Keresés

Részletes keresés

belville Creative Commons License 2003.06.25 0 0 152
köszönöm szépen, majd jövő héten informálok, hogy mi volt!
üdv:belville
Előzmény: Antiarmy (151)
Antiarmy Creative Commons License 2003.06.24 0 0 151
Sok sikert!
Előzmény: belville (150)
belville Creative Commons License 2003.06.24 0 0 150
Kedves Bergeron,

köszönöm szépen a választ, és a bíztatást, remélem tényleg nem vallok kudarcot:-))) Nagyon tanulok ám:-) Megvettem a három kék könyvet, amiben össze vannak foglalva a szóbeli tételek, és szerintem az elég lehet a vizsgára, főleg, hogy azt mondták, hogy egy délelőtt alatt lezajlik a vizsga, bár nem tudom, hogy akkor hány perc jut egy emberre!
Az érdekes viszont az, hogy azt mondták a Perfektnél, hogy a vizsgabizonyítványt majd csak egy hónap múlva adják, mástól is hallottam viszont, hogy már rögtön a vizsga után megkapták.
Mondjuk ha sikerülne, és rögtön megkapnám, nagyon boldog lennék, és hatalmas kősziklákat hagynék ott a teremben:-))))
Jövő hét vége fele megyek, ha jól mondják a Perfektesek, mert még nem küldtek értesítőt, de mivel a névsor végén kullogok, így a vizsgán is ott fogok, remélem, mert a munkahelyemen meg pont a hóvégi zárásba csöppenek bele, úgyhogy agyilag lehet, hogy teljesen le leszek amortizálva, de addig is küzdök a könyvekkel:-)
Ha lesz eredmény természetesen írok!

Üdv:belville

Előzmény: Bergeron (149)
Bergeron Creative Commons License 2003.06.23 0 0 149
Szia Belville!

Gratulálok a vizsgádhoz, most már biztosan minden simán fog menni! A szóbelin szerintem már nem lesz gond azt hiszem leirtam az élményeimet korábban... egyedül az ellenőrzéssel volt gondom mert nem tudtam a tanár kedvenc kérdéseit de a vizsgaelnök kérlelésére végül átengedett. Szóval komolyan nincs mitől félni. Ha még nincs szóbeli tételed akkor nekem megvan a számvitel tételek a Perfekt kiadásában csak szólj, hacsak nem változtak azóta. A kerekités valahogy furán zajlik mert a bizonyitványban csak két jegy van nem is igazán értettem, de a bizonyitványt mindjárt odaadták a vizsga után. Volt egy ebédszünet és utána bizonyitványosztás. Egyébként ha nem kapod meg rögtön akkor sincs nagy gond, mikor munkát kerestem sehol sem kérték hogy mutassam, elég volt hogy ráirtam az önéletrajzra.
Sok szerencsét a szóbelihez - irj ha megvolt!

Előzmény: belville (139)
Antiarmy Creative Commons License 2003.06.16 0 0 148
Olvasd el az én itteni történetemet, nekem sem volt könnyű, de most már minden megy rendben. (volt egyhavi félévi prémium is...)
Előzmény: Allians (142)
aamen Creative Commons License 2003.06.16 0 0 147
nezz be a konyvelo listara ( https://openforum.hu/mailman/listinfo/akta ), ott valamikor mostanaban jelentkezett valaki kezdo merlegkepes, es asszem talalt is munkat nullszaldos verzioval, tehat fizetest ugyan nem kap, de nem is kell fizetnie hogy gyakorlatot szerezhet.
de ilyen hozzaallassal, hogy este haza kell menni, hat, nemtom...
Előzmény: Allians (146)
Allians Creative Commons License 2003.06.16 0 0 146
Ilyen tényleg létezik? Tényleg van aki így elvállalna engem? És kb mennyit kérhetnek havonta?
Lehet hogy még szerencsém is lesz és van aki épp kezdő könyvelőt keres...
Előzmény: aamen (145)
aamen Creative Commons License 2003.06.16 0 0 145
"Nekem nem férne bele az életembe a város másik fele, hiszen onnan ha hazaérek kb fél7re, akkor nekem már rendszeresen más elfoglaltságom van,"

ja.
akkor jard korbe a kornyekbeli konyveloirodakat, mondd el, hogy neked estenkent dolgod van, aztan kerdezd meg toluk, hogy mennyit kernek toled, amennyiert hagynak dolgoznil, betanitanak. amelyik a legkevesebbet keri, annal helyezkedj el.

Előzmény: Allians (144)
Allians Creative Commons License 2003.06.16 0 0 144
Én nem akarok később kuncsaftok, nem akarok céget sem alapítani, egyszerüen csak egy sima beosztott szeretnék lenni.
Nekem nem férne bele az életembe a város másik fele, hiszen onnan ha hazaérek kb fél7re, akkor nekem már rendszeresen más elfoglaltságom van, ami igazából az életem, és azt nem tudom feladni.
Előzmény: aamen (143)
aamen Creative Commons License 2003.06.16 0 0 143
"Olyan nagyok az én igényeim, hogy nem találok semmit? :-( "

igen.
kezdo konyvelo igenis legyen hajlando elmenni a varos masik felebe, neaggyisten, egy masik varosba is akar.
aztan ha mar nem kezdo konyvelo, akkor eljonnek hozza a kuncsaftok a varos masik vegebol is...

Előzmény: Allians (142)
Allians Creative Commons License 2003.06.16 0 0 142
Sziasztok!
21 éves vagyok, tavaly év végén végeztem el a mérlegképest, és január óta keresek állást.
Egyszerűen kilátástalannak érezem a helyzetet.
Én egy olyan munkát keresek, ami nem a város másik oldalán van, max kb 5ig van a munkaidő, és kb 60-70ezer foritot fizet nettóban.
Olyan nagyok az én igényeim, hogy nem találok semmit? :-(
Nincs gyakorlatom, abszolut pályakezdő vagyok. De így meg pláne nem kellek senkinek.
Ti mit gondoltok? Az én hibám hogy nem találok munkát, az igényeim miatt, vagy mi a gond?
Kezdem úgy érezni hogy egy pancser vagyok. :-(
belville Creative Commons License 2003.06.10 0 0 141
Szia ambrozia,

nagyon kedves Tőled, hogy válaszoltál, hát persze, hogy nem baj:-))) Lehet, hogy úgy vannak vele, hogy aki már átment a számvitel-elemzés írásbeli tűzkeresztségen, akkor azzal már nem is kegyetlenkednek tovább?:-))? Jó lenne, mert már túl akarok lenni az egészen és birtokolni azt az oklevelet:-))) És a kerekítések hogy mennek, esetleg arról tudsz infót? Mert az ellenőrzésem 4-es, és a számvitelem 3-as lett, ami ugye 3/4, tehát nem tudom, hogy mi alapján kerekítenek, lehet, hogy a szóbeli is nyom a latban?
Te hol is vizsgáztál? Mert én a Perfektben, és ott azt mondják, hogy a szóbeli után egy hónappal adják ki az oklevelet. De jó Neked, hogy túl vagy már rajta!

belville

Előzmény: ambrozia (140)
ambrozia Creative Commons License 2003.06.10 0 0 140
Nem baj ha én is válaszolok? :-) Nálunk a szóbeli vizsgán már nagyon rendesek voltak, senkit sem húztak meg. A bizonyítványt pedig rögtön a vizsga után megkaptuk. Nálunk mindenkinek előre ki volt állítva, csak a vizsgaeredményeket írták be akkor. :-)
Előzmény: belville (139)
belville Creative Commons License 2003.06.10 0 0 139
Szia Bergeron,

mivel a tavalyi októberi, és a mostani februári vizsgákra munkahelyi kavarok miatt nem tudtam elmenni, a májusi vizsgára elmentem, és előtte jól felkészültem, és képzeld múlt héten tudtam meg az eredményt, 73 ponttal hármast kaptam, komolyan mondom sírtam az örömtől!
Viszont olyan kérdésem lenne Hozzád, mint már végzett mérlegképes könyvelő:-), hogy mennyire szigorúak a szóbelin a vizsgáztató tanárok, és hogy a bizonyítványt jóval később, vagy szóbeli vizsga után rögtön a kezedbe nyomják?

belville

Előzmény: Bergeron (109)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.12 0 0 138
Kezdő, ill. kis gyakorlatú könyvelők önállósodásához segítséget kaphatsz a Tájékoztatások címszó alatt:
Katt ide
ambrozia Creative Commons License 2003.05.01 0 0 137
Sikeresen túlestem rajta! :-))) A héten voltak a szóbeli vizsgák. Olyan jó már túl lenni rajta. Most már csak nekem is gyakorlatot kellene szereznem.
Előzmény: ambrozia (103)
SpArKiE Creative Commons License 2003.04.23 0 0 136
Szia!

Nekem túl sok tapasztalatom nem volt, egy mérlegképes végzettséggel kéredzkedtem be egy céghez, gyakorolni. Nem fizetek azért, hogy ott vagyok, de én se kapok lóvét.
Elég gyorsan bele lehet jönni a dologba, és szerintem volt haszna, hogy tanultam. Igaz, a gyakorlás a lényeg, de jó, hogy azért nem kell mindent a számba rágniuk.
Hirdetést elég sokat találsz, ahova könyvelőket keresnek, de oda kell a gyakorlat, anélkül nem vesznek fel, sokszor az sincs, aki betanítson. Valahogy én nem bízom abban, hogy egy kis kínai cége be is tanít és meg is fizeti a munkámat.
Én speciel most azon ügyködöm, hogy "bedolgozzam" magam a céghez, és maradhassak. Aztán regisztráltatás, és saját ügyfélkör kiépítése a munka mellett. De ez nem két hónap.

Előzmény: psycho2lipan (134)
psycho2lipan Creative Commons License 2003.04.16 0 0 135
Élesszük már fel a topic-ot! Olyan jó kis társaságnak tűntetek! VAgy nagyon nem értek rá? :(
Előzmény: psycho2lipan (134)
psycho2lipan Creative Commons License 2003.04.15 0 0 134
Köszi az infot!

Mi a véleményetek ellehet ezzel a papírral helyezkedni? Mert sokan mondják nekem, hogy kurvára semmit sem ér, mert a való élet teljesen más dolgokat hoz...
Mindenesetre én nem milliomos szeretnék lenni ebből mindössze nem a minimálbéren élni. /100-150 nettoba már nem rossz :)/
Várom gondolataitokat!

Előzmény: Bergeron (133)
Bergeron Creative Commons License 2003.04.15 0 0 133
Szia!

Mikor elvégeztem a szakközépet - '93-ban akkor még 5 év tapasztalatot kértek a mérlegképeshez, aztán ez megszűnt egész 2001-ig bárki elkezdhette és úgy tudom hogy az idei évtől újra kell hozzá valami előélet. Ha jól tudom számviteli ügyintéző tanfolyam vagy közgazdasági szakközépiskolai végzettség kell. A tapasztaltról nem tudok semmit, de ha felhivod bármelyik képző céget ők biztos vágják, hiszen ebből élnek - valószinüleg a honlapjukon is fönn van. Ha a cégeknél nincs meg az infó akkor a PM honlapján egész biztos ott van.
BzS

Előzmény: psycho2lipan (132)
psycho2lipan Creative Commons License 2003.04.15 0 0 132
Köszönöm válaszod!
Mint írtad előképzettség&tapasztalat nélkül nem lehet elkezdni. Hát ez elég gáz, mert akkor fősuli/egyetem után még nekiáll valaki? Vagy esetleg előtte végigkell vinni egy másik tanfolyamot is? Tudsz erről bővebbet? Érdekelne ez, mert épp belevágni készültem, igaz nagy kíhívás lenne számomra, dehát így reménytelen!
Előzmény: Antiarmy (131)
Antiarmy Creative Commons License 2003.04.14 0 0 131
Én az Atalanta-ban tanultam (www.atalanta.hu), egész jó volt, rendesek és jól felkészültek voltak a tanárok... 1 kivételével. Pont a számviteltanár volt a legbénább. Aki kozgázos középsuliból jött is okosabb volt nála. Hát igen, aki tudja csinálja, aki nem tudja tanítja...
Nekem sem volt semmi előképzettségem, így az első év elég borzalmas volt, mert szinte semmit sem értettem. Úgy kezdte a tanítást, mintha mindenki konyítana hozzám már valamit.
De egy pár könyv, meg ismerősök beszerzése sokat segített a 2. évben.
Előképzettség+tapasztalat nélkül már úgy tudom sehol nem lehet tanfolyamot kezdeni.
Én lassan belejövök, de még mindig úgy érzem alig tudok valamit. Most jön a mérlegek készítésének ideje...

Üdv.

Előzmény: psycho2lipan (130)
psycho2lipan Creative Commons License 2003.04.14 0 0 130
Kedves Topictagok! :)

Végigolvastam az összes hozzászólásotokat és most így 2003-ban melyik tanfolyamot tudnátok ajánlani(a lehető legjobb tanárokkal), illetve van-e még olyan tanfolyam ahol nem követelik meg az előképzettséget? Az ilyen előképzettség nélküli 2éves tanfolyam véleményetek szerinte elvégezhető egy kezdőnek aki kellően szorgalmas?
A vizsgák letétele után kb. mennyi időt kell szánni a tapasztalatnak(tudom minél több annál jobb, de amivel már ellehet helyezkedni)? Fél év, egy év??

Előre is köszönöm válaszaitokat!

Antiarmy Creative Commons License 2003.04.13 0 0 129
Hát igen, lassan már fél éve...Történt itt sok minden...
A két csaj közül az egyik elment, mert nem bírta a búrámat...Pedig tök normálisan viselkedtem. Mint újonc nem is hordhattam volna fenn az orrom, ám ő mégis úgy érezte, mert nem csicskultam be neki.Még csak mképes tanfolyamra járt (jár), nekem meg már megvolt a papír, 1,5 évvel fiatalabb volt, mégis az hitte, ő a főnököm. Hát nem :-)
Na, mind1. A többiekkel nagyon jól kijövök.
Kerestünk a helyére valakit, de nem igazán jöttek szimpik. Így én vettem át a számlázást is...
Van 8-9 kft.-m, bt.-m, 5-6 egyéni v.-óm.Nagyjából bírom őket.
Nettó 80-ért...Még a rohadt bérletet se fizetik ki, úgyhogy kénytelen voltam diákmatricát vásárolni, de pssszt!
Másoknak hogy megy? Fizetés, egyéb juttatások, szakmai fejlődés, stb...
Üdv!
Előzmény: SpArKiE (128)
SpArKiE Creative Commons License 2003.04.09 0 0 128
Antiarmy,

már jó ideje ott dolgozol. Most mi a tapasztalatod? Beváltak az elképzeléseid?

Sparkie

Előzmény: Antiarmy (125)
Bergeron Creative Commons License 2002.11.25 0 0 127
Ha jól tudom közvetlenül nem adnak pénzt a fodrásznak vagy autószerelőnek sem, a mester azért vállalja el az oktatást mert ingyen dolgozik neki a tanonc. Ha mindenhol 1000 forintos óradijjal képeznék a fodrászokat vagy autószerelőket akkor nemigen lenne ennyi belőlük.
Előzmény: Hkoala (126)
Hkoala Creative Commons License 2002.11.22 0 0 126
Ez ugyanaz, hogy a fodrásznak, autószerelőnek stb. is fizet a tanonc, hogy engedje tanonckodni...
Előzmény: Bergeron (123)
Antiarmy Creative Commons License 2002.11.21 0 0 125
Ja,igen dolgoztam nekik,és örültem,hogy még fizethetek is:-).
Előzmény: Bergeron (123)
Antiarmy Creative Commons License 2002.11.21 0 0 124
Hát,ilyen az élet...Szerintem nem gázos a betanítás, hamarosan már kapok saját cégeket,meg asztalt,szgépet,stb.Csak bele kell jönni.Mi számlakészítéssel is foglalkozunk,úgyhogy azt is meg kell tanulnom.A könyvelőprogram (Novitax)olyan,hogy felajánlja a kontír-tételt, neked szinte gondolkodnod sem kell.A főnökeimnek(két 31 éves srác) jól megy, az egyik kollégám 1 éve van ott N 100-at kap.Remélem nekem is csurran-cseppen majd valami.Minél előbb.
Ennyit tudok most mondani,üdv.
Előzmény: Bergeron (123)
Bergeron Creative Commons License 2002.11.19 0 0 123
Húha ez elég gázosan hangzik:-((
Ezek szerint dolgoztál az irodában és fizettél nekik óránként 1000 Ft-ot???
Ez a másik hely sem semmi... főállásban 8 órát dolgozol? Kezdem érteni miért megy jól a tapasztalt könyvelőkenek, vagy tényleg annyira macerás a betanitás?

Előzmény: Antiarmy (122)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!