Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2018.11.24 0 0 46441

Igaz, de ettem mar olyan gomba etelt amiben nem lehetett erezni, mit is eszunk... ez nagyon kellemesen gombas volt... 

Előzmény: nagypapi51 (46440)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.11.24 0 0 46440

Hát, kevés olyan fűszer van, ami a shitake ízét elnyomná, annyira markáns - de miért is kéne,

gombás ételben a gombaíz domináljon, a fűszer arra kell, hogy kiemelje a fő hozzávaló ízét.

 

Előzmény: ZsuR (46439)
ZsuR Creative Commons License 2018.11.23 -1 0 46439

Itt egy masik recept is - tetszik ez is:

 

Shitake sauté with chickpeas

 

Ingredients

1 unit finely chopped onion

1 teaspoon butter (for vegans, substitute for coconut oil)

200 grams of shiitake mushroom without the boil

1 cup of cooked chickpeas

3 tablespoons (soup) soya bean sauce (shoyu)

3/4 cup chopped green onions • salt to taste • black pepper to taste

 

Method of preparation

Sauté the onion in the butter or coconut oil. Then add the mushrooms and stir for 3 minutes. Add the chickpeas, place over low heat and place the coconut shoyu. Cover the pan and cook for 5 minutes, stirring occasionally. Finish with salt, pepper and chives.

 

* Suggested recipe by healthy culinarian Monica Wagner, partner of BOA FORMA.

 

Előzmény: ZsuR (46438)
ZsuR Creative Commons License 2018.11.23 -1 0 46438

Nagyon kellemes gombat keszitettem tegnapra - igazan egyszeru es a gomba ize nincs elfedve minden fele mas fuszerrel....

Cremini es shiitaket hasznaltam - finom volt.

 

https://cafedelites.com/garlic-mushrooms/

 

Előzmény: homerx (46436)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.11.23 0 0 46437

:D

Előzmény: homerx (46436)
homerx Creative Commons License 2018.11.23 0 0 46436

holnap marhapofa asszony modra. szoval gomba nem lesz benne. (a nagyobbik reszet eldugtam, szoval lesz meg olyan is :))

Boszorka Creative Commons License 2018.11.23 0 0 46435

Ott kizárólag filet mignont vagy chatobriant eszünk.

Előzmény: ketyo61 (46434)
ketyo61 Creative Commons License 2018.11.23 0 0 46434

Boldog evfordulot! Meselj majd mi volt a menu. :-)

Előzmény: Boszorka (46432)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.11.23 0 0 46433

Szóval steaket esztek... :)

Isten éltesse a párost!

Előzmény: Boszorka (46432)
Boszorka Creative Commons License 2018.11.23 0 0 46432

Ma különböző maradékok. Holnap kimondhatatlan nevü étterem. Évfordulót ünnepelünk 13 év!

nagypapi51 Creative Commons License 2018.11.23 0 0 46431

Ma brassói, szívsaláta

holnap tőkehalfilé, kapormártás, svéd sültkrumpli

vasárnap töltött paprika.

Boszorka Creative Commons License 2018.11.21 0 0 46430

A répa tényleg finom, nálam persze fokhagyma nélkül de sok petrezselyemmel.

Előzmény: szkati (46427)
dulci Creative Commons License 2018.11.21 0 0 46429

Kösz az ötleteket, ki fogom próbálni. :)

Előzmény: szkati (46427)
dulci Creative Commons License 2018.11.21 0 0 46428

Nekem még egy év múlva is csomó volt a bőr alatt tőle. Pedig azért van itt is mibe szúrni. :/ Meg egyáltalán, maga a szúrás... bbrrrrr!

Előzmény: Boszorka (46426)
szkati Creative Commons License 2018.11.21 0 0 46427

Próbáld ki a karikára vágott sárgarépát olivaolajon, fokhagymával és petrezselyemmel. Isteni köret, leginkább halakhoz.

Aztán nekem nagyon bejön a párolt brokkoli kókusztejszínnel.(DM-ben lehet kapni), levesként meg a sárgarépa krémleves gyömbérrel.

Előzmény: dulci (46424)
Boszorka Creative Commons License 2018.11.21 0 0 46426

Régebbi műtéteket követően én vígan szurkáltam magam. Mikor van már egy kis hájréteg a hason, semmi gond. A tabletta nekem is új volt, a mellékhatások miatt visszasírtam a hasbaszúróst. Már nem tudom hogy hívták a tablettát, kidobtam az egészet úgy ahogy volt.

Előzmény: dulci (46425)
dulci Creative Commons License 2018.11.21 0 0 46425

Ez a hasbaszúrós számomra nagyon félelmetes. Pl. foghúzás előtt és után is azzal szokták kiváltani átmenetileg a szokásos gyógyszert. Tablettásról még nem is hallottam. 

Előzmény: Boszorka (46420)
dulci Creative Commons License 2018.11.21 0 0 46424

Mostanában változatos köreteket próbálok. Nem saját találmányok, de én először próbáltam ki. Néhány, ami nekem nagyon ízlett.

 

Párolt káposzta - fehér káposzta és kb 1/3 része lereszelt cékla. Kevés cukor, ecet, úgy mint máskor a dinsztelt káposztához. 

 

Másik is káposzta, disznótoros mellé, fele-fele arányban fehér fejeskáposzta és savanyú káposzta. Alá hagyma, itt nincs cukor. Kicsit hagytam lesülni a végén.

 

Bulgurt főztem, maradék csontlevessel fölengedve. Mikor már kész volt, egy csomag bébispenótot kevertem hozzá, annak elég volt annyi hő, főzni már nem kell. Szerintem nem is igényel más fűszert. 

 

Egy doboz kukoricához, összepirítani fölkockázott bacon-t egy fej fölkockázott hagymával. 

szkati Creative Commons License 2018.11.21 0 0 46423

Az lesz, köszönöm! Bár a főzöcskézést inkább kihagynámn, mert baromira kezdem unni. A karácsonyi szürkeharcsa beszerzésre kell majd koncentrálnom, már ha majd tudok vezetni.

bocs.off. Persze ilyenkor a gyerekek sincsenek, szinte törvényszerű. Lányom ma utazott Svájcba hivatalosan, fiam meg a  jövő héten egy pár napra Malagába.

Előzmény: Boszorka (46417)
szkati Creative Commons License 2018.11.21 0 0 46422

Ennek a szegény embernek teleraktam a mélyhűtőt főzött kajákkal. Éhen halni biztosan nem fog, de amióta közeleg a holnap, egyre súlyosbb betegségeket észlel magán:)) Hol az epéje, hol a lába, szóval tönkre van. Kár, hogy  ennek ellenére engem kell műteni:))

Előzmény: Boszorka (46417)
szkati Creative Commons License 2018.11.21 0 0 46421

Ez így igaz! Kicsit utána jártam:))

Előzmény: Bubo.Bubo. (46418)
Boszorka Creative Commons License 2018.11.21 0 0 46420

A hasba döfködőst műtét után kaptam régen, tavaly már azt is tablettában adták, amitől aztán szörnyű hasmenésem lett. Abba is hagytam pár nap mulva, pedig 2 hetet mondtak.

Előzmény: Bubo.Bubo. (46418)
ketyo61 Creative Commons License 2018.11.21 0 0 46419

Anno a Rakoczi teren a Rozsa presszo elott volt kirakva egy tabla hogy "Gombás bulocskák kaphatók" :-D

 

 

Nalunk beindult a tarisznyarák szezon, ugyhogy ennek tiszteletere ma megfoztem es meg is ettem egy pancelostol kb. egy kilos darabot. 

Holnap ki kell enni a maradekokat a hutobol ugy mint bolognai spagetti, bableves es sertessult. 

Előzmény: nagypapi51 (46409)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2018.11.20 0 0 46418

nem egyforma a két vérhígító, gondolom szkatinak injekcióban kell beadni olyat, ami a trombózist gátolja meg

 

az aszpirin másféleképpen hat

Előzmény: Boszorka (46417)
Boszorka Creative Commons License 2018.11.20 0 0 46417

Nekem tavaly az aneszteziszt a lelkemre madzagolta, hogy egy héttel a műtét előtt egy héttel hagyjam abba az aspirint.

Szegény emeber egy hétig azt a kis pörköltet fogja enni finom savanyusággal??? Különben nagy drukkok, hogy minden jól menjen és néhány nap mulva kacarászva fözöcskézzél megint otthon.

Előzmény: szkati (46416)
szkati Creative Commons License 2018.11.20 0 0 46416

Érdekes. Engem vérhigítóstul akarnak epudurálni is:))

Azért csináltam ennek a szegény embernek holnapra egy kis pörrköltet bulgurral.

Nagyon finom az általad ajánlott savanyúság. Most már másodstorra vesszük a csalamádét.

Előzmény: Boszorka (46414)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.11.20 0 0 46415

Jut eszembe, a múlt századelőn a tükörtojást hívták ökörszemnek (Magyar Elek)

 

Előzmény: H_G (46411)
Boszorka Creative Commons License 2018.11.20 0 0 46414

Műtét előtt kell a vérhigitó? Engem egyszer az aspirin miatt is letoltak és jól elaltattak, mert a gerincérzéstelenítést nem lehet csinálni ha vérhigitó=aspirin van valakiben. Ez persze vagy 10 éve Svájcban történt. De a tavalyi műtét előtt is le kellett állni vele egy héttel előtte.

Előzmény: szkati (46413)
szkati Creative Commons License 2018.11.20 0 0 46413

Holnap bébiétel némi hashajtóval, na meg vérhigítóval( ha be tudom adni magamnak) holnaptól meg egy kis pihi. Szegény SzPéter magára marad, én meg megpróálom túlélni a túlélni valókat. Mindenesetre végrendelkeztem, miszerint jó lenne, ha elszállnék a szélben:, de persze erre végképp nem készülök:))

Előzmény: nagypapi51 (46408)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.11.20 0 0 46412

Ez is biztosan finom, de amit én készítek, annak szikkad zsemle a 'háza'.

Előzmény: H_G (46411)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!