmény: V. Sza (2625)
Langika Creative Commons License 2006.04.07 0 0 2626

Szia!

 

Igen, akkor kedvezőbb volt az időjárás télen, egy erre használatos  sapkában jártam, és ha kicsit kifojt letöröltem, ami rittkán fordult elő, sőt fényterápiára is így jártam, ott sapka le, tehát a bőrömre nem tudtam már a hatást a propolisztól, mivel már ott a fény hatott, de hát ha ott jó, akkor máshol is, próbáld ki ott is, sárga, a vajtól is, tehát inkább estére kend fel, egy olyan ruha alá száradás után, amit nem sajnálsz, kicsit erős szagú, de hát ezzel jár, de legalább jó lesz a javulás.

Bármelyik samponnal mosd le, ha helyre jött próbáld megelőzni a korpásodást, mert szerintem az is melegágya, kezdete a dolognak, ha gondolod.

 

Jó gyógyulást! Angi

 

Előzmény: V. Sza (2625)
V. Sza Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2625
Úristen, köszi. Az úristent arra értem, hogy nem értem, hogyan lehetett ez  a fejeden egy hétig. Ki sem mozdultál a lakásból? Vagy kendőt kötöttél rá? Ezt én nehezen bírom elképzelni, de biztos hatásos. Kipróbálom, ahogy levágattam a hajam. Engem még az érdekelt volna, hogy hogyan mostad le ezt a kulimázt róla? Sima sampon, vagy mi? Előre is köszi.
Előzmény: Langika (2624)
Langika Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2624

Sziasztok!

 

Bocsánat, de eddig nem jártam az oldalon, ill. írtam, akit érdekel magán emailben szívesen leírom, ketten érdeklődtek is, mert itt már sokszor írtam, és a többieket nem akrtam ezzel untatni.

Hosszú az én hajam is, úgy kezeltem én is, aztán kb. a kezelés felénél válig érőre vágattam emiatt is meg kezelhetőbb is volt, már mint alapjáraton, ha sömörös ha nem, megúntam, de nem is ez a lényeg, ezt csak a hosszú hajra írtam.

 

 

A propolisz kapható Óbudán a Vörösvári úti Szakrendelő elötti piacon, ami
szombatonként van aszthiszem csak 14-ig van nyitva. Elkészítése: a propolisz
egy nyúlós mézalapanyagú ragacsos anyag, amelyet le kell reszelni, szerintem
előszőr egy kb: tojásnyi adagot. ill. attól függően mekkora az érinett,
kezelendő felület, akkor többet. Majd 20 dkg sima papíros teavajat veszünk
hozzá, amit először felolvasztunk, majd egy kicsit hagyunk forrni. Egy másik
edényben, vizet forralunk fel, mely fölé helyezzük a reszelt propoliszos
másik edényt amit csak erre a célra használunk, ezt egy kicsit felolvasszuk,
azért gőz fölött mert akkor nem ragad annyira az edényhez mintha simán
kevergetnénk a gázon, majd bele a vaj és hagyjuk eggyett forrni. Majd félre
tesszük, egy picit állni hagyjuk, és 2-szer elvégezzük gőz fölött az előbb
említett műveletet állandó kevergetés mellet, mert nehezen olvad fel a
propolisz. Ha fejre is kell alkalmazni akkor érdemes péntek este bekenni a
fejbőrt , úgy mint amikor festjük a hajunkat, fésű segítségével és persze
kell még egy segítő kéz hozzá, majd be kell dörzsölni, kenni a fejbőrt, ezt
rajta hagyni, rá sapka, úszósapka, mert megfog mindent, elég erős illatú, de
annyit megér, hogy rendbe jöjjön a bőr. Na most én volt, hogy egy hétig be
volt kenve a fejem és úgy jártam , keltem, mert akkor még nem dolgoztam és
közben 2-3 naponta újboli réteget kentem a fejre, de lehet, ugye péntektől
vasárnapi estig fent hagyni. Viszont többször kell folyamatosan kenni, kb.
nekem 2 hónap kellet a fejbőrömnek amikor helyre jött. A pikkelyek sokkal
könnyebben feljöttek, és lehúzható volt a hajról tehát nem tapadt oda, úgy
mint a bőrdoki által felírt hajpakolónál, ami nem ért semmit. Ezt egy
erdélyi néni ajánlotta, hátha bejön és szerencsére igen.
Ha bármiben tudok segíteni írjatok, és szóljatok ha javultok valamennyire,
ha kérhetem?
Reszelő: sajtreszelő kissebbik lyuku oldalán kell reszelni a propoliszt.

Remélem tudtam segíteni, és beválik nektek is a krém!

 

Üdv: Angi


 


 

Előzmény: V. Sza (2614)
xani Creative Commons License 2006.04.04 0 0 2623

Naponta olvasom a hozzászólásokat....Nem én, a társam pöttyös, ha pöttynek lehet nevezni ami volt:(Hatalmas foltok térdén, könyökén , talpán megvastagodott kb 1cm-es fehérség, ami berepedezett és vérzett,aztán jan. végén a kezén:(Minden ujja tele volt sömörrel.bármihez nyúlt vérzett , megsérült......Szinte hihetetlen volt nekem is 2 hét  fénykezelés Szegeden , lábát , kezét helyrehozta...heti 3 kezelés+ gyógyszer csodát müvelt!Most még jár majd'100km-ről kezelésre hetente3x de a térdén.könyökén.meg mindenütt szinte eltüntek a foltok...Csoda volt az első 2-3 hét, de most kell még 3 hónap türelem  és járni a kezelésre külön kezelik a testet és a kezére , lábára kapja a + fénykezelést ez nincs meg minden helyen ill. sajna, végigjártuk a debreceni klinikát + a kecsekeméti szakrendelést.Debrecenben 1 hét befekvés a klinikán semmi eredményt nem hozott, Kecskemétről szerencsére átirányitották Szegedre.....Neotigasont szed és a fénykezelés előtt fényérzékenyitő tablettát 3db-ot.Nem tudoim segitek -e az információval, de sajnos ez a betegség

kezelés is nagyon függ attól , hol csinálják.......Nekünk ugy tünt a tiszántulon Szeged az ahol  komoly eredményt tudnak elérni.. a társam 3 éve is itt lett tünetmentes!

macmelon Creative Commons License 2006.04.03 0 0 2622
Nem az a kérdés, hogy megy-e, hanem, hogy milyen hullámhosszú fényt bocsájt ki. Ez az idővel folyamatosan változik, ezért persze a 3000 óránál nem olyan, mintha elvágták volna.
Előzmény: csabesz32 (2621)
csabesz32 Creative Commons License 2006.04.03 0 0 2621
Megtaláltam a neten 3000 óra az élettartama, de szerintem ez olyan mint a szolárium azokat a csöveket is cserélik sűrün pedig gondolom még elmennének egy darabig.
Akit esetleg érdekel a Mile Kft árulja ugyanazokat a csöveket amit a Tomesánál is használnak. http://www.mile-kft.hu nem olcsó az én kis vacak csövem ami kb 10 cm hosszú és 9w-os több mint 10 000 pénz.:(
Előzmény: macmelon (2619)
V. Sza Creative Commons License 2006.04.03 0 0 2620
Langika! Légyszi válaszolj már nekünk, Hencivel epedezve várjuk, hogy hogyan kell a propoliszos cuccot a hajunkra kenni, legfőképp, hogyan kell lemosni onnan, no meg az egészet bekeverni....
Előzmény: Langika (2613)
macmelon Creative Commons License 2006.04.03 0 0 2619
Fogalmam sincs róla, hogy milyen lámpa van benne, de ha fénycső világít, akkor az bizony valahány óra után cserélendő. (Meg szokás adni, hogy hány óra világítás után.) Pl. az akváriumi fénycsöveimnél ez nagyjából fél évre jön ki. (De az persze napi 11 órát megy)
Előzmény: csabesz32 (2617)
Ákoska69 Creative Commons License 2006.04.02 0 0 2618

sziasztok!

 

rég szóltam a témához de olvasgatom azért néha-néha a fórumot.

Használtam az optodermát de nem ér semmit és csöppet drága...

ezek után megvettem a michael's-ös cuccokat és úgy láccik szépen javulgat...de szerintetek mért van az,hogy a nagyobb felületen kb 50 ft-os nagyságú területeken jobban múlik mint a picicke fél kétforintos területeken???

 

ha tudjátok a tutit szóljatok! :-DDDDD

 

 

kitartás!szorgos népünk győzni fog!!!

csabesz32 Creative Commons License 2006.04.02 0 0 2617
Sziasztok

Nekem van egy Psorr Kamm 2000 tupusú lámpám, ugyanaz amit Pécsen és Pesten is használnak a Tomesánál. Nekem már 7 éve megvan és az első 5 évben majdnem 100 %-ban eltüntetett mindent (enyhe psorim van max 1 forintos pöttyök). Kb 2 éve viszont drasztikusan romlott a hatásfoka. Az volna a kérdésem, hogy van-e ilyen lápája másnak is ? Lehet hogy azért romlott a hatásfoka mert ki kellene cserélni a fénycsövet ? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
henci2 Creative Commons License 2006.03.30 0 0 2616

Szia!

Engem is érdekelne a dolog. Megírnád e-mail-ben, hogy kell használni? Hol va az SZTK a Vörösvárin?

Előzmény: Langika (2613)
-=Zsoca=- Creative Commons License 2006.03.30 0 0 2615

Csak "érdekességképp" írom, mivel talán ilyesmiről még nem volt szó:

 

Születésemtől vannak rajtam szemölcsök, anyajegyek itt-ott. Ez természetes, szinte mindenkinek van ilyen ugye.

 

Évekkel ezelőtt a térdemen lévő kis szemölcs elkezdett növekedni. Először megijedtem, de aztán nem foglalkoztam vele különösebben, csak figyeltem, nehogy túl nagyra nőjjön. Ezzel nem is volt gond, mert egyszercsak megállt a növésben és (ami a lényeg) leesett. Ezután egy-két hónap elteltével újra elkezdett nőni és észrevettem, hogy egy kicsivel nagyobbra nőtt, mint azelőtt. Persze megint leesett és az egész folyamat kezdődött előlről, egyre nagyobb és nagyobb lett a szemölcs, pontosabban magasabb (nem az átmérője lett nagyobb). Ez odáig fajult, hogy már akkorára nőtt, hogy állandóan letépte valami. Hol a nadrág, hol a takaró, hol ez, hol az.

 

Aztán elkezdett az egész sömörösödni! Először csak finoman, majd durvábban. Később már minden leesés után egyre nagyobb és nagyobb lett az egésznek az átmérője és egyre sömörösebb lett.

 

Elmentem az orvoshoz, megnézte és azt mondta, hogy valóban elsömörösödött vírusos szemölcsről van szó. Azt mondta, először megpróbálkozunk kenőccsel, felírta a szemölcsre szokásosan használandó kenőcsöt, ezt kell kipróbálnom. Ismerőseimnek simán leszárította a szemölcseit ez a kenőcs, remélem, hogy így, sömörrel együtt is hatni fog. Persze a helye sömörös marad mostmár várhatóan, de már az is sokat jelent, ha nem nő a szemölcs állandóan ki. Gondolom, ha nem hat a kenőcs, akkor kivágják az egészet.

 

Megkérdeztem azt is az orvostól, hogy lehet-e ebből valami rosszindulatú történet, azt mondta, hogy semmiképpen sem. Ez mondjuk megnyugtató.

 

Szóval az ebből a tanulság, hogy ha van rajtatok vírusos szemölcs, kezeltessétek, mert egyszerű kenegetéssel el lehet múlasztani, viszont ha már elsömörösödik, akkor nagyobb a gond.

V. Sza Creative Commons License 2006.03.29 0 0 2614
Szia! Engem eléggé érdekelne ez a mézes cucc...Főleg a fejemre. Hogyan kezelted a fejed vele??? Nekem így hosszabb hajjal ez elég necces. Bár nyárra le fogom vágatni. szasziekukacjahupontkom.
Előzmény: Langika (2613)
Langika Creative Commons License 2006.03.29 0 0 2613

Sziasztok!

 

Rég jártam már felétek, de azért olvasom a szösszeneteket, remélem mindenki javulgat, új és régi sorstársak.

 

A mézre írnám, bocsi ha valakinek unalmas mert többször írtam,már, de látom újból elkezdődött a méz megbeszélése a listán.

Nekem eltűntette a fejemeről a propolisz a sömört teljesen, ami sjanos nagyon vastagon volt, most egy ideje jan. 2. óta tünetmentes vagyok, kivéve a kézkörmöm, amire hétvégén nézek propolisz ecsetelőt, ha már jó volt máshol, bízom benne, hogy ott is jó lesz. Óbudán a Vörösvári úti SztK.-nál szombatoként van egy piac és ott egy  idősebb bácsi árul mézeket, propoliszt és állítólag ecsetelőt is, amit most beszerzek én is, tudom ajánlani mindenkinek a sömörre való hatását, nekem bevált, akit érdekel szívesen elküldöm a készítését a propolisznak,amiből lesz a krém, lehet megvenni készen is , csak kis adagot és drágán.

 

 

Üdv!

Előzmény: RTH41 (2583)
macmelon Creative Commons License 2006.03.29 0 0 2612
Azért az, hogy meg kapsz egy fertőző betegséget, az messze nem azt jelenti, hogy gyenge az immunrendszered.
Előzmény: pppo (2611)
pppo Creative Commons License 2006.03.28 0 0 2611

 

 

A fáradtság részét nemis arra írtam, hogy az immunrendszerrel lenne összefüggésben. Ez is idegi alapon müködik, mármint a fáradtság , és ezis egyfajta stressz is lehet  akár. Ha gyenge az immunrendszer, akkor támadják meg a különféle kórokozók a szervezetedet, és ezért, amikor már bekerült harcol ellen az immunrendszered ezerrel. De ezt megelözően, hogy a vírus, fertőzés, bármi bejusson, gyengének kellett, hogy legyen.

Előzmény: macmelon (2610)
macmelon Creative Commons License 2006.03.28 0 0 2610
Jobban kijön az influenzánál, náthánál? Azaz pont akkor, mikor ezerrel teker az immunrendszered. Ha gyenge lenne és nem is észlelné a náthát, akkor semmi bajod nem lenne. (Csak a nátha halálos lenne.)

A fársadtság nem annyira függ össze az immunrendszerrel szerintem.
Előzmény: pppo (2609)
pppo Creative Commons License 2006.03.28 0 0 2609

 

 

Én amikor beteg vagyok influs, megfázós, tehát az immunrendszerem gyenge, akkor sokkal erősebben rajtam van a foltosság, mint egyéb esetben, vagy pl. ha nagyon kimerült , fáradt vagyok, akkor is jobban előjön. És a lábam is, bár az más miatt sokkal jobban fáj ilyenkor, mint egyébként.

 

 

macmelon Creative Commons License 2006.03.28 0 0 2608
(Szerintem se. A szándék tényleg igaz, de nem teljesen komolynak szántam. Azért megírom mi lett.)
Előzmény: Old England (2606)
macmelon Creative Commons License 2006.03.28 0 0 2607
Szerintem akinek gyenge az immunrendszere az nem lesz sömörös, és mindent megteszünk, hogy gyengítsük szteroiddal. :)
Előzmény: pppo (2605)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!