Keresés

Részletes keresés

VVAriel Creative Commons License 2006.11.21 0 0 47
Igyekszünk mindekt elkövetni, hogy legyen párja!
Az én környezetemben Ő az egyetlen staffordshire, mindegyik horkol? Vagy csak
Tipóka?
Öszintén elsőre kicsit féltem tőle...
Aztán odajött hozzám és olyan szemmel nézet rám midha azt mondaná "Én nem bántalak, ha te se engem!"
Utána tudtam meg milyes rossz sorsa volt. A sírni tudtam volna!
De ma már csak egy szemfog hiánya emlékezteti a csúnya multra!
Solyci25 Creative Commons License 2006.11.21 0 0 46
A kép meg lemaradt.. :)

Don flashel

Mia és Don, így utazunk mi :)

Vagyishogy így utazunk mi, az előzőn alvás van.. :)
Solyci25 Creative Commons License 2006.11.21 0 0 45
Szia, Örülök hogy benéztél hozzánk! Láttam már ezt a gyönyörűséget meghirdetve a netboard-on is, már kérdezősködtem, de sajna inkább szuka kutyák vannak a környékünkön jók, mint kanok. Ajánlanám magunkat Don személyében, de ő nem fajtiszta, és még tapasztalata sincs, úgyhogy bár tuti nem lenne vele gond - az én Miámat is állandóan meg akarja szexelni - mégis ebből a két okból nem hiszem, hogy ő lenne a ti emberetek. :( Remélem találtok valamilyen klassz kant ennek a szépségnek, én is érdeklődöm még.

Néhány kép Donról azért...

Előzmény: VVAriel (44)
VVAriel Creative Commons License 2006.11.20 0 0 44
Hello!
Van egy Amerikai staffordshire szukája a barátomnak. Szeretné pároztatni, de sajnos nem ismerünk olyan embereket, akiknek lenne ilyen kutya a birtokában. (Mármint fiú ebből a fajtából).
A nagylány 4 éves. Mielőtt a hozzájuk került volna nem volt jó sora szegénynek, sokat bántották. De mára már egy gyönyörű kiegyensúlyozott, szófogadó hölgy lett belőle. (2 éve van náluk már). A törzskönyvét nem kapták hozzá.
17-én kezdett el tüzelni, és ez lenne a második alma. Nagyon jó anya volt, pedig akkor került teljesen új környezetbe!
Ha valaki szeretné a kutyáját pároztatni egy kölyök fejében, (amit persze Ő választ ki) az írjon.
Tipó
Solyci25 Creative Commons License 2006.11.10 0 0 43
Pang a topic úgyhogy egy kis kedvcsináló...

Solyci25 Creative Commons License 2006.11.06 0 0 42
Egyemmeg őket! :):)
Előzmény: ani0227 (41)
ani0227 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 41
Az enyéimmel eddig tényleg nem volt gond,ha találkoztak idegen kutyákkal,de minden előfodulhat.Megpróbálunk mindenesetre vigyázni!(Annyit még a társas viselkedésükről,hogy nem agresszívan közelednek idegen kutyákhoz,hanem nemtől függetlenűl meg akarnak minden kutyát "izélni"!)
Igaz,még csak két évesek,és az is lehet,hogy ez a dolog ezután alakul ki náluk!
Előzmény: Solyci25 (40)
Solyci25 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 40
Ja, és még annyi, hogy az eredmény viszont annyira szívmelengető tud lenni. Mert bizony Miával is volt pár nehéz hónapom, sőt, még most is le kell játszanunk néha a " kis is a főnök" meccset, viszont látom, hogy mennyit fejlődött, okosodott, és hogy mennyivel fegyelmezettebb lett. Persze otthon aztán ahogy bezárom a kertkaput mehet a bohóckodás ezerrel.. :)
Solyci25 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 39
Így van. A párom kislánya a Don hátán lovagol, tépi, húzza, kergeti, az meg halál beletörődött fejjel csinálja, amit elvárnak tőle. :) Annyira komoly. És mindenki, aki nem ismeri a fajtát ki van akadva, hogy mennyire barátságosak, türelmesek, játékosak. Én nem akarom szépíteni azt, hogy más kutyákkal szemben nagyon nagy odafigyelést igényelnek, nem is szoktam olyanoknak ajánlani, akik úgy gondolom hogy nem bírnának el vele, ugyanis ezt a fajta kutyát aztán tényleg tudni kell fegyelmezni, nem lehet rájuk hagyni mindent, igenis meg kell velük tanítani jó pár alap vezényszót, és rengeteget kell őket mozgatni. Azt gondolom, ha ezt megtesszük a kutyáért, akkor nem fog átrohanni az úttesten, hogy legépeljen egy kiskutyát, úgyhogy ezért mondom, hogy nagyon sok múlik a gazdin, és azon, hogy mennyi időt, fáradtságot áldoz a kedvencére. Ha nem akar vagy nem tud valaki naponta legalább pár órát a kutyájával foglalkozni, akkor semmiképp ne ezt a fajtát válassza magának.
Előzmény: Anzika (38)
Anzika Creative Commons License 2006.10.31 0 0 38

Tudom, ismerem a fajtát. Emberhez nagyon kedvesek, játékosak, még idegennel is.

 

Előzmény: Solyci25 (36)
Solyci25 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 37
Én is érdeklődöm. Remélem találunk gazdit ennek a gyönyörűségnek..
Előzmény: ani0227 (32)
Solyci25 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 36
Ja és hogy "Én úgy nevelem a kutyámat, hogy soha nem támadhat. Ez a feltétele a szabadságának és az én nyugalmamnak." Sajnos ennek a fajtának ez a szépséghibája, hogy hiába is viszed már kölyökként kutyák közé, előbb utóbb akárhogy neveled a kutyádat, a saját nemű társaival össze fog menni. Ők harci kutyák, ez a vérükben van, csak úgy tudod ESETLEG erről, leszoktatni, ha a személyiségét teljesen megtöröd, és ez sajnos később labilis személyiséghez vezethet... Én belátom, hogy nem kis odafigyelést igényel egy ilyen kutya tartása - hát még kettőé :) - de nekem megéri, mert annyira hálásak, szeretetreméltók, kitartók, hogy megéri a beléjük fektetett munk, figyelem.
Előzmény: Anzika (34)
Solyci25 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 35
Mint ahogy írtam is neked, nekem van egy yorkim is, úgyhogy nem csak Stafford-tartás szempontjából ismerem a kutyázás előnyeit és hátrányait. Valóban, Donnak volt már 2 kutyával való összetűzése, az egyik talán a mi hibánk, a másik nem hiszem, mert nem kutyasétáltatás közben történt, hanem otthon, nálunk a kertben, amin sajnos a kisebb testű kutyák be tudnak jönni, bár nem tudom miért jönnek be. Az hogy ilyen előfordul amit írtál, az sajnos valóban azon múlik, hogy a gazdi mennyire figyel, de én akármelyik kutyámat sétáltatom, nagyon figyelek más kutyákra, olyan hámot, nyakörvet, pórázt használok, amiből nem tud kibújni a kutyám, és úgy tartom, hogy nem tudja kirántani magát a kezemből. Persze nagyon kilennék ha bármelyik kutyámat megölné valamilyen másik kutya, de amíg én tudom magamról, hogy a tőlem telhető maximumot megteszem annak érdekében hogy ez ne történjen meg, nem is agyalok rajta. Azt gondolom, ha mindenki csak annyira figyelne a kutyáira mint én, nem lenne ilyen probléma egyáltalán. Amúgy örülök hogy írtál, ez egy fórum, mindenkinek meglehet a véleménye, és mivel nem vagyunk egyformák, persze a véleményünk is különbözhet. Ebben nincs semmi rossz.
Előzmény: Anzika (34)
Anzika Creative Commons License 2006.10.31 0 0 34

Nem kötözködök, nem akarom elrontani a szórakozásotok. Nekem kifejezetten tetszenek a staffordshire-ek. Azért nem tartok (pedig ingyen is adtak volna), mert olyan helyen lakom, ahol nem tudnám biztosítani azokat a feltételeket, amit egy kutya megérdemel.

Soha nem raknék kutyára szájkosarat, ezért más fajtát tartok, amit viszont sérülés mentesen, élve szeretnék hazavinni.

 

   "Don eddig csak nála kisebb kutyát kapott el"

Nem a fajtára akartam kihegyezni a dolgokat, az én szempomtomból teljesen közömbös, milyen kutya támadja meg az enyémet. Én úgy nevelem a kutyámat, hogy soha nem támadhat. Ez a feltétele a szabadságának és az én nyugalmamnak.

Sajnos láttam 9 hónapos Havanese-t (pórázon vezették), aki abban a pillnatban meghalt, amikor egy pórázon vezetett staffordshire terrier ölt meg, mert kirántotta a gazdája kezéből a pórázt, átrohant az úttesten és nem volt rajt szájkosár. Ennyi.

Te hogyan élnéd meg, ha a kutyádat megölné egy másik?

Előzmény: ani0227 (33)
ani0227 Creative Commons License 2006.10.30 0 0 33
Úgy látom erre az oldalra is érkezett egy kötöszködő!Kár,hogy ilyen emberek elrontják mások szórakozását!Azt hittem megússzuk!!!
Előzmény: Anzika (27)
ani0227 Creative Commons License 2006.10.30 0 0 32
Köszi!Megpróbálom a startapróra felrakni!Amúgy nem törzskönyvesek,és 20000Ft lenne!A fehérért ismét jelentkezett az elveszett érdeklődő!(Vasárnapra igérte,hogy jön)Még azt megvárom.
Előzmény: Solyci25 (30)
Solyci25 Creative Commons License 2006.10.30 0 0 31
Ja, az előző hozzászólaásom ani0227-nek írtam..
Solyci25 Creative Commons License 2006.10.30 0 0 30
Megérdeklődöm, bár pont most fialt múlt hónapban is az ismerősöm kutyája is, úgyhogy azoknak a kölyköknek is segítek gazdit találni. Mennyiért adnád? Törzskönyvvel, vagy aélkül? Startapróra felraktad már? Én a Miám alomtársainak ott találtam gazdit - és nem felvásárlót..
Előzmény: Anzika (27)
Solyci25 Creative Commons License 2006.10.30 0 0 29
Ja és, nem tudom milyen kutyád van, de nyugtan beírhatod ennyi erővel ezt a hozzászólásod minden olyan fajta fórumhoz, ami nagyobb a tiédnél, mert nem csak Staffik támadnak meg kutyákat, hanem németjuhászok, rotik vagy akár spánielek is.. Lehet neked rossz tapasztalatod van, amit sajnálok. Én épp ezért szoktam mindig jó előre jelezni, hogy az én kutyám nem egy haverkodós fajta. Szájkosarat meg azért nem használok, mert amerre én sétáltatom (távol a felkapott helyektől, pont az ilyen előítéletek miatt, illetve mert törődöm másokkal is), akár egy kuvasz is kiszökhet valamelyik tanyáról, és akkor nem tudja magát megvédeni. Ennyi.
Előzmény: Anzika (27)
Solyci25 Creative Commons License 2006.10.30 0 0 28
Tudod a kutyasétáltatás íratlan szabálya a következő: Ha látom hogy a velem szemben jövő kutyás pórázon hozza a sajátját, én is pórázra teszem az enyém. Ez nem csak amiatt lehet, mert támad a kutya, hanem azért is, mert mondjuk beteg vagy tüzel vagy akármi. Nekem is van egy yorkshire terrierem is a két staffi mellett, de én tudom is sétáltatni. Sosem engedem addig oda kutyához, míg meg nem győződöm arról hogy biutosan odaengedhetem-e. Ez ennyire egyszerű. Sajnos balesetek előfordulhatnak, nem mondom, hogy mindig minden a gazdikon múlik, de nagyon sok..
Előzmény: Anzika (27)
Anzika Creative Commons License 2006.10.30 0 0 27

 

 Az ilyen balesetek zöme ráadásul nem is a Staffi tulajdonos miatt történik, hanem pont a másik kutya gazdiján, hiszen egy normális kutyagazdi, aki tudja magáról, hogy a kutyája nekimegy más kutyáknak, ahogy meglátja a szembejövő kutyut, megfogja a sajátját. Aztán persze kiabálhatok, hogy fogja meg ő is az övét, jn rá az értelmes válasz: De hát nem bánt.. Ja, a tiéd, de az enyém igen..:)

 

Hát ki miatt? Nem a Te kutyád támad? Miért nics rajta szájkosár?

Egyszer nem veszed időben észre a másik kutyát , nem tudod már megállítani, akkor azt mondod, hogy bocs?

Mivel nincs a kutyádon szájkosár, a másik kutyás feltételezi, hogy nem fog a kutyád támadni.

Előzmény: Solyci25 (0)
ani0227 Creative Commons License 2006.10.28 0 0 26
Nem tudnál véletlenül valakit akinek kellene kiskutya?Mára volt bejelenkezve egy vásárló,de nem jött.:( Pedig biztosra mondta,és sorra lemondtam az érdeklődőket!Mostmár mindenki beszerezte a kis kedvencét akit érdekelt volna a dolog!Az a kettő van,akikről küldtem képet!Arra gondoltam,hogy kereskedőkkel felveszem a kapcsolatot,de ilyenkor csak azt sajnálom,hogy nem tudom,hogy jó kezekbe kerülnek e !
Előzmény: Solyci25 (25)
Solyci25 Creative Commons License 2006.10.27 0 0 25
Hát ez ismerős! Az enyémeim is nagyon szeretik a vizet, a kis hülye Mia meg mindig a víz alatt kezdi el kirázni a füléből a vizet, aztán meg fuldoklik, de csak kijön! :) Nagyon ééédik! Szerencsére amerre mi sétáltatjuk őket nem nagyon jár senki, úgyhogy lemegyünk a Zagyvához, és hagyjuk őket őrültködni, mire meg visszaérünk a kocsihozáltalában már meg is száradnak. 15-20 km séta, futás meg sem kottyan nekik, miközben mi meg már hulla fáradtak vagyunk.. :)
Előzmény: ani0227 (24)
ani0227 Creative Commons License 2006.10.27 0 0 24
És a vizet szeretik a kutyáid?A mieink egyszerűen imádják!Nem lehet őket kihozni!Ráadásúl egymást nyomják a víz alá,már fúldokolnak ,de akkor is úsznak-úsznak-úsznak,és nem hallgatnak a parancsra.Teljesen ki vannak fordulva önmagukból ilyenkor.
Előzmény: Solyci25 (23)
Solyci25 Creative Commons License 2006.10.27 0 0 23
Hát ez az hogy egymással és az emberekkel jámborak, viszont saját nemükkel azonos társaikkal már nem. :( És mivel az egyikőjük kan, a másik szuka, így csak akkor tudnak játszani másokkal, ha külön-külön sétáltatom őket.. :)
Hát nem tudom... Miám is ha kicsit hangosabban szólok rá - mert szoktam, néha OLYANOKAT csinál - egyből hátra vágja magát. Nem tudom ezt kinevelni belőle. Augusztusban elvittem Bácsalmásra Power Show-ra. Ott volt rengeteg ember, majdnem mind pittekkel vagy staffikkal, ez púpuskodott, rászóltam, hogy hagyja már abba, és hátra vágta magát. Úgy égtem! :) Elkezdtem neki magyarázni, hogy ne égessen már, keljen már fel, olyan mintha ütve-verve lenne, pedig ok nélkül soha nem kapott ki. Fájdalomküszöbüket ismerve meg gondolhatod mennyire rázta meg a kikapás is... ;)
Előzmény: ani0227 (22)
ani0227 Creative Commons License 2006.10.26 0 0 22
Nagyon irígyellek,hogy ilyen jámborak a tieid!Mondjuk a mi szukánkal sincs semmi probléma!Annyi,hogy ő túl félős!Már amikor idehoztuk ilyen volt,nem tudom mi érhette kiskorába,hogy ennyire gyámoltalan!A volt gazdája elmondása szerint semmi az ég világon.
Előzmény: Solyci25 (21)
Solyci25 Creative Commons License 2006.10.26 0 0 21
Jaj, nagyon jól néznek ki. Hát az én kutyáim bárányok otthon. Imádják egymást. A kan Don az első perctől fogva hogy a szuka Mia hozzánk került nagyon szépen játszott vele. A több mint fél év alatt, mióta Mia is nálunk van, nem hagyta el még egy nyüszítés sem egyik száját sem, pedig ahogy ezek játszani tudnak... :)
A más kutyákhoz való hozzáállásuk már más tészta. A Don most 3 éves. Kölyökkutyákat és szukákat nagyon szereti, úgy bánik velük mint a hímes tojással. A kanokkal már más a helyzet. Ha csak egymás mellett elmegyünk egy kannal az utcán, nincs semmi baj, de ha az a kan már morog vagy ilyesmi Don támadna is neki. Sajnos már kapott is el kutyát.
Mia még kicsi, most lesz egy éves, de ő meg sunyi. Ami kisebb nála, annak a tudtára kell adnia, hogy ő a király. Ami nagyobb, azt be sem próbálja. :):)
Igazából nem tudom, ki lehet- nevelni ezt belőlük. Szocializálva vannak, rengeteget voltak kutyák közt, mégis előjött, és már nem is próbálunk változtatni rajta, inkább odafigyelünk. Így is marad elég játszópajtás, hogy kan kutyuák már nem jöhetnek szóba nálunk.
A te esetedben az a jó, hogy két azonos kaliberű kutya van egy helyen, gondolom simán kiheverték sérüléseket, amiket a hatalmi harcban kaptak.. Don eddig csak nála kisebb kutyát kapott el - bár nem az ő hibájából, mert ha nincs betámadva, ő sem támadott volna vissza..
Előzmény: ani0227 (19)
ani0227 Creative Commons License 2006.10.26 0 0 20
Penge!
Előzmény: Solyci25 (15)
ani0227 Creative Commons License 2006.10.26 0 0 19
A két kan egy helyen van egyenlőre!Most készűl a másik box!Össze szoktak veszni,de nem vészesen.El van döntve ki a vezér!Két kutya,két teljesen más egyéniség!Úgy kell elképzelni őket,mint a rajzfilmben Timon és Pumba!(amúgy Penge és Gomez)Penge a vékonyabbik,ő hiperaktív és a főnök!Nincs előtte akadály,hogy ki ne szökjön.Ajtó, amin van kilincs az sem akadály!Ha be akar jutni valahova,akkor oda be is jut!A kerítésen úgy mászik,mint egy macska!És hisztis is!Sokszor már dühítő!De nagyon jól lehet képezni!Gomez pedig egy lusta,kövér,butus kutyus!Nem szeret ugatni,futni,mászni!Mégis őt csodálja meg mindenki,ha elvisszük sétálni!Ha sikerül képet feltennem róluk,akkor küldök!Más kutyákkal nem agresszívak,csak a kerítésen belül.
A te kutyáid hogyan viselkednek?
Előzmény: Solyci25 (14)
szuszmok Creative Commons License 2006.10.26 0 0 18
Előre is köszi szépen, minden segítség számít, hiszen tudod, hátha....
Előzmény: Solyci25 (17)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!