Keresés

Részletes keresés

trikó Creative Commons License 2004.07.16 0 0 129
Igen:)) Az FBÖ a BA Rt. cége. Az illető vezető úr pedig Pácsonyi Zoltán úr!
Előzmény: Utas2 (124)
kábelbúvár Creative Commons License 2004.07.16 0 0 128

Nem láccol túl elégedettnek!!

;-))

Előzmény: METYA (126)
c. j. Creative Commons License 2004.07.16 0 0 127
Érdeklődve olvasgatom a topikot Budapest Airport Rt.-s alkalmazott lévén... Izé, ez a buli mikor volt? És milyen apropóból? Meg voltak rá hívva az olyan kisemberek is a cégnél, mint mondjuk én, vagy csak a fejesek? Mondjuk én az ökörsütésen sem voltam pár éve karácsonykor (valahogy az az elv sem tetszett igazán), viszont erről a buliról még csak nem is hallottam! Pedig hát elég nagy port kavart. Jogosan, teszem hozzá.
METYA Creative Commons License 2004.07.16 0 0 126

Elég erősen pedzegetik a sajtóorgánumok, hogy Hárshegyi et. Medgyessi és Draskovics kebelcimborája, ezért érinthetetlen.

Hmmm

 

Lássuk csak hogy állunk:

-leépítenek cca 150 embert, mert alacsony hatékonysággal dolgoztak

-összedobnak egy bulit hitgyülinél, akikkel amúgy is cimbik, és rendszeresen odajárnak

-ez a buli pont annyiba került, mint az előző. Igaz itt tizedannyi ember volt.

-Ki ez a Fórika úrhölgy, és miben ilyen jó hogy odakerült?

-Tényleg kiadta a marketing-tevékenységét a cégnek havi 5 misiért? Ha igen, akkor Ő miért nincs leépítve? Mert akkor semmi dolga...

-ráfogják a bulit a már kilépett-kirúgott Pető Gyurira, aki soha nem szervezett a hitgyülihez bulit eddig, és nem is írhatott alá ilyen nagy összegű megrendelést

-lekommunikálják, hogy néhány teendővel le vannak maradva a cégnél

-taxishiénák évek óta nincsenek elküldve kapálni...

-reptéri vasút évek óta csak álom

-cargoterminál szintén csak álom

-reptéri dolgozók és utasok kultúrált étkeztetése nincs megoldva, ami van az méregdrága

-reptéri forgalom növekedése elenyésző, Prága rég lekörözött sajnos

-1-es terminál? Csak egy rossz vicc.

-eröltetik a földi kiszolgálás piacnövekedését. Persze nem új légitársaságok idecsábításával, inkább árakkal alámennek a Malévnak.

Dilettáns tetű banda, már megint a külföldi röhög a markába, amiért két magyar ÁLLAMI cég egymással árversenyt folytat.

 

 

És büszkén magyarázzák, hogy amúgy nyereséges a BA Rt.

Könyörgöm, hát egy nyereségre ítéltetett "fejőstehén" persze hogy nyereséges.

Ez a dolga. A kérdés, hogy mennyire. És sajnos a hozzáértés teljes hiánya látszik a vezetésen.

 

Sajnos ez nem változik 4 évente. Akkor sem tudhattam meg mennyibe kerül az általam fizetett adóból a tüzijáték, miért kellett orbán elvtársnak különgéppel repülni, és honnan van torgyán elvtárs háza. Csak nem a chilei út napidíjából? Tényleg mennyit is utazgatott el 3 év alatt?

 

 

 

Utas2 Creative Commons License 2004.07.16 0 0 125

Íme a legújabb cikk a reptéri bulizással kapcsolatban (57 ezer adóforint / résztvevő):

 

"Vizsgálatot rendelt el a Népszabadság tegnapi cikke nyomán a Budapest Airport (BA) Rt. vezérigazgatója, Hárskuti János a felügyelőbizottság bevonásával. Írásunkban - a szerkesztőség birtokába jutott dokumentumok alapján - nyilvánosságra hoztuk, hogy a Ferihegyi repülőteret üzemeltető állami részvénytársaság a Hit Gyülekezetének Gyömrői úti csarnokában tartotta költséges - információnk szerint mintegy tizenhétmillió forintos - vállalati rendezvényét. A társaságtól egyébként költségcsökkentés címén tavaly év végén a dolgozók tíz százalékát elbocsátották.

 

A tegnap elrendelt belső vizsgálat azonban nem a rendezvénnyel kapcsolatos körülményekre irányul, hanem az előző kommunikációs igazgató, Pető György 2002. szeptember 2-a és 2004. június 23-a közötti szakmai tevékenységét tárja fel. A BA Rt.-nél ugyanis állítják: a kifogásolt belső rendezvényt a kommunikációs igazgató rendelte meg. Pető megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy a neve egyáltalán felmerült az üggyel kapcsolatban, hiszen április vége óta nem dolgozik Ferihegyen, a felmondási idejét ugyanis nem kellett letöltenie. Ezért egyenesen hazugságnak nevezi a közleményben megjelent azon állítást, amely szerint június 23-ig - és így a rendezvény idején vagy annak véglegesítésekor - kommunikációs igazgató lett volna a cégnél. Az rt. kifogásolja azt is, hogy a Népszabadságban megjelent cikket jegyző újságíró a Pető György által vezetett igazgatóság kiadásában korábban megjelent belső lapnál is újságíróként tevékenykedett. Pető kijelentette: az említett újságírót nem ismeri, a belső lap munkatársai ugyanis nem az rt.-vel, hanem a lap készítésével megbízott külső céggel álltak jogviszonyban. A volt kommunikációs igazgató szomorúnak tartja, hogy a BA Rt. csak egy újságcikk hatására kezd vizsgálódni ilyen ügyben. Véleménye szerint a vezérigazgató valójában maga ellen kérte a vizsgálatot, hiszen egyedül ő engedélyezhette a rendezvényt, amelynek később a levezetését is elvállalta. A kommunikációs igazgató aláírása kevés is lett volna, ő ugyanis csak az egymillió forintot meg nem haladó szerződésekről dönthetett. Pető érthetetlennek tartja azt is, hogy ezt a vizsgálatot - a korábbi gyakorlattal ellentétben - nem az ÁPV Rt. szakértője, hanem maga a cég folytatja le. A kifogásolt rendezvénnyel kapcsolatban kijelentette: az ételt felszolgáló Gundel étteremmel kötött megállapodást a cég beszerzési osztálya készítette elő.

 

Úgy tudjuk, tegnapi cikkünk kapcsán az újságíró titoktartási kötelezettségét is felvetették a Budapest Airport Rt.-nél. Csakhogy az a belső lap, amelyben cikkünk szerzője publikált, már hónapokkal ezelőtt megszűnt, és ő úgy gondolta, hogy egy közpénzen rendezett esemény, amelyre kétezernél több dolgozót hívott meg az rt. vezetése, nem minősülhet titoknak. Egyébként nevük elhallgatását kérő repülőtéri dolgozók állítják: a vezérigazgatót többen is figyelmeztették a helyszín szerencsétlen megválasztására. Ugyanők azt is furcsállják, hogy a BA Rt.-nél nem a rendezvény körülményeit vizsgálják, hanem az újságírói összefüggéseket keresik.

 

Bálint Tamás, a felügyelőbizottság elnöke tegnap lapunkkal közölte: jelenleg még tájékozódik az ügyben, meg kell vizsgálnia a tényeket, mert egy újságcikk alapján felelőtlenség lenne bármiféle álláspontot kialakítani. Hozzátette: neki a tulajdonos, azaz az ÁPV Rt. érdekeit kell képviselnie, ezért ha a tulajdonos úgy dönt, akkor lefolytatják saját ellenőrzésüket, éppen úgy, mint a BA előző vezetése idején, amikor független könyvvizsgálóval és jogásszal tárták fel a repülőtéren történteket. Minden felet meg szeretnének hallgatni, így Pető Györgynek is lehetősége lesz kifejteni saját álláspontját. Az elnök ugyanakkor hangsúlyozta: sajtóértesülésekből egyelőre nem lehet messzemenő következtetéseket levonni; így nem szólt arról sem, hogy miként vélekedik a vezérigazgató esetleges felelősségéről."

Utas2 Creative Commons License 2004.07.16 0 0 124

Várj, kitalálom:

 

Az FBÖ a Budapest Airport RT. cége, igaz?

 

wilard kedves,

Tökéletesen igazad van.

Előzmény: trikó (121)
wilard Creative Commons License 2004.07.16 0 0 123
Ahogy jelenleg a dolgok állnak, nem kell reménykedned. Szinte biztos lehetsz. Csak az a baj, hogy kezdődik minden előlről.....
Előzmény: navati (122)
navati Creative Commons License 2004.07.16 0 0 122
Szia Utas2!! Teljesen vérforraló az eset, ezt tényleg csak dedalonnal lehet kibírni. Jelenleg ez jellemző Magyarországra. :-(((  Függetlenül jobb és balodaltól a jelenlegi kormány és hozzá közel álló emberek alkalmatlanok a közvagyon kezelésére. Ezek az emberek csak saját saját vagyonuk növelésével képesek foglalkozni. A vagyon gyarapodás nem lenne baj ha ez párhuzamosan a közérdeket is szolgálná, nem pedig annak róvására történne. Reméljük 2 év múlva ennek vége :-))))
Előzmény: Utas2 (120)
trikó Creative Commons License 2004.07.16 0 0 121

A jelen témától kissé eltér, de muszáj megírnom legutóbbi szófiai / paphosi élményeimet bizonyos FBŐ nevű szervezet és vezetője kedvéért, aki szabályosan (???) kirúgott pár éve a reptérről videózás miatt.

 

A történek a tövetkező volt Ferihegyen:

Egy légitársaság megbízásából teli piros belépővel (amely az egész tranzit és forgalmi előtérre is jogosít) videófelvételeket készítettem a repülőgép kiszolgálásáról. A gép körül készülö képeknél még nem volt gond.

Mikor a felszállást vettem fel a forgalmi előtér széléről, amelyet belső jogsival rendelkező sofőrrel szabályosan közelítettünk meg, az FBÖ éber őrei gyakorlatilag letartóztattak minket. A kamerámat elvették, illetve később felszólítottak, hogy játsszam le a felvételeket (lévén egy egyszerű Sony D8 kamera kezelése az egész társaság képességeit felülmúlta).

 

Miután sem a határőrség, sem a rendőrség, sem a vám nem talált kivetnivalót a képekben sem tartalmilag, sem szabályilag, sőt velem együttérzően kiröhögták a téma túllihegését, követeltem, hogy mutassák meg a reptérrendben azt a paragrafust, amit megsértettem.

 

Hosszas matatás után SEM sikerült ilyet találni. Ezután az a porhintés következett, hogyez még a régi reptérrend az őrszobán, azért nincs benne! Mondom MOST szeretnék látni egy frisset, valamint azt is írásban, hogy mikor lett ez kihirdetve.

Persze semmi.

Ezután követeltem, hogy vigyenek a parancsnokhoz (lévén a belépőmet bevonták), aki negyedórányi várakoztatás után közölte: Az urakkal nincs mit tárgyalni, ki vannak utasítva a reptérről!

 

 

Nos elmesélem ezek után, hogy hogyan is működik mindez az általunk nem túlzottan tisztelt Balkánon és a velünk együtt bővült Európában:

 

Bulgária, Szófia:

 

Szintén egy légiipari cég megbízásából kellett forgatnom a repülőtér belterületén. Malév utasként érkeztem, de a jegyem itt végetért, lévén stábszemélyzetként vittek később tovább...

Irány a biztonsági szolgálat. Nemhogy piros belépőm nem volt, de összesen egy előző napi mailmásolatot vittem, ami arról szólt az őrparancsnoknak, hogy másnap reggeltől estig videózni szeretnénk.

 

A kapus őr kiváló angolsággal fogadott (MONDOM KIVÁLÓ ANGOLSÁGGAL!!!). Pár perc után egy (angolul szintén kiválóan társalgó) helyettes vezető vett a szárnyai alá és azonnal intézte a belépőmet másnapra. Kis idő múlva sajnálkozva megjelent, hogy a második belépőmet, ami az események VIP Lounge-ban történő rögzítését tenné lehetővé nem tudja megszerezni, lévén nem voltam leadva a sportdiplomáciai illetve VIP listán. Köszönettel megnyugtattam, hogy nekem csak a gépek körül kell videóznom az apronon. Kikisért a taxikhoz, elmesélte, mire kell figyelni másnap a taxiknál és hogy hogyan jutok vissza reggel.

 

Másnap reggel várt, felvitt az irányítótoronyba, hogy a leszállást jó szögből vehessem.

 

Ezután végig videóztam az apronon az összes tevékenységet a két jumbo körül, diplomatákkal, díszőrséggel mindennel. A helyettes ott volt, de semmibe nem szólt bele.

 

A helyettes hazatávozása előtt még megbízott egy 24-órás szolgálatban lévő (angolul kiválóan...stb.) kollégát, hogy a belépőmet mikor vonja be, illetve hogy a Jumbók személyzetével együtt hogyan léptessen át a szállodából hajnalban visszaérkezésünkkor a szolgálati ill. VIP határon, amikor én már mint utas repültem de nem jeggyel, hanem repparancson, manifeszten feltűntetve. Felszállás előtte mint sima repparancsos utas, szanaszét videózhattam a gépeket.

 

Zökkenőmentesen zajlott minden.

 

Megérkeztünk Ciprusra -  Paphosra, ahol a világon senkit nem zavart, hogy szintén mindent az ég világon videóra veszek az ottani diplomáciai fogadástól  a csomagrakodásig. Természetesen pár szóban megbeszélés tárgyát képezte mindez az őrökkel de semmi több. Hagytak dolgozni.

 

A két jumbo felszállását is fel kellett vennem, és másképpen utaztam onnan tovább. Miután az apron sarkáról szerettem volna felvételt készíteni, a beosztott biztonsági megkérdezte, hogy nem örülnék-e inkább, ha kivinne az "India taxiway"-re, merthogy az jó közel van a pályához.

Mondom: hogyispersze:))

 

Egy rádiózás a toronynak: Merről szállnak fel a gépek?

Válasz: kétirányú felszállás van, 90° oldalszél, a pilóta döntése. Ha látjuk merre gurul a gép, az India teszőleges végére kimehetünk.

 

Ez is történt. Felvételek rendben, senki nem cenzúrázott, le sem tartóztattak, sőt a végén az őr a  nálunk meglehetősen hírhedt, náluk tök normális Louis cég utasszolgálati alkalmazottaira bízott, akik azonnal hideg itallal, süteménnyel kínáltak, taxit és szállodát szerveztek nekem az ország másik végére 10 perc alatt....

 

 

 

 

Utas2 Creative Commons License 2004.07.16 0 0 120

Ha véletlenül nem olvasta volna még valaki:

 

"Vállalati buli fejenként 57 ezerért

<FONT face="Arial, Helvetica, sans-serif"> 

<FONT face="Arial, Helvetica, sans-serif">Az ÁPV Rt. egyelőre hallgat a százszázalékos tulajdonában álló Budapest Airport Rt. költséges vállalati bulija ügyében. A cég vezérigazgatója úgy rendelt el vizsgálatot az ügyben, hogy a vitatott 17 milliós szerződést ő engedélyezte és ő írta alá, a vizsgálatot végzők pedig a beosztottai, így nem várható el, hogy pártatlanul ítéljék meg főnökük tevékenységét. Hárskuti János vezérigazgatót Medgyessy Péter miniszterelnök és Draskovics Tibor pénzügyminiszter bizalmi emberének tartják, így forrásaink szerint aligha várható az ügyben az ő személyi felelősségre vonása.

 

<FONT face="Arial, Helvetica, sans-serif" size=2>Csütörtöki számában a Népszabadság tárta fel, hogy a tíz százalékos létszámleépítést végrehajtó Budapest Airport Rt. (BA) megmagyarázhatatlan módon a Hit Csarnokban tartotta vállalati buliját két hónappal ezelőtt. A kétezerháromszáz dolgozó közül csupán háromszázan vettek részt a rendezvényen, amely 17 millió forintba került a cégnek, így a vállalati buli személyenként ötvenhétezer forintot tett ki.

 

A Budapest Airport Rt. csütörtökön éles hangú közleményben tette felelőssé a cég Hit Csarnokban tartott vállalati bulijáért a volt kommunikációs igazgatóját, ugyanakkor az Index kérdéseire eddig nem válaszoltak. A cégnél azt mondták, a csütörtökön elrendelt vizsgálat lezárultáig nem kívánnak nyilatkozni az ügyben. Szerettük volna megtudakolni, ki ellen irányul a vezérigazgató által elrendelt vizsgálat, ha a 17 milliós számlát csak az ő engedélyével lehetett kifizetni, ráadásul információink szerint a Gundel Étteremmel kötött megállapodáson rajta szerepel Hárskuti János, a BA igazgatójának szignója is.

Pető György, a cég volt kommunikációs igazgatója az Este című tévéműsorban csütörtökön azt nyilatkozta, hogy kifejezetten a vezérigazgató kérésére tartották a rendezvényt a Hit Csarnokban, a Gundel is a cégvezetés külön kérésére választotta a rendezvény helyszínéül a Hit Csarnokot.

Pető György felidézte, hogy két cég közül választották ki a Gundel Étterem ajánlatát, az egyik pályázót, egy soproni sportszervező céget Fórika Ibolya, a vállalat mostani kommunikációs igazgatója szervezte. A két vállalkozás közül egyértelműen a Gundel volt a jobb, a megbízhatóbb vállalkozás. A Hit Csarnokot Hárskuti János vezérigazgató presszionálta arra hivatkozva, hogy ott négy évig sikeresen rendeztek programokat a Budapest Banknak, azaz ez egy kipróbált helyszín.

Fórika Ibolya nem vitatta a televíziós műsorban, hogy a kérdéses megállapodást a vezérigazgató ellenjegyezte, de arra hivatkozott, hogy Hárskuti az érintett szervezeti egység, azaz a beszerzési osztály és a kommunikációs igazgatóság javaslata alapján írta alá a megállapodást. Fórika Ibolya szerint a vezérigazgató ellenérzéseit fogalmazta meg a rendezvénnyel kapcsolatban, ennek némileg ellentmondani látszik az a tény, hogy éppen a vezérigazgató hagyta figyelmen kívül a cég üzemi tanácsának álláspontját, amely ellenezte a pazarló ünnepség megtartását.

 

Szerettük volna az ügyben kikérni a Pénzügyminisztérium álláspontját is, ám megkeresünkre mindössze aqnnyit közöltek, hogy a BA Rt. vizsgtálóbizottságot hozott létre az ügy tisztázására és ez az ő ügyük, nem pedig az ÁPV Rt.-t éss ezáltal a céget felügyelő Pénzügyminisztériumé. Az ÁPV Rt. két napja nem reagál kérdéseinkre. Szerettük volna megtudakolni, hogyan várható el pártatlan vizsgálat azoktól, akik Hárskuti János beosztottai, de egyelőre senki nem válaszolt kérdéseinkre. Az, hogy az ügyben nem független szervezetek vizsgálódnak, forrásaink annak tudják be, hogy a vezérigazgató Medgyessy Péter miniszterelnök, illetve Draskoviocs Tibor pénzügyminiszter bizalmi emberének számít, azaz "érinthetetlen"."

 

 

Nincs véletlenül valakinél egy Dedalon???

 

Mert már tényleg hánynom kell.

 

trikó Creative Commons License 2004.07.16 0 0 119

Kedvencem volt mikor a tegnapi "Csütörtök este" műsorban Pethő élőben közölte a mostani kommunikációs igazgatóval, hogy  korábban, az ő idejében érdekes módon megfelelt az 1-es terminál egy 3000-res dolgozói bulira, most 400 vagy 700 (nem értettem pontosan) embernek a hitgyülis csarnok kellett.

 

Válasz a mostani komm igazgatótól: a Pethő féle 1-es terminálos bulii ugyanagnnyiba került, mint a mostani hitgyülis! Azért ehhez kell pofa, hogy a másik képébe vágjam, hogy te is ugyanannyit költöttél - miközben a korábbi rendszvényen sokszorta többen voltak ugyanannyiért ....

Előzmény: Utas2 (117)
trikó Creative Commons License 2004.07.16 0 0 118

Szívből örülök, hogy megnyílt ez a topic.

 

Egyrészt mert ideje, hogy a kedves utas rájöjjön, mi múlik a reptéren és mi egy légitársaságon.

 

Másrészt azért, mert véleményem szerint a BA Rt. pontosan ugyanazokkal a posztkommunista problémákkal küzd, mint a Malév, egyetlen kivétellel. A kivétel az, hogy monopolhelyzetéből kifolyólag ha szarban van, árat emelhet és kész. Ezáltal hosszú évekre visszamenőleg nem veszteséges.

 

Hogy hogyan is mennek a dolgok, annak ékes példája a most kipattant botrány.

Utas2 Creative Commons License 2004.07.16 0 0 117

Egy kis újabb adalék a gerinctelenek nyúlgerinceihez:

 

"A korábbi - már a tavaly nyáron kinevezett új vezetés által levezényelt - elbocsátások miatt kifogásolható a fényűző dolgozói fórum. A Népszabadság szerint ugyanis a cég több jelentős beruházással, például a repülőtér I-es termináljának teljes felújításával is elmaradt. A lap megállapítása ellen a Budapest Airport szóvivője tiltakozott, állítása szerint minden az ütemterv szerint halad.

A Népszabadság cikkében azt állítja, hogy levélben és telefonon is többször megkereste a BA Rt.-t, de az üggyel kapcsolatos kérdéseire egyszer sem kapott választ. A Budapest Airport Rt. azonban az írás megjelenése után az [origo]-hoz is eljuttatott közleményében azt írja, Hárskuti János, a részvénytársaság vezérigazgatója a felügyelőbizottság bevonásával vizsgálatot indított a társaság június 23-án leváltott kommunikációs igazgatója, Pető György tevékenységét illetően.

A vizsgálat kiterjed a Pető György által munkaviszonya alatt jegyzett megbízásokra, megrendelésekre, illetve teljes szakmai tevékenységére. Az egykori kommunikációs igazgató volt ugyanis a megrendelője annak a belső rendezvénynek, melyet a Népszabadság mai száma cikkében kifogásol.

 

Pető az [origo]-nak azt mondta, hogy "elképesztő rágalom" amit a vezérigazgató róla állít. "Nevetséges még feltételezés is, hogy éppen ő, a vezérigazgatóként ne tudott volna egy ekkora kiadásról."

Pető hozzátette, hogy április 23. óta már nem is dolgozik a cégnél. A felmondási ideje tartott még ugyan, de munkát már nem végzett ezután, így elvileg sem tudta volna ő szervezni a vállalati bulit. "A vezérigazgató úr valakinek a nyakába akarja varrni ezt a történetet, hiszen olyan méretű megrendeléssel, mint amilyenről a napilap tesz említést csak és kizárólag a vezérigazgató jogosult aláírni. Tehát a vezérigazgató most maga ellen rendelt el belső vizsgálatot." - fogalmazott közleményében Pető, visszadobva a labdát Hárskuti Jánosnak.

 

Pető szerint a Budapest Banktól a Budapest Airporthoz került vezetők erőltették a szakszervezet ellenében a Hit Gyülekezet csarnokát, mint helyszínt. A Budapest Bank ugyanis régebben több rendezvényt is tartott ott. Pető állítása szerint csak az éttermi rendelést írta alá, de azt sem egyedül tette. Szerinte egy belső vizsgálat most semmit sem ér, az ÁPV Rt-t kellett volna felkérni ahhoz, hogy valóban pártatlan legyen a vizsgálat."

IL-96 Creative Commons License 2004.07.16 0 0 116
Végigolvasva előbbieket azt kell sejtenem hogy a maffia valóban begyűrűzött már a BA Rt hez is. Véleményem szerint ez igen rossz hangulatot teremt mindazok részére is akik szakmai munkát végeznek és nem pedig azon ügyeskednek hogy a pénzeket gátlástalan módon a dolgozókat a sárba tiporva kijuttassák a cégtől. A recept már jól bevált elsősorban olyan cégeknél amelyek nevében benne szerepel a 'Budapest' vagy "Fővárosi" szócska és állami/főv-i felügyelet alá tartoznak. A kulcsszavak: kiszervezés, 4% bérfejlesztés, létszámcsökkentés, egyéb juttatások megszűntetése. Az "egyszerű" dolgozó meg dolgozzon mint egy barom kevesebb pénzért, míg egyesek lopnal csalnak hazudnak. Hát itt tartunk, de remélem majd rájönnek az urak hogy a reptéren ismerik azt a hogy mi az a  sztrájk......
IL-96 Creative Commons License 2004.07.16 0 0 115

Bocsátanat ilyen fontos témák közepedte hogy beleszólok, de miért titkolja a repülőtér hogy a Cargolux vagy UPS gép mikor fut be? Ui. repülőgéppel nem  pusztán utasok, hanem cégek számára igen fontos szállítmányok is érkeznek, amiről elkelhetne információ. Más reptereknél es alapvető dolog, csak megjegyzésként a járatinfóba beírják hogy 'cargo flight' vagy 'frachtflug'. Valószinüleg semmibe nem kerülne, tehát még a gerinctelen nyúlgerinc vacsora sem volna veszélyben, mindössze egy figyelmes gesztus volna a cargo légitársaságok és egyéb cargos ügyfelek számára. Persze ide vág hogy elkelne egy megfelelő színvonalú honlap is.  

Utas2 Creative Commons License 2004.07.15 0 0 114

Kedves viricsi,

 

Állami vállalatnál ilyenfajta rendzvénynek NINCS helye. A Budapest Bank a GE tulajdonában levő magáncég, ott arra költik a pénzt, amire a tulajdonosok nem sajnálják, de ez az állami szférában más erkölcsi kívánalmak szerint kell(ene), hogy történjen. Mint ahogy abban az országban, ahol jelenleg élek, ez így is van.

 

- A nyilvános pályázatra mindösszesen két cég, a Gundel és az új kommunikációs igazgatótok által megnevezett (jóval kisebb és jelentéktelenebb) cég tett ajánlatot.

 

- Ha jól tudom, és eddigi reptérbejárásaim (volt néhány) emlékei nem csalnak, akkor igenis van a Budapest Ferihegy Nemzetközi Repülőtér néhány négyzetkilométeres területén a rendezvény megfelelő lebonyolítására alkalmas létesítmény. A probléma ezekkel csupán az, hogy nem a BB gazdasági érdekszférájának megfelelő lett volna egy ilyen irányú vezérigazgatói döntés.

 

- A rendezvényen részt vevők előzetes létszámát a meghívók igénylése alapján fel lehet(ett volna) mérni, ezt minden valamirevaló rendezvényszervező tudja. Illetve láthatólag azok nem, akiknek nincs ilyen irányú tapasztalatuk és láthatólag pont a BA Rt-nél vannak kommunikációs és rendezvényszervezői állásban.

 

- A hölgyike (megnyilvánulása és tett nyilatkozatai alapján ez még egy igen udvarias kifejezés vele kapcsolatban) épp az imént az Este c. műsorban zavarodott bele mondanivalójába arról, hogy vajon most túlságosan nyereséges cég-e a BA Rt. vagy pedig nem eléggé az, ezért rúgnak ki közületek néhányat a közeljövőben. Egyébként fingja sem volt (bocsánat) arról, hogy az állami vállalatok közpénzből gazdálkodnak és az adatvédelmi biztos egy hónappal ezelőtti állásfoglalása, valamint az un. adatvédelmi törvény rendelkezései nem teszik lehetővé az üzleti titokra való hivatkozást.

 

- Ibolykának a TV-ben tett megnyilvánulása valami hihetetlen szervilis (jó fiatal a leányzó, jó korán kezdte) magatartást tükrözött beosztása, széke és szeretett vezérigazgatója irányába. Hánynom kell ettől, pedig nem is szeretem a nyúlgerincet.

 

Én inkább úgy látom, hogy a gerinc hiánycikk arra felétek, Ibolykának elkelne legalább egy belőle.

 

Remélem, hogy Pető nem hagyja magát és jól odab...sz az asztalra, hogy ez a fiatal kis nyikhaj leányzó megtanuljon legalább egyet a tízparancsolatból: NE HAZUDJ!

 

Ugye azt nem kell magyaráznom, hogy a fentiek nem neked szólnak? Csak a félreértések elkerülése végett.

 

 

 

Előzmény: viricsi (112)
wilard Creative Commons License 2004.07.15 0 0 113
"Szerintem nagyon is helyénvaló dolog az,ha a munkáltató bulit szervez a dolgozóinak.Na persze nem ilyenkor,ilyen események után."

Ezzel el is mondtál mindent.
Előzmény: viricsi (112)
viricsi Creative Commons License 2004.07.15 0 0 112

Kedves Utas2!

 

Ha megengeded,néhány mondatot hozzátennék a BA bulihoz.

Rögtön az elején leírom,hogy jómagam reptéri dolgozó vagyok,de a fenti rendezvényre nem mentem el,többek közt az elbocsájtott dolgozókra gondolva.

Engem is rendkívül zavart a meghívó hangneme.Minden nagyon heppi,vagyunk akkora urak,hogy nekünk a Gundel terít(miközben odabent a munkahelyi büfék egy része megszünt) és zománcozott nyúlgerinc nélkül sz.rt sem ér egy hű de nagyon jó buli.Furcsa módon ez a nagyon (mű)vidám hangulat a HIT vidám vasárnapjára emlékeztetett.A lényeg nekem ehhez semmi kedvem nem volt.

De!

Védelmembe kell vennem(néhány dologban) a rendezvény szervezőit.

Ennek a rendezvénynek a szervezésére ajánlati felhívás jelent meg a Népszabadság 2004.március 3.szerda-i számának 12.oldalán,nekem legalábbis ez a szám van a birtokomban.Tehát nyílvános pályázat volt lebonyolításra.

Az egyes terminál alkalmatlan ekkora rendezvény lebonyolítására,ezt az előző vezér,Hidvégi úr híres-hirhedt karácsonyi ökörsütéses bulija fényesen bizonyította.Akkor a rendezők arra számítottak,hogy csak kevesen fognak elmenni a rendezvényre.Nem így volt,volt is akkora zsúfoltság,hogy ott nem tudta jól érezni magát az ember.

A mostani vezetés,lehet hogy nem akarta elkövetni ugyanezt a hibát.

A HIT csarnoka közel is van a reptérhez és megfelelően nagy is.

Szerintem nagyon is helyénvaló dolog az,ha a munkáltató bulit szervez a dolgozóinak.Na persze nem ilyenkor,ilyen események után.

 

Üdvözlettel: viricsi

Utas2 Creative Commons License 2004.07.15 0 0 111

Dr. Hárskuti úr!

 

Adófizetők adóforintjai. 17 millió. Alaphangon.

 

Szerintem itt az idő. No nem a bulizásra.

 

A boríték-elv nem működik, egyébként is pitiáner húzás volt a több hónapja felmondási idejét töltő előző kommunikációs igazgatóra fogni a logisztikai természetű húzást.

 

Menjen már.

Előzmény: Utas2 (105)
planes Creative Commons License 2004.07.15 0 0 110

A prágai reptér új ügyfelei: Korean Air (immár Boeing 747-400), Armavia (A320), Bulgaria Air (B733), Kuwait Airways (A310), Saudi Arabian (B777). A lowcostot inkább hagyjuk is. Szóval, úgy tudom a BA Rt is folytatott komoly tárgyalásokat az ázsiai cégek idecsábítására. HOL AZ EREDMÉNY???

(Természetesen a Hainan a Malév  sikerei közé sorolandó reméljük...)

kolozsvari Creative Commons License 2004.07.15 0 0 109

thx.

Szomorú...

Előzmény: wilard (108)
wilard Creative Commons License 2004.07.15 0 0 108
Népszabadság.

Hát ez van...
Előzmény: kolozsvari (106)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.15 0 0 107
Micsoda egy maffia ez a cég! Maffia!
kolozsvari Creative Commons License 2004.07.15 0 0 106

Hol olvastad ilyen részletesen?:)

Az Origon csak egy rövidebb cikk van:)

Előzmény: Utas2 (105)
Utas2 Creative Commons License 2004.07.15 0 0 105

Merthogy erről a gusztustalanságról van szó:

 

"Az eseményen a már említettek mellett fellépett Ronan Morgan felnőtt tánczenekara. Róla "tudni kell, hogy Michael Flatley Lord of the Dance show-jának egyik kiemelkedő táncosa" - áll a meghívón. Majd az invitálás így folytatódik: "Déltől a Gundel étterem terít nekünk. Még nem tudjuk pontosan, hogy hálóban sült gombás szűzsült, vagy zománcozott nyúlgerinc ananásszal lesz-e a hideg előétel, de az egészen biztos, hogy nagyon, de nagyon finom lesz. Jó hír, hogy lesz - egyebek mellett - 16 darab 30 literes söröshordó isý". A fórumon több százan vettek részt.

A létszámleépítést és a dolgozói fórumot már az állami privatizációs szervezet által tavaly nyáron kinevezett vezetők vezényelték le. Az új igazgatóság, valamint elnöke, Kepecs György és a vezérigazgató, Hárskuti János ugyanakkor késést is kénytelenek elkönyvelni több beruházás - így az I-es terminál teljes felújítása - tekintetében. Az elképzelések szerint ugyanis már a nyáron fogadnia kellett volna a gépeket ennek a terminálnak, a legutóbbi bejelentés szerint azonban csak ősszel zárják be, és a rekonstrukció mintegy fél évig tart majd.

A vezérigazgató attól a Budapest Banktól landolt a repülőtér vezetői székébe, amelynek nemcsak vezérigazgató-helyettese, hanem igazgatósági tagja is volt, s amelytől egyébként több új igazgató is érkezett a BA Rt.-hez az elmúlt egy évben. Érdekes kapcsolódási pont, hogy a Hit Gyülekezetének honlapján a rendezvénycsarnok referenciái között kiemelt helyen szerepel a Budapest Bank Rt., amely a honlap szerint több országos konferenciáját is a Gyömrői úton tartotta. Többek között abban az időszakban is, amikor Hárskuti János még vezető tisztséget viselt a bankban. A Gyömrői úti, "Hit Csarnok"-ként ajánlott létesítmény bérleti feltételeiről is található hirdetmény a honlapon, ám a bérleti díjakról nem derül ki semmi. Annyi olvasható csupán: "a díj egyedi elbírálás és megbeszélés alapján a bérleti időtartam hossza, illetve a rendezvényen várható látogatók száma, s így a kibérlendő terület nagysága alapján kerül meghatározásra." Papírforma szerint egyébként a csarnok közvetlen tulajdonosa a H & H Projects Kft. De ennek nincs különösebb jelentősége, hiszen a Gyömrői úti épületben székhellyel rendelkező társaságot a cégbírósági adatok szerint ketten "jegyzik": többségi tulajdonosként a Hit Gyülekezete, valamint a Hit és Erkölcs Kulturális Alapítvány.

Kepecs Györgyöt tavaly tavasszal menesztették a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) Rt. vezérigazgatói székéből a tulajdonosok, azaz a fővárosi önkormányzat és a francia befektető. Kepecs megválasztása a BA Rt. élére ugyanúgy meglepetést keltett, mint a budapesti "vizeslobbi" másik vezetője, Sándor László elnök-vezérigazgatói kinevezése a Malév Rt.-hez. (Ő a Fővárosi Vízművek Rt.-t hagyta maga mögött.) Az új BA-elnöknek azonban kevés ideje juthat a repülőtérre, hiszen tavaly ősztől főállásban regionális igazgató annál a Szerencsejáték Rt.-nél, amelynek vezérigazgatója Székely Gábor, a Fővárosi Közgyűlés tulajdonosi bizottságának korábbi szabad demokrata elnöke, jelenleg "külsős" alelnöke. Információink szerint a BA Rt. elnökét tavaly ősszel Székely maga invitálta a Szerencsejáték Rt.-hez.

A Budapest Banktól érkezett egyébként a nemrégiben menesztett kommunikációs igazgató, Pető György utóda, Fórika Ibolya is, aki külső céget bízott meg a repülőtér belső kommunikációs teendőivel, havi ötmillió forintért. E gazdaságilag nehezen magyarázható megbízás abból a szempontból viszont érthető, hogy információink szerint - szemben elődje közismert újságírói-kommunikációs gyakorlatával - Fórika Ibolyának egyik szakterületen sincs jártassága.

Lapunk e-mailben és telefonon többször is megbeszélést folytatott a BA Rt. kommunikációs igazgatójával, tíz kérdést intézve a társasághoz, többször is felkínálva a válaszadás jogát. Fórika Ibolya, illetve rajta keresztül a társaság végül elzárkózott mindenféle nyilatkozattól."

 

- Végül is tök logikus, hogy olyan kommunikációs igazgatót foglalkoztatok, akinek nincs ilyen irányú gyakorlata, így máris 5 millió jó magyar adóforintot költhetek el erre a célra.

 

- No meg a reptér-igazgatás végül is tényleg szerencsejáték: vagy bejön vagy nem. Mármint neki. Mármint az, hogy honnan szedi meg magát jobban.

 

- Az meg bizonyára a vak véletlen gaz műve, hogy a BB és a Hit gyüli közötti ilyen kapcsolat továbbgyűrűzött - a bizonyára szintén tök véletlenül - a BB-től a BA-hoz (micsoda különbség!!!) ejtőernyővel (vö. repülős hasonlat) érkezett "hozzáértő" vezető számára.

 

Welcome to Hungary, welcome to the EU, 2004.

 

Gratulálok.

 

Remélem, van Jóisten.

Előzmény: Utas2 (104)
Utas2 Creative Commons License 2004.07.15 0 0 104

Bulizgatunk, bulizgatunk????

 

Gundel-kaja, bérelt csarnok, miegymás?

 

És még le is tagadjuk?

 

Hm....

 

Hol is tart közben a reptér fejlesztése??? Illetve, hol NEM tart?

Lacc001 Creative Commons License 2004.07.14 0 0 103

A pragai Ruzyne repteret még a CNN-en is reklámozták...

Előzmény: pbence2345 (102)
pbence2345 Creative Commons License 2004.07.14 0 0 102

A bécsi repülőtér a rádióban hirdeti magát, kérdéseket tesznek fel a repterrel kapcsolatban, es repulojegyeket lehet nyerni.

A BA Rt milyen tevekenyseget folytat a kornyezo orszagokban a kulfoldi utasok megnyereseert???

Utas2 Creative Commons License 2004.07.14 0 0 101

Az alábbi hír is mutatja, mi is a valódi szitu:

 

Lassabban nő az utasforgalom Ferihegyen

 

Cikk az origo-ról:

 

A ferihegyi nemzetközi repülőtéren az év első felében 2,72 millió utas fordult meg, 31,8 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az utasforgalom növekedési üteme április óta lassul - olvasható a Budapest Airport Rt. honlapján.
<IMG height=15 src="http://origo.hu/p/unegyed/s.gif" width=1>
<IMG height=1 src="http://origo.hu/p/unegyed/s.gif" width=2>

Február óta a forgalombővülés meghaladja a 30 százalékot, ám az áprilisi 36,9 százalékos csúcshoz képest lassult a forgalombővülés üteme. Májusban 35,9 százalékkal volt több utas mint egy évvel korábban, júniusban viszont 30,9 százalékos volt a forgalomnövekedés.

Ferihegyen továbbra is a Malév forgalma a legnagyobb, az első félévi forgalombővülés 26,1 százalékos volt, így az utasok száma 1,44 millióra nőtt. A Lufthansa 3,1 százalékos növekedéssel 273 ezer utast szállított, a British Airways egy év alatt 25,2 százalékkal 109 ezerre növelte utasforgalmát. A diszkont légitársaságok forgalma ennél sokkal nagyobb arányban nőtt, a tavaly május végén indított Germanwings 2003 június végéig 9362 utast szállított, az idei első félévben viszont már több mint 70 ezret. Idén júniusban a diszkont légitársaságok az összesen 609 ezer utasból 70 ezret szállítottak.

A repülőgép forgalom az év első hat hónapjában az utasforgalomnál kisebb ütemben, 23,3 százalékkal növekedett, ám júniusban 31,7 százalékkal indítottak több gépet, mint egy évvel korábban. Az áru és postaforgalom 11,4 százalékkal nőtt 2003 első félévéhez képest.

wilard Creative Commons License 2004.07.11 0 0 100
Mejegyzem, Európa számos repülőterén nincs külön sor a személyzet részére. Az más kérdés, hogy azokon a helyeken viszont nem kell hosszú 10 perceket várakoznia a személyzetnek, mire sorra kerülnek.
Előzmény: Flap (97)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!