Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2018.07.30 0 0 45283

Spórolni akartam a betűkkel :) - de kösz.

Előzmény: öreg_néne_b (45282)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.07.30 0 0 45282

leverte a Φrelét

A „FI relé” névnek nincs köze a görög ábécé φ, Φ (fí) betűjéhez, hanem az a német nevéből származtatott rövidítés, amelyben az F a német Fehler (magyarul: hiba) és az I nagybetű az SI mértékegységrendszer szerint az áram egyezményes jele.

Előzmény: nagypapi51 (45264)
dulci Creative Commons License 2018.07.29 0 0 45281

Én szoktam nézni, azokat kedvelem, ami nem csak főzéssel foglalkozik. Nem mindig jó, de ezek tetszettek. Phil sorozata nagyon tetszett. Meg Rick Stein hosszú hétvégéi - egy öregember szervült rózsaszín ingben, szépen bemutatja a várost is. A nagy ász Anthony Bourdain volt, most megy az utolsó évad. Az angol shéf, Martin... - jelenleg Franciaországot járja be. Tetszett, mikor Jamie Amerikában járt. 

Előzmény: nagypapi51 (45266)
Caipi Creative Commons License 2018.07.29 0 0 45280

Az lehet, nem mostanság vettem/ olvastam. (2014) Attól függetlenül úgy van, ahogy írják, legszísebbenazonnal utaztam volna Tokióba...

 

Ma megcsináltam életem első brassóiját, nagyon finom lett. De nagyon meglepődtem, hogy mennyiféle recept van, szinte csak a krumpli meg a fokhagyma a közös nevező. 

Előzmény: H_G (45279)
H_G Creative Commons License 2018.07.29 0 0 45279

Nincsenek benne kajafotók :(

 

Előzmény: Caipi (45273)
Caipi Creative Commons License 2018.07.29 0 0 45278

Gondolom én is, vagy receptben, nem emlékszem már. Németül meg Schnee-Eier, ezt újságokban láttam, étlapon sosem. 

Előzmény: Boszorka (45277)
Boszorka Creative Commons License 2018.07.29 0 0 45277

Talált! Az étlapon láttam, nem magamtól vagyok ennyire okos.

Előzmény: Caipi (45271)
Caipi Creative Commons License 2018.07.29 0 0 45276

Na csak megnézte DN tévénézés közben, az. :) Úgyhogy majd megnézem azt a japánt. 

 

Előzmény: Caipi (45275)
Caipi Creative Commons License 2018.07.29 0 0 45275

Köszönöm, majd megnézem, hogy a TV Paprika visszajátszható-e. 

Előzmény: nagypapi51 (45274)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.07.29 0 0 45274

6/1 volt tegnap, ma 18 ó-tól a 6/2, Olaszországgal foglalkozik. (a paprikán)

Előzmény: Caipi (45273)
Caipi Creative Commons License 2018.07.29 0 0 45273

Szívesen megnézném, de nem tudom kideríteni, mikor melyik részt adják.

Olvastam (angolul) egy nagyon jó könyvet arról, hogy egy amerikai hapsi, aki a családjával pár hónapot töltött Tokióban, miket evett ezalatt. Irtó érdekes volt az is. 

https://www.amazon.com/Pretty-Good-Number-One-American-ebook/dp/B00C9T9X2Q

Előzmény: nagypapi51 (45266)
Caipi Creative Commons License 2018.07.29 0 0 45272

Én pörköltet sem. :)

Előzmény: H_G (45269)
Caipi Creative Commons License 2018.07.29 0 0 45271

Talán Floating Island? 

Előzmény: Boszorka (45267)
H_G Creative Commons License 2018.07.28 0 0 45270

Hong Kong és a McDonalds, de én sem értettem, hogy mit vétettek mostanában :)

 

Előzmény: Boszorka (45268)
H_G Creative Commons License 2018.07.28 0 0 45269

Na ha arra járnék, legalább tudom, hogy mit ne kérjek -- se kormos-szenes töltöttpaprikát, se szándékosan alig megmosott sárgaborsót...

 

Előzmény: Caipi (45263)
Boszorka Creative Commons License 2018.07.28 0 0 45268

Ki az a HK meg MD???

Előzmény: nagypapi51 (45264)
Boszorka Creative Commons License 2018.07.28 0 0 45267

Csak az elejét olvastam de nekem ez nem stimmelt, ezért abba is hagytam " Az átalakult étkezőtérben fekete, arany, pasztell zöld színek, fényes és plüssös felületek"

 

Ebből én semmit nem láttam, pedig ott ültünk és ettünk. Tényleg más a bútor és a padló, de semmi fényes plüssös meg arany stb. Ez egyébként tiszta szerencse, nagyon nem passzolt volna oda. A látványkonyhát sajnos kihagytam, mert pont háttal ültem a konyhának. Viszont láttam kifele, ahol semmi porsche meg audi, szóval az ilyesmik teszik hiteltelenné az ilyen írásokat.

 

Egyébként tudjátok hogy hívják a madártejet angolul? Én tegnap tanultam meg.

Előzmény: nagypapi51 (45264)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.07.28 0 0 45266

Bár kevesen néztek főzős műsort, de javaslom a 'Hat város Phil (Rosenthal) tányérján' japán epizódját. Félelmetesen izgalmas gasztrokultúra.

 

Boszorka Creative Commons License 2018.07.28 0 0 45265

Tegnap volt madártej, de én már túl jól voltam lakva, mire rá kerülhetett volna a sor.

A magam részéről reménykedem, mert kezdettől fogva egy ilyen "közönséges" vendéglőre vágytam. Fine dinigből nemigen lehet megélni, remélem a híres sztár szakács ezt már tudja.

 

Különben a másik oldalon a valamikori olasz helyén is "hamarosan" nyílik valami, hát majd meglátjuk.

Előzmény: Mazsola0070 (45260)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.07.28 0 0 45264

Még nem olvastam végig, mert egy mondata leverte a Φrelét, azóta ezen háborgok,

kiváncsi vagyok, egyre gondolunk-e?

HK és MD meg húzzanak el a Lakinger Béla szakiskola menzájára feketemosogatónak.. Na!

(most Tuutuu)

Előzmény: Caipi (45263)
Caipi Creative Commons License 2018.07.28 0 1 45263

Hmm. Hát ahogy elolvastam, szerintem sok magyar étel éppen azt veszíti el, amitől magyar. :) De persze ettől még lehet nagyon jó is.

Előzmény: nagypapi51 (45262)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.07.28 0 0 45262

Itt van róla bővebben, idejét nem tudom, mikor láttam utoljára az mbtbd szerzőpárost - nem mintha hiányoztak volna...

Előzmény: Mazsola0070 (45260)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.07.28 -1 0 45261

Na, pont aktuális, a Hírcsárda 'napija' :)

 

Mazsola0070 Creative Commons License 2018.07.28 0 0 45260

A ZuZu-t mi is kipróbáltuk a Hegyvidékben, szenzációs volt az étel, a pincér szerint a "magyaros", de modern vonalat akarják vinni.

 

Aztán utána is olvastam, ígérik, hogy lesz itt orjaleves, fasírt, pörkölt, "igazi" rántotthús, töltött káposzta, töltött paprika, oldalas, Rákóczi túrós, mákos nudli, madártej, stb., stb., igazi "nagymama konyhája" (legalábbis nekem, mert nagymamán pont ilyeneket főzött).

 

Azt azért jó tudni, hogy a séf a médiában is futtatott és "sztárséfnek" titulált Huszár Krisztián, így csak reménykedni tudok, hogy valóban megmarad annak, ami most, és nem találják, ki, hogy ez nem elég, és elkezdenek ők is Michelin csillagra gyúrni, mert akkor hamar a Tanti sorsára juthatnak. 

Előzmény: Boszorka (45250)
Caipi Creative Commons License 2018.07.28 0 0 45259

Ámen. :) 

Előzmény: szkati (45258)
szkati Creative Commons License 2018.07.28 0 0 45258

NA most megint - sokadjára- kiderül, hogy az emberek nem egyformák. Ezzel nincs is semmi baj. Caipi is elmagyarázta, hogy miért szereti ezeket a helyeket, te meg elmagyaráztad, hogy ez részedre  miért nem megfelelő.  Ennyi:))

Előzmény: Boszorka (45257)
Boszorka Creative Commons License 2018.07.28 0 5 45257

Nekem valószinűleg pechem van. Még soha sehol nem ért egy érthetetlen kis mázolmánytól a tányéron olyan élmény, hogy akár csak egy szemem is felcsillant volna.

De én a sznobok alatt azokat értem, akik elmennek rengeteg pénzért enni valamit, mert megvolt a kellő hirverés vagy michelin csillag. Nem baj ha nem is értik mit esznek és nem is laknak jól, de elmondhatják, illetve beirhatják fB-re vagy máshova, hogy ők milyen szuper helyekre járnak.

Itt a tantiban állítólag tényleg roham volt, mikor bedobták a csillagot, ami akárhogy nézem valami bunda következtében lett. Még sehol a világon nem adtak csillagot egyetlen helynek sem, ami 3 hónapja nyitott és mindig tök üres volt.  Mi csillag után 1 hónappal jöttünk haza és csak az üres éttermet láttuk.

 

Napokban volt szó valami híres szakács új étterméről. ahol kizárólag többfogásos menüt lehet enni, előre rendelve és az asztalnál mindenkinek ugyanazt kell enni. Az ilyenektől én kiütést kapok, mert én azt eszem amihez kedvem van és max. 2 fogást. Persze fizetni is csak annyiért vagyok hajlandó. Ha valaki vendéglőt nyit, az ne művészkedjen, hanem szolgálja ki a vendégeket.

Ajánlanám figyelmedbe Gundel Károly igen élvezetes könyvét, akkor lesz fogalmad az igazi vendéglátásról és arról amit én tisztelnék ma is ha lenne. Svájcban, főnököm jóvoltából, voltam néhány csillagos helyen (2-3 csillag), de ott kezünkbe adták az étlapot és választottunk amit akartunk. Hihetetlen finomakat ettünk, ennyi. Megmondom őszintén, saját pénzemből nem mentem volna oda soha, mert irreális árak voltak, de ha a cég fizette, akkor persze szivesen elfogadtam.

Előzmény: Caipi (45254)
Caipi Creative Commons License 2018.07.28 0 0 45256

Tudom, a szó alatt mit ért, de mindig úgy írja, hogy az ilyen helyekre azok mennek. Pedig nem csak. 

Előzmény: Bubo.Bubo. (45255)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2018.07.28 0 0 45255

Szerintem Boszi a gasztrosznobot nem arra értette, aki a jó értelemben vett "gourmet", azaz az élményért keresi ezeket a helyeket, hanem aki divatból megjátssza a "gourmet" / ínyenc vonalat. Aki nem érzi a jó ételeket, nem érti a "fine dining"-ot, de mert divat és pénze van rá, elmegy, és fennen hirdeti :) (ez az igazi sznob)

Előzmény: Caipi (45254)
Caipi Creative Commons License 2018.07.28 -1 0 45254

Mindig felhúzom magam ezen a gasztrosznobozáso(do)n. (De nem nagyon. :D) Persze vannak ilyenek, nem kérdés. De ettől még meg kellene értened, hogy vannak olyanok is, akinek a fine dining (nem maga a műfaj, hanem az, ha tényleg jól űzik, amire a Michelin-csillag ugye elvileg garancia) örömet okoz. És ezt nem is hívnám konkrétan egy étkezés alternatívájának - részben más, részben több, és aki dugig jól akar lakni, annak meg gondolom kevesebb. :) 

Más, és több, mert nem beugrottál, mert éhes vagy, és enni akarsz, hanem élményért mész, és meglepetésért. Azért a lehetőségért, hogy jó esetben amikor bekapsz egy falatot, döbbent örömérzés árad el benned, és felcsillan az összes szemed. :) Az, hogy közben jó esetben jól is laksz, az szinte másodlagos. 

Írtam már, hogy DN is azzal jött anno, hogy ó, egy jó pörkölt is tud legalább ilyen jó lenni...míg nem találkozott Mogyorósi Gábor szuvidolt szüzével, akkor élte át először a fenti élményt. És megértette. :) 

De persze semmi baj azzal, ha valaki nem fogékony erre, hiszen mások vagyunk, de a gasztrosznobozó pont ezt a tényt nem fogadja el, és/vagy nem tudja elképzelni. 

 

Előzmény: Boszorka (45253)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!