Keresés

Részletes keresés

szesz-ti Creative Commons License 2009.11.08 0 0 9077
Patika van a szálloda mellett is. Bár ott jóval drágább, de ha komoly a helyzet, az ember nem szívesen távolodik el a szállástól... :)
Ja, és egy jó tanács: nekünk azt javasolták, kezdjük el szedni a gyógyszert már az első naptól. Mi megpróbáltuk, és bejött, semmi gondunk nem volt. (Csak amikor elfogyott, akkor éreztük, hogy van ott valami, de hoztunk haza is egy dobozzal, és így összességében nem volt semmi bajunk. ) Az idegenvezető azt mondta, hogy megelőzésre nem jó. Akik hallgattak rá, azok hét közepére be is kapták a fáraó átkát, aztán mondjuk 1-2 nap alatt a gyógyszerrel helyre jöttek. Szóval nem tudom, mi az igazság azzal kapcsolatban, hogy jó-e a gyógyszer megelőzésre, de nálunk működött.

Egy-két ajándékbolt is van a szállás mellett, de kb. 10 percre gyalog van egy nagyobb modern ajándékbolt-sor (Fantazia, vagy mi volt a neve). Ott lehet vásárolni.
Az Old Market az egy kicsit távolabb van, taxival 5-10 perc, de már nem emlékszem, mennyit fizettünk.
Előzmény: piaszter (9075)
szesz-ti Creative Commons License 2009.11.08 0 0 9076
Vízum ügyben nem tudok biztosan, mi irodánál vettük meg. De a reptéren láttuk az ablakot, ahol önállóan lehet megvenni a vízumot Gondolom, ott lehet sinai vízumot is veni.
Előzmény: Szisznyóka (9074)
piaszter Creative Commons License 2009.11.07 0 0 9075
Kedves Mindenki, köszönöm a segítséget az El Faraana-val kapcsolatban.
Annyit talán még segíthetnétek, hogy a szálloda környékén esetleg patika,vásárlás?

Mennyi a taxi tarifa a városba,akár az Old akar Naama Bay-be?


Köszi Piaszter
Szisznyóka Creative Commons License 2009.11.07 0 0 9074
Köszönöm a sok információt! Nem ragaszkodom a tengerre néző szobához, csak egy bátortalan kérdés volt. :-))
Arra lennék még kíváncsi, hogy az "only sinai visa"-t hol nyomják bele az útlevélbe? Mivel mi nem akarunk hosszabb kirándulást tenni sehova, így nem kell nekünk rendes vízum.
Előzmény: szesz-ti (9073)
szesz-ti Creative Commons License 2009.11.07 0 0 9073
Tengerre néző szoba összesen, ha 6-8 lehet. Szóval arra nincs nagy esély...

Ha megnézed az előbb belinkelt térképet, akkor a 300-as eleve kiesik, mert azok nagyon rosszak, ráadásul nincs erkélyük, csak egy kis előudvar, ahol belátsz a szomszéd ablakán. Egy szintesek, úgyhogy nincs belőlük rálátás a tegerre. A 200-asok között az első sorból lehet talán látni a tengert, de szerintem azokból is csak a felső szobákból, mert csak onnan van rálátás.

Menjetek el inkább esténként a tengerparti grill étte3rembe vacsizni! :)))
Előzmény: Szisznyóka (9071)
szesz-ti Creative Commons License 2009.11.07 0 0 9072
Mi vagy 10, vagy 20 Eurot (nem emlékszem már) raktunk az útlevélbe, és a legjobb szobák közül kaptunk.

Kedves fórumos társunk, podani rakott fel korábban ide egy térképet a szállodáról.

Ha megnézed láthatod, melyik szoba hol helyezkedik el. A 300-assal kezdődő szobát ne fogadjátok el, mert igaz, hogy a tengerhez közel van, de a legrégebbiek, egy kicsi lyuk az egész szoba. A pirossal bekarikázott rész a éjszakai élet központja, ha nyugodtan akartok aludni, akkor inkább másikat kérjetek. Mi a 200-asok közül kaptunk, állítólag azok a legjobbak. Közel van a tenger, a medence mellett voltunk közvetlenül. Csak az étterem volt távol.

Ja, el kell, hogy keserítselek, valószínű ebédelni fel kell mennetek. Ugyan visznek le a partra is pizzaszeletet, de azt nagyon hamar szétkapkodják. Mi sosem voltunk résen, és nem jutott... Az ebédet egyébként a pirossal bekarikázott részen, a disco előtt szolgálják fel.

Ja, és ha a tengerparti étteremben akartok vacsorázni, akkor ahhoz reggelinél fel kell iratkozni. (A bejáratnál áll egy pasas egy kis pult mellett. Ott bemondod a szpbaszmot, meg hogy hány fő. Nekünk nem volt olyan, hogy ne jutott volna hely, nem is értem, miért csinálják így... Ja, és nem kerül semmibe, az is benne van az AI-ben.

Ja, és ha Kinga nektek sem mondaná el :), akkor a strandtörölközőt a nagy medence oldalában, a bárral szemben felállított bódéban kérhetitek a kártya ellenében. A kártyát elveszik, ha visszaviszed, visszakapod a kártyád, és másnap kapsz érte új törcsit.
Előzmény: Szisznyóka (9071)
Szisznyóka Creative Commons License 2009.11.07 0 0 9071
Megnéztem a képeidet, nagyon jók! ( érdekes, hogy eddig nem találtam meg őket, pedig használtam a keresőt) Most már tényleg mehetnékem van. :-) 20 € elég lesz az útlevélbe, vagy többet kell adni? Tengerre néző szobát is lehet "szerezni"? A snack ebéd nekünk is meg fog felelni, mert eddig se jártunk fel soha sehol a partról ebédelni.
Előzmény: szesz-ti (9070)
szesz-ti Creative Commons License 2009.11.07 0 0 9070
Csatlakozom Stellamy-hoz. Az El Faraana-ban voltunk, és teljesen elégedettek voltunk. A part gyönyörű, és egy kis pénzzel igazán jó szobát kapsz. (Vigyázz! Itt nagy különbség van szoba és szoba között!) Nekünk a kajával sem volt bajunk, bár volt, akinek nem volt elég nagy a választék. A snack ebéd az mondjuk tényleg nem nagy szám (hamburger, hot dog és sültkrumpli + zöldség), olyan, mintha Balatonnál ennél a strandon. :)

Korábban tettem be képeket is, keress vissza!
Előzmény: Szisznyóka (9068)
szesz-ti Creative Commons License 2009.11.07 0 0 9069
Én is úgy gondolom, hogy egy ilyen fórum arra való, hogy az ember elmondja a véleményét azért, hogy a többieknek támpontot adjon.

Személy szerint én sem voltam megelégedve Kingával. Én úgy gondolom, hogy az idegenvezető nem csak azért van, hogy a fakultatívon kísérje a csoportot, hanem azért is, hogy az érkezőket eligazítsa. Minket Kinga úgy pakolt ki a szállodában, hogy a recepción megvárta, amíg megkapjuk a szoba kulcsát, és már ment is. Sem arról nem szólt, hogy hol lehet enni (a mi esetünkben az ebédet máshol adták, mint a reggelit és a vacsorát), sem azt, hogy a strandtörölközőt hol kapjuk meg, hogy lehet cserélni, stb. (az után is nyomoztunk egy ideig) Mi a párommal beszélünk angolul, így nekünk nem volt gond, de a szüleimnek pl. nem ajánlanám, mert nyelvtudás nélkül igen elárvultnak érezheti magát az ember.

A 3 fakultatívból összesen 1 esetében kísért Kinga, a másik kettő esetében helyi vezetőnk volt, angol nyelven mondott mindent. Én úgy gondolom, hogy ha az ember magyar irodánál fizet be fakultatívra, joggal elvárhatja azt is, hogy legyen magyar nyelvű vezetés. Ráadásul az arab idegenvezetőnk, aki a Szent Katalin kolostorba vitt, olyan gyengén beszélt angolul, hogy az már katasztrófa volt.

És ezt tényleg csak azért mondom, hogy ha az ember esetleg úgy fizet be ilyen nyaralásra, hogy nem beszél idegen nyelvet, akkor azért azt gondolom, hogy jó, ha ezeket tudja.

Egyébként mi ettől függetlenül nagyon jól éreztük magunkat, és mindenkit csak biztatni tudunk, hogy menjen Egyiptomba!!!
Előzmény: lauszlau (9054)
Szisznyóka Creative Commons License 2009.11.07 0 0 9068
Örömmel olvasom, hogy jó szálloda. :-) Ezzel a teknőssel felcsigáztál. :-D Még akkor is bemegyek a vízbe megnézni, ha belefagyok. De remélem azért február végén már csak nem lesz olyan hideg a víz. "Mennyibe" kerül egy jobb szoba? :-))
Előzmény: stellamy (9067)
stellamy Creative Commons License 2009.11.07 0 0 9067

Az El Faraanások nem fogják megbánni! Mi augusztusban voltunk,szuper volt!! Gyönyörű korallfal,halak,murénák,teknős stb.... Pénzt készítsetek az útlevélbe és super szobát kaptok,akár több közül is választhattok!!!Mi nem snk ai-n voltunk,de akikkel együtt nyaraltunk igen,és elégedettek voltak vele!!! Nagyon kellemes pihit!!!!

Előzmény: piaszter (9059)
Napfény1 Creative Commons License 2009.11.07 0 0 9066

Kedves lauszlau! Egyáltalán nem volt célom Kinga szidása, ezt le is írtam a hozzászólásomban, csak finoman megjegyeztem (gondolom azt azért szabad egy ilyen nyilvános fórumon), hogy nekünk nem sok dolgunk volt idén vele. Dehogy várom én el, hogy valaki a szállodában szórakoztasson engem, arra ott vannak a gyönyörű halak és korallok...:)) Megjegyzésem csak arra irányult, hogy ha nem jártam volna már többször Egyiptomban, akkor azért picit többet vártam volna el információ átadásból és ez nem is csak feltétlen Kingán múlott... Egyébként 2 fakultatívra is befizettünk nála, de mindkettő arab kísérővel ment, ezt csak zárójelben írom, nem mint problémát vetem fel, azokon a programokon nem is lett volna szükség magyar kísérőre. Azon viszont picit meglepődtem, hogy az idén hazafelé a transzferen nem volt magyar kísérő egyáltalán, tavaly pont Kinga vitt ki bennünket:))

 

(A felkészültségéről pedig egy szóval nem alkottam véleményt!)

 

 

 

 

Előzmény: lauszlau (9054)
emeri22 Creative Commons License 2009.11.07 0 0 9065

Kedves Gabcint és Szandra!

 

Köszönöm szépen válaszaitokat!

 

Bízom benne, hogy a szállással nekünk sem lesz gondunk, köszönöm Szandra a részletes és megnyugtató értékelőt!:-)

 

Gabcint, külön köszi az utánajárásodat! Az utunk már le van foglalva, február 16.-án indulunk. Sejtettem, hogy olyankor nincsen 30fok, de nekünk tökéletes lesz így is. Terveink között csak pihenés és elsősorban a kulturálódás szerepel.

 

Szandra, beszélnek a hotelben németül?

Szisznyóka Creative Commons License 2009.11.06 0 0 9064
Az itthoni időhöz képest az is szuper. :-)) Mi általában októberben szoktunk menni, de az idén a születésnapom miatt mentünk júniusban. Hiányzik is az októberi meleg. :-)) Kíváncsi vagyok, hogy február végén milyen lesz az idő.
Előzmény: piaszter (9063)
piaszter Creative Commons License 2009.11.06 0 0 9063
Nekem nagyon dícsérték at El Faraanát. Majd meglátjuk:-)
Azért kíváncsi leszek erre a snac AI-re
Én mindíg júliusban jártam,de azt mondják, hogy most sem fogunk fázni:-)
Nekem jó a 30-32 fok is:-)
Előzmény: Szisznyóka (9062)
Szisznyóka Creative Commons License 2009.11.06 0 0 9062
Nekem sem. :-) Ez lesz az 6. utam. Egyszer voltam még 86-ban Kairó-Alexandria-Port Said útvonalon. Kétszer nyaralni Hurghadán, egyszer Tabán és egy Nílus-i hajóúton. Gondoltam itt az ideje, hogy Sharmot is megnézzük. :-))
Előzmény: piaszter (9061)
piaszter Creative Commons License 2009.11.06 0 0 9061
Szia!
Ígérem ,írok beszámolót.
Kíváncsi leszek én is. Egyiptom számomre nem idegen,idáig 3x voltam, de mindíg Hurghadán.
Előzmény: Szisznyóka (9060)
Szisznyóka Creative Commons License 2009.11.06 0 0 9060
Jó utat és kellemes pihenést Nektek. Érezzétek jól magatokat! Remélem, ha megjöttetek mesélsz nekem, mert nagyon kíváncsi vagyok. :-))
Előzmény: piaszter (9059)
piaszter Creative Commons License 2009.11.06 0 0 9059
Szia!
de ,igen. 10-én indulunk:-)
Nagyon várom!!!!
Előzmény: Szisznyóka (9058)
Szisznyóka Creative Commons License 2009.11.06 0 0 9058
Csak nem az El Faraana-ba mentek? Mi oda készülünk február végén. Jó lenne egy kis információ. :-)
Előzmény: piaszter (9057)
piaszter Creative Commons License 2009.11.06 0 0 9057
Sharm akart lenni:-)

Ja és esetleg nem ismerik véletlenülaz El Faraana hotelt?
piaszter Creative Commons License 2009.11.06 0 0 9056
Szia!

Megkérdeznéd, hogy most milyen idő van?
Kedden go Sherm:-)

Köszönöm
Előzmény: Gabcint (9052)
barackleves Creative Commons License 2009.11.06 0 0 9055

Köszönöm szépen a választ.

Az időjárást illetően ilyenre számítottam. Mindenképpen februárban szeretnénk menni, telelni. Szeretnénk olyan szállodát választani, aminek fedett és fűtött medencéje van, ismersz esetleg ilyet? Végiglapozom az ajánlatokat, de ha van személyes tapasztalat,annak is örülnék. Túrázni szeretnénk, Színes-kanyon és a Szt. Katalin kolostor mindenképpen benne lenne. Még egy kérdés,van lehetőség átmenni Jordániába, foglalkozik ott valamilyen iroda ilyen fakultatívval? A Best katalógusában olvastam talán ilyet. Tavaly ez sajnos kimaradt.

Előzmény: Gabcint (9052)
lauszlau Creative Commons License 2009.11.06 0 0 9054
Kedves Napfény!
Gondolom nyaralni mentél ,nem voltál fakultatív programokon sem.Ha lettél volna akkor nem ilyen véleménnyel lennél a Kingáról.Mivel mi befizettünk,fakultatív programokra,idegenvezetőnk Kinga volt mindenhol segítőkész nagyon felkészült kedves lány.Azért volt ilyen véleményed Kingáról mert nem szórakoztatott téged.Mint aki sokszor volt Sharmon tudnod kéne,hogy az idegenvezető a csoportokat viszi minden nap,nem a hotelben ül egy vendéggel.Máskor így alkoss véleményt,és csak akkor nyilváníts véleményt valakiről ha nem látja el kellően feladatát.Kingáról ez nem mondható el.Köszönjük neki,hogy kellemesé tette nyaralásunkat.
Előzmény: Napfény1 (9031)
szankabanka Creative Commons License 2009.11.06 0 0 9053
Szia Emeri22!

Mi a párommal augusztusban voltunk a Regency-ben és nagyon jól éreztük magunkat. Normál szobát foglaltunk, nem adtunk baksist a recepciósnak és gyönyörű, kertre néző szobát kaptunk, a 1316-at. Ez egy földszinti szoba volt, óriási fedett erkéllyel.
A szálloda tisztasága rendben van - természetesen ne európai színvonalban gondolkodjatok! A szoba tisztasága első ránézésre rendben volt, bár másodikra a wc-t még ki tudtam volna takarítani egyszer :). Miután adtunk a takarítófiúnak egy kevés baksist (nem kell sok, itt a kevésnek is örültek) azonnal csillogott, villogott minden! A szoba óriási és kényelmes, minden nap takaríját, beágyazzák.
Rengeteg az orosz, olasz és francia vendég, de nálunk nem volt gond velük.
Az ételek nem igazán változatosak, de minden nap találhatsz szerintem fogadra valót. A személyzet kedves, gyors és folyton viccelődnek veletek.
Nyáron teltház volt, így érdemes volt a törölközős fiúknak is némi baksist adni, hogy foglalják a helyet. Nem tudom ez a februári hónapban mennyire lesz szükséges majd nektek.
A tengerpart homokos, tiszta, rendben tartott és isteni hamburgert meg hot-dog szerűt adnak és salátabüfé is van egész nap!
A víz, kb. egy km-en át csak "kacsaúsztató", viszont apálykor be lehet sétálni a hajóroncsig ami pont a szálloda előtt van a vízben. Ha van gumicipőtök azt mindenképp!!!!! vigyetek, mert a tenger, csak egy darabig homokos. Azán elkezdődnek a korallok, tele tengeri sünökkel, azoknak pedig a szúrása nagyon nagyon kellemetlen!!! Bár a fekete sünöket szabad szemmel is látod apálykor a sekély vízben!
Ha bármi kérdésed van, írj és szívesen válaszolok!

Üdv,
Szandra
Előzmény: emeri22 (9029)
Gabcint Creative Commons License 2009.11.06 0 0 9052

Kedves Barackleves és Emeri22!

 

Megkérdeztem Sharm-i ismerősömet, aki búvárkodik és snorklingozik. Ő azt mondta, hogy a februári hónap még télnek számít náluk. Ez azt jelenti, hogy este kb. 17-18 fok van. Nappal max. 25 körül. Sajnos a víz se túl meleg, kb. 19-20 fokos.

Azt javasolta, hogy érdemesebb inkább áprilisban menni, mert akkor már jobbak a viszonyok. Bár szerinte a május a legszebb.

Ha további kérdésetek van, nyugodtan írjatok akár az e-mail címemre, akár ide a Fórumra, mert szívesen válaszolok.

 

Mindenkinek jó utazást és kellemes pihenést kívánok, aki mostanában utazik.

 

Üdv:

Gabcint

Előzmény: barackleves (9044)
dp2008 Creative Commons License 2009.11.05 0 0 9051

Kedves rencsi2222!

 

Bocsi, hogy még nem jelentkeztem priviben, nagyon sok dolgom volt, de részletesen leírok mindent majd.

 

Valószínűleg a szálloda átállt téli üzemmódra, ráadásul kb félház volt szerintem, így más volt az ellátás.

 

Összesen 2 felvágott volt, de nem ertünk enni belőle, elég szörnyű színe volt.

 

Olaszok: most szinte csak ők voltak + oroszok.

 

Medence: annyira hideg volt, hogy legtöbbször senki nem volt benne, néha 1-2 próbálkozó, ketőnél többen egyszerre soha nem voltak.

Ez okozhatta azt, hogy mivel mindenki a tengerpartra koncentrálódott, előre kellett helyet foglalni ott.

Délután szabadultak fel helyek, utána lehetett találni, volt aki 2-kor elment és nem jött vissza. De 4 után már nem lehetett napozni mert a nap akkor kezdett lemenni.

 

Nem bungalóban voltunk,(előre szóltam Fatennak, hogy nem oda szeretnénk menni), hanem sztem kb. ott, ahol Ti.

 

Nem hiszem, hogy az igényeid túl kicsik, de azt sem gondolom, hogy a miénk túl nagy, nyílván nem véletlen, hogy a Mekiben és a mellette lévő olasz Onion étteremben (mindkettő tömve volt) szinte kizárólag a Lagunás karkötősök ültek.

 

Mindentől fügetlenül el kell mondanom, hogy az Anubis szervezése fantasztikus volt, a Kairó Luxor program is, és a Laguna Vista Beach egy gyönyörű szálloda.

Valamint Sharm is nagyon tetszett, és a búvárkodás is.

 

Üdv: DP

Előzmény: rencsi2222 (9046)
1'1" Creative Commons License 2009.11.05 0 0 9050
Stimmel, éppen ezért írtam a Melia-t, mert annak a partja délre néz és így jobbak fényviszonyok a korallfalon és ez volt kérdező fő szempontja.
Előzmény: bardav (9049)
bardav Creative Commons License 2009.11.05 0 0 9049

Hello 1'1,

A Savoy elegánsabb, jobb volt a kaja, a part látványa Méliánál szebb, a víz alatti világ kb. egyforma, főleg a Savoy melletti hotel sunrise stégnél (50m).

MIndkettöben voltam. Nagyon melléfogni egyikkel sem lehet.

Előzmény: 1'1" (9048)
1'1" Creative Commons License 2009.11.05 0 0 9048
"Az egyik a savoy, a másik a melia sinai."
Melia Sinai

"A repülőtér közelsége nem zavaró?"
Nem.

"A félpanzió mennyire elég?"
Elég.
Előzmény: tscsabi (9042)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!