Keresés

Részletes keresés

SpArKiE Creative Commons License 2003.04.23 0 0 136
Szia!

Nekem túl sok tapasztalatom nem volt, egy mérlegképes végzettséggel kéredzkedtem be egy céghez, gyakorolni. Nem fizetek azért, hogy ott vagyok, de én se kapok lóvét.
Elég gyorsan bele lehet jönni a dologba, és szerintem volt haszna, hogy tanultam. Igaz, a gyakorlás a lényeg, de jó, hogy azért nem kell mindent a számba rágniuk.
Hirdetést elég sokat találsz, ahova könyvelőket keresnek, de oda kell a gyakorlat, anélkül nem vesznek fel, sokszor az sincs, aki betanítson. Valahogy én nem bízom abban, hogy egy kis kínai cége be is tanít és meg is fizeti a munkámat.
Én speciel most azon ügyködöm, hogy "bedolgozzam" magam a céghez, és maradhassak. Aztán regisztráltatás, és saját ügyfélkör kiépítése a munka mellett. De ez nem két hónap.

Előzmény: psycho2lipan (134)
psycho2lipan Creative Commons License 2003.04.16 0 0 135
Élesszük már fel a topic-ot! Olyan jó kis társaságnak tűntetek! VAgy nagyon nem értek rá? :(
Előzmény: psycho2lipan (134)
psycho2lipan Creative Commons License 2003.04.15 0 0 134
Köszi az infot!

Mi a véleményetek ellehet ezzel a papírral helyezkedni? Mert sokan mondják nekem, hogy kurvára semmit sem ér, mert a való élet teljesen más dolgokat hoz...
Mindenesetre én nem milliomos szeretnék lenni ebből mindössze nem a minimálbéren élni. /100-150 nettoba már nem rossz :)/
Várom gondolataitokat!

Előzmény: Bergeron (133)
Bergeron Creative Commons License 2003.04.15 0 0 133
Szia!

Mikor elvégeztem a szakközépet - '93-ban akkor még 5 év tapasztalatot kértek a mérlegképeshez, aztán ez megszűnt egész 2001-ig bárki elkezdhette és úgy tudom hogy az idei évtől újra kell hozzá valami előélet. Ha jól tudom számviteli ügyintéző tanfolyam vagy közgazdasági szakközépiskolai végzettség kell. A tapasztaltról nem tudok semmit, de ha felhivod bármelyik képző céget ők biztos vágják, hiszen ebből élnek - valószinüleg a honlapjukon is fönn van. Ha a cégeknél nincs meg az infó akkor a PM honlapján egész biztos ott van.
BzS

Előzmény: psycho2lipan (132)
psycho2lipan Creative Commons License 2003.04.15 0 0 132
Köszönöm válaszod!
Mint írtad előképzettség&tapasztalat nélkül nem lehet elkezdni. Hát ez elég gáz, mert akkor fősuli/egyetem után még nekiáll valaki? Vagy esetleg előtte végigkell vinni egy másik tanfolyamot is? Tudsz erről bővebbet? Érdekelne ez, mert épp belevágni készültem, igaz nagy kíhívás lenne számomra, dehát így reménytelen!
Előzmény: Antiarmy (131)
Antiarmy Creative Commons License 2003.04.14 0 0 131
Én az Atalanta-ban tanultam (www.atalanta.hu), egész jó volt, rendesek és jól felkészültek voltak a tanárok... 1 kivételével. Pont a számviteltanár volt a legbénább. Aki kozgázos középsuliból jött is okosabb volt nála. Hát igen, aki tudja csinálja, aki nem tudja tanítja...
Nekem sem volt semmi előképzettségem, így az első év elég borzalmas volt, mert szinte semmit sem értettem. Úgy kezdte a tanítást, mintha mindenki konyítana hozzám már valamit.
De egy pár könyv, meg ismerősök beszerzése sokat segített a 2. évben.
Előképzettség+tapasztalat nélkül már úgy tudom sehol nem lehet tanfolyamot kezdeni.
Én lassan belejövök, de még mindig úgy érzem alig tudok valamit. Most jön a mérlegek készítésének ideje...

Üdv.

Előzmény: psycho2lipan (130)
psycho2lipan Creative Commons License 2003.04.14 0 0 130
Kedves Topictagok! :)

Végigolvastam az összes hozzászólásotokat és most így 2003-ban melyik tanfolyamot tudnátok ajánlani(a lehető legjobb tanárokkal), illetve van-e még olyan tanfolyam ahol nem követelik meg az előképzettséget? Az ilyen előképzettség nélküli 2éves tanfolyam véleményetek szerinte elvégezhető egy kezdőnek aki kellően szorgalmas?
A vizsgák letétele után kb. mennyi időt kell szánni a tapasztalatnak(tudom minél több annál jobb, de amivel már ellehet helyezkedni)? Fél év, egy év??

Előre is köszönöm válaszaitokat!

Antiarmy Creative Commons License 2003.04.13 0 0 129
Hát igen, lassan már fél éve...Történt itt sok minden...
A két csaj közül az egyik elment, mert nem bírta a búrámat...Pedig tök normálisan viselkedtem. Mint újonc nem is hordhattam volna fenn az orrom, ám ő mégis úgy érezte, mert nem csicskultam be neki.Még csak mképes tanfolyamra járt (jár), nekem meg már megvolt a papír, 1,5 évvel fiatalabb volt, mégis az hitte, ő a főnököm. Hát nem :-)
Na, mind1. A többiekkel nagyon jól kijövök.
Kerestünk a helyére valakit, de nem igazán jöttek szimpik. Így én vettem át a számlázást is...
Van 8-9 kft.-m, bt.-m, 5-6 egyéni v.-óm.Nagyjából bírom őket.
Nettó 80-ért...Még a rohadt bérletet se fizetik ki, úgyhogy kénytelen voltam diákmatricát vásárolni, de pssszt!
Másoknak hogy megy? Fizetés, egyéb juttatások, szakmai fejlődés, stb...
Üdv!
Előzmény: SpArKiE (128)
SpArKiE Creative Commons License 2003.04.09 0 0 128
Antiarmy,

már jó ideje ott dolgozol. Most mi a tapasztalatod? Beváltak az elképzeléseid?

Sparkie

Előzmény: Antiarmy (125)
Bergeron Creative Commons License 2002.11.25 0 0 127
Ha jól tudom közvetlenül nem adnak pénzt a fodrásznak vagy autószerelőnek sem, a mester azért vállalja el az oktatást mert ingyen dolgozik neki a tanonc. Ha mindenhol 1000 forintos óradijjal képeznék a fodrászokat vagy autószerelőket akkor nemigen lenne ennyi belőlük.
Előzmény: Hkoala (126)
Hkoala Creative Commons License 2002.11.22 0 0 126
Ez ugyanaz, hogy a fodrásznak, autószerelőnek stb. is fizet a tanonc, hogy engedje tanonckodni...
Előzmény: Bergeron (123)
Antiarmy Creative Commons License 2002.11.21 0 0 125
Ja,igen dolgoztam nekik,és örültem,hogy még fizethetek is:-).
Előzmény: Bergeron (123)
Antiarmy Creative Commons License 2002.11.21 0 0 124
Hát,ilyen az élet...Szerintem nem gázos a betanítás, hamarosan már kapok saját cégeket,meg asztalt,szgépet,stb.Csak bele kell jönni.Mi számlakészítéssel is foglalkozunk,úgyhogy azt is meg kell tanulnom.A könyvelőprogram (Novitax)olyan,hogy felajánlja a kontír-tételt, neked szinte gondolkodnod sem kell.A főnökeimnek(két 31 éves srác) jól megy, az egyik kollégám 1 éve van ott N 100-at kap.Remélem nekem is csurran-cseppen majd valami.Minél előbb.
Ennyit tudok most mondani,üdv.
Előzmény: Bergeron (123)
Bergeron Creative Commons License 2002.11.19 0 0 123
Húha ez elég gázosan hangzik:-((
Ezek szerint dolgoztál az irodában és fizettél nekik óránként 1000 Ft-ot???
Ez a másik hely sem semmi... főállásban 8 órát dolgozol? Kezdem érteni miért megy jól a tapasztalt könyvelőkenek, vagy tényleg annyira macerás a betanitás?

Előzmény: Antiarmy (122)
Antiarmy Creative Commons License 2002.11.18 0 0 122
1000 Ft-ot óránként(mikor én jártam oda épp felemelték 1500-ra, nekem még nem).Annyit mentem amennyit úgy éreztem,hogy kell.30-40 órát voltam egyébként.
Most már találtam egy helyet, itt be is tanítanak,jan-tól jelentenek be(min.bérre),addig nettó 50-et kapok aztán olyan n 65 körül.Ez van.
Üdv.
Előzmény: Bergeron (121)
Bergeron Creative Commons License 2002.11.18 0 0 121
Szia!
Nekem van ugyan állásom, igaz nem könyvelés, de néztem a mérlegképeseknek szánt álláshirdetéseket és próbáltam fölhivni őket, eddig 0 sikerrel.
Beszéltem egy kolegával aki elmondta, hogy nem hajlandó többet mérlegképessel szóba állni mert miután betanulnak kb egy év mulva mindjárt otthagyják és kezdheti elölről inkább fölvesz olyat akinek csak középfokuja van. Meg tudom érteni mert nekem is valami ilyesmi a tervem...
Ha valaki már dolgozik megirnátok hogy kb. mennyit lehet kérni kezdőfizetésként?
Te mennyit fizetsz annak a könyvelőirodának?
Előzmény: Antiarmy (120)
Antiarmy Creative Commons License 2002.10.31 0 0 120
Nem tudom,hogy aki már végzett figyelemmel követi e rovatot,de azért megkérdem,h miután elvégeztétek a sulit,mennyi idő alatt sikerült állást találni?
Nekem már 2 hónapja nem megy,mindenütt a gyakorlatot hiányolják,pedig van 2 hónapom:)...
Fizettem egy könyvelőirodának,hadd gyakoroljak náluk...Szóval,nálatok mia ahelyzet?
Köszi
Aranymálinkó Creative Commons License 2002.07.08 0 0 119
Nagyvállalatnál tényleg nincs szükség annyi mérlegképesre, ahányan elvégzik (vagy ahánytól megkövetelik) a tanfolyamot. A folyamatokat általában úgy szervezik meg, hogy egy-egy ember csak egy részterületet intéz - pl. a tárgyi eszköz nyilvántartó soha nem fogja látni vagy kezelni a vevő/szállító folyószámlákat vagy az ÁFA bevallást. Ettől eltekintve, sokan nekirugaszkodnak, mert ettől remélik az előrelépési lehetőséget vagy az állásuk megtartását.

Ha kisebb cégnél vagy (vagy könyvelőcégnél), akkor tényleg fel tudod használni a mérlegképes ismereteket, de nem is lesz elég, amit a tanfolyamon tanultál. Erőteljesen hozzá kell tanulni a munkaügy+bér+TB vonulatot.

A kontrolling területen általában megkövetelik az egyetemi / főiskolai végzettséget, nem elég a tanfolyam.

Előzmény: belville (116)
antiarmyka Creative Commons License 2002.07.05 0 0 118
Köszi az infót,majd ha szeptemberben sikerült elhelyezkednem,akkor tájékoztatok mindenkit a részletekről.
Amúgy meg mindenkinek sok kitartást,és sikert,el lehet végezni!
Üdvicsek
Előzmény: belville (116)
Bergeron Creative Commons License 2002.07.05 0 0 117
Szia!
Köszi a gratulációt!
Amit a 2 éves határidő feloldásáról irtam attól a lánytól halottam akit behivtak szóbelire aztán felülvizsgálták az irásbelijét aztán szigoritotton megbuktatták - tehát eléggé el volt havazva szegény.
Az ottani tanfolyamvezető mondta neki a sikertelten vizsga után és úgy tudta, hogy mindenkire vonatkozik.
Szerintem neked nem lesz rá szükséged, de azért a stresszt oldja, ha úgy mész oda, hogy tudod, hogy van még esély...tehát azt mondom hogy akár a 8. vizsgára is bejelentkezhetsz de aztán ne rám hivatkozz ha odamész nyolcadszor és mégsem ;-)
Előzmény: belville (115)
belville Creative Commons License 2002.07.05 0 0 116
szióka,

az az igazság, hogy nagyon sokat számít az elhelyezkedésnél az, hogy mennyi gyakorlatot szereztél már. Legyen ez középszinten, akár felsőbb szinten. Én emlékszem, mikor megszereztem a középfokú könyvelőit, és állást kerestem, nem találtam semmit, mert nem volt gyakorlatom, így kezdhettem recepciósként:-)))
De most már könyvelő vagyok, s egy jó pár éve vagyok pénzügy-számvitel területen, de bevallom őszintén, utálom! Ha valaki középszinten van, akkor hihetetlen unalmas az egész. Sokszor előírják, hogy kell a mérlegképes könyvelői végzettség a munkához, nekem is előírták, nem volt, helyette volt gyakorlatom, s felvettek. Ellenben a munkámhoz nem kell a mérlegképes vizsga, dögunalom az egész, hasonló egy kicsit az adatrögzítéshez, ami köszönhető annak, hogy legtöbb helyen már gépesítve van a könyvelés...
Ne haragudj, hogy így szidom ezt a szakmát, nem akarlak elijeszteni tőle, mert ha megcsináltad ezt a tanfolyamot, akkor valószínűleg Téged érdekel is:-)) Ha valaki azért felsőbb szinten csinálja, főkönyvelő, akkor azért az érdekesebb, de hát az odáig vezető út elég hosszú, és rögös:-))

Ha valahova be tudsz jutni, akkor érdemes a kontrolling területet választani, ez egyre jobban terjedő szakma, és legalább érdekesebb, mint a könyvelés...

Én a jelenlegi fizetésemről burkoltan annyit mondhatok, hogy jóval 100 nettó felett vagyok, egyenlőre még mérlegképes nélkül(a számvitel vizsgám hiányzik), de gyakorlattal a hátam mögött.

Remélem azért szolgáltam hasznos infókkal:

üdv:
belville

Előzmény: antiarmyka (114)
belville Creative Commons License 2002.07.05 0 0 115
Szia Bergeron,

először is szívből gratula az eredményedhez, gondolom egy nagy kő esett le a szívedről, hogy már nem kell többet ezzel foglalkozni:-)

Amit pedig írtál a feloldásról:
ez komoly? És kikre vonatkozik, csak azokra, akik most kezdték el, vagy azokra is, akik még a régi rendszer szerint nyögik a vizsgaterheket?
De gondolom ez a feloldás még nem jogosít fel
mondjuk egy 8. számvitelnek való nekiugrásra, vagy igen?:-)))

belville

Előzmény: Bergeron (111)
antiarmyka Creative Commons License 2002.07.05 0 0 114
Sziasztok!
Nekem tegnapelőtt,szerdán délben volt az uccsó vizsgám,úgyhogy a nyár után már állhatok is munkába.
Összesen 2-szer buktam,1szer szvitelszervből,idén februárban pedig a brutális számvitelből.Aztán májusban az is sikerült,sokkal könnyebb volt.
Nem is tudom milyen könyvől tanultam a szvitel vizsgára,mert csak fénymásolt lapjaim voltak,de a tanár valami lila könyvet mutatott,abban ki van dolgozva mind a 60(A+B)tétel.
Így utólag nem is volt olyan nehéz,persze azért szóbelin nagyon izgultam.A tanárok,felügyelők korrektek voltak.Én az Atalantába jártam,mindenkinek tudom ajánlani.
Apropó,aki már elhelyezkedett,milyen nettó fizuval kezdett?
Köszike,mindenkinek sok sikert!!
Hkoala Creative Commons License 2002.06.28 0 0 113
Perfekt kiadású:
Éva Katalin - Kovácsné Soós Piroska
Számvitel-elemzés I-II.
(a sorszáma 021-I/2001 és 021-II/2001)

Előzmény: szerencsefel (112)
szerencsefel Creative Commons License 2002.06.28 0 0 112
Lenne egy kérdésem azokhoz, akik már túl vannak a számvitel vizsgán. Ti melyik könyvből készültetek fel? Ugyanis nekünk csak számvitelből vagy 6 db könyvet ajánlottak. A vizsgáig nem lesz időm mindet megtanulni. Melyik a legjobb?
Bergeron Creative Commons License 2002.06.26 0 0 111
Köszi szépen! Valamit még elfelejtettem leirni, azt halottam az irodában, hogy állitólag feloldották azt a korlátozást, hogy max. 2 évig lehet lerakni a hiányzó vizsgákat. Gondolom ez sokaknak megkönyebbülést jelent, nekem is utolsó lehetőségem volt a régi szabályozás szerint.

Előzmény: ambrozia (110)
ambrozia Creative Commons License 2002.06.24 0 0 110
Gratulálok! Most már tényleg túl vagy az egészen és az a lényeg!
Azt az ellenőrzést meg tessék megtanulni! ;-) (Csak vicceltem!)
Előzmény: Bergeron (109)
Bergeron Creative Commons License 2002.06.24 0 0 109
Sziasztok!
Ha van türelmetek végigolvasni, itt van a happy end:
Odamentem szóbeli vizsgára azzal a biztos tudattal, hogy átmentem az irásbelin, bementünk a terembe ahol bemutatták a bizottságot.
Fölállt a helyi Perfekt igazgató és mondja , hogy néhány hallgatónak szigoritott vizsgán kell részt vennie, úgyhogy azok maradjanak és húzzanak számvitel tételt és ha sikerült megvédeni az irásbeli dolgozatukat akkor folytathatják a szóbeli vizsgát, ellenkező esetben ujra kell irni a számvitel gyakorlati 1 vizsgát.
Gondoltam magamban milyen jó, hogy én már ezt elintéztem... de mit hallok elsőként az én nevemet olvassák. Kicsit megrökönyödtem, mert nem erről volt szó, de ilyenkor már végképp nem lehet visszakozni, húztam hát egy tételt.
Szerencsére két lány volt előttem és ahogyan elvették és mutatták a cédulákat, lehetett látni, hogy nem nagyon keverték össze a tételeket, igy sikerült az 5.-öst megszereznem amit még át is néztem otthon.
Elsőként mentem vizsgázni a kérdező tanár és a vizsgaelnök is szerencsére elég elnéző volt. A számviteli zárlat és nyitásról kellett beszélnem, meg az eredménykimutatás fajtáiról túl sok kontirózás nem volt benne, azon elcsúsztam volna, úgyhogy megkaptam a kettest... ekkor már kezdtem azt hinni, hogy elsőre sikerül a szóbeli vizsgám, magabiztosan mentem az ellenőrzés és a jog tételért, annak ellenére, hogy ezekből a tárgyakból szinte nem is készültem.
Az ellenőrzés tétel nem tünt nehéznek a vásárolt készletek ellenőrzéséről kellet beszélnem, meg az ellenőrzés módszerei..valami ilyesmi. Szépen elkezdtem mondani, de a tanár nem elégedett meg ennyivel. Kérdezgetett, én meg válaszolgattam. Ekkor még mindig azt gondoltam, hogy nem lesz probléma, mert érzésem szerint elég sok mindent tudtam a tételből biztam benne hogy a kettes már megvan. Aztán kérdezett valamit ami nem is volt része a tételnek, nem tudtam, ekkor mondta, hogy ha fel tudom sorolni az ellenőrzési rendszer részeit akkor kettest kapok ha nem akkor találkozunk novemberben. Sokkolt a dolog, úgyhogy ez sem jutott eszembe igy aztán 1-est kaptam.
Ekkor már ujra elbizonytalanodtam gondolkodtam mi lesz a joggal, de a tanár megmentett.
Az előttem levő lánytól azokat kérdezgette javitókérdésként ami az én tételem kulcskérdése volt (vagyonátruházási szerződések) , úgyhogy 4-est kaptam nála.
Ennek ellenére lógott az orrom mikor kijöttem a teremből. Végiggondoltam a helyzetet, próbáltam optimistán fölfogni, végül is rosszabbul is járhattam volna.
A többi hallgatókkal beszélgetve megértettem az ellenőzés bukás okát is, ugyanis mindenkinél akit ez az ellenőrzés tanár tanitott a tanfolyamon volt egy kis cetli a mentőkérdésekkel amiket tőlem is kérdezett korábban. Az volt nála az evidenicia, ha ezt valaki nem tudja akkor nem érdemli meg a kettest se...
Ahol én jártam ott is volt ilyen mentőkérdés lista, csak ott más volt a tartalma :-(((
Átmentem az irodába érdeklődni, hogy most mi a teendő, de nem volt ott akivel beszénem kellett volna, igy visszamentem a vizsgázók közé. Itt halottam hogy azok közül akik szigoritott vizsgára mentek számvitelből egyedül nekem sikerült. Volt köztük olyan is akinek elégségesre értékelték a dolgozatát korábban, ki is küldték az értesitőt a sikerült vizsgáról, de a bizottság felülbirálta, szigoritottra küldték az pedig nem sikerült szegénynek... Volt még egy másik hallgató akit szintén megbuktattak ellenőrzésből, vele is beszélgettem kicsit ez is oldotta a feszültséget.
Kb délig vártam, de az emberem csak nem akart visszajönni, de csodák csodája odajött hozzám a vizsgaelnök - elég depressziósnak tünhettem, hogy felkeltette a figyelmét,- egy idősebb aranyos nagymamakorú tanárnő volt aki a Közgazdasági Szakközépben tanit, mint később kiderült, - és kérdezte, hogy ebédeltem-e már. Mondtam, hogy még nem. Erre ő, hogy gyorsan egyek valamit és ha az utlsó vizsgázó is bement akkor menjek be én is és húzhatok még egy tételt ellenőrzésből.
Rögtön jobb kedvem lett, gyorsan elkértem a listát a mentőkérdésekről és belemélyedtem. Ezúttal a adóellenőrzésről kellett volna beszélnem, valamit tudtam de a végén, ahogy korábban is a tanár elővette a kérdéseit mivel most tudtam a választ igy átengedett, azzal a feltétellel hogy a szivemre tettette a kezem és megigértem, hogy megtanulom az ellenőrzést.
Nagy kő esett le a szivemről, ennek ellenére, mikor kijöttem a vizsgáról úgy éreztem, hogy kifacsarták az agyamat.
Hát ez van, nagyon örülök hogy megvan végre, bár még mindig néha azon kapom magam, hogy nézegetem a könyvesboltok kirakatát, hogy milyen könyvet kellene megvennem a vizsgára, csak aztán esik le, hogy ja már nem kell...
Bocs a hosszú leirásért, sok sikert mindenkinek a következő vizsgához!!!
Előzmény: szerencsefel (108)
szerencsefel Creative Commons License 2002.06.12 0 0 108
Gratulálok. Bárcsak már én is itt tartanék!
Előzmény: Bergeron (105)
Bergeron Creative Commons License 2002.06.12 0 0 107
Köszönöm! Ez volt az utolsó esélyem, most vizsgáztam ötödször...jó volt az időzités.
Előzmény: ambrozia (106)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!