Keresés

Részletes keresés

T-boy01 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 38566

A Grand Hotel Várna karszallagjával minden medencét használhatsz, a parton külön szallaggal lezárt homokos part van hohgy mindig legyen ingyenes napágyad, napernyőd.

Minden itteni szálloda vendége igénybe vehet az all inc mellett előre igényelt (recepción) időpontban tematikus éttermeket, pl Big Fish Restaurant: gyertyafény mellett a parton egy sziklán grillezett halak. Parton all inc poolbár.

Előzmény: Schuco (38564)
stevie-w Creative Commons License 2012.01.16 0 0 38565

Bukaresti városnézés?)) Annál nagyobb szutyok városban még nem jártam, pedig megvolt Szkopje, Podgorica és Szarajevó is.

 

 

Egy kicsit értetlenül állok. Ezeket a városokat azok szokták lenézni, akik az egész Balknánra csak legyintenek, anélkül, hogy vennék a fáradságot és megnéznék maguknak.

 

Az biztos, hogy Szarajevó kivételével egyikük sem turistalátványosság, de -- mivel mindegyikben többször, hosszabb időre is megfordultam -- állíthatom, hogy a "szutyok" jelző sem konkréten (=piszkos), sem átvitt értelemben nem igaz.

 

Szkopje és Podgorica különlegessége, hogy különböző okok miatt, de nem kisvárosok fejlődtek naggyá, ahogy szokásos, hanem eleve annyi emberre tervezték őket, mint amennyi most ott él. (Szkopjét az 1963-as nagy földrendgés után építették teljesen újjá.) Bizton állíthatom, hogy kevés élhetőbb nagyváros van a világon, mint Szkopje! Hatalmas, gondozott parkok, széles sugárutak, optimalizált közlekedési rendszer.

 

Szarajevóban és Szkopjéban külön érdekesség az eltérő kultúrák párhuzamos létezése. Szarajevóban bosnyákok, szerbek és kis számban horvátok élnek együtt, nameg külföldiek ezrei, míg Szkopjéban a macedónok és az albánok alkotnak érdekes várost.

 

A kulturális programok, a hedonista éjszakai élet, a gourmand kultúra mind a három városnak erőssége.

 

Ha valaki pár napot ezekben a városokban tölt, páratlan élményekkel tud feltöltődni. Várost nézni nemcsak ott érdemes, ahol "adja magát" egy Eiffel-torony, egy Tower Bridge, egy Kreml vagy egy Colosseum. Ezek az emblematikus helyek igazából nem túl izgalmasak, ráadásul Párizs, London, Moszkva vagy Róma élményét sem a kötelező turistalátványosságok kiikszelése adja, hanem a város hangulatának, atmoszférájának, kisugárzásának a megtapasztalása.

 

Ilyet pedig nemcsak a világ turista célpontjainak élvonalában lévő Szarajevó, de Podgorica és Szkopje is tud.

 

Bukarest ezekhez képest "vad" hely -- nekem különösen, hiszen nem beszélek románul, miközben szerb-horvát-bosnyák-montenegróiul egész jól elboldogulok (elvileg ez négy külön nyelv, gyakorlatilag egymás filmjeit nem feliratozzák a tévében), bolgár-macedónul szintén.

 

Az igaz, hogy a többi említett városhoz képest Bukarest érezhetően kevésbé ésszerűen tervezett, kevésbé tiszta, közlekedésileg kevésbé kitalált, de az is elképesztően izgalmas hely. A belvárosát gőzerővel újítják fel, aminek eredményeképp meglepő szépségek kerülnek szem elé. A Ceausescu-féle városrész (Piazza Unirii és környéke) "szép" sosem lesz, de a maga orwelli abszurditásával érdekes élmény.

 

Bukarest ráadásul Európa egyik kulturális központja, egy-egy világsztár fellépését, legyen az a Londoni Szimfonikus Zenekar vagy Sting, könnyebb lehet Bukarestben elcsípni, mint Budapesten...

 

Számomra tényleg érthetetlen, hogy valaki, akinek lehetősége volt ezekbe a városokba eljutni, ennyire lenézően nyilatkozzon róluk.

 

Az amerikaiaknak van egy nehezen lefordítható kifejezésük: Get a life! Nagyon szabad fordításban: ébredj fel, és csodálkozz rá a világodra.

 

Előzmény: solozo (38563)
Schuco Creative Commons License 2012.01.16 0 0 38564

t-boy 01!!!

Hamarosan foglalok a Grand Hotel Várnába júliusra!

A neckermannál, és nem egyértelmű, hogy ki mit használhat az üdülőkomplexum területén. 4 szálloda egy nagy parkban, körülzárva eddig ok, de pl aki a grand várnába foglalt az használhatja e a másik 3 szálloda medencéit vagy pool bárjait, vagy a gyerekek a mini aqua parkot a vizi csúzdákat? Mert a necki prospektusban a dolphin marinához teszi a csúzdákat, nem a várnához, meg nem egyértelmű, hogy a wellnest a ami a grand várnában van, azt a többi 3 szálloda vendégek gratisba vagy fizetősen használhatják a wellnest? Ezt azért kérdezem, mert a grand Várna 3 főnek 7 hétnél minimum 20 ezerrel drágább....köszönöm a válaszokat!

Előzmény: T-boy01 (38489)
solozo Creative Commons License 2012.01.15 0 0 38563

Bukaresti városnézés?))

Annál nagyobb szutyok városban még nem jártam, pedig megvolt Szkopje, Podgorica és Szarajevó is.

Előzmény: Pötyi71 (38562)
Pötyi71 Creative Commons License 2012.01.15 0 0 38562

Nekünk jobban bejött a bukaresti városnézéssel egybekötött útvonal. A körgyűrűn többet kavarogtunk, mint a városban. Segítőkészek a bukaresti emberek.

Előzmény: Gzsolo (38561)
Gzsolo Creative Commons License 2012.01.15 0 0 38561

"Bukarestet szerencsére kikerülöd a körgyűrűn, de aki bekeveredett a városba, elmondása szerint órakig nem tudott kikászálódni."

 

Viszont aki a kőrgyűrűn megy az onnan nem tud kikeveredni órákig.

Minden függ az adott időponttól, forgalomtól.

Szerintem mindenki menjen amerre szeretne, amerre a látnivalót várja utána szidhatja magát.

 

www.bulgarianauta.5mp.eu

 

Csak stevie-w -nak, szcientológia nem az én reklámom!

Előzmény: sabbath_hun (38560)
sabbath_hun Creative Commons License 2012.01.15 0 0 38560

Az az igazság, hogy azt a 100km pályát leszámítva szinte sehol nem tudtunk 70 km/h-nál többel haladni, mert település települést ér, ahol illik betartani az 50et (minden tele van traffipaxszal), vagy zsúfolásig tele kamionnal az út vagy szerpentin etc. Bukarestet szerencsére kikerülöd a körgyűrűn, de aki bekeveredett a városba, elmondása szerint órakig nem tudott kikászálódni. Am igazad van, mi odafelé északról mentünk Parajd, Korond, Brassó úticéllal, erre a legszörnyűbb az út. Aki mégis erre megy, mindenképp álljon meg Parajdon a sóbányánál vagy a fürdőnél.

Előzmény: stevie-w (38555)
oktato70 Creative Commons License 2012.01.15 0 0 38559

Köszi!

Előzmény: stevie-w (38558)
stevie-w Creative Commons License 2012.01.15 0 0 38558

Szerinted mikorra készül el a Szófia-Burgas pálya?

 

 

Az idei szezon kezdetére szinte végig kész lesz.

 

http://www.publics.bg/en/news/6704/Government%E2%80%99s_Main_Priority_is_Finishing_Trakia_Highway.html

Előzmény: oktato70 (38556)
stevie-w Creative Commons License 2012.01.15 0 0 38557

A kocsit 1X indítottuk be 1 hét alatt, akkor is lett volna ingyenes busz az Aqua Paradise-ba.

 

 

Ha valaki autóval utazik, annak könnyebb a roppant izgalmas dél-kelet európai kultúrával ismerkedni. Mind a szerbiai-, mind a romániai útvonal páratlan természeti és kulturális csodák szomszédságában halad el, és persze maga Bulgária is felettébb izgalmas hely.

 

A bolgár tengerpart, pláne Napospart/Aranyhomok nem sokat mutatnak meg a valódi Bulgáriából.

Előzmény: sabbath_hun (38552)
oktato70 Creative Commons License 2012.01.15 0 0 38556

Szia!

 

Szerinted mikorra készül el a Szófia-Burgas pálya?

Előzmény: stevie-w (38555)
stevie-w Creative Commons License 2012.01.15 0 0 38555

A romániai útviszonyok borzalmasak (rossz minőségű utak, zsúfolt, nincs autúpálya). Odafelé mi is megszálltunk, de sok értelme nem volt (kb 6e Ft a szálló). Számolni kell 2 román és 2 bolgár útdijjal is

 

 

A román utak akkor rossz minőségűek, ha bekavartok a Kárpátokba, azaz valahol középen vagy északon lépitek át a határt. Nagylaktól az Arad-Temesvár-Pitesti-Bukarest útvonal teljesen tökéletes, mi magyarok csak irigykedhetünk, és Pitesti és Bukarest között van 100 km autópálya is. Viszont a forgalom az tényleg borzalmas.

 

Ha valaki Budapestről (vagy az ország középső vagy nyugati részéből) megy Burgasz környékére, akkor továbbra is a szerbiai útvonal ajánlott, pláne most, hogy tavaly óta is újabb és újabb autópálya szakaszok készültek el. Budapestről most már Szicsevóig végig autópálya visz (leszámítva a belgrádi átkelést), és a bolgárok is mind a két végéről építik a Szófia-Burgasz pályát. Személyautóval a szerb autópálya kb 4000 ft (egy irányban).

Előzmény: sabbath_hun (38552)
stevie-w Creative Commons License 2012.01.15 0 0 38554

Románi felé a legjobb a Bp-Pitesti-Várna útvonal..

 

 

A "legjobb" azért erősen szubjektív. Ha valaki Várnába (vagy Aranyhomokra, Albenába, szóval északra) megy, akkor valóban érdemes Constanta felé kerülni.

 

Viszont ha valaki délebbre megy, a Várna-Burgasz közötti táv -- a terepviszonyok és a forgalom miatt -- további 3 órát jelent. Burgaszba célszerűbb Ruszén keresztül menni.

 

 

15-16 óra reális..gyerekekkel,sok megállással..

 

 

A saját tapasztalataim alapján ebben egy kis optimizmust is érzek :-) Én úgy gondolom, hogy nettó 15-16 óra lehet reális, ehhez jönnek hozzá a megállások, határok...

 

 

Előzmény: oktato70 (38553)
oktato70 Creative Commons License 2012.01.15 0 0 38553

Szia!

 

Mi már többször mentünk,Románi felé a legjobb a Bp-Pitesti-Várna útvonal..mondjuk mi mindíg úgy foglaltunk,hogy vasárnaptól,így hétvégén megyünk és akkor arra jóval gyorsabb a haladás..15-16 óra reális..gyerekekkel,sok megállással..

Előzmény: sabbath_hun (38550)
sabbath_hun Creative Commons License 2012.01.15 0 0 38552

Időben pontosan nem tudom, 16 óra legalább. A romániai útviszonyok borzalmasak (rossz minőségű utak, zsúfolt, nincs autúpálya). Odafelé mi is megszálltunk, de sok értelme nem volt (kb 6e Ft a szálló). Számolni kell 2 román és 2 bolgár útdijjal is és kb 10e Ft a Zefirben a parkoló díj. A kocsit 1X indítottuk be 1 hét alatt, akkor is lett volna ingyenes busz az Aqua Paradise-ba. Ezért gondolkodunk a vonattal való utazáson.

Előzmény: fruju (38551)
fruju Creative Commons License 2012.01.14 0 0 38551

Köszönöm szépen az infót. Nektek mennyi idő volt az út? Milyen volt a romániai szakasz(zsúfolt, tempó, kamionok)?

Mi is augusztus elejére tervezzük az indulást, a hét elején le is foglaljuk ha lesz még hely. Mi úgy gondoljuk, hogy Romániában megszállnánk Nagyszeben környékén. A Neckermann mellett az útisúgó-n is hasonló áron lehet foglalni (tavaly is ott foglaltunk, nagyon rendben volt minden).

Előzmény: sabbath_hun (38550)
sabbath_hun Creative Commons License 2012.01.14 0 0 38550

Mi július legvégén mentünk, autóval, románia felé. A medencék nem fűtöttek, de mi inkább a tengert részesítettük előnyben :). Most is ide megyünk, nekük teljesen megfelelt, de nagyon fogynak a helyek a Zefirben, már csak aug. 8-tól tudtunk foglalni. aki ide indul, mindenképpen a Neckermannal menjen, jelentősen olcsóbb, mint bármely más iroda.

Előzmény: fruju (38549)
fruju Creative Commons License 2012.01.14 0 0 38549

Üdv mindenkinek!  Most szólok hozzá először ehhez a topikhoz. Nyáron készülünk mi is Bulgáriába a Napospartra. 3-4 szálloda (Trakkia, Burgas, NBS) közül 99 %, hogy a Hotel Zefirt válasszuk, mivel jókat hallottam róla (gyerekbarát: gyerekmedence, gyerekcsúszda, van hűtő, közel a part, és nem utolsó sorban nagyon olcsó).

Kedves "sabbath hun", segítenél egy-ké infóban?

Ti melyik hónapban voltatok? A medencék fűtöttek? Autóval voltatok? Merre mentetek?

Mi tavaly voltunk először külföldön nyaralni, Horvátországgal kezdtük, most egy picit messzebbre merészkedünk...

Előzmény: sabbath_hun (38545)
borkasga Creative Commons License 2012.01.14 0 0 38548

Mi is a Zefírbe megyünk aug. elején.

Előzmény: sabbath_hun (38545)
János 2 Creative Commons License 2012.01.14 0 0 38547

T. sabbath_hun!

 

Igen oda-vissza útra vonatkozik az ár. A CITY Starral max. 5 felnőtt utazhat. /két gyerek számít egy felnőttnek/. Annyit még pontosítínom kell, hogy Románián át a hálókocsi ára egy irányba kb 18. euró/fő. Közlekedik hat fős kusett is aminek a költsége kb fele a hálókocsiénak. Közlekedi két ülős kocsi is, bevállalós társaságnak megfelel. Helyjegy rá kb 3 euró.

Burgasba kedden és pénteken, vissza szerda-szombat. Várnába szombat, vissza vasárnap. Ezek természetesen indulási napok az út kb 24 óra.

Egyenlőre ennyi.

Üdv: János

Előzmény: sabbath_hun (38546)
sabbath_hun Creative Commons License 2012.01.14 0 0 38546

2 kérdésem lenne ehhez:

 1. Ez az oda-vissza út árai (merth ha csak oda, akkor erősen húzós)?

 2. Mely napokon indulnak a járatok?

Előzmény: János 2 (38461)
sabbath_hun Creative Commons License 2012.01.14 0 0 38545

Érdekes még, hogy szinte senki nem emliti a Hotel Zefir Beach-et, pedig tavaly, mikor ott voltunk, szinte csak magyarok voltak, olcsó, a parttól 150mre van kb, kaja elfogadható, tiszta.

sabbath_hun Creative Commons License 2012.01.14 0 0 38544

Üdv, a vonatozás engem is érdekelne, 6an megyünk, a MÁVnál csak a vállukat húzgáták, semmi érdemi infóval nem tudtak szolgálni.

Schuco Creative Commons License 2012.01.13 0 0 38543

Sziasztok! Úgy néz ki hogy idén is bulgáriába megyünk, de most az aranyhomokra!!! Írt valaki a grand hotel várnáról valaki? Hol lehetne utána nézni? Köszönöm!

Schuco Creative Commons License 2012.01.13 0 0 38542

Sziasztok! A feleségem nem hiszi el, hogy július 3-9 között jó időt fognánk ki az aranyhomokon! Legyetek szívessek ebben minket megerősíteni!

 

Vahurka1 Creative Commons License 2012.01.13 0 0 38541

Szia.

 

Nálam nem volt okoskodás, elég segítőkészek voltak. Melyik városban volt ez a gond?

 

Akkor maradtatok az Esperantónál? A szállóhelyről szépeket írnak, csak az ellátásról vannak többnyire negatív kritikák (régebbi vélemények alapján 2009-ben a kaja 10-ből 1 pontot kapott)+ a medence elhelyezkedése és a pihenőhelyek csekély száma a gyenge pont.

 

Majd meglátjuk, hogy mennyire változtak meg a szolgáltatók 1 év alatt. Jó nyarat és nyaralás kívánok!

Előzmény: matiiiz (38536)
a.gergely Creative Commons License 2012.01.12 0 0 38540

Szia! Mi jún.5.-től-12.-ig megyünk, ha ott leszünk írok majd infókat.

Előzmény: gemes1 (38465)
glaci75 Creative Commons License 2012.01.12 0 0 38539

Válaszaitokat

 

glaci75 Creative Commons License 2012.01.12 0 0 38538

Sziasztok.

Van valakinek infója a Sveti Konsztantin-on lévő Hotel Dolphin Marina 4*-ról. ( hely, ellátás, stb).

Váloszotokat előre is köszi.

csáki68 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 38537

Köszönöm szépen az ifókat,valószinő eszt válasszúk. Ha még vannak infok szivesen várom öket.Köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!