Keresés

Részletes keresés

BJszakért Creative Commons License 2015.05.24 0 0 12069

Gyere haza fiatal programot indít az NGM a fiatalok hazacsábítására (először a Londonban dolgozó fiatalokért, és erre a reakciók tükrözik a magyar valóságot)

Lakhatási és letelepedései támogatással, illetve megfelelő munkahely biztosításával segítené a külföldön dolgozó fiatalok hazatérését a Nemzetgazdasági Minisztérium. Elsőként a Londonban élő magyarokat célozták meg, és első körben a 100 millió forintos program segítségével 50 fiatal problémáját és hazatérését fogják segíteni. A Nemzetgazdasági Minisztérium működtetésében elindult a Gyere haza, fiatal! elnevezésű program, amelynek célja, hogy a külföldön dolgozó magyar fiatalok hazatérését segítse lakhatási és letelepedési támogatással, illetve megfelelő munkahely biztosításával – jelentette be a munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár szerdán Székesfehérváron.

Czomba Sándor közölte, hogy elsőként a Londonban élő és dolgozó magyarokat célozták meg, és első körben a 100 millió forintos program segítségével 50 fiatal problémáját és hazatérését fogják segíteni. Mint mondta, a problémához mérten kicsi a program pénzügyi kerete, de sikeressége esetén rövid időn belül szélesíteni fogják a kört és már nemcsak az Egyesült Királyságra fognak koncentrálni. Reményét fejezte ki, hogy a következő hetekben, hónapokban elfogy a rendelkezésre álló keretösszeg, és a következő években több ezer fiatalt lesznek képesek „hazahozni”, mert országhatáron belül is óriási szükség van „ügyes kezű, magas tudású szakemberekre”.

Az államtitkár szerint Magyarországon még mindig sok a regisztrált álláskereső, miközben a hazai vállalkozások nem találnak megfelelő minőségű és számú munkaerőt. Sok esetben a skandináv országoknak orvost, Németországnak és Ausztriának henteseket és forgácsolókat, míg az Egyesült Királyságnak mérnököket képez hazánk – mondta. Czomba Sándor rámutatott, a kormány nagyon szeretné, ha a fiatalok itthon találnának megfelelő munkalehetőséget, azonban szinte lehetetlennek nevezte felvenni a versenyt a nyugat-európai bérekkel. Úgy vélte, a külföldön munkát vállaló magyarok hazatérését a honvágy okozza, a lakhatás- és munkahelyhiány, illetve családi problémák kezelése pedig motiválhatja.

Kérdésre elmondta: a Központi Statisztikai Hivatal szerint az egy éven belüli munkaerő-piaci mozgások két éve 100 ezer fő körül stagnálnak és a külföldön munkát vállalók legalább 50 százaléka egy éven belül visszatér. Közölte, hogy ezt az arányt szeretnék jobban növelni. Az egy éven túl külföldön dolgozók száma a KSH statisztikai számításai szerint eléri a 350 ezret, de a tényleges külföldi munkavállalók számára nincs konkrét adat – tette hozzá.

Pákozdi Szabolcs az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány ügyvezető igazgatója megerősítette, hogy a program (www.gyerehazafiatal.hu) most kizárólag Londonra és az Egyesült Királyságra fókuszál, mert ott a legalacsonyabb a magyar munkavállalók átlagéletkora (33 év), 80 százalékuk 40 évnél fiatalabb, rendszerint magas végzettségűek (33 százalékuk diplomás, 43 százalékuk érettségivel rendelkezik) és 49 százalékuk nőtlen vagy hajadon. A megkérdezettek többsége szívesen hazatérne, amennyiben segítséget kap a lakhatásban és olyan munkáltatót talál, amely stabil, biztos anyagi hátteret biztosít számukra – közölte.

Az igazgató kiemelte: a program célcsoportját alkotják azok a diplomás, hiányszakmát űző fiatalok, akik jól beszélnek angolul, legalább egy éve külföldön állással rendelkeznek és szándékukban áll hazatérni. Közölte, hogy a program része hazai vállalkozás elindításának segítése is. Pákozdi Szabolcs elmondta, hogy a hazai cégeknél leginkább mérnökök iránti mutatkozik igény, de az IT, logisztikai, HR és pénzügyi területen is nagy a szakemberhiány. A program együttműködő partnerei között van a Nestlé, a Lufthansa, a Suzuki, az IT Services Hungary, az Alcoa-Köfém, a Grundfos, a Videoton és a Denso.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta, hogy a város örömmel csatlakozott a kísérleti programhoz. Mint mondta, nagy probléma a városban, hogy folyamatosan új beruházások érkeznek, de egyre nehezebb szakképzett munkaerőt találnia a cégeknek. Megjegyezte, hogy az önkormányzat ki fogja dolgozni a Székesfehérvárra hazatelepülők elhelyezését segítő programot, valamint egyre több bérlakást át fognak csoportosítani a hiányszakmákat űző szakemberek telepedésének segítésére.

Nem kérnek a hazacsábításból

a külföldön dolgozó magyar fiatalokat. A reakciók alapján a program egyelőre nem győzte meg őket - írja a Propeller.

A program célja, hogy a fiatalok hazatérését segítse lakhatási és letelepedési támogatással, illetve megfelelő munkahely biztosításával. A program elsőként a Londonban élő és dolgozó magyarokat célozta meg, és első körben a 100 millió forintos program segítségével 50 fiatal problémáját és hazatérését fogják segíteni.

A külföldön elő fiatalok reakciói szerint a program egyáltalán nem csábító és ettől nem fognak hazajönni. Az Írországban élő és dolgozó Petra a kormány bejelentésére ezt írta Facebook oldalán:

Örülnék, ha a kormány esetleg először arra költene, hogy megkérdezze az ügyeskezű fiatalokat, akik már legalább pár éve kint élnek, hogy miért NEM mennek haza, és esetleg először arra költene pénzt, hogy azon változtasson.

Zsuzsa, New York, Egyesült Államok:
Az otthonom ott van, ahol engem és a munkám megbecsülik. Ahol támogatnak abban, hogy azt tanuljak, amit szeretnék. Ahol az állam, a kormány nem akar az élet számlatan területén beleavatkozni a magánéletembe.

Péter, Burton-Upon-Trent, Anglia:
50 fiatal első körben. A bevallott londoni 200 ezerből legalább a fele fiatal. Számoljunk: 1 fiatalra jut 2 millió forint. Ebből lesz munkája, lakhatása, tisztességes jövedelme? Ha kinn keres alaphangon 1000-1200 fontot, de jó szakmával, jó nyelvtudással nyilván többet, vagy sokkal többet. Miért is menne haza? Naponta változnak a feltételek. Semmi nem tervezhető hosszútávon. Ez megint egy ötletelés. Lufi, ami szépen majd leereszt, de elmondhatják, hogy megpróbálták. Ja és a pénznek minimum fele a kamu munkavégzések fejébe a "tanácsadók" zsebébe vándorol. A fiatalok (a jövő generációja) elmennek, a vazallusok maradnak. A mérhetetlen/mértéktelen harácsolás így pusztít el egy országot!

http://www.hrportal.hu/hr/nem-kernek-a-hazacsabitasbol-20150424.html

 

BJszakért Creative Commons License 2015.05.24 0 0 12068

zolivagyoknak szól (Mindenki figyelem)

 

Ön nem a valóságban él, nem tehet róla, ez a hozzáállása, gondolkodásából ered.

Nem tudom, mivel csak interneten (fórumon és email) fordult hozzám, igazából kicsoda,

- valódi sérült embert takar-e személye (akár több álnéven), vagy

- tényleg az állapota miatt (vagy képzettség hiánya miatt) értelmetlen Önnel felismertetni azt, amit lehetetlen előbbiek miatt,

de nem is érdekel.

 

A lényeg, hogy sikerült a valódi énjét előbogarásznom, mert kellemetlen témát érintettem a fektessünk az Emberbe, gyerekbe témával,

így Ön jellemzően a figyelem elterelés módszerét használta (Ön álsérült, felfedte magát a reakciójával), vagyis ennek a kellemetlen témának az elkerülése miatt a robbantsunk nagyobb bombát (a sérült emberek dolgozhatnának,....van sok munka....nem is igazán rokkantak, vagyis csalók,...EZ MÁR lejárt lemez, és tényekkel alátámasztott Nrszh és Nyufig statisztika, már ami megvan belőle utoljára 2013-ban)

A taktika egyszerű és nemzetközi szinten is kipróbált.

 

Morális pánik elmélet a neve ennek a módszertannak, amely a "nagyok" életében és hétköznapi családi-, munkahelyi életünkben bárki alkalmazhat tudatosan vagy sem,

a taktika, amit zolivagyok alkalmazott:

ha olyan történik, amely miatt a vezető szerveket felelősségre vonnák, (vagy a hétköznapokban is kényes téma került az asztalra) vegyünk elő a közvéleménynek egy a szerveket nem érintő, igen csak zaftos, komoly témát a közvéleménynek, , így elérve, hogy a többség figyelme elterelődjön a kellemetlen témáról,

Mire ez a nagyobb történek keltette érzelmek elülnek, a kínos téma már erejét veszti, és a többség nem is tér vissza rá.

 

Elgondolkodtató. Erre írtam, hogy a szavaink, tetteink hatással vannak, és ezért lelkünk rajta.

 

Néhány elgondolkodtató hír, íme a hosszú hétvégére, a valóságot pedig érezzük a bőrünkön az egészségügyben, az oktatásban, a foglalkoztatásban:

Már átlagos jövedelműek is magánorvoshoz járnak Az ATV Start vendége Lantos Gabriella, a Róbert Kórház operatív igazgatója.

http://www.atv.hu/videok/video-20150520-mar-atlagos-jovedelmuek-is-maganorvoshoz-jarnak

Összeomolhat-e a nyugdíjrendszer?

A műsor vendége Felcsuti Péter közgazdász és Angyal József okleveles adószakértő.

http://www.atv.hu/videok/video-20150520-osszeomolhat-e-a-nyugdijrendszer

Nem stimmel a Quaestor-kártalanítás? Az ATV Start vendége Bokros Lajos elnök, MOMA.

Érték, világnézet, nyugati civilizáció felé, alkotmányos jogállam, demokrácia, és gazdaság nem teljesít jobban, ...David Cameron, EU-ra szükség van, demokratikus legitimációval szeretné megerősíteni a továbbiakban is Nagy-Britannia szerepét és helyét. A munkahelyeket és beruházásokat nem az államnak kell irányítani, nem az állam termeli, ezt a magánszektor szereplőinek önérdekből kell végrehajtani, és ezt akkor teszik meg, ha van a kormánynak ésszerű, szakszerű, kiszámítható, becsületes stabil gazdaságpolitikája, ilyíen nincs országunkban, ezért nincs is befektetés, (EUban a 3.legkevesebbet kereső ország Magyarország, gazdasági mutatóknál a gazdasági szempontok alapján érdekes 28 ország között nincs országunk)

http://www.atv.hu/videok/video-20150512-nem-stimmel-a-quaestor-kartalanitas

 

Ideje több pénzt hagyni az emberek zsebében

Magyarországon az adóéket kellene csökkenteni, amely az ország termelékenységét segítené – véli az OECD nemzetközi gazdasági szervezet.

A fejlett világban Belgium vonja el a bérek legnagyobb részét 55,9 százalékkal, a legkisebbet pedig Chile 7 százalékkal. Magyarország pedig továbbra is a legnagyobb elvonók között van, a negyedik helyen 49 százalékkal, messze megelőzve a régió országait és az OECD 35,9 százalékos átlagát. A legközelebb Csehország 42,4, és Szlovénia 42,3 százalékkal van

Az adóék azt mutatja meg, hogy az adózás miatt csökkenő jövedelem következtében mennyire csökken a fogyasztás, és ennek következményeképpen a termelés – válaszolta a HR Portálnak nyilatkozva Honyek Péter, a PwC Magyarország vezető menedzsere. Másképp megfogalmazva, ha nem kéne adóznunk, magasabb lenne a jövedelmünk, amiből többet fogyasztanánk, és ez a fogyasztás pótlólagos termelést generálna. Maga az adóék kifejezés abból ered, hogy a fenti összefüggést függvényként ábrázolva a kieső fogyasztás és termelés háromszög, azaz ék formájú.

A munkaerő-felhasználást segítő reformok után a termelékenység javítását szolgáló reformokra van szükség Magyarországon az OECD Út a növekedéshez című nemrégiben megjelent kiadványában megfogalmazott ajánlások szerint.

Személyi jövedelemadó – 16 százalék
Nyugdíjjárulék – 10 százalék
Egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulék – 8,5 százalék
Szociális hozzájárulási adó: 27 százalék
Szakképzési hozzájárulás: 1,5 százalék


Mint látható a személyi jövedelemadó az összes elvonásnak csak az egynegyede – 16 százalék az összesen 63 százalék közteherből. Azt is látni kell viszont, hogy a családi kedvezmény, a további szja kedvezmények és a foglalkoztató által a munkaerő-piaci szempontból hátrányosabb helyzetű személyek után érvényesíthető szociális hozzájárulási adó kedvezmények ezt az arányt jelentősen javítják.

Az adóék tulajdonképpen azt jelenti, hogy a teljes munkaerőköltség összegéből hány százalékot von el az állam adók és járulékok formájában – egészítette ki a definíciót Morvai Erika, az UCMS Group tanácsadója.
Morvai Erika hozzátette, hogy az adóék csökkenése egyértelműen segítene az ország versenyképességének javulásában, a gazdasági növekedés biztosításában. Emellett az élőmunkát terhelő adók csökkentése hozzájárul a foglalkoztatás növeléséhez. A bővülő foglalkoztatás azt eredményezi, hogy az állam kevesebbet költ segélyekre, jövedelempótló támogatásokra. A felszabaduló források számos célra felhasználhatóak, akár az államadóság csökkentésére, akár gazdaságfejlesztésre.

A PwC Magyarország szakembere szerint a személyi jövedelemadó 16 százalékról egyszámjegyű, azaz 9 százalékra való csökkentése minden munkavállalónak segítséget jelentene, de értelemszerűen a magasabb jövedelmű magánszemélyek nyeresége arányosan nagyobb lenne. (Havi 100 ezer forintos fizetés esetén a megtakarítás havi 7 ezer forint lenne, havi egymillió forintos jövedelem esetén pedig 70 ezer.)

Az egykulcsos személyi jövedelemadó csökkentésének a nagy tőkejövedelmet szerző magánszemélyek is nyertesei lennének. Azaz, aki sokat keres a tőzsdén vagy más befektetéseken, annak a jelenlegi 16 százalékos adója ugyanúgy 9 százalékra csökkenne, mint a munkavállalóké. Az ilyen jövedelmek után ugyanakkor nem, vagy csak alacsony összegű egyéb közterheket kell fizetni, így a változásnak ez a csoport mindenképpen nagy nyertese lenne. Ha esetlegesen csak az az állam célja, hogy kizárólag a munkából élők közterhei csökkenjenek, de a tőkejövedelem terhei ne, akkor nem a 16%-os személyi jövedelemadót, hanem a munkaviszonyból származó jövedelmek után fizetendő 18,5 százalék járulék-terhet kellene csökkenteni.

http://www.hrportal.hu/hr/ideje-tobb-penzt-hagyni-az-emberek-zsebeben-20150504.html

 

 

lizacska64 Creative Commons License 2015.05.24 0 0 12067

Kedves Zoli!

 

Mint már írtam akiket javarészt a rendszerváltást követően 67% rokkant nyugdíjba raktak azok már öregségi nyugdíjban vannak. Akiket az elmúlt években raktak rokkant nyugdíjba ellátásban azok már az új komplex vizsgálatokon akár több esetben is keresztül mentek hiszen 1-2 évekre adják meg az ellátást. Szerintem sokan közülük nem tudnak dolgozni napi 8órában ,de ha tudnának is akkor sem biztosít nekik a kormány munkát. Ez a rokkant ellátás vagy rehab ellátás nem elég a megélhetésre és a rezsi kifizetésére gyógyszerekre. Ezt kellene megérteni! És az ő helyzetükbe belegondolni.

Évszakok Creative Commons License 2015.05.24 0 0 12066

Én III. csoportú 67%-os rokkantnyugdíjas voltam, jelenleg a korom miatt rokkantsági ellátást kapok öregségi nyugdíjig, 8 órában dolgozom. Azt a 67%-ot még a katonai besorozásnál állapították meg, ezért nem voltam katona.

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.23 -2 0 12065

Amugy aki egeszseges es nem tud elhelyezkedni, az meg is erdemli. Rengeteg munka van annak, aki dolgozni akar. Persze aki otthon erzi jol magat minimalberen, annak budos a munka.

Előzmény: hagyma boly (12063)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.23 -2 0 12064

Szerinted mindenki, akit a regi rendszerben 67% rokkantottak le, az munkakeptelen? 

 

Ezt kerdeztem. Te meg jottel a 70% latasromlasos novel.

Előzmény: hagyma boly (12063)
hagyma boly Creative Commons License 2015.05.23 0 0 12063

Adjál nekik munkát,----ha,tudsz--- és vezesd vissza a munka világába !!!!!!! Például azt  a nőt akinek látásromlása  70% és egyéb nyavalyás betegsége is van.Ültesd be irodába és nézze egész nap a monitort, vagy  szalag mellett illesszen össze apró kütyüket.

Sorolhatnám tovább

Ma ott tartunk, hogy az egészséges emberek sem tudnak elhelyezkedni!!!!

 

 Hát ezért van az ,hogy Magyarország "jobban" teljesit!!!!!!!!!!

Előzmény: Törölt nick (12061)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.23 -1 0 12062

Egyebkent az neked se tunt fel, hogy a valaszokban olyanokat kertek szamon tolem, amit sosem allitottam?

Előzmény: hagyma boly (12058)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.23 -2 0 12061

Jo, akkor varom a velemenyed. Szerinted mindenki, akit a regi rendszerben 67% rokkantottak le, az munkakeptelen? Nem tudna elvegezni egy konnyebb irodai vagy fizikai munkat 4 oraban? 

Előzmény: hagyma boly (12060)
hagyma boly Creative Commons License 2015.05.23 0 0 12060

no comment !!!!!!!!!!

Előzmény: Törölt nick (12059)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.23 -1 0 12059

Azert ideztem ezeket a szovegreszeket, mert ebbe kotott bele mindenki. Szerinted mi a baj azzal amit irtam? Tessek, akkor varom a velemenyed! Koszonom! Az ideggyogyaszatos kerdesem mar nem is erdekes. Inkabb vitazzunk a semmin!

Előzmény: hagyma boly (12058)
hagyma boly Creative Commons License 2015.05.23 0 0 12058

Ha  már idézel valamit akkor azt  pontosan kell tenni, /mert megváltozik az értelme /nem kiragadni a neked éppen tetsző

 

szövegrészt! 

 

 

Előzmény: Törölt nick (12057)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.23 -1 0 12057

Jo akkor nezzuk.

 

Ezt irtam:

 

a rokkantnyugdijasok nagy resze siman dolgozhatna , aki regota 67% le van rokkantva es nincsenek nagy problemai."

 

erre a reakciok:

 

Miből gondolod,hogy a 67% -os rokkantnak nincs semmi baja?

 

semmibol, mert ilyet sosem allitottam.

 

Mekkora bajban van a rokkant társadalom,és tessék,egy rokkant itt azt írja,hogy simán tudnak dolgozni

 

erdekes, en ilyet sem irtam.

 

Ha ezen egyszeru mondatot ilyen nehez ertelmezni, akkor asszem ez nem az en topikom.

Előzmény: hagyma boly (12056)
hagyma boly Creative Commons License 2015.05.23 0 0 12056

Zolivagyok11!

 

 

"Tegyuk hozza, hogy a rokkantnyugdijasok nagy resze siman dolgozhatna. Tobb olyan embert is ismerek, aki regota 67% le van rokkantva es nincsenek nagy problemai."

 

 

ezt a 12040-es hozzászólásodból idéztem , akkor , döntsd el TE hogy  mit is írtál !

Előzmény: Törölt nick (12055)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.23 -1 0 12055

Ujfent azt anacsolom, hogy olvassuk el amit a masik ir. Adjuk meg ezt a tiszteletet egymasnak. Mert en azt irtam, hogy nagy resze semina dolgozhatna, ami igaz is, mert egy konnyebb irodai vagy otthoni konyvelo, adatrogzito munkat el tudna vegezni. Erre itt ebbol tobben kohoztak azt, hogy a 67%-os rokkantnak semmi baja es hogy mindenki tudna dolgozni. En ilyet nem irtam es nem is fogok soha, ezert kerem ne adjanak ilyet a tollamba! Hogy a kepviselok a forumokat olvasva modositgatjak a torvenyeket az pedig egyszeruen nevetseges. Ezt a temat itt le is zarom es tobbet nem is fogok ezzel kapcsolatban semmit irni.

 

---------------------------------------

 

Regebben volt szo a neurologusrol es az idegvezetesi vizsgalatrol.

 

Nemreg jartam neurologusnal es nalam fel sem merult az eng vizsgalat. Nem tudom ennek mi az oka, de nagyon sulyos ideg es izombenulasaim vannak tobb helyen, izomsorvadassal, erzeskiesessel stb stb. Az idegi fajdalmakra pedig irt fel az orvos egy gordius nevu gyogyszert. Van ezzel esetleg itt tapasztalat? Nem okoz valami nagy fuggoseget esetleg a kesobbiekben? Koszono a velemenyeket!

Előzmény: Törölt nick (12052)
BJszakért Creative Commons License 2015.05.23 0 0 12054

És ezért mindenki tehet az elfogadásért a saját szintjén, és mindenki felelős ezért, a saját gondolkozásáért, hozzáállásáért a saját környezetében (a hozzáállás a legnagyobb akadály, de mondják, a hozzáállás egy kapcsoló, amely minden mást elnindít, hát indítsuk el magunkban először).

Mert:

Töretlenül hiszem:

Ha nem toleráljuk eltérőségeinket, akkor életünk jelentős részében küzdeni fogunk egymással. ~ Garry Chapman

Az elfogadás higgadt és elemző tudomásulvételt jelent, a valóság tiszteletét.~ Popper Péter
és akkor

Egy nap kéz a kézben fogunk sétálni, erőt merítve a különbségeinkből ~ Edith Eger

Ha a sokféleség közös alapot és célt talál, nagydolgot szülhet. ~ Müller Péter)

 

Továbbra is várom emailjüket, megkereséséüket, megtisztelnek.

Rehab gazd szakértőként szakterületem: foglalkozási rehabilitáció, ellátások, felülvizsgálat,

Ha konkrét kérdése van, vagy határozatot kapott valaki, számíthat szakmai tudásomra (legalább is igyekszem saját elfoglaltságom, egészségem figyelembe vételével) önzetlenül, megtisztel megkeresésével,  jogszerű-e, van-e jogalapja fellebbezésnek, mit tehet, mit nem, milyen jogszabályok vonatkoznak esetére, ha van jogalapja, megírom helyette fellebbezést, keresetet, beadványt ....

Ez BIZTONSÁG érzetet kölcsönöz. Ennyit tehetek Önökért rehab gazd szakértőként.

Emellett ezzel a Hivatalok munkáját is segítem, mellesleg munkaadókét alkalom adtán.

 

Fontosnak tartom, hogy az érdeklődők útmutatást kaphassanak az őket érintő kérdésekben szakterületemen(ellátások, felülvizsgálat, foglalkoztatás) mindig az aktuális jogszabályok ismeretében (tények alapján), mert az információk alapján tudatosabban tudnak dönteni, ha ismerik azokat.

 

Mindenképpen a témához jól értő, felkészült, tájékozott, tapasztalt, szakmai vélemény megfogalmazására képes személy alkalmas erre.

Szakmai weblapomon megtalálja elérhetőségem.http://www.versenykepesseg.eu/

 

Most el kell mennem. Szép napot

BJszakért Creative Commons License 2015.05.23 0 0 12053

zolivagyok, és Mindenki

 

Mindenki, amit ír, azzal befolyásolja mások gondolkodását, és Önnek alapvető ténybeli tévedései vannak.

Sokféle ellátás létezik, mindegyik másképpen van korlátozva, tehát mások az ellátás megállapításának feltételei és a kereső tevékenység az ellátás mellett.

Megengedi a jogszabály a kereső tevékenységet (ugyanis nagyon alacsony összegűek az ellátások, ellentétben fejlett EU tagállamokban lévőtől), és

ha megállapították ellátást (sok esetben), de korlátozza különféleképpen, így könnyű összetéveszteni ezeket a szabályokat, ezért szakmai honlapomon olvasható a jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett, a volt III.cs. rokkantsági nyugdíjasok, jelenleg átfordított rehab ellátottak itt 7) pontban:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=82&Itemid=586

 

Mindegyik rehabilitációs, ellátó-, foglalkoztatási-,.... rendszerben voltak anomáliák, azonban 2012-től nagyon megváltozott negatív irányba az ELOSZTÁS, finanszírozás rendszere (ami addig felépült is a fogyatékos vagy sérült emberek irányába, az is elveszett hozzáállás, nyitás, szolidaritás tekintetében is). Ezzel szemben a pártfinanszírozás rendszere többek között és mást nem sorolok, mindenki tudja nem változott, pedig az EE (Emberi Erőforrás) képezi a társadalmat, amely versenyképesség teheti az országot, ha jól bánnak a Humán erőforrással, ez különösen lényeges elöregedett társadalmunk számára, és nem csak a felső 10%-ról beszélek, mert a társadalom Mindenkiből áll.

 

7/2012.Nefmi r. megváltoztatta a komplex minősítés rendszerét, ez jó is lehetett volna, ha valóban a FNO, a nemzetközi előírások szerint történik, és közben a versenyszférában teremtett volna munkahelyeket sokat, ezt megelőzően sem volt megfelelő a rendszer, de kezdett jó irányba haladni, valódi szakmaközi konzultációkkal megoldható lenne, lett volna a Mindenki számára élhető gazdaság, társadalom.

 

Meg ismételni tudom:

Fel kell ismertetni a döntéshozókkal és abban asszisztálókkal, hogy

ELŐBB BEFEKTETNI ÉRDEMES a GYEREKBE, EMBERBE, és nem elvenni átmenet nélkül, és a nem létező mep-ra kikényszeríteni, ESÉLYT adni személyre szabott szolgáltatásokkal Minden Embernek (rokkant , ezen belül fogyatékos személy jelenleg szegregáltan támogatható, ahelyett, hogy esélyt és szabadságot adnának számára is munkaadaptációval akár bárhol. ahol mindenki más is dolgozni képességeinek megfelelően támogatva, mert ott dolgozik az ember a legjobban, legtermelékenyebben, ahol jól érzi magát, mert azt teszi, amit szeret.

 

Ehelyett ma továbbra sem akarják egymást ismerni, megismerni az emberek, a távolságtartás és ismeretlentől való félelem dominál, ehhez befogadó társadalom szükséges, ehhez a megfelelő hozzáállás, gondolkodás, mert a minőség a fejben kezdődik, és hogy mit gondolunk, az mindenkinek saját akarata: így magunk vagyunk felelősek ezért, a gondolatainkért (ennek következtében szavainkért, tetteinkért):

Minden, amit ember alkot, egy gondolattal kezdődik. ~ Napoleon Hill

Ma a rokkant, ezen belül fogyatékos ember

- nem nyugdíjas a 2011-évi CXCI.tv. szerint 2012-től, hanem egészségbiztosítotti ellátott, megvált.munkaképességű (mint táppénz) , pedig ehhez megszerezte a jogosultságot, szolgálati időt,státuszt, és ettől, hogy mmk személy, elvesztette a nyugdíjas státuszhoz kapcsolódó egyéb kedvezményeket, utazási kedv., közgyógy.,...kiegészítő tevékenységként vállalkozás végzése kedvezményes járulékkedvezménnyel, amely sok esetben kényszer vállalkozás volt, így is éppen csak megélt belőle, így tönkrement, ezért az ország is veszített adófizető sok-sok állampolgárt,

- 2012-től ELLENTÉTBEN előző tv-nyel MÉGSEM megváltozott munkaképességű személy (hol így, hol úgy forgatva a szabályokat), Flt a 1991.évi IV.tv. szerint, így semmilyen szolgáltatást, támogatást, munkaközvetítést, programot, segítséget nem kap államtól, csak szegregált munkahelyen (igen szűkös, és "egyszerű" munkákat ad),így nem választhatja meg szabadon a munkát (persze jelenelg nincs is még fiatal egészségesnek sem), mert nem kap semmilyen támogatást bárhol mep-on (kompetencia alapon)

- 2012-től pedig munkavédelmi jogokat sem adnak a sérült emberek közül, csak a rokkant ellátott (sok fogyatékos ember is van köztük) személynek, ezzel MEGKÜLÖNBÖZTETVE MÁS hasonló ellátásban lévőtől, mert Munka törvénykönyve szerint mégis nyugdíjasnak számít, így bármikor indoklás nélkül elbocsátható, végkielégítés nélkül.

 

NEM folytatom, sorolhatnám, ma sajnos tele van megkülönböztetéssel minden rendszerünk, és egyre többel.

 

Fel kell ismertetni a döntéshozókkal és abban asszisztálókkal, hogy

ELŐBB BEFEKTETNI ÉRDEMES a GYEREKBE, EMBERBE,(ehhez persze igazságosabb adórendszer,...kell, és kiszámítható, biztonságos hazdaság, ehhez persze megfelelő giondolkozás, amely mindenkin magán múlik, a hozzállás a legnagyobb akadály, erre vissztérek)

 

(humánerőforrásba, ezt már több Skandináv ország,...felismerte és TETT érte, befektetett az EGÉSZSÉGÜGYBE, OKTATÁSBA, FOGLALKOZTATÁSBA, majd bevezette az alap jövedelmet, mert motiválja az embereket a munkára, a több érték termelésre, mert nem arra kell koncentrálniuk, hogy nincs kiút a szegénységből, minden mindegy, nincs mit enni (alultápláltság, nem megfelelő mennyiségű vagy főleg minőségű élelem hiánya, vagy éhség van), ivóvíz (környezet, higiénia), nincs lehetőség Life Long Learning az élethosszig tartó tanulásra (amely adekvát segíti a munkaerő-piacon eladhatóságát a humán erőforrásnak), vagyis az oktatáshoz, az egyéni képességek fejlesztéséhez egyenlő esélyű hozzáférés, és lehetőség a lakhatásra, legyen hol aludni (deviza hitelek, lakhatási nehézségek), legyen lehetőség a megfelelő, képzettség, végzettség szerinti munka lehetőségére, amelyből megélni lehet,

 

Ezek WHO (Egészségügyi Világszervezet szerint) az egészség alapvető feltételei,

amelyek biztosítása esetében van csak lehetőség a fejlődésre (egyén és társadalom), a versenyképességre. Tehát az egészség bio-, pszicho-(testi-, lelki), szociális jólét állapota, amely a gazdaság és a politikai prioritások függvénye.

 

Fel kell ismertetni a döntéshozókkal és abban asszisztálókkal, : ÉRTÉKES MINDEN EMBER, hogy mindenki más, és másképpen más, és éppen ez a sokféleség az erőssége az embernek,nem véletlenül Beethoven IX.szinfóniája (Örömóda) az EU himnusza, amely a testvériség eszményiségét fejezi ki, és 2003 óta EU Himnusza éppen a sokféle nyelv miatt is.

 

Fel kell ismertetni a döntéshozókkal és abban asszisztálókkal, mindenki hozzá tud járulni a termeléshez, de ehhez nem elég az érintett embert felkészíteni, vagy felkészítés nélkül kikényszeríteni a jelenleg nem létező nyílt munkaerő-piacra, hiszen a foglalkozási rehabilitáció kétirányú (amelyet figyelmen kívül hagy a jogszabály és a döntéshozók, képviselők gondolkodása)

egyfelől a rehabilitálandó személyt igyekezni kell a megfelelő intézkedésekkel, programokkal, szolgáltatással,...helyzetének megváltoztatását jelenti,

másrészt a személy környezetének, a társadalomnak az átalakítását jelenti, amely jelenleg képtelen a befogadásra (az ismeretlentől való félelem, elidegenedés,...miatt).

 

Az elfogadás olyan, mint a termékeny talaj, ami lehetőséget ad az apró mag számára, hogy azzá a virággá váljon, amivé fejlődni képes. ~ Thomas Gordon

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.23 0 0 12052

Zoli.Nincs rokkant nyugdíj!Esetleg ellátás.Amit itt felvetettél inkább nem minősítem.Mekkora bajban van a rokkant társadalom,és tessék,egy rokkant itt azt írja,hogy simán tudnak dolgozni.Talán aki tud valamennyit,az is kínlódva,muszálybol.Több rokkantal tartjuk a kapcsolatot.Most 58 éves nő,13 év után b1,49% rehabra tették.2017-ben jár le neki,60 éves korára visszavezetik a munka világába.Addig 38000 rehab,35000 bér,ebből le jön a busz 5000ft.Ha beteg csak az egyiket kapja.Panelben él,gyógyszereit,fájdalom csillapitókat nem szedi.Minden napra tudok ilyen esetet.Ezzel kell foglalkozni,a képviselők figyelmét felhívni,hogy vannak ilyen kilátástalan tragikus helyzetek.Azzal hogy én ismerek olyat aki ezt meg azt tudná dolgozni,és le is írom,csak a beteg agyú törvényalkotók alá adom a lovat.A visszásságokra kell felhívni a figyelmet.De tőlem Zoli azt írsz amit akarsz,csak nem biztos hogy segíti a rokkantakat.

lizacska64 Creative Commons License 2015.05.23 0 0 12051

régen 67% adtak inzulinos cukorbetegeknek gerinc sérves betegeknek akinek pld most  6-8% adnak ugyan erre a betegségekre.

lizacska64 Creative Commons License 2015.05.23 0 0 12050

volt olyan akinek nem volt nagy bajuk és 67% rokkant nyugdíjba küldték őket.

Én sem írtam ,hogy nagy bajuk volt.

Előzmény: Törölt nick (12048)
galamb33 Creative Commons License 2015.05.22 0 0 12049

Most meg ha jól tudom a teljes egészségből(100%-ból)vonják le a megmaradt egészség % és ebből kapják meg a rokkant %

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.22 0 0 12048

A régi m.k.cs-rendszerben diagnózisra kapták a %-ot.

A 67%-akkor sem minősült súlyos kategóriának.

A mostanit meg inkább nem részletezném.

Előzmény: lizacska64 (12046)
galamb33 Creative Commons License 2015.05.22 0 0 12047

Kedes Lizácska!

 

Egyetértek Önnel,múlttal kapcsolatban az még a rendszerváltás után az első miniszter (tudjuk ki) százalékoltatott le sok embert ez által elkerültük,hogy a munkanélküliek száma megugorjon.Arra senki nem gondolt mi lesz majd 10-20 évvel később.A munkanélküliség alacsony maradt csak volt sok rokkant ember,persze akkor is biztos volt olyan aki megérdemelte a rokkantságit.

 

Előzmény: lizacska64 (12046)
lizacska64 Creative Commons License 2015.05.22 0 0 12046

Kedves Zoli!

 

Szerintem ön a múltról ír! Igen régen valóban volt olyan akinek nem volt nagy bajuk és 67% rokkant nyugdíjba küldték őket. De ők már azóta öregségi nyugdíjban vannak.

Sajnos miután több gyár is bezárta kapuit elküldték ezeket az embereket rokkant nyugdíjba akit lehetett azt korkedvezményes nyugdíjba esetleg öregségi nyugdíjba.

De,mint írtam az elején ez a múlt.

Jelenleg erre nincs lehetőség a rokkant emberektől elveszik a nyugdíjat munkahelyet teremteni nem tudnak nekik.

Sajnos az esetek többségében már szinte mindenki volt az új komplex vizsgálaton ami azt jelenti ,hogy csak a súlyos betegek vagy még azok sem maradhatnak rokkantsági ellátásban. És ez itt a legnagyobb baj. A pénzüket elveszik munkát biztosítani nem tudnak nekik. Betegek ,de még annyi pénzük sincs ,hogy a gyógyszereket kiváltsák ami esetleg a fájdalmukat enyhítené. Ha nem is 8 órás ,de legalább 4 órás munkát biztosítanának ezeknek az embereknek és mellé esetleg kapnák a rehabilitációs ellátást talán nem lennének ennyire kiszolgáltatva. Szerintem a betegségüket senki sem irigyli tőlük. Szívesebben dolgoznának és élnének egészségesen én úgy gondolom.

 

 

Előzmény: Törölt nick (12040)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.22 -1 0 12045

En nem irtam ilyet, hogy nincs semmi baja. Ha majd elolvasod amit irok es arra reagalsz, akkor tudunk esetleg beszelgetni rola. Addig nincs ertelme.

Előzmény: zsofi8702 (12043)
zsofi8702 Creative Commons License 2015.05.22 0 0 12044

A régi rendszerre hivatkozol,de aki a régi rendszerben volt rokkant nyugdíjas azzal már rég vagy pár éve öregségi nyugdíjban van.

Előzmény: Törölt nick (12040)
zsofi8702 Creative Commons License 2015.05.22 0 0 12043

Miből gondolod,hogy a 67% -os rokkantnak nincs semmi baja? Valamiért 67% kapott.Ilyen elven az ország 45% elmehetne 67% rokkantságot kérni.

Előzmény: Törölt nick (12040)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.22 0 0 12042

Mi alapjan irod, hogy van?

Előzmény: mester76 (12041)
mester76 Creative Commons License 2015.05.22 0 0 12041

Tévedés, hogy nekik nincs kereseti korlát.

Előzmény: Törölt nick (12040)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.22 0 0 12040

Tegyuk hozza, hogy a rokkantnyugdijasok nagy resze siman dolgozhatna. Tobb olyan embert is ismerek, aki regota 67% le van rokkantva es nincsenek nagy problemai. Emellett meg meg dolgozik is, raadasul nekik nincsenek semmilyen korlat sem, hogy mennyit kereshet. De errol nem ok tehetnek. A regi rendszer volt rossz, most pedig annyiba kerul ennek fenntartasa, hogy valamit csinalni kell. A levet pedig mindenki issza.

Előzmény: lizacska64 (12038)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!