Keresés

Részletes keresés

Kentia Creative Commons License 2015.05.26 0 0 11787

Sziasztok!

 

Nekem egy olyan problémám lenne, hogy egy ismerősömék 2014. novemberében elváltak 20 év házasság után,mivel az asszonynak új párja akadt, gyakorlatilag ez volt a válás oka. Ez még nem is lenne gond, de van 3 gyerek, ebből egy nagykorú, kettő pedig még kiskorú. A volt férj fizet gyerektartást annak ellenére, hogy a ház is az asszonyé lett. Én úgy tudom, hogy ebben az esetben nem lenne köteles gyerektartást fizetni, de szóljatok, ha nem jól tudom. A probléma az, hogy az anyukának fontosabb az új pasi, mint a saját gyerekei, ezért előfordul, hogy napokra magukra hagyja a gyerekeket, nem főz,nem mos, nem takarít, max. haza szalad egy-egy órára, és aztán újra eltűnik. Apuka dolgozik, és még a gyerekeket is igyekszik ellátni, de sajna nem egy városban laknak, így munka után még ki is kell járnia a gyerekekhez, amikor csak tud. A volt feleség új élettársa nem hajlandó az asszony gyerekeiről gondoskodni, és összeköltözni sem szeretne, így leginkább az asszony jár a férfihoz, aki nem a közelben lakik. Az anyukával nem lehet értelmesen beszélni, egyáltalán nem érdeklik a gyerekek. A gyerekek apjában az is felmerült, hogy ő maradna akkor a közös házban, hogy így tudjon napi szinten gondoskodni a gyerekekről, de a volt feleség erről hallani sem akar, mivel az új párja nem engedi, hogy a nő hozzá költözzön.Az apuka helyzete elég kilátástalan, tisztességesen dolgozik, de a gyerekeket oda, ahol most lakik, nem tudja vinni, mert nem az övé, és úgy néz ki, hogy onnan is el kell költöznie. A volt feleség pedig a régi közös házat nem akarja eladni.

A kérdésem az lenne, hogy ha apuka bíróság elé viszi ezt az egész ügyet, akkor milyen esélyei lehetnek, hogy valamilyen formában rendeződik ez az egész? Vagy mit lehetne csinálni? Mert ez a gyerekeknek sem jó, és az apuka is képtelen így új és normális életet élni.

A volt feleség szülei is értetlenül állnak a dolog előtt, és egyszerűen ők sem tudnak már hatni a lányukra, mert őt egyetlen dolog érdekli csupán, hogy az új párjával legyen, a volt férjet pedig teljesen ellehetetleníti.

 

 

interm Creative Commons License 2015.05.25 0 0 11786

Az ügyvédünk jelezte az elhunyt örökösének, hogy az ingatlan kiürítéséig 25 ezer Ft/hó összeget számítunk fel, és mielőbb ürítse ki a lakást. Állítólag a későbbi elszállításra a cucc felét már összekészítette. Majd amikor tudja elviteti.

Nekem igazából nem az volt a kérésem hogy csináljon rendet hanem hogy ürítse ki a lakást. Továbbra is igen passzív, húzza az időt. Azt mondja az ügyvédem,  van hajlandóság a Hölgy részéről a kipakolásra és nem érdemes kiürítés ügyében bíróságra menni, mert abszurd esetben ez 6-7 évig is eltarthat. Szerintem ez az egész ügy nem normális.

Tényleg nem tehetek semmit akár évekig? Elmúlt szeptember 30-al kellett volna a felszólítás szerint átadniuk a lakást.

Mindenki engem csesztet hogy milyen tehetetlen vagyok mert ezt már rég le kellett volna rendeznem....

 

további hsz-ek: 11689, 11690, 11691.

Előzmény: arrius7 (11690)
kasonkore Creative Commons License 2015.05.23 0 0 11785

Üdvözlet!

 

Az alábbi linken jogi szakemberek válaszolnak a jogi probléma fevetésekre!

 

http://jogero.hu/forums/

arrius7 Creative Commons License 2015.05.22 0 0 11784

Úgy tűnik mintha egyszerűen pillanatnyi érdekeket követő percemberek lennének (abból amit mondasz). Meg hogy Kft2 megvette Kft1-et (ahelyett, hogy mondjuk a Moszkva téren eladták volna egy arrajárónak), szintén az látszik, hogy nem igazán gondolkodnak előre.

Különösen, hogy nagyon hosszú távon elvileg még becsületesnek is megérné lenni.

Előzmény: GeriSoft07 (11783)
GeriSoft07 Creative Commons License 2015.05.22 0 0 11783

A leirtakbol csak a resztvevok tudjak, ki ki, ezert csak egy kezdobetut irtam. Tehat semmi esetre sem ragalmazas

amit leirtam, arrol mindenrol van dokumentum, email, vagy hangfelvetel megfelelo szamu masolatban es helyen tarolva :)

lehet probalkozni perelni

de olyan hulyek mint a fold

minap elmentunk az egyik fedoceguk ugyvezetojet megkeresni, akirol kiderult, apuci lakik ott, letagadta a komuves fiat, aki az ugyvezeto :)

masnap az kis kocsog, aki H2 neven van jelolve, es 4 eve ha szembejon autoval, csak mosolyog, hirtelen pont erre jart, es leallt beszelgetni a lakokkal, azzal a mesevel, hogy o is mennyire karosult, es nem tud semmirol, csak erre jart :)

csak en meg szinten kijottem veletlen beszelgetni

volt hebeges habogas, aztan itt rohogtunk bent, hogy celba ert az uzenet

 

velem meg eddig nem mertek ujjat huzni, mert mindig ugy beszeltem veluk, hogy ereztessem az erofolenyt, akkor is ha bloff

igy sikerult a helyzetet megoldani. De kb amikor azt mondtam meg ez el nem tunt H urnak, hogy 10 percen belul a lakasnal legyen, mert nem igy epul, ahogy kell, jott

anikor azt bloffoltem 3 het kesessel kiasott es uresen allo vizbekotes godor mellett, hogy ha delig nem koti be a vizes, akkor bele...om a godorbe es betemetem, akkor H kert H2-tol kolcson vizszerelot es be lett kotve

igy elnek ok

Előzmény: arrius7 (11781)
GeriSoft07 Creative Commons License 2015.05.22 0 0 11782

Ugy nez a bank kicsit melyebben benne van, mert egyes papirokat alairasi joggal nem rendelkezo ember irt ala. Amugy is gyanus, hogy 80kmrol ebbe a fiokba megy minden itteni erintett bizniszelni, mert mindnek ott volt szamlaja!

szoval izgi, de szerintem maguk alatt vagjak a fat

a bironak is szemet szurt, hogy 9 lakason van teher, de 5 tulajtol akarnak vegrehajtani

igen, mert 4 lakast H eltunese napjan H2 nevere jatszottak at, ezen is teher van, de H2 jo baratja az A kft vezetojenek, volt kozos ceguk is korabban, nem akar vele kiizelni

csak epp H2 4 lakasa ures, es ugyan papiron az ove, de 2011-ota T kft fellebezese alapjan targyaljak, tenyleg az ove e a 4 lakas

ellenben ha egyetemleges koveteles van, akkor minden tulajtol egysegesen kell behajtani, illetve kenyszerertekesiteskor az eladhatosagot figyelembe veszi a vegrehajto, es nem a lakott ingatlanokat fogja probalni eladni, mert az kevesebbet er :)

Előzmény: arrius7 (11781)
arrius7 Creative Commons License 2015.05.22 0 0 11781

Megnéztem a linket (az oldaladat). Ilyen összetettségű ügyben ajánlatos egy diagramot is mellékelni, ahol a szereplőket felrajzolod (körök, négyzetek, benne kezdőbetűk) és nyilakkal jelölöd az összefüggéseket (ajánlom a yEd Graph Editor-t, gyorsan és szépen lehet vele dolgozni). De lehetett azért érteni így is. A feljelentést a többi lakó ismét megteheti, ha most már egy egész lakóközösséggel szemben követte el ugyanaz a cég a manővert (rendőrök is lehet komolyabban veszik, ha sok a sértett). A bank részéről a magatartás elég fura, önmagában az is, hogy egy ilyen ingatlanfedezetű, aránylag biztos követelést kiértékesítenek külső cégnek, pláne olyannak, akinek a profilja nem is egyértelműen követeléskezelés, ha jól értem. Feltehetőleg volt egy haverja H.-nak a banknál is.

Abból a szempontból is érdemes volt megnézni az saját oldali összefoglalódat, hogy én is tervezek egy hasonló lapot, ahol a mellettünk zajló utcalopás részleteit tárnám a nyilvánosság elé (szóval a kezdőbetűket még be lehet írni). Földhivatalról szintén tudnék regélni: 'újfelmérést' végeznek, 10% eltérés felett kötelesek felvenni tulajjal a kapcsolatot, de nem veszik fel 20% eltérés ellenére sem. Közszemle titokban zajlik, újsághirdetés nem jelenik meg, a régi helyrajzok egy részének nyoma vész... stb. Mikor aztán látták, hogy egy éven túl is nyakukra járok, akkor kezdtek együttműködőbbek lenni.

Előzmény: GeriSoft07 (11780)
GeriSoft07 Creative Commons License 2015.05.22 0 0 11780

Én már így "beszélek" a helyi földhivatallal, a válaszok pedig csak úgy érkeznek meg, hogy a helyi földhivatal kiküldi a választ a megyei földhivatalnak, ahol a megyei vezető aláírja, visszaküldi a helyi hivatalba, érkeztetik, majd továbbtják felénk. Közvetlen már nem adhatnak az ügyünkben választ a visszaélések és "tévedések" miatt.

Volt pl ilyen eset is:

 

Tisztelt ..... Földhivatal, Tisztelt ..... Megyei Földhivatal!

Reggeli bejelentésem kiegészíteném, és szeretnék panasszal élni a ....... Földhivatal dokumentum kezelésével kapcsolatban!
Mint a lenti levélből kiderül, a XXXX város, yyyyyy utcába kézbesített, ........ részére szóló borítékban a R......r Kft-nek szóló földhivatali bejegyzés volt található! Ezt bejelentettem panaszként, nem kaptam még választ, telefonon 10x hívtam a földhivatalt, nem veszik fel!

Elmentem a R.....r kft m.....-i telephelyére, elvittem a levelüket, ahol odaadták a nekik kézbesített levelet, amit mellékelek, ők a mellékelt dokumentum szerinti levelet kapták, amiben zzzzzzz-nek szóló bejegyzése van!
Most megkeresem ezt a zzzzzzz-t, de ha abban egy negyedik ember iratait találom, megőrülök!

Komolyan, írni olvasni tudó emberek nem dolgozhatnának a hivatalban?
Hadd kérdezzem, ezen levelek másolatai amik az államkincstárba mennek részünkről, vagy az OTP-be a R....r kft részéről,vagy a hitelezőknek zzzzzz részéről, azokban mi lehet? lehet mindenki más másolatot is kapott?

Sürgős választ várok a felvetett problémára!

 

És igen, a negyedik embernél is rossz papírok voltak, illetve már nem is lakott ott

 

 

Meg így:

Tájékoztatást kérek arról, hogy miért nem halad ismételten a tulajdonosok bejegyzése a sorházunk esetén, melynek tullapját mellékeltem!Utoljára 20012.07.04-én kaptunk értesítést, hogy az éppen soros széljegyen szereplő tulajdonost bejegyezték, azóta eltelt 55 nap, és az előírt maximális 30 napos bejegyzési határidőt ismét sikerült semmibe venni, és nem jegyezték be a következő széljegyen szereplő embert! Információink szerint egyszerű adásvétel, semmilyen pótlást nem igényel.
Ha a fenti tempó továbbra is megmarad, akkor még 2012-ben sem fogják végre a ......./2011 törlési kérelmünket végrehajtani? És akkor még hol marad az épület feltüntetés, és mikor kezdhetünk neki a társasház alapításnak?
Továbbá tájékoztatást kérnék, hogy kinek mely tulajdonrészére próbál ismét egy versenyző, a Jjjjjj 2002 Kft. éppen végrehajtást eszközölni? Továbbá tájékoztatom Önöket, hogy az adott cég NEM LÉTEZIK! Ezen a címen és adószámon törölték a céget, és egy Bp, Pesti úti székhelyű cég létezik csak!
Úgy látom, a széljegyre bármit felvesznek, valós és valótlan adatokkal is, de a bejegyzendő feladatok nem haladnak!
Elnézést, ha egyre keményebb hangvételű leveleket vagyok kénytelen írni, de ezzel a tempóval akár 1,5 - 2 évig is húzódhat a lakásunk tehermentesítése az után, hogy mi minden papírt beadtunk a földhivatalba, mivel jól láthatóan valaki(k) szándékosan szabotálják a végrehajtásokat!
Amennyiben érdemi választ nem kapok, sajnos kénytelen leszek a felettes szervekhez fordulni jogorvoslatért!Várom mielőbbi, kielégítő és részletes válaszát!

 

Ezek után jött a megyétől a válasz: 

Utasították a körzeti földhivatalt az intézkedésről

 

2 nap múlva jött a postás, 4 lakás, mindnek két tulaja van (férj feleség), 5 ügyet zártak le egy nap alatt a hivatalban, ez konkrétan 40db tértis levél volt (5x4x2) szuper ugye?

Hirtelen dolgoznak.

 

Itt olyat is megtehetnek, hogy egy 4 lakásos házból 3 lakásra kér a rendőrség zár alá vételt, erre mind a négyre ráterhelik, és csak reklamáció és fellebezés után veszik le.

Itt mindent lehet egyeseknek

Előzmény: GeriSoft07 (11779)
GeriSoft07 Creative Commons License 2015.05.22 0 0 11779

gondoltam, megkímélek mindenkit a teljes, 2011-óta tartó sztoritól, de ha ti nem kíméltek a kezdő szintű tanácsokkal (javaslom a rendőrséget) akkor még a végén belinkelem :)

 

Az ingatlanok tulajdoni lapja "gyönyörű"  sok intézkedéstől, ettől nem kell félni, de eddig ugye az volt, hogy A kft követelt a lakóktól, mert hogy T nem fizet neki.

De mióta megvette A kft Tkft-t, azóta gondolom, hogy fennáll a cégjogi eset, hogy mivel él a cég, a tulajdonosokat kötelezhetné az ügyvezető, hogy végezzenek pótbefizetést a kintlévőség megfizetésére, ellenben mivel a tulajdonos azonos azzal, akinek tartoznak, akár el is tekinthetne a követeléstől

https://gerisoft.hu/ingatlan-vasarlasom-tortenete-2/#.VV7GRmC8yvc

 

tudod, amíg úgy működik errefelé a rendszer, hogy amit elkövettek, az nem bűncselekmény, hanem szerződésszegés, és a bankot nem perelhetjük, mert közvetlenül nem voltunk ügyfelei, és a földhivatalba az ügyintéző barátja bemehet akárki ingatlanja ügyében eljárni, én meg a sajátom ügyében csak úgy tudok eljárni, hogy a megyei szervnél felnyomom a körzeti földhivatalt, aki utasítja őket, hogy 6 hónap elteltével azonnal intézkedjen a 30 napos határidő ügyletekben, addig itt nehéz érvényesülni a szomszédoknak, akik jóhiszemű, naív nyugdíjasok.

Csak velünk nem számoltak, edzett, aktív korú, és gyanakvó emberekkel, akiknek az egészről közel 20 órányi hangfelvételük van, és egy rakás olyan papír, amit nem hivatalosan szereztünk be, de fenyegetni jó vele.

Előzmény: arrius7 (11778)
arrius7 Creative Commons License 2015.05.22 0 0 11778

Mindenesetre nem ártana a rendőrséget is bevonni a dologba (értesíteni), mivel Kft1-nél feltehetőleg csődbűntettet követtek el - hátha még valamilyen számlájukat/vagyonelemet lehet zárolni vagy ilyesmi. Azt az egy dolgot nem értem itt, hogy Kft2 minek vette meg Kft1-et? Talán így akarják a csődbűntett vádját kikerülni valami lavírozással (most ugyebár Kft1 adminisztratív és jogi műveleteit tudják irányítani), mivel a rendőrség nyomozása lassíthatná a végrehajtás folyamatát is...

Előzmény: GeriSoft07 (11777)
GeriSoft07 Creative Commons License 2015.05.21 0 0 11777

Termeszetesen kifizettek, kpre, hitelt felvenni igy nem lehetett

hasonlo eset most volt szegeden is, de ott a kivitelezo csodbe ment, es a bank most arverezi a kifizetett lakasokat

de itt ugye a ceg meg nincs felszamolas alatt, es megvette egy masik ceg

Előzmény: Törölt nick (11775)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.21 0 0 11776

lehet, hogy erdemes lenne viszontkeresetet inditani ezugyben, hogy erezzek a torodest.

Előzmény: GeriSoft07 (11773)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.21 0 0 11775

ez abszurdum. hiszen a lakok kifizettek a lakasokat, nem?

akar kp, akar hitelbol. mondjuk hogyan kaptak masodhelyi jelzaloggal, ha mar volt rajta az epitonek elsohelyi, azt nem ertem, de volt mar ilyen a vilagtortenelemben.

ha meg a lako fizetett, akkor mit kovetel?

nem ertem.

Előzmény: GeriSoft07 (11772)
arrius7 Creative Commons License 2015.05.21 0 0 11774

Hát, ha nem derül ki, hogy Kft2 megvette Kft1-et (nem is nagyon értem, minek csinálta), akkor a lakók bajban lennének, hiszen alapesetben a hitel fedezeteként szolgáló ingatlant elárverezhetné a fejük fölül Kft2, és utána a lakók perelhetnék Kft1-et a vételi szerződések alapján az érvényesített jelzálog összegére. Így viszont Kft2 feltehetőleg rosszhiszeműen jár el (amit a Ptk. elején írnak valahol, hogy nem szabad), bár eljárhatna még rosszhiszeműbben is, mert Kft1-et megvétel helyett akár csődbe is vihették volna, és akkor a lakók évek múltán se kapnák vissza a jelzálog összegét...

Előzmény: GeriSoft07 (11773)
GeriSoft07 Creative Commons License 2015.05.21 0 0 11773

Rajta volt a teher, mint minden hasonló projekt kivitelezésnél, és a szerződésben vállalta az átadásig a tehermentesítést

Előzmény: arrius7 (11771)
GeriSoft07 Creative Commons License 2015.05.21 0 0 11772

Pont hogy biróságon van most az ügy, ő perelte be a lakókat hogy fizessenek

én azért megyek be a tárgyalásra, hogy beszarassam őket, hátha azt hiszik, beszélni is fogok. Én vagyok az egyetlen aki anno mattolni tudta őket, és a mi lakásunk így tiszta. Azóta se szeretnek "intézkedni" ha én is itt vagyok a lakókkal.

 

 

Előzmény: Törölt nick (11770)
arrius7 Creative Commons License 2015.05.21 0 0 11771

Az is számíthat, hogy a lakók milyen feltételekkel vették meg a lakásokat. A tulajdoni lapok nem voltak titkosak a vásárlás pillanatában, és ha a vételi szerződésekben nincs benne az a szokásos kitétel, miszerint tehermentesen veszik meg az ingatlant (vagy akár éppen ennek ellenkezőjére volt utalás), akkor lehet gond.

Előzmény: GeriSoft07 (11769)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.21 0 0 11770

de látod, hogy ez így hülyeség, ugye? ez látható jogvégzettség nélkül is.

azt nem tudom megmondani, hogy mit kell ilyenkor csinálni, de nagyjából tojni a kft fejére, mármint a lakók szempontjából. aztán ha akar valamit, menjen bíróságra, és majd ott jól ellent lehet neki mondani.

vagy beperelni, hogy gátolja a lakókat a tulajdonosi jogok gyakorlásában az ő tartozása fejében rajta levő jelzálog.

Előzmény: GeriSoft07 (11769)
GeriSoft07 Creative Commons License 2015.05.21 0 0 11769

- a kft felvette a projekt hitelt házat építeni

- lakók megvették a lakásokat

- kft nem fizette ki a hitelt, rajta maradt a jelzálog

- kintlévőséget megvette a másik kft, így a zálogjog őt illeti, ezt elkezdte érvényesíteni

- de közben az új kft aki követel a lakóktól, mert a másik kft nem tud fizetni, megvette a másik kft-t, így van egy kft- akinek a tulajdonában áll (kapcsolt vállalkozás) egy másik kft, aki tartozik neki, de nem fizet saját magának, és megpróbálja a jelzálogjogot érvényesíttetni

 

Előzmény: Törölt nick (11768)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.21 0 0 11768

a lakóknak mi köze egy kft tartozásához?

Előzmény: GeriSoft07 (11767)
GeriSoft07 Creative Commons License 2015.05.21 0 0 11767

Köszi!

 

Egy extra kérdés, mert szerintünk lassan a bíró is rájön, hogy hülye aki perli a szomszédokat.

 

- volt a kis ingatlanunk, amit C bankos hitelből T kft épített. T felszívódott, bank hitel maradt.

- A kft megvette C banktól T kft kintlévőségét, és most A kft követelt a lakóktól mert a T kft vezetője eltűnt.

- Erre pert is indított A kft a lakók ellen.

- időközben az idióta A kft megvette a T kft-t (kizárólagos tulajdonos) de a T cég tartozását továbbra is a lakóktól követeli, akinek az ingatlanán a tartozás be van jegyezve (a lakók mind kifizették T-nek a vételárat, csak az nem fizette ki a hitelt)

 

Namost a bíró berendelte az összes cégvezetőt, mert gondolom rájött, hogy ha A tulajdonosa T-nek, és T tartozik A-nak, akkor senkit nem érdekel, hogy a T kintlévősége milyen jelzáloggal fedezett, saját magának tartozik a cég, és nem követelhet harmadik féltől semmit

 

Kicsit bonyolult, de így van, nem?

 

Előzmény: Törölt nick (11766)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.21 0 0 11766

igen

Előzmény: GeriSoft07 (11765)
GeriSoft07 Creative Commons License 2015.05.20 0 0 11765

jól tudom, hogy ha egy tárgyalás nem kimondottan zárt tárgyalásnak van kiírva, akkor a terem kapacitás függvényében bárki beülhet hallgatóságnak?

tömegdemonstráció Creative Commons License 2015.05.17 0 0 11764

Csatlakozom hozzád! Jó lenne, ah megkeresnél. Írja az E-Mail címemre légy szíves!

Előzmény: julinagyi (11618)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.15 0 0 11763

ingatlan adasvetelhez kotelezo az ugyved.

mindenkeppen keruljon bele, hogy valas utani kvazi vagyonmegosztas, az illetek miatt

Előzmény: damari (11760)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.15 0 0 11762

nana, az elbirtoklas nem ilyen egyszeru

Előzmény: arrius7 (11759)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.15 0 0 11761

Kell róla szerződés, ügyvéd előtt.

Előzmény: damari (11760)
damari Creative Commons License 2015.05.15 0 0 11760

Tisztelt Fórum!

Hat évvel ezelőtt váltam el férjemtől, közös megegyezéssel. A abban állapodtunk meg, hogy ki fog fizetni a közös tulajdonú családi házunkból. Erről írásos megállapodás nem készült.

Később meggondolta magát, nem volt hajlandó sem kifizetni, sem eladni a házat. Éveken át vitáztunk, perrel is fenyegettem, de arra nem volt pézem. Most végre úgy tűnik, mégis hajlandó lenne kifizetni. Én úgy gondolom, hogy
ezt szerződésben kellene rögzíteni, ügyvéd, közjegyző vagy két tanú előtt (nem tudom melyik a járhatóbb út). A volt férjem viszont nagyon ragaszkodik hogy ebbe nem kell bevonni senkit. Csak úgy odaadja a pénzt és ennyi. Mi a véleményük erről?

arrius7 Creative Commons License 2015.05.15 0 0 11759

+Van még egy olyan lehetőség is, hogy ha ez a füves terület m2-re eléri a településen érvényben lévő minimális teleknagyságot, az is lehet, hogy még 5 év nyírás (ha már 10 éve csinálod) és el fogod birtokolni - ha tényleg senki más nem csinált ott semmit. Ez esetben - ha a min. teleknagyság megvan - nem ártana körülkeríteni valamivel (pl. vadháló), hogy bizonyítani tudd a kizárólagos használatot. Ha valakinek nem tetszik, mondd azt, hogy szemetet szoktak ide lerakni, te csak attól véded a területet (ezt némi szemét lerakásával lehet is demonstrálni). Egy próbát megér, saját tapasztalatom ugyanis az, hogy az önkorik nem nagyon foglalkoznak semmivel amivel nem muszáj. Hátha nem dolgoztál hiába.

Előzmény: Syracusa (11758)
Syracusa Creative Commons License 2015.05.15 0 0 11758

Köszönöm, nekifutok még egyszer. Talán hasznos is lesz, meg sem néztem még, miféle terület ez.

Hm, talán még jól is járnék, ha véletlenül átalakítanám salakos teniszpályának, nyilván kizárólag a közösség érdekében.


Sajnos eddig csak a már említett stenclit sikerült kapnom némi vízügyi és katasztrófavédelmi idézetekkel, de helyi rendeletet nem. A település weboldala sem működik már, ahonnan a korábbi rendeletet letöltöttem (ebben szó nem volt gyepről, járda és járda melletti árok, járda híján az ingatlanhatártól számított 1 m tisztán tartása van benne, de ha jól rémlik, ez is átvett szövegrész valamelyik minisztériumi rendeletből).

Alapjában véve azon jár a fejem, hogy ha egy helyi rendelet valóban előírja ezt a - szerintem - önmagában és a többi lakoshoz viszonytva is durván aránytalan kötelezettséget, akkor vagy jogellenes maga a rendelet, vagy komoly baj van a jogalkotással.
Nem mintha a többieket nézegetném, hiszen mindenkinek megvan a maga nyűgje, és ez éppen az enyém,  de pl. a polgármesternek éppenséggel 5x1.5m jut, így lövése nincs milyen öt-hat órán át fűnyírót tolni és árkot kaszálni.

Előzmény: arrius7 (11752)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!