Keresés

Részletes keresés

kittie Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1190

Sziasztok!

 

Új vagyok még itt, de én is mókus tulajdonos vagyok. Remélem tudtok segíteni. Kb 6-7 éves lehet a mókim ( 2 és fél éve van nálam, előtte az unokatesómé volt, de ő nem törődött túlzottan vele.) Egy elég vad kisfiúról van szó, nem lehet kiengedni és simizni, de elég nagy ketrece van, ott bent néha hagyja magát simizni és tenyérből eszik :) Ami most a probléma, hogy észrevettük, hogy az egyik hátsó lábát nem tudja rendesen használni. Nem tud kapaszkodni vele... Ez elég újkeletű dolog, különben élénk és vidám, jön megy, szaladgál, de ha felmegy a magasan felszerelt mászókájára (ami régen a kedvence volt) látszik hogy nem tudja hogy jöjjön le, és amikor lejön, látszik hogy azt a lábát nem használja.

Nem tudom mit lehet ilyenkor tenni. Dokihoz elvinni a fentleírtak miatt nem lehet, mert nem marad meg kézben kiengedve, órákig kell kergetni a lakásban... Érdemes házhoz hívni emiatt egy dokit?

Most minden nap teszünk csont erősítő port a kajájára... Ezen kívül mit csinálhatnánk még?

Előre is köszi aválaszokat!

Fanni

fiúmóki Creative Commons License 2007.01.11 0 0 1189
szia! nem tom pontosan, de a szibériainak 5 csíkja van, és az amerikai jóval méretesebb példány
Előzmény: szifoka (1188)
szifoka Creative Commons License 2007.01.11 0 0 1188

Szasztok!

 

Ha tudna nekem valaki felvilágosítást adni megköszönöm.

Teljesen össze vagyok keveredve már, hogy mi a különbség a szibériai és az amerikai csíkos mókus közt???Azt tudom hogy 3 meg 5 csík... de melyik-melyik???

Mert mostmár azt sem tudom melyik fajta van nekem. :)

Tök sok ellntmondó írás van erről...

 

Köszike

 

ChéreFille Creative Commons License 2007.01.10 0 0 1187

Szia!

 

Az izguláson túl vagyok már, csak nem győzök csodálkozni. Sem nedvesség, sem szag sehol. Már azzal is meggyanúsítottam, hogy direkt kipisil a ketrecből valahova, de mint írtam, a szőnyeg is mindig száraz és illatos. :)

 

De ha neked is vannak ilyen tapasztalataid, akkor megnyugszom, hogy nem egyedi eset.

 

Köszönöm!

 

CF.

Előzmény: Lászy (1186)
Lászy Creative Commons License 2007.01.08 0 0 1186
Szia!
Ne izgulj, én a négyből háromnak nem tudom a helyét, egyét pedig csak sejtem. Nem büdi egyik sem, nem is zargatom őket.
Előzmény: ChéreFille (1185)
ChéreFille Creative Commons License 2007.01.07 0 0 1185

Sziasztok!

 

Újra itt. :) Mindenkinek boldog új évet kívánok!

 

És most, amiért jöttem: már hetek óta szaglászok, de nem tudok rájönni, hogy a nőstény mókus hova pisil... Eddig ugye előszeretettel használta erre a célra a tálkáját, amiből eszik, de mióta azt áthelyeztem, már mindig száraz, ergo most más helyet talált magának. De vajon mit? Széna van alattuk (az vált be), viszont az nem büdös. A szőnyeg sem a ketrec körül. Akkor? A hím négy-öt nap alatt elviselhetetlen bűzt csinál az ő részén, de így legalább tudom, hogy hova ürít. A lányzó alatt alig kell cserélgetni, inkább csak megszokásból csinálom, ha a másikat is "tisztába teszem".

 

Van valami ötletetek/tapasztalatotok?

Kiizzadja? :))

 

CF.

fiúmóki Creative Commons License 2007.01.03 0 0 1184
szia! most nem értem mi az hogy idézem:Vagypedig megvetted a 12.000-et?:) azzal még jobban járhattál:) most így honnan veszed h azoknak vmi bajuk van? vagy nme értem az áruk miatt? (haverom ismerőse tenyészti, csak éppen nem akarja huszonezrekért eladni, mert úgysem vennék meg !) nem értelek! bocsi, de most ezen teljesen kiakadtam!
Előzmény: Testament (1178)
rágcsáló Creative Commons License 2007.01.02 0 0 1183
Köszönöm a válaszokat. Amúgy fiú mókus. Látszólag javul a sebe. Ja, és szénát használok alomnak, a faforgáccsal "nem tudott mit kezdeni". Csak ásott benne, a szénában úgy látom, jobban érzi magát. Most amúgy új szénát vettem, nemsokára cserélem az almot, talán nem lesz baj. mégegyszer köszi.
Előzmény: Pépépe (1182)
Pépépe Creative Commons License 2007.01.02 0 0 1182
Fiu, vagy lány mókus?
Az egyedül tartott lány mókusoknál előfordulhat hormonális alapon kórós petefészek elváltozás. Ennek a külső jelei pl a szőrhullás, és a vakarózás... Nem vicc!!!! A megoldás Dr Fáncsi Gábor. Keress vissza, már többször feltettem az elérhetősőgét. (Ha nincs meg szólj..)

Előzmény: rágcsáló (1180)
Lászy Creative Commons License 2007.01.02 0 0 1181
Szia!

Általában a kóros viszketés az alomtól van, rosszabb esetben atkától. Mit használsz? Mi faforgácsot ill kukoricacsuma darát, némi fenyőkéreggel. A macskaalomnál fordul elő ilyen tapasztalatom szerint, mert az nagyon porzik. De ha visszalapozol a topicon , nagyon sok hozzászólás érkezett ebben a témában egy időben.
Előzmény: rágcsáló (1180)
rágcsáló Creative Commons License 2007.01.01 0 0 1180
A ti mókusaitok nem vakarják össze magukat? Mert az enyémnek a nyakán a minap észrevettem egy sebet. Gondolom addig vakarózott, míg sebes nem lett. De mitől? Ez normális? Kamilláztam, meg Betadine kenőcsöt raktam rá, most már szebb, de a szőre ott kihullott. Más is tapasztalt ilyet?
Lászy Creative Commons License 2006.12.30 0 0 1179
Szia!

Bocsi, de valaki belepiszkált a gépbe, és elszállt a fütyülés. Mihelyt tavasszal lesz lehetőség, felveszem és elküldöm neked!
Testament Creative Commons License 2006.12.30 0 0 1178
Hello!

Ha a Rebel-t keresed az azthiszem Kőbányai út 47-es szám alatt van az Oázis növénykertészeten belül, ott már el tudnak igazítani.
Bár aszondom, jobb ha máshol keresel. Úgy tudom tulajváltás történt és az új tulajok meglehetősen amatőrök (lásd döglődő állatok, magas árak). Jobban jársz ha keresel vmi tenyésztőt. Vagypedig megvetted a 12.000-et?:) azzal még jobban járhattál:).

Üdv.

Béla
Előzmény: Arpuska (1149)
Csokivadász Creative Commons License 2006.12.29 0 0 1177
ma a amikor kinn volt, úgytünik, mintha fényesebb lenne a bundája, nemrég még őszes volt
ati83 Creative Commons License 2006.12.29 0 0 1176

 Köszi Csokivadász a megnyugtatást. Már azt képzeltem kínzom szegényt.  A tél miatt lett ilyen válogatós?

 

 Valaki írta, hogy el tudna küldeni móki füttyöt. Én szivesen megmutatnám Szásának. Érdekel, hogy mit dobna rá. :) Az emilem roadrunner5000@freemail.hu

 

 

Csokivadász Creative Commons License 2006.12.27 0 0 1175
szerintem nem csinálsz semmit rosszul, a mienk is hasonló, visszamegy magától, és, ha ki van engedve bentről kihoz kaját, és eldugja, ez teljesen normális, más állat is csinál ilyet. Viszont azért éjszakára nem hagynám kint, esetleg fáfeküdhetsz, ha arra jár, vagy felállsz és ráléphetsz, azt mondanám, hogy az estét töltse benn a "lakásába"
Előzmény: ati83 (1174)
ati83 Creative Commons License 2006.12.27 0 0 1174

 Helló!

 

 Augusztus környékén lettem egy mókussal gazdagabb és szeretnék néhány kérdésre választkapni. Tenyésztőtöl kaptam és nagyon kezes Szása. Eleinte természetesen félénk volt de 2-3 nap után már simán el volt a kalitkában akkor is ha ott voltunk. 3 hét elteltével engedtem ki a kalitkából. Elsőre én is megpróbáltam befogni de legnagyobb meglepetésemre magától visszament egy idő után és ezt a jó szokását azóta is tartja. Szelíd, mászkál rajunk mintha fák lennénk, vállunkra ül és eszik stb. Ha éppen bezárom akkor sem akar szökdösni.

Viszont. Próbálok neki mindig valami új finomsággal kedveskedni. Elsőre működik is de utánna nem akar enni. Nem tudom, hogy nagyon válogatós lett e, vagy más mókus is ezt csinálja.???

 

Rengeteget van kint a szobában, gyakran a szekrény tetején lévő rongyokban tölti az éjszakát. De ha kint lehetne akkor is vissza jár és körbe körbe ugrál a ketrecben. Nem sokat de én akkorsem értem mert látszólag jobban elmászkálhatna a szobában. Olyan mintha a körbe ugrándozástól elszédülne és ezt élvezné. A ketrece elég nagy, kb a fórumban ajánlott méretű. 

 

Néha minden ok nélkül "lefagy". Kb 1 perc az egész. Megmerevedik és nem reagál semmire. Utánna meg megy tovább mintha mi sem történt volna. Csináltam neki homokfürdőt de nem használja

 

. A magokat nem az odujába hanem a szoba különböző pontjaira rejti el. Szóval úgy érzem az én mókusom sokmindent másképp csinál.

 

Ha valaki találkozott már ilyennel és tud tanácsot adni kérem írjon. Akkor is ha valamit én csinálok rosszul és ettől bolondul meg a móki.

 

Még valami. Olvastam, hogy a vadonban síppal csalogatják őket. Lehet ilyet valahol kapni illetve a szobamókusnál ez mennyire válik be?

 

Előre is köszi.

Csokivadász Creative Commons License 2006.12.19 0 0 1173
nem kell félni, nem kell piszkálni se, ugyanúgy, mindennap friss vízet adni, legyen ben kaja, ennyi. Hétköznap pl. nem is láttam, hétvégen, összesen talán, ha 20 percet ki van, akkor sokat mondok
Előzmény: knorti (1170)
Sefra Creative Commons License 2006.12.19 0 0 1172
szia ebben nem tudok segiteni, mert az én mókim csak július óta lakink velünk,az én mókimnál ilyet nem tapasztalok, csak olyat hogy napközben is elfekszik kint a függöágyban és ott kuporodik össze de ez kb 30 perc 1 óra közötti idötartam, aztán megint olyan mint régen.
Előzmény: knorti (1170)
Sefra Creative Commons License 2006.12.19 0 0 1171

Sziasztok !!

 

 

Kérdésem a következö észrevettem hogy a mókimnak lejöttek a mogyoroi ez normális hogy ilyenkor ?

Én ugy tudtam március április környéke esetleg szeptember oktober környékén még lehetséges.

 

Erre ti mit mondtok ?

knorti Creative Commons License 2006.12.19 0 0 1170
Szegény mókusunknka nagy traumát okoztunk ma. Párom már nem hagyott békén, hogy biztos valami baja van, mert kb 10 napja nem jött ki. Én nem bolygattam volna még, de rábeszélt. Az ól kopogtatására, lökdösésére semmi reakció nem volt, nem mozgolódott. Ezután kiborítottam az ólat, persze rögtön kifutott szegényke. Hihetetlen, hogy mit fölhalmozott maga körül. Fecnikre tépett újság és papírzsebkendő, mindenféle kaják tömkelege (kukac nem volt:-) Nagyjából visszapakoltam az ólba, aztán hagytuk. Én eljöttem dolgozni, párom majd elmeséli, hogy mit csinált napközben.
Rutinosabb mókus tartóktól kérdezem. Mennyi idő az, ami után kezdhetünk aggódni, ha nem látjuk nyomát sem?
ChéreFille Creative Commons License 2006.12.17 0 0 1169

Nekem még nincs tapasztalatom, hogy mennyi ideig tart - ez az első telünk -, viszont a két mókus teljesen másként éli meg ezt az időszakot. Az egyik amint felébred non-stop rohangál (egyébként amikor elhoztuk, ő volt a nyugodtabb), a másik meg leginkább csak gubbaszt. Azt is hittük már, hogy valami baja van...

Van, hogy ebben az ülő helyzetben kezd elaludni, lassan csukódik a szeme, billen előre, majd a feje leér a talajra és a homlokán elalszik. :) Halálosan édes!

 

Előzmény: Csokivadász (1167)
fiúmóki Creative Commons License 2006.12.17 0 0 1168
szia! szerintem akkármennyire is hozzád szokott, ahogy lehetősége lesz rá, elmegy! lehet, hogy visszajár, de szabadban kicsit bevadul! nekem is megszökött az egyik, és akármennyire is kézszokott volt, rögtön elillant!
Csokivadász Creative Commons License 2006.12.16 0 0 1167
idén sokkal tovább tart a téli álom, mint az eddigi években
Lászy Creative Commons License 2006.12.16 0 0 1166
Szia!

Szabadon, kertbe semmi esetre se tartsad, mivel eddigi információim szerint olyan virus és baktérium, egyéb betegség hordozói lehetnek, amelyek a hazai mókusállományra veszélyesek lehetnek!
A másik kérdésedre sajnos nem tudok mit mondani.
ChéreFille Creative Commons License 2006.12.15 0 0 1165

Először ők is elharapdálták a kukacokat, abban nem volt hiba. Ezért nem is gondoltam volna, hogy utána élve beteszik a pofijukba. Úgy láttuk ízlik nekik, kaptak hát bőven. Végül kiderült, hogy a nagyrészüket eltették későbbre... A hibájából tanul az ember... :)

Előzmény: knorti (1163)
vanília27 Creative Commons License 2006.12.14 0 0 1164
Sziasztok!

A csíkos mókust lehet szabadon a kertben tartani? Ha kiskorától kezdve én nevelem, etetem, akkor a kertemben épített oduban fog lakni? Vagy rögtön megszökik?
De igazából Közönséges Mókus szeretnék a kertbe, de asszem az védett. Lehet valahol venni?
köszi, ha tud valaki válaszolni
knorti Creative Commons License 2006.12.14 0 0 1163
Mivel már kb 5 hete nem láttuk a mókust, vagy csak alig, ezért nem tudjuk neki kézből adni, egyébként mielőtt elment téli álomra én is kézből adtam neki (párszor meg is harapta az ujjamat). De most olyan félénk, hogy ahogy megmozdulunk, rohan vissza az óljába. Ő egyébként biztos, hogy nem tárolja, vagy legalábbis nem élve, mert szépen befogja a két kezébe és pár miliméterenként harap belőle. Ezt egy kukac sem élné túl. De tavasszal majd takarítjuk az odúját, akkor kiderül.
Mi is hűtőben tároljuk, simán elvannak több hétig.
Csokivadász Creative Commons License 2006.12.08 0 0 1162
szerintem elég is annyi
Előzmény: ChéreFille (1161)
ChéreFille Creative Commons License 2006.12.08 0 0 1161
Igen, én is kézből adtam nekik, de főleg a nőstény úgy zabálta, alig tudtuk abbahagyni, és elvenni tőle. Úgy örültünk, hogy ízlik neki, nyelte rendesen. Aztán mint utóbb kiderült, csak a pofijába tömte, aztán kitette a gyűjtőhelyre. :) Lett is riadalom, mert míg a mogyorú és a kesudió nem mászik el, addig ezek elkezdték feltérképezni a környéket. Pfujj. Most már csak két-három darabot kapnak egyszerre. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!