Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.01 0 0 2696
érdekes az izület-(c)sömör összefüggés...

nálam 10 éve egy térdizületi sportsérülés után kaptam flugalint....

és nemsokkal később jelentkezett a psori....lehet összeföggés?
aximum Creative Commons License 2006.05.01 0 0 2695

 izületi problémáim nekem is voltak viszont én betudom az aktív sportnak,ezt azthiszem rendbetettem én és nem az orvosok. A pszihoszomatikus kérdéshez meg

annyit hogy nekem a hugom halála után röviddel jelentkezdtek a tüneteim 10 éve akkor voltam  25 éves.

Egyébként nagyon fontos,hogy leírjatok minden apró észrevételt a betegséggel kapcsolatban mert hiszem,hogy tapasztalattal előrébb lehet jutni én a gerincemmel voltam így 8év és rengeteg orvos után találtam sokmindenre megoldást .

Fura,hogy nagyon sok psoris betegnek vannak izületi gondjai.Anyagcsere ? és itt jön a böjt kérdése ami nekem nem segített.

ceteris Creative Commons License 2006.05.01 0 0 2694

Sziasztok!

 

Régen jártam erre....katasztrofális éppen a bőröm...és most egyértelműen pszichoszomatikus....a nyári csípőműtétem után zutty bele a munkába, stresszes tanév...meg is látszik az arcomon, mert nekem főleg ott jön ki, a többi helyen kezelhető.

Csatlakozom az emésztési problémához is, mint kiváltó okokhoz, mert enzimhiányom is van, de amikor békés korszakaim voltak, akkor elmúlt!

Ezen kívül allergiás is vagyok szinte mindenre.....

... az izületeimet pedig megtámadta, bár a bal csípőmön kívül (ezen túlvagyok), cserélni még nem kell semmimet:))

 

Örülök Hencikém, hogy rendben vagy!:))

Majd talán nyáron én is javulok.....

 

A bébi kencék, ha nem illatosítottak, akkor nekem is használnak, legalább is nem ártanak, mint minden más.....

Az arcomra, ha napra megyek a min. 30-as bébinapozó jött be, ill. a Nívea arcnapozója...

 

További sikeres küzdelmet nektek!

Cet

Old England Creative Commons License 2006.04.30 0 0 2693

üdv köztünk!

Magamban azon mosolygok, hogy bár az orvosok nem nagyon propagálják, szinte mindegyikünk ösztönösen a babatestápolónál köt ki. :-)

Előzmény: aximum (2692)
aximum Creative Commons License 2006.04.30 0 0 2692
üdv minden szenvedőtársnak ! egy gyors leírás bemutatkozással merthogy most néztem be elösszőr.
Én kb. 7-8 éve küzdök a kórral ,rengeteg dolgot kípróbáltam köztük kb.25 db
bőrgyógyászt,nyugodtan ki merem jelenteni szinte fogalmuk sincs mivel állunk szemben.
Nekem hál istennek csak a kezemen vannak sebek-foltok,de bőven gond ez is.
Az aktív sportolást abba kellet hagynom és állandó törődést igényel a kezem.
A lényeg miután egyik orvostól a másikig jártam és nem segített semmi elkezdtem
elhagyni azokat a kézmosókat,tusfürdőket amik bármilyen illatanyagot tartalmaznak,
elkezedtem finoman eleinte néhány perces kvarclámpázásokat,és éjszaka körömvirág krémmel vastagon a kezemmel feküdtem le aludni azután nappal eleinte az akkor még
néhány hónapos kisfiam boraxos babpopsikrémét használtam azután áttértem a lanolinos gabi babakrémre amit most is használok.A folyamat nagyon lassú volt ,de néhány hónap után javulás jelentkezett és most bár aktívan élsportolni nem tudok,de
a kezemen nincsenek berepedezett sebek és egy külső szemlélő nem fedez fel rajta
elváltozást.Ami maradt az : csak körömvirágos kézmosó + nappal rendszeressen lanolinos babakrém+este körömvirág krém ,de már nem kell csak mértékkel.
Persze ha nagyon poros koszoss dologgal dolgozom és sokat mosok kezet néha kipirosodik berepedezik a bőröm,de néhány nap alatt rendbe lehet hozni.
A lényeg az aloe vera-tól kezdve böjtig és a jövő hétig mindent kipróbáltam,de semmi.
És még valami elég sok e tárgyú angol nyelvű oldalt is olvastam ahol eggyértelműen
kezdenek afelé menni ,hogy PSZIHOSZOMATIKUS betegséggel állunk szemben,én is így gondolom. üdv
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.26 0 0 2691

Nálam ez a helyzet:

alig van rajtam pötty, az sem csúnya. Azóta is kenem magam Michaels-szel, naponta 1*, már ahol látszik valami. Még a fejemről is majdnem elmúlt, pedig azt nem kentem. Évek óta nem volt ilyen szép. Az egykori foltok helye barnás szinű (szteroid után fehér foltos szokott lenni).

Remélem tartós lesz a helyzet - ezzel már ki is egyeznék.

 

Előzmény: henci2 (2690)
henci2 Creative Commons License 2006.04.26 0 0 2690
Most, hogy így kivitatkoztuk magunkat a böjtről, elmondom, hogy én egyáltalán nem böjtölök. Bár egészségvédő hatásáról meg vagyok győződve. Most épp mogyorót rágcsálok és kávét iszom.:))) Fel is szedtem 3 kilót a tejdiéta óta.:))) Mégis, gyakorlatilag tünetmentes vagyok. Lehet, hogy Ovicának van igaza? Erre nem nagyon reagáltatok, pedig érdekes a dolog. 10 évig ronda volt a bőröm, állandóan takargattam. Az utóbbi 1 évben nagyon sokat javult a helyzet. De nincs rá magyarázat. Néha kicsit csúnyább, de aztán megint elmúlik. Igazából pár nap alatt szebb lesz. Ilyen eddig nem volt. Nálatok mi a helyzet? Erről mostanában nem is ír senki. Javul, vagy romlik nektek? Hátha le tudunk vonni valamilyen következtetést...
Előzmény: bpetyus57 (2689)
bpetyus57 Creative Commons License 2006.04.26 0 0 2689

Szervusztok!

Böjthöz szólnék hozzá, egy tapasztalatot megosztanék veletek. Régi olvasó, és 15 éve psoris vagyok, 5 éve izületi problémával. Már kétszer szedtem és hagytam abba a methotrexátot(immuncsökkentő gyógyszer). Legutóbb egy orvosi beavatkozás miatt függesztettem fel a szedést,(fájdalomcsillapító szedése mellett) amikor ajánlásra egy májtisztító böjtöt alkalmaztam (komoly béltisztítás, közben sok almalé fogyasztása, végül 2-2 dl citromlé és olivaolaj kanalankénti ivása).  A béltisztításnál gondoltam már felesleges a fájdalomcsillapító szedése, mert hamar kiürül. És így is az izületi fájdalmak olyan alacsony szintre estek vissza, hogy nem is igényeltem semmi gyógyszert!!! A bőröm is nagy mértékben kezdett el javulni (a duzzadt részek lesimúltak, kezdett az egész egy egyszerű hámlásra emlékeztetni) Aki benne van , tudja mit érezhettem. Letelt a 4 napos böjt, elkezdtem az un. felépítő napokat (ételhez veló visszaszokás) nagyon kis adagokkal, diétás jellegű ételekkel. A második nap du ettem már egy normál adag diétás ételt. A harmadik nap reggelre minden elromlott. Mozdítani alig  tudtam a kezem, lábam, a bőrőm is visszaromlott.

Lehet hogy a psori immuneredetű betegség is,de szerintem az emésztőrendszer valamilyen problémájával (problémáival) nagyobb a kapcsolata. És az biztos, hogy a megfelelő böjt nagyon jó hatással van rá!

Mindenkinek javulást kívánok!  

henci2 Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2688
Jaj te, nem úgy értettem! Meg egyébként sem vagyunk egy korosztályban. Mármint a te javadra, sajnos.:)))
Előzmény: macmelon (2687)
macmelon Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2687
Sajnos most volt a 9,5 éves évfordulónk a barátnőmmel, különben bármi lehetne! :)

Egyébként érteni szoktam, de most nem voltam formában, tényleg azt hittem, hogy zavar, bocsi érte!

Egyébként azt én is élvezettel és érdeklődéssel figyelem a párbeszédeimben, hogy van egy ilyen kötözködés-nem kötözködés (vagy elnézéstkérés) ciklus. De azért elnézést most nem kértem, mert asszem nem kellett! :)

Igazából asszem az az oka a dolognak, hogy megkérdőjelezni dolgokat nagyon helyesnek tartom. Megbántani másokat meg csöppet sem. És mindig a reakciókból próbálom megítélni, hogy melyiket csináltam.
Előzmény: henci2 (2686)
henci2 Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2686
Hát ez az! Mivel nem látjuk egymás képét, nem is tudhatod, hogy egyáltalán nem vagyok ingerült. Sőt, mindig mosolygok azon, amiket veled írkálunk. Szerinted komoly az, hogy "hivatásos kötekedő", meg a "nem nyugszol"? Nem annak szántam. Igazából nagyon kiváncsi vagyok, hogy milyen az a pasi, aki mindenkibe beleakad egy kicsit, aztán elnézést kér, aztán minden megy tovább.:)))
Előzmény: macmelon (2683)
macmelon Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2685
"Nem kell félni" Ezt természetesen így akartam: "Nem kell attól félni [...], hogy [...]"
Előzmény: macmelon (2683)
RTH41 Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2684
Sziasztok!
Neotigason kúrához: most jelezte az orvosom, hogy megfigyelték magas A-vitamin tartalmú ételek fogyasztása csökkenti a gyógyszer felszívódását és hatását.
Ajánlatos ezeket a kúra alatt kerülni ill. a gyógyszer bevételét nem étkezéshez kötni.
macmelon Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2683
"Nem nyugszol?" "Akár tetszik, akár nem."

Bocs, de nem értem az ingerült hangnemet. (Még akkor sem, ha esetleg nem vagyok alapos, vagy tévednék.)

Olvasd vissza, amit írtam, szerintem félreértetted, ha ingerlőnek találtad!

"Hippokratész tévedhetetlen volt, hanem azt, hogy fontosnak tartotta a böjtöt. Méghozzá a kereszténység előtt, nem vallási alapon."
- Dehát én sosem azon erősködtem, hogy elsősorban vallási alapja volt, így ezt továbbra sem értem.

"A gazdasági szempontot hagyd már ki, nem akarlak bántani, de ez egy nagy marhaság."
- Ezt lehetségesnek tartom.

"Nekem úgy tűnik, pont te nem néztél utána alaposan a dolgoknak."
- Ebben természetesen igazad van. És lusta módon a proböjttábortól vártam az alátámasztó adatokat. (Miközben nem vagyok elszánt böjtellenes sem.) Egyszerüen úgy éreztem, hogy egyoldalú megközelítést látok, kellő alátámasztás nélkül.

Egy ilyen típusú vitában nem azt tartom fontosnak, vagy hasznosnak, hogy mindenképpen igazam legyen. Sőt a konkrét esetben nincs is határozott "igazam". Azt remél(t)em, hogy több kiderül arról, hogy a böjt mennyiben mítosz, mennyiben módszer, mennyiben hasznos, esetleg mik a kockázatai, vagy veszélyei, és arról is kiderül több, hogy ki miért, mi alapján "hisz" benne. Nos nagyon sok nem derült ki (ebben lehet, hogy én is hibás vagyok), de azért pár érdekes dolgot megtudtam, erről is arról is.

Nem kell félni, vagy rossznéven venni ha megkérdőjelez(n)ek egy véleményt. (Persze ha ezt nem a megfelelő sítlusban tettem, akkor jogos lehet az indulatod, de én ezt nem éreztem.)
Előzmény: henci2 (2682)
henci2 Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2682
Nem nyugszol? Te vagy felületes, ugyanis én nem azt írtam, hogy Hippokratész tévedhetetlen volt, hanem azt, hogy fontosnak tartotta a böjtöt. Méghozzá a kereszténység előtt, nem vallási alapon. Ezt akartam bizonyítani neked. A gazdasági szempontot hagyd már ki, nem akarlak bántani, de ez egy nagy marhaság. Soha sehol nem említenek ilyesmit. Igenis egészségügyi okai voltak eredendően a böjtnek. Akár tetszik, akár nem. Nekem úgy tűnik, pont te nem néztél utána alaposan a dolgoknak.
Előzmény: macmelon (2662)
macmelon Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2681
Egyébként én ezt egy olyan kérdésnek gondolnám, ami esetében nem a válasz fontos. (És pláne nem mondjuk az egymással való összevetés.) Hanem a válaszról való gondolkodás. Ilyen szempontból sajnálom is, hogy válaszoltam. :)
Előzmény: macmelon (2680)
macmelon Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2680
Megpróbálom.
Pénz: kb. 1 milla, ez nekem nem kevés, de megkereshető pénz.
Fájdalom: Rövid ideig bármi. (Hosszab ideig nem tudom.)
Betegség, mellékhatás: szinte semmire
Halál: asszem 0% körül, de mindenképp 1% alatt
Lemondás: szinte semmiért
Előzmény: Old England (2679)
Old England Creative Commons License 2006.04.23 0 0 2679
Te hogyan válaszolnál?
Előzmény: macmelon (2677)
Old England Creative Commons License 2006.04.23 0 0 2678

1. Kocsim nincs, a lakást nem adnám el, mert még ki sincs fizetve :)

Mint mondtam, lehetőségeimhez képest, de áldoznék rá, amennyit tudnék. Hülye azért nem vagyok: nem életmentő kezelésről van szó...

 

3. Dehogy, csak a korábbi válaszodat idéztem! Én nem tudok olyan, hasonló szintű betegséget mondani, amire elcserélném.

 

4. 10%-os halálozásnál nincs az az idióta, aki bevállalná! :)

Ismétlem, nem életmentő beavatkozásról van szó.

 

5. Igen, ez a különbség, de mindkét esetben az önmegtartóztatásról van szó.

Előzmény: macmelon (2676)
macmelon Creative Commons License 2006.04.23 0 0 2677
"Asszem semmi mást nem kéne tenni, mint elhúzni onnan,ahol most élünk....Az összes problémáinktól, a nyavalyáinktól, a rokonainktól, a munkahelyünkről, a kapcsolatainkból."

Miért nem teszed meg?

"Én pl. ha most megtehetném, hogy elhúzzak egy tengerpartra és nagyon minimál életet éljek ott, mindenféle civilizációtól mentesen a kisfiammal, akkor szerintem azonnal megtenném. "

Simán megteheted.

"fölösleges szarral töltjük az időnket"

Ne tedd!

(De komolyan.)
Előzmény: V. Sza (2673)
macmelon Creative Commons License 2006.04.23 0 0 2676
1. Menne sokminden. Mondjuk el lehet adni a kocsit (ha van), lakást, (esetleg vesét).

3. Élethosszigtartó nátha? Tényleg lecserélnéd?

4. És ha 2%? 5%? Vagy 10%?

5. Igen, de a cukorbeteg belehal ha nem teszi meg.
Előzmény: Old England (2672)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.23 0 0 2675
azért ebben van van valami...mármint az új élet elkezdésében.

pár éve külföldön dolgoztam 2 évet...teljesen új élet kezdődött, de a stressz nem volt kevesebb...ám mégis 3 hónap alatt tünetmentes lettem...
aztán hazajöttem, és kezdődött előlről...persze jóval súlyosabb tünetekkel....
Előzmény: V. Sza (2673)
Old England Creative Commons License 2006.04.23 0 0 2674

Én, amennyi keserűséget okozott már ez a betegség, és amennyire megváltoztatta az életemet, biztosan áldoznék pénzt a kezelésre, ha tuti módszer lenne rá. Bárcsak pénzzel (vagy bármi mással) megoldható lenne.

 

Biztos, hogy a civilizáció ront rajta, de a kód sajnos bennünk van, bennünk marad...

Előzmény: V. Sza (2673)
V. Sza Creative Commons License 2006.04.23 0 0 2673

Asszem semmi mást nem kéne tenni, mint elhúzni onnan,ahol most élünk....Az összes problémáinktól, a nyavalyáinktól, a rokonainktól, a munkahelyünkről, a kapcsolatainkból. Egy teljesen új élet, egy teljesen új helyen... Én pl. ha most megtehetném, hogy elhúzzak egy tengerpartra és nagyon minimál életet éljek ott, mindenféle civilizációtól mentesen a kisfiammal, akkor szerintem azonnal megtenném. És a sömi is elmúlna, ebben biztos vagyok.

Amúgy meg lóvét nem áldoznék rá. Egy millát biztos nem. A fájdalmat bírom, végülis megszültem egy kiscsávót, azt bevállalnám. Semmilyen más betegségre nem cserélném fel, ez a sajátom, ez a karmám (hahahaha :)). Hogy miről mondanék le ez a legérdekesebb kérdés, mert ez az amit csak agyban lehet eldönteni. Ha az agyadnak kiadod az utasítást, hogy mostantól márpedig nem eszem sertéshúskonzervet pl. akkor ez működik. A böjttel is így van ez, meg minden más megvonással. Eleink még tudtak élni...igazán, mi meg sok fölösleges szarral töltjük az időnket, ahelyett, hogy minél jobban leegyszerűsítenénk a körülöttünk lévő paraforrásokat.

Előzmény: Old England (2672)
Old England Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2672

1. Pénzben annyit áldoznék, amennyit össze tudnék rá szedni. Ha lenne tuti kezelés, összekaparnék rá párszáz ezer forintot, esetleg egy milliót. Több nem menne.

 

2. A fájdalmat elég jól bírom. Persze ésszerű határokon belül, mondjak ne ájuljak el.

 

 

3. Ezt a kérdést már korábban feltettem, de asszem pont Te válaszoltad, hogy nátha? :)

Erre nagyon nehéz válaszolni, talán a legnehezebb az összes közül.

 

4. Hmmm

Egy mandulaműtétbe is bele lehet halni, ha nem jönnek össze a dolgok. Azt hiszem, vállalnám.

 

5. Nem dohányzom, az alkoholról, könnyűszerrel lemondanék. Krémes, tej, egyebek már keményebb dió, de ha tényleg lenne olyan dolog (maradjunk az ételeknél-italoknál), amiről lemondva egész biztosan búcsút mondhatnék a pszorinak, nem sokáig haboznék. A cukorbetegeknek is muszáj lemondani a cukorról.

Szex, internet stb. más kategória!

 

 


Előzmény: macmelon (2671)
macmelon Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2671
OK, jogos. Akkor legyen így:

A kezelés egy csomó mindenbe kerülhetne. (Továbbra is biztos gyógyulás, és nomellékhatás) Pl.:

1. Pénz. Mennyit adnál? (10Ft-ot nyilván. 10Milla?) Ez persze anyagi helyzet függő is.

2. Fájdalom, kellemetlenség. Nincs mellékhatás, de maga a kezelés rossz. Nagyon rossz. Mennyit vállalnál be.

3. RTH41 kérdése: milyen, szintén élethosszig tartó kellemetlenségre cserélnéd el?

4. Morbid kérdés: tuti a kezelés, de kis esélyel belehalsz. Mondjuk 1%. Vállalnád? Vagy hol van a saját határod?

5. Lemondás. Mindenkinek nehéz valamiről lemondani. Lemondanál-e a tuti gyógyulásért? Miről? Mondjuk beveszed a piros bogyót, és ha soha többet nincs szex, akkor soha többet nincs sömör, de sajnos egyszer hatásos csak. Vagy ha a szex túl nagy ár, akkor mi nem az? No krémes? No cigi? No alkohol? No liszt? No tej? No TV-nézés? No Internet? Mi férne bele?
Előzmény: RTH41 (2668)
macmelon Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2670
Alaposan félreértetted a kérdésem!
Előzmény: bied (2669)
bied Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2669
Kedves Macmelon Szerintem ne is ábrándozz ilyenen. Ma még nem gyógyitható, csak tünetmentesithető Ezt egy veled született hajlam , és bármi betegség előhozhatja. Valami provokálófaktor játszik szerepet. De ha lenne tuti kezelés , szerintem valami belső szervet betegitene meg. Mivel most pont forditva van. Ez egy ördögi kör . Ami jo az egyikre , nem jo a másikra. Most böjtöltem helyre billent a térd és boka püffedés meg a psori. Ezzel csak magamnak bizonyitottam be , hogy nálam az izület és a sömi társbetegség. De a sömi előfog jönni mert én ,én maradtam. Ha lesz tuti kezelés mi már nem éljük azt meg . Vagy nem tudjuk kifizetni a tuti kezelés árát.
Előzmény: macmelon (2667)
RTH41 Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2668
off
A böjt veszélyei
on
macmelon: Hogy mi lenne az a mellékhatás? Jó kérdés:-), akkor így is lehet, hogy mire cserélnéd le?
macmelon Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2667
Némileg új témát felvetve (az előbbi beírás nyomán):

Azon gondolkodtam (és szerintem ez egy jó kérdés), hogy ha lenne egy tuti kezelés, amitől biztosan végeleg elmúlna a pikkelysömöröm, akkor mi lenne az a mellékhatás és/vagy a kezelés alatt elviselt tortúra, amit elfogadnék, amit még éppen hogy, de elfogadható árnak tartanék.

Mit gondoltok, nektek mi lenne?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!