Keresés

Részletes keresés

Gondoló Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60135

Az önkormányzat vizelési felelősének figyelmébe ajánlom a Kossuth utcai nyilvános wc-t is.

Előzmény: M. a deák (60132)
M. a deák Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60134

...és itt a színlap is, amit leflejtettem az előbb:

 

Előzmény: M. a deák (60133)
M. a deák Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60133

Ha még nincs progarmotok szombat estére, úgy figyelmetekbe ajánlom a Múzeumok Éjszakája egyik helyi rendezvényét a nagytétényi Kastélyban! Akik tavaly ott jártak, egy nagyon színvonalas és érdekes programon vehettek részt, amit kicsinyek és anygok egyaránt nagyon élveztek: egy igazi nyomozós játék zajlott az ódon kastély falai között. Bővebben ld. a beszámolót erről: 

 

http://www.klauzal.hu/cikk/529.html

 

Örömmel hirdetem, idén ismét lesz ilyen játék, egy teljesen új történettel. Ennek részletes meghívóját itt olvashatjátok:

 

http://www.budafok-teteny.hu/programok/1448

 

Mindenkit szerettel várunk szombaton este a 19.00 órától kezdődő játékunkra! Aki eljön, annak hatalmas élményben lesz része, egyidejűleg megtiszteli a játék önkéntes szereplőit is!

 

M. a deák Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60132

Tudom, a hivatalos ügyeket nem ezen a fórumon kell felvetni, de nem szeretném az önkormányzat vizelési felelősét kényelmetlen helyzetbe hozni egy hivatalos beadvánnyal, így ez úton bátorkodom megjegyezni, a Budafok 1. postahivatal előtti Számoló kislány még mindig nem vizel! A hétvégétől már 30 fokos kánikulát ígérnek. Adjon egy esélyt az illetékes a kútszobornak, hogy az, az alaprendeltetését betölthesse, mi meg gyönyörködhessünk benne...

M. a deák Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60131

Kedves Proprietor!

 

Türelmesen olvasgattam bejegyzéseidet, s mivel a kisállatkrematórium ötletét szóba hoztad és azt magam vetettem fel, így most azt tartom korrektnek, ha teszek néhány megjegyzést!

 

Már abban a bizonyos átkosnak nevezettben is léteztek olyan lehetőségek, amelyekkel a helybéliek is élhettek egy bizonyos szintig, ha valami nem tetszett nekik és ennek hangot akartak adni. Állítólag több mint két évtizede viszont tomboló demokrácia van, így vélhetőleg a lehetőségek tárháza is bővült, ergo ha valami egy kisebb-nagyobb közösségnek nem tetszik, tegyen ellene, tegyen érte! Mivel e Te illetékes - mert tétényiként annak tekintelek - hozzászólásod egy abból a közösségből, gondolom azért nem vagy egyedül! Tessék a tétényieknek hangjukat hallatni, mint ahogy azt sokan már az elmúlt évtizedekben is megtették több ügyben, legyen az gázvezeték, vagy patakügy a Rózsavölgyben, iskolabezárási kísérlet, stb. Ha ezt nem etszitek meg a helyi civil vagy lakossági közösségeiteken keresztül demonstratív módon, úgy a hallgatásotok ma beleegyezésnek minősül.

 

Aztán ott vannak a helyi képviselőitek, biztos, hogy minden segítséget megadnak lakossági fórumok szervezésében, az érvek és ellenérvek tisztázására. Azt is bátran feltételezhetjük róluk, a lakossági többségi akaratot képviselni fogják minden fórumon, egészen a testületi döntések megszületéséig. Adjatok nekik is esélyt, hogy tehessenek értetek valamit! De ehhez, először meg kell őket keresni...

 

Erős közösség van Nagytétényben, ennek már tanújelét adta többször is, tegyetek érte, hogy ez így is maradjon!

 

P.S.: a kisállatkrematóriumra visszatérve, ha a nagy megépülhet, akkor a kicsi is elfér mellette, mert a lényegét tekintve hasonló elven működik az is, üzleti vállalkozásnak pedig nem is olyan rossz! Persze csak akkor, ha Ti is akarjátok. Hidd el, ami nektek jó, az nekem kétszer olyan jó, nektek szurkolok!

Előzmény: Törölt nick (60127)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60130

Valami ilyesmi volt:

Előzmény: Törölt nick (60129)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60129

Kedves lakótársak!

Az imént a számozott utcákat végig járta egy régebbi típusú 2 ajtós sötétebb színű (sötétzöld vagy szürke) Mazda vagy Toyota típusú kocsi, benne 2 dolgos állampolgárral. Az út szélén álló összes autó mellett lassítottak, megálltak és az anyós ülésen ülő benézett hátha maradt valami érték.

Jó lesz vigyázni! A polgárőrség tájékoztatva az esetről.

bóz7 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60128

A jövőre nézve jóslatokat állítasz fel magadnak, hogy aztán legyen min aggodalmaskodnod. Jó ez neked? (Nincs tantuszom ami  leeshetne.-))

Előzmény: Törölt nick (60126)
sebesjelölt Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60125

A Duna-parti út és a környező területek állapotáról bárki meggyőződhet, aki arra jár. Azt is tudod, hogy megkezdődött a rekultiváció, mivel erről téged is értesítettek. Milyen logika, megfontolás vagy érdek alapján hireszteled folyamatosan, hogy semmi nem történik, vége a projektnek?!

Előzmény: sebesjelölt (60123)
Zitka Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60124

Kiderült, hogy az öt ember három hét alatt elhasznált 850 liter!!! benzint és a munka fele még hátra van.

 

 

Ha csak ÍGY nem... ;-)

Előzmény: 504LACI (60101)
sebesjelölt Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60123

"nem létező Duna Spirit"

 

Nem dőlt be a Duna Spirit, hiába terjeszted!

Előzmény: villa (60118)
sebesjelölt Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60122

"És sajnos nagy a hallgatás a Nagytétény belvárosi rehabilitáció ügyében."

 

Egyáltalán nincs hallgatás, olvasni kllene a kerületi sajtót.

Előzmény: villa (60118)
504LACI Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60121

Az előzményeket tudom. De barokkos túlzás lenne azt állítani, hogy a legnagyobb autópályacsomópont az országban.

 

Előzmény: villa (60120)
villa Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60120

A rehabilitációt az gyorsította fel, hogy a Metallo telephelyre ráépült az M6, és a töltésbe beépült a kitermelt nehézfém salak egy része. Így az autópálya építés is kvázi beszállt a rehabilitácba. A csomópont meg ha nem elég nagy, költözz oda... .-)

Előzmény: 504LACI (60119)
504LACI Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60119

"megkapták az M6-M0 csomópontot, ami majd a legnagyobb az országban"

 

Hogy mi? Ezt vegyük át még egyszer.

Előzmény: villa (60118)
villa Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60118

Én megértem a tétényiek érzékenységét, a Metallo rehabilitáció másfél évtizedes küzdelme után, ahol a legfelső döntéshozók sem bíztak igazán a sikerben, a finanszírozhatóságban.  De minden mm-ért küzdeniük kell, lásd a véderdőnél,  Harangozó u. - előnevelt fák helyett magoncokat kaptak, amik ma is alig magasabbak mint a környező gyom.

"Kompenzációként" megkapták az M6-M0 csomópontot, ami majd a legnagyobb az országban, a forgalmi terhelés, zaj, NOx meg csak növekedni fog.

Várhatóan elveszik a Nagytétény megállóhelyet, ill. a nem létező Duna Spirit mellé települ.

És sajnos nagy a hallgatás a Nagytétény belvárosi rehabilitáció ügyében.

Ugyanakkor tény, hogy a Bányalég u. ipari, vállalkozási terület, annak léte aligha vitatható.

A hulladékudvar és a komposzt telep pedig nálam nem negatív fogalmak.

De tőled is megkérdem mint a múltkor satutól, mit kívánnak a tétényiek?

Előzmény: Törölt nick (60087)
Zegzug Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60117

"Erre már többször utaltam és utaltunk itt is többen: mindennek mindenkor volt és van tulajdonosa. Ha a mindenkori tulajdonos a kötelességét legalább a minimális szinten elvégezte volna mindenkor, akkor ez az épület sem került volna erre a sorsra."

 

Ez visszatérő megállapításod, egyet is lehet vele érteni. Csak sajnos itt most a jelenben a "mi lett volna ha..." kérdést nem tudjuk megválaszolni Vagy a ház esetén menjünk vissza a század elejéig, keresve a felelőseit a leromlásának? Feltéve ha nem azt akarod mondani, hogy a ház az elmúlt pár évben vált bontáséretté. De azt hiszem tulajdonosi kötelezettség terén az ország túlnyomó részének magán ingatlanjaira is állna a megállapításod. Ezáltal megállapítható, hogy egy bizonyos rendszerben volt a hiba, amit örökölve nem tud senki egyből csodát tenni.

Előzmény: M. a deák (60110)
sebesjelölt Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60116

A bejegyzésből ez vitán aluli, értelmetlen:

"De még annyi mindenre szükségünk lenne. pl.:

- szennyvíztisztítóra

- cigánytelepre

- disznóhizlaldára, vagy legalább lovardára

- festék és vegyszerüzemre - lehetőleg ólommérgezéssel

- még plusz négy sávnyi autópályára, zajvédő falra persze semmi szükség

- az autópályához még legalább három le-feljáratra

- autópálya mellé pihenőparkolókat --- kiszolgálószemélyzettel...

- egy mini repülőtér létesítésére, természetesen szigorúan hétvégi nyitvatartással

- fűrészüzemre, óriási körfűrészekkel, ez is hétvégén is működjön

- és ezentúl hordják hozzánk a felesleges vörösiszapot, csilivili tipitopi tárolókat lehetne építeni - helyünk az van

- a fórum eddigi legjobb, minket érintő ötletére, a kerületi összkomposztálóra, természetesen úgy elhelyezve, hogy a környezettudatos polgártársaink számára oly kedves rothadó fűillatot mindig a központ felé fújja a szél

Nem is gondoljátok, Ti, nem tétényiek, mennyire hiányoznak a fentiek az életünkből. Soha nem láttot jóindulat a részetekről, hogy segítenétek rajtunk. Visszadnátok a jó kis hizlaldaszagot - a legyekkel, a fanyar vegszerillatot és ólomport. Az autópálya csendje elviselhetetlen (tudjuk, budafokon is) de MI, tétényiek kifejezetten jobban éreznénk magunkat plusz három sávval, a parkoló kamionosok igényeit kielégító személyzettől befolyó helyi adót pedig budafok központjának felvirágoztatására lehetne fordítani...

A hulladékudvarban néhány év múlva megjelenő patkányok csak gazdagítani fogják falunk állatvilágát!"

 

- Még ha többen örülnének is neki, ha ez jönne elő az önkormányzati választáson.

 

Marad a krematórium és a hulladékudvar. A hulladékudvar szükséges és fontos, és noha Nagytétényben van, nem gondolom, hogy az ott élőknek felesleges, szükségtelen és elviselhetetlen terhet jelentene. Sőt, úgy gondolom, hogy kissé túl van lihegve a dolog, és ha működni fog, semmilyen gondot nem fog okozni. Akkor sem, ha másr most patkányokat vizionálsz oda.

A krematórium megfelelő távolságra van a lakóépületektől. Tényleges, mérhető zavaró hatása annak sem lesz, szerintem. A pszichológiai nyomasztó hatását elismerem, mert civilizációnk nem szeret szembenézni az egyetlen biztos dologgal az életben, de ezen egy másik pszichológiai tényező, a megszokás változtathat. (Mármint a gondolat megszokása, mielőtt valaki félremagyarázna.) Aki képes kisállatkrematóriumot vizionálni, annak ez nem lehet gond.

 

Attól tartok, hogy az egyértelmű túlzásokat és valótlanságokat (a komposztálót is beleértve) azért tetted be a szövegbe, mert attól tartottál, hogy anélkül hatástalan marad. Joggal tartottál ettől...

Előzmény: Törölt nick (60087)
sebesjelölt Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60115

Majd ha én sem leszek már helyi képviselő, én is megmondom majd a tutit. Meg olyanokat is mondok majd mellé hozzád hasonlóan, amik ... hmmm... nem egészen állják ki a tényszerűség próbáját, pl. "Nyilván belvárosi irodaárban (amennyit kértek volna érte)".

 

"mi a fenéért nem adta el a város a házat már évekkel ezelőtt, vagy miért nem adta ki jelképes összegért."

 

A két kérdés egymást logikailag kizárja, jelzem. Nyilván ez is a volt képviselők előjoga. Eladni próbáltuk, volt rá komoly érdeklődő, elvitte a válság. Ha van komoly érdeklődő, meg el akarjuk adni, akkor nyilván nem lehet egyidejűleg kiadni jelképes áron. A hajléktalanokkal szembeni őrzése horribilis összegbe került volna, akkor azt vetnétek a szemünkre. Utólag én is okosabb vagyok, most én is azt mondom, hogy nyilván már előbb le kellett volna bontani.

 

"Nem lehetett volna ezt az adminisztrációs problémát időben orvosolni, ami nagyban segítette volna a hasznosítást?"

 

Hogy ez eddig senkinek nem jutott az eszébe! Vagy talán mégis, csak jogszabályi akadálya van...

Előzmény: kékmedve (60105)
kerub Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60114

Legutóbbi ottjártamkor a Szabó Ervin könyvtár parkolójából lenéztem az egykori Promontor étterem tetejére és látom ám, hogy megbontották a cserepeket a kincskeresők.

Most az esőzések beálltával megkezdődik az épület tönkremenetele, az majd nem is kell lebontani, összeomlik magától.

Valójában a tulajdonosa lehet, hogy erre vár?

Nagytétény, a méltatlanul Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60113

Reális, nem túlzó. Gyere ki Nagytéténybe. Körülvezetünk.

Előzmény: bóz7 (60108)
Nagytétény, a méltatlanul Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60112

Egyáltalán nem csodálkozom, hogy válasz nélkül maradt. A harmadik mondatodra pedig lehet készíteni a mérget, annyira bizos lehetsz benne.

Előzmény: Gondoló (60107)
bóz7 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60111

meg ez:

 

Előzmény: M. a deák (60110)
M. a deák Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60110

"Karbantartani a tulajnak kellett volna,..."

 

Villa! Most írtad le a valót! Erre már többször utaltam és utaltunk itt is többen: mindennek mindenkor volt és van tulajdonosa. Ha a mindenkori tulajdonos a kötelességét legalább a minimális szinten elvégezte volna mindenkor, akkor ez az épület sem került volna erre a sorsra.

 

A Haggenmacher, a Czuba, a Knoll József utcai páros oldal és még sorolhatóak lennének hosszan a hasonló sorsra hajazó épületeink. Ezen meg lehet döbbenni, sőt sértődni is, de jobb lett volna, jobb lenne időben tenni is valamit érte a tulajdonosoknak! 

Előzmény: villa (60109)
villa Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60109

Karbantartani a tulajnak kellett volna, egyébként itt van a Saru utcai "szeméttelep" http://www.humusz.hu/humuszhaz.

Nemsokára kiköltözik az utolsó lakó is a Haggenmacher nagyvillából, nehogy arra is azt mondjátok majd pár év múlva, hogy nem gazdaságos felújítani, mert addigra teljesen lepusztul és széthordják.

Előzmény: Zegzug (60099)
bóz7 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60108

Topiktársunk írását keserűnek, de a valóság ábrázolása mellett egyes esetekben túlzónak, a realitásoktól némileg elszakadónak érzem. 

Előzmény: Gondoló (60107)
Gondoló Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60107

Csodálkozom, hogy ez az indulatos, és keserű bejegyzés megválaszolatlan maradt.

Tüske a köröm alatt. Még elő fog jönni az önkormányzati választások idején.

Előzmény: Törölt nick (60087)
kékmedve Creative Commons License 2012.06.12 0 0 60106

Hogy a válaszadást elősegítsem, kérlek másold ki az alábbi kis szövegrészt, és a hiányzó adatok beírása után ide másold be. Azt hiszem hogy ezzel minden eddigi és lehetséges további kérdést korrekten megválaszolsz.

 

 

Az épületet a [            ] határozata alapján került lebontásra, [    indok   ] miatt.

A bontás költsége a törmelék elszállítását és lerakását is beleértve [         ] forintba került.

A terület parkosítva [igen/nem] lesz. Ennek várható költsége [         ] forint, határideje [        ].

 

Előzmény: Zegzug (60097)
kékmedve Creative Commons License 2012.06.11 0 0 60105

Zegzug még mindig nem válaszolt a kérfdésemre, pedig marha egyszerűek voltak.

 

Azt próbáltam felvetni hogy mi a fenéért nem adta el a város a házat már évekkel ezelőtt, vagy miért nem adta ki jelképes összegért. Nyilván belvárosi irodaárban (amennyit kértek volna érte) nem kell senkinek, mint ahogy láthattuk is. Mostanra a csövesek lepusztították, és egy komoly összegért kell lebontani. Pontosan mennyiért?

Továbbá, tisztában vagyok vele hogy a ház és az udvar egy helyrajzi számon van a mellette lévő játszótérrel. Nem lehetett volna ezt az adminisztrációs problémát időben orvosolni, ami nagyban segítette volna a hasznosítást?

Előzmény: Zegzug (60099)
504LACI Creative Commons License 2012.06.11 0 0 60104

Többek közt erről van szó.

Most már felügyelik a tevékenységet, rájöttek, hogy megéri.

Előzmény: sgJános (60103)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!