Keresés

Részletes keresés

Valoribus Creative Commons License 2014.10.11 0 0 7527

Miért?

Szigetszentmiklóson mi újság?

cnumb Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7526

Valaki beszámolhatna a mai gyűlésről. Nyilván sokan olvasnának róla szívesen, mi történt.

palaga Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7525

Tisztelt Csepreginé Nagy Ildikó!

 

Örülök, hogy tájékoztatott a jelenlegi testületről!

Leírása szerint a Képviselő Testület olyan tökéletes szakember gárda, hogy csoda !

Lehet,hogy tervezés szintjén valóban olyanok, mint ahogy leírta,(mi abba a fázisba nem látunk bele) de ha ilyen szakember gárda áll a polgármester mögött, akkor a kivitelezés igen sok kivetnivalót hagy maga után.

Én ugyan még friss letelepedő vagyok, a magam tíz évével, de tíz évvel ezelőtt ugyanúgy a település fő útján tolták a kismamák a babakocsijukat, mert a "járda" erre alkalmatlan volt, és ma is az. A fő út ezáltal nagyon balesetveszélyes. Az Óvodánál nincs gyalogátkelőhely???!!!

A rendezvények összeállítása, színvonala is igen régimódi, vagy úgy gondolják ide falura ez is jó?

A mai világban nem tudják megoldani a közvilágítást, a szilárd útburkolatot!

A segélyre kivágott fákat magántulajdonokról is vitték anélkül, hogy bárki ellenőrizte volna, hogy mennyi, és hova kerül!

Nem tűnt még fel senkinek, hogy busszal hétvégén hazajutni elég nehézkes?

Szolgáltatások hiánya! Fodrász, kozmetikus, kis falusi vendéglő,vagy kávézó, gyógyszertár!

Hallomásból, szóbeszédből, véletlenül tudunk meg fontos információkat?(például, hogy mikor várható a kéményseprő?)

Nincs hírlevél ?

 

Sokan sportolnak, futnak Duka külső részén, ki engedélyezte a külterületi utak betontörmelékkel való feltöltését, amin járni sem lehet?!

Hogy engedélyezhették a Duka körül futó elkerülő földutak magánosítását, és azok lezárását az emberek elől? Hogy lehet a volt lakatos üzem területére, belterületre hulladékválogató (építési törmelék) vállalkozást engedni, ami iszonyatos zajjal jár?Holott a rendezési tervben zöldfalu irányvonal volt a meghatározó?

 

Ne személyes támadásnak vegye, csak vegyék észre, hogy  nem csak egy vállalkozás Vácduka, hanem egy életközösség szintere, amiben emberek élnek! És igen is szeretni kell a polgármestert, és a képviselőket is , hiszen mi választjuk Őket!

Ahogyan szerethetők a hivatal dolgozói, mert készségesen fogadnak akkor is , ha nincs ügyfélfogadás, és segítenek amiben tudnak.(Talán ők az igazi képviselőink?)

 

 

Palaga Zoltán

  

sziporka00 Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7524

Miért kel ez a sok mocskolódás ? Borzalmas ! Mindenki szid mindenkit de a lényegről senki nem beszél !! Csak a szidalmazás! Rágalmazás és az uszítás ! 

cnumb Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7523

Robogopaul,

 

Ha veszed a fáradságot, és visszaolvasol ezen az oldalon, látni fogod, hogy 2006 és 2010 között NEM VOLT VÁCDUKÁN OLYAN ÜGY, AMI NE A NYILVÁNOSSÁG ELŐTT ZAJLOTT VOLNA.

 

Minden egyes testületi döntésről, amire a jog lehetőséget adott, NYILVÁNOSAN TÁJÉKOZTATTUK AZ EMBEREKET! És élénk vita folyt a falu összes problémájához.

 

Hozzászólásod nagyon pontosan megmutatta, mit lopott el Vágó és a brancs tőletek. A SAJÁT FALUTOK ÉLETÉBE VALÓ BELESZÓLÁS LEGELEMIBB LEHETŐSÉGÉT LOPTÁK EL.

 

És abban biztos lehetsz, hogy ha fejlesztések voltak Vácdukán, azoknak a legnagyobb haszonélvezője MESSZE NEM A FALU VOLT!

 

Abszurd és felháborító az, hogy Vágónak és Vígnek van pofája eredményekről beszélni!

 

Kérlek, most aszerint dönts, hogy melyik polgármester jelöltnek van NAGYOBB ESÉLYE!

 

Négy évvel ezelőtt nem tudtuk felmérni az esélyeket helyesen, ezért tudott csak az ősmutyi hatalomban maradni. Hiába kapott a változást akarók tábora KÉTSZER ANNYI SZAVAZATOT, mint Vágóék, mégis ők maradtak hatalmon, mert túlságosan sok felé oszlottak meg a szavazatok.

 

Vancsura Zoli akkor az én csapatomban szerepelt. Becsületes, intelligens és egyenes ember, aki egészen biztosan ezer százalékkal jobb polgármester lenne Vágónál. De sajnos nincs csapata és senki nem tudja megjósolni, hogy tudna-e együtt dolgozni egy őt nem teljesen támogató testülettel. Legnagyobb hibája, hogy nagyon rossz a konfliktus tűrése és ez egy olyan környezetben, amiben Dukának boldogulni kell, lehet, hogy komoly probléma-

 

EGYSZERÚEN NINCS MOST MÁS LEHETŐSÉGETEK, mint Makkos Lacira és a csapatára szavazni. Mondom ezt úgy, hogy 2010-ben ellenfelek voltunk (igaz, akkor volt két teljes csapat is egymással szemben). Azt kell megértenetek, hogy ha a jövőben meg akarjátok szabadítani a falut az ősmutyitól és számonkérhető, EMBER alapú önkormányzatot akartok, NEM TEHETTEK MOST MÁST, mint hogy BIZTOSRA mentek.

 

Ne legyenek illúzióitok. Az ősmutyit GENERÁCIÓK ÓTA felhalmozott közös BŰNÖK sűrű szövedéke és a bevándorló "gyüttmentek" elleni fékezhetetlen gyűlölet kovácsolta össze. És hiába utálják egymást is, nagyon fegyelmezetten és kő keményen fognak voksolni.

 

OTT LESZ A 240 SZAVAZAT VÁGÓNÁL és LEGALÁBB 200 az összes haverjánál!

 

Kérlek, azt vedd fontolóra, hogy hozzá akarsz e járulni a bizonyossághoz, vagy másokra bízod a döntést.

 

Előző esetben tényleg Makkos Lacit és csapatát támogasd.

 

Köszönöm, hogy időt szenteltél nekem.

 

István

 

 

 

Előzmény: robogopaul (7521)
cnumb Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7522

Miért nem arra használja Víg úr a fene nagy kapcsolati tőkét, hogy eladja végre a kastélyt? Úgy hallom a bandzsa nagyfőnök mostanában kastélyokat vásárolgat a közpénzen.

 

Szánalmas ez a last minute hadoválás Lázár és Vágó kapcsolatáról, ne röhögtessen már. Amúgy pedig, ahogy kiveszem, ha létezne is a nagy Vágó-Lázár mutyi, sokkal inkább negatív kampányereje lenne, mintsem az, hogy majd ettől rohannak a dukaiak Vágóra megy a brancsára szavazni.

 

Nem gondolhatja senki komolyan, hogy Vágó Sándort, akinek az IQ-ja kb 90, akit úgy rühellenek a szomszéd településeken, hogy jóformán ki se mer mozdulni Dukáról, aki utoljára húsz éve olvasott el egy könyvet (de azt se értette meg), bárki "kapcsolatnak" nevezné. Hagyjuk már ezt a sötét dumát.

 

Még hattyúdalnak is szánalmasan hamis és ócska.

 

 

 

 

robogopaul Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7521

Még nem döntöttem el kire szavazok, de nem tetszik, hogy a jelenlegi testület most azzal dicsekszik/kampányol, hogy mi mindent ért el. Valóban látszik a fejlődés a falu közepén, ill. olyan helyeken ahol van "kapcsolati tőke". Ezt el kell ismernem.

 

De!

Vannak köves/földes utcák még mindig, az aszfaltozás az eddig is aszfaltos utcákban történt meg.

A gyerekek az iskolából nem jöhetnek egyedül haza, mert vannak utcák ahol nincs világítás, holott ezt is felsorolták az elért eredmények között.

A "fejlesztések" ott valósulnak meg, ahol valaki valakinek a rokona/ismerőse.

 

Nem értem miért élveznek utcák/emberek nagyobb bizalmat másokkal szemben. Engem a jelenlegi testületben ez taszít egyedül. Úgy gondolom Vácduka nem egy hatalmas falu, a vezetésnek tisztában kell(ene) lennie az utcák helyzetével, állapotokkal. Ez viszont a perifiára szorult utcákban csak a választás előtti 2 hétben érzékelhető és messze nem olyan szinten, mint a "kedvezményezett" részeken.

 

 

tájékoztató Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7520

Tisztelt VÁCDUKAIAK ! Kormányzati szintű kampányfogás Vágó Sándor mellett,hogy Lázár Úr rábólintott a dukai iskola bővítésre ! INDULHAT A KÖZBESZERZÉS ! Kérem nem elfelejteni,hogy nem a Lacinak köszönhetjük ! 100%-os támogatást kaptunk,amit lehet hogy országos szinten csak három település kap meg ! Ez nem ígéret ! Ez a kapcsolati tőke ! Hát erről beszélek ! A kisbíró azt írja erről,hogy mi nem foglalkoztunk az iskolával.Meg hogy sajnáljuk rá a pénzt. 98.2milliót kaptunk első körben azzal,hogy ha többe kerül azt is az állam állja. Döntsék el Önök a tények ismeretében ,ki mond igazat és ki nem ! Csak igérget, és támad,igaztalanul. Pedig köszönettel tartozna,hogy a gyermekei szép új intézményekben tanulhatnak .

cnumb Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7519

A Hajicskával kapcsolatos feltárt tények és jogi visszaélések itt olvashatók:

 

Minden vácdukai tudja, hogy a történelmi jelentőségű Hajicska ( a hajicska eredetlieg fás, ligetes parkot jelent, ebből vált tulajdonnévvé) közpark területén nagy mennyiségű hulladékot rejt a föld. A terület az önkormányzat hulladékgazdálkodásról szóló dokumentumaiban ma is ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÓ címen van nyilvántartva.

 

Az ügyben 2007-ben alapos vizsgálat után feljelentést tettem. Sajnos, a rendőrség ELÉVÜLÉS MIATT (és nem bűncselekmény hiányában!) nem kezdeményezett számonkérést.

 

Mindenki számára tanulságosak lehetnek azonban az ügyben feltárt információk, különös tekintettel a polgármester és az egyik jelenlegi képviselő szerepére vonatkozóan:

 

https://www.facebook.com/download/1458898877732236/Pest%20Megyi%20Rend%C5%91r%20F%C5%91kapit%C3%A1nys%C3%A1g%20v%C3%A9gleges.doc

 

cnumb Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7518

János,

 

Jelenleg ÖN közszereplő, én pedig nem vagyok az. Ezt gyorsan vegyük figyelembe azelőtt, mielőtt véleményt nyilvánítunk a másikról.

 

MIRE TETSZETT ÍGY KIAKADNI??

 

Nem akaródzik ingatlan adóval segíteni a települést?

Nem akaródzik elengedni a hatalmat és a befolyást?

Nem akaródzik elszámolni a mocsokkal és a szeméttel, amit a közparkba hordatott?

Nem akaródzik nyilvánosan vállalni a kastéllyal kapcsolatos pénzügyeket?

 

Pedig, bizony, MINDEN JOGUK MEGVAN a dukaiaknak ahhoz, hogy megismerjék, miféle emberek sorakoznak a hatalomért! ALAPVETŐ JOGUK megismerni minden jelölt iskolai végzettségét, szakmai gyakorlati ismereteit, erkölcsi előéletét, de még családi helyzetét is!

 

Azt természetes, hogy ha  Makkos Laci és köztem kellene választania, Ön akkor is Vágóra szavazna. Természetesen, ez is az Ön jellemét dícséri.

 

Pont úgy, mint a felelősségvállalását, akár a természeti örökségben tesz kárt, akár mások autójában, akár mások becsületében.

 

János: az Ön helyi politikai pályájának vége, kérem, fogadja el ezt a tényt. Mint ahogy azt is, hogy nem ön mondja meg, ki hová költözzön. De magáról még eldöntheti a falu. És még a legjobb eset lesz, ha csak a kastélyába száműzik vissza.

 

 

Előzmény: tájékoztató (7517)
tájékoztató Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7517

OMG ! Már csak azért imádkozom,hogy a bukott polgármester jelöltek ne csak a faluból,de az országból is költözzenek el ! Tisztelt Dukaiak ! Óriásit tévednek /ahogy én is tettem,hogy itt megszólaltam / ,ha azt hiszik ,hogy itt akarok magamért,vagy bárkiért kampányolni. Csak azt akartam,hogy tudják,hallják,a másik oldalt is és ne dőljenek be az üres ígéreteknek,hazugságoknak.  Zentai annyi baromságot hord össze,hogy időm sincs rá válaszolni,saját maga sem tudja ,hogy miről beszél,és maximálisan kimeríti a mocskolódás fogalmát. Saját bevallása szerint őrültnek született,nem is tudom ,hogy lehet még szabadlábon..? Belegondolni is rossz ,hogy mi lett volna,ha négy éve megegyeznek a Makkossal.Kettejük közül a Lacira szavaznék. Hál istennek,most nem közülük kell választani,így sokkal könnyebb . 

 

 

 

Mégis 62 Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7516

Tisztelt vácdukai lakosok !

Igen kisbetűvel kell írni,ha valaki a magyaróráról hiányzott.

 

Írásom lényege,nem más mint az egymás befeketísének ,és azok más kulturáltabb,véleménykülönbség megbeszélése. Önök bejegyzők ,még nem gondoltak arra,hogy más is látja ezen fórumokat ?Sajnos ebbe a hibába beleestem én is.

 

Most jöjjön a lényeg :

 

Annyit támadják a Víg Jánost,vajon miért,és miért van alapja ?

Éspedig ,ha nem így van,vajon a Marcinka,és a Vágó vajon miért nem védekezik ?

 

Miért mostoha gyermek az iskola? Csak nem azért,mert a Törtei S. és a Marcinka felesége között az elbocsátás óta kibékíthetelen ellenség van ?

 

Haicska facsemete ültetés,Nyomok eltakarása! Fakivágás engedélyhez kötött.!?

 

Mit értünk egyszerű halandók  az alatt,hogy (SZAKÉRTŐ) testület?Kinek van műszaki képesítése,egyetem,főiskola ,főleg az építő ipar területén. Pld. építész,gépész,ács,gáz-víz,csatorna. stb jártassága,vagy egyálltalán látott már ilyen kivitelezést ? Na nem a lakásán,hanem ,építési naplók vizsgálata,haladási dekádok,felhasznált szakszerű anyagok stb. ami a vállalási jegyzőkönyvben szerepelnek .Szerződés, mérnöki terv alapján !

 

Csak ennyi lett vola a hirtelen felindulásom írásbam megfogalmazott észrevétele . Ne bántsuk egymást,igaz vagy valós sérelmekkel,vasárnap úgyis minden helyére kerül !Kinek jó-kinek nem.

 

Üdvözlettel: Hajdu László

 

 

cnumb Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7515

Úgy bizony, kedves Víg úr, ismét bizonyította félműveltségét és pökhendiségét. Legalább azt tudhatta volna, ki volt az, aki sok éven át rendben tartotta Duka pénzügyeit és akinek a falu köszönheti, hogy Vágó összes barbársága ellenére működőképes maradt a falu.

 

Számtalan vitánk és esetenként elvi nézetelétéréseink ellenére, MINDIG megkaptam tőle minden segítséget, adatot és információt a falu gazdasági folyamatainak és költségvetésének tervezéséhez. Akkor is, amikor fájdalmasan kemény intézkedéseket kellett tennünk, mert az oktatási-nevelési intézmények költségvetését MINDEN ÉVBEN HARMINC MILLIÓ FORINT DEFICITRŐL kellett terveznünk!

 

És nem voltunk olyan kényelmes helyzetben, hogy állam bácsi minden terhet átvállal, nagylelkűen leírta az összes tartozást és szemet húny a durva költségvetési csalások felett!

 

Nagyon kíváncsi lennék, hogy a híres földesúr, autókereskedő és csirkeszendvicses hogyan tudott volna a helyünkben egészségházat építeni, tízmilliós szociális támogatási rendszert fenntartani, utakat és játszóteret építeni, csapadékvíz elvezetést fejleszteni úgy, hogy HELYBŐL VESZTESÉGES VOLT MÁR AZ ÜZEMELTETÉSI KÖLTSÉGVETÉS IS. És úgy, hogy egyedül állóan alacsony szinten tartottuk a helyi adókat, miközben MINDEN GYERMEK elhelyezését biztosítottuk.

 

Nagy része volt ebben azoknak, akik a hivatalban a belüket is kidolgozták.

 

 

Előzmény: D.K. Aranka (7514)
D.K. Aranka Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7514

A nevem Dekker-Kiss Aranka. 1998-tól 2011-ig az önkormányzat pénzügyi főelőadója voltam. Talán én is tettem valamit a faluért....talán....

Előzmény: tájékoztató (7511)
cnumb Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7513

Azt hiszem, az új képviselő testületnek alaposan át kellene gondolnia a helyi adóbevételekről szóló rendeletét!

 

Egyebek mellett, gondot kellene fordítania arra, hogy azok, akik a falu kebelén rendkívüli vagyonra tettek szert, valamit megosszanak abból a faluval.

 

Javasolnám, hogy MINDEN 100 millió forint értéket meghaladó ingatlanra VESSENEK KI INGATLAN ADÓT, mondjuk, évente az ingatlan értékének 1%-ában! Ez teljesen méltányos, sőt, nevetségesen alacsony adó mérték. És végre a földesurak is adóznának!

 

Kapisgálja már, Víg úr?

cnumb Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7512

Kedves Víg Úr!

 

A RENDŐRSÉGET és az adóhatóságot érdekelte volna. Ön azonban gyáván és sunyin elbújt, amikor lehetősége volt a tanúvallomásra.

 

Talán képviselőként arra is kiterjedt a figyelme, hogy a Hajicska jelenleg is ILLEGÁLIS hulladéklerakó, amelyet Ön hozott létre. ALAPHANGON ÖTSZÁZ TONNA szeméttel. És a kerítésen átpasszolt pár százezer forint nem hogy a törvényes elhelyezés költségeivel, de még AZ ELCSALT ADÓKKAL sincs köszönő viszonyban.

 

Persze, ehhez ismernie kellene az önkormányzat rendeleteit és dokumentumait, és nem kegyes földesúrként kellene leereszkednie azok közé, akiket megvet.

 

És természetesen, az is nagyon érdekelné a falut, hogy Önnek hogyan sikerült megszereznie a 90-ben majdnem egymilliárdra értékelt Kastélyt majdnem ingyen.

 

Az meg különösen, hogy MILYEN ELLENSZOLGÁLTATÁST biztosított a falunak azért, hogy az Ön javára -mindenféle egyeztetés nélkül- ad hoc változtatásokat eszközölt a Rendezési Tervben.

 

Nyilvánvaló, hogy a KASTÉLY URÁNAK nagyon komoly problémái támadnának, ha nem tudna ellenőrzést gyakorolni az Önkormányzat és a Képviselő Testület felett, és az elkezdene alaposabb vizsgálatokat folytatni az ügyben, hogy mi is történt, mi folyik jelenleg a falu egyetlen történelmi örökségében, és MIÉRT NINCS ABBÓL A FALUNAK EGY ROHADT FILLÉR HASZNA SEM?

 

Mert legalább az lehetne, ha már kizárta onnan a település lakóit.

 

Víg úr! Ön tökéletesen azonos erkölcsi pozíción osztozik Vágó Sándorral és Marcinka Jánossal.

 

És ugyanúgy fog vasárnap szerepelni.

Előzmény: tájékoztató (7511)
tájékoztató Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7511

Tisztelt Aranka ! Veszek egy mély levegőt,és tisztelettel fejezem ki sajnálatom,amiért Önt ilyen könnyen lehet befolyásolni. Rám sok mindent mondtak már,de azt hogy nyálasan viselkedem,na ezt még nem. Elfogadom. De azt ,hogy Ön ennyitől meggondolja magát azt nem ! Tiszteletem megnyilvánulását többször megtettem és teszem mindazok felé akik szerintem megérdemlik. Sok embernek köszöntem már meg itt Dukán a munkáját. Önnek is megtenném,ha elmondaná mit tett a faluért .Igérem ,ha legalább tíz embert érdekel elmondom, valójában ,hogy történt a sitt lerakás.Kinek az ötlete volt,és kinek a haszna. Csak komoly érdeklődők keressenek. Szinte soha nem iszom alkoholt,ezért alkoholistákkal nem tudok beszélgetni,őket kérem kíméljenek! Üdvözlettel V.J.

cnumb Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7510

Csepregi Ildikó hozzászólását szerintem nyomtatásban kellene terjeszteni!

 

Még hozzá, azért, mert bátran, őszintén és nyíltan felsorolja, kik azok, akiket örökre el kell távolítani Vácduka közéletéből!

 

Remek lista! Ajánlom tanulmányozásra!

Előzmény: Csepreginé Nagy Ildikó (7506)
cnumb Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7509

Ezeket az oldalakat megboldogult jbercikénk hozta létre, de hogy mennyire közösségi vagy nem, azt már ő sem tudta eldönteni.

 

Az, hogy a hivatal 2006 előtt hogyan működött, nem nagyon felemlegetni való. AKKORA SZEMÉTDOMB volt a hivatalban, hogy olyat a nagy Hajicska akció előtt senki nem láthatott!

 

Nyilvánvaló, hogy ennek nem elsősorban az alkalmazottak voltak az okai, hanem főleg és különösen az alkoholista aljegyző és az agyhalott polgármester.

 

No, az alkoholista aljegyzőtől sikerült megszabadítanom a falut, ezt tényleg saját érdememnek tekintem.

 

DE ETTŐL MÉG ÚGY VETTÜK ÁT AZ ÖNKORMÁNYZATOT, hogy a TÖRVÉNYESEN ELŐÍRT 15 ALAPDOKUMENTUMBÓL összesen 2 volt rendben!

 

2006 előtt SOHA EGYETLEN KÉPVISELŐ NEM ADOTT LE VAGYONNYILATKOZATOT!

 

A polgármesterek a település tulajdonát átjátszották a haveroknak, aztán gyorsan helyzetbe hozták őket, hogy jó nagyot kaszálhassanak! Lásd Erdődomb, Dreamhome-ostul, és a többi...

 

Hagyjuk már, Aranka a kincstári dumát, ismerjük egymást nagyon jól. Nincs itt mit szépíteni.

 

A hülyeségekkel meg tényleg nem tudsz kihozni a sodromból, azt ugyanis mindenki tudja Vácdukán, hogy soha nem iszom alkoholt és egyéb tudatmódosítókkal sem élek.

 

Meg sem őrültem, ugyanis, eleve őrültnek születtem. Más nem magyarázhatja, hogy bevállaltam mindezt a faluért.

 

Azt, hogy én mit végeztem, PONTOSAN dokumentálva van. Tudni illik, én NYILVÁNOSAN tettem és mondtam mindent, soha senkinek nem mondtam mást, mint amit gondoltam. Ráadásul, mindezek ma is olvashatók. Itt is és az önkormányzati iratokban is:

 

https://www.facebook.com/groups/724247824328320/

 

De én elolvastam a jelenlegi testület jegyzőkönyveit is (vajon, hányan tették meg rajtam kívül?), és elmondhatom, hogy brutális az a sötétség, ami árad belőlük.

 

És ha valaki benyeli Víg és Csepregi Ildikó kincstári dumáját a gyönyörről, amit tettek ezért a faluért, azt nagyon tudom sajnálni.

 

Mert akkora katasztrófába sodorták a falut a hülyeségükkel, hogy azt el sem hiszed, Aranka.

 

Nagyon, nagyon örülök, ha jelenlegi akcióm hullámokat vet a faluban. Nagyon is jó volna, ha végre felébredne Vácduka  és szembenézne saját magával. Mert az a középkori sötétség, amit a klán létrehozott és fenntart, nem nagyon méltó emberi életre.

 

Boldog vagyok, ha érzelmeket korbácsoltam fel, ha felszínre hoztam a problémákat és a konfliktusokat.

 

Tudod, Aranka, én sikeresen gyűjtöttem be annyi gyűlöletet, amennyitől kiegyenesedne még a Te hajad is.

 

És nevezhetnek akárminek, ahogy régen is neveztek. De azért egyet ne felejts el, mert egy valamit a gyűlület ködén keresztül is MINDENKI TUDOTT ÉS ELISMERT:

 

azt, hogy IGAZAM VAN.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: D.K. Aranka (7508)
D.K. Aranka Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7508

Tisztelt, vagy kedves Cnumb!

 

Tudom ez a "buta szőke" kategória (mármint reagálni az írásodra):

 

a hivatal működése a te időszakod előtt is szakmai alapokon működött, minthogy a megfelelő   iskolai végzetség nélkül senki nem alkalmazható köztisztviselőnek!  

(Én javasolnám inkább, hogy a polgármestert és a képviselőket kötelezzék, legalább egy alapfokú önkormányzati ismeretek vizsgára….)

 

Az, hogy te mennyit dolgoztál ott, senkit nem érdekel már, mert mindenki pótolható… talán egy jó könyvelőt kicsit nehezebb, de az is meglesz.

 

Azzal, hogy teljesen agyamenten irkálsz, senki javát nem szolgálod, és senkit nem teszel többé, vagy kevesebbé.

Ha csak az én 3 kategóriámat nézem, akkor téged kb. ide sorolnak be:

1., Sokat ivott

2., Be van lőve…

3., Megőrült

 

Tudom, hogy most nem vívtam ki a szeretetedet, de volt már ez így..

Én javasolnám,  inkább nálad „ Vissza az agyarakkal”

 

Kulturáltan, emberhez méltóan… ez a legfontosabb egy közösségi oldalon

 

D.K. Aranka Creative Commons License 2014.10.09 0 0 7507

Tisztelt Vig Úr!

 

Én egyáltalán nem "kampányolok" a Makkos Laci mellett, azt hiszem meg sem említettem a nevét....  Én egyszerűen megjegyeztem, hogy az nem befolyásolhatja a polgármesterségre való alkalmasságot, ha valaki munkanélküli és ha belefekteti a pénzét a lakosság tájékoztatásába. Eléggé ismerem az elmúlt időszak történéseit, hiszen én is a közelében voltam a történteknek... Az biztos, hogy a polgármester úr a tőle telhető legtöbb időt a munkahelyén töltötte, sokszor még hét végén is.

 

A CSANA csak kihasználta a helyzetet, hogy Vácduka nem rendelkezett megfelelő óvodával, a gyerekek elhelyezésére. Ez akkor jó ötletnek számíthatott, hiszen a polgármester úr aláírta a szerződést és a CSANA több évig működött. Hogy mennyire segítette az önkormányzat a fennmaradását? Nos, amikor valaki hónapokig nem kapja meg a szerződésben foglalt pénzét…, hát akkor valószínűleg megcsúszik a vállalkozása ( NAV-nak fizetendő adó, TB, dolgozók bére….). Közben talán a gyermek-létszám is kevesebb lett,  vagy az óvodában lett több ágy…  Mint azt Ön írta: „gazdasági egyensúly megteremtése és fenntartása. Ez a legfontosabb ! Mint otthon. Ha nincs pénz,nagy a baj. Hiába mosolygok én csábosan a szolgáltatóknak, a dolgozómnak aki a fizetését várja,a boltban,stb. ,ha nem tudok fizetni elzárják,kilépnek,kiküldenek.”  Hát, ha egy vállalkozást késve fizetnek ki, az nem igazán segítség. Gondolom ezzel  az ön vállalkozása is így van.

Talán egy kicsit erős valakit szélhámoshoz hasonlítani, mert jó képű (ez különben ízlése válogatja), de az tény, hogy ő nem rakott le tonnányi szemetet a Halyicskába, tönkre téve azt az ősparkot, ami az ön oldalán még meg van, ha jól láttam. Tudom, ez egy igen jó üzlet volt az önkormányzatnak, mert nem kellett fizetnie, hogy feltöltsék a futballpálya melletti részt. Viszont önnek is, mert a bontási hulladékot le tudta rakni a közelben ingyen, „baráti” szállítási költségek mellett.

De hát „minden szentnek maga felé hajlik a keze”... ez így volt és így is lesz. És úgy olvasom az eddigi testületben szinte mindenki egy Szent volt.  

Talán egy emberről mondanám azt, hogy tényleg önzetlenül ül a testületben, és megpróbál fontos dolgokban okosan dönteni, de az Ön nyáladzós köszönet-nyilvánítása kicsit elriasztó hatással volt rám. (Ámbár én bízok a saját emberismeretemben.)

Remélem, ha valaki bekerül a régi tagok közül esetleg egy új polgármester mellé, talán Vancsura Zoltán mellé (nekem sokkal jobban bejön a kinézete ), ugyanolyan szívvel-lélekkel fogja képviselni a falu érdekét, mint eddig. Mert annál nincs rosszabb, mint egy polgármester ellenségekkel körülvéve.

D-K Aranka

Csepreginé Nagy Ildikó Creative Commons License 2014.10.09 0 0 7506

Gondolatok a választások előtt

 

 

 

Tisztelt Palaga Zoltán!


Megpróbálok válaszolni a feltett kérdésekre és egyben fellebbenteni a nem létező függönyt a jelenlegi testület eddigi munkájáról.

De előbb (miután ez is kérése volt) bemutatkoznék.

 

Csepreginé Nagy Gizella Ildikó vagyok, Budapesten születtem 1957-ben.

Szüleimmel kisgyermek koromban költöztünk Vácdukára. Általános iskolai tanulmányaimat Vácdukán, a középiskolát Budapesten végeztem, tanári diplomámat pedig Szegeden szereztem.

Rendelkezem még könyvelői szakképesitéssel és vendéglátó manageri végzettséggel.

Tanítottam Vácdukán az Általános Iskolában és több éven át az akkor még a kastélyban működő Nevelőotthonban.

 

1994-től vállalkozóként dolgozom.

Több vállalkozást is működtetek. Ezek közül a legismertebb a Vác városában működő, kis családias gyorsétterem, melyet közel 20 éve üzemeltetek. Foglalkozom még rendezvényszervezéssel is. Vác város egyik rendezvényének cégünk már több éve a kizárólagos gasztronómiai szervezője (Váci Világi Vigalom).

Tagja és egyben alelnöke vagyok a váci vendéglátásban, vendégvárásban érdekelt 12 éve a szakmát összefogó, Vác város Pro Urbe - díjas szervezetének: a Vendégvárók Váci Egyesületének.

Munkásságomat a Vállalkozók Országos Szövetsége 2011-ben Prima  "Év Vállalkozója" díjjal honorálta.

Független gondolkodású és pártatlan embernek tartanak.

Mindig törekszem az objektivitásra.

 

A vácdukai képviselőtestületnek először az 1990-1994-es ciklusban voltam tagja, amikor Vácduka önálló önkormányzattá vált.

2010-ben azért döntöttem úgy, hogy indulok a választásokon mert úgy itéltem meg, a településnek szüksége van segítségre és kapcsolatrendszeremet a település előmenetele érdekében mozgósíthatom.

Úgy gondolom, minden 2010-ben tett választási ígéretemnek igyekeztem legjobb tudásom szerint megfelelni.

Sokat dolgozom és szinte mindig úton vagyok, de éppen ez segít ahhoz, hogy a település határain túllátva pontosan érzékeljem, mi a fejlődés trendje és elvárható iránya.

Presztízskérdés számomra Vácduka fejlesztése és fejlődése, hiszen megpihenni, élni itt szeretnék a továbbiakban is családommal együtt.

Az elmúlt 4 évben a testületi üléseken szinte minden alkalommal részt vettem ( de ez elmondható képviselő társaimról is).

Így a ciklus végén elégedett vagyok eredményeinkkel, de már most látjuk, mennyivel többet kell tenni a továbbiakban!

A választások kimenetelén nem kevesebb múlik, mint az, hogy folytatódik-e a jól beindult irány és ezen halad tovább a település, vagy megint az ígéretek csábításának engedve várják a "nagy csodát"...

 

Most pedig válaszolnék kérdésére, - ki miben szakember a jelenlegi testületben?

 

Dukai László:

 

Lendületes, energikus, világlátott üzletember. Autókereskedő cégcsoport tulajdonos, aki a közismert nehéz gazdasági helyzeteket is kiválóan tudja uralni és áthidalni. Takarékos és gazdaszemmel jól ülteti át a vállalkozási költséghatékonyságot az önkormányzati költségvetésre. Időt és energiát nem sajnált soha, hogy bármely, a település gazdálkodását, jogi működését érintő kérdésben minden információ birtokába jussunk.

Igazi lokálpatrióta - igazi dukai ember.

 

Herczeg Béla: 

 

Mozgékony, gyors észjárású fiatal közgazdász, sok éves multinacionális munkatapasztalattal. Gyorsan és hatékonyan igazodik el a gazdasági számítások és táblázatok, költségek és lehetőségek világában. Tele friss ötletekkel és a hibákra való rámutatás csalhatatlan képességével. Indulatosan és pozitív módon képviseli elgondolásait. Szereti a falut. Érti és jól ismeri a benne élő emberek és csoportok igényeit és elvárásait. Nem is mulasztotta el mindezeket folyamatosan kommunikálni a testületi üléseken.

 

Marcinka János:

 

Szó szerint "öreg motoros",- a szó pozitiv értelmében. 20 éve testületi tag, sok vitát megélt, tapasztalt képviselő.

Foglalkozása szerint szállítással és építőipari tevékenységgel foglalkozó vállalkozó. A falu érdekében mindig és mindenben mobilizálható. Jó és bensőséges kapcsolatot ápol a helybéliekkel. Jókedélyű, de elveihez a viták hevében kőkeményen kiálló képviselő.

 

Vig János:

 

Lobogó és fantáziadús ötletekkel teli, élénk, segítőkész, mindig hadra fogható ember. Komoly üzleti tapasztalattal, elképesztő életbölcsességgel felruházva. Adott problémát jéghideg és precíz, mondhatni kegyetlen logikával képes megvilágítani. Semmi nem tántoríthatja el a véleménye kinyilvánításától.

A bárki másnak kellemetlen helyzeteket is teljességgel felvállalja. Igazságérzete kétségbevonhatatlan.

Csendesen sokat segített már a faluban, de nem azért, hogy bárki hálálkodjon érte.

 

Vágó Sándor polgármester:

 

Érti a dolgát. Teszi a dolgát. Jól működő kapcsolatrendszerrel rendelkezik. Tevékenységét a térségben ismerik, személyiségét elfogadják. Nyitható a jó modellek irányába. Nem a szavak, hanem a tettek embere. Nem könnyű vitapartner, de észérvekkel meggyőzhető. Minden gondolata a falu és, hogy mi a megoldás a problémákra.

Ha számára nem hiteles egy felvetés, a végtelenségig utánajár és informálódik.

Egyik legnagyobb vétség a szemében, ha valaki csak "szájjal dolgozik", dumál és nincs mögötte teljesítmény.

 

Na most ezért lehet, hogy kihúzom a gyufát...mert senkitől nem kértem engedélyt erre a véleményezésre.

 

Kérem minden általam bemutatott személytől, ha nem is ért egyet az általam megfogalmazottakkal, nézze el, mert ez az Én véleményem!

Így láttam. 

 

Végül pedig néhány gondolat a döntéshozatalhoz:

 

Az önkormányzatot NEM SZERETNI KELL.

A képviselőket sem kell szeretni!

A POLGÁRMESTERT is szeresse csak a családja!

MIÉRT IS VAN AZ ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL?

 

Azért, hogy hatósági ügyeket intézzen, ha baj van a szomszéddal ntézkedjen, hogy működtesse a települést és annak intézményeit.

AZ ELVÉGZETT MUNKA ÉS A TELJESÍTMÉNY ALAPJÁN SZÜKSÉGES DÖNTÉST HOZNI!

Nem szimpátia és cukiság a döntő.

A BIZONYITÉK A LÉNYEG, NEM AZ IGÉRET.

ŐSZINTÉN   KIVÁNOM  DÖNTSENEK  BÖLCSEN, HIGGADTAN  ÉSSZERŰEN.                                                         

 

 

Tisztelettel: Csepreginé Nagy Ildikó                             

 

cnumb Creative Commons License 2014.10.09 0 0 7505

A félreértések elkerülése végett:

 

NÉGY ÉVEN ÁT ANNYIT DOLGOZTAM VÁCDUKÁÉRT, mint még senki.

 

JELENLEG IS az általam készített alapdokumentumok vannak érvényben, gazdasági programtól településrendezési tervig.

 

SOHA SENKI nem tett nálam többet azért, hogy kiderüljenek a klán disznóságai, hogy az önkormányzati munka NYILVÁNOS lehessen, hogy település sorsáról ne az emberek háta mögött döntsenek! Hogy Vácdukából civilizált település válhasson!

 

Már elnézést, de minden erkölcsi alapom meg van ahhoz hogy megszólaljak. Munkával és áldozatokkal alapoztam meg.

 

Tessék csak visszaolvasni ezen a fórumon a képviselőségem alatt írt hozzászólásokat!

 

ÉN voltam az egyik, aki 2006 és 2010 között a fél falut megvédte az árvízzel szemben, aki életben tartotta a falut akkor, amikor ÉVENTE 40 millióba került csak az iskola! És közben felépítettünk egy kiterjedt szociális rendszert. SZAKMAI alapokra helyeztük a hivatal működését. Én harcoltam a falu érdekeiért mindenkivel szemben és én voltam az, aki a kis emberek helyett beállt a konfliktusokba Vágóékkal szemben.

 

Senki rajtam kívül nem állt ki az iskola önállóságáért, senki rajtam kívül nem vette fel a kesztyűt a csatorna-rablás ellen és senki rajtam kívül még csak a száját se merte kinyitni a marcinkák mocsok és gyűlöletáradata ellen.

 

A klán azonban 2010 után MINDENT ELPUSZTÍTOTT, amit létrehoztunk. NINCS MÉG EGY TETVES KÖNYVELŐ SEM A HIVATALBAN! A szociális rendszert szétverték! MIKOR VOLT VALAKI UTOLJÁRA NYILVÁNOS TESTÜLETI ŰLÉSEN??? Mikor és kinek a panaszát hallgatta meg utoljára BÁRMELYIK KÉPVISELŐ??

 

A beruházásoknak utánanézett már valaki? HONNAN SZÁRMAZIK A PÉNZ? Mert ha a KEHI kideríti, akkor marha nagy bukta lesz ám!

 

Bárki utánanézett már a LEADER ügyleteknek, és hogy miképpen vezénylik a falut Kisnémediből?

 

Szóval, hátrább az agarakkal!

 

Én felesküdtem arra, hogy Vácduka érdekeit fogom szolgálni. És a feladatomat majd akkor tekintem elvégzettnek, ha a Klán összes hatalma semmivé foszlik.

 

Semmiféle gyűlölet vagy harag nincs bennem. A hideg racionalitás vezérli a cselekedeteimet.

 

NEM FOG KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL MARADNI AZ ELMÚLT NÉGY ÉV!

 

Az én igazságom is ott van eltemetve a Hajicskában! És bármeddig tart, vissza fog kerülni a mocsok és a szenny azokhoz, akiktől származik!

 

tájékoztató Creative Commons License 2014.10.09 0 0 7504

Tisztelt D-K Aranka ! Köszönöm hozzászólásait,több dologban is igazat adok Önnek. Mindenki arra költi a pénzét amire akarja. / csak azután ne nekem keljen kifizetni...meg Önnek !/ Vágó Sándor nem ingyen végzi a dolgát. / de a faluért dolgozik ! / Az ígéretekre tényleg várni kell,de ha felelősség teljesen végig gondolja,hogy mit lehet manapság ígéretekért kapni ,akkor könnyen kijön végeredményként,hogy pont semmit . Egy jó polgármester nagyon is megérdemli a fizetését,nem irigylem tőle a Lacitól sem sajnálnám. A polgármester és a képviselők legfontosabb feladata a település,gazdasági egyensúlyának megteremtése és fenntartása. Ez a legfontosabb ! Mint otthon. Ha nincs pénz,nagy a baj. Hiába mosolygok én csábosan a szolgáltatóknak, a dolgozómnak aki a fizetését várja,a boltban,stb. ,ha nem tudok fizetni elzárják,kilépnek,kiküldenek. Ezt szeretné ? A biztonságot cserélné fel egy jópofa fickó igéreteiért. Szimpátia alapon döntene,a tények figyelembe vétele nélkül ? A Makkos Laci már csődbe vitte volna a csanával az önkormányzatot ! EZ TÉNY ! Mi akadályoztuk meg . Egyszer beszéltem Zentai Istvánnal megválasztásunk után,és kaptam tőle egy tanácsot. Azt mondta a csanát be kell zárni ! /Most a Laci mellett kampányol. / Őszintén szólva azt sem tudtam ,hogy miről beszél. Mondtam neki vakon,hogy jó... Aztán végignéztem a számokat és megértettem miért mondta.  Napokon,heteken keresztül, próbáltunk segíteni a Makkos családnak,hogy ne bukják a vállalkozást,de makacsul ragaszkodtak a  teljes létszámon működő óvodához,ami viszont egyenlő lett volna a csőddel .  D-K Aranka ! Én ott voltam ! Nem hallomásból vannak információim. Nincs bennem rossz indulat a Laci irányába,de mint polgármester jelölt számomra teljesen értelmezhetetlen,a falu végén a legutolsó ember. Nem tudom finomabban leírni,de nem őszinte,nem a falu szekerét tolja. Szimpatikus nekem is ! Kiváló társasági ember ! Jóképű ,megnyerő modorú ! De vajon nem ilyenek a szélhámosok ? Inkább legyen mogorva, csúnya ,de megbízható ! Szerintem ... Szép estét kívánok D-K  Aranka ! Jó éjt mindenkinek !

sziporka00 Creative Commons License 2014.10.09 0 0 7503

Kedves István ! Önben rengeteg a gyűlölet :( Borzalmas , hogy az életét erre pazarolja :( sajnálom önt de komolyan őszintén ! Nem is él itt mégis lázadást szít , ebből következtetek arra , hogy csak a düh es a bosszú vezérli!! Nem is igazán az , hogy Makkos urat támogassa ! 

Makkos László Creative Commons License 2014.10.09 0 0 7502

M E G H Í V Ó

 

Kedves Vácdukai Lakos!

 

Meghívom Önt 2014. október 10-én 18 órára a Művelődési Házba tartandó polgármesterjelölti bemutatkozómra.

Az előadás során megismerheti terveimet, elképzeléseimet valamint a közvéleménykutatás eredményeit.

 

Várom Önt és kedves családját!

 

                      Üdvözlettel:

 

Makkos László

polgármesterjelölt

tájékoztató Creative Commons License 2014.10.09 0 0 7501

Kedves Ildikó ! Köszönöm  ! Köszönöm négy év türelmed,odaadásod,önzetlen segítséged ,és ezt a szép,hozzád méltó összefoglalót ! Tisztelettel, Vig János.

palaga Creative Commons License 2014.10.09 0 0 7500

Kedves Ildikó!

 

Köszönöm, hogy ön is hozzászólt!

Annak örülök a legjobban, hogy bebizonyítottam, hogy működik a kommunikáció  ezen formája is.

És ez a Fórum nem egy szennylap, olyan lesz, amilyen tartalommal megtöltjük. Igenis szükséges a megnyilvánulás, hiszen sokkal egyszerűbb ez mintha egy lakossági fórumon megtöltenénk a kultúrházat, és az elszabadult indulatok miatt káosz alakulna ki.

Az itt megjelenő hozzászólások , bármikor visszaolvashatók, átgondolhatók, értelmezhetők. És önök is , akikhez esetleg kérdések szegeződnek, átgondolva , megfontoltan tudnak válaszolni. Kérem vegyék figyelembe, hogy ez a jelen, ez nem a jövő technikája! 

A mocskolódásoknak a véleményalkotásban nem sok szerepe van, inkább a tényekkel alátámasztott érvek , amiknek súlya van.

Bízom benne, hogy aki még most is indulatokkal tele írja le gondolatait, az is képes változni, és higgadt érvelésbe vált át, amiből mi is a tájékozottságát látjuk , és nem azt, hogy ki kinek az ellensége!

Remélem azután is , amikor ideje engedi megtisztel minket információival.

 

Szóljon tényleg ez a fórum arról, aminek Barna szánta: a jelenről, és a jövőről! A múlt, az már elmúlt.

Régmúltban is az volt a szabály, hogy a rovók, csak bizonyos idő elteltével rögzíthették a tényeket, amikor már azok az érzelmektől , indulatoktól mentessé váltak!(kivétel az uralkodók által megrendelésre íródott "dicső" krónikák)

 

Írásában említette, hogy szakértői testület alakult!

Megosztaná velünk, hogy ki miben szakértő?

 

Köszönettel:

Palaga Zoltán

cnumb Creative Commons License 2014.10.09 0 0 7499

Víg János Képviselő Úrnak!

 

 

 

cnumb Creative Commons License 2014.10.09 0 0 7498

Kedves Vácduka!

 

 

Kérlek Benneteket, GONDOLKODJATOK és SZÁMOLJATOK!

 

 

Vágó Sándor 240-260 szavazatot biztosan kapni fog.

 

HA LE AKARJÁTOK VÁLTANI, VALAKINEK TÖBBET KELL KAPNIA!

 

Legutóbb, Makkos Lacival együtt 380 szavazatot kaptunk, mégis Vágó nyert. NE FORDULJON ELŐ MÉG EGYSZER, hogy ebbe a hibába beleesik a falu!

 

KÉRLEK BENNETEKET, szavazzatok Makkos Lacira, mert egyedül neki van VALÓSÁGOS ESÉLYE a győzelemre!

 

 

NAGYON SOK A KÉPVISELŐ-JELÖLT!

 

Aki végig aszisztálta ebben a ciklusban Vágó és Marcinka uralkodását, segítette, hogy szétverjék a hivatalt, megszüntessenek minden nyilvánosságot, lerabolják a falut, leamortizálják a szociális rendszert és OSTOBA, GITTEGYLETTÉ változtassák a képviselő testületet, NEM LEHET TÖBBÉ VÁLASZTOTT TISZTVISELŐ!

 

MÉGIS, ők is meg fogják kapni a szavazataikat, mert az ősi juss jár nekik, és ezt vegyétek nagyon komolyan!

 

JAVASLATOM:

 

Ahhoz, hogy eséllyel el lehessen zavarni őket, LE KELL SZŰKÍTENI az ellenzéki képviselő jelöltek körét 6-7 főre!

 

MEG KELL ÁLLAPODNI ABBAN, KIK LEGYENEK AZOK, akik Makkos Lacival elkezdhetik a munkát!

 

NAGYON VILÁGOSSÁ KELL TENNI, KIKRE KELL SZAVAZNI! ÉS NEM LEHETNEK TÚL SOKAN!

 

2006-ban nagyon jó, felkészült és magasan képzett jelöltek voltak. És nem jutottak be, mert túl sok felé szóródtak szét a szavazatok. MÉG EGY MARCINKA IS képes volt megverni több diplomás jelölteket!

 

Tényleg vegyétek most nagyon komolyan!

 

Aki még emlékszik rám, támogatott az előző választásokon, kérem őket, SZAVAZZANAK most Makkos Laci csapatára. Bizonyos, hogy van egy-két jelölt rajtuk kívül is, aki alkalmas és hasznos tagja lehet a testületnek. DE MOST AZ ESÉLYT KELL MEGRAGADNI. És annak az a módja, ha most FEGYELMEZETT LESZ a falu.

 

 

Ha most elcseszitek, tényleg meg is érdemlitek.

 

 

Üdv

 

István