A pontyot mindannyian szeretjük némi módosítással, miszerint még félig fagyosan lehúzom a bőrét( a zsírréteggel együtt, na meg a patkók végéről is a zsírt levágom). Imígyen szívesen esszük meg a panírt, amit egyéb esetben- bőrrel együtt- nem tennénk.
A mai ponty nagyon finom volt. Nem volt pocsolya ízű, és tényleg nagyon élvezhető volt maga a ponty íz is:))
És, hogy főzés is legyen: Déli tőkegombás csirkeleves májgaluskával, kapros, lecsós tökfőzelék sárga patisszonból sült tarjával, vaníliafagyi eperpürével. :)
Nekem vannak kedvenc nyári ételeim( töltött paprika, lecsó, tökfőzelék, töltött tök, rántott tök, friss leveses spenót) és minden, ami friss. Nyilván nem utáltam meg korábbról a töltött káposztát, de valahogy nem úgy izlik, mint télen.Szóval a friss káposzta saláta, vagy a tzatziki jelenleg elsőbbséget élvez. El szoktam tenni a spárgából a mélyhűtőbe, ami persze csak levesnek alkalmas télen, de akkor is nagyon jó.
IIlyenkor jön a kánaán. A friss újkrumpli( imádom), felér bármilyen húsétellel, na meg a kovászos uborka( már a második adag megy). Szóval ilyenkor feleslegesnek tartom azokat a dolgokat, amik télen szokásosak.
Én még sosem láttam olyan 'német magyar' receptet, amin egy magyar ne lepődne meg. :) A Chefkoch-ból volt a recept, de nem mentettem le, és több van fent, van bennük ajvár, keményítő, húslé, meg mittudomén, nekem nem hangzanak túlságosan magyarnak.
Hát ha mondod, elhiszem, sosem csináltam még. Német Szegediner Gulasch-t viszont igen, és az DM_es bio zacskósból volt, és mindkettőnknek nagyon ízlett. :)
Ez nekem mindig olyan furcsa volt, hogy 'téli' meg 'nyári' étel.... Most a szezonalitástól eltekintve, mert az ember persze igyekszik valami szezonjában olyat (is) enni, de attól még a többi ételt ugyanúgy szeretem télen is, nyáron is....
Nyilván nem vágyom 40 fokban kültéren székelykáposztára, de egy 25 fokos szobában ugyan miért ne?