Keresés

Részletes keresés

bigbabylon Creative Commons License 2010.12.09 0 0 70885

Ez azért gondod,hogy félszavakból nem értjük egymást,mert mindig csak a felét olvasod el:P

 

Most megint ugy csinálsz,mintha én azt mondtam volna,hogy a vérhugyozós sanchin a király.....nem,csak akkor az volt a karate edzés.

Régen a thai box edzések is mások lehettek,talán nem ennyire szignifikánsan,de a karate a versenyekkel alapvetően megváltozott,egy példa:mutass magas rugást katákban.....nincs.Amit láthatsz,azt rosszul csinálják.

A thai boxban viszont régen is bunyoztak,most is.Legfeljebb régebben bele is haltak néha:)

A karate ( kung fu,thai hm stb.)komplex dolgok,mindenki válogathat.

Előzmény: f_zsolt_01 (70882)
bigbabylon Creative Commons License 2010.12.09 0 0 70884

FZsolt is Hiryu?

Előzmény: Bela_Vak (70881)
bigbabylon Creative Commons License 2010.12.09 0 0 70883

A rofl az mi?

Amugyis a küzdősport,ha tetszik,ha nem,a harcművészetek finomitott változata.

Előzmény: Bela_Vak (70880)
f_zsolt_01 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 70882

off

"Neked azért jeles tulajdonságod,hogy"

sajnos többször is bebizonyosodott, hogy félszavakból nem igazán értjük meg egymást, mindenesetre ha napi 5-6 órám lenne edzésre nem egy kata feszítéses játékát gyakorolnám 3 éven keresztül, hanem ami nekem működik. Megjegyzem, ha vért hugyoztok egy gyakorlat elvégzése után, akkor a helyetekben elgondolkoznék azon, hogy hősies vagyok, vagy nem normális.

 

Megmondom őszintén életkorom előrehaladtával csak olyat vagyok hajlandó csinálni ami a befektetett munkát a legkevesebb kockázat mellett a legtöbbel jutalmazza. Már nem vagyok 2x éves, hogy rándulás, zúzódás, ficam,  szakadás napok , vagy rövid idő alatt gyógyuljon meg ........és ez már nem is lesz jobb :D 

 

on

Előzmény: Haragei (70878)
Bela_Vak Creative Commons License 2010.12.09 0 0 70881

Azt almodtam ket forumozo vagyok, es sajat magammal vitatkozom?:)

Előzmény: Törölt nick (70870)
Bela_Vak Creative Commons License 2010.12.09 0 0 70880

Valahogy a harcmuveszekben van, ugy latszik, ez a "korkorosen lovoldozunk"taktika sokakban megmarad az osi karate katakbol, ahol a barat is ellenseg, es mindenbe bele kell harapni, ami mozog.

 

Ad. 1

Leirtam, hogy szerintem elterjed gyakorlat, hogy heti ket edzesra tudnak kb bejarni az emberek, ahol foleg technikat gyakorolnak, es az ero/alokepesseg stb meg mindenki maganban.

Biztos az en agyam nehez, de szerintem te is ezt irod.

Amiben kulonbozunk, hogy szerinted csak ez az edzes lehetseges, mert a TFes atyaistenek elmeleti jegyzeteibe ez van irva, en szerintem meg azert, mert sokaknak ez kell, ill atlagember szamara realisan megvalosithato. Sokaknak meg nem ez, mert van, aki tobbet edz, van, aki csak az atmozgatasert jar le stb stb. Mindenki jarjon arra az edzesre, ami neki tetszik, es ami belefer az idejebe. Hogy ezen mit rohogsz, azt vegkepp nem ertem. Azt meg vegkepp nem ertem, hogy miert gond az, ha valaki nem csak medital, hanem fizikai edzest is vegez, ha azt szakszeruen teszi. Az hogy teged csukloztatott a barom edzod, az mar hadd ne legyen mar minden edzo sara.

 

Ad. 2.

Ebben a topikban a harcmuveszeteket es a kuzdosportokat egyutt targyaljak az olvtarsak, es a betevedo, tanacsot kero "hova menjek le edzeni?" kerdeseket kerdezo emberek sem szoktak spiritualis piros vonalat huzni a ketto koze. Ez van, akar teccik, akar nem, meg kell erre sem valaszolnod, ha az csak megalol meg rofl.

Előzmény: Törölt nick (70852)
bigbabylon Creative Commons License 2010.12.08 0 0 70879

Kiegészitésként,nem bánnám,ha hozzá lehetne topikokhoz rendelni a nickeket:(

Előzmény: Haragei (70878)
Haragei Creative Commons License 2010.12.08 0 0 70878

Neked azért jeles tulajdonságod,hogy kiválasztod a téged mondanivalódban támogató mondatot ,vitába szállsz vele

és megcáfolod gyakorlatilag ugyanazzal amit a másik is leirt:P

 

 

Lenyomta,de ez inkább volt a naha környéki karatéra jellemző,ha igaz...egyébbként ott is csak mMiyagi Choyun érájában,ő még ugy kezdte,hogy 3 évig csak a Sanchint gyakorolták,és szerintem napi 5-6 órában annyit feszitenél hogy szó szerint vért hugyoznál,nemigen lenne kedved badizni.Ezt érdekességképpen emlitem,csakhogy ne vitatkozz vele,ugyanis én az előbbiekben se álltam egyik oldalra sem.

 

Az én véleményem az,a test erősitésének ,fejlesztésének egyik módszere sem alábbvaló,ki ezt preferálja,ki azt,ki keveri az összeset.Egyiknek ez jó,másiknak az jó.Arnold erősitett is,meg testépitett is,respect.Tyson inkább erősitett,respect.Kanazawa szerint,amit ugy emlékszem az általad is emlegetett Karateföldönben irt,gyakorlatilag nem is kellene a karate mellett külön erősiteni,respect.Az FBI os tuszmentők csak speciális erősitéseket csinálnak ,respect.

Nincs mindenkinek legjobb ugyanaz az ut.

Én speciel ülök a széken és ütöm a billentyűket.:P Béke és üdvösség:)

Előzmény: f_zsolt_01 (70876)
f_zsolt_01 Creative Commons License 2010.12.08 0 0 70877

jajj jut eszembe, korábban nyomtunk ilyen csak medicinlabdás erősítést, tokkal vonóval kb 40 perc volt (nem sok, de nem is kevés) az első 8-10 perc ráadásul olyan kis laza nyugis dobálózós volt .....azért a végére mindenkinek remegett minden izma :D

Előzmény: bigbabylon (70873)
f_zsolt_01 Creative Commons License 2010.12.08 0 0 70876

"Gondolom a régi okinawai műszerek azért voltak mert nem volt tökömtudja milyen gépük:)"

brioskával a régi okinawai  műszereket privátban már kielemeztük, tovább megyek, a nagy részük viszonylag egyszerűen reprodukálható és nálam itthon fellelhető :D szóval lehet azt mondani hogy a katában így feszítettek, meg úgy, azért a rendes jómunkás karatés ott okinawán is lenyomta a maga kis súlyzósedzését is.

Előzmény: bigbabylon (70873)
f_zsolt_01 Creative Commons License 2010.12.08 0 0 70875

az hogy a katádban izometriás erősítésthajtasz végre, vagy egy jól felépített edzéstervet követsz szerintem nem éleződik ki a budo vs sport -ban, de te tudod :D 

Előzmény: Törölt nick (70870)
bigbabylon Creative Commons License 2010.12.08 0 0 70874

Ja,és nyilván  a zsákolásnál sincs jobb erősités,azzal lehet mindent és ak azt mondja hogy az nem erősit....:)))))

Az még nem ölelgette hörögve.

Előzmény: bigbabylon (70873)
bigbabylon Creative Commons License 2010.12.08 0 0 70873

Zsolt

 

Nem mondtam ám,hogy nincs igazad,én csak annyit moindtam várjuk meg Anyahajó mit mond:)

 

Teljesen igazad van,de a karatéban is erősitenek.

Annak idején shotokánban is,sőt....elég sok vad edzés volt,ami nem biztos hogy helyes.

Volt olyan hogy elmentünk futni,meztilláb:)makadám uton!,fütás közben pihenésként  békaügetések,egymás nyakába ülés,ilyesmi......amugy az az edzés speciel egy későbbi thai-os srác ötlete volt:))Szerintem ismered.Borsodi,Kazincbarcikai......de mégis szerettük,pedig beérve,nem tetszett neki,hogy egyesek nevetgéltek és ott még ugy kezdtük hogy 15 percig tartottuk magunkat fekvőben.

De mindig volt ,minden edzésen hasazás,fekvőtámasz,,,,jó szadisták,minden ütőfelületen,láb a másik nyakába,volt (ugymond)lazitás,az borzalmas volt annak ,aki nem kinai gumiember.:)Sanchin,ütés-rúgás hasra,tehát mindig volt erősités,dinamikus,statikus,lazitás,gyorsitás pld kitörések ,meg küzdelmek ugy hogy a másik az övednél fogva visszarántott miközben küzdöttél.

Ugyanezek a Mati shito ryuban is megvoltak,ott minden edzés végén kötelező volt 30 fekvőtámasz.Ez ilyen dojo szokás volt.

Nem hiszem,hogy van olyan szadista erősités szb ami nincs meg a karatéban,combot is rugdostunk sokat,pedig a karate nem nagyon rug oda(nem a versenykarate!)

 

Kyo.

Én tisztelem Oyamát meg a kyosokat.Furkó Kálmánt is.Amugy annak idején a miskolci shito ryu-t egyedül a kyosok,Furkóék fogadták be,sokáig kyo égisz alatt ment a dolog,Mati jó kapcsolatban volt velük.Sok kyo versenyen indultak,Mészáros,aki ma a karate szövetség elnöke(vagy az volt)sok kyo versenyen ért el helyezéseket.Amugy fiatalon baromi kemény csóka volt ő is.

 

Maga a kyo meg  a shotokan és a goju elegye+Oyama.És?A goju meg az okinawai karate meg a kinai kung fu elegye.A shotokan shuri meg tomari meg shito ryu elegy.A shito ryu meg naha,goje,tomari,ryuey ryu,kinai kung fu elegy.....ez már csak igy van.

Oyamaát lehet nem szeretni,de shotokanban is több danos volt,Funakoshi tanitvány ráadásul,gojuban meg min 5 danos,ráadásul mikor formában volt ,nemigen pampogtak neki....most is lehet menni,hogy kérem ez nulla:)))))Meglátjuk mit szólnak. Énnekem is a goju ryu vonal jobban tetszik,de tisztelek minden küzdősportot,HM et.meg azokat akik őszintén ,tiszta szivvel csinálják.

 

De amugy az is igaz,a kata gyakorlat nagyon fárasztó és mindig van hova fejlődni,sokrétő mozgás.Pld a sanchin végeláthatatlan,mert a feszitések mindig maximálisak.Ettől függetlenül nem árt a termes edzés se,nekem amugy régen még edzettem ,kb az jött be,mint amit az a ruszki vitéz propagál,Pavel vagy ki.

Gondolom a régi okinawai műszerek azért voltak mert nem volt tökömtudja milyen gépük:)

e-story Creative Commons License 2010.12.08 0 0 70872

Köszönöm a hozzászólásokat! Úgy lesz, előbb elnézek még a dokihoz, megpróbálom erősiteni  a csuklómat, aztán meglátom. Egyenlőre úgy is vizsgaidőszak, csak valamikor februárban kezdhetnék. De mindenképp hasznos volt korábban érdeklődnöm, sokmindenre nem gondoltam, picit jobban képben vagyok. :)

kószák egyike Creative Commons License 2010.12.08 0 0 70871
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.08 0 0 70870

Szép példa specifikus erősítőgyakorlatokra, elhelyezésükre az edzésen belül.

 

Ld még a többi részt... Az emberi test /kata/ felhasználása edzőeszközül, máris a Heian katáknál vagyunk, és itt van 2010 sport vs.. budo.:)

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: f_zsolt_01 (70869)
f_zsolt_01 Creative Commons License 2010.12.08 0 0 70869

2000 környékén vetítette a Spektrum tv ezt a sorozatot, számomra nem ismeretlen :D de mi akar ez lenni?

...vagy a szokásos bedobok két értelmetlen mondatot és utána elkezdek egy másik témáról beszélni :D

Előzmény: Törölt nick (70868)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.08 0 0 70868

Okinawai karate, néhány kellemes erősítőgyakorlattal, ill  kumitegyakorlattal.

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.08 0 0 70867

prwhrqkt Creative Commons License 2010.12.08 0 0 70866

én vszínűleg az őskoriakhoz tartozom,nekünk a shihanozás is megfelelt, meg a többi is.

ebben nekem nincs kivetnivaló.

mondjuk én nem ismerem a goju-ryut /sem/nem is mondok rá semmit, rosszat különösen nem.

amit írsz az biztos az utóbbi néhány év terméke. mondjuk akkoriban sem volt olyan nagy egyetértés a Furkó és az Adamy István féle vonal között.

és ez a média izé gyanítom,hogy az Adamy vonalon van.

amire én emléxem akkoriban a pozíciónak is meg az embernek is szólt ./2db 2.danos,meg talán 3db 1.danos mester volt az országban,kancho Oyama/:-)/ pedig ereje teljében/

én egy rövid ideig a Sensei Bódi István , akkor sempai /:-) / -féle dojoba járhattam.

nem volt az olyan rossz!:-)

Előzmény: Törölt nick (70863)
kószák egyike Creative Commons License 2010.12.08 0 0 70865

e-story

 

Még egy gondolat. Bár egyből a japán vonakat javasolják, de nagyon sok más stílus van mind ks/hm mind önvédelmi vonalon.

Ami biztos a személyes tapasztalat a lényeg. Ahol nem úgy fogadnak, hogy "gyere állj be bátran próbáld ki ingyen" és egyből fizetnek kell ott már valami nem kerek. A normális helyeken min. az első edzés ingyenes, de van ahol még több.

 

Meg aztán vannak helyek amiket érdemes nagyívben kerülni, de ez meg szubjektív ki mit fog erről itt mondani...:)

Előzmény: kószák egyike (70864)
kószák egyike Creative Commons License 2010.12.08 0 0 70864

Egyetértek!

 

e-story

 

Nagyon nem mindegy milyen szintű volt a törés, mi sérült még közben és főleg mikor történt, mennyire gyógyult már meg. És főleg mit mond a szakember.

 

Tényleg érdemes 100% ig meggyógyítani, már amennyire lehet, és csak utána belevágni. Ha nem vársz drágább lehet a leves mint a hús. Pont 18-20 éves korom körül szedtem össze, igaz nem törés, egy nagyon csúny csukló sérülést. Azt monda a doki sosem lesz 100%-os és nem fogok tudni vele úgy szorítani, fogni stb. A francot nem. Meggyógyult és működik.

 

Gyakorlatilag nincs olyan hm/ks amiben ne lenne jó csukóra szükséged.

 

Ha ezen túl vagy akkor meg a saját egyéniségednek megfelelő stílust kell megtalálnod. Mit akarsz? Filozófiai töltést is vagy csak fizikai? Önvédelem? Élet út? stb. Sok kérdés amikre te tudod a váalszt.

Mikor szűkítesz a topic szívesen segít.

Előzmény: sz332 (70851)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.08 0 0 70863

Ajjajj, kezdődik ....

Megjegyzem, az alább közöltek nem mind tőlem származnak, de forrásaimat akkor sem adom ki ha meztelen nők  masszíroznak pálmaolajjal.

 

'. Elrontott Goju -Ryu. Edig ez volt a legsummázottabb vélemény, amivel egyébként  egyetértek.

 

Nem igazán az agysebészek sportja. Aszem Japánban sem egyetemeken terjedt...

 

Itt mifelénk ráadásul átlengi az a macsókultusz, amit említettem, nyakonöntve ezzel az erőltetett Shihanozással.. Pozícióknak szóló tisztelet,  nem embereknek, ami ráadásul visszafele nem akar működni....

 

Ráadásul lassan inkább szól a médiának, mint a dojonak.

 

 

 

 

Előzmény: prwhrqkt (70861)
kószák egyike Creative Commons License 2010.12.08 0 0 70862

Zsolt

 

Meg is lepődtem volna ha nem csúszik bele a reklám, és nem egyből Tony Jaa akarsz faragni a srácból. :P :)))

Előzmény: f_zsolt_01 (70837)
prwhrqkt Creative Commons License 2010.12.08 0 0 70861

"jellemző a kyos ügy: évtizeden át nyomatták az ejtőernyősöknél, beszorozva a városi legendákkal, hogy ez ám a KARATE, hisz ezt választották a /relatíven/ kemény magyar szuperharcosok"

 

de azért nem a kyo a hibás - gondolom.

a shihan Furkó Kálmán biztos,hogy nem lesz fiatalabb,és tudomásom szerint ő sokat tett anno,a kyo ottani meghonosításában.

ő kyokushin mester volt és katonatiszt.nyilván azt "erőltette".

egyébként mi a gond a kyokushinnal?

Előzmény: Törölt nick (70852)
f_zsolt_01 Creative Commons License 2010.12.08 0 0 70860

bigbabylon,

 

nem értem, ezt a nem erősíthetűnk edzésen témát. Nyílván az olyan rendszerben ahol van  2x1,5 óra/hét és  17622 technika, ott  nem jut idő a technika gyakorlásán kívül másra, de most ne ezt nézzük..

 

Mind HM, mind KS  vonalon szükség van az erő/állóképesség/gyorsaság hármas fejlesztésére és/vagy szinten tartására. Az elérendő céltól függően véleményem szerint szükséges ezeket fejleszteni (edzésen is). Ha nem fejlesztem az alapképességeket, akkor szinten maradok (azaz egyhelyben toporgok), vagy visszafejlődök (na ez meg még rosszabb).

 

Tedd a szívedre a kezed és tippelj. Egy saját testsúlyos erősítés, kiegészítve -céltől függően- egyéb sportszerekkel (zsák, húzódzkodó rúd, medicinlabda stb) az beszervezve egy rendes köredzésbe  kb menny időt vehet el az edzésből? Ha meg az a mondás, hogy az erősítés házi feladat, akkor az hogy? Kezdőnek kiadod, hogy csinálj meg x gyakorlatsort? Lehet hogy szabályosan nem is tudja végrehajtani a gyakorlatokat, azt valamikor meg kell tanulni, vagy neeeem?

 

 Pl erősítős edzésen mi összesen csináltunk sacc/kb 30 fekvőtámaszt (kis körítéssel) :D általában  elég is mindenre :D


Előzmény: bigbabylon (70853)
f_zsolt_01 Creative Commons License 2010.12.08 0 0 70859

brioska,

 

pl. én teljesen elfelejtettem :D

....tehát "gyro/powerball -t es csikung golyo/baoding ball" csukló rendberakásának és megerősítésének egy jó módja tessék használni.

Előzmény: brioska (70850)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.08 0 0 70858

1998-ban kerültem ide. Előzö helyen, /visszanézve  a tipikus elrettentő példa volt, lehetett visszamenni utána az alapokhoz../nekem jutottak a kölykök, ++ kezdők.  Itt pedig amikor az edzőmnek stroke-ja volt felépüléséig a z idősebek között lettek /kor vagy fokozat/ szétosztva az edzések, hogy a folyamatosság meglegyen.  Újabban, miel második lettem a sorban, ha továbbképzésen vannak a főnökök, én pedig  mi idősek kapjuk meg az edzést, amolyan félig szabad módszerrel: megadva hogy mit, de te választhatod meg hogyan.  Másfél éve pedig kölökkorú unokatestvért /őstehetség a csaj, de túl sok mindent akar, kár lesz érte./ nyüstölöm, egy-egy másikkal súlyosbítva.  /

 

 

Előzmény: bigbabylon (70854)
sz332 Creative Commons License 2010.12.08 0 0 70857

Mondjuk megnézném azt, aki egy nap tanulással megcsinálta volna a vizsgákat úgy, hogy bármi belekérdezhetnek, 0 alapról indítva, BME jellegű vizsgáztatással. (Taiszaki nem számít, mert előzetes ismeretei voltak :D:D:D) (nálunk vagy 5-6 embert kivágtak vizsgáról)

 

Előzmény: Taiszaki (70856)
Taiszaki Creative Commons License 2010.12.08 0 0 70856

> Kérem jelentkezzenek, a dojok vezetői közül akik ezzel rendelkeznek,

> igazából az edzői kellene...

 

Eleg soknak van, legalabbis aikido vonalon. Termeszetesen nem allitom, hogy mindnek vagy akar a tobbsegnek van, de nem kell nagyitoval keresni.

Masreszt a torvenyi hatter az egy dolog, a sporttorveny ide vonatkozo rendelkezesei is csak par evesek.

Harmadreszt akinek az okj-s papir a legmagasabb vegzettsege, annak valoszinuleg tenyleg jol jon egy ilyen kepzes, akinek meg amugy van (esetleg tok masbol) valami normalis felsofoku diplomaja, annak tenyleg egy vizsga, egy nap tanulas aran letehetok (lennenek) ezek az okj-s cuccok. (Sajat tapasztalat. Mas kerdes, hogy esetleg orara jarni is kotelezo.)

Előzmény: Törölt nick (70852)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!