Keresés

Részletes keresés

alora Creative Commons License 2009.11.03 0 0 9030

Szia ron03!

 

A Kartago Toursban nyugodtan megbízhattok. Idén szeptemberben mi is először utaztunk velük, nem volt semmilyen tapasztalatunk, de nem csalódtunk, sőt .....

A két hét alatt minden flottul ment, a fakultatív programok is fantasztikusan sikerültek. 

Természetesen ha bátrabbak vagytok, nyugodtan mehettek a kirándulásokra idegen csoportokkal, és más irodával. Lépten-nyomon találtok erre lehetőséget a szállodák aulájában , és a szállodákon kívül is.

Kinga az idegenvezető nagyon kedves és segítőkész.  Bármilyen kérdéssel és kéréssel nyugodtan fordulhattok hozzá. Mi nagyon megszerettük. Minden kirándulás előtt külön tájékoztatót találtunk a szobánkban, az indulási időpontokról, a nevezetességekről, csúszás sosem volt. 

A Royal Modernáról azért nem tudok Neked infót írni, mert a mi turnusunkban senki nem szállt meg ott.

Ha ellenben a Nabq-bay-en keresgéltek szállodát, akkor a Tropicana Grand Azure-t nagyon tudom ajánlani, mert az egyik ( ha nem ) a legjobb !  :) 

Makulátlan tisztaság, és pazar ellátás jellemzi ! Nem a reptér közvetlen közelében van, de a szállodák felett elszálló gépeket, így is , úgy is látni, és hallani fogjátok.  De ez egyáltalán nem zavaró. 

A szálloda és a szomszédos szállodák is korallpartosak.  Korlátozás nélkül átsétálhattok az egymás melletti hotelek strandjára.  Többségében ezen a részen a nyugágyak homokos-korallos parton találhatók, de mezítláb is nyugodtan sétálhattok a homokban.  A vízbe viszont kell a tengeri cipő, mert vagy a letaposott korallokon tudtok bemenni sznorizni, vagy pedig a stéget kell használnotok, amit minden szálloda egészen a korallfal végéig épített ki. Ott már kezdődik a nyílt víz, mesébe illő, amit a víz alatt láthattok.  A stég a Tropicana esetében a leghosszabb, valóban több száz méter, de amíg beslattyog az ember, addig gyönyörködhet a sekély vízbe kiúszó halakban, illetve a táj szépségében.

Ha bármilyen kérdésed van, írj nyugodtan.

üdv.

Előzmény: ron03 (9023)
emeri22 Creative Commons License 2009.11.02 0 0 9029

Sziasztok!

Február 16.-án indulunk anyukámmal kettesben Sharm el Sheikhbe. Ő még nem tud róla, mivel karácsonyi ajándék lesz számára az út.:)

A Regency Plaza Resortban van a szállásunk.

Habár szorgalmasan kutakodom a régebbi bejegyzések között, örülnék, ha valaki mesélne egy picit erről a hotelről, ill. a februári Egyiptomról általában.:)

Köszönöm!

piaszter Creative Commons License 2009.11.02 0 0 9028
Sziasztok!

Segítsetek: a Sharm-i reptéren van Dutty és ha igen,akkor éjjel-nappal nyitva van ,mint Hurghadán?
Cigi és némi alkohol miatt érdeklődnék.
KnéZs Creative Commons License 2009.11.02 0 0 9027

Szia ! ha "csak" az élővilág a legfontosabb én Safagát javasolnám  , annak ellenére , hogy ott még nem voltam. Talán pont ezért , az a déli rész még nem annyira felkapott üdülőhely , kevesebb a túrista és a búvár is. Én ismerősöktől ódákat hallottam arról a részről. Nem beszélve arról , hogy az a rész tele van Dugong-okkal. Személy szerint tervbe van véve . Nagyon. Taba is  mindenképpen jó választás (csak átutazóként voltam ott) viszont Jeruzsálam miatt előnyös. Nuwei pedig nincs messze Dahabtól :-))

Sokat segítünk ...igaz ? :-))

Előzmény: Vásáry Tamás (9025)
GYURMÓKA Creative Commons License 2009.11.02 0 0 9026

Szia !

 

Szerintem mindenképpen érdemes, bár én még nem voltam Nuweibán, de Tabán már kétszer. Jártam  Hurghadán és Sharmon is, de nekem mindenképpen Taba a nyerő. Nuweiba Sharmtól északra van Taba irányába , és Sharmot elhagyva egyre szebb a

táj. Ha a tenger élővilága fontos, akkot Tabán a Morgana szállodát ajánlom, ott a legszebb a vízi élővilág. Érdemes lenne átnézned  a Taba topicba, ott  nagyon sok infót és  képeket is találsz. Az időjárás előrejelzést  szerintem elnézhetted, november végéig jóval melegebbnek kell lennie 20 foknál, akár 30 foktól is többnek. Én az alábbi előrejelzést láttam:

 

http://www.accuweather.com/world-forecast-15day.asp?partner=accuweather&traveler=0&locCode=AFR|EG|EG021|TABA&metric=1

 

 

 

Üdv

 

Gy

Előzmény: Vásáry Tamás (9025)
Vásáry Tamás Creative Commons License 2009.11.02 0 0 9025

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni,  Nuweiba-ba érdemes elmenni? Sharmon már voltam és gondoltam, most más helyet néznék meg, de ha valaki járt már ott, írja le kérem, hogy Sharm után csalódás-e!!! Illetve ugyanez a kérdésem TABA-ra és Safaga-ra nézve is...A tenger élővilága fontos.

Azt láttam az előrejelzésben, 20 fok lesz Taban, ez lehetséges?

Tehát, Sharm helyett ajánlotok valami más helyet vagy csalódás és keserű szájíz lesz, Hurghadára gondoltam még....kérlek segítsetek.

köszi

Napfény1 Creative Commons License 2009.11.01 0 0 9024
Hmmmm, ha nem szeptemberben lettem volna kint és költöttem volna el az idei keretet, azt mondanám let's go!!!:))) Így még várnom kell sajna egy picit...
Előzmény: hajnu (9022)
ron03 Creative Commons License 2009.11.01 0 0 9023

Sziasztok!

Sharmba szeretnénk elmenni, főleg búvárkodni, de még sose voltunk. Kinéztünk a Royal Moderna Resort-ot, van valakinek tapasztalata erről a szállodáról? A partja milyen? Van közel korall-zátony(úszva elérhető)? Szeretnénk a szálloda strandjánál is sznorizni, nem csak szervezet búvárkodás által merülni.Másik kérdésem, a Kart.tours mennyire megbízható és segítőkész? Ott láttuk a szállodát, nyugodt szívvel foglalhatunk náluk? Illetve tudnátok ajánlani a Nabq bay-en( vagy máshol csak a repülőtérhez ne közel), 4-5*-os korallpartos szállodát fejenként max.150ezerig?Köszönöm a választ előre is!

Ron
hajnu Creative Commons License 2009.11.01 0 0 9022
Ahogy írod, nálam is így kezdődött. Először sznorkel, majd 2 éve intro merülés...aztán a többi jött magától. Az idén is voltam tavasszal, de szeretnék még ebben a hónapban visszamenni. Sajnos az útitársam nem ér most rá, így útitársak jelentkezését várom itt!
Elsősorban a Sharm és a Coral sea az úticél, de bármilyen hotel ötletet is szívesen fogadok, ahol még van hely, és közel a korallzátony. :)
KnéZs Creative Commons License 2009.10.31 0 0 9021

Sziasztok ! én is itt vagyok , ha már ott nem lehetek :-)) de sebaj jövőre !!!

..hát igen a búvárkodás mint fanatizmus valahogy így kezdődik , először sznorker , azután intro , majd nincs megállás :-)) de ez így van rendjén . ott lett valahogy minden más , nyugalom és szépség vesz körül , nincs ehhez fogható .-szerintem

persze mindenkinek más a hobbija ,mindenkit más fog meg ,de ha egyszer meglátod a Vörös tenger "kincseit" szerelmese leszel.

Előzmény: sanyav8 (9017)
bakosferi Creative Commons License 2009.10.31 0 0 9020
Űdv Neked is, figyelek...
Napfény1 Creative Commons License 2009.10.31 0 0 9019
Én is nagyon szeretnék jövőre visszamenni és újra velük hajózni, sznorizni, búvárkodni!!!!! már most várom!!:)) Írtam már, úgyhogy csak ismételni tudom magam, hogy az intro mekkora élmény volt nekem!! Mondtátok itt a fórumon, hogy ilyen jó, meg olyan jó, meg majd meglátom, de persze csak élőben jöttem rá, hogy mennyire az...:))
Előzmény: KnéZs (9015)
Gabcint Creative Commons License 2009.10.30 0 0 9018

Sziasztok!

 

Nekem Dénes a múlt héten azt mondta, hogy november végéig marad Sharmon.

A C-Fun Divers csapata tényleg nagyon jó. Én itt a Fórumon olvastam Róluk és felhívtam még itthonról Dénest. Elmondott mindent (ár, lehetőségek, transzfer, stb.) Amikor megérkeztünk a Savoy-ba újra felhívtam, majd sms-t küldtem neki, amely tartalmazta a neveket, a programot, amire akartunk menni, időpontot, szálloda neve és szobaszám. Gyorsan jött is a válasz sms. A megbeszélt időpont előtt 10 perccel!!!! (ez arab világban nagy szó) egy arab sofőr és 1 kollégája várt minket, aztán irány a C- Fun központja, ami Sharmon az Old Market-tel szemben van az Iberotel aljában/oldalában. Akinek nem volt felszerelése, annak Dénes keresett. Szuper figyelmesek voltak. Utána transzfer a kikötőbe a hajókhoz. A hajók is tiszták és szépek voltak. Ezután jött a nap fénypontja a hajózás és kinek-kinek a búvárkodás vagy a sznorizás. Persze mindkettő vezetővel. Én sznoriztam. 2 helyi fiú volt velünk (Gasser & Said). Folyamatosan figyeltek és vigyáztak a csapatra. Volt náluk mentőöv, ha esetleg valakinek szüksége lenne rá. A sznori előtt tájékoztattak minket, hogy mit és hogy lehet, aztán irány a víz. Láttunk sasráját. Ha a 2 helyi sznoris vezető nem mutatta volna meg a ráját, akkor észre se vettük volna. Szóval szuper kis csapat.

Ja és az ebéd is nagyon finom volt.

Szerintem érdemes az utazás előtt felvenni Dénessel a kapcsolatot az alább megadott elérhetőségeken.

Mindenkinek jó pihenést, aki most utazik! (Nagyon irigyellek Titeket! :-))))

 

Üdv:

Gabcint 

Előzmény: KnéZs (9015)
sanyav8 Creative Commons License 2009.10.30 0 0 9017
De rég volt....:(
Üdv Knézs, és Bakos Feri....
KnéZs Creative Commons License 2009.10.30 0 0 9016
Szia ! Ó Ó Olivér !!! örülök , hogy bejött neki ,sokat merülünk együtt .  Ő akkor jött ki mikor mi aug. elején kint voltunk . Akkor még csak remélte , hogy maradhat .Szupi képeket csinált rólunk , innen is puszi neki :-)
Előzmény: dp2008 (9013)
KnéZs Creative Commons License 2009.10.30 0 0 9015
Szia ! igen én írtam , most is úgy tudom kb. nov. közepétől márc . végéig lesz Thaiföldön . Vagyis gondolom , mert elviekben februárban mennénk utána oda is :-)) Nagyon jó fej , nagyon jó búvár és az egész C-Fun csapattal teljes egészében meg voltunk elégedve , biztos hogy jövőre is ismét hozzájuk megyünk.
Előzmény: Napfény1 (9014)
Napfény1 Creative Commons License 2009.10.30 0 0 9014

Már nem emlékszem pontosan, talán Te írtad, hogy Dénes télen Thaiföldön szokott dolgozni és tavasszal megy vissza Sharmra. Lehet most is így csinálja.

 

Hát, én megmondom őszintén, irigylem a mostanság indulókat:) Persze jó utat nekik!!

Előzmény: KnéZs (9011)
dp2008 Creative Commons License 2009.10.30 0 0 9013

Szia!

 

Olivér is kint van, kint is marad jövő májusig, Dénes vamikor hazajön majd azt mondta.

 

DP

Előzmény: KnéZs (9011)
dp2008 Creative Commons License 2009.10.30 0 0 9012

 

Gyümölcs: csak a főétkezéseknél volt, de az is hihetetlenül szegényes: alma, körte, narancs, banán

 

Kávé: a bárokban lehet kérni, de ami nem fizetős az szinte ihatatlan, a helyi nescaféra ráöntik a forró vizet és kész is.

 

Harapnivaló: ebédidőben van a medencéknél hamburger, hot-dog, de egyébként nincs, annyit láttam még, hogy a recepció bárjánál volt vmi pikótaféle kirakva.

 

Ami fontos lehet még, 5-kor besötétedik, lemegy a nap, kb. 4-ig lehet napozni. Ja, és a medence vize nagyon hideg volt, szinte senki nem ment bele.

A tengerparton voltunk végig, de ott reggel 7-körül már megy a szokásos előre foglalás.

 

Elektromos rovarriasztót is vigyetek, minket megettek a szobában a szúnyoghoz hasonló valamik, amik csak a sötétben támadtak.

Előzmény: SKészi (9010)
KnéZs Creative Commons License 2009.10.30 0 0 9011

Szia !

Dénessel itthonról e-mailben egyeztethetsz (címe kicsit lejjebb) telefonon kintről akár sms-ben is : +20163161931

Akkor ezek szerint még Ő is kint van . Olivér kint  van még ?

Minden jót a mostanság indulóknak !

Kné

Előzmény: dp2008 (9006)
SKészi Creative Commons License 2009.10.30 0 0 9010

A főétkezéseken kívül hozzá lehet jutni kis gyümölcshöz vagy valami harapnivalóhoz?

Kávét egyáltalán nem szolgálnak fel az AI-en belül?

 

Előzmény: dp2008 (9009)
dp2008 Creative Commons License 2009.10.30 0 0 9009
Nagyon szép a tenger. Tiszta és rengeteg kis hal úszik benne de egyéb nincs mert nagyon sekély a viz. A hotelnek nincs saját molója a mellette lévőét lehet használni, ez kb 50 m.- re van de teljesen összenőtt a két terület. Még arra figyelj ha bungalóba kapsz,kérsz szállást ne tenger közelit mert a parton szabadtéri disco van.
SKészi Creative Commons License 2009.10.29 0 0 9008

Köszi dp2008 az infókat. Egyenlőre csak kérdések vannak bennem.

A szálloda strandjánál milyen a víz élővilága? Mennyit kell gyalogolni, hogy lehessen is nézegetni valamit? Melyik szállodának a mólóját lehet használni?

 

Előzmény: dp2008 (9007)
dp2008 Creative Commons License 2009.10.29 0 0 9007
Ja és a Meki és az olasz(onion néven fut) sokkal olcsóbb mint itthon 3 felnőtt 4 fogásos vacsija 1 itallal 9 000 forint átszámítva. akkora adagok, hogy két embernek is elég és a Mekiben van házhoz szállítás:)))
dp2008 Creative Commons License 2009.10.29 0 0 9006

Szia!

Most voltak(vannak) Magyarok legalább huszan (mert Őszi szünet van). Azt, hogy amikor Ti mentek lesznek-e nem tudom: Elég népszerű a hotel. A kajára visszatérve a reggeli elmegy( de 5*-ban a két fajta felvágott azért gáz), de persze van bab, sült paradicsom, tojás rántotta, müzli ki mit szeret. Ebéd van 2 helyen is, nagyjából ua. A medence bárban van még ebédre hot-dog vagy natur hambi sült krumplival, amire kétszer cukrot tettek. Esspreszo 1,5 euro, koktél nem helyi italból 10 erótól. Szóval ez olyan olaszarab AI. De maga a szálló az idegenvezető hölgy szerint is a legszebb, leghangulatosabb. Kár, hogy egy europai séfet nem szereznek.

 Déneséknek irj egy mail-t és megküldi a számát, ott mindent megtudsz velük beszélni. Nekem is fel van irva ha megtalálom felteszem.

Üdv: dp

SKészi Creative Commons License 2009.10.29 0 0 9005

Szia dp2008!

 

Ma érkezett meg az Anubistól az utazással kapcsolatos tájékoztató és már türelmetlenül vártuk a jövő vasárnapot. A soraidat olvasva ez a lelkesedés alábbhagyott és már egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy jól döntöttünk.

 

Most már mindegy, majd csomagolok a bőröndbe kolbászt+szalonnát. :)

 

A szállodában milyen százalékban fordulnak elő magyarok? Ketten megyünk a párommal, elég gyenge az angol tudásunk, így nem ártana, ha valakikkel szót tudnánk váltani.

 

A Dénesékkel kint egyeztettétek a sznorizást? Mi is szeretnénk részt venni ilyen programon. Szerinted érdemes már itthonról pontosítani velük?

 

Egyenlőre ennyi jött  ki belőlem,még mindig az írásod sokkhatása alatt vagyok.

 

 

dp2008 Creative Commons License 2009.10.29 0 0 9004

 

Szia!

 

Mi tegnap jöttünk haza a Laguna Vista Beach-ből.

Az Anubissal voltunk, a Kairó-Luxor program és az egész szervezés kiváló volt. Ezeket korábban már leírták.

 

Laguna Vista Beach:

 

Egy jó szálloda,(fantasztikus design, nagy szobák) , gyögyörű a környezet, a Vörös-tenger is csodálatos, de az ellátás!!!!!!! (Hozzáteszem, hogy jónéhány AI helyen voltunk már, tehát van összehasonlítási alapunk.

A 70-es évek SZOT szállóiban jobb lehetett.

AI: nincs a kinti bárokban pl. bor.  juice sehol, csak fizetős, a kávé, ami free ihatatlan. Kaja mindennap u.a. és borzalmas.

Van: víz, kóla, por gyümölcslé, sör, helyi ihatatlan rettenet.

Szemben az olasz vendéglőben és Mekiben nem kapsz helyet mert a fél hotel ott eszik.

Animáció tragikus, csak ha olasznak néznek szólnak hozzád, a napi 20 progiból ha 5-t megcsinálnak már jó, viszont a partot végig ordítják az olasz vendégekkel.

 

Nekünk csalódás volt a szálloda, pedig stílusában,  építészetileg nagyon szép.

 

C-FUN: Halmos Dénesek valóban fantasztikusak!!! Ha valaki előre akar egyeztetni velük: Don_hablo@ hotmail.com.

 

Másik magyar cégben (Jeneiék) nagyot csalódtunk, itthonról előre mindent leszerveztünk, utána pedig lepattintottak azzal, hogy az előre megbeszélt helyen és időben nem tudunk  intrózni. (Érdekes, ezt az 5 e-mail váltás alatt nem tudták)

Ami igaz, de úgy ajánlottak másik lehetőséget, hogy inkább nem mentünk velük. Más magyar búvárokkal találkozva (ők ajánlották Déneséket), megtudtuk, hogy nem mi vagyunk az első  társaság akik így jártak velük.

 

Ha még van esetleg vmi kérdés, szívesen válaszolok.

 

Üdv: DP

Előzmény: SKészi (8997)
mnc22 Creative Commons License 2009.10.29 0 0 9003
Szia Dámján1!

Csatlakoznék az előttem szólókhoz, a Savoy tényleg nagyon jó szálloda (2X is voltunk).
A szállodában is be lehet fizetni ai.-ra, de van lehetőség a ital-ai.-ra is fizetni. Mi mindig fp.-ra fizettünk és kint bevásároltunk italokat. Gond nélkül be tudtuk vinni a szobába.
A partja nagyon szép, de csak a mólóról lehet vízbe menni. Ha olyan szállodát kerestek ahol lassan mélyül a víz akkor a Laguna Vistát tudnám ajánlani (ott is voltunk már és az all inclusive).
Előzmény: Dámján1 (8988)
Napfény1 Creative Commons License 2009.10.29 0 0 9002

Abban reménykedtem, hogy hát azért talán mégis csak vigyáznak a túristákra, de az is megfordult a fejemben, hogy mi van ha Allah-ra bízzák a dolgot...:) Volt egy, amelyik dohányzott, jött hátra a füst ezerrel, de legalább normális tempóban ment, mondom nem baj, nem baj, legalább nincs eszement tempó:) Pedig útálom a cigifüstöt.

Előzmény: Gabcint (9001)
Gabcint Creative Commons License 2009.10.29 0 0 9001
Átérzem, amit írtál. :-) Velünk is volt ilyen, de normális ütemben az Old Market kb. 25 perc. Persze minden taxisnak más a normális ütem. :-))
Előzmény: Napfény1 (9000)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!