Keresés

Részletes keresés

tipetupa1 Creative Commons License 2012.03.20 0 0 1783

Valerya én jövő csütörtökön megyek Debrecenbe befeküdni, bár remélem, hogy nem kell sokáig  maradnom. Nem ígérem, hogy megvárlak :-)

 

Reia, sajnos elég sok mellékhatását érzékeltem a medrolnak. Már előfordult máskor is, hogy 80 mg-ot kellett szednem, majd három nap után csökkentették 64-re és két hétig kb. ennyit, és azt vettem észre, hogy alig bírok felmenni a lépcsőn és elhagy az erőm.

Most hosszabb ideig kell szednem a nagyobb dózist, és most sem hazudtolta meg magát a medrol, csak most még súlyosabb formáját hozta. Gyakorlatilag nem tudok bkv-zni és lépcsőn korlát nélkül fellépni a medrol okozta izomgyengeség miatt. De a jó hír az, hogy ha csökkentik az adagot, akkor ez magától vissza jön. Tapasztalat, de nagyon riasztó, amikor egy hét elteltével nem tudsz olyan dolgokat megtenni ami előtte teljesen természetes volt. Ami még furcsa is volt, hogy 64 mg medrol mellett folyamatosan fogytam ...  de sajnos nem zsírból hanem izomból.  Na nem baj, majd visszajön az erőm és újra tornázom (amit nagyon szeretek).Az arc deformitásáról csak annyit, hogy ipari méreteket öltött és gyakorlatilag négy éve megtiltottam, hogy fényképezzenek :-)

 

Ja igen! A 16 éves tünetmentes idő alatt, 8 évig (és a terhesség alatt is folyamatosan) tornáztam, min. heti 2-3 alkalommal. Meggyőződésem, hogy nagy szerepe volt ennek a jó időszaknak. Szóval, hogyha tudtok, van energiátok, kedvetek és erőtök, a megfelelő torna csodákat tud tenni.

 

És még valami eszembe jutott! Reia írta a D-vitamint. Nézzetek utána a D-vitamin hiány és az autoimmun betegségek közti kapcsolatra. Ma már bizonyított tény, hogy az autoimmun-betegek szervezetében lényegesen kevesebb a D-vitamin. Egészségügyi könyvtárban dolgozom, sok cikkel találkoztam ebben a témában, de nem értem, hogy az orvosok erre miért nem hívják fel a figyelmünket.

 

Na megyek most már nem osztom tovább itt az észt, főzök valamit a családnak :-)

 

További szép napot!

Előzmény: valerya (1782)
valerya Creative Commons License 2012.03.20 0 0 1782

sziasztok!

Én a medrolról elég sok rosszat hallottam. legutóbb, amikor voltam Debrecenben, az ott lévők sem voltak elragadtatva tőle. a legtöbben azt mondták, hogy nagyon meghíztak tőle. Egy nő azt mondta, úgy nézett ki, mint Döbrögi. ezen kívül jellemző a "hörcsögarc", vagy holdvilág arc. Ilyet is láttam ott. 

Én ma kezdtem el szedni az Imuránt, várom, hogy lesz-e valamilyen mellékhatása. egy ismerősöm sugárban hányt tőle, így ő nem tudta szedni. 

Tegnap intéztem a fiam ballagását, lefoglaltam az éttemet. Éppen tegnap a fiam keresztanyja nagyon gerinctelen módon visszamondta a részvételt, ami nekem nagyon rosszul esett. mivel tegnap elég sokat voltam talpon, így most érzem a végtagjaimban a fájdalmat.

itt sem nagyon bővelkedünk a 4 órás munkákban, bár egyelőre nem is tudnék járni dolgozni. Legközelebb 30.-án megyek ct.-re, utána meg ugye be is kell feküdni a klinikára az infúzió kúrára.

Reia71 Creative Commons License 2012.03.19 0 0 1781

Sziasztok!

 

Megint nem alszok, pedig mikor hazaértem, fél 6 fele, azt hittem, álva elalszok, és deréktól felefelé mindenem fájt....most meg?

Igaz, most már az ágyikómban fekszem, illetve ücsörgök.

Köszönöm Valerya, a gyerekeim adtak erőt felállni, folytatni, magam miatt akár éhen is halhattam volna, de a szüleim, főleg anyum is sokat segített lelkileg is, fizikailag is.

Ő  is beteg, mégis teszi a dolgát, akkor én sem maradhatok le mögötte!

Az első munkanapom a hosszas táppénz után jól sikerült, a főnököm megígérte, hogy megpróbál valami megoldást találni nekem, hát, remélem, sikerül neki és nem kirúgás lesz a vége. Én meg megígértem, hogy addig is igyekszem dolgozni, ahogy eddig. Tavaly nyár óta vagyok itt, és eddig nagyon elégedettek voltak velem, a belül zajló rémtörténetről mit sem tudtak, csak azt vették észre, hogy fapofa lettem, nem mosolyogtam annyit, mint előtte. Hát, néha örültem, hogy nem szédülök le a székről és nem véreres a szemem mint valami vérfarkasnak....szóval a mimikri elég sikeres volt, de eddig bírtam.

Én is olyan munkahelyről ábrándozok, mint amilyen tipetupának van.

Tudom, nem osztják sehol:(

Jah, szerdán megyek gyógytornára, gerincre fókuszálva, elképzelni sem tudom, mi újat mutathatnak még nekem, aki már járt jógázni meg taichizni is. Ha attól nem állt meg az a vacak romlás....de legalább addig is társaságban leszek!

És persze szeden a D-vitamint, meg a kalciumot és eszek is rendesen, ma egy egész sportáskányi kajával állítottam be a melóba és a nap folyamán magamba is gyömöszöltem mindet!

Drága Peritol...szárnyakaaaat aaaad!

 

Tipe, milyen tünetei vannak a Medrolszedésnek? Nekem sok ismerősöm szedi, szedte, a többségnek nem okozott gondot, anyum is kapta egy ideig, és ő állította, hogy teljesen felprögött tőle. Én ennyit tudok a Medrolról....egyelőre....

 

Előzmény: valerya (1776)
valerya Creative Commons License 2012.03.19 0 0 1780

Lehet, hogy a kórházi kezelés után én is megpróbálom, mert jelenleg képtelen vagyok dolgozni. Csak én is sok rosszat hallottam már erről az új rendszerről. Mindenkit dolgozni akarnak küldeni. ez rendben is lenne, ha valaki egészséges és lenne hol dolgozni.

Előzmény: tipetupa1 (1779)
tipetupa1 Creative Commons License 2012.03.19 0 0 1779

Hát én két éve százalékoltattam le magam. Először 30%-ot adtak. Az akkori orvosom őrjöngött és közölte, hogy akik ott ülnek fogalmuk sincs az autoimmun betegségről. Nekem is úgy tűnt, bár egy nagyon kedves doktornőt fogtam ki akkor éppen. Aztán fellebbeztem és sajnos akkor már - az orvosi bizonytalanságnak és tanácstalanságnak köszönhetően - voltak új tüneteim. Akkor kaptam meg a 62%-ot és azóta is "tartom". Bár nem tudom, hogy most az új rendszer mit hoz magával. Sajnos újabb tünetek és a biológiai terápia lehetősége is felmerült. Kérdés, hogy majd hogy értékel a bizottság.

Előzmény: valerya (1778)
valerya Creative Commons License 2012.03.19 0 0 1778

mikor százalékoltattad le magad? 

azért kérdezem, mert már nekem is többen mondták, hogy kérvényezzem meg a polymymositis miatt. de nem tudom, hogy mennyire van rá esély.

Előzmény: tipetupa1 (1777)
tipetupa1 Creative Commons License 2012.03.19 0 0 1777

Sziasztok!

 

Szép jó reggelt! Hú, szépen sűt a nap, és minden okunk is megvan örülni. Bár én most a hosszú távú nagy dózisú medrol mellékhatásával küzdök igen rendesen, de nem engedem, hogy elvegye a kedvem.

 

A munkahelyekről annyit, hogy egy jó munkahely sokat segít, egy rossz pedig tud ártani. Én leszázalékoltattam magam és négy órában megmaradtam az eredeti munkahelyemen. Összevont napokban dolgozom, így hétfő-szerda egész nap, péntek fél nap, és a keddem-csütörtököm szabad. Szerintem ez így pont jó, elég mindenre: a szocializációra, a munkára, és marad a családra és a pihenésre is. Na meg persze az orvosokra. Tudom, hogy nehéz ilyen helyet találni, és igyekszem is értékelni és megbecsülni.

valerya Creative Commons License 2012.03.19 0 0 1776

akkor is fent tartom, hogy erős vagy!!!!!

én meg pont az ellenkezőjét szeretném, valami nyugis munkát. nekem az előző munkahelyem volt nagyon menős. Havonta legalább 1000 km-t megtettem kocsival és mellette próbáltam segíteni az álláskeresőknek és a rahbilitációs járadéskosoknak, mivel tanácsadó voltam. Főleg a beteg emberekkel való foglalkozás sokat kivett belőlem. Néha arra gondolok, hohy nem ők szívták-e el az energiámat, persze nem tudatosan. én is diplomás vagyok. elég sok helyre beadtam mostanában én is az önéletrajzom, de nem nagyon kapkodnak utánam.

minél melegebb van, nekem egyre jobban hidegek és fáznak a kezeim. Tegnap már kesztyűben ültem itthon. nevetséges!

végtagjaim megint fájnak, pedig ma is sok elintéznivalőm lesz. Többek között egyeztetek az étteremmel a fiam ballgása ügyében. 

Már több, mint egy hete leálltam az antidepivel és nincs elvonási tünetem, hurrá!

Előzmény: Reia71 (1775)
Reia71 Creative Commons License 2012.03.18 0 0 1775

Sziasztok!

 

Köszönöm, Valerya, de annyira nem vagyok büszke magamra, mivel ebből a kapcsolatból nekem 3 évvel ezelőtt kellett volna nagyjából kilépnem! Nem tettem, hát megkaptam a büntetésem, a betegséget. Most már azt hiszem, az életem volt a tét ( nem viccelek, az expárom előző felesége 37 évesen halt meg, váratlanul, de így utólag sejtem, mibe halhatott bele:( )...szóval már nem volt más választásom, lépnem kellett, sőt, ugranom! Szerencsére kaptam hozzá segítséget sokféle formában, pl. most éreztem úgy, hogy az Úr szólított....ne tudd meg, milyen kalandos úton jutottam el a református lelkészhez, én menni sem akartam, majdhogynem úgy toltak az orra elé, már nem volt erőm tiltakozni. Aki meg leszervezte a találkozót, úgy gondolta, erre van szükségem. Igaza volt.

 

Én is pereltem eleget Istennel, hiszen tőlem is sok mindent elvett...aztán ahogy kicsit jobban belegondoltam, valahol, teljesen máshol meg adott nekem mást, csak nehéz néha összekötni az okot az okozattal, meg a „tartozik-követel” oldalt.

A halál pedig sajnos az élet része, én ezt igyekszem elfogadni, de nem könnyű, az tény!

 

 

Igen, tipetupa, én is azt látom, hogy elrontani sokkal könnyebb, gyorsabb, egyszerűbb a működést, mint utána helyrehozni.

Egyelőre nekem is maradt a meló, de muszáj lesz szabadulni onnan, mert nekem egészen más tevékenységre van már szükségem. Ez az irodai ücsörgés elment 20-on, 30-onévesen, de most, 40-esen valami mozgékonyabb, tevékenyebb, értelmesebb és kötetlenebbre van igényem, és hát nem csak az agyamnak, de a testemnek is. Ezzel a csigolyakopással meg gerincferdüléssel és csontritkulással a napi 7-8 órás ücsörgés nem okés, ahogy a szememnek sem hiányzik a napi 7-8 óra számítógépezés egy sötét lyukban.

De ezt pl. én is nehezen vettem és veszem tudomásul. Ráadásul ugye nem könnyű állást, profilt váltani.

Mert hiába adom be a jelentkezésem a virágboltba, hogy én akkor most szívesebben kötögetnék virágcsokrokat, ha egyszer felsőfokú végzettségem van, nyelvtudásom....túlképzett vagyok és félnek, hogy sok fizut akarok, meg hamar lelépek....annyira rugalmatlanok vagyunk mi, emberek, hogy döbbenet!

De én azért agyalok még, valahol lennie kell egy kis ajtócskának, ami nekem nyílik.

Te még jársz a gyülekezetbe tipetupa? Az sem segít?

 

tipetupa1 Creative Commons License 2012.03.18 0 0 1774

Jó reggelt!

 

Reia71 megtetted az első lépéseket az önálló és remélhetőleg egy jobb élet felé. És ha van felülről segítséged, minden egyes lépés könnyebb lesz. Sajnos, én is csak azt tudom erősíteni, hogy a stressz a legnagyobb ellenségünk. Nekem is két éve a munkahelyi és családi okok miatt lángolt fel, amit azóta sem tudtak megoldani, de remélem, hogy jó uton haladunk. 

 

Valery: a hit nagyon fontos és a pozítiv gondolkodás, de ne hidd, hogy én időnként nem perelek Istennel. 

Előzmény: Reia71 (1772)
valerya Creative Commons License 2012.03.18 0 0 1773

Sok erőt és boldogságot kívánok az új élethez. Ahhoz is nagy erő kell, hogy valaki képes legyen kilépni egy kapcsolatból, hiszen sok minden kötheti a másikhoz. Sokan inkább tűrnek és őrlődnek, de nincs erejük ilyen nagy horderejű lépéshez. Minden elismerésem a tiéd. 

 

Szerintem nekem is a munkahelyi stressz hozta elő a betegséget. Akkor naívan azt gondoltam, ha kilépek, akkor az egészségügyi problémáim is megoldódnak. Hát, nem így lett.

Kicsit irigyellek titteket, hogy a hitben találtok megnyugvást. Tőlem annyi mindent elvett a "feljebbvaló", hogy én már nem tudok hinni benne. Elvette tőlem a legfontosabbakat: az édesapámat és a gyermekeimet. Ez sok nekem. 

Előzmény: Reia71 (1772)
Reia71 Creative Commons License 2012.03.17 0 0 1772

Sziasztok!

 

Tipetupa, nagyon megérintett, amit írtál, bár nem járunk egy orvoshoz, de közel lakunk egymáshoz, én Biai vagyok...illetve most már Torbágyi, mert a hétvégén kiléptem egy hosszú és erősen lélekgyilkos kapcsolatból. Igaz, drága menekülés volt, de épp a héten beszélgetett velem egy református lelkész....és én is úgy jöttem el tőle, hogy huh, megnyugodtam, megértettem a miért?-eket és Istenre bízom a jövőmet. Mit mondjak? Az elmúlt 2 napot folyamatos pakolással, cipeléssel töltöttem, hisz költöztem 2 gyerekkel, és egyáltalán nem fájt a semmimk sem. A szemem is csak ma vadult meg kicsit, de helyrepofoztam!

A hit tényleg csodát tesz!

És egyébként nálam is egy vacak munkahely ütötte ki a biztosítékot, ahova sajnos egyelőre még újra be kell majd járnom, viszont dolgozom a megoldáson....illetve bízok benne, hogy amit az úr elvett tőlem, azt majd más formában visszakapom még egyszer:)

No, csak ezt szerettem volna megírni.

Jah, nekem nincs diagnózisom, szárazsággal kezdődött ( szem, száj, torok, légcső ), de ősszel, amikor már teljesen elhagyott a hitem, a reményem a jövőben és depis is lettem, meg nem aludtam ezek miatt, nah, akkor aztán teljes gőzzel bevadult az immun-és homronrendszerem.

Szóval a stressz, az aggódás, a félelem biztos, hogy csak ront az egészen.

Előzmény: tipetupa1 (1771)
tipetupa1 Creative Commons License 2012.03.17 0 0 1771

Hú hát ezt nehéz lenne megmondani, hogy mitől. Azaz én úgy gondolom, hogy a hit (és ez bizonyított tény), hogy beindít biokémiai folyamatokat. A történet az volt, hogy nekem anno légcsőszükületet diagnosztizáltak, amit tágítóval akartak megoldani. Utólag persze egyértelmű, hogy mi volt a gond. A lényeg, hogy hat hónapig kellett a tágítónak a légcsőbe lennie. Abban az időben kerültem egy református gyülekezetbe és a hit akkor nagyon fontos szerepet kapott az életemben. Féltem a sokszoros, sikertelen műtét miatt is, illetve az eredmény miatt, mivel már négy éve küzdöttem a nem létező , de diagnosztizált légcsőszükülettel. Abban a hat hónapban pedig eljutottam oda, hogy nem félek, nem rágódom, leteszem a terheket, remélek, hiszek és gyógyulok. És aztán 16 évig tünetmentes is voltam. Semmi más magyarázatom nincs, nem kaptam gyógyszert, semmi más nem történt az életemben. A légcsőtágítás pedig pont az immunrendszer ellen volt, hiszen egy műanyag cső volt bennem, ami ellen dolgozott az immunrendszer ráadásul. De a hit erősebbnek bizonyult...

Előzmény: ndber (1770)
ndber Creative Commons License 2012.03.17 0 0 1770

Tipetupa megkérdezhetem mitől állt helyre az immunrendszered? Én mostanában folyamatosan ezen kattogok, hogy nem igaz, hogy ami megbolondult nem lehetne valahogy visszaterelni a megfelelő kerékvágásba... (szemforgatós smile)

valerya Creative Commons License 2012.03.17 0 0 1769

Hallott valamelyikőtök a Tulasi termékekről? erősen kutatok hajhullás elleni termékek után és sok jót olvastam róla. 

.ETNA. Creative Commons License 2012.03.17 0 0 1768

Üdv a "csapatban":-)

 

A koffeines sampon tényleg jó, a férjem vett Németországban legutóbb, ő a Dr. Wolff -féle Alpecin koffeines sampont használta, tényleg jó, én is kipróbáltam, stimulálja a hajhagymákat. Itthon is lehet kapni, mondjuk nem olcsó (kb. 1700 Ft), nem tudom, hogy a Balea ára vajon kedvezőbb-e.

 

http://www.alpecin.hu/hu/index.php

http://www.alpecin.hu/hu/hajhullas/samponok/c1.php

http://www.alpecin.hu/koffein/shampoo.php

 

Antal Vali oldalán is van sampon-infó (és még sok minden egyéb is): http://antalvali.com/hirek/hajapolas_samponok

Előzmény: tipetupa1 (1765)
tipetupa1 Creative Commons License 2012.03.17 0 0 1767

Nem titok persze! Egy elégé ritka fajtája van nekem: Wegener-féle granulomatosis. ami főleg alsó-felső légúti tüneteket okoz. Úgy emlékszem, hogy egy Úr jár Z.M. prof.-nőhöz, ő rá gondoltam, de örülök, ha más is jó véleménnyel van az ottani dolgokról. Most sajnos nem csak a medrolt kell szednem, hanem iv.-be kapom a ciklophosmamidot és ha nem használ, akkor elvileg megigénylik a biológiai terápiát. 

Budapesten jártam egy immunológushoz, de sajnos a fellángolást bakteriális fertőzésnek vélte és öt hónapig várt amig a leletek alátámasztották, hogy sokkal nagyobb a baj, mint egy-két hónappal előtte. Aztán váltottam orvost!

Előzmény: valerya (1766)
valerya Creative Commons License 2012.03.17 0 0 1766

szia!

Én is Debrecenbe járok, Dankó Katalin prof. asszonyhoz. Nem tudom, hogy rám gondoltál-e? 

Ha nem titok megírod, hogy milyen betegséged van? Csak medrolt szedsz vagy másat is? 

Előzmény: tipetupa1 (1764)
tipetupa1 Creative Commons License 2012.03.17 0 0 1765

Ja és a hajhulláshoz szeretnék még hozzászólni. Nővérem fodrász és neki volt egy daganatos betege. Ő jött rá és használta , aztán növérem tovább adta az infot. A trexantól nekem is nagyon gyenge lett a hajam, bár nem vettem észre, hogy hullik. Nővérem ajánlatára elkezdtem használni a DM-be kapható Balea koffeines (férfi) sampont. Illata nagyon light-os, és hamar elillan, viszont a hajam újra erős szálú lett és ciklophosmamid után sem hullik, és még a korpásodás is teljesen megszűnt. Hátha rajtam kívül másnak is bejön.

tipetupa1 Creative Commons License 2012.03.17 0 0 1764

Sziasztok!

 

Csatlakozhatok hozzátok? Régóta keresek egy olyan társaságot, ahol hasonló gondokkal, nehézségekkel küzdenek mint én, de ahol kellő pozítivizmussal, életszeretettel és hittel néznek előre és járják a nem mindig egyszerű utat.

 

Magamról röviden annyit, hogy 14 évesen kezdődött az autoimmun betegség, amire 20 (!) évig nem jöttek rá, eközben össze-vissze mütöttek gégészetileg, mindent tönkre tettek amit tudtak. Négy év után teljesen visszaállt magától az immunrendszer és 16 évig tünetmentes voltam. Volt egy csodaszép terhességem, szülésem, és gyönyörű két évem a gyerekemmel otthon. Aztán amikor egy újabb helyen kellett megfelelnem (család, munka, anya, nő, háztartás), soknak bizonyult és ezt már nem bírta az immunrendszer. Azóta fel-fellángol, de a bízom benne, hogy előbb-utóbb újra lecseng és megint eljön az a 16 év tünetmentes idő :-) Sajnos én is elég sok tapasztaltatot szereztem már a gyógyszerek terén, főleg a medrol. Túl vagyok két szürkehályogműtéten, csigolyaösszeroppanásokon és pillanatnyilag a kivékonyodott bőr miatt járok kétnaponta kezelésre, amit szintén a medrol okozott. Viszont!!! Nagyon sok mindenről nem tájékoztatnak az orvosok, amiről kéne pl. szembelnyomás ellenőrzés, kálcium, magnéziumpótlás és D-vitamin!!!!

Bár budaörsi vagyok, de Debrecenbe járok kezelésre. Valakiről szintén azt olvastam,hogy egy orvoshoz járunk. Remélem tudunk tapasztalatot cserélni :-)

 

További szép napok mindenkinek!

valerya Creative Commons License 2012.03.16 0 0 1763

Sziasztok!

 

hogy vagytok? Nagy a csend! Én ma a fiaimmal voltam felköszönteni  az anyukámat 68. szülinapja alkalmából. jól el is fáradtam, pedig nem is én vezttem, hanem a fiam. Nekem csak enni-inni kellett. 

úgy döntöttem, hogy az Imuránnal megvárom a jövő hetet. Nem akartam ezt a szép hétvégét elrontani az esetleges rossz mellékhatásaival, pedig elég rendesen fájnak a karjaim. 

Ami furcsa volt még ma, hogy mindenkinek nagyon melege volt, én meg fáztam és folyamatosan jéghidegek a kezeim.

.ETNA. Creative Commons License 2012.03.15 0 0 1762

A legtöbb gyógyszin azért van ezerféle mellékhatás feltüntetve, hogy még véletlenül se legyen lehetőség a gyógyszergyártó/forgalmazó beperlésére, a legtöbb mellékhatás nem is jelentkezik.

 

Nem akarlak elkeseríteni, de nem biztos, hogy így van, minden gyógyszinak LEHET mellékhatása, max. másképpen állunk hozzá, ha az idegrendszerünkről és másképpen, ha az immunrendszerünkről, a sejtjeinkről van szó: http://www.femina.hu/egeszseg/antidepresszans_mellekhatas

NEM TUDOM, hogy valójában mennyire hasonló a két gyógyszi, a mellékhatások stb. vonatkozásában. Én csak a Trexanról tudok tapasztalati infókat, a Te gyógyszidról inkább csak a neten olvastam: http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/IMURAN_50_mg_filmtabletta/806

 

Kérdezted, hogy mit okozott nekem a Trexan... hát a hajhullás... inkább ritkulás azért bejött, de nem vészes, szedtem a Biovannét, időnként most is csinálok egy-egy 3 hónapos kúrát. Persze jobb lenne, ha több hajam lenne, mint régen, de ezt a témát lesöpröm az asztalról, a férjem anno, amikor először olvastam erről a betegtájékoztatóban azt mondta: nem baj szivem, veszünk neked majd hajat is:-)) Na kb. így állok hozzá:-)

 

Folsavat kell szedni, én hetente 1 szemet veszek csak be (recept nélkül kapható), mert minimális Trexant kell (és kellett régebben is) szednem, a folsav a vérképzést segíti.

A gyomrommal kapcsolatos hatás nem vészes, ha aznap sok programom van, észre sem veszem, tehát már direkt úgy intézem, hogy a Trexanos napon, vagy az utána lévő napon jó sok dolgom legyen. De ha mégis előfordul, olyasmi, mintha egyszerre ettem volna meg a nagymamát, a farkast, a vadászt és még Piroskát is:-)) Ki lehet bírni.

A májfunkciót havi vérvétellel ellenőrzik, egyszer lett valami miatt magas 200 körüli érték, akkor 1 hónapig nem kellett szednem a gyógyszit és magától helyreállt. A máj az egyik legjobban regenerálódni képes szervünk. Kicsit nyilván mindig emelkedett a májfunkció, de ez sem vészes (ebből én amúgy semmit sem érzek, csak a vérképen látszik). Persze azért, hogy a májat feleslegesen pluszban ne terheljük, nem ajánlott az alkohol, bár szeretem pl. a pezsgőt, de ma már bulikban, vagy családi eseményeken is csak nagyon light-os, minimális alkoholtartalmú koktélokat szoktam inkább inni, vagy max. 2 %-os gyümis-sört ...

 

Az elején kb. egy hónapig voltak néha szédüléses tüneteim, akkor a háziorvosom elküldött egy neurológiai kivizsgálásra, de mivel minden rendben volt, így tuti, hogy a gyógyszi okozta, mivel az antireuma szerek általában hatást gyakorolnak a központi idegrendszerre. Egyébként teljesen elmúlt magától, ahogy "megszokta" a szervezetem a gyógyszit.

 

Magának a betegségnek, az RA-nak van érszűkítő hatása, vagy valami ilyesmi... így többen panaszkodtak némi látásromlásra, esetleg fülzúgásra ... de ez nem feltétlenül a gyógyszerrel, hanem inkább az alapbetegségünkkel, a reumatoid arthritisszel van összefüggésben.

 

 

Előzmény: valerya (1761)
valerya Creative Commons License 2012.03.15 0 0 1761

Köszi a biztató szavakat. Nem is tudom, hogy félelem van-e bennem. Inkább azt nehéz feldolgoznom, hogy ilyen gyógyszerre van szükségem. Igaz, hogy antibióból is nagyon erőseket szedtem, de ez valahogy más. 

Előzmény: Reia71 (1760)
Reia71 Creative Commons License 2012.03.14 0 0 1760

Sziasztok!

 

Bocsánat, nem szeretnék beleszólni az Immuran dikurzusba ( csak mint érdeklődő olvasó ), de jelzem, hogy ma anyum is volt az immundokimnál....33 év szenvedés után lehet, hogy kap biológiai terápiát. Legalábbis a doki ezt mondta neki, mint lehetőséget, amikor anyum érdeklődött, hogy most akkor mi fog megváltozni, ha ő esetleg megtudja, hogy miért és mitől is szenved már 33 éve, amit egyébként ő még egészen jól "kezel", mert nincs betegségtudata és akkor is makacsul megy a dolgára, ha félholt.

Én azért örülnék neki, ha így, 63 évesen végre kicsit szabadulna a folyamatos fájdalmktól és a sok fájdalomcsillapítótól.

Engem pedig a reumaorvos gyógytornára küldött....még fogalmam sincs, hogy a meló mellett hogy jutok el oda, de megoldom, mert kell!

Ezen kívül megtudtam, hogy amíg csak kicsit fáj, addig viselni kell:)

De végül azért csak felírt nekem valami tapaszt, de csak erősebb fájdalomra vagy ha nem tudok aludni.

 

No, ennyi a jelentésem!

Valerya, kívánom, hogy a gyógyszer mielőbb segítsen neked javulni! Ne félj tőle szerintem ennyire, bár az sosem baj, ha az ember tájékozódik előtte.

Mindenkinek tünetmentes szép, hosszú hétvégét.

Mi speciel költözünk a gyerekekkel, de már látom a pakoláshegy végét:)

nand09 Creative Commons License 2012.03.14 0 0 1759

Igen, ez így van, ahogyan leírtad, valójában én arra gondoltam (csak nem fejeztem ki jól magam), hogy a szteroid közvetlenül hat a gyulladásra, az Imuran pedig közvetetten. :-)

Előzmény: .ETNA. (1757)
valerya Creative Commons License 2012.03.14 0 0 1758

köszi a választ. szerinted nem sok kezdő adagnak ez a 3x50 mg?

Neked okozott valamit a Trexan?

Előzmény: .ETNA. (1757)
.ETNA. Creative Commons License 2012.03.14 0 0 1757

... csak annyival egészíteném ki, hogy bár a szteroid tényleg gyorsan hat, de az Imuran is hat (!) a gyulladásra, miután a gyulladást az immunsejtek váltják ki... mivel a gyulladás maga, az ember legősibb védekezőmechanizmusa. Lásd pl. ha egy szálka az ujjadban begyullad, az nem csak úgy magától történik, hanem az "idegen behatolásról riasztást" kapó immunsejtek intézik stb. Az Imurant, Trexan stb. hatása hosszabb távon mutatkozik meg, ellentétben a szteroiddal.

 

Ezek a bázisterápiás gyógyszerek elvileg (és hát ha úgy vesszük gyakorlatilag is) "mini" kemoterápiás szerek, amik ugye szintén a sejtosztódás visszafogásával pusztítják el az abnormálisan szaporodó sejteket, csak amíg kemó óriás adag és nagy lórúgás, addig ezek a bázisterápiás immunszupresszánsok olyan kis apró "szúnyogcsípések" kb., legalábbis, ha összehasonlítom a kettőt, de a hatásmechanizmusuk (immunrendszer visszafogása) hasonló elvű.

 

Mivel a haj, a máj, a vér, a gyomor sejtjei GYORSAN osztódó sejtek, ezek reagálnak a legérzékenyebben: a vérre kell szedni a Trexan mellett a folsavat, a máj miatt kell a havi rendszeres vérvétel, a gyomor miatt a gyomorvédő tabletta, a haj miatt (a hajhagymák erősítésére) pl. a Biovanne, vagy a HairClinic minimum 3 hónapig (ennyi idő alatt újul meg a haj).

Előzmény: nand09 (1752)
valerya Creative Commons License 2012.03.14 0 0 1756

Én most 57 kg vagyok a 166 cm-hez. 

ma is elég érdekesen mozgok, de legalább most nem fáj annyira, mint tegnap.

Előzmény: nand09 (1755)
nand09 Creative Commons License 2012.03.14 0 0 1755

Ja, ami még nem mellékes: én akkor 46 kg voltam, ez fontos, mert testsúlyra (is) szabják meg az adagot.

Előzmény: nand09 (1754)
nand09 Creative Commons License 2012.03.14 0 0 1754

Az nem kevés... érdekes ez az adagolás, én mindig is csak egy adagot szedtem, reggel. Én 50 mg-mal kezdtem annak idején, aztán lett belőle 100 is, most 75 mg-ot szedek.

Nekem semmilyen hajhullás elleni szer nem segített, mivel nem vitamin hiány miatt hullott a hajam, hanem a gyógyszer miatt, de azért ez ne rettentsen el téged, én valamikor 10 éve próbálkoztam ezekkel, talán azóta már vannak jobbak is, mint amikkel én próbálkoztam. ;-)

Előzmény: valerya (1753)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!