Keresés

Részletes keresés

AndreWWW Creative Commons License 1999.04.29 0 0 61
:-)))))))
Előzmény: bcsi (59)
AndreWWW Creative Commons License 1999.04.29 0 0 60
Nem ötletek voltak, de ha körvonalazod mit szeretsz, ajánlok néhányat.

Az a "forgatható percbeosztás" két célt szolgál, egyszer védi az "üveget", másrészt, ha oxigénpalackkal alámerüléskor és ráálítod a nagymutatóra, mutatja mikor fogsz megfulladni! :-) (20 perc le, 20 fel, 20 tartalék)

Előzmény: Prof (57)
bcsi Creative Commons License 1999.04.29 0 0 59
Ezek az órák...Nekem is volt egy boldog órám svájcban...... !
Szőke, 175 magas, 95 ös mellbőség......
Üdv mindenkinek D-:)))))))))
Prof Creative Commons License 1999.04.29 0 0 58
Sziasztok!

Érdekes adat a Breitling oldalról (http://www.breitling.com/eng/produits/catalogue/navi/mtbqp/index.html)

Az egyik olyan gyártó a kevés közül, aki egy 500 (!!!) alkatrészből álló szerkezettel képes egyrészt viszonylag nagy pontosságra, másrészt arra, hogy akár egy évszázadon (!!!) keresztül ne kelljen a dátumbeállításhoz nyúlni.

Feltéve, hogy valaki éppen meg nem feledkezik féltett kincséről, és esetleg elfelejti felhúzni. No, akkor szerviz... :-/

Most viszont lenne egy kérdésem. Ha adott nékem egy dátumot is ismerő órám (hónapot is!), akkor hogy a túroban oldom meg a nyári/téi időszámítás átállását, hiszen az alapszabály ugye, hogy órát (mechanikusat) visszafelé nem szabad állítani. Vagy itt azért megoldható a dátumtól függetlenítés, és csak az idő állítása.

Francba. Kezdek rágerjedni erre a Brietlingra. Holnap be is megyek a Petőfi Sándor utcába, csodálni egy picinykét... :-)

Prof

Prof Creative Commons License 1999.04.29 0 0 57
AndreWWW!

Köszi az ötleteket. A kompromisszumot ezeknél a többi óránál a számlap körül lévő logarléc-szerű (egyébiránt arányosításra, szorzásra, osztásra, százalékszámításra stb. alkalmas) beosztás hiánya jelenti.
A Tag S/el sorozatból párszor prószálgattam a 1/10 és 1/100 kronográfokat, de csak a pulton néztek ki jól, a kezemen már nem... :-(

JJF kérdésére kiegészítésként. Az asszimetrikus súly egy kis dinamót hajt, amely természetesen jóval több áramot termel, mint amennyi az óra működéséhez folyamatosan kell. A töbletet szépen elrakosgatják egy megfelelő akkuba vagy nagy kapacitású kondenzátorba. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy még a legjobb minőségű kis méretű (értsd. órában elférő) akksik sem bírják 8-10 évnél tovább, tehát cserére szorulnak. És így mégiscsak sűrűbb a szervizintervallumuk, mint mondjuk egy Longines-nak vagy egy hasonlatos órának.

Más.

Corum?

Megint más.

Tud valaki magyarázatot adni arra, hogy az órák számlapja körüli, forgatható percbeosztás miért nem fordított irányban van? Így legalább egy pillantás alapján egyértelművé vála (számosítva is), hogy mennyi idő van még hátra. Vagy csak én szőrözök állandóan?

Szép napot!

Prof

Előzmény: AndreWWW (56)
AndreWWW Creative Commons License 1999.04.29 0 0 56
Ruppy, prgprg, jpmaster: --- a félreértések elkerülése végett ---

Chronometer: A watch that has obtained an official rating certificate from the COSC. In Switzerland, official rating certificates are issued only by the observatories at Geneva and Neuchatel and by Swiss Institutes for Official Watch Timekeeping Tests.

COSC: The Swiss Official Chronometer Control - 3 independent control offices.

Chronograph: Watch or other apparatus with two independent time systems: one indicates the time of day; the other measures brief intervals of time. Counters registering seconds, minutes and even hours can be started and stopped as desired. It is therefore possible to measure the exact duration an event.

Tachymeter: Common feature in chronograph watches. Measures the speed over a predefined distance. The wearer starts the chronograph when passing the starting point and stops it when passing the finish. The wearer can read the speed in units per hour off the tachymeter scale.

Mellesleg a chronograph és a chronometer angolul ugyanazt jelentik.

Jumpin Jack Flash: Az autoquartz az automata (egy félkör alakú súly lendül körbe) és a quartz (egy szilikon-dioxid kristály diktálja a tempót) keresztezése, magyarul a súly nem a rugót húzza, hanem áramot termel a kristálynak.

Prof:

TAG Heuer - S/el

Breitling - Chronomat Vitesse

Jumpin Jack Flash Creative Commons License 1999.04.28 0 0 55
Hello !

Nekem az erositom is hibrid, az oram is ilyenre sikerult.
Tissot PR 100 Autoquartz. Nem kell felhuzni, de megsem olyan mint a regebbiek, hanem valami kvarc cuccot tolt fel a mozgo suly hordas kozben.
Hat ennyi, ha valaki ert hozza, megkoszonnem ha elmagyarazna.
Udv
JJF

Előzmény: Prof (54)
Prof Creative Commons License 1999.04.28 0 0 54
Sziasztok!

Ruppy! ++ NASA...??? Mindig is Omegájuk volt.
Egy holland haveromnak az az Omega órája van, amelyet Armstrong is viselt a Holdra szálláskor. Az órás elég szép summát (konkrétan egy használt autó árát) ajánlott érte... Szerintetek odaadta?! :-)

jpmaster ++ Most én kérdezem. :-) Mid van?

Hmmm. Franc fog itt egyesével kérdezgetni. Urak! Kinek mi van? (linkeket is, ha lehet... :-) )

Azon gondolkodom már vagy két éve, hogy mire költsem el a még meg sem keresett pénzemet. Szóval. Ami külsőre tetszik, de belsőre legszivesebben lehánynám, az a Citizen Blue Angels Navihawk [http://www.citizenwatch.com/setting/blue_angels.htm], merthogy repülős vagyok, vagy micsoda. Aztán nem árt az sem, ha jól bírja a gyűrődést (rázkódás stb.). Esetleg még szóba jöhetne valamelyik Breitling, mondjuk a Twinsixty vagy Montbraillant QP, de ennek közel egy millás ára már erősen a fájdalomküszöb fölött van... :-(
Esetleg egy Tag (Specialists Pilot), de ez nem igazán felel meg...
Ja. Életem eddigi legszebb óráját a Longines vitrinben láttam. 80 k HUF 1986-ban (!!!).

Az Omega tudása előtt fejet hajtok. A dizájnjával viszont gondom van... :-/

Szóval, mit mondtok?


Ja! jpmaster! Nézd meg ezt, de előtte ülj le! :-)
http://www.equipped.org/casio_gps.htm


Prof

prgprg Creative Commons License 1999.04.28 0 0 53
Hi jpmaster

Lehülyézve ugyan nem lettél, de igazad sem volt. A kronométer tanusítvány kizárólag az óra pontosságáról szól, nem kell, hogy stopper legyen. Az ún. stopperek a kronográfok, amelyeknél az idő kijelzésétől függetlenül el lehet indítani a másodpercek, percek és órák számlálását, az megállítható és nullázható. Általában a lünettán, vagy a számlap szélén egy távolságmérésre alkalmas osztás is van (tachymetre).

Amit Te írtál az egy precíziós kronográf definíciója, ha van hozzá papír is, akkor kronométer kronográf.

Üdv prgprg

Előzmény: jpmaster (52)
jpmaster Creative Commons License 1999.04.28 0 0 52
A holdon járt óra az Omega Speedmaster Professional "Moon Watch Spec.edition" volt, ami felhúzós. Létezik ebből "utcai" Apollo XI, Nasa, stb. és automata is, a Váci u.-i OREX boltban +tekinthető, szép darab. Van olyan változat, aminek a hátoldala is zafir kristály, 400k -tól indulnak.
"A chronometer, vagy kronométer mai szóhasználatban precíziós órát jelent."--- Én + majdnem le lettem hülyezve e miatt lentebb.

Az Omegánál jobb - a szakemberek szerint - a Zenith El Primero és a Rolex Daytona szerkezete, az utobbi a USAF és a RAF hivatalos órája. 2000 db-ot gyártanak belőle, az acél 8.800 CHF (ab werk). Ami nem kerül átadásra nekik az marad a kereskedőknek, innentől ~25k DM az ára, vagy megrendelhető kb. 2003-ra +van. Igy tartják mesterségesen fenn az árát. Az arany változat olcsóbb ~20k DM és azt lehet kapni azonnal.
További "irtó vacak és olcsó"órák:
http://www.ashford.com

Ja, a legtöbb svájci órában már ETA ill. Valjoux szerkezet van!!!
Na mára ennyi:
JP
"Omega Dynamic & IWC Owner"

AndreWWW Creative Commons License 1999.04.28 0 0 51
Bocs a két "t"-ért.
AndreWWW Creative Commons License 1999.04.28 0 0 50
Ruppy:
A súlytalanság nem jelent "tömegttelenséget" és aminek tömege van + mozog annak van lendülete is.

Egyébként felhúzós volt.

Előzmény: Ruppy (47)
Ruppy Creative Commons License 1999.04.28 0 0 49
Tudja-e valaki, hogy mikor lessz óra börze? Kb egy fél éve láttam egy plakátot a Pecsában rendezett börzéről.
Ruppy Creative Commons License 1999.04.28 0 0 48
Ezek szerin készpénznek lehet venni a teletextes pontos időt?
Előzmény: SigmundFraud (46)
Ruppy Creative Commons License 1999.04.28 0 0 47
prgprg

Az az óra ami fent volt a holdon automata vagy fehúzós volt? Mert ha automata akkor nem igazán értem, hogy működik egy automata fehúzós a súlytalanságban.

Előzmény: prgprg (42)
SigmundFraud Creative Commons License 1999.04.28 0 0 46
Ez a www.atomtime.com tényleg jó dolog. Nálunk kábeltévén jön a net, úgyhogy ez most mindig beállítja pontosra az órát. Hasznos találmány, ajánlom mindenkinek!
Előzmény: Ruppy (30)
moga Creative Commons License 1999.04.28 0 0 45
Szerintem az az óra ami ketyeg. Ebből következik, a legszupibb órák a svájci automata órák. Közvetlen utána a zsebórák következnek. Egy kétfedeles 17 köves Doxa. (Na ilyenre vágyom ...)

moga

Art Mooney Creative Commons License 1999.04.28 0 0 44
Halihó!
Kicsit késve fedeztem fel a topicot, az eredeti témához visszakanyarodva nekem is van egy címem: Üllői út 21. hivatalos márkaszerviz. 3 és fél, 4 éve 5400 volt a nagyjavítás, azóta ment, most fogyott csak ki az elem. A javitás után tényleg sokkal pontosabb lett a kicsike (havi 2 mp helyett évi 2 mp). Persze most egy új szíj is kell neki, mert a bőr elöregszik, szakadozik néhány év alatt, de csak kellemesebb, mint a fémszíj.
Egyébként én is nagy rajongója vagyok az Omegáknak. Ha egyszer megfertőzi az embert ez a szenvedély, más órát nem visel szívesen a kezén. Szerintem egyszerűen jóleső érzés ránézni, birtokolni, hordani. A kedvéért tanultam meg ismét az analóg kijelzőt pillantással leolvasni a korábbi kvarcok után. Persze a milliós darab szerintem is túlzás, de egy alsó-közép kategóriás Omega akár egy egész életre tuti darab.
Art
AndreWWW Creative Commons License 1999.04.27 0 0 43
Pedig érdekes lenne békének nevezni egy vadászt. :)
Előzmény: eMM (41)
prgprg Creative Commons License 1999.04.27 0 0 42
Halihó az egyik kedvenc témám...

Ruppy

A chronometer, vagy kronométer mai szóhasználatban precíziós órát jelent. Ez a minősítés azt takarja, hogy az adott óraszerkezet (mechanikus, vagy kvarc) egyedileg lett bevizsgálva, és egy nagyon kemény, kb 2 hetes nyúzópróba után hivatalos járásbizonylatot (WRC: Watch Rate Certificate) kapott egy független óraminősítő intézettől.

A NASA 1965 óta hivatalosan OMEGA órákat használ, mégpedig a Speedmaster Professional sorozatból. Amstrong is egy Speedmastert viselt a csuklóján amikor a Holdra lépett és a MIR-en is ugyanezt az órát használják. Van is az OMEGA-nak egy órája aminek a hátlapjába bele van vésve, hogy 365 napig működött a MIR-en. (Csak sajnos nem zafírüveges.)

A FORTIS 94-óta a Szojúz program hivatalos órája, minden orosz kozmonauta kap egy FORTIS COSMONAUTS CHRONOGRAPH set-et.

eMM

Persze, a műanyag kvarcóra is mutatja az időt, csak szerintem nem lehet szeretni. Minek a méregdrága svájci? Vagy felvágásból, vagy tényleg vonzódik az ember egy ilyen kis mechanikai csodához. Én legszivesebben még legalább 10-et vennék.
Éppen olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy miért festményeket akasztok a szobám falára és miért nem veszek egy keretének az árából tíz-tizenöt posztert, amit ugyanúgy kiakaszthatok a falra. Kb ugyanazt válaszolnám mindkét kérdésre, mert az egyik tetszik, a másik nem. Persze amíg nem engedhettem meg magamnak addig nekem is kvarcórám volt. De azért mutatós.

Üdv prgprg (OMEGA Speedmaster automatic rulez)

eMM Creative Commons License 1999.04.27 0 0 41
Persze. A Magyar vadászrepülők MIR eken repülnek.:-)
Vissza kellett volna olvasni egy picit!
Előzmény: oRaNGe (40)
oRaNGe Creative Commons License 1999.04.27 0 0 40
MIG???? Nem veletlenul MIR-t akartal irni?
Előzmény: eMM (38)
AndreWWW Creative Commons License 1999.04.27 0 0 39
TAG-HEUER
Előzmény: Ruppy (33)
eMM Creative Commons License 1999.04.27 0 0 38
Bizony és még a MIG oldalán is ott van a FORTIS embléma.
Csak kár hogy olyan magasan repülnek,hogy nem lehet elolvasni! :-)
Előzmény: Ruppy (37)
Ruppy Creative Commons License 1999.04.27 0 0 37
Minden óra cég szívesen beinvesztál az ilyen reklám lehetőségekbe. Ugy tudom , hogy a Breitling is egy csomó órát adott a légierőnek Amerikába.
Lóvé van mindenben.
Előzmény: eMM (35)
Ruppy Creative Commons License 1999.04.27 0 0 36
Tényleg. Most, hogy mondod. Egyszer volt a kezemben egy kis könyvecske és mintha ott én is ezt láttam volna.
Talán még Gagarin is Fortist viselt. A fene tudja. A cég reklámszövege, hogy at első óra az űrben.
Seamaster professional owner
Előzmény: jpmaster (34)
eMM Creative Commons License 1999.04.27 0 0 35
Meg a magyar vadászrepülők is ezt használják.
A FORTIS ingyen adta az órákat nekik hogy ezt elmondhassa magáról.
Előzmény: jpmaster (34)
jpmaster Creative Commons License 1999.04.27 0 0 34
NASA az Omegát visz az ürbe
a Fortis a MIR-en volt ill. a német astronaután !!!!!!
JP
(Omega owner)
Előzmény: Ruppy (27)
Ruppy Creative Commons License 1999.04.27 0 0 33
Mond a kedvenc tipusod!
Előzmény: AndreWWW (32)
AndreWWW Creative Commons License 1999.04.27 0 0 32
15-év? kicsit nagyon pesszimista vagy. :))
Előzmény: Ruppy (27)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!