Keresés

Részletes keresés

FeriMountain Creative Commons License 2003.05.14 0 0 11
Kedves Jetblast

Hülyeségeket irsz.A reptér kedvezményeket ad mindenkinek...tehát a Malévnak is.A résidőket nem a repülőtér hanem az irányitás osztja (tehát az egy másik cég).A Malév jelenleg több mint 3 milliárd forintal tartozik a reptérnek...tehát nem igen tud fizetni.

Amit meg a Petőröl irsz az nekem nagyon tetszik mert eszerint Ő Fidesznél és most az MSZP-SZDSZnél is nagyon fekszik.Hogy is van ez?

Előzmény: Jetblast (10)
Jetblast Creative Commons License 2003.05.13 0 0 10
Én a Malévos álláspontot ismerem, az kb vmi ilyesmi:
A BA Rt. ott tesz nekik keresztbe, ahol tud, a nemzeti légitársaság helyett a külföldieket részesíti előnyben. A reptér használati díj és a különböző szolgáltatások is olcsóbbak más légitársaságnak.A résidők tekintetében sem biztosít semmilyen védelmet a Malévnak (külföldi gyakorlattól eltérően)!Most éppen a low cost társaságok számára megnyitott 1-esen megy a vita, ugyanazt a pénzt, hosszú távon a Malévtól is megkapná az Airport (egyébként meg végülis ugyanoda megy a pénz)és így a hazai légitársaság sem veszítene utasokat.
Pető György a kapcsolataival szerezte meg mosztani és mindenkori pozícióját (felsőbb politikai körök támgatását is élvezi), gusztustalan módon, pofátlanul, szakmai körökben pedig dilettánsnak tartják.
Ennyit tudok, őszintén végiggondolvaq lehet benne igazság...

Üdv. Jetblast

METYA Creative Commons License 2003.05.13 0 0 9
Mondjuk ez az ellentét elég régről datálódik.
Vicces volt, hogy anno a Malév tulajdonából, kezeléséből (tudom, az államé) megalakult az LRI, és hirtelen fizetni kellett azokért, ami Malév pénzből (tudom, az államé) épült.
Erdei elvtárs sikeresen lobbizott és osztogatta a pénzt.
Olyan nagy különbségek voltak a Ma és az LRI dolgozók fizetése között, hogy az sokak szemében már eleve irritáló volt.
Említhetném a 13. és 14. havi fizetéseket, az üdülési hozzájárulást.
Tehát a MA dolgozó az éves SBY szabadjegyével szemben állt egy fix összeg, ami stresszmentes kényelmes pihenést biztosított.

Bizonyos tevékenységekben jelentős túlkapásokat követtek el a piacszerzés érdekében, ld a földi kiszolgálást. Két állami vállalat versenyez egymás ellen ugye, a kedves megrendelő pedig röhög a markába. Az LRI sokszor önköltségi áron, vagy az alatt kínált szolgáltatásokat.

Kérdés: ki nyert az ügyön.
Csak az éritett légitársaság, aki a magyar állam pénzén lett kiszolgálva...

Amúgy semmi problémám nem volt soha az "ellenséggel", sőt igen soxor segítettem a munkájukat.

vince Creative Commons License 2003.05.12 0 0 8
Hallottam ilyesmit, de nem értem ez kinek jó. (lehet hogy túl naiv vagyok?) A buszosok, mindenesetre nem akarják, az tuti.
Előzmény: wilard (7)
wilard Creative Commons License 2003.05.12 0 0 7
És a legújabb vagyonmentést hallottátok e?

Nem is olyan régen a minibuszt átvette az BA. Most készülnek meghirdetni eladásra....

vince Creative Commons License 2003.05.12 0 0 6
Én úgy látom a dolgot: mindkét cégnél, nehéz a munka, sokat követelnek. Egyik cég sem dúskál a pénzben. Ráadásul sok területen versenyeztetik egymás dolgozóit, ami számomra felfoghatatlan két állami cég esetén. Amikor a melós elégedetlen, főnökei a másik oldalra mutogatnak, miszerint a baj tőlük ered. Ezt könnyen el is hiszik ahelyett, hogy elgondolnák a probléma valódi okét (valódi szemlélet nélküli ötlet szerű főnökök pocsék APV Rt stb stb) Szóval a dolgozó rosszkedvű, a másik cég ellen hangolt. Ilyenkor elég egy félreértett mondat, egy késve kiérkező villany szerelő, egy bármi, és kitör a háború. De ez az oszd meg és uralkodj, csak a zavarosban halászóknak jó. Se a munkavállalónak, se a "Repülésnek" mint olyannak nem jó.

Ki mint látja ezt ?

FeriMountain Creative Commons License 2003.05.11 0 0 5
Kedves totagas,

azt kell mondjam, hogy teljesen igazad van.Valóban elragadtattam magam és ez meglátszott a pilótákról irtakban.Az,hogy Pető Györgyöt "leuraztam" azt gondolom,hogy nem jelent semmit.Amúgy ha valakiről sok furcsát lehet hallani az pont Ő.(Furcsa alatt abszolute csak negativumokat értek).Pető volt egyébként a másik ember akiről csak úgy fröcsögtek a Malévesek.Személyesen is volt hozzá tegnap szerencsém mert ott volt a Stuvi bálon ahol én is jelen voltam egy Maléves légiutas kisérő oldalán.Annyit azért láttam,hogy szánalmasan ugráltak az emberek Pető körül ami hát egy ilyen fiatal gyerek esetén vicces.Kiváncsi volnék azért arra,hogy neki mitől is van ekkora hatalma.

Kivülállóként valóban jók az értesüléseim,de ennek az az oka amit egyébként már le is irtam, hogy kis gépen repülök (tulajdonosként) és rengeteg barátom van a reptéren és persze beszélgetünk mert engem nagyon érdekelnek az események.

Előzmény: totagas (3)
curombi Creative Commons License 2003.05.10 0 0 4
Kedves Mindenki!

Az állandó vitáknak és ellentéteknek egy nagy oka van:
a magyar természet.
És ez nem csak ebben a helyzetben van így, ezért nincs itt kulturált beszélgetés. És esetek többségében hiába is akarunk intelligensen viselkedni, ha másik nem hagyja. Ez olyan, mint amikor a férj hazamegy, ha az asszony veszekedni akar, úgyis veszekedés lesz.
Szerintem itt senkinek eszébe sem jut, hogy békességben is lehet élni, nem kell állandóan a fesztivált csinálni.
Ez csak az én véleményem, úgy nagy általánosságban.

Sziasztok.

Előzmény: FeriMountain (-)
totagas Creative Commons License 2003.05.10 0 0 3
Kedves FeriMountain

Mint kivül álló nekem egyszerüen nem fér a fejembe, hogy miért is van az az eszelős gyülölet a két cég között.

"Kívülállóként" meglehetősen jól informált vagy és nagyon elfogult:)

A másik topikon a malévos kapitányokat nemes egyszerűséggel leidiótázod és buta agyúnak titulálod, Cs.kapitányt sötötnek nevezed.

Ugyanakkor Pető Györgyöt urazod.

A BA. Rt megnyilvánulása még ha indulatos is teljesen megalapozott. míg Amit a Malév müvel az egyszerüen szánalmas

Ezekután nyitsz egy topikot a témában, és arra kérsz minket, hogy:
kultútáltam beszélgessünk a nézet problémákról. (???)

Kedves Ferimountain

Akor most én kérdezném Tőled: szerinted miért is van az az eszelős gyülölet a két cég között.?

üdv

Előzmény: FeriMountain (-)
wilard Creative Commons License 2003.05.10 0 0 2
Szegénynek nem volt más lehetősége, hacsak nem keres valami más munkát magának. A Váradi kirúgta, és éppen jókor volt jó helyen.
Szerintem ebben nincs semmi neheztelni való. Ha neheztelni való van az csak az, hogy a Torontói járat attól lett járat, hogy ő ott volt és piti érdekek miatt most nincs ott.:(
Előzmény: FeriMountain (1)
FeriMountain Creative Commons License 2003.05.10 0 0 1
Én nem szeretném azokat ismételni mert nekem ezek nem szimpatikus dolgok.Amennyire tudom az Úr Torontoban volt és most sokan neheztelnek rá amiért át ment a "másik oldalra".
Szerintem meg nincs is másik oldal
wilard Creative Commons License 2003.05.10 0 0 0
Mesélj, mit tudtál meg a helyettesről.:)
Előzmény: FeriMountain (-)
FeriMountain Creative Commons License 2003.05.10 0 0 topiknyitó
Úgy gondoltam ezt a topicot meg kellett nyitni mert a Malév topicba már több téma egyszerüen nem fér bele.
Mint kivül álló nekem egyszerüen nem fér a fejembe, hogy miért is van az az eszelős gyülölet a két cég között.
A napokban volt szerencsém egy Malévos házibuliban lennem ahol szóba került természetesen az Airport.Elképesztő volt hallani, hogy milyen indulatok szabadultak fel.
2 Airportos vezető neve pedig még fel is merült akikről pedig meglehetősen érdekes dolgokat mondtak. (állitólag az egyik nem olyan régen még maga is Malévos volt)
Ha nem fog meghallni ez a topic akkor talán ez egy jó forum lehet arra, hogy kultútáltam beszélgessünk a nézet problémákról.

Remélem menni fog

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!