Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Csepreginé Nagy Ildikó Creative Commons License 2014.10.09 0 0 7506

Gondolatok a választások előtt

 

 

 

Tisztelt Palaga Zoltán!


Megpróbálok válaszolni a feltett kérdésekre és egyben fellebbenteni a nem létező függönyt a jelenlegi testület eddigi munkájáról.

De előbb (miután ez is kérése volt) bemutatkoznék.

 

Csepreginé Nagy Gizella Ildikó vagyok, Budapesten születtem 1957-ben.

Szüleimmel kisgyermek koromban költöztünk Vácdukára. Általános iskolai tanulmányaimat Vácdukán, a középiskolát Budapesten végeztem, tanári diplomámat pedig Szegeden szereztem.

Rendelkezem még könyvelői szakképesitéssel és vendéglátó manageri végzettséggel.

Tanítottam Vácdukán az Általános Iskolában és több éven át az akkor még a kastélyban működő Nevelőotthonban.

 

1994-től vállalkozóként dolgozom.

Több vállalkozást is működtetek. Ezek közül a legismertebb a Vác városában működő, kis családias gyorsétterem, melyet közel 20 éve üzemeltetek. Foglalkozom még rendezvényszervezéssel is. Vác város egyik rendezvényének cégünk már több éve a kizárólagos gasztronómiai szervezője (Váci Világi Vigalom).

Tagja és egyben alelnöke vagyok a váci vendéglátásban, vendégvárásban érdekelt 12 éve a szakmát összefogó, Vác város Pro Urbe - díjas szervezetének: a Vendégvárók Váci Egyesületének.

Munkásságomat a Vállalkozók Országos Szövetsége 2011-ben Prima  "Év Vállalkozója" díjjal honorálta.

Független gondolkodású és pártatlan embernek tartanak.

Mindig törekszem az objektivitásra.

 

A vácdukai képviselőtestületnek először az 1990-1994-es ciklusban voltam tagja, amikor Vácduka önálló önkormányzattá vált.

2010-ben azért döntöttem úgy, hogy indulok a választásokon mert úgy itéltem meg, a településnek szüksége van segítségre és kapcsolatrendszeremet a település előmenetele érdekében mozgósíthatom.

Úgy gondolom, minden 2010-ben tett választási ígéretemnek igyekeztem legjobb tudásom szerint megfelelni.

Sokat dolgozom és szinte mindig úton vagyok, de éppen ez segít ahhoz, hogy a település határain túllátva pontosan érzékeljem, mi a fejlődés trendje és elvárható iránya.

Presztízskérdés számomra Vácduka fejlesztése és fejlődése, hiszen megpihenni, élni itt szeretnék a továbbiakban is családommal együtt.

Az elmúlt 4 évben a testületi üléseken szinte minden alkalommal részt vettem ( de ez elmondható képviselő társaimról is).

Így a ciklus végén elégedett vagyok eredményeinkkel, de már most látjuk, mennyivel többet kell tenni a továbbiakban!

A választások kimenetelén nem kevesebb múlik, mint az, hogy folytatódik-e a jól beindult irány és ezen halad tovább a település, vagy megint az ígéretek csábításának engedve várják a "nagy csodát"...

 

Most pedig válaszolnék kérdésére, - ki miben szakember a jelenlegi testületben?

 

Dukai László:

 

Lendületes, energikus, világlátott üzletember. Autókereskedő cégcsoport tulajdonos, aki a közismert nehéz gazdasági helyzeteket is kiválóan tudja uralni és áthidalni. Takarékos és gazdaszemmel jól ülteti át a vállalkozási költséghatékonyságot az önkormányzati költségvetésre. Időt és energiát nem sajnált soha, hogy bármely, a település gazdálkodását, jogi működését érintő kérdésben minden információ birtokába jussunk.

Igazi lokálpatrióta - igazi dukai ember.

 

Herczeg Béla: 

 

Mozgékony, gyors észjárású fiatal közgazdász, sok éves multinacionális munkatapasztalattal. Gyorsan és hatékonyan igazodik el a gazdasági számítások és táblázatok, költségek és lehetőségek világában. Tele friss ötletekkel és a hibákra való rámutatás csalhatatlan képességével. Indulatosan és pozitív módon képviseli elgondolásait. Szereti a falut. Érti és jól ismeri a benne élő emberek és csoportok igényeit és elvárásait. Nem is mulasztotta el mindezeket folyamatosan kommunikálni a testületi üléseken.

 

Marcinka János:

 

Szó szerint "öreg motoros",- a szó pozitiv értelmében. 20 éve testületi tag, sok vitát megélt, tapasztalt képviselő.

Foglalkozása szerint szállítással és építőipari tevékenységgel foglalkozó vállalkozó. A falu érdekében mindig és mindenben mobilizálható. Jó és bensőséges kapcsolatot ápol a helybéliekkel. Jókedélyű, de elveihez a viták hevében kőkeményen kiálló képviselő.

 

Vig János:

 

Lobogó és fantáziadús ötletekkel teli, élénk, segítőkész, mindig hadra fogható ember. Komoly üzleti tapasztalattal, elképesztő életbölcsességgel felruházva. Adott problémát jéghideg és precíz, mondhatni kegyetlen logikával képes megvilágítani. Semmi nem tántoríthatja el a véleménye kinyilvánításától.

A bárki másnak kellemetlen helyzeteket is teljességgel felvállalja. Igazságérzete kétségbevonhatatlan.

Csendesen sokat segített már a faluban, de nem azért, hogy bárki hálálkodjon érte.

 

Vágó Sándor polgármester:

 

Érti a dolgát. Teszi a dolgát. Jól működő kapcsolatrendszerrel rendelkezik. Tevékenységét a térségben ismerik, személyiségét elfogadják. Nyitható a jó modellek irányába. Nem a szavak, hanem a tettek embere. Nem könnyű vitapartner, de észérvekkel meggyőzhető. Minden gondolata a falu és, hogy mi a megoldás a problémákra.

Ha számára nem hiteles egy felvetés, a végtelenségig utánajár és informálódik.

Egyik legnagyobb vétség a szemében, ha valaki csak "szájjal dolgozik", dumál és nincs mögötte teljesítmény.

 

Na most ezért lehet, hogy kihúzom a gyufát...mert senkitől nem kértem engedélyt erre a véleményezésre.

 

Kérem minden általam bemutatott személytől, ha nem is ért egyet az általam megfogalmazottakkal, nézze el, mert ez az Én véleményem!

Így láttam. 

 

Végül pedig néhány gondolat a döntéshozatalhoz:

 

Az önkormányzatot NEM SZERETNI KELL.

A képviselőket sem kell szeretni!

A POLGÁRMESTERT is szeresse csak a családja!

MIÉRT IS VAN AZ ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL?

 

Azért, hogy hatósági ügyeket intézzen, ha baj van a szomszéddal ntézkedjen, hogy működtesse a települést és annak intézményeit.

AZ ELVÉGZETT MUNKA ÉS A TELJESÍTMÉNY ALAPJÁN SZÜKSÉGES DÖNTÉST HOZNI!

Nem szimpátia és cukiság a döntő.

A BIZONYITÉK A LÉNYEG, NEM AZ IGÉRET.

ŐSZINTÉN   KIVÁNOM  DÖNTSENEK  BÖLCSEN, HIGGADTAN  ÉSSZERŰEN.                                                         

 

 

Tisztelettel: Csepreginé Nagy Ildikó                             

 

cnumb Creative Commons License 2014.10.09 0 0 7505

A félreértések elkerülése végett:

 

NÉGY ÉVEN ÁT ANNYIT DOLGOZTAM VÁCDUKÁÉRT, mint még senki.

 

JELENLEG IS az általam készített alapdokumentumok vannak érvényben, gazdasági programtól településrendezési tervig.

 

SOHA SENKI nem tett nálam többet azért, hogy kiderüljenek a klán disznóságai, hogy az önkormányzati munka NYILVÁNOS lehessen, hogy település sorsáról ne az emberek háta mögött döntsenek! Hogy Vácdukából civilizált település válhasson!

 

Már elnézést, de minden erkölcsi alapom meg van ahhoz hogy megszólaljak. Munkával és áldozatokkal alapoztam meg.

 

Tessék csak visszaolvasni ezen a fórumon a képviselőségem alatt írt hozzászólásokat!

 

ÉN voltam az egyik, aki 2006 és 2010 között a fél falut megvédte az árvízzel szemben, aki életben tartotta a falut akkor, amikor ÉVENTE 40 millióba került csak az iskola! És közben felépítettünk egy kiterjedt szociális rendszert. SZAKMAI alapokra helyeztük a hivatal működését. Én harcoltam a falu érdekeiért mindenkivel szemben és én voltam az, aki a kis emberek helyett beállt a konfliktusokba Vágóékkal szemben.

 

Senki rajtam kívül nem állt ki az iskola önállóságáért, senki rajtam kívül nem vette fel a kesztyűt a csatorna-rablás ellen és senki rajtam kívül még csak a száját se merte kinyitni a marcinkák mocsok és gyűlöletáradata ellen.

 

A klán azonban 2010 után MINDENT ELPUSZTÍTOTT, amit létrehoztunk. NINCS MÉG EGY TETVES KÖNYVELŐ SEM A HIVATALBAN! A szociális rendszert szétverték! MIKOR VOLT VALAKI UTOLJÁRA NYILVÁNOS TESTÜLETI ŰLÉSEN??? Mikor és kinek a panaszát hallgatta meg utoljára BÁRMELYIK KÉPVISELŐ??

 

A beruházásoknak utánanézett már valaki? HONNAN SZÁRMAZIK A PÉNZ? Mert ha a KEHI kideríti, akkor marha nagy bukta lesz ám!

 

Bárki utánanézett már a LEADER ügyleteknek, és hogy miképpen vezénylik a falut Kisnémediből?

 

Szóval, hátrább az agarakkal!

 

Én felesküdtem arra, hogy Vácduka érdekeit fogom szolgálni. És a feladatomat majd akkor tekintem elvégzettnek, ha a Klán összes hatalma semmivé foszlik.

 

Semmiféle gyűlölet vagy harag nincs bennem. A hideg racionalitás vezérli a cselekedeteimet.

 

NEM FOG KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL MARADNI AZ ELMÚLT NÉGY ÉV!

 

Az én igazságom is ott van eltemetve a Hajicskában! És bármeddig tart, vissza fog kerülni a mocsok és a szenny azokhoz, akiktől származik!

 

tájékoztató Creative Commons License 2014.10.09 0 0 7504

Tisztelt D-K Aranka ! Köszönöm hozzászólásait,több dologban is igazat adok Önnek. Mindenki arra költi a pénzét amire akarja. / csak azután ne nekem keljen kifizetni...meg Önnek !/ Vágó Sándor nem ingyen végzi a dolgát. / de a faluért dolgozik ! / Az ígéretekre tényleg várni kell,de ha felelősség teljesen végig gondolja,hogy mit lehet manapság ígéretekért kapni ,akkor könnyen kijön végeredményként,hogy pont semmit . Egy jó polgármester nagyon is megérdemli a fizetését,nem irigylem tőle a Lacitól sem sajnálnám. A polgármester és a képviselők legfontosabb feladata a település,gazdasági egyensúlyának megteremtése és fenntartása. Ez a legfontosabb ! Mint otthon. Ha nincs pénz,nagy a baj. Hiába mosolygok én csábosan a szolgáltatóknak, a dolgozómnak aki a fizetését várja,a boltban,stb. ,ha nem tudok fizetni elzárják,kilépnek,kiküldenek. Ezt szeretné ? A biztonságot cserélné fel egy jópofa fickó igéreteiért. Szimpátia alapon döntene,a tények figyelembe vétele nélkül ? A Makkos Laci már csődbe vitte volna a csanával az önkormányzatot ! EZ TÉNY ! Mi akadályoztuk meg . Egyszer beszéltem Zentai Istvánnal megválasztásunk után,és kaptam tőle egy tanácsot. Azt mondta a csanát be kell zárni ! /Most a Laci mellett kampányol. / Őszintén szólva azt sem tudtam ,hogy miről beszél. Mondtam neki vakon,hogy jó... Aztán végignéztem a számokat és megértettem miért mondta.  Napokon,heteken keresztül, próbáltunk segíteni a Makkos családnak,hogy ne bukják a vállalkozást,de makacsul ragaszkodtak a  teljes létszámon működő óvodához,ami viszont egyenlő lett volna a csőddel .  D-K Aranka ! Én ott voltam ! Nem hallomásból vannak információim. Nincs bennem rossz indulat a Laci irányába,de mint polgármester jelölt számomra teljesen értelmezhetetlen,a falu végén a legutolsó ember. Nem tudom finomabban leírni,de nem őszinte,nem a falu szekerét tolja. Szimpatikus nekem is ! Kiváló társasági ember ! Jóképű ,megnyerő modorú ! De vajon nem ilyenek a szélhámosok ? Inkább legyen mogorva, csúnya ,de megbízható ! Szerintem ... Szép estét kívánok D-K  Aranka ! Jó éjt mindenkinek !

sziporka00 Creative Commons License 2014.10.09 0 0 7503

Kedves István ! Önben rengeteg a gyűlölet :( Borzalmas , hogy az életét erre pazarolja :( sajnálom önt de komolyan őszintén ! Nem is él itt mégis lázadást szít , ebből következtetek arra , hogy csak a düh es a bosszú vezérli!! Nem is igazán az , hogy Makkos urat támogassa ! 

Makkos László Creative Commons License 2014.10.09 0 0 7502

M E G H Í V Ó

 

Kedves Vácdukai Lakos!

 

Meghívom Önt 2014. október 10-én 18 órára a Művelődési Házba tartandó polgármesterjelölti bemutatkozómra.

Az előadás során megismerheti terveimet, elképzeléseimet valamint a közvéleménykutatás eredményeit.

 

Várom Önt és kedves családját!

 

                      Üdvözlettel:

 

Makkos László

polgármesterjelölt

tájékoztató Creative Commons License 2014.10.09 0 0 7501

Kedves Ildikó ! Köszönöm  ! Köszönöm négy év türelmed,odaadásod,önzetlen segítséged ,és ezt a szép,hozzád méltó összefoglalót ! Tisztelettel, Vig János.

palaga Creative Commons License 2014.10.09 0 0 7500

Kedves Ildikó!

 

Köszönöm, hogy ön is hozzászólt!

Annak örülök a legjobban, hogy bebizonyítottam, hogy működik a kommunikáció  ezen formája is.

És ez a Fórum nem egy szennylap, olyan lesz, amilyen tartalommal megtöltjük. Igenis szükséges a megnyilvánulás, hiszen sokkal egyszerűbb ez mintha egy lakossági fórumon megtöltenénk a kultúrházat, és az elszabadult indulatok miatt káosz alakulna ki.

Az itt megjelenő hozzászólások , bármikor visszaolvashatók, átgondolhatók, értelmezhetők. És önök is , akikhez esetleg kérdések szegeződnek, átgondolva , megfontoltan tudnak válaszolni. Kérem vegyék figyelembe, hogy ez a jelen, ez nem a jövő technikája! 

A mocskolódásoknak a véleményalkotásban nem sok szerepe van, inkább a tényekkel alátámasztott érvek , amiknek súlya van.

Bízom benne, hogy aki még most is indulatokkal tele írja le gondolatait, az is képes változni, és higgadt érvelésbe vált át, amiből mi is a tájékozottságát látjuk , és nem azt, hogy ki kinek az ellensége!

Remélem azután is , amikor ideje engedi megtisztel minket információival.

 

Szóljon tényleg ez a fórum arról, aminek Barna szánta: a jelenről, és a jövőről! A múlt, az már elmúlt.

Régmúltban is az volt a szabály, hogy a rovók, csak bizonyos idő elteltével rögzíthették a tényeket, amikor már azok az érzelmektől , indulatoktól mentessé váltak!(kivétel az uralkodók által megrendelésre íródott "dicső" krónikák)

 

Írásában említette, hogy szakértői testület alakult!

Megosztaná velünk, hogy ki miben szakértő?

 

Köszönettel:

Palaga Zoltán

cnumb Creative Commons License 2014.10.09 0 0 7499

Víg János Képviselő Úrnak!

 

 

 

cnumb Creative Commons License 2014.10.09 0 0 7498

Kedves Vácduka!

 

 

Kérlek Benneteket, GONDOLKODJATOK és SZÁMOLJATOK!

 

 

Vágó Sándor 240-260 szavazatot biztosan kapni fog.

 

HA LE AKARJÁTOK VÁLTANI, VALAKINEK TÖBBET KELL KAPNIA!

 

Legutóbb, Makkos Lacival együtt 380 szavazatot kaptunk, mégis Vágó nyert. NE FORDULJON ELŐ MÉG EGYSZER, hogy ebbe a hibába beleesik a falu!

 

KÉRLEK BENNETEKET, szavazzatok Makkos Lacira, mert egyedül neki van VALÓSÁGOS ESÉLYE a győzelemre!

 

 

NAGYON SOK A KÉPVISELŐ-JELÖLT!

 

Aki végig aszisztálta ebben a ciklusban Vágó és Marcinka uralkodását, segítette, hogy szétverjék a hivatalt, megszüntessenek minden nyilvánosságot, lerabolják a falut, leamortizálják a szociális rendszert és OSTOBA, GITTEGYLETTÉ változtassák a képviselő testületet, NEM LEHET TÖBBÉ VÁLASZTOTT TISZTVISELŐ!

 

MÉGIS, ők is meg fogják kapni a szavazataikat, mert az ősi juss jár nekik, és ezt vegyétek nagyon komolyan!

 

JAVASLATOM:

 

Ahhoz, hogy eséllyel el lehessen zavarni őket, LE KELL SZŰKÍTENI az ellenzéki képviselő jelöltek körét 6-7 főre!

 

MEG KELL ÁLLAPODNI ABBAN, KIK LEGYENEK AZOK, akik Makkos Lacival elkezdhetik a munkát!

 

NAGYON VILÁGOSSÁ KELL TENNI, KIKRE KELL SZAVAZNI! ÉS NEM LEHETNEK TÚL SOKAN!

 

2006-ban nagyon jó, felkészült és magasan képzett jelöltek voltak. És nem jutottak be, mert túl sok felé szóródtak szét a szavazatok. MÉG EGY MARCINKA IS képes volt megverni több diplomás jelölteket!

 

Tényleg vegyétek most nagyon komolyan!

 

Aki még emlékszik rám, támogatott az előző választásokon, kérem őket, SZAVAZZANAK most Makkos Laci csapatára. Bizonyos, hogy van egy-két jelölt rajtuk kívül is, aki alkalmas és hasznos tagja lehet a testületnek. DE MOST AZ ESÉLYT KELL MEGRAGADNI. És annak az a módja, ha most FEGYELMEZETT LESZ a falu.

 

 

Ha most elcseszitek, tényleg meg is érdemlitek.

 

 

Üdv

 

István

 

 

 

Csepreginé Nagy Ildikó Creative Commons License 2014.10.09 0 0 7497

Tisztelt Palaga Zoltán!


Négy éven át, és előtte is lefogtam magam erőszakkal, és nem szálltam be a mocskolódás bugyraiba, csak zsibbadtan figyeltem milyen elképesztő az emberi gyarlóság és perverzitás!

Az itt élő emberek egy része álnevek mögé bújva, gátlástalan és aberrált módon sértegeti, gyalázza egymást és mindent, amit az agyukban sérelmesnek találnak, aztán másnap reggel lehet, hogy fülig érő szájjal kivánnak jó reggelt és szép napot annak, akit előtte aláztak!

 

Nem lesz ezután sem jellemző, hogy bármilyen formában megnyilvánuljak a híres, nevezetes Fórumon,- de miután a menő blogokra nincs VIP belépőm, itt kell tiszteletemet tennem, - abban a reményben, hogy közlendőim következménye max. néhány szitok és elgondolkodtatás lehet, már aki valóban venni akarja az adást.


Bemutatkoznék: Csepreginé Nagy Gizella Ildikó vagyok.


Kifejezetten az Ön szívélyes és intelligens invitálása vett rá, hogy írjak néhány gondolatot, mert nem érzek sem rosszindulatot, sem galád szándékot felkérésében, mely a képviselő jelöltek bemutatkozását illeti.

Egyébiránt az Ön testvére László szerintem jó ismerősünk, vadász ember, mint a párom.

Túl a személyes hangvételen, nagyon is komoly okát érzem annak, hogy szólni kell!Úgy látom, ha nem tesszük a lavórba a szűrőt, - hamarosan kiöntik a gyereket is a fürdővízzel.

Úgy gondolom, ki kell állnom az elmúlt 4 év csendes, szorgalmas munkájáért, minden önkéntes és szigorúan véghezvitt döntésünkért. A becsülettel teljesített vállalásokért, a sok éjszakába nyúló, fárasztó, gyötrelmes vitákból kikerekedő közösségi érdekeket szem előtt tartó, de mindig előremutató eszmecsérékért, amelyeket megvalósult fejlesztések fémjeleznek. 

 

Válaszoljon igaz szívvel bárki, aki 1994-től itt lakik: mi történt 2010-ig ezen a településen?

Hitvány emlékezetem szerint a követekező:

1.) Hatalmi torzsalkodás és marakodás a nem létező koncon

2.) Személyi ellentétek, melyeknek sok dolgozó áldozatul esett

3.) Koncepciók gyártása,-több milliós tervek készítése, melyekhez majd lesz pályázat (nem lett)4.) A település új lakóinak és ún."ősparaszt" lakóinak mesterségesen felturbózott, mára már szinte kibékíthetetlen ellentét generálása - a vérlázító "Gyüttment" - elmélettel!


Az eredmény 2010-re: 1 db 40 milliós hitellel terhelt Egészségház és pont!


Ekkor jött egy olyan csillagállás, amelyet nem biztos, hogy ismételni lehet, hogy választott a falu egy szakemberekből álló testületet, akik voltak olyan őrültek, hogy tényleg egy akarattal (kivéve egy, na vajon ki volt az a makkszem?) döntöttek, hogy mindent a faluért és nem önös érdekből.


Ez történt, megtörtént..és most mi történik?

 

Hoppá!  Milyen váratlan fordulat!A Mór megtette, a Mór mehet!

Pályázat? Micsoda? Csak rongyos kettőt tudtak nyerni!

Csak egy vacak új 140 milliós ovi? Csak holmi Kultúrfelújitás? Meg Községháza? Meg csak 9 utca?

Persze tudod, ez a kampányfogás!


Kedves Palaga Zoltán!

Kiállok a 4 éves munkánk mellett, Vig János képviselőtársam hiteles tájékoztatása mellett, a magam részéről pedig szívesen és tisztelettel szolgálom tovább településünket, ha igénylik az őszinte, jó szándékot.

 

Részletes elgondolásaimat szívesen megosztom Önnel, Önökkel.

Személyesen is 2014.10.11-én, 18 órakor Vácdukán, a művelődésre is alkalmas Kultúrházban.

 


Üdvözlettel:

 

Csepreginé Nagy Ildikó

képviselő

D.K. Aranka Creative Commons License 2014.10.08 0 0 7496

Tisztelt Egy Választó!

Az, hogy egy ígéret üres-e, vagy nem, csak később tudjuk meg, hiszen azért ígéret. És az ígéretek nyilván az elképzeléseken alapulnak. Ilyen alapon miért ne lehetne másnak is megadni az esélyt, az ígéreteinek a megvalósítására?  

De én még mindig azt kívánom, győzzön a legjobb!

 

Tisztelettel:

D-K Aranka

Valoribus Creative Commons License 2014.10.08 0 0 7495

Tisztelt D-K Aranka!

 

Tudom, nem engem szólított meg, de szeretnék hozzászólni.

Valóban, a Vágó Úr fizetésért teszi azt amit tesz. De csak azért ne váltsuk le, hogy most más kapja azt a pénzt! Könyörgöm!

Komolyan azon gondolkozunk, hogy az üres ígéretek mellé tesszük az x-et, vagy folytatjuk azt az utat, amin nagy nehezen de elindultunk? 

Nincs min gondolkozni, ez ennyire egyszerű. Bizony!

 

Tisztelettel,

 

Egy választó

Valoribus Creative Commons License 2014.10.08 0 0 7494

Makkos Úr! 

 

Ismét megszólították. Korábban is lehetősége volt a tájékoztatásra. Akkor, miért nem tette?

Miért az elmúlt 3 hónapban lett ekkora igazsághírnök?

 

Kérem, reagáljon valami frappánsat Vígh Úrnak.

 

Köszönettel, 

 

Egy választó

D.K. Aranka Creative Commons License 2014.10.08 0 0 7493

Tisztelt Víg Úr! 

Elnézést, hogy így "illetéktelenül" beleszólok a "ki tesz többet és önzetlenebbül a faluért" beszámolóba, de szeretném megjegyezni -csak az igazságosság kedvéért- ha jól tudom a polgármester úr sem ingyen viseli gondját a falunak, sőt ha nem lenne polgármester, akkor talán ő is munka nélküli lenne.... 

Az, hogy ki milyen módon kampányol és mire költi a saját pénzét magán ügy, senkinek, semmi köze hozzá. Nem az fogja meghatározni, mit tesz a belé fektetett bizalommal.( Ha jól hallottam a Vágó úr is kihordta a saját listáját, gondolom otthon nyomtatta ki azt a pár száz darabot... )

Biztosan az fog győzni, akiben jobban bíznak az emberek és remélem,az tényleg a falu fejlődését fogja szolgálni.

 

Tisztelettel:

D-K Aranka

 

palaga Creative Commons License 2014.10.08 0 0 7492

Tisztelt Víg Úr!

 

Köszönöm, hogy válaszolt!

Remélem ezután is látogatja majd ezt a fórumot, és nekünk annyi is elég, ha a közérdekű információkat, felhívásokat Ön, mint "tájékoztató" itt közhírré teszi. Társadalmi összefogást is könnyebb lenne kezdeményezni, ha tudnánk, hogy milyen tervekhez, milyen segítség kellene! 

 

Önbírálat? Hát persze,hogy kell! Ha nem fogalmazzuk meg saját magunk hibáit, tévedéseit, akkor megújulni sem tudunk, pedig szükség van rá, ahogyan a természetben mindennek: növényeknek, állatoknak, még az épített környezetünknek is!

 

További sikeres munkálkodást a sportszerűség szellemében !

 

Palaga Zoltán

 

 

 

tájékoztató Creative Commons License 2014.10.08 0 0 7491

Tisztelt Palaga Úr ! Tisztelt Dukaiak ! Aki ismer az tudja,hogy még pókerezés közben is igazat mondok. A végszavam nem udvariasság volt,de az is ott van,hogy ,ha tudok. Már említettem,nem vagyok a szavak embere. A munkában hiszek./többek szerint ez nagy hiba.../ Megpróbálok válaszolni,bár tudom,nem lesz elégedett. Hol vérzik a mostani vezetés ? Bíráljam magam ? A hivatali dolgozókat,a polgármestert? Rendben,de már megtettem. Amit jogosan a szemünkre vethetnek az a rendszeres tájékoztatás hiánya. PONT. Mindannyian elismertük .De most komolyan,jobb lenne dumcsizni,mint dolgozni ? Én azokat kedvelem akik nem sunnyognak el,ha munka van. Valóban magánszemély felajánlásából lettek a buszvárók,és az is igaz,hogy minden Férfi képviselő segítkezett az alapozásnál,betonozásnál csak a Laci nem,pedig egyedül ő volt munkanélküli. Hogy tudnék békét teremteni ? Béke csak egyféleképp lehet. Csak úgy mint az elmúlt négy évben. Ha egy irányba húzzuk a szekeret.A falu irányába !Ismétlem ! A FALU IRÁNYÁBA ! Vácduka erősségét csak az összefogás adhatja. Nagyon könnyű arról beszélni,hogy több faluszintű rendezvény kellene,meg utak kellenének, meg tornaterem,árkok,meg sport pályák.Mindenki tudja ,még én is. DE ezek pénzbe kerülnek . A duma az ígéret nem elég! Palaga Úr,Dukaiak ! Elgondolkoztak azon,vajon Csepreginé Ildikó, Herczeg Béla,Dukai Laci,Marcinka János vagy én, miért akarunk képviselők lenni ? Milyen érdek vezérel bennünket ? Pénz? Hatalom vágy ? Vagy esetleg tényleg segíteni akarunk? Makkos Laci több százezer forintot költött mindenkit lenyűgöző kiadványaira. Vajon honnan reméli a megtérülést ? Most vajon van e állása,rendszeres jövedelme,vagy támogatja valaki a kampányát? Nem kellene inkább a gyerekekre költeni ezt a rengeteg pénzt? Amíg ingyen tájékoztathatott volna nem tette ! Most rátaposott a pedálra,és semmi sem drága. Már csak a repülő hiányzik... Nos ennyit ma estére. Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát kívánok ! V. J.

Vancsura Zoltán Creative Commons License 2014.10.08 0 0 7490

Mégis 62 Creative Commons License 2014.10.08 0 0 7489

Tisztelt Palaga Zoltán Úr.

 

Megtisztelő,ahogy szivén viseli a falu gondjait .

 

Csak most személyesen kérdezem Őn nekem nagyon tettsző hozzászólásaival, kérdéseivel jó benyomást tett,azt amit említ.vagy kifogásol ezek alapján.

Néhány szóval, bemutatkozhatna Ön is . Amit kritikát írt,vagy egyéb építő jellegű

megjegyzést tett,azzal én egyet értek.

 

Ki Ön? Mert csak remélni tudom,szerintem, úgy igaz, hogy csak Ön is szivén viseli ezt a gyönyörű ,természetmegálldott falut. Ahol a viharok minket elkerültek. !Lásd Vác, Rád stb.

 

Kérem Őnt ,amennyiben méltónak talál személyes kapcsolatra,nem fontos a választások előtt,mert már nagyjából mindenki eldöntötte kire szavaz,de csak ismerkedés címén és semmi más célom nincs.

 

Tenni szeretnék  én is a faluért,mint képviselő jelölt,de leginkább ezt tettem civil emberként is.

 

Tisztelettel: Hajdu László.

palaga Creative Commons License 2014.10.08 0 0 7488

Tisztelt Víg Úr!

 

Amennyiben végszava valóban igaz, és nem csak egy udvarias gesztus, akkor kérem még egyszer olvassa  el hozzászólásomat, hiszen abban feltettem több kérdést is , amire nem kaptam választ!

 

 

Palaga Zoltán

zui5 Creative Commons License 2014.10.08 0 0 7487

Víghnek már megint nyalnia kell Vágóéknak, mert Marcinkáék ismét ellene beszélnek.

tájékoztató Creative Commons License 2014.10.07 0 0 7486

Tisztelt Palaga Úr ! Sajnálom,de egy picit félreértett. Nem a véleményem mondtam el M. Laciról, csak a tényeket soroltam. A mostani vezetés ,magam is beleértve inkább döntéshozó testület.Szerintem. Az elmúlt négy évben a döntésekre koncentráltunk,arra,hogy a józan paraszti ész érvényesüljön. Ha mást nem is, azt kérem,hogy ne kérdőjelezze meg, hogy csak és kizárólag a falu érdekét tartottuk szem előtt ! Személy szerint én mást sem tudok ígérni csak ugyan ezt. Kommunikációnk valóban gyenge volt,de mint írtam volt közöttünk akinek ez az erőssége,és még is. Felelősséggel nem tudom ígérni ,hogy sokat fog javulni. Én úgy látom ,hogy képviselő társaim sem fognak sokat változni e téren,Ildikó hiába harcolt majd minden testületi ülésen e miatt velünk. A tiszteletdíjról, meg csak annyit,hogy az nem gazdagság kérdése,ha valaki önzetlenül teszi a dolgát. Sok "szegény", önzetlen embert köszöntöttünk odaadó önzetlen falunkért tett szolgálataiért,munkájáért. A tiszteletdíj elfogadása ,vagy visszautasítása elvi kérdés volt nálunk,anyagi helyzetünktől független döntés.Marcinka képviselő társam 20 éve nem vett fel egy forintot sem ! Bár nem vagyok felhatalmazva,és még csak nem is beszéltem erről képviselő társaimmal,de a fentieknél többet nem igen ígérhetek,és sokkal többet ők sem. SZERINTEM. Ha van kérdése szívesen válaszolok,ha tudok. Tisztelettel V. J. 

palaga Creative Commons License 2014.10.07 0 0 7485

Tisztelt Víg Úr!

 

Köszönöm, hogy újra elmondta véleményét Makkos Úrról ! Szívesebben vettem volna gondolatait, ötleteit Vácduka jövőjével kapcsolatban. Valójában csak ezt az egy interaktív felületet találtam, ahol véleményt cserélhetünk Vácdukával kapcsolatban,azért is vártam nagyjaink írásait ide!

Sem a Kisbíró, se Vácduka honlapja, sem a Facebook felület nem alkalmas erre. Vágó urat, hiába kértem személyesen is, mereven elzárkózott.Ha valaki ide ír, valóban célponttá válhat, de ez a felvállalt tisztség egyébként is hozza magával !

Egy közösséget irányítani , és a közösséggel kapcsolatot tartani nagyon nagy felelősség. Mint történelmünkből tudjuk , régen is az arisztokrácia irányított, s valóban látszólag ingyen , önzetlenül tették! Bár sokszor többszörösen megfizettük az árát!  Nem hinném, hogy ha valaki esetleg nem jómódú, akkor bűn lenne , ha munkájáért juttatást kérne, hiszen a Bibliában is az áll, hogy megérdemli a munkás a bérét! Nyilván fizetünk annyi adót a helyi kasszába, amiből lehetne finanszírozni egy teljes embert igénylő hivatást.  A többiben lehet a saját szemszögéből igaza van. Önnek mi a véleménye, hol vérzik a mostani vezetés? Ön min változtatna? Miben látja Vácduka erősségét? Ha szabad-kezet kapna, mivel tudná elsimítani az ellenséges érzelmeket a jelöltek között? Lát esélyt arra, ha Vágó Úr marad, akkor hajlandó a kommunkáció modernebb formáit is igénybe venni? A honlapra írt E-mail-re még egyszer sem kaptam választ! Amikor kerestem valamilyen szakembert helyben, akkor a Helyi vállalkozások alatt, csak a honlap készítő céget, a Váchartyáni gazdaboltot, és egy Köműves vállalkozást találtam.

Lakossági megkeresést csak választások előtt tapasztaltam! Igazából most, hogy írom mondanivalómat , rájöttem, hogy ön az első képviselő, akivel tudok nyilvánosan kommunikálni. Fentebb említett negatívumok megoldásában Ön tud  segíteni?

Várom válaszát!

 

Tisztelettel:

Palaga zoltán 

tájékoztató Creative Commons License 2014.10.07 0 0 7484

Tisztelt Palaga Úr ! Tisztelt  Vácdukaiak ! Örülök ,hogy már csak pár nap van hátra a választásig.Remélem utána béke lesz legalább 5 évig ! Sajnos rengeteg a dolgom,nem érek rá agitálni, dumcsizni ,házalni,ígérgetni, kampányolni.  Nem az a mocskolódás amikor valaki igazat mond,hanem amikor nem . Nem haragszom azért,ha valaki nem hiszi amit mondok,de vállalja névvel,hogy tudjam kinek kell bizonyítsak ! A bíró, amikor sorolja a bűnös vétkeit, nem mocskolódik . A mi Lacink létrehozott egy internetes oldalt . Magának. Nem nekünk. Tájékoztatásról papol rajta,pedig erre mindig is volt lehetősége. Amikor képviselő volt el is vállalta,mi örültünk neki.Neki kellet volna a falu honlapján Önöknek tájékoztatást adni. Épp semmi munkája nem volt. De ingyen ezt sem csinálta, egy egy testületi ülés anyagát leszámítva,de azt is akkor amikor már lemondott. Ő volt az egyetlen aki bukott polgármester jelöltként ,megválasztott képviselőként, igennel szavazott a tiszteletdíjra. Leszavaztuk. Ő volt aki arról győzködött minket vegyünk fel hitelt ,hogy fizethessük a felesége vállalkozását,ne keljen bezárni a csanát. Leszavaztuk.Egyébként ez volt az egyetlen javaslata amíg képviselő volt. Nekem esett "rosszul",hogy semmi nem jön neki össze.De mi nem azért lettünk képviselők,hogy az ő szekerét toljuk a falu érdekével szemben. Azután belátva,hogy csak az idejét vesztegeti ,lemondott. Na ja ,van rá neki is indoka. Az én szememben azt jelenti, cserben hagyta a szavazóit. Ahogy uralja a kisbírói titulust,úgy kívánja mint polgármester uralni a falut. Most polgármester szeretne lenni. Becsönget mindenkihez, beszélget,ígérget,de amikor tehetett volna valamit, az elmúlt 12 évben nem csinált semmit. Azt az  eredményt amit nélküle értünk el most  bírálja,pedig csak ő nem tett érte semmit.A matekja meg egyszerűen siralmas. Egyetlen pályázatot sem szalasztottunk el önerő hiánya miatt. Duma,duma ,és csak duma ! Sok ember kapott a faluban elismerést a KÖZÖSSÉGÉRT tett önzetlen munkájáért ,szívesen szavaznék rájuk. Na de egy családi vállalkozásra ? Őszintén mondom,hogy nem hiszem,hogy most benépszerűsödtem,de ez kikívánkozott belőlem. Palaga uram ! Nem valószínű ,hogy sok képviselő jelölt vagy falubéli fog ITT névvel bemutatkozni,véleményt nyilvánítani,de drukkolok Önnek,hogy kapjon elég információt a választásig ! Mindenkinek jó egészséget ! V. J.

Mégis 62 Creative Commons License 2014.10.07 0 0 7483

Tisztelt Vácdukai Szülők.!

 

Nyugdíjas pedagógus vagyok,több évtizedes oktatási gyakorlattal rendelkezem.

Önként felajánlom a szülők részére,kiknek gyermeke,szakközép,vagy szakmunkás képző iskolába tanul az alábbi tantárgyak szakszerű oktatását.Ingyen magánszorgalomból!

Sok diák most találkozott előzször olyan tantárgyakkal,amikkel az ált. iskolában nem tanítottak.

 

KÖVETKEZŐK :

-Fémipari anyag-és szakismeret (lakatos,esztergályos,kar.lak,hegesztő ) stb.

-Fémipari szakrajz,és olvasása,ábrázoló geometria

-Műszaki számítások

-Fémek gyártása,megmunkálása,felhasználhatóságai

-Különleges fémek,azok ötvözetei

 

Kérem forduljanak bizalommal hozzám,mert a faluban van néhány ma már felnőtt szülő,kiket oktattam,több féle szakmában.

Ugyanakkor felnőtt emberek jejentkezését is szivesen fogadom,aki meg szeretne tanulni,legalábbis hobbi szinten,de szakszerűen hegeszteni.

 

Mindezt önként ,ingyenesen szeretném végezni.A saját lakásom is lehet,de szivesen mindenki lakásában is szóba jöhet.

Hangsúlyozom  INGYEN,mert ezt szeretem csinálni,nem szeretek unatkozni !

 

Kérem ne gondolják rólam,hogy ez választási fogás,mert ez tőlem idegen,és már volt aki ezen ügyekből felkeresett,kikérte tanácsomat,az ötlet innen származik.

 

 Csak ezt szerettem volna Tisztelt szülők .

 

Nevem:Hajdu László Kossuth ú. 28.

tel: 06 20-912 7983

 

Maradok tisztelettel,nyugdíjas tanár.

palaga Creative Commons License 2014.10.06 0 0 7482

Üdv Vácdukaiak!

 

Közeledik a választás! Örülök, hogy megkeresésemre több jelölt is reagált, remélem most már a többiek is összeszedik bátorságukat, gondolataikat és megtisztelnek minket írásaikkal, hogy egy kis jellemrajzot formálhassunk róluk.

Ciklusonként van lehetőség arra, hogy válasszunk a településünknek  vezetőt, és olyan személyeket, akik képviselik a zárt üléseken is gondolatainkat, meglátásainkat. 

Tudjuk kik a mostani képviselőink, és a polgármester ?

Tudjuk kik szeretnének képviselők lenni, és kik polgármesterek ?

Megszólított már minket, hogy mi van velünk, és tud e segíteni nekünk?

Tudjuk miért csinálják , vagy szeretnék csinálni?

-anyagi javakért?

-vagy mert szeretne Valaki lenni?

-Vagy nincs munkája és ez is egy állás?

-Vagy van lendülete, tervei települési szinten,és ezt másképp nem tudja megvalósítani?

 

Ha le szeretnénk váltani meg tudjuk mondani miért nem volt jó? 

Ha valakire másra szavazunk megbizonyosodtunk róla, hogy valóban el tudja majd látni a rábízott feladatokat?

Ha valaki nevéhez adjuk az X-t , annak mi is fontosak vagyunk, vagy csak az X ?

 

A célegyenesben minden igazi sportoló beleadja az utolsó kis tartalékát, és küzd a győzelemért! Nem a másikat elgáncsolva, hanem  a plusz energiáit felhasználva!

 

Tisztelt Képviselő- és polgármester jelöltek! (Akiknek nem fontosak a mi szavazataink!)

Még van lehetőségük itt bemutatkozni, hiszen tudjuk, hogy önök is olvassák ezt a fórumot!

 

Üdvözlettel:

Palaga Zoltán

 

 

 

 

freierlaszlo Creative Commons License 2014.10.06 0 0 7481

A link bemutatja, hogy a jelenlegi önkormányzat folyamatosan sérti a törvényt. Úgy gondolom másokra kéne szavazni-

http://www.naih.hu/files/Infoszab-jelentes-NAIH-5724-7-2012-V-VACDUKA.pdf

Mégis 62 Creative Commons License 2014.10.06 0 0 7480

TiSZTELT vÁCDUKAI lAKOSOK .

 

Megváltoztattam a nick nevem,mert úgy gondoltam ezentúl jobban felismerhető leszek,nemúgymint a Nagybíró néven beíró,vagy azok csoportja .

 

Mivel jelöltettem magam a képviselő választásra,ezért néhány tervem,elképzelésem őnökkel

meg kivánom osztani.

 

Valamikor régen a faluban működött egy ún. T .SZ. mellék üzem ág.Csak végig kell nézni a falu útjait,mert a kapuk,kerítések zöme még abban az időben itt készültek. Én akkor a Lőwy S. Gép.Ip. Tech.oktattam,és mint vizsgáztató jelen voltam a betanított helybéli lakosok vizsgamunkáinak kiértékeléséből. Tiszteletük jele képpen kaptunk mindenféle ajándékokat.Jelen esetben nekem egy búsuló juhász réz domborítás jutott. MEGVAN .a mai napig.!

 

-Én arra is gondoltam,hogy fel lehetne frissíteni a régi műhelyt,személyzetet lehetne alkalmazni,

,mert a vizsgázók között még hölygyek is voltak,igaz betanított hegesztők.Itt van ez a sok állástalan munkanélküli lakos,velük télen mi lesz ??

 Ahogy szépül a falu úgy az új beköltözőknek a kerítését,korlátját,lépcsőjéT teraszát stb. ez a csapat költségvetés,árajánlat,kivitelezés útján meg tudja valósítani. Mindenki otthonában tud kőműveskedni,miért nem lehetne ezt hasznosan pénzért végezni,és nemcsak füvet nyírni!

-Miért nem lehetne megoldani egy kirakodó (csere-bele ) piacot,ahol a felesleges zöldséget. hagyma, krumpli stb ,befőtt,savanyúság,műszaki dolgok,gépek,szerszámok,egyéb el lehetne cserélni,avagy pénzért eladni ?? Minden adott hozzá,helyiség is lenne ! Közel van a karácsony

sok embernek némi ruhaneműre ,főleg meleg holmikra lenne szüksége .Nem kellene a konténerben tárolni,ahol csak dohosodna,mert azt már még kimosni sem érdemes .

-Önkormányzat saját telkén műveltethetne a munkanélküliekkel veteményes kertet, el tudná látni az ovodát és az iskolát zöldséggel.

-Miért nincs a faluban megfelelő híradás a történésekről.? Helyi videó ,hír szolgáltatás stb.

Ez nem ütközik jogszabályba,csak a résztvevők engedélye szükséges írásban !

-Miért nem járnak a régi képviselők az emberek személyes megkeresésükkel a lakásokba,mert nálam még senki sem tette tiszteletét.Honnan szereznek így információt az emberek ügyes-bajos dolgaikról ? Kicsi ember-kicsigond?? Ez nem mindig igaz,mert minden gond gond,kinek mekkora.?

 

 

Bocsánat ,hogy Önöket ezen elképzeléseimmel zavartam,vagy ha úgy gondolják fárasztottam,de Én ebben hiszek,mert csak jót akartam.

 

Tisztelettel:Hajdu László képviselő jelölt.

 

 

 

Vancsura Zoltán Creative Commons License 2014.10.04 0 0 7479

Kedves Vácdukai Lakosok!

 

 

Köszönöm,hogy Polgármester-jelölti bemutatkozásomra ilyen sokan

eljöttek! Köszönöm a jó kérdéseket! Tapasztalhattam milyen fontos Önöknek az,hogy ki vezetheti Vácdukát.Bízom benne szakmai önéletrajzom elnyerte tetszésüket.

 

 

Vancsura Zoltán Polgármester-jelölt 

Makkos László Creative Commons License 2014.10.04 0 0 7478

Kedves Vácdukai Lakosok!

 

A Vácdukai Kisbíró internetes blogra felkerültek azon képviselőjelöltek bemutatkozói, akik éltek felajánlásommal és eljuttatták hozzám a választással kapcsolatos anyagaikat.

elérési cím: www.vacdukai-kisbiro.blog.hu  

 

Üdvözlettel:

Makkos László

polgármesterjelölt

Vancsura Zoltán Creative Commons License 2014.10.02 0 0 7477

Tisztelt Vácdukai Lakosok!

 

Meghívom Önöket 2014.10.03.-án  18-órakor 

a Vácdukai Művelődési házban tartandó 

Polgármester-jelölti bemutatkozásomra!

 

 Üdvözlettel: Vancsura Zoltán  Polgármester-jelölt