Keresés

Részletes keresés

Pom pom 68 Creative Commons License 2014.10.11 0 0 7536

Üdv mindenkinek!

 

Nagyon megérte tegnap lemennem a bemutatkozóra. Most már nem kérdés számomra, hogy a Makkos Lacira kell szavaznom. Tényleg lényegre törő és profi munka volt. Közben figyeltem a jelenlegi 'társulat' testbeszédét, ami elég beszédes volt. 

 

Nem szeretném az indulatokat gerjeszteni, de ha csak azt a tényt nézzük, hogy a mostani nagy ívű társulatnak ez a fórum az ördögtől való volt eddig és most még a nagy copfos hittérítő is itt osztja a napi bölcsességet, ez sok mindent elárul.

 

Víg úrnak üzenném, hogy volt négy éve, hogy megfelelően képviselje Vácduka azon részét amelyet rá'bíztak'. Ha csak a töredékében lett volna annyira aktív, mint most itt a fórumon, akkor már hozta volna a minimumot.

 

Aki egyébként nyitott szemmel járt az utóbbi időben, az megtapasztalhatta a Vágó- féle brigád választási  cselszövését...

 

Nézzük is sorban:

 

Vancsura úr:

 

A jelöltségének alapja, hogy szavazatot vegyen el a Lacitól. Vágó úr felkérésére indult, de nem igazán működik a dolog. Akinek a bemutatkozójára tizenkét (állítólag én nem voltam) ember kíváncsi, annak nem sok kávé fog lefőni....

 

 

Fekete úr:

 

Menet közben megvilágosodott és fenn hangon űzi a gonoszt (Makkos L.) a szűkebb lakóhelyén, még a Kisnémedi polgármestert is iderángatta... Sajnos idő előtt kiderült a turpisság, így sok kárt nem tudott okozni Lászlónak. Egyértelműen Ő is Vágó 'tag', akit vörös hajú barátunk támogat és így számítanak a focisták szavazatára, mert csak a Vágó tudja életben tartani a focit, Makkos L. még a pályát is beszántja!

 

 

Lehet Csanázni, de kik szavazták meg??? 

 

Ha kár érte a falut, akkor az miattuk van!

 

 

Recseg- ropog a gépezet... ezt tudják ők is........

 

Köszönöm!

 

U.I.:

 

Kár fáradozni a mocskolódással, többet nem írok! A holnapi nap mindent eldönt!

Hajrá Vácduka!Hajrá Laci!

tájékoztató Creative Commons License 2014.10.11 0 0 7535

Kopli ! A kérdések jogosak voltak és nem bántóak.Mi dolgoztunk a  M.Lacival, a profival. Ha  Ön is képviselő lett volna tudná miért volt bennem ,bennünk olyan erős az indulat. De vannak emberek akiknek oly vastag a bőr az arcukon,hogy baltával sem lehet megsérteni. Igen az előadás PROFI volt. Valószínűleg Ő a legjobb ebben,bár én még erre is találnék megfelelőbb embert,aki szintén jelölt. Nagyon ügyesen terel,nyugodt,higgadt, már majdnem igazi politikus. Na én ez nem akartam lenni soha.Politikus.Soha nem is voltam,de most még is azt állítják,hogy voltam,de vége. Azért,hogy nem tudom higgadtan lereagálni ,ha belehazudnak a szemembe, még egyszer elnézésüket kérem ,de én csak egy dolgozó vagyok,mindig tele  munkával,sosem munkanélküli. Kívánom Önöknek,hogy olyan vezetést kapjanak akik tovább építik a falut ! Azt megígérhetem,hogy lakosként, és esetleg, képviselőként ,is meg fogom követelni a részletesebb tájékoztatást,mert látom mekkora az igény rá,és ezzel,és egy kis ígérgetéssel még polgármester is lehet akárki. Szép napot mindenkinek ! V. J.

cnumb Creative Commons License 2014.10.11 0 0 7534

HFN,

 

A korrektség kedvéért. A CsaNa alapjait Babettel, Emesével és Tóth Maricával együtt, hosszú tárgyaláson tettük le. Azután, miután NÉGY KÜLÖNBÖZŐ koncepciót dolgoztam ki az ovisok ellátására és MINDET LESZARTA a testület. Itt is olvasható, tessék visszanézni!

Előzmény: HFN!! (7532)


cnumb Creative Commons License 2014.10.11 0 0 7533

Cseppet se legyetek elbizakodottak!

 

Nagyszerű, hogy Laci jól teljesített tegnap, de ez csupán egy kötelező feladat volt!

Még az is kötelező, hogy holnap megalázó vereséget fog mérni Vágóra.

 

AZONBAN!

 

Vágó sohasem volt saját jogán polgármester. Ezt a tudatlan, műveletlen, súlyosan személyiségzavaros embert MÁSOK tolták a székbe: a Marcinka vezette klikk csicskása ő és volt az mindig is.

 

SOHA EMBERBEN annyi gonoszságot és aljasságot nem láttam, mint Marcinka Jánosban. Pedig nagyon sok tízezer emberrel voltam kénytelen pályám során személyes kapcsolatba kerülni. Az Ady utca maffiája azonban most sokkal veszélyesebb, mint valaha volt. Hiszen kiegészültek Víggel (és vagyonával) valamint Csepregi Ildivel (és ismerőseivel).

 

Vegyétek észre, hogy a Marcinka klán már beáldozta Vágót! NEM VÁGÓRÓL SZÓL a választás!

 

Két tervük van:

 

1. Bíznak a szerencséjükben, hogy Vancsura Zoli esetleg befuthat. De legalábbis, elvisz annyi szavazatot, hogy esetleg veszélyezteti Laci esélyeit. Ne feledjétek, 2010-ben Laci és én 380 szavazatot kaptunk, Vágó 240 szavazatával szemben. Vegyétek észre, hogy Zoli -sajnos- Marcinka jelöltje. Még akkor is, ha nem is tud róla.

 

2. Bíznak abban, hogy annyi helyet szereznek a testületben, amennyi elég a minősített többséghez. FEL FOGJÁK OSZLATNI A TESTÜLETET AZ ELSŐ ADANDÓ ALKALOMMAL! Ne felejtsétek, nekik az is opció, ha működésképtelen az önkormányzat! Jogalkotó hatalom nélkül, azt tesznek, amit akarnak! Senki sem tudja még, Laci hogyan viselné, ha polgármesterként egy őt többségében gyűlölő testülettel lenne körülvéve. Senki sem tudja, hogyan viselné a halálos fenyegetéseket ( ÉN IS KAPTAM ILYENEKET! ) és családja, gyermekei állandó zaklatását, becsmérlését.

 

Higgyétek el, ha nem lesz minősített többsége a testületben Lacinak és csapatának, EGY HÓNAPIG se lesz polgármester! De ha lesz is, tehetetlen bábbá fog válni!

 

Kérlek benneteket, tegyetek meg mindent ez ellen! Még KÉT EGÉSZ NAP van arra, hogy mindenkivel beszéljetek és megértessétek a faluval, hogy egy mindenre elszánt, gőgös és gonosz társaságot kell legyözni.

 

MOST KIHASZNÁLHATJÁTOK A LEHETŐSÉGET. DE BAROMI FEGYELMEZETTNEK KELL LENNETEK HOZZÁ!

 

 

Előzmény: kopli (7531)
HFN!! Creative Commons License 2014.10.11 0 0 7532

A Csana valós története?

 

Kérem, azt se hagyja ki, hogy augusztus végén a képviselő-testület csak vakargatta a feje a búbját, hogy hová rakja el a sok gyereket, akik ide szerettek volna járni, csak az óvódában nem volt elég hely....

 

Zentai István előre jelezte a problémát már tavasszal, vagy télen (már nem emlékszem pontosan), de mindenki csak odébb tologatta a kimutatást... augusztusban meg mindenki pánikolt.

Ekkor vetődött fel a Csana ötlete (amit megint nem a testület talált ki nyilván), mint mentőöv a testület számára, hogy ne fürödjön be ebben (is).

 

Makkor László remek jelölt, remélem miután megnyerte a választást, kellő energiát fog fordítani a Botanikus kert dolgozóinak ügyében (is), hiszen azért van ott. Pl. bérletek kifizetése és esetlegesen az kis minimális étkezési jegy (vissza)adása a dolgozóknak. Az iskolázási támogatásról nem is beszélve, ami ugyan adható (és emögé bújnak sokan), de viszont a dolgozóknak hatalmas segítség.

 

Üdv:

Egy volt vácdukai lakos

 

 

Előzmény: Vácdukai Nagybíró (7453)
kopli Creative Commons License 2014.10.11 0 0 7531

Makkos Laci profi volt, ilyen vezető kell egy falunak! Vágó Sanyi meg sem szólalt, természetesen fejét lehajtva jegyzetelt. Csepreginé, Dukai, Víg próbálkozott kérdésekkel, de minden kérdés a viszájára sült el. hab a tortán, ami minősíti a mostani egész testületet, hogy Víg Jani ajtót csapkodva kivonult a teli kultúrból úgy, hogy senki sem tudta, hogy miért. nagyon nagy a kontraszt Laci tudása és a jelenlegiek között, persze Laci javára. nem véletlenül fél és ideges a mostani vezetőség.

cnumb Creative Commons License 2014.10.11 0 0 7530

HADD HÍVJAM FEL A FIGYELMET MÉG VALAMIRE!

 

 

Este a klán sokáig tárgyalta, milyen akciókra lesz szükség még a szombati napon.

 

Ne legyen kétségetek, elszabadul a mocskolódás és a gyűlöletkeltés. De a meggyőzés minden más eszközét is be fogják vetni, gátlások és korlátok nélkül!

 

Vasárnap pedig NEM LESZ KAMPÁNYCSEND! Személyesen fognak mindenkit, akihez csak hozzáférnek, egészen az urnákig rángatni! Lesznek majd kedves invitálások a kocsmában, lesz majd habzsi-dőzsi, és persze, lesz majd szórólap a hivatal előtt és rábeszélés minden utcában, minden sarkon.

 

Lesz minden, amitől azt remélik, hogy megmentheti a hatalmukat!

 

REMÉLEM, MAKKOS LACIÉK FELKÉSZÜLTEK EZEKRE!

 

Mindenkit arra kérek, hogy bármilyen csalásra vagy visszaélésre utaló jelenséget AZONNAL tudassatok a Választási Bizottsággal! Legyenek ott az aktivisták mindenhol, ahol törvénytelen eszközökkel akarnak majd szavazatokat szerezni!

 

ÚJRA KÉRLEK BENNETEKET:

 

Menjetek el szavazni, mert nagyon kevés szavazat fog dönteni a képviselői mandátumokról! 

 

A BIZTOSRA szavazzatok, nehogy szétszóródjon a rengeteg változást követelő szavazat és a mutyi röhögjön vasárnap este.

 

Tényleg nincs jobb matematikai esélye senkinek a Makkos-csapatnál! Válasszátok meg őket, hogy bizonyíthassanak, Vácduka pedig nyilvános, demokratikus, emberi önkormányzathoz juthasson!

 

 

És ha majd csalódást okoznak, csak szóljatok! Személyesen fogom szétrúgni a valagukat!

 

Elvégre, a kisfiam szülőfalujáról van szó!

 

 

tájékoztató Creative Commons License 2014.10.11 0 0 7529

Mindenkitől ,akik ott voltak M.L. gyűlésén elnézést kérek ,amiért elmentem,és hagytam magam felidegesíteni ! Itt szeretném önöket biztosítani arról,hogy megbántam, és soha többé nem teszem ! Hajrá Vácduka ! 

cnumb Creative Commons License 2014.10.11 0 0 7528

Semmi különös, kb olyan unalmas, mint Székesfehérvár, olyan büdös, mint Tatabánya 1974-ben és olyan biztonságos, mint a nyócker. Ez az univerzum legundorítóbb helye, ha valami igazán ótvart akarsz látni, nézz körül errefelé.  Az ablakomból meg Kövér L. házára látok. Képzelheted...

 

Nosztalgiával gondolok Vácdukára, a jó kis erdődombi telekre, amikor seggen csúsztunk a jégen, mert a legnívósabb szülők pont odahordták szánkózni a gyerekeiket, az árvizekre, amik a Marcinka jóvoltából elhanyagolt árkokból  a sződi téesz elmebajos gazdálkodásának egyenes következményeként okoztak rendszeresen milliós károkat az ingatlanokban, a kedves atyafiak által halomra mérgezett kutyákra, a jóindulatú éjszakai üvöltözésekre a kocsmából. És persze a pirospozsgás emberre, aki lecsúszott gatyában tolja a bringát az úton felfelé, kb ugyanolyan érzésekkel, mint a meztelen csigákra, amelyek a fél falut felzabálják.

 

Nyilván meglegyintenek még a mosolygós emlékek a nagy kávézásokról Ricsi udvarán, a garantáltan eseménytelen üldögélésekről a tó partján, a véget nem érő járörözésekről, a rengeteg gyerekről, akik a távcsövek köré sereglettek, a lila Babettámról, ami igenis fel tudott menni az Erdődombra, a felejthetetlen babgulyásokról, és a térdre rogyott polgármesterről, amint könyörög, hogy vágjam le a fejét a láncfűrésszel.

 

Nyilvánvalóan, sok kötődés alakult ki és sok szál vezet Dukára ma is. Nehezen felejtem azokat az embereket, akiktől olyan sokat kaptam és azokra is, akiknek én segíthettem.

 

A kisfiam pedig Vácdukára született és ez azért eléggé nyomós (bár kétségtelenül szentimentális) ok arra, hogy ne szakadjak el teljesen.

 

 

Előzmény: Valoribus (7527)
Valoribus Creative Commons License 2014.10.11 0 0 7527

Miért?

Szigetszentmiklóson mi újság?

cnumb Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7526

Valaki beszámolhatna a mai gyűlésről. Nyilván sokan olvasnának róla szívesen, mi történt.

palaga Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7525

Tisztelt Csepreginé Nagy Ildikó!

 

Örülök, hogy tájékoztatott a jelenlegi testületről!

Leírása szerint a Képviselő Testület olyan tökéletes szakember gárda, hogy csoda !

Lehet,hogy tervezés szintjén valóban olyanok, mint ahogy leírta,(mi abba a fázisba nem látunk bele) de ha ilyen szakember gárda áll a polgármester mögött, akkor a kivitelezés igen sok kivetnivalót hagy maga után.

Én ugyan még friss letelepedő vagyok, a magam tíz évével, de tíz évvel ezelőtt ugyanúgy a település fő útján tolták a kismamák a babakocsijukat, mert a "járda" erre alkalmatlan volt, és ma is az. A fő út ezáltal nagyon balesetveszélyes. Az Óvodánál nincs gyalogátkelőhely???!!!

A rendezvények összeállítása, színvonala is igen régimódi, vagy úgy gondolják ide falura ez is jó?

A mai világban nem tudják megoldani a közvilágítást, a szilárd útburkolatot!

A segélyre kivágott fákat magántulajdonokról is vitték anélkül, hogy bárki ellenőrizte volna, hogy mennyi, és hova kerül!

Nem tűnt még fel senkinek, hogy busszal hétvégén hazajutni elég nehézkes?

Szolgáltatások hiánya! Fodrász, kozmetikus, kis falusi vendéglő,vagy kávézó, gyógyszertár!

Hallomásból, szóbeszédből, véletlenül tudunk meg fontos információkat?(például, hogy mikor várható a kéményseprő?)

Nincs hírlevél ?

 

Sokan sportolnak, futnak Duka külső részén, ki engedélyezte a külterületi utak betontörmelékkel való feltöltését, amin járni sem lehet?!

Hogy engedélyezhették a Duka körül futó elkerülő földutak magánosítását, és azok lezárását az emberek elől? Hogy lehet a volt lakatos üzem területére, belterületre hulladékválogató (építési törmelék) vállalkozást engedni, ami iszonyatos zajjal jár?Holott a rendezési tervben zöldfalu irányvonal volt a meghatározó?

 

Ne személyes támadásnak vegye, csak vegyék észre, hogy  nem csak egy vállalkozás Vácduka, hanem egy életközösség szintere, amiben emberek élnek! És igen is szeretni kell a polgármestert, és a képviselőket is , hiszen mi választjuk Őket!

Ahogyan szerethetők a hivatal dolgozói, mert készségesen fogadnak akkor is , ha nincs ügyfélfogadás, és segítenek amiben tudnak.(Talán ők az igazi képviselőink?)

 

 

Palaga Zoltán

  

sziporka00 Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7524

Miért kel ez a sok mocskolódás ? Borzalmas ! Mindenki szid mindenkit de a lényegről senki nem beszél !! Csak a szidalmazás! Rágalmazás és az uszítás ! 

cnumb Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7523

Robogopaul,

 

Ha veszed a fáradságot, és visszaolvasol ezen az oldalon, látni fogod, hogy 2006 és 2010 között NEM VOLT VÁCDUKÁN OLYAN ÜGY, AMI NE A NYILVÁNOSSÁG ELŐTT ZAJLOTT VOLNA.

 

Minden egyes testületi döntésről, amire a jog lehetőséget adott, NYILVÁNOSAN TÁJÉKOZTATTUK AZ EMBEREKET! És élénk vita folyt a falu összes problémájához.

 

Hozzászólásod nagyon pontosan megmutatta, mit lopott el Vágó és a brancs tőletek. A SAJÁT FALUTOK ÉLETÉBE VALÓ BELESZÓLÁS LEGELEMIBB LEHETŐSÉGÉT LOPTÁK EL.

 

És abban biztos lehetsz, hogy ha fejlesztések voltak Vácdukán, azoknak a legnagyobb haszonélvezője MESSZE NEM A FALU VOLT!

 

Abszurd és felháborító az, hogy Vágónak és Vígnek van pofája eredményekről beszélni!

 

Kérlek, most aszerint dönts, hogy melyik polgármester jelöltnek van NAGYOBB ESÉLYE!

 

Négy évvel ezelőtt nem tudtuk felmérni az esélyeket helyesen, ezért tudott csak az ősmutyi hatalomban maradni. Hiába kapott a változást akarók tábora KÉTSZER ANNYI SZAVAZATOT, mint Vágóék, mégis ők maradtak hatalmon, mert túlságosan sok felé oszlottak meg a szavazatok.

 

Vancsura Zoli akkor az én csapatomban szerepelt. Becsületes, intelligens és egyenes ember, aki egészen biztosan ezer százalékkal jobb polgármester lenne Vágónál. De sajnos nincs csapata és senki nem tudja megjósolni, hogy tudna-e együtt dolgozni egy őt nem teljesen támogató testülettel. Legnagyobb hibája, hogy nagyon rossz a konfliktus tűrése és ez egy olyan környezetben, amiben Dukának boldogulni kell, lehet, hogy komoly probléma-

 

EGYSZERÚEN NINCS MOST MÁS LEHETŐSÉGETEK, mint Makkos Lacira és a csapatára szavazni. Mondom ezt úgy, hogy 2010-ben ellenfelek voltunk (igaz, akkor volt két teljes csapat is egymással szemben). Azt kell megértenetek, hogy ha a jövőben meg akarjátok szabadítani a falut az ősmutyitól és számonkérhető, EMBER alapú önkormányzatot akartok, NEM TEHETTEK MOST MÁST, mint hogy BIZTOSRA mentek.

 

Ne legyenek illúzióitok. Az ősmutyit GENERÁCIÓK ÓTA felhalmozott közös BŰNÖK sűrű szövedéke és a bevándorló "gyüttmentek" elleni fékezhetetlen gyűlölet kovácsolta össze. És hiába utálják egymást is, nagyon fegyelmezetten és kő keményen fognak voksolni.

 

OTT LESZ A 240 SZAVAZAT VÁGÓNÁL és LEGALÁBB 200 az összes haverjánál!

 

Kérlek, azt vedd fontolóra, hogy hozzá akarsz e járulni a bizonyossághoz, vagy másokra bízod a döntést.

 

Előző esetben tényleg Makkos Lacit és csapatát támogasd.

 

Köszönöm, hogy időt szenteltél nekem.

 

István

 

 

 

Előzmény: robogopaul (7521)
cnumb Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7522

Miért nem arra használja Víg úr a fene nagy kapcsolati tőkét, hogy eladja végre a kastélyt? Úgy hallom a bandzsa nagyfőnök mostanában kastélyokat vásárolgat a közpénzen.

 

Szánalmas ez a last minute hadoválás Lázár és Vágó kapcsolatáról, ne röhögtessen már. Amúgy pedig, ahogy kiveszem, ha létezne is a nagy Vágó-Lázár mutyi, sokkal inkább negatív kampányereje lenne, mintsem az, hogy majd ettől rohannak a dukaiak Vágóra megy a brancsára szavazni.

 

Nem gondolhatja senki komolyan, hogy Vágó Sándort, akinek az IQ-ja kb 90, akit úgy rühellenek a szomszéd településeken, hogy jóformán ki se mer mozdulni Dukáról, aki utoljára húsz éve olvasott el egy könyvet (de azt se értette meg), bárki "kapcsolatnak" nevezné. Hagyjuk már ezt a sötét dumát.

 

Még hattyúdalnak is szánalmasan hamis és ócska.

 

 

 

 

robogopaul Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7521

Még nem döntöttem el kire szavazok, de nem tetszik, hogy a jelenlegi testület most azzal dicsekszik/kampányol, hogy mi mindent ért el. Valóban látszik a fejlődés a falu közepén, ill. olyan helyeken ahol van "kapcsolati tőke". Ezt el kell ismernem.

 

De!

Vannak köves/földes utcák még mindig, az aszfaltozás az eddig is aszfaltos utcákban történt meg.

A gyerekek az iskolából nem jöhetnek egyedül haza, mert vannak utcák ahol nincs világítás, holott ezt is felsorolták az elért eredmények között.

A "fejlesztések" ott valósulnak meg, ahol valaki valakinek a rokona/ismerőse.

 

Nem értem miért élveznek utcák/emberek nagyobb bizalmat másokkal szemben. Engem a jelenlegi testületben ez taszít egyedül. Úgy gondolom Vácduka nem egy hatalmas falu, a vezetésnek tisztában kell(ene) lennie az utcák helyzetével, állapotokkal. Ez viszont a perifiára szorult utcákban csak a választás előtti 2 hétben érzékelhető és messze nem olyan szinten, mint a "kedvezményezett" részeken.

 

 

tájékoztató Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7520

Tisztelt VÁCDUKAIAK ! Kormányzati szintű kampányfogás Vágó Sándor mellett,hogy Lázár Úr rábólintott a dukai iskola bővítésre ! INDULHAT A KÖZBESZERZÉS ! Kérem nem elfelejteni,hogy nem a Lacinak köszönhetjük ! 100%-os támogatást kaptunk,amit lehet hogy országos szinten csak három település kap meg ! Ez nem ígéret ! Ez a kapcsolati tőke ! Hát erről beszélek ! A kisbíró azt írja erről,hogy mi nem foglalkoztunk az iskolával.Meg hogy sajnáljuk rá a pénzt. 98.2milliót kaptunk első körben azzal,hogy ha többe kerül azt is az állam állja. Döntsék el Önök a tények ismeretében ,ki mond igazat és ki nem ! Csak igérget, és támad,igaztalanul. Pedig köszönettel tartozna,hogy a gyermekei szép új intézményekben tanulhatnak .

cnumb Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7519

A Hajicskával kapcsolatos feltárt tények és jogi visszaélések itt olvashatók:

 

Minden vácdukai tudja, hogy a történelmi jelentőségű Hajicska ( a hajicska eredetlieg fás, ligetes parkot jelent, ebből vált tulajdonnévvé) közpark területén nagy mennyiségű hulladékot rejt a föld. A terület az önkormányzat hulladékgazdálkodásról szóló dokumentumaiban ma is ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÓ címen van nyilvántartva.

 

Az ügyben 2007-ben alapos vizsgálat után feljelentést tettem. Sajnos, a rendőrség ELÉVÜLÉS MIATT (és nem bűncselekmény hiányában!) nem kezdeményezett számonkérést.

 

Mindenki számára tanulságosak lehetnek azonban az ügyben feltárt információk, különös tekintettel a polgármester és az egyik jelenlegi képviselő szerepére vonatkozóan:

 

https://www.facebook.com/download/1458898877732236/Pest%20Megyi%20Rend%C5%91r%20F%C5%91kapit%C3%A1nys%C3%A1g%20v%C3%A9gleges.doc

 

cnumb Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7518

János,

 

Jelenleg ÖN közszereplő, én pedig nem vagyok az. Ezt gyorsan vegyük figyelembe azelőtt, mielőtt véleményt nyilvánítunk a másikról.

 

MIRE TETSZETT ÍGY KIAKADNI??

 

Nem akaródzik ingatlan adóval segíteni a települést?

Nem akaródzik elengedni a hatalmat és a befolyást?

Nem akaródzik elszámolni a mocsokkal és a szeméttel, amit a közparkba hordatott?

Nem akaródzik nyilvánosan vállalni a kastéllyal kapcsolatos pénzügyeket?

 

Pedig, bizony, MINDEN JOGUK MEGVAN a dukaiaknak ahhoz, hogy megismerjék, miféle emberek sorakoznak a hatalomért! ALAPVETŐ JOGUK megismerni minden jelölt iskolai végzettségét, szakmai gyakorlati ismereteit, erkölcsi előéletét, de még családi helyzetét is!

 

Azt természetes, hogy ha  Makkos Laci és köztem kellene választania, Ön akkor is Vágóra szavazna. Természetesen, ez is az Ön jellemét dícséri.

 

Pont úgy, mint a felelősségvállalását, akár a természeti örökségben tesz kárt, akár mások autójában, akár mások becsületében.

 

János: az Ön helyi politikai pályájának vége, kérem, fogadja el ezt a tényt. Mint ahogy azt is, hogy nem ön mondja meg, ki hová költözzön. De magáról még eldöntheti a falu. És még a legjobb eset lesz, ha csak a kastélyába száműzik vissza.

 

 

Előzmény: tájékoztató (7517)
tájékoztató Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7517

OMG ! Már csak azért imádkozom,hogy a bukott polgármester jelöltek ne csak a faluból,de az országból is költözzenek el ! Tisztelt Dukaiak ! Óriásit tévednek /ahogy én is tettem,hogy itt megszólaltam / ,ha azt hiszik ,hogy itt akarok magamért,vagy bárkiért kampányolni. Csak azt akartam,hogy tudják,hallják,a másik oldalt is és ne dőljenek be az üres ígéreteknek,hazugságoknak.  Zentai annyi baromságot hord össze,hogy időm sincs rá válaszolni,saját maga sem tudja ,hogy miről beszél,és maximálisan kimeríti a mocskolódás fogalmát. Saját bevallása szerint őrültnek született,nem is tudom ,hogy lehet még szabadlábon..? Belegondolni is rossz ,hogy mi lett volna,ha négy éve megegyeznek a Makkossal.Kettejük közül a Lacira szavaznék. Hál istennek,most nem közülük kell választani,így sokkal könnyebb . 

 

 

 

Mégis 62 Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7516

Tisztelt vácdukai lakosok !

Igen kisbetűvel kell írni,ha valaki a magyaróráról hiányzott.

 

Írásom lényege,nem más mint az egymás befeketísének ,és azok más kulturáltabb,véleménykülönbség megbeszélése. Önök bejegyzők ,még nem gondoltak arra,hogy más is látja ezen fórumokat ?Sajnos ebbe a hibába beleestem én is.

 

Most jöjjön a lényeg :

 

Annyit támadják a Víg Jánost,vajon miért,és miért van alapja ?

Éspedig ,ha nem így van,vajon a Marcinka,és a Vágó vajon miért nem védekezik ?

 

Miért mostoha gyermek az iskola? Csak nem azért,mert a Törtei S. és a Marcinka felesége között az elbocsátás óta kibékíthetelen ellenség van ?

 

Haicska facsemete ültetés,Nyomok eltakarása! Fakivágás engedélyhez kötött.!?

 

Mit értünk egyszerű halandók  az alatt,hogy (SZAKÉRTŐ) testület?Kinek van műszaki képesítése,egyetem,főiskola ,főleg az építő ipar területén. Pld. építész,gépész,ács,gáz-víz,csatorna. stb jártassága,vagy egyálltalán látott már ilyen kivitelezést ? Na nem a lakásán,hanem ,építési naplók vizsgálata,haladási dekádok,felhasznált szakszerű anyagok stb. ami a vállalási jegyzőkönyvben szerepelnek .Szerződés, mérnöki terv alapján !

 

Csak ennyi lett vola a hirtelen felindulásom írásbam megfogalmazott észrevétele . Ne bántsuk egymást,igaz vagy valós sérelmekkel,vasárnap úgyis minden helyére kerül !Kinek jó-kinek nem.

 

Üdvözlettel: Hajdu László

 

 

cnumb Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7515

Úgy bizony, kedves Víg úr, ismét bizonyította félműveltségét és pökhendiségét. Legalább azt tudhatta volna, ki volt az, aki sok éven át rendben tartotta Duka pénzügyeit és akinek a falu köszönheti, hogy Vágó összes barbársága ellenére működőképes maradt a falu.

 

Számtalan vitánk és esetenként elvi nézetelétéréseink ellenére, MINDIG megkaptam tőle minden segítséget, adatot és információt a falu gazdasági folyamatainak és költségvetésének tervezéséhez. Akkor is, amikor fájdalmasan kemény intézkedéseket kellett tennünk, mert az oktatási-nevelési intézmények költségvetését MINDEN ÉVBEN HARMINC MILLIÓ FORINT DEFICITRŐL kellett terveznünk!

 

És nem voltunk olyan kényelmes helyzetben, hogy állam bácsi minden terhet átvállal, nagylelkűen leírta az összes tartozást és szemet húny a durva költségvetési csalások felett!

 

Nagyon kíváncsi lennék, hogy a híres földesúr, autókereskedő és csirkeszendvicses hogyan tudott volna a helyünkben egészségházat építeni, tízmilliós szociális támogatási rendszert fenntartani, utakat és játszóteret építeni, csapadékvíz elvezetést fejleszteni úgy, hogy HELYBŐL VESZTESÉGES VOLT MÁR AZ ÜZEMELTETÉSI KÖLTSÉGVETÉS IS. És úgy, hogy egyedül állóan alacsony szinten tartottuk a helyi adókat, miközben MINDEN GYERMEK elhelyezését biztosítottuk.

 

Nagy része volt ebben azoknak, akik a hivatalban a belüket is kidolgozták.

 

 

Előzmény: D.K. Aranka (7514)
D.K. Aranka Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7514

A nevem Dekker-Kiss Aranka. 1998-tól 2011-ig az önkormányzat pénzügyi főelőadója voltam. Talán én is tettem valamit a faluért....talán....

Előzmény: tájékoztató (7511)
cnumb Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7513

Azt hiszem, az új képviselő testületnek alaposan át kellene gondolnia a helyi adóbevételekről szóló rendeletét!

 

Egyebek mellett, gondot kellene fordítania arra, hogy azok, akik a falu kebelén rendkívüli vagyonra tettek szert, valamit megosszanak abból a faluval.

 

Javasolnám, hogy MINDEN 100 millió forint értéket meghaladó ingatlanra VESSENEK KI INGATLAN ADÓT, mondjuk, évente az ingatlan értékének 1%-ában! Ez teljesen méltányos, sőt, nevetségesen alacsony adó mérték. És végre a földesurak is adóznának!

 

Kapisgálja már, Víg úr?

cnumb Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7512

Kedves Víg Úr!

 

A RENDŐRSÉGET és az adóhatóságot érdekelte volna. Ön azonban gyáván és sunyin elbújt, amikor lehetősége volt a tanúvallomásra.

 

Talán képviselőként arra is kiterjedt a figyelme, hogy a Hajicska jelenleg is ILLEGÁLIS hulladéklerakó, amelyet Ön hozott létre. ALAPHANGON ÖTSZÁZ TONNA szeméttel. És a kerítésen átpasszolt pár százezer forint nem hogy a törvényes elhelyezés költségeivel, de még AZ ELCSALT ADÓKKAL sincs köszönő viszonyban.

 

Persze, ehhez ismernie kellene az önkormányzat rendeleteit és dokumentumait, és nem kegyes földesúrként kellene leereszkednie azok közé, akiket megvet.

 

És természetesen, az is nagyon érdekelné a falut, hogy Önnek hogyan sikerült megszereznie a 90-ben majdnem egymilliárdra értékelt Kastélyt majdnem ingyen.

 

Az meg különösen, hogy MILYEN ELLENSZOLGÁLTATÁST biztosított a falunak azért, hogy az Ön javára -mindenféle egyeztetés nélkül- ad hoc változtatásokat eszközölt a Rendezési Tervben.

 

Nyilvánvaló, hogy a KASTÉLY URÁNAK nagyon komoly problémái támadnának, ha nem tudna ellenőrzést gyakorolni az Önkormányzat és a Képviselő Testület felett, és az elkezdene alaposabb vizsgálatokat folytatni az ügyben, hogy mi is történt, mi folyik jelenleg a falu egyetlen történelmi örökségében, és MIÉRT NINCS ABBÓL A FALUNAK EGY ROHADT FILLÉR HASZNA SEM?

 

Mert legalább az lehetne, ha már kizárta onnan a település lakóit.

 

Víg úr! Ön tökéletesen azonos erkölcsi pozíción osztozik Vágó Sándorral és Marcinka Jánossal.

 

És ugyanúgy fog vasárnap szerepelni.

Előzmény: tájékoztató (7511)
tájékoztató Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7511

Tisztelt Aranka ! Veszek egy mély levegőt,és tisztelettel fejezem ki sajnálatom,amiért Önt ilyen könnyen lehet befolyásolni. Rám sok mindent mondtak már,de azt hogy nyálasan viselkedem,na ezt még nem. Elfogadom. De azt ,hogy Ön ennyitől meggondolja magát azt nem ! Tiszteletem megnyilvánulását többször megtettem és teszem mindazok felé akik szerintem megérdemlik. Sok embernek köszöntem már meg itt Dukán a munkáját. Önnek is megtenném,ha elmondaná mit tett a faluért .Igérem ,ha legalább tíz embert érdekel elmondom, valójában ,hogy történt a sitt lerakás.Kinek az ötlete volt,és kinek a haszna. Csak komoly érdeklődők keressenek. Szinte soha nem iszom alkoholt,ezért alkoholistákkal nem tudok beszélgetni,őket kérem kíméljenek! Üdvözlettel V.J.

cnumb Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7510

Csepregi Ildikó hozzászólását szerintem nyomtatásban kellene terjeszteni!

 

Még hozzá, azért, mert bátran, őszintén és nyíltan felsorolja, kik azok, akiket örökre el kell távolítani Vácduka közéletéből!

 

Remek lista! Ajánlom tanulmányozásra!

Előzmény: Csepreginé Nagy Ildikó (7506)
cnumb Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7509

Ezeket az oldalakat megboldogult jbercikénk hozta létre, de hogy mennyire közösségi vagy nem, azt már ő sem tudta eldönteni.

 

Az, hogy a hivatal 2006 előtt hogyan működött, nem nagyon felemlegetni való. AKKORA SZEMÉTDOMB volt a hivatalban, hogy olyat a nagy Hajicska akció előtt senki nem láthatott!

 

Nyilvánvaló, hogy ennek nem elsősorban az alkalmazottak voltak az okai, hanem főleg és különösen az alkoholista aljegyző és az agyhalott polgármester.

 

No, az alkoholista aljegyzőtől sikerült megszabadítanom a falut, ezt tényleg saját érdememnek tekintem.

 

DE ETTŐL MÉG ÚGY VETTÜK ÁT AZ ÖNKORMÁNYZATOT, hogy a TÖRVÉNYESEN ELŐÍRT 15 ALAPDOKUMENTUMBÓL összesen 2 volt rendben!

 

2006 előtt SOHA EGYETLEN KÉPVISELŐ NEM ADOTT LE VAGYONNYILATKOZATOT!

 

A polgármesterek a település tulajdonát átjátszották a haveroknak, aztán gyorsan helyzetbe hozták őket, hogy jó nagyot kaszálhassanak! Lásd Erdődomb, Dreamhome-ostul, és a többi...

 

Hagyjuk már, Aranka a kincstári dumát, ismerjük egymást nagyon jól. Nincs itt mit szépíteni.

 

A hülyeségekkel meg tényleg nem tudsz kihozni a sodromból, azt ugyanis mindenki tudja Vácdukán, hogy soha nem iszom alkoholt és egyéb tudatmódosítókkal sem élek.

 

Meg sem őrültem, ugyanis, eleve őrültnek születtem. Más nem magyarázhatja, hogy bevállaltam mindezt a faluért.

 

Azt, hogy én mit végeztem, PONTOSAN dokumentálva van. Tudni illik, én NYILVÁNOSAN tettem és mondtam mindent, soha senkinek nem mondtam mást, mint amit gondoltam. Ráadásul, mindezek ma is olvashatók. Itt is és az önkormányzati iratokban is:

 

https://www.facebook.com/groups/724247824328320/

 

De én elolvastam a jelenlegi testület jegyzőkönyveit is (vajon, hányan tették meg rajtam kívül?), és elmondhatom, hogy brutális az a sötétség, ami árad belőlük.

 

És ha valaki benyeli Víg és Csepregi Ildikó kincstári dumáját a gyönyörről, amit tettek ezért a faluért, azt nagyon tudom sajnálni.

 

Mert akkora katasztrófába sodorták a falut a hülyeségükkel, hogy azt el sem hiszed, Aranka.

 

Nagyon, nagyon örülök, ha jelenlegi akcióm hullámokat vet a faluban. Nagyon is jó volna, ha végre felébredne Vácduka  és szembenézne saját magával. Mert az a középkori sötétség, amit a klán létrehozott és fenntart, nem nagyon méltó emberi életre.

 

Boldog vagyok, ha érzelmeket korbácsoltam fel, ha felszínre hoztam a problémákat és a konfliktusokat.

 

Tudod, Aranka, én sikeresen gyűjtöttem be annyi gyűlöletet, amennyitől kiegyenesedne még a Te hajad is.

 

És nevezhetnek akárminek, ahogy régen is neveztek. De azért egyet ne felejts el, mert egy valamit a gyűlület ködén keresztül is MINDENKI TUDOTT ÉS ELISMERT:

 

azt, hogy IGAZAM VAN.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: D.K. Aranka (7508)
D.K. Aranka Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7508

Tisztelt, vagy kedves Cnumb!

 

Tudom ez a "buta szőke" kategória (mármint reagálni az írásodra):

 

a hivatal működése a te időszakod előtt is szakmai alapokon működött, minthogy a megfelelő   iskolai végzetség nélkül senki nem alkalmazható köztisztviselőnek!  

(Én javasolnám inkább, hogy a polgármestert és a képviselőket kötelezzék, legalább egy alapfokú önkormányzati ismeretek vizsgára….)

 

Az, hogy te mennyit dolgoztál ott, senkit nem érdekel már, mert mindenki pótolható… talán egy jó könyvelőt kicsit nehezebb, de az is meglesz.

 

Azzal, hogy teljesen agyamenten irkálsz, senki javát nem szolgálod, és senkit nem teszel többé, vagy kevesebbé.

Ha csak az én 3 kategóriámat nézem, akkor téged kb. ide sorolnak be:

1., Sokat ivott

2., Be van lőve…

3., Megőrült

 

Tudom, hogy most nem vívtam ki a szeretetedet, de volt már ez így..

Én javasolnám,  inkább nálad „ Vissza az agyarakkal”

 

Kulturáltan, emberhez méltóan… ez a legfontosabb egy közösségi oldalon

 

D.K. Aranka Creative Commons License 2014.10.09 0 0 7507

Tisztelt Vig Úr!

 

Én egyáltalán nem "kampányolok" a Makkos Laci mellett, azt hiszem meg sem említettem a nevét....  Én egyszerűen megjegyeztem, hogy az nem befolyásolhatja a polgármesterségre való alkalmasságot, ha valaki munkanélküli és ha belefekteti a pénzét a lakosság tájékoztatásába. Eléggé ismerem az elmúlt időszak történéseit, hiszen én is a közelében voltam a történteknek... Az biztos, hogy a polgármester úr a tőle telhető legtöbb időt a munkahelyén töltötte, sokszor még hét végén is.

 

A CSANA csak kihasználta a helyzetet, hogy Vácduka nem rendelkezett megfelelő óvodával, a gyerekek elhelyezésére. Ez akkor jó ötletnek számíthatott, hiszen a polgármester úr aláírta a szerződést és a CSANA több évig működött. Hogy mennyire segítette az önkormányzat a fennmaradását? Nos, amikor valaki hónapokig nem kapja meg a szerződésben foglalt pénzét…, hát akkor valószínűleg megcsúszik a vállalkozása ( NAV-nak fizetendő adó, TB, dolgozók bére….). Közben talán a gyermek-létszám is kevesebb lett,  vagy az óvodában lett több ágy…  Mint azt Ön írta: „gazdasági egyensúly megteremtése és fenntartása. Ez a legfontosabb ! Mint otthon. Ha nincs pénz,nagy a baj. Hiába mosolygok én csábosan a szolgáltatóknak, a dolgozómnak aki a fizetését várja,a boltban,stb. ,ha nem tudok fizetni elzárják,kilépnek,kiküldenek.”  Hát, ha egy vállalkozást késve fizetnek ki, az nem igazán segítség. Gondolom ezzel  az ön vállalkozása is így van.

Talán egy kicsit erős valakit szélhámoshoz hasonlítani, mert jó képű (ez különben ízlése válogatja), de az tény, hogy ő nem rakott le tonnányi szemetet a Halyicskába, tönkre téve azt az ősparkot, ami az ön oldalán még meg van, ha jól láttam. Tudom, ez egy igen jó üzlet volt az önkormányzatnak, mert nem kellett fizetnie, hogy feltöltsék a futballpálya melletti részt. Viszont önnek is, mert a bontási hulladékot le tudta rakni a közelben ingyen, „baráti” szállítási költségek mellett.

De hát „minden szentnek maga felé hajlik a keze”... ez így volt és így is lesz. És úgy olvasom az eddigi testületben szinte mindenki egy Szent volt.  

Talán egy emberről mondanám azt, hogy tényleg önzetlenül ül a testületben, és megpróbál fontos dolgokban okosan dönteni, de az Ön nyáladzós köszönet-nyilvánítása kicsit elriasztó hatással volt rám. (Ámbár én bízok a saját emberismeretemben.)

Remélem, ha valaki bekerül a régi tagok közül esetleg egy új polgármester mellé, talán Vancsura Zoltán mellé (nekem sokkal jobban bejön a kinézete ), ugyanolyan szívvel-lélekkel fogja képviselni a falu érdekét, mint eddig. Mert annál nincs rosszabb, mint egy polgármester ellenségekkel körülvéve.

D-K Aranka

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!