Szándékosan több élesztőt használtam a kelleténél, hátha jobban megkel. / 2dk-t /. Sütés elött fél órával néztem meg, de még alacsonynak találtam, s a napon próbáltam még keleszteni. Akkor éreztem az üst oldalán, hogy fűt, de az is lehet, hogy nem eléggé. Köszi.
Elvileg az élesztő mennyiségével tudod szabályozni. Talán rövidebb ideig keleszt a gép, vagy alacsonyabb hőfokon. Kelesztés közben szükséges az élesztő számára a langyos felfűtés, esetleg próbáld ellenőrizni, hogy jól fűt-e. Csak persze az a gond, hogy kelesztés közben a fedő nyitogatásával is vigyázni kell, mert attól is "megfázhat" az élesztő.
Van egy olyan trükk is, hogy a plexitetőt alufóliával letakarni (de csak a plexit és nem a szellőzőnyílásokat, ugyanis a tervezett belső légáramlást nem szabad akadályozni). Ez a hősugarak visszaverésével, gátolja az energia elszökését, jó esetben a kenyér tetejének behorpadását is, a sütés folyamán.
Van-e valakinek LIDLs SILVERCREST SBB 850 A1 gépe ? BIFINETT 1171-es felirattal is árulták.Gondom az vele, hogy nem tudok vele olyan szép kenyeret sütni, mint a HM- 1300 al.
Sűrűbb, laposabb lesz benne a kenyér. A receptfüzetében található receptekben zömmel rétes lisztes leírások vannak. Próbáltam BL-80 as liszttel és TK liszttel kenyeret sütni, de szánalmasra sikerült. Az arányok pedig a HM-1300 hoz beváltak. / 40 dk BL-80, 16 dk TK és 3.1 dl víz + a többi belevaló / Ha valakinek van pozitív tapasztalata aLIDLs géppel, szívesen vennék tanácsot, vagy olyan receptet ami nem csak rétes lisztet tartalmaz.Köszönöm.
Hibajelenség a következő: motor szabadon forog, de nem hajtja a tengelyt, tengely kézzel átforgat6ó.
A kb 20 csavar (alulról-felülről, kívülről-belülről) kicsavarozása után örömmel nyugtáztam, hogy semmi kopásra hajlamos fogaskerék nem adta + magát (mivel nincs is) benne. Éxíjas a drágám..ez nem tudom, mennyire szokványos..az ugrott le. 1. visszarakás, és a 20 csavaros összeszerelés után -természetesen- ledobta még 1*, de az újabb beavatkozásra már siker a válasz...:-)
..aztán j5t a mosógép szivattyúja..csupa öröm az élet..:-p
A boltban a zsemlemorzsák (kenyérmorzsák, panírmorzsák) onnan származnak, hogy a pékség az el nem adott kenyeret visszavizsi, és a hülő kemencébe beteszi kiszáradni, majd darálja, csomagolja. Ez eddig egy állítás.
A zsemlemorzsák döntő többségére rá van írva, hogy tartalmaz szóját.
Izé... a kérdést már fel se merem tenni...
Szóval mindennapi betevőnkben (amit nem otthon sütünk persze) szója van???
Járulékos kérdés:
Ha az élelmiszereken fel kell tüntetni az összetevőket, akkor a kenyéren miért nincs? (Kivéve multi előrecsomagolt.)
Ezt a kenyérsütőt nézegetem most: Moulinex OW 502030. Tudtok válaszolni pár kérdésre?
Ez lesz az első gépem, eddig csak két (szerintem elég vacak pl tescós) kölcsöngéppel próbálkoztam. Kb fele-fele arányban sütnék a gépben és a sütőben. Van esetleg valami panasz a sütésre? A köcsöngépek rettenetesen hangosak, éjszaka, társasházban nem csak a csipogás zavaró. Ez milyen hangosan dagaszt? Kisebb adag tésztákat is rendesen összedolgoz? Érdemes ennyit áldozni rá, vagy nem jobb ennyivel?
Azt azért nem mondanám, hogy "arra való", hiszen több, alapprogramon készítendő kenyér receptjénél megjegyzik, hogy "vagy gyors programon".
Gondolom, a különbség max. az, hogy a sütőporos stb. kenyér lesz, gyors progin készítve is tökéletes, tökéletesebb, mint pl. az élesztős "normál" kenyér:-)
Olyan a gyors progi (kis túlzással), mint a gyors mosás a mosógépen, vagy mint amikor kevés az időd és csak úgy kutyafuttában összecsapod a sütit: gyúrod, keleszted, pihenteted stb., csak éppen nem annyi ideig, mint máskor vagy mint amennyit a recept ideálisnak tart. A sütit meg lehet enni, de mindenki érzi, hogy hááát.... tudod te ezt jobban is, jó is, finom is, el is fogy, de valahogy mégsem az "igazi":-)
Az alapkenyér nálunk a 400gr fehér+160gr teljesk. Ezt alapprogin készítem, de ha "vészhelyzet" (kevés időm) volt, gyorson csináltam (1.50 perc ha jól emlékszem), nem volt gond az ízében, állagában se nagyon... talán nem annyira "kidolgozott, mint a hosszabb alapprogin. Egyébként a használatiban több recept után is szerepel zárójelben, hogy "gyors programon is..."
Csak akkor használom a teljesk. programot(elég sokszor), ha a lisztek arány eltér a fent írt "alapkenyerünk"-ben alkalmazott mennyiségtől.
ahogy elsőre is írtam : hívd fel Őket, hogy van-e, lesz-e... ha GRX-ben nincsen akkor Aldi. Ott szokott lenni, ha nem látsz érdemes megkérdezni melyik boltban lehet...
Nem sok:-) Gondolom, hogy percben mérhető különbség van a programon belüli, egyes fázisok (keleszt, dagaszt stb.) között. A sima gyors progi főleg akkor jó, ha sürgősen kell a kenyér, nincs elég időd kivárni az alapprogin sült kenyeret. Ha jól emlékszem, pl. a Kenwood valamelyik gépén (40-50ezres árkategória körül) van "Rapid bake expressz" program, amivel akár 59 per alatt süthetsz kenyeret, ehhez képest a sima rapid vagy gyors progi 110 perce már "csúcs":-):-):-) Nekem a gyorssal is sikerül a kenyér, de ritkán használom, mert azért mégiscsak az alappal (ill. a hosszabb időtartamú egyéb progikkal) készült kenyér az igazi!
Ezt a gépet csak az Aldiban tudom beszerezni vagy a grx.hu-n? Nem nagyon találtam a neten mást. A grx.hu-n kicsit sokallom a szállítási díjat, az Aldi meg még véletlenűl sincs a környékünkön.
Fél éve én is pont e két típus között hezitáltam. Aztán az aldisra voksoltam ( 3 év a gari nem 5, bocsi blaze73), amiből az első 3 hónapban nem javítás hanem rögtön csere van. Ez biztos mert 1 hónap után cseréltem mert észrevettem egy pötty "pattanást" a teflonon. Az üstre, lapátra nincs külön garancia de egyben az egész gépet kicserélték. Sőt nem kell feltétlenül ugyanabban az üzletben amelyikben a vásárlás történt. Itt 3 Aldi bolt van a városban. Egyikben vettem, a másodikban érdeklődtem a cseréről, a harmadikban pedig cseréltem mert már csak ott volt készleten. (amit a reklamáció helyén derítettek ki körbetelefonálásal).
Pár héttel később az anyukám Hausmeistert vett, így azt is kipróbáltam. Mindkettő jól keleszt, szépen süt. Viszont az aldis üstjének a fala pár centivel magasabb, ( mindkét gép 2 lapátos) a menü és a gombok feliratai magyarul vannak, míg a Hs-en ha jól emlékszem angolul,
Jaj, igen..abban segítsen már valaki, kérem, hogy mi a különbség a gyors és a rapid program köz5t?
Majd' 1 évtizednyi kenyérsütés után azt hittem, nem okoz gondot, hogy nics haszutmagfor(Mz/X után) a géphez, de a sima gyors gyakorlatilag használ6atlan.