Keresés

Részletes keresés

tricsusz Creative Commons License 2009.09.09 0 0 8786
Egy pár kép amik a szívemhez nőttek.

Előzmény: tricsusz (8785)
tricsusz Creative Commons License 2009.09.09 0 0 8785
Bocs, de a kép lemaradt. Mindig elfelejtem, hogy nem elég feltölteni, de még be is kell szúrni.
Előzmény: tricsusz (8784)
tricsusz Creative Commons License 2009.09.09 0 0 8784
Találtam egy jobb képet, ezen minden látszik. A stég után van egy kisebb, közvetlen utána egy jóval nagyobb kiálló sziklafal. Na a másodikat elhagyva jutsz el a másik hotel partjára. Nincs messze (úszva pár perc), a kép tetején láthatod a szomszédos hotel korlátjait.
Előzmény: tricsusz (8783)
tricsusz Creative Commons License 2009.09.09 0 0 8783


Szóval ez a jobb oldali (ha szemben állsz a tengerrel) nagy stég, a szálloda jobbszélső részén van. Egy hosszú lépcsősoron tudsz lemenni majd ide, itt már vége is van a szállodának. A bója az csak olyan mint ami az úszómedencékben is van a sávok elválasztására: egy kötél bója-labdákkal), tehát át tudsz alatta úszni.
A kötél vége a stég szélétől kb 10 m.
Előzmény: sanyav8 (8781)
tombrez Creative Commons License 2009.09.09 0 0 8782
Szia Tricsusz!

Nagyon kedves Tőled,hogy írtál beszámolót,mert aki visszajön szinte sosem ír.
Majd írok én is a Ghazala beach-ről,mi oda megyünk szept 20-27-ig.
sanyav8 Creative Commons License 2009.09.09 0 0 8781

Szia Tricsusz!

 

azt írod hogy a jobbszélső bóján túl (gondolom ha szemben állsz a teggerrel a jobb szélső bóján) tuti.

Hogyan jutottál át a bóján?

 

Előzmény: tricsusz (8780)
tricsusz Creative Commons License 2009.09.09 0 0 8780
Sziasztok, vasárnap megjöttünk a nyaralásból. Itt az ígért beszámoló a The Grand Hotel (Red Sea), ami itt a fórumon Grand Sharm-ként fut.
Mi azt tapasztaltuk, hogy nem így ismerik a hotel, mert amikor azt mondtuk a taxisnak, hogy Grand Sharm, akkor az Iberotel Grand-hoz vittek bennünket. Továbbá a karszalagon is a The Grand Hotel név áll. Szóval azért vannak kavarodások.
A repülőút a szokásos volt, pontosan indult és pontosan érkezett, a transzfer szintén megfelelő volt. A szoba kiosztásnál szerencsénk volt. Nem kellett cserélni. A 39-es épületben voltunk a 667 és a 668-as szobákban. A kilátás az erkélyről nagyon jó 50%-ban az egyik belső kertre és 50%-ban a tengerre nézett, szóval megfelelt. A szoba viszont annál gázosabb volt, kicsi volt, éppen csak elfért benne az ágy (mondjuk szép nagy darab volt) és két három szekrényke. A berendezés nekem szegényes volt, semmi extra plussz dolog, ami feldobná a helységet, nem 5 *-nak megfelelő, csak olyan 3-4 *-nak. A tisztasággal nem volt probléma, jöttek minden nap és takarítottak. A fürdőszobáról is csak hasonlóakat tudok írni, kicsi volt és borzalmasan csúnyán megcsinálva, a 2*-os szintet alig ütötte meg, hiába volt márvány (gránit). Az ajtaját nem tudtuk becsukni, a zuhanyfüggöny nem volt elég hosszú, így zuhanyzás után mindig úszott az egész padló. Pozitívum: kaptunk minden nap szép tiszta törcsit, sampont, tusgélt, hajkondiciónálót, szappant..stb.
A légkondi kiváló volt és lehetett szabályozni.

A hotel maga nagyon szép. Gyönyörű kertje van, csodálatos virágokkal és pálmákkal. Nekünk nagyon tetszett, hogy szinteltolásos volt az egész, az már kevésbé, hogy ugye ez rengeteg lépcsővel járt, de pár nap alatt felfedeztük, hogy melyik a legrövidebb út arra amerre menni szeretnénk és mindig ott mentünk.
Rengeteg orosz van, de az ég világon semmi baj sem volt velük. Egy negatívumot sem tudok kiemelni a szállóvendégekkel kapcsolatban.

Mi legtöbbet az uccsó előtti homokos medencénél voltunk. Reggel fél hétkor mentem mindig ágyat foglalni akkor még amelyiket akartam azt kaptam, egy órával később már alig volt szabad ágy. Ennek a pici vízeséses medencének az volt az előnye, hogy ki lehetett feküdni a partjára, úgy hogy a tested félig a vízben félig a levegőn (napon) volt, továbbá volt 10 cm-es és 150 cm-es része is. Ha akartál ültél, feküdtél és nem utolsó szempont, hogy úszhattál is. Egy ici-pici hátrány, hogy gyerekek is voltak itt akik néha megzavarták a csendet, de nem volt vészes.

A kaja az szuper volt. Annyi étterem közül lehetett választani, hogy aki éhen maradt az hazudik. Mi volt, hogy egy nap négyben is voltunk. A legtöbbet a főétterembe a Sharm-ban (ami a recepcióval szemben van) és a Reef-ben (a part bal oldalán az 1. szinten) voltunk. Nem próbáltunk ki minden éttermet, amit sajnálok, de talán legközelebb. A csapat nem csípte az étlapról rendelős módszert, így a svéd asztalosakba mentünk mindig.

A kiszolgálás nem volt annyira gördülékeny mint amit megszoktunk Egyiptomban. Mi mindig szeptemberben ramadánkor megyünk, így nem lehetett arra fogni. A pincérek nem voltak a helyzet magaslatán. Egyik nap úgy szerda-csütörtök körül valami ellenőrzést kaphattak a főnökségtől (tulajoktól), mert akkor mindenki mint egy őrült úgy dolgozott. Kezüket lábukat majd el hányták, de ez csak egy este volt.

A part. Legelső nap amikor megérkeztünk délután már le tudtunk menni a partra, ez olyan 2-3 óra körül lehetett, ekkor a tenger katasztrófa volt. Én sírtam bánatomban, mert ugye az élő világ miatt mentem. A hullámok akkorák voltak, hogy a pipa mindig megtelt vízzel, nem láttál semmit, mert a hullám felverte a korallport, halak elvétve voltak és fényképezni lehetetlenség volt. Másnap lementem már korán fél hét körül a tengerbe. Na így már mindjárt más volt. Voltak szép halak, tenger nyugodt, tiszta de csak 10 óráig. Utána megint katasztrófa. Ez ment péntekig, ekkor jött a csendes időszak és napközben és délután is lehetett látni, csodálni.
A korallok nem szépek (sajnálom, de így van), le vannak nagyon pusztítva. A halak között óriási nagyok is vannak, ami miatt azt mondom, hogy mégis érdemes volt ide menni. Egy jó tanács: aki nem fél a vízben és van rá lehetősége a jobb szélső stégnél van ugye a bója, na azon túl kell menni jobbra (egy kicsit félelmetes, sötét, mert árnyékol a sziklafal), de eljuthatunk egy másik hotel strandjához ott van bohóchal közvetlen a lejárójuk alatt, és rengeteg tűzhalat is láttunk (utolsó úszásom alkalmával kb 10 db-ot egymás után, kettesével úszva). De csak itt, mert a hotelünk előtt csak egyszer volt alkalmam találkozni eggyel.
Nekünk nem volt szerencsénk a hullámok miatt, de akik utánunk jöttek azoknak tuti lett a tenger.
Vannak felügyelő emberkék a parton, akik nem engednek bele 7-nél előbb a vízbe, nekem egyik nap véletlenül sikerült félkor belemenni. Volt úgy hogy 1,5 órát ültem a stégen míg beengedtek, mert valami főmufti még nem engedett belemenni, szidtam a felmenőit rendesen. Vihar veszély nem volt egyszer sem, így nem értettem a dolgot.

Szóval megérte az árát a nyaralásunk. Összességében 4*-ot adok a hotelre. Bármikor szívesen visszamennék és lehet fogunk is.

Ha valakinek kérdése van szívesen válaszolok.

Majd rakok fel még este képeket, amiket a víz alatt csináltam.

Ja még egy dolog. A reptéren a Regancy Plaza-sok jegyzőkönyveket vetettek fel, mert annyira rossz volt a hoteljük. Konkrétumot nem tudok, de nagyon ki voltak bukva.
Előzmény: cattie-brie (8779)
cattie-brie Creative Commons License 2009.09.09 0 0 8779

A Ghazala Garden-es témát már elég jól körbejártam, holidaycheck-en olvastam beszámolókat és ott azt írták, ha valaki a "Block 5"-ba kér szobát, azzal tuti meg lesz elégedve.

De talán Btimko tudja. :) Timi! Hova érdemes kérni a Ghazala Gardenbe a szobát? Van esetleg felújított része?

Előzmény: plau (8778)
plau Creative Commons License 2009.09.09 0 0 8778

Sziasztok,

 

Ghazala Gardenben volt esetleg vki? ha lesz rá lehetőségünk, merre érdemes szobát foglalnunk?

 

Köszönöm szépen a válaszotokat,

 

plau

SzZsuzsi Creative Commons License 2009.09.09 0 0 8777

Szia Miki1971!

 

Mi kétszer is voltunk a Tropicana Grand Azure-ban (2007,2009). Ha a keresőbe a lap oldalán beírod, akkor biztos megtalálod az akkor írt hsz-einket.

Igen, a Google nem hazudik :), valóban hosszú mólón lehet bemenni a vízbe, Kb. 6-800 m a móló hossza. Mi többször is mentünk be gyalog, mivel már a térdig érő vízben is lehet látni érdekes dolgokat (halakat, kisebb murénát, stb). A móló végén is sekély a víz még, de ha balra elmész, van egy nagyon klassz öböl (vagy mi), ott már mélyül a víz is,  és csoda dolgokat lehet látni! Meg fogod találni, mert mindenki oda megy sznorizni! Szerintem cápával azért nemigen fogsz találkozni. A nyílt vízre ki sem engednek, a mólón ülő úszómester rögtön rásípol a próbálkozókra :)

Természtesen a szállodában nyugodtan fotózhatsz, videózhatsz, stb.

Borravaló: mindenki szívesen veszi, mi  főleg a takarítóknak adtunk, de volt, amikor adtunk a pincérnek is a lobbyban, de nem igazán volt hatása...:( Készülj fel, hogy nagy a szálloda, sokszor jobb, ha kiszolgálod saját magad, és kérsz a pultnál, mert a pincérek elég kevesen vannak a szálloda méretéhez képest.

Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.

 

Előzmény: Törölt nick (8737)
Buzsu1 Creative Commons License 2009.09.09 0 0 8776
Értettem Uram! A megjelöl időpontra állásainkat elfoglaljuk, az offenzívát megkezdjük! Kezdetét veszi a beduin hadművelet!
Előzmény: sanyav8 (8774)
alora Creative Commons License 2009.09.08 0 0 8775

 

 

Szia Sanyav8 !  A Szenteltvízben nagyon jó fejek voltak. Van is amit kerestem.  Köszi a tippet !  Üdv.

Előzmény: sanyav8 (8767)
sanyav8 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 8774
2009.09.13 05:45 Budapest TVL642
Előzmény: Buzsu1 (8754)
Badb0y Creative Commons License 2009.09.07 0 0 8773
Nyugodtan kétségbe eshetnek, mert a szoba tényleg nincs tööbb mint ***, a törölköző kopott, foltos, ettől függetlenül tiszta, zuhanyzóban a függöny cserére szorul erősen, WC tiszta volt.

Ellenben veled a part nekünk nagyon nagyon nagyon tetszett :) Persze mi tavaly nem itt voltunk :)

Ételmérgezés nem igen volt, kicsi hasmenés előfordult, de semmi vészes dolog nem volt.
Előzmény: sensitive (8719)
Badb0y Creative Commons License 2009.09.07 0 0 8772
Nem sajnos, nem az Egyetemista srác, hanem egy Erdélyi lény, akivel nem igen voltunk megelégedve. Bárhol álltunk meg, iszonyat árakkal találkoztunk.
Ezt azért írom, mert tavaly is Egyiptomban voltunk, és tudok mihez viszinyítani.
Tavaly is voltunk Kairóban, és hogy egy dobozos 3dl cola 20 font, egy zacskó chips 30 font, mikor a boltban ezek kb. a tizede, kicsit meg voltam lepve. A parfüméria is ahol voltunk, több mint 500 font volt az ajándékos több kis üvegcsés csomag, amit tavaly szintén sokkal olcsóbban vettünk meg (jóval olcsóbban).
Nem tudom, tavaly óta ennyire felkapott lett-e Egyiptom (nem), vagy a nagy utazási irodához nagy árak tartoznak ?! Ki tudja.
Az sem volt szimpatikus, (persze ennek én is lehetek az oka), amikor kb. összesen befizettünk $-ban 4számjegyű összeget összesen fakultatív programra, akkor is közli a kis hölgy, "mi nagyok vagyunk, nem tudunk kedvezményt adni". No tavaly annyi kedvezményt kaptunk fakt programra, hogy nem igaz. Ebből amit le lehet vonni, maradok a kis utazási irodáknál, nem a nagyüzemű "küldöm-gyere"-nél. Nagyobb a kockázat, de számomra megéri. Most mentem nagy neves irodával először és utoljára.
Csak egy kis példaként: Tavaly volt olyan kirándulás (Badawya), ahova párommal ketten!!! mentünk, és jött értünk kettőnkért busz magyar idegenvezetővel!!!! Itt Szent Katalin kolostorban voltunk kilencen, nem volt magyar...

Na a mérgelődésből ennyi, a beszámoló már készül :)
Előzmény: coralsea (8711)
Badb0y Creative Commons License 2009.09.07 0 0 8771
Szia :)
Hát nem volt tavalyi steigenberger al dau beah színvonala a szobáknak meg a szállodának sem, de nagyjából pár nap alatt sikerült megszokni, és a tengeri élővilág ill. a 10 AI étterem a gyönyörű kert mindenért kérpótolt :)

Basszus, akkor te hívtál ilyen sokszor nincs számról meg idegen számokról :( Sosem volt nálam a telefonom :(

Nagyon jól informált vagy :) Megy mail :)
Előzmény: btimko (8717)
Buzsu1 Creative Commons License 2009.09.07 0 0 8770

Aha, mi is azért megyünk most Egyiptomba, mert már nagyon unalmas minden évben a Bora-Bora-i villánkba lenni :-)

Előzmény: sanyav8 (8769)
sanyav8 Creative Commons License 2009.09.07 0 0 8769

Szia!

 

Még mi sem tudjuk, mikor indulunk. De mi magángéppel megyünk..:) Csak vicc...

Előzmény: Buzsu1 (8754)
bakosferi Creative Commons License 2009.09.07 0 0 8768
Miért,én bizony kipróbáltam a lakótelepi fürdőkádban az első búvárruhámat!Igaz, akkor még egy pár kilóval fiatalabb voltam...Most olvastam át mégegyszer az előző hozzászólásomat, és tapasztaltam, hogy az üzletet elfeleztem.Helyesen:10próba(decathlon),bocs.Mindenkinek jó nyaralást, főleg a 13.-n indulóknak:) !
Előzmény: Napfény1 (8763)
sanyav8 Creative Commons License 2009.09.07 0 0 8767

Szia Alora!

 

nem tudom hogy lehet-e kapni cipőt, nézd meg az oldalukat.

 

itt pl lehet kapni cipőt, de ez egy a sok közül......

http://www.mallory.hu/webset32.cgi?MallorySport@@HU@@24@@806290590

 

 

Üdv.

Sanyav8

Előzmény: alora (8766)
alora Creative Commons License 2009.09.07 0 0 8766

 

Sziasztok ismét ! :)

 

Lau és podani, köszönet az infókért az idegenvezetővel és a Színes Kanyonnal kapcsolatban !

 

E.J.E. , megvan az indulási időpont ? - de jó, hogy elküldted ! köszi  :)

Ha jól számoljuk , akkor H.C.E. - ékkel és Veletek együtt heten már biztosan leszünk a Tropicánában.

 

Sanyav8 , meg tudod mondani esetleg, hogy a Király utcai Szenteltvízben lehet-e kapni tengeri cipőt ?

 

A most indulóknak nagyon szuper nyaralást kívánunk!

 

üdv.

 

 

 

podani Creative Commons License 2009.09.07 0 0 8765
Olvass vissza a nevem, illetve stellamy neve alatt futó hozzászólásokat, nemrég jöttünk vissza, de a fórumkereső is hasznos ;)
Előzmény: cadnilem (8764)
cadnilem Creative Commons License 2009.09.07 0 0 8764
Sziasztok!
Jár valaki az El Faraana Reef hotelben Sharmban? Mik a vélemények?
Köszi
Napfény1 Creative Commons License 2009.09.07 0 0 8763
bocs, nem kinevetem, amit írtál, csak mosolygok itt magamban, mert elképzeltem a lakótelepi méretű fürdőkádban a "felszerelés" kipróbálását:)) tavaly én is gondolkodtam ám rajta, de aztán végül a tengeren élesben próbáltam ki a dolgokat.
Előzmény: bakosferi (8759)
E.J.E Creative Commons License 2009.09.07 0 0 8762

A Kartago oldalán azon belül az opciós foglalás ellenörzése

 a szerződésed száma pedig amit kaptatok az utazási irodától

H.C.E. Creative Commons License 2009.09.07 0 0 8761
Koszi az infot! Nekunk meg nem jott a level...
Előzmény: E.J.E (8758)
bakosferi Creative Commons License 2009.09.07 0 0 8760
Az előző hozzászólásom Neked szólt, csak valamiért nem jelzi a rendszer.Tudom én vagyok béna...üdv
Előzmény: gabriella51 (8746)
bakosferi Creative Commons License 2009.09.07 0 0 8759
Szia, szerintem tök mindegy, hogy a víz 2,5 méteres, vagy 300. Ha nem mered beletenni a fejed, és egy csövön venni a levegőt, akkor nem jöhet szóba a sznorizás(otthon a fürdőkádban kipróbálható)!A partmenti -0,5-1,5m-es- vízben is lehet csodálatos élőlényeket látni, de ha mélyebb vízben akarsz úszkálni, javaslom, hogy vegyél az 5próba nevű sportáruházban mentőmellényt, és azzal úszkálj!De mindíg legyen melletted jól úszó valaki, és akkor se távolodj el a parttól messzire!Jó nyaralást,üdv.
E.J.E Creative Commons License 2009.09.07 0 0 8758

aki szeptember 15- én jön sharmba van már időpont.  Főleg H.C.L alora számára fontos.

 

   TVL624 indulás 10:54

               érkezés 14:35

Buzsu1 Creative Commons License 2009.09.07 0 0 8757
Szia! Voltatok Kairoban? Szerinted érdemes a 2 naposra menni, vagy jobb az 1 napos?
Előzmény: zepj (8753)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!