Keresés

Részletes keresés

XXX Barby Creative Commons License 2007.08.14 0 0 4676

Érdeklődni szeretnék h mi volt ott fenn a Középső-Hajag hegyen mekkora volt az a földalatti bázis?

Mára már mondjuk nem sok látszik belőle. Hol lehet lemenni oda? 

Válaszát várom!

Volt Katona(Lee) Creative Commons License 2007.08.14 0 0 4675
ugy nez ki behalt a topic...
Volt Katona(Lee) Creative Commons License 2007.08.13 0 0 4674
Bár nem kihalt:

http://repulonap.hu/airshow/rovatok/hu/2003/
Volt Katona(Lee) Creative Commons License 2007.08.13 0 0 4673
Még egy homepage a "Rozsakerthez"-ez volta fedöneve a kormánybunkernak.
http://www.dienststellemarienthal.de/
Volt Katona(Lee) Creative Commons License 2007.08.12 0 0 4672
Ha elkezditek keresni, a Google Earth-en, elmondom nehéz lesz...Azeléby hogy egész Bonn jól kivan takarva...+a környék is.
próbáljátok meg megtalálni, ha nem megy segítek.
Volt Katona(Lee) Creative Commons License 2007.08.12 0 0 4671
Itt van egy kis csemege, németül tudoknak, ez is beleillik a kihalt laktanyákhoz:szóval,
amikor még volt NDK és NSZk,
akkor kitalálták hogy legyen a kormányzatnak Bonntól nem meszzire (20 km) egy saját bunkerje, ami atombiztos is+majdnem az összes minisztérium be tud költözni, ha bagy baj lenne.
Elképzelhetö, hogy Magyarorszaágon is van ilyen(a dimenziók a bunkernak gondolom másabbak), de hogy hol van, lehet,mindenki hallgat.
(Tippem szerint: Jobbágyi, pszzt).Szóval itt van a homepage, de el kell mondanom sok kép róla, és a valóságban nagyon nehéz megtalálni, voltam ott, az egyik bejárat gyermekjátszótér!!!!!!!!!!!!, fenttröl, Google Earthel ezért nehezen beazonosítható.
http://ausweichsitz.de/
Előzmény: nagypolc (4670)
nagypolc Creative Commons License 2007.08.12 0 0 4670
sziasztok ,,,,mi van veletek???? kéne nekem ha tudnátok mondani valami oldalt vagy galleryt  ahol  vagy amiben megtalálható a hidegháborús cubában lévő vagy nem tudom (lévők) rak silók  atom bunkerok ....
Tatu72 Creative Commons License 2007.08.07 0 0 4669

Szia nagypolc!

Cserépfalu nincs magántulajdonban?Mintha valaki régebben azt írta volna.

Előzmény: nagypolc (4668)
nagypolc Creative Commons License 2007.08.07 0 0 4668
sziasztok , tatu köszi az infót de elég sok helyen jártam már beleértve tardonát is szerintem a annyira azért nincs egybe ...  de ha épebb rak objektumot akarsz látni (persze ha még nem voltál ott) nézd meg cserépfalut még nem hortták  lopták szét az egészet:::
Tatu72 Creative Commons License 2007.08.06 0 0 4667

Nagypolc!

Képeket az április 16., április 30. és május 1.-ei hozzászólásaimnál találsz.

Tatu72 Creative Commons License 2007.08.06 0 0 4666

Szia nagypolc!

Idén májusban én is jártam Pingyomon. Az ottani őrrel én is beszélgettem egy kicsit

és engem sem engedett be hogy szétnézzek,így sajnos csak a kaput tudtam lefényképezni kívülről. Ezt egyébként akkor megírtam a "Légvédelmi rakéták Magyarországon" topicban. Van Tardonán egy öreg ismerősöm aki az ottani lérak

osztálynál szolgált anno, és ő mesélte hogy Pingyomra ládákban szállították az új

rakétákat és ott végezték a készreszerelésüket.  Az őr akkor engem is Nyírtelekre

irányított engedélyért. Ha a veszélyesebb, engedély nélküli bejárást választod akkor

szerintem kóborolhatsz egy darabig az objektumban mert állítólag 130 hektáros területen fekszik. Viszont ha tényleg egy érdekes helyet akarsz látni menj el Tardonára. Én áprilisban és májusban is voltam ott,szerintem érdemes megnézni. Kazincbarcikától nem messze van. A volt hadműveleti területre szabad a bejárás.

Majdnem az összes épület áll még,az óvóhelyek is megvannak,csak a TZM fedezékeket hordták el. A légvédelmi rakétás topicban ezeket is megírtam február vége május eleje táján,és jópár képet is raktam fel.Visszakeresheted őket. Ha érdekel a dolog írhatok róla bővebben, és százegynéhány képet is csináltam a területen.

                                                                                          Üdv. Tatu72

 

Előzmény: nagypolc (4662)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.08.04 0 0 4665
A laktanya még megvan...
Előzmény: Törölt nick (4664)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.04 0 0 4664
Sziasztk!

Véltlenül nem tudjátok a Petőfi laktanya a külsőváci úton megvan még.
Volt Katona(Lee) Creative Commons License 2007.08.02 0 0 4663
Én is csak azt mondom mint Volt Tüzér, ne menj oda, ha meg örzik, felesleges, a baj ugyis jon magatol.
Van annyi elhagytott objektum böven az országban, megértem aggállyodaat, azokat vagy szétverték már, vagy visszakövetelte a természet, ezért nem sokat látni belöle.
Előzmény: nagypolc (4662)
nagypolc Creative Commons License 2007.08.01 0 0 4662
sziasztok , hát elég sok helyen már jártam de pingyomon még pont nem .remélni,,, nem remélek tölle semmit de ezt is nagyon szivesen betenném a fényképtáramba végülis csak ennyi .... elvégre ez is egy kihalt katonai objektum a régmúlt emléke..ezsem maradhat ki a megörökitésből...iesmi objektumok úgysem lesznek soha többé. 
Volt tüzér Creative Commons License 2007.08.01 0 0 4661

Pingyom csak most tartozik Nyírtelekhez, de csak őrzés szempontjából. 1989-ig a 105. honi légvédelmi rakéta ezred technikai osztálya volt. Megalakuláskor (mivel az osztályoknál csak minimális számú rakéta volt, itt történt a többi rakéta kiszolgálása, tárolása. Itt tárolták az osztályok technikai eszközei kiszolgálásához szükséges eszközöket is, pl. daru. Később az osztályok is kaptak darut, a kint levő rakéta mennyiséget kiegészítették 3 javadalmazásra, így Pingyom már csak minimális (24 darab?) rakétát tárolt. Viszont továbbra is itt történt a rakéták mélyebb kiszolgálása. Ugyanis a kis szintű kiszolgálást az osztályoknál végezték.

Pingyom egyébként még jelenleg is katonai objektumnak minősül, ennek megfelelően őrzik is. Azt egyébként nem tudom, mit remélsz a bejutástól. Vannak bent különféle kiszolgáló épületek, amik közül a legjellegzetesebb a rakéta tároló épület és a szerelő csarnok. Az egyik leginkább egy bazi nagy garázsra hasonlít, a másik meg egy jókora műhely, még macskadaru is van a plafonon. Vannak még bent más épületek is, amik különféle raktárak voltak. Némelyik körül csináltak egy földhányást.

Ha mindenáron be akarsz menni, akkor számolj azzal, hogy belerúgnak a seggedbe, vagy egy éppen ráérő kutya fog beleharapni.

Miért nem keresel inkább olyant, amit már nem őriznek. Ott van például Börgönd. Ott nyugodtan lehet mászkálni, mióta különféle barmok felrobbantották, azóta a kazánház kéménye sem dől rád. Ott ugyanolyan jellegű alakulat volt, ráadásul még repülőteret, közepes rakéta tüzelőállást, és hadsereg harcálláspontot is találsz.

Előzmény: nagypolc (4659)
Volt Katona(Lee) Creative Commons License 2007.07.30 0 0 4660
Pingyom tetö olyan volt, mint Kaposváron a Füredi 2(mozgó rakétatechnikai bázis) volt azt hiszem.
A pingyomon végezték el az összes borsodi tüzrendszerhez tartozó rakéta kisebb beszabályozását+tárolását +javítását.
Úgy tudom, hogy Nyírteleken csinálták a nagyjavításokat amit csak ök tudtak az országban, ez még +ban kiterjedt az uj SZU-bol jövö rakéták átvételére is, és készletezésére is.
De inkább kárdezd a rakétás szakembereket, én a légierönél szolgáltam anno.
Előzmény: nagypolc (4659)
nagypolc Creative Commons License 2007.07.30 0 0 4659
szia,azért kérdezem mert visszaolvastam és azt láttam hogy nyirtelekhez tartozik pingyom, vagy csak tartozott??? az a gondom hogy pingyomra szeretnék bejutni fotózni legálisan de nem tudom kit hivjak ezügyben . az őr azt mondta hogy a hm től kérjek belépést ,léhet hogy megpróbálom.egyébként az őr (érdekes)százados ,főnök  rakéta technikus volt ép ott normális volt dumáltam vele vagy fél órát rakétákról obikról meg stb .na mindegy de nem engedett be.miért őriznek ekkora hévvel egy helyet amit már 17 éve bezártak és romogban hever???bár szerinte még használható lenne az égész ,,,, bár nem tudom mire,,,?na mindegy próbálkozok,ha nem megy jön a terepszinű ruha , bár jobb lenne legálisan körülnézni.ha valamit esetleg tudtok kihez lehetne fordúlni irjátok már meg ,, köszi,,
Volt Katona(Lee) Creative Commons License 2007.07.30 0 0 4658
atombiztos volt, mert ne lehetnenek a 80-cm-es ajtok.
(ami biztos, hogy a magyar radios laktanyak fedezekeinel, ahol benntalltak a radios autok, ott csak földhanyas volt csarnokkal, ajto nelkül, ahol benttalltak az autok-szakertok szerint ez is eleg egy atomcsapas lökö hatásának kivedesere, ha nem pont fölötte robban a a bomba éppen)...
Az biztos szerintem, nem mekk elekkent dolgoztak, hogy elöször megepitik a betonbunkert, utana meg kiderül, hogy nem fernek be a cuccok, ezert szetverik nagyobbra az ajtokat.(Bar az oroszoknal a katonak kimelesee nem volt szempont soha)
Vagy megepitik es utan ahordjak be az a valoszinubb, de ekkor mar megvan a nagyobb bejarat elöre.
Ezek a Hajag környéki barlangok mindenestre ujakk itt, eddig erröl nem volt szo.
Előzmény: ohrana (4657)
ohrana Creative Commons License 2007.07.30 0 0 4657
nem hiszem hogy hajagon a pirosajtajú tárroló a hiradós autóknak lett volna ,miért őriznének hiradós autókat 80 cm es ajtókkak bezárva ????
Hajagon a nagy ajtók mögött van egy pár méteres rész, mögötte volt egy tolóajtó, annak már csak a sínjei vannak meg (gondolom, zsilipként szolgált), mögötte egy bazi nagy tér. Annak végén egy nagy ajtó, egy másik hatalmas - ám az előzőnél kisebb - terem, ami egy másik ajtóban végződik, ami már kivezet a szabadba, és előtte egy nagy betonplacc van. (Azaz a két nagy terem hosszában átjárható a betonplaccok közt)
Azon gondolkodtam, hogy azt a sok szart, lépcső, tartályok nem hiszem, hogy a kis bejáraton keresztül hordták le (ráadásul egy csomó olyan cucc is kellett lent legyen, a technikai rész, amit nyilván nem lent forrasztgattak össze) Nem a katonák kimélése miatt, hanem ert egyszerűen nagyobb, mint a bejárat.
Valami lift kellett legyen, amivel lehet hordani az anyagot, gondolom én. Vagy az alsó szintnek volt bejárata valahol, ami a környéket nézve nem lehetetlen, tele van barlanggal a környék.

o
Előzmény: nagypolc (4607)
Volt tüzér Creative Commons License 2007.07.29 0 0 4656

De itt van ez is:

http://www.hmarzenal.hu/

Előzmény: nagypolc (4654)
Volt tüzér Creative Commons License 2007.07.29 0 0 4655
Előzmény: nagypolc (4654)
nagypolc Creative Commons License 2007.07.29 0 0 4654
sziasztok, gyorsan valaki tudna válaszolni nyirteleken mi van pontosan??és egy elérhetőséget nem e tudna mondani valaki az ottani objektummal kapcsolatban tel szám jó lenne...
M62 265 Creative Commons License 2007.07.29 0 0 4653
Elmentem megnézni, úgyis már rég jártam arra:


Előzmény: kreestof (4651)
Volt Katona(Lee) Creative Commons License 2007.07.27 0 0 4652
Szia, olvass vissza, meg nézd meg a kep.tar.hu=charlie21 gallériáit
.(Elnézést, ha idegen tollakkal ékeskednék Charlie 21).
Előzmény: kreestof (4651)
kreestof Creative Commons License 2007.07.26 0 0 4651
Hello
Nem tud valaki infot a péceli bunkerről/laktanyáról???
Tudtommal megvették(ki van tisztítva az összes épület, a romok el vannak takarítva, az utat homokbuckával zárták el, ki van rakva a ''Belépni tilos,magánterület,fokozott életveszély'' tábla, állítólag esténként őr vigyáz a területre(mi még nem találkoztunk vele).
uselessjunk Creative Commons License 2007.07.23 0 0 4650
Pl. ebben a topicban, "kicsit" visszább
Előzmény: _ Liar _ (4649)
_ Liar _ Creative Commons License 2007.07.22 0 0 4649
sziasztok, van ötletetek hol kereshetek infokat a Hajagi radarállomásról? milyen volt amikor müködött stb...
Volt Katona(Lee) Creative Commons License 2007.07.19 0 0 4648
Sweethome, lehetséges lenne feloldani a zárat a kép.tár.hu-ról?
Megnézném a képtárat ha lehetne.
köszönöm.
hadsz Creative Commons License 2007.07.16 0 0 4647
Ezek közül leginkább a harmadik lehetőséget tudnám elfogadni,ésszerűen hangzik.Múlt hét csütörtökön egyébként Sweethome kollégával megpróbáltunk utánajárni ennek a témának és lementünk Tabra ismét szemügyre venni a lehetőségeket.Ami biztos,hogy a három tároló közül kettőből tutira nem megy ki semmilyen alagút,ez tisztán látszik a felette levő terepviszonyokból.Sajnos ez a két tároló zárva van...Ami a harmadikat illeti,ebbe be lehet menni /leléptem a hosszát,kb.40m./ ,nos ott akármi is lehet az ajtók mögött,de alagutat valahogy nem tudok elképzelni.  
Előzmény: Volt Katona(Lee) (4644)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!