Keresés

Részletes keresés

Aranymálinkó Creative Commons License 2002.07.08 0 0 119
Nagyvállalatnál tényleg nincs szükség annyi mérlegképesre, ahányan elvégzik (vagy ahánytól megkövetelik) a tanfolyamot. A folyamatokat általában úgy szervezik meg, hogy egy-egy ember csak egy részterületet intéz - pl. a tárgyi eszköz nyilvántartó soha nem fogja látni vagy kezelni a vevő/szállító folyószámlákat vagy az ÁFA bevallást. Ettől eltekintve, sokan nekirugaszkodnak, mert ettől remélik az előrelépési lehetőséget vagy az állásuk megtartását.

Ha kisebb cégnél vagy (vagy könyvelőcégnél), akkor tényleg fel tudod használni a mérlegképes ismereteket, de nem is lesz elég, amit a tanfolyamon tanultál. Erőteljesen hozzá kell tanulni a munkaügy+bér+TB vonulatot.

A kontrolling területen általában megkövetelik az egyetemi / főiskolai végzettséget, nem elég a tanfolyam.

Előzmény: belville (116)
antiarmyka Creative Commons License 2002.07.05 0 0 118
Köszi az infót,majd ha szeptemberben sikerült elhelyezkednem,akkor tájékoztatok mindenkit a részletekről.
Amúgy meg mindenkinek sok kitartást,és sikert,el lehet végezni!
Üdvicsek
Előzmény: belville (116)
Bergeron Creative Commons License 2002.07.05 0 0 117
Szia!
Köszi a gratulációt!
Amit a 2 éves határidő feloldásáról irtam attól a lánytól halottam akit behivtak szóbelire aztán felülvizsgálták az irásbelijét aztán szigoritotton megbuktatták - tehát eléggé el volt havazva szegény.
Az ottani tanfolyamvezető mondta neki a sikertelten vizsga után és úgy tudta, hogy mindenkire vonatkozik.
Szerintem neked nem lesz rá szükséged, de azért a stresszt oldja, ha úgy mész oda, hogy tudod, hogy van még esély...tehát azt mondom hogy akár a 8. vizsgára is bejelentkezhetsz de aztán ne rám hivatkozz ha odamész nyolcadszor és mégsem ;-)
Előzmény: belville (115)
belville Creative Commons License 2002.07.05 0 0 116
szióka,

az az igazság, hogy nagyon sokat számít az elhelyezkedésnél az, hogy mennyi gyakorlatot szereztél már. Legyen ez középszinten, akár felsőbb szinten. Én emlékszem, mikor megszereztem a középfokú könyvelőit, és állást kerestem, nem találtam semmit, mert nem volt gyakorlatom, így kezdhettem recepciósként:-)))
De most már könyvelő vagyok, s egy jó pár éve vagyok pénzügy-számvitel területen, de bevallom őszintén, utálom! Ha valaki középszinten van, akkor hihetetlen unalmas az egész. Sokszor előírják, hogy kell a mérlegképes könyvelői végzettség a munkához, nekem is előírták, nem volt, helyette volt gyakorlatom, s felvettek. Ellenben a munkámhoz nem kell a mérlegképes vizsga, dögunalom az egész, hasonló egy kicsit az adatrögzítéshez, ami köszönhető annak, hogy legtöbb helyen már gépesítve van a könyvelés...
Ne haragudj, hogy így szidom ezt a szakmát, nem akarlak elijeszteni tőle, mert ha megcsináltad ezt a tanfolyamot, akkor valószínűleg Téged érdekel is:-)) Ha valaki azért felsőbb szinten csinálja, főkönyvelő, akkor azért az érdekesebb, de hát az odáig vezető út elég hosszú, és rögös:-))

Ha valahova be tudsz jutni, akkor érdemes a kontrolling területet választani, ez egyre jobban terjedő szakma, és legalább érdekesebb, mint a könyvelés...

Én a jelenlegi fizetésemről burkoltan annyit mondhatok, hogy jóval 100 nettó felett vagyok, egyenlőre még mérlegképes nélkül(a számvitel vizsgám hiányzik), de gyakorlattal a hátam mögött.

Remélem azért szolgáltam hasznos infókkal:

üdv:
belville

Előzmény: antiarmyka (114)
belville Creative Commons License 2002.07.05 0 0 115
Szia Bergeron,

először is szívből gratula az eredményedhez, gondolom egy nagy kő esett le a szívedről, hogy már nem kell többet ezzel foglalkozni:-)

Amit pedig írtál a feloldásról:
ez komoly? És kikre vonatkozik, csak azokra, akik most kezdték el, vagy azokra is, akik még a régi rendszer szerint nyögik a vizsgaterheket?
De gondolom ez a feloldás még nem jogosít fel
mondjuk egy 8. számvitelnek való nekiugrásra, vagy igen?:-)))

belville

Előzmény: Bergeron (111)
antiarmyka Creative Commons License 2002.07.05 0 0 114
Sziasztok!
Nekem tegnapelőtt,szerdán délben volt az uccsó vizsgám,úgyhogy a nyár után már állhatok is munkába.
Összesen 2-szer buktam,1szer szvitelszervből,idén februárban pedig a brutális számvitelből.Aztán májusban az is sikerült,sokkal könnyebb volt.
Nem is tudom milyen könyvől tanultam a szvitel vizsgára,mert csak fénymásolt lapjaim voltak,de a tanár valami lila könyvet mutatott,abban ki van dolgozva mind a 60(A+B)tétel.
Így utólag nem is volt olyan nehéz,persze azért szóbelin nagyon izgultam.A tanárok,felügyelők korrektek voltak.Én az Atalantába jártam,mindenkinek tudom ajánlani.
Apropó,aki már elhelyezkedett,milyen nettó fizuval kezdett?
Köszike,mindenkinek sok sikert!!
Hkoala Creative Commons License 2002.06.28 0 0 113
Perfekt kiadású:
Éva Katalin - Kovácsné Soós Piroska
Számvitel-elemzés I-II.
(a sorszáma 021-I/2001 és 021-II/2001)

Előzmény: szerencsefel (112)
szerencsefel Creative Commons License 2002.06.28 0 0 112
Lenne egy kérdésem azokhoz, akik már túl vannak a számvitel vizsgán. Ti melyik könyvből készültetek fel? Ugyanis nekünk csak számvitelből vagy 6 db könyvet ajánlottak. A vizsgáig nem lesz időm mindet megtanulni. Melyik a legjobb?
Bergeron Creative Commons License 2002.06.26 0 0 111
Köszi szépen! Valamit még elfelejtettem leirni, azt halottam az irodában, hogy állitólag feloldották azt a korlátozást, hogy max. 2 évig lehet lerakni a hiányzó vizsgákat. Gondolom ez sokaknak megkönyebbülést jelent, nekem is utolsó lehetőségem volt a régi szabályozás szerint.

Előzmény: ambrozia (110)
ambrozia Creative Commons License 2002.06.24 0 0 110
Gratulálok! Most már tényleg túl vagy az egészen és az a lényeg!
Azt az ellenőrzést meg tessék megtanulni! ;-) (Csak vicceltem!)
Előzmény: Bergeron (109)
Bergeron Creative Commons License 2002.06.24 0 0 109
Sziasztok!
Ha van türelmetek végigolvasni, itt van a happy end:
Odamentem szóbeli vizsgára azzal a biztos tudattal, hogy átmentem az irásbelin, bementünk a terembe ahol bemutatták a bizottságot.
Fölállt a helyi Perfekt igazgató és mondja , hogy néhány hallgatónak szigoritott vizsgán kell részt vennie, úgyhogy azok maradjanak és húzzanak számvitel tételt és ha sikerült megvédeni az irásbeli dolgozatukat akkor folytathatják a szóbeli vizsgát, ellenkező esetben ujra kell irni a számvitel gyakorlati 1 vizsgát.
Gondoltam magamban milyen jó, hogy én már ezt elintéztem... de mit hallok elsőként az én nevemet olvassák. Kicsit megrökönyödtem, mert nem erről volt szó, de ilyenkor már végképp nem lehet visszakozni, húztam hát egy tételt.
Szerencsére két lány volt előttem és ahogyan elvették és mutatták a cédulákat, lehetett látni, hogy nem nagyon keverték össze a tételeket, igy sikerült az 5.-öst megszereznem amit még át is néztem otthon.
Elsőként mentem vizsgázni a kérdező tanár és a vizsgaelnök is szerencsére elég elnéző volt. A számviteli zárlat és nyitásról kellett beszélnem, meg az eredménykimutatás fajtáiról túl sok kontirózás nem volt benne, azon elcsúsztam volna, úgyhogy megkaptam a kettest... ekkor már kezdtem azt hinni, hogy elsőre sikerül a szóbeli vizsgám, magabiztosan mentem az ellenőrzés és a jog tételért, annak ellenére, hogy ezekből a tárgyakból szinte nem is készültem.
Az ellenőrzés tétel nem tünt nehéznek a vásárolt készletek ellenőrzéséről kellet beszélnem, meg az ellenőrzés módszerei..valami ilyesmi. Szépen elkezdtem mondani, de a tanár nem elégedett meg ennyivel. Kérdezgetett, én meg válaszolgattam. Ekkor még mindig azt gondoltam, hogy nem lesz probléma, mert érzésem szerint elég sok mindent tudtam a tételből biztam benne hogy a kettes már megvan. Aztán kérdezett valamit ami nem is volt része a tételnek, nem tudtam, ekkor mondta, hogy ha fel tudom sorolni az ellenőrzési rendszer részeit akkor kettest kapok ha nem akkor találkozunk novemberben. Sokkolt a dolog, úgyhogy ez sem jutott eszembe igy aztán 1-est kaptam.
Ekkor már ujra elbizonytalanodtam gondolkodtam mi lesz a joggal, de a tanár megmentett.
Az előttem levő lánytól azokat kérdezgette javitókérdésként ami az én tételem kulcskérdése volt (vagyonátruházási szerződések) , úgyhogy 4-est kaptam nála.
Ennek ellenére lógott az orrom mikor kijöttem a teremből. Végiggondoltam a helyzetet, próbáltam optimistán fölfogni, végül is rosszabbul is járhattam volna.
A többi hallgatókkal beszélgetve megértettem az ellenőzés bukás okát is, ugyanis mindenkinél akit ez az ellenőrzés tanár tanitott a tanfolyamon volt egy kis cetli a mentőkérdésekkel amiket tőlem is kérdezett korábban. Az volt nála az evidenicia, ha ezt valaki nem tudja akkor nem érdemli meg a kettest se...
Ahol én jártam ott is volt ilyen mentőkérdés lista, csak ott más volt a tartalma :-(((
Átmentem az irodába érdeklődni, hogy most mi a teendő, de nem volt ott akivel beszénem kellett volna, igy visszamentem a vizsgázók közé. Itt halottam hogy azok közül akik szigoritott vizsgára mentek számvitelből egyedül nekem sikerült. Volt köztük olyan is akinek elégségesre értékelték a dolgozatát korábban, ki is küldték az értesitőt a sikerült vizsgáról, de a bizottság felülbirálta, szigoritottra küldték az pedig nem sikerült szegénynek... Volt még egy másik hallgató akit szintén megbuktattak ellenőrzésből, vele is beszélgettem kicsit ez is oldotta a feszültséget.
Kb délig vártam, de az emberem csak nem akart visszajönni, de csodák csodája odajött hozzám a vizsgaelnök - elég depressziósnak tünhettem, hogy felkeltette a figyelmét,- egy idősebb aranyos nagymamakorú tanárnő volt aki a Közgazdasági Szakközépben tanit, mint később kiderült, - és kérdezte, hogy ebédeltem-e már. Mondtam, hogy még nem. Erre ő, hogy gyorsan egyek valamit és ha az utlsó vizsgázó is bement akkor menjek be én is és húzhatok még egy tételt ellenőrzésből.
Rögtön jobb kedvem lett, gyorsan elkértem a listát a mentőkérdésekről és belemélyedtem. Ezúttal a adóellenőrzésről kellett volna beszélnem, valamit tudtam de a végén, ahogy korábban is a tanár elővette a kérdéseit mivel most tudtam a választ igy átengedett, azzal a feltétellel hogy a szivemre tettette a kezem és megigértem, hogy megtanulom az ellenőrzést.
Nagy kő esett le a szivemről, ennek ellenére, mikor kijöttem a vizsgáról úgy éreztem, hogy kifacsarták az agyamat.
Hát ez van, nagyon örülök hogy megvan végre, bár még mindig néha azon kapom magam, hogy nézegetem a könyvesboltok kirakatát, hogy milyen könyvet kellene megvennem a vizsgára, csak aztán esik le, hogy ja már nem kell...
Bocs a hosszú leirásért, sok sikert mindenkinek a következő vizsgához!!!
Előzmény: szerencsefel (108)
szerencsefel Creative Commons License 2002.06.12 0 0 108
Gratulálok. Bárcsak már én is itt tartanék!
Előzmény: Bergeron (105)
Bergeron Creative Commons License 2002.06.12 0 0 107
Köszönöm! Ez volt az utolsó esélyem, most vizsgáztam ötödször...jó volt az időzités.
Előzmény: ambrozia (106)
ambrozia Creative Commons License 2002.06.11 0 0 106
Gratulálok! :-))) Én is szívesen túl lennék már rajta! :-)
Előzmény: Bergeron (105)
Bergeron Creative Commons License 2002.06.11 0 0 105
HURRÁ! El se hiszem de sikerült. Mikor az irodát hivtam, nem nagyon biztattak, de megigérték, hogy megmutatják a tanárnak. Következő héten telefonáltam mondták, hogy még mindig kevés, de megadták a tanár telefonszámát , fölhivtam és végül megnézte és megtalálta a hiányzó pontokat. Hát kettesnek ennyire még életemben nem örültem...
Előzmény: Bergeron (104)
Bergeron Creative Commons License 2002.06.05 0 0 104
Ma reggel tudtam meg valamit, lehet hogy , mégis fölülbirálják a dolgozatokat. A PM ugyanis küldött egy javitott javitókulcsot a Mérlegképes dolgozatokhoz, (ha jól tudom nem először csináltak ilyen bakit), ami 16 tételt érint a dolgozatból. Tehát könnyen meglehet, hogy én is átmentem. Éljen az emberi esendőség!!!
A Perfektnél nem voltak túl segitőkészek, azt mondták megkapták ugyan a javitott javitókulcsot de a tanárnak nincs kedve fölülvizsgálni a dolgozatokat mivel ez több, mint 100 dolgozatot jelentene. Ezek után mit lehet csinálni?
Azt azért megigérték, hogy utánanéznek.
Előzmény: Bergeron (101)
ambrozia Creative Commons License 2002.06.01 0 0 103
Tavaly szeptemberben én is elkezdtem a mérlegképes sulit. Most májusban voltak az első vizsgák. Váll. gazd. és pénzügy. Mindkettő jól sikerült! :-) Legközelebb októberben méretünk meg számvitelszervezésből és talán ellenőrzésből is. Jövő februárra pedig marad a rém, a számvitel-elemzés és ráadásnak még egy kis jog is. A számviteltől nálunk mindeni be van rezelve, bele sem merek gondolni mi lesz. :-(
szerencsefel Creative Commons License 2002.05.31 0 0 102
Wow! Mindhárom vizsgán elsőre sikerült (vállgazd., pü., számszerv.). : )))))
Bergeron Creative Commons License 2002.05.30 0 0 101
Most tudtam meg a májusi vizsgaeredményemet, papirforma szerint megbuktam 55,5 ponttal, de azt mondták van egy halvány esély hogy mehetek szóbelire, ha odamegyek a szóbeli napján és a vizsgaelnök rábólint akkor szigoritott vizsgán még a kettest ráirhatják az irásbelire... nem tudom megéri e, mivel még kidolgozott számvitel tételeim sincsenek...
Tudja valaki honnan lehet beszerezni ilyesmit? Rébebben volt egy www.konyvelo.hu nevu szerver ahonnan le lehetett tölteni ez még a változás előtt volt, de a törvény változása óta nem találtam még ilyen helyet.
Előzmény: belville (100)
belville Creative Commons License 2002.05.16 0 0 100
Sziasztok,

hát én is voltam ismételten ezen az ominózus vizsgán, és tényleg nagyon kevés az idő.
Becsületére legyen mondva a PM-nek, most könnyebb volt a vizsga, de könyörgöm, ehhez "fénysebességgel" kellene írni, meg pörgetni az agyunkat, ha tisztességesen meg akarjuk csinálni, és nem utolsósorban ellenőrizni az egész feladatsort 5 órába belesűrítve!
Én is épp, hogy be tudtam fejezni a nagy feladatot, és az egyszeresről kettősre való áttéréshez már hozzá sem tudtam szagolni, pedig azért tudtam volna, ha nem szorít az idő:-((((
Így azt hiszem megint szomorkodni fogok 1 hónap múlva!.-((

Üdv Sorstársak:

belville

Előzmény: Hkoala (99)
Hkoala Creative Commons License 2002.05.15 0 0 99
A ma kapott számvitel-ellenőrzés feladatokra szerintem nem volt elég az idő. Rengeteget kellett számolni; ezzel csak az összeadási sebességet lehet mérni, a szakmai ismereteket nem. A készítők ilyen szempontból szokták tesztelni a feladatsorokat? A szakmai nehézséggel nem lett volna baj, de az öt óra kevés; még akkor is, ha (az egyébként szokásosan elvégzendő) ellenőrzéseket nem végeztem el, így maradhattak benne összeadási hibák is.

Kissé becsapottnak éreztem magam, a következő miatt: A példatárakban, amelyeket azért ajánl a PM, hogy a tudásunkat vizsga elott lemérjük (pl. az ALT KONTAKT Kht. által 103/2002 sorszámon kiadott, az előszót írta Szkárossi Annamária PM Oktatási osztályvezető, ára 2500 Ft) egy-egy feladatcsoportban 10 igaz-hamis kérdés van, darabonként 1 pontért. A mai feladatban 20 igaz-hamis volt, egyenként 0,5 pontért. A "nagy" (50 pontos) feladat kb. ugyanolyan időigényű volt, mint a példatárban szereplők, a két 20 pontos viszont sokkal időigényesebb. Pl. az említett példatárban 20 pontot ér egy olyan kérdéscsoport, ahol több 8 cég esetében meg kell határozni az anya és leányokat, + kinek kell konszolidált beszámolót készítenie, + két apróság (26. oldal). A mai vizsgán 20 pontot ért a következő is: egyszeres könyvvitel naplófokönyv + analitikából mérleg készítése; áttérés a kettos könyvitelre (nyitó mérleg + nyitás utáni áttéréssel kapcsolatos tételek).

Más: miért kell kívülről tudni a Perfekt / Saldo / akárki által ajánlott számlakeretet? (A vizsgán segédeszköz nem használható). A Számviteli törvény csak a számlaosztályokat határozza meg, azon belül mindenki úgy alakítja ki a saját számlakeretét, ahogy célszerűnek tartja. A gyakorlatban a könyvelő előtt ott van a számlakeret és bármikor használhatja - persze, egy idő után mindeképpen megjegyzi a számlaszámokat (feltéve, hogy nem változik és törvény és vele együtt nem számozzák át az egészet). Engem nagyon zavart a vizsgán, hogy az ajánlottat kell fejből tudni, mert a munkahelyemen nem ugyanezeket a számokat használjuk és azokat jegyeztem meg. Attól még tudok könyvelni, hogy a munkahelyemen a szállítók 442, itt pedig 454!

Bergeron Creative Commons License 2002.03.20 0 0 98
Igen én is a Perfektnél jártam tanfolyamra. Az értesítő még nem jött, de betelefonáltam és kicsit magyarázkodtam mire belementek hogy megmondják a telefonba is, aztán kérdezték hogy melyik csoporttal írtam együtt, mikor mondtam hogy a főiskolásokkal közölték hogy abból a csoportból senkinek sem sikerült.
Ennyi elég volt, nem is kérdeztem tovább úgyis elküldik majd. Szívesen megnézném a dolgozatot de mivel vidéken viszgáztam nemigen lesz rá lehetőségem. Talán a májusi vizsga könyebb lesz...
Előzmény: belville (97)
belville Creative Commons License 2002.03.19 0 0 97
Szia Bergeron,

sajnálom, hogy nem sikerült. És ilyenkor tudom, hogy nem vigasz, de beszéltem a Perfekttel, mert én még nem tudom az eredményem, és azt mondták, hogy ne nagyon reménykedjek(milyen kedvesek), mert rettenetes eredmények születtek...
Egyébként nem hinném, hogy mi vizsgázók lennénk annyira "hülyék", hogy ne tudnánk legalább egy gyenguska kettest összeszedni...Kettőn áll a vásár, szokták mondani...
Te ugye akkor Perfektes voltál, ha jól emlékszem? Hány pontod lett amúgy? Ha nem akarsz vele "dicsekedni" elfogadom:-)
Na de félre a tréfával, azért kíváncsi lennék rá, na meg az én eredményemre, már olyan ideges vagyok, hogy még mindig nem küldtek értesítőt. Te postai úton tudtad meg?

Mindenesetre a következő vizsgára azért a legjobbakat kívánom Neked:

üdv:
belville

Előzmény: Bergeron (96)
Bergeron Creative Commons License 2002.03.19 0 0 96
Lehet hogy igazad van.. Ma kaptam meg a vizsgaeredményről az értesítést...megint megbuktam. Az irodában azt modták az egész csoportból akik velem együtt írtak, majdnem mind gazdasági főiskolások, senkinek sem sikerült :-((( jöhet a következő vizsga.
Előzmény: Hkoala (95)
Hkoala Creative Commons License 2002.03.14 0 0 95
Állítólag max. 1000 mérlegképest engedhetnek át egy évben, ezért szigorították a feladatokat.
Könyvviszgálóból pedig max. 200-at.
Előzmény: belville (90)
Albertino Creative Commons License 2002.03.07 0 0 94
Belville!

a helyzet azért nem ennyire gyászos: nyelvet beszélő mérlegképes könyvelő nem nagyon hal éhen.
A gyakorlat megszerzésére pedig van olyan mód, hogy megállapodsz könyvelő irodával, hogy fél, vagy egy évig ingyen dolgozol, de csak részmunkaidőben, és mellette valahogy megkeresed azt, amiből megélsz. És ők igazolják a gyakorlatodat.
Nem azt mondom, hogy ez könnyű pálya, de akinek nincs más lkehetősége, annak több mint a semmi.

Alb

Előzmény: belville (93)
belville Creative Commons License 2002.03.01 0 0 93
Kedves Infomaker,

nem akarom a barátnődet elkeseríteni, de nagyon sokszor szerencse kérdése, főleg ebben a szakmában.
Én gimnázium után elmentem egy 1 éves nappali technikumba, ahol töményen tanultam a könyvelést, és pénzügyet, így kaptam egy képesített könyvelői, és pénzügyi ügyintézői középfokú végzettséget. Ez volt 7 éve. Utána 3 évig nem tudtam elhelyezkedni könyvelőként, mert nem volt gyakorlatom. Majd szerencsével határos módon jelentkeztem egy állásra, ahova könyvelőt kerestek, de mellette azért kellett mást is csinálnom(Elég jó nevű cég, és azért a pénz sem volt rossz).Innen eljöttem, és most már abszolút könyvelőként dolgozom egy nagy multinál, (hogy hol nem akarom elárulni)viszonylag jó suskával. A mérlegképest pedig azért végeztem el,mert ebben a szakmában most már azért eléggé alap lesz ez a képzettség. Ahol most dolgozom, oda eredetileg mérlegképes könyvelőt kerestek, s nekem még nem volt meg, viszont a gyakorlati hátterem elég erős volt, nyelvtudásokkal is rendelkezem, így felvettek a rengeteg jelentkező közül. Mindezt nem azért írtam, hogy dicsekedjek, de sajnos a gyakorlat nyom a legtöbbet a latban. És sajnos hiába van valakinek mérlegképese no gyakorlat nélkül, az sajnos nagyon nem elég, hiszen az tényleg csak egy "papír. Az életben más, mint amit ott az ember agyába nyomnak.
Én azt tanácsolom, hogy a barátnőd menjen el egy olyan helyre, ahol gyakorlatot tud szereni, még ha csak egy pénzügyi asszisztensi állásra is, de fontos, hogy ott legyen a pénzügy és a számvitel területek közelében. Szép fokozatosan előre lehet jutni... Ha jól rémlik, a barátnőd 21 éves...Hidd el, nincs elveszve! Biztos, hogy fog találni valamit! És azért több pénzért, mint 30-35 nettó!
De a lényeg, ne könyvelőirodába menjen, mert ott általában kihasználják, és kihajtják az embert nulla pénzért.
Ha pedig van már egy-két éves gyakorlata, könnyen találhat mérlegképes szintnek megfelelő állást!

Sok sikert a barátnődnek!

üdv:
belville

P.S.: ja egyvalami még, nagyon tudom ajánlani a www.allas.lap.hu oldalt.Van egy jó rakat pénzügyi-számviteli hirdetés! És tényleg próbálkozzon először szimpla könyvelői, pénzügyes állással!

Előzmény: Infomaker (92)
Infomaker Creative Commons License 2002.03.01 0 0 92
Sziasztok!

Ti ha elvégzitek hova fogtok menni dolgozni?

Napi 20 hirdetésben keresnek mérglegképes könyvelőt, de:

- kezdő vagy, nincs gyakorlatod
- ha felvesz, kapsz nettó 35-öt
- nem jelent be, max minimálbérrel

De legfőképpen nem vesznek fel sehova.
A barátnőm 4 hónapja keres állást , mint kezdő könyvelő.

Bergeron Creative Commons License 2002.03.01 0 0 91
Én az "A" csoportban voltam, azt hiszem az első feladat hasonló volt mindkét csoportnak, a többi nem annyira, én is a végéről kezdtem... az elemzés viszonylag egyszerű volt, csináltam már hasonlót.
A második feladat kicsit megzavart, nekünk forintról euró elszámolásra való áttérés volt, annyira emlékeztem hogy ilyenkor a devizás követeléseknél mutatkozó különbözeteket kell elkönyvelni, de a feladat szerint a cég MNB középárfolyamon értékel, mivel áttéréskor is ezt kell alkalmazni szerintem nincs különbözet... vagy mégis :-? Ez túl egyszerünek tűnik...
Az első feladattípus általában a könnyebb fajsúlyuak közé tartozik, de ahogy írtad a sok infó miatt jól elvitt az erdőbe. Én sem jutottam el a mérlegig még a főkönyvi számlák zárása is csak helyenként lett kész
Ennek ellenére nem kívánom vissza az elméleti feladatot mert ott nem annyira az elméleti tudást tesztelték hanem a kötőszavakkal jól megbonyolították a kérdést, mintha vizsga előtt az ember nem lenne elég ideges amúgy is...
Mindenesetre még mindig jobb volt ez mint az áttérés, ha az lett volna akkor lehet hogy én is kimegyek a teremből egy óra után. Reménykedem a javítótanár jóindulatában és tanulok a szóbelire ha a stressz elmúlt - talán jövő héttől.
Előzmény: belville (90)
belville Creative Commons License 2002.02.28 0 0 90
Szia Mindenkinek!

nekem is megvolt! Én "B" sort írtam, az elemzés, és a 2. feladatot teljesen megcsináltam(viszonylag egyszerűek voltak, így reménykedem, hogy ezekre azért a maximálishoz közeli pontszámokat kapok). Az I. feladat már bocsánat, de nagyon szemét volt, tele információkkal, azt se tudta az ember, hogy hova kapjon bele!
Én egész végig írtam vadul, és ennek ellenére a mérleget és az eredménykimutatást már nem tudtam megcsinálni:-((( Abban bízom, hogy valahogy a javítótanár jóindulatú lesz, és ad majd egy haloványocska kettest:-))
Nálunk volt, aki felállt egy óra után, és hazament. Mellettem ült egy lány, ő is el akart menni, de mondtam neki, hogy inkább csinálja, ne adja fel, lehet így is kóbor pontokat szerezni.

Bergeron: Neked mi a véleményed erről a vizsgafeladatsorról? Nekem az, hogy a nagy feladat nagyon durva volt, és egy kicsit sérelmezem, hogy nem volt elmélet, mert azzal is össze lehet szedni értékes pontokat:-((

üdv:
belville

Előzmény: Bergeron (89)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!