Keresés

Részletes keresés

gergerg Creative Commons License 2012.03.20 0 0 4822

Amit tőled kaptam az nálam is nyugalomban van.

Előzmény: tp329 (4814)
Camille88 Creative Commons License 2012.03.20 0 0 4821

Na, akkor ezért nem indultak meg az én oltóvesszőim, mert nem tekertem be őket nedves ronggyal. Csak sima neljonzacskóba tettem őket. Gombaölős vízben való áztatás sem volt. Mi több (és ezt nagyon pironkodva vallom csak be) még csak le sem zártam a neljonzacskókat befőttesgumival vagy egyébbel. Le akartam, csak a lustaság győzött. Mint utólag kiderült, szerencsére.

Előzmény: kaalyz (4819)
Vebber Creative Commons License 2012.03.20 0 0 4820

Nem az alanyon fog múlni. Több szemzéssel készített őszibarackom is van mostmár, amit szilva alanyba raktam (magról kelt szilva, és myrabolán).

Előzmény: borsika79 (4815)
kaalyz Creative Commons License 2012.03.20 0 0 4819

Lehet, hogy kinevettek, de egy próbát megér. Nekünk is ez a sz@r leolvasztós hűtőszekrény van. Ezeket, akárhogy állítod, a minimális hőmérséklet olyan 0 - +4 között van. Nekem a szabályszerűen (nedves, szalvétában, lezárt müa. zacskó) eltett vadcitrom magok csiráztak ki kb. 30 db. gyakorlatilag az összes.

Nekiáltam agyalni és kipattant az ötlet - a hütőláda -. Na ebből csak a jégakut hasznosítottam. Vannak ezek a duplafalu nejlontáskák (szintén hűtőhatás miatt alk.) , ebbe tettem a hűtendő anyagot megfelelően csomagolva + mellé a jégakut. Ez, bár nem mértem de szerintem hozza a 0 fokot sőt alá is megy talán. Természetesen időnként ezt is meg kell nézni, mint ahogy az eltett oltóágakat is. Én öszibarack ágakat nem tettem el, de egyébként azóta ilyen problémám nem fordult elő.

 

Üdv. Zoli.

Előzmény: Törölt nick (4803)
kaalyz Creative Commons License 2012.03.20 0 0 4818

A kistermetű körtefák a birsalanynak köszönhetők, vagy egyébként is úgy alakítod őket.

Előzmény: B. Imre (4809)
10G Creative Commons License 2012.03.20 0 0 4817

D 3 cm myrabolanba négy db zöd barackot oltottam, úgysem lesz jó alapon májusban. Mind a négy megmaradt, 30 cm-t hajtott.

Előzmény: borsika79 (4815)
Flanell Creative Commons License 2012.03.20 0 0 4816

Tavaly ilyenkor volt itt linkelve nagy őszibarackfák iparszerű átoltása (hasíték).

Egy semmirevaló, mindenre érzékeny nektarint megpróbáltam átoltani, 4 db 5-7 cm vastag ágába raktam 2-2 vesszőt, ahogy a filmen volt. A 8 vesszőből 1 maradt meg, szépen hajtott. Aztán a télen elszáradt az egész fa. Viszont gyökérről hozott nyártól sarjat, abból lesz az új fám, ha igaz...

borsika79 Creative Commons License 2012.03.19 0 0 4815
Nekem is meghoztátok a kedvem,csak én nem őszit hanem nektarint próbálok meg oltani. Szilvába jó lessz szerintetek?
tp329 Creative Commons License 2012.03.19 0 0 4814

Ha megindult oltóvesszőt használsz, tegyél majd fólia zacskót az oltásokra! Úgy, hogy az egész oltást fedje, az alanyon is az oltás sebét!

Olyan izzasztó kamra szerű lesz, de sokszor segít!

Az fontos, hogy a tasak ne érjen a vesszőhöz, hajtáshoz, mert kipálik alatta.

Villás ágacskákat szoktam az alanyhoz szigetelőszalagozni az oltóvesszők mellé kívülről, azok tartják a zacskót.

 

Regggel néztem, nálam még nem hajt a kajszi, amiből küldtem.

Előzmény: gergerg (4806)
Vebber Creative Commons License 2012.03.19 0 0 4813

A szupermakró mellett kapcsold be a sorozatfelvételt is.

A több képből tudsz választani, csak akad köztük jó is.

Előzmény: Törölt nick (4810)
B. Imre Creative Commons License 2012.03.19 0 0 4812

Ez clapp.

Előzmény: Ádi_batya (3472)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.19 0 0 4811

Képet is tehetnél fel ,engem is érdekelnek a kisebb méretű fák.

Előzmény: B. Imre (4809)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.19 0 0 4810

...egyébként a már megindult tavalyi szemzések között is volt néhány,amelyikből ki kellett operálni a virágrügyet.Holnap megpróbálok csinálni képeket,bár a makrózás vmiért nekem nem megy...:(

Előzmény: gergerg (4806)
B. Imre Creative Commons License 2012.03.19 0 0 4809

Én mindig birsbe oltom a körtét . Nagyon jól ered. Éppen ma oltottam egy pirosbelű / régen úgyhívták  dinnyekörte /  körtét. Már régóta keresem ezt a fajtát és most rátaláltam. Egyébként van olyan néhány éves kis fám, amelyiknek egyik ága birs, a másik  körte /konferansze/ a brs berecki ,  a harmadik ága alma /jonagold /  Három éve oltottam , tavaly minden ága termett. Egyébként a körtefáim kistermetüek ",2.5 -3 m magasak.

Előzmény: bujukcekmece (3905)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.19 0 0 4808

Az ősziket én is csak kíváncsiságból csinálom,hátha elsül a kapanyél.A kajszik a legfontosabbak most ill. ...mindegyik,ha már pofátlanul összekuncsorogtam egy fél hűtőre valót....

Előzmény: Törölt nick (4807)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.19 0 0 4807

Na az utolsó mondat-problémáján majd segítünk...augusztusban.:)

Előzmény: gergerg (4806)
gergerg Creative Commons License 2012.03.19 0 0 4806

Hát.... én csak bevágom a zacskóba. Ami nedves valamiben volt, azok hajtottak leginkább. Én most szerintem kivágom az épp szemeket és azokat használom. Hátha. Ez benne a szép. :-) Örülnék ha sikerülne, bár az ősziektől amúgy sem várok nagy eredményt. De ha meg sem próbálom..... Holnap rámegyek ezekre a barackokra, nehogy végül tényleg teremni kezdjenek. :-)) A cserkók miatt jubban izgulok, azokra nagyobb szükségem lenne. (valóságban nem) A körték viszont nyugszanak, a fák meg már indulnak. Azokkal jó esályeim vannak. ( úgy sincs túl sok fajtám) :-))

Előzmény: Törölt nick (4803)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.19 0 0 4805

Batmanka,Batmanka...már megint rosszalkodsz ? :)

Előzmény: gergerg (4802)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.19 0 0 4804

saját részre később raktam...

Előzmény: gergerg (4801)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.19 0 0 4803

...hát a barack bimbódzik:)...de a virágbimbó nem számít,azt levakarom,aztán mehet az alanyba.A többiek jól vannak sztem,de sokáig nem kell szenvedni,mert a hét második felében-végén megcsinálom az oltásokat.Aztán jöjjön aminek jönnie kell...:)

Lehet,hogy jövőre kihagyom a nedves papírba csomagolást inkább lekenem a vesszők végét fagéllel+zacsek és hűtő...mit gondolsz.

Előzmény: gergerg (4801)
gergerg Creative Commons License 2012.03.19 0 0 4802

Egyébként is, látom nagyon megtaláltatok ma! :-)) Nem elég szegény fejemnek hogy majd besz..tam reggel mikor a fólia ajtaját kinyitva egy vinnyogó denevért találtam bent?

gergerg Creative Commons License 2012.03.19 0 0 4801

Ha te is akkor tetted el amikor nekem is küldtél és neked nem hajt, akkor megkérlek hogy tegyél egy hőmérőt a hűtőbe, hogy jövőre én is annyira állítsam.

Előzmény: Törölt nick (4800)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.19 0 0 4800

Basszus Gábor,most néztem be a spájzba...és egy barackfa nyomja ki a hűtőajtót...:))))

...komolyra fordítva elmegyek és megnézem.

Előzmény: gergerg (4786)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.19 0 0 4799

Mivel eddig senk nem írt erről,így aligha nevezhető egy bevett módszernek...szóval nem hiszem,hogy előbb lenne így fánk...de mégegyszer mondom ez csak az én véleményem,akinek sikerül majd leírja a módit is ...

Előzmény: kaalyz (4773)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.19 0 0 4798

Nem foglalkoztam...és nem is fogok.Igazából nem látom értelmét és kedvem sincs várni,hogy véletlenül lesz e belőlük vmi.Persze a birset én is el tudom képzelni...de hogy őszibarack...na arra kiváncsi lennék...mármint máséra,mert én így nem próbálkoznék.Elvetem a magokat,aztán arra szemzek olyan fajtát ,ami tuti.Ez a tuti :)) Persze senkit  nem beszélek le róla,mindenki maga dönti el,hogy mit csinál.

Előzmény: kaalyz (4768)
gergerg Creative Commons License 2012.03.19 0 0 4797

Úgy gondoltam a kajszi vesszőt egyből befőttes üvegbe teszem, nehogy a lekvár szétcsepegjen.:-))

Előzmény: Flanell (4794)
Ali-bá Creative Commons License 2012.03.19 0 0 4796

Bizony az nálam is megindult. Már zöldet láttam a rügyön, mikor kivettem a borítékból. Azóta hidegen tartom, alig várom, hogy az alanyom, vagy valamelyik cseresznye vagy meggyfám meginduljon, hogy beletegyem.

Előzmény: gergerg (4781)
Flanell Creative Commons License 2012.03.19 0 0 4795

Igen, csak szerintem kínos melengetni.

Előzmény: Ádi_batya (4749)
Flanell Creative Commons License 2012.03.19 0 0 4794

Hagyd bent a hűtőben, csak akkor vedd elő, ha már beért a termés.  :)

Előzmény: gergerg (4792)
Flanell Creative Commons License 2012.03.19 0 0 4793

Lehet, hogy nem síkok a vágott felületek, vagy nem húzatod össze őket, lazán kötözöl, vagy ki tudnak száradni a sebek, stb.

Én sem szoktam kiszedni a fás részt, volt már, hogy próbánál kijött a rügy alapja.

Előzmény: citt (4755)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!