Keresés

Részletes keresés

Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.01.11 0 0 902

Szerintem be kellene fejeznünk velük a diskurzust. Egyszerűen semmi értelme.

 

Lassan ott tartunk, hogy az öszödi beszédet is a vatera találta ki és egy mszp közeli számlagyár alapvetően, akit tocsik márta irányít...... :-) És orbán viktor, majd felszabadítja az elnyomott kitaszított kitiltott önlicitálókat és jutalékcsalókat, és akkor eljő a kánaán.

 

Nem védi szerintem senki a vaterát, nagykisfiú, majd megvédi magát. Vannak jogászai, van pénze hozzá.

 

Én az emberi hülyeség és primitívség ellen akartam felvilágosítani egyeseket.... sikertelenül.

 

nesman, luzav, petikeakármennyi.... csak így tovább, rágjátok a gittet.

Mivel nem ismerik a "kollégák" a vatera szabályzatát (hogy jó vagy sem, nem nekünk kell megvitatni, erre vannak jogészeik) ezért olyan sületlenségeket hordanak össze, hogy az csak na.

 

Bocsi, hogy Neked címeztem, de elolvassák úgyis akinek szól.

Előzmény: advocatusdiaboli (899)
luzav Creative Commons License 2009.01.11 0 0 901

Kinek a hibája?

Annak az agyament baromnak aki allamot akar csinálni az államban...az az egy belső szabályzattal melyet nem kotrollál senki...hülyíti a kuncsaftokat,és ráadásul érvényesíti a szelektív diszkrimináció elvét.

És ez még az esetben is "gennyes"ha ez a honlap aukciostér egy nonprofit önmagát eltartó egység volna.....de ők igaz az eladott cuccos után sarcot is szednek,ami már a szolgáltatás megvalósulását és az ott érvényes tőrvények alkalmazását kérné megvalósítani.

Előzmény: nesman (898)
Real Putyur Creative Commons License 2009.01.11 0 0 900
"...Több kereskedelmi egységben dolgoztam..."

Ezt készséggel elhisszük. De a Vatera nem kereskedelmi egység. Sőt; még kereskedők sincsenek. Magánemberek vannak (nagy részben), akik egymás között adnak-vesznek különféle kacatokat.

Az 1 Ft-ról induló, rejtett minimáláras aukcióknál a kutya nem mondta, hogy akár egy forintért is megkaphatod a tételt, tehát egyáltalán nem szinonim eset a bolt polcán lévő kétfajta árcédulával. Akinek szeme van, tud olvasni, és ismeri a Vatera működését, az azonnal látja egy aukcióról, hogy a tétel elvihető-e a kikiáltási (adott esetben 1 Ft-os) áron, vagy sem. Erre van a kis fenyőfa. Ha Téged egy ilyen szituáció megtéveszt, akkor behatóbban kell tanulmányoznod az internetes árverések rendszerét. (Ebbe beletartozik a különféle játékszerek topológiai formája, és az egyes vadon élő virágok színe is.)

Mindezen fent leírtak nem jelentik azt, hogy ésszerű dolognak tartom (bizonyos esetek kivételével), az 1 Ft-ról induló, rejtett minimáláras aukciókat. Jómagam legalábbis messzire elkerülöm ezeket.
Előzmény: nesman (896)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.01.11 0 0 899
Nézd, van olyan, hogy: "1Ft-ról", és van olyan, hogy: "1Ft-ról, minimálár nélkül". A kettő nem ugyanaz, és akármennyire is nem tetszik, akkor sem lesz ugyanaz. A rendszer nem ismerete meg ugyebár nem ad felmentést semmi alól.
A véleményemet meg elmondtam: a rejtett minimáláras tranzakciók nekem sem tetszenek, de akkor sem törvénysértők. Az önmagadra licitálás viszont az.

És én itt most ezt szívesen abba is hagynám. Nyilvánvalóan nem fogtok igazat adni, és az is nyilvánvaló, hogy belátni sem fogjátok, hogy adott esetben alkalmasint hibáztatok. Ezért nincs is értelme tovább ragozni. Az pedig, hogy a kitiltottak/önlicitálók/jutalékkikerülők kis csapata lelkesen helyesel egymásnak - adott szituációban persze lelkileg teljesen érthető. A dutyikban is pont ilyen klikkel alakulnak, az embernek szüksége van önigazolásra.
Előzmény: nesman (896)
nesman Creative Commons License 2009.01.11 0 0 898
Köszönöm a hozzászólásodat.
Neked válaszolok is, mert szerintem te tudod, hogy gömbölyű a labda, mert már láttál olyant.
Csak egy személy részleges adatai szerepeltek, és ő nem fog pereskedni.
Az utolsó mondatoddal pedig nagyon egyet tudok érteni.
Szerinted ez kinek a hibája?
Előzmény: luzav (895)
luzav Creative Commons License 2009.01.11 0 0 897

Na azértr látom a vatera is "felvette a kesztyűt" és próbálja fényesíteni a megtépázott mundért.

Ilyen vehemenciával utoljára a fletót védte a zsoltika  a gyurcsány takarodj topicban.

Meglehetősen kevés sikerrel!

nesman Creative Commons License 2009.01.11 0 0 896
Nem a rejtett minimáláras aukciók törvénysértőek, hanem azok amikhez ár van írva, pl: 1 Ft-ról, és közben nem kaphatod meg alap esetben 1 Ft-ért.
Ha elolvasod a törvényt érteni fogod. Több kereskedelmi egységben dolgoztam különböző beosztásokban, tudom, hogy nem lehet így hirdetni 1 konkrét terméket.
Mindig a hírdetett legalacsonybb áron kell odaadni a termékeket, legyen az szórólapon, akciós újságban, vagy a polcokon elhelyezett árcímke. Ezen esetben 1 Ft-ért.
Megkapod? Nem. Ez a vásárló egyértelmű megtévesztése. Törvény tiltja!
Természetesen 2 különböző emberről van szó, hogy elhiszed-e, vagy nem a te dolgod.
Ugye azt azért megérted, hogy ha nem veszem meg ott, akkor lehet, hogy valaki más elviszi.
Ha meg arra gondolnál, hogy kellett egy új + értékelés, csak nézd meg eddig kitől, mennyit, és milyeneket kapott.
És nem két termék lett volna leütve, hanem egy!
Nekem csak ez a 2 üzletem volt, ez tény. Ez bűn?
És az sem lett írva, hogy együtt regisztráltunk.
Elég nagy időbeni különbség volt a 2 regisztráció között.
Bár van aki azt sem érti, hogy a végleges kizárás nem 72 óráig tart.
Én inaktív is maradtam, de ti egy másik személyt szidtok, és gyanúsítjátok meg folyamatosan.



Igazán az a probléma, hogy mindenki magából indul ki.........



És szívesen reagálok bárki kérdésére, de csak akkor, ha a PIPACS PIROS LESZ, A LADBA GÖMBÖLYŰ neki.
Előzmény: advocatusdiaboli (894)
luzav Creative Commons License 2009.01.11 0 0 895

Na kedves kolega látod má meg is kóstóűltak,hogy bemásolod a levelet amit kaptál..........

Mert ugye ott az alján van egy kis rész amiben felhívják figyelmedet miszerint ez a levél belső ügy és csak rád és a vaterára tartozik.

Már régen lezárhattam volna én is a vitát ha az utolsó három kapott emailt beemásoltam volna de akkor lehetőséget adtam volna az etásaknak,hogy esetleg egy"tyúkpert" akasszanak a nyakamban.

Pedig azok az emailek egyértelműen bizonyítanák,hogy még meg sem indokolták a kizárást!

Továbbmegyek az előzményben a 72 órás letíltásban is ha bemásolnám a levélváltásokat kiderülne,hogy semmilyen konkrét invitálás nem tőrtént ...miszerint az érdeklődő vegyen meg egy olcsó árut és így szerezze meg a címemet.

Egyébként ez nem is tőrtént meg csupán a modi közölte,hogy szerinte én csalok!!!!!

Na ez itt a bibi.

Mert ha odaírom,hogy kolega vegyél má tőlem valami olcsoó cuccost....akkó jogos és egyértelmü a dolog.

Kár vitatkoznod mert itt a büdös qrva életben neked igazad nem lészen!

Előzmény: nesman (892)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.01.11 0 0 894
Nézd, én nem akarok ebbe a kölcsönös egymás ekézésébe belebocsátkozni, de azért annyit megjegyeznék, hogy amikor csalásnak és törvényellenesnek vélted a rejtett minimáláras aukciókat - akkor egyszerűen tévedtél.
Ilyet lehet csinálni, nem csak a Vatera szabályzata engedi meg, de törvényt sem sért. Olyan aukciók tömegét vélted szabálytalannak, amelyek nem voltak azok, illett volna előbb tájékozódni.
Megjegyezném, hogy ilyen opció van az eBay-en is. Ott is lehet rejtett minimálárral indítani aukciókat.

Személy szerint viszont egyetértek abban, hogy ez szerintem egy rém idétlen, értelmetlen valami, én potenciális hasznát csak az eladó részéről, és csak abban látom, hogy alkalmasint lehet tesztelni a piacot - valós, vagy legalábbis túl alacsony áron való eladás szándéka nélkül - mennyire is áraz egy terméket. De én például a legtöbbször nem is vagyok hajlandó licitálgatni úgy, hogy nem tudom, mi az eladó árelképzelése, és csak csuklóztatnak.
Ettől ugyanakkor még nem szabálytalan. Ellentétben az önlicittel.

Azt pedig ugye nem gondolod, hogy bárki elhiszi, hogy a "barátod és Te" bár közösen regisztráltatok, mégis, ha eladásra kínál valamit, ami neked kell, akkor majd azt a Vaterán fogod tőle megvenni, jutalékfizetés mellett. A dolog olyan mértékben életszerűtlen, hogy szerintem erre hivatkozva még egy bíróság sem fogadná el indokként. Abszolút nyilvánvaló, hogy valóban önlicitáltál, gondolom valami ára nem szándékaitok szerint alakult, és így akartatok rajta "segíteni". Hiba volt, nyilván erre rájöttél - de emiatt ne másokra haragudj.
Előzmény: nesman (892)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.01.11 0 0 893

Kedves nesman_Norbert_Farkas Roland_....!

 

Ha más bemásolod a vatera által kiküldött levelet, akkor azt is tudhatnád, hogy az üzleti titkot képez. Ergó csak mindkét fél tudtával lehet nyilvánosságra hozni. Te ezt megtetted, és még a nevet is benne hagytad (Farkas Roland). Mivel ezt más nem kaphatta meg, csak az érdekelt (ha más - Te - kapta (d) meg, akkor milyen jogon hozod nyilvánosságra), ezek után érdekes a Norbert aláírásod.

 

Egyszerűen nem értem mit írsz. Csak dobálod a mondatokat egymás mellé. Semmi értelmük.

 

Írsz egy tagról, aki szerinted szabálytalanul hírdeti a termékét (valamilyen rejtett minimálárról beszélsz), bár aki megnézte a terméklistát, nem talált szabálytalanságot rajtad kívül.

 

Után írsz magadról, hogy 2 névvel regisztráltál, de aztán odaadtad a barátodnak a másikat, aztán egymástól vásárolgattatok. Aztán megint írsz magadról, hogy 1 ft fixért tettél fel másolt, hamisított cuccokat, amiért kivágtak.

 

És Te vagy megsértődve.

 

Írd le érthetőbben amit akarsz, mert abból amit leírtál ez idáig, nekem ez jött le.

 

A felhasználókat tudtommal 3 szor figyelmeztetik. a második után ha jól emlékszem jön a 72 órás kitiltás. Utána a 3. tévelygése után véglegesen kizárják. Szerintem akit Te sérelmezel, az még csak a 72 óráson van túl.  Nyomd  fel szorgalmasan, akkor talán kirakják a "konkurenciát".

Előzmény: nesman (892)
nesman Creative Commons License 2009.01.11 0 0 892
Elolvasod egyáltalán azt amire reagálsz?

Te tényleg nem látod a fától az erdőt!

Biztosan a kis zöld fenyőfácskáktól.

A visszaolvasást ajánlom neked is, és próbáld meg összerakni az EGÉSZ TÖRTÉNETET, bezárólag azzal, hogy az adott felhasználó aktív státuszt kapott megint. Pedig nem írt senkinek semmit.

Szóval kíváncsi vagyok, vajon ha annyira bűnös volt a felhasználó, miért is nem maradt inaktív?

Dehogyis vagyok rá kíváncsi!

Csak az önbizalmatokat akartam növelni.

Bár mit is várhatnánk egy olyan embertől, aki ezt írja a fórumon: Ja és a vaterának gőze sincs ki vagyok, mert nem ezzel a névvel vagyok ott.

Talán te sem vagy az a képzeletbeli alvó szűzlány!

Te tipikusan a: "messziről jött ember azt mond amit akar" esete vagy.

Ajánlok neked valamit, mivel én már nagyon régóta a kereskedelemben dolgozom, és voltam minden területén is.
Nagyon sokat adunk el belőle: Haverok Buli Fanta.
Előzmény: Blue_Sky_007 (891)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.01.11 0 0 891

Kérdés:

Az illető akit itt vádolsz cég?

Mit titkol el, ha cég?

A terméklapokon nem látok "titkot".

A minimáláras kérdéskört már kifejtettük, olvass vissza.

Én inkább azt gondolom, hogy a konkurenciád volt.

Nem de bár?

 

Sőt, azt is tudom, hol van Elvis. :-)

Előzmény: nesman (890)
nesman Creative Commons License 2009.01.11 0 0 890
Már megint az összképből kiragadott mondatokon tudsz rágódni?

A nem egészen fehér, és szeplőtelen pedig érdekes módon aktiválva lett. Pedig senki nem kérte! Vajon miért is?

A fórumon meg nem jelentetett nevekkel, adatokkal dobálózol, nem kellene!

Szerintem túl sok összeesküvés elméletet szövögetsz.

Esetleg nem tudod ki ölte meg John F. Kennedy-t?

Végül is ott is vannak nyilvános adatok, amiket megadtak!

Na a lényeg az hogy itt van a törvény:
http://www.megsz.hu/img/1996_LVII.pdf

Figyelmedbe ajánlom a 3. fejezet 8. paragrafus 2. bekezdés a pontját.
Ha esetleg nem találod kimásolom neked.

Ez minden kereskedelemmel foglalkozó cégre vonatkozik.

És itt van a .
Előzmény: Blue_Sky_007 (884)
digicat Creative Commons License 2009.01.10 0 0 889
"Én NEM használom e-Bay-t, sőt: most kapaszkodj meg, nem is nagyon nézegetem. Egyszerűen mert eladni nem kívánok (nincs mit) és venni meg nem veszek kintről."
Nem is e-Bay-ről volt szó, hanem eBay-ről. Ha te is arra gondolsz, legalább a nevét tanuld meg leírni (és azok nevét is, akiknek itt válaszolsz).
Ez a nemhasználat pedig tökéletesen megmagyarázza, miért értesz olyan "jól" hozzá, miért tudod olyan "jól", hogy ki milyen védelmet élvez rajta. Feltehetően a külföldi országok jogrendszerét is hasonló okokból ismered olyan "jól" (a jól akarattal van idézőjelbe téve). Az idézett mondatod abban is megerősít, hogy a többi témáról ugyanolyan tudatlanul írsz, mint erről, hallottál szavakat valahol, és anélkül használod őket, hogy tudnád mi van mögöttük.

Hogy mennyi pézed van az senkit nem érdekel itt, engem biztosan nem. De ha esetleg spórolni szeretnél akkor tudd, hogy az eBay-en (és sok más külföldi boltban) lényegesen olcsóbban lehet vásárolni, mint Magyarországon (sokszor még úgy is, hogy vám és áfa is fizetődik az árura, de szerencsére EU-n belül már nincsenek ilyen gondok). Több Vatera és más hirdetést is lehet látni, melyek eBay-en vásárolt árukat kínálnak többszörös áron (néha még a képet is onnan másolják).

Egyébként menj át a polidilibe, ott rengeteg hozzádillő cimborára találsz.
Előzmény: Törölt nick (873)
apca Creative Commons License 2009.01.10 0 0 888
Kellőképp kiosztottál mindenki így hajnaltájt?

HAGYJUK MEG MINDENKINEK A SAJÁT SZERENCSTLENSÉGE OBJEKTÍV LEHETŐSÉGÉT, azaz nem kellene mindenkinek a maximálisan pozitív tapasztalatai alapján lehurrogni azt, aki valamin problémázik. Más olvasatban (általánso alannyal) : ha megoldást nem tudsz javaslani', legalább ne durungold le az ártaltlantot':)(Kiemelés tőlem)

Szerintem pont megoldást javasoltam. Azt azért ne várd el, hogy a folyószámlaszerződést is megkössem helyetted. Még a bankokat sem fogom megnevezni: tessék körülnézni. Némi önállóság azért elvárható egy köztisztviselőtől is.

Amennyiben pedig valaki objektív szerencsétlen akar lenni, akkor ne sírjon. Legyen szerencsétlen és örüljön neki.

Miért jó a mazohistának? Mert ha rossz, akkor jó. Ha pedig jó, akkor rossz, vagyis jó.

Más: Ha már nyelvőrködsz, nem árt szétnézni a saját portádon is.
Előzmény: Törölt nick (874)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.01.10 0 0 887

A jogi részhez csak annyit, hogy ez egy szimpla "sztereotípia" részemről, de ha ennyre igaza van valakinek jogilag, akkor azt nem értem, hogy miért nem karolja fel az itt "vergődő" szerencsétlen megkárosított vaterafelhasználókat (petike és társai) és egy sima perben még a vattera gatyáját is leperelhetné. Ugye amiban ebből sokan meggazdagodnak.

 

Ja vagy ott is (vatera) jogészek (Dr.-i címmel) dolgoznak????

Vagyis talán jogilag azt is (vatera ÁFSZ) körüljárták már???

 

Mi meg az etikai (gazdasági) oldalról próbáljuk feszegetni a kérdést?

Előzmény: Blue_Sky_007 (886)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.01.10 0 0 886

Ez tényleg jó ötlet, veszek egy karton gyufát, és dobozát 100 ft-jával kiárulom!

 

Ezen fogunk meggazdagodni. :-)

 

Szerintem nem jó ötlet.

 

 

Azt azért szeretm, hogy itt az indexen milyen hamar lesz mindenkiből jogi doktor (hozzáteszem ezért utálom őket, mert maguknak szépen elintézték, hogy mindenféle doktori képzés nélkül csak úgy puszira leakaszthatnak egy doktori címet) a többi egyetemet végzettnek miért nem jár???

Előzmény: Törölt nick (879)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.01.10 0 0 885

Ergo minden egyes (nyilvános) minimál ár alatti licit kizárólag VATERA kattintási mennyiségét növeli, de semmi esetre sem nyer vele a vevő(jelölt). Ha a ráfordított ösez időt nézük, a "nézelődő" felhasználók összességét jelentős érdeksérelem és akár tízmilliókban értékelhető tényleges (idő)veszteség éri!

 

Azért Neked is vannak "vadkapitalista" kinyilatkozásaid. :-)

Előzmény: Törölt nick (877)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.01.10 0 0 884

Lehet hogy reggel van még, de nem értem hogy jön össze a két dolog. :-(

 

Bocsi de a kereskedelem a tisztességes és a tisztességtelen magatartás sávján lavíroz már rég óta (reklám).

A multik csak volumenben térnek el a sarki fűszerestől.

Ha bármelyik becsap, vagy átvág, nem megyek be többet.

 

Az 1,- forintos aukciókról meg nekem is nagyjából az a véleményem mint Putyurnak.

 

De akik itt a vitát, "biliborogatást" kezdték, és eljátszották "a képzeletbeli alvó szűzlányt", mint az ártatlanság jelképét, kiderült, hogy nem egészen fehérek, nem egészen szeplőtlenek, sőt.... stb, stb...

 

Erre mondtam azt, hogy ha van konkurencia, másik cég be kell menni oda.

Előzmény: Törölt nick (875)
Real Putyur Creative Commons License 2009.01.10 0 0 883
"...Neked úgy egyáltalán a "minimálár" létjogosultságával van problémád...."

A minimálár létjogosultságával nekem is problémám van.
A nem rejtett minimálár egész egyszerűen felesleges és logikátlan - semmi értelme. Ha látható, hogy mennyi az a legalacsonyabb összeg, amiért a tétel elvihető, akkor azt kell kikiáltási árnak megadni. (Az alkudozás lehetőségét megadták a "MyOffer" - "Én ajánlatom" opcióval.) A minimálár alatti kattintgatás a komolytalan felhasználók szórakozása - nem hinném, hogy ezt támogatni kellene.
A rejtett minimálárnak egy esetben lehet létjogosultsága: egy ritka (esetleg egyedi) tétel árának felmérésekor. Bevallom: párszor én is próbálkoztam ilyennel - egyetlen esetben sem kaptam korrekt információt a tétel értékéről. (Ez persze nem zárja ki azt, hogy máshol/másnak bejött.)
Egyébiránt a Vatera is próbálja "kiszorítani" a minimálárat annak fizetőssé tételével. (Legalábbis úgy gondolom, hogy ez a szándék - is - állt az opció ingyenességének eltörlése mögött.)
Előzmény: boxer-gs (880)
Real Putyur Creative Commons License 2009.01.10 0 0 882
"...A fix árakhoz én Vatera helyében rendelnék egy minimál összeget (100 Ft a la APEH :D), lehetne alatta s, 200 Ft-ért :DDD Mindjárt meg is írom az ötletem nekik...."

Nem lesz ez jó. Nézd meg a fixáras aukciókat mondjuk 100 Ft alatt. Bélyegek. Szalvéták. Pénzek. Elektronikai alkatrészek. Ezek TÉNYLEG ennyit érnek... Sem kapcsolatfelvételi jellegűnek nem lehet minősíteni őket, sem azt nem lehet mondani, hogy egy nagyobb gyűjtőcsomag egyesével történű kiárusításáról van szó - mint pl. az üres CD-k/DVD-k esetében, ahol egyértelmű jutalékkijátszás folyik; hiszen egy darabra vonatkozik az ár az aukciók 99%-ában, venni azonban csak hengerben/dobozban lehet 25-50-100 db-ot egyszerre. (Az is megérne egy misét, hogy a CD/DVD aukciók körüli ilyetén visszaélések ellen miért nem tesz valamit a Vatera - persze kb. szélmalomharc lenne, és sziszifuszi küzdelem.)
Előzmény: Törölt nick (879)
Real Putyur Creative Commons License 2009.01.10 0 0 881
Nem tudom, hogy a leírt vevőcsalogató praktikák mennyire jogszerűek, ill. jogszerűtlenek - nem vagyok jogász. De azt hiszem, hogy ez alapján bármelyik kereskedelmi egységet el lehetne a meszelni akár hetente többször is - merthogy ilyen trükköket mindenhol alkalmaznak. Ez van - meg kell tanulni együtt élni velük. Én már csak röhögök rajtuk - ugyanúgy mint minden reklámon (már amelyik valahogy véletlenül átcsusszan az évek alatt kiépített reklámimmunitásom aprószemű hálóján).
E-mailes termékfigyelőt meg soha az életben nem láttam még - kapok így is elég levélszemetet innen-onnan, nem rendeltem meg még azt is. A listákban/terméklapokon ott van/nincs ott a kis zöld fenyő - ez egyértelműsíti számomra, hogy érdekel-e az aukció vagy sem. (Ha Te brusztoltad ki, gratulálok hozzá - tényleg jó ötlet volt, nekem is megfordult a fejemben anno.) Amúgy meg szűrni is lehet rá.

(A "-tól" cipőár úgy jön ide, hogy egy felettébb kedvező árral reklámoz egy terméket, amely terméknek a "használható" kategóriája egész már ársávba esik. A Vaterán az 1 Ft a kedvező(nek tűnő) ár, a később kibukó minimálár a "használhatóság" szinonímája.)
Előzmény: Törölt nick (878)
boxer-gs Creative Commons License 2009.01.10 0 0 880

Á, látom már! Neked úgy egyáltalán a "minimálár" létjogosultságával van problémád.

Nos, erre csak annyit tudok reagálni, hogy a játékszabályok adottak és nyílvánosak. És bármennyire nem tetszik neked, ez sajnos minden önálló döntési joggal valamennyire rendelkező emberi közösségben úgy működik, hogy ha elfogadod a játékszabályokat, akkor játszhatsz, ha nem, akkor pedig csak nézheted. Persze a nem egyetértést ki lehet fejezni, de elvárni, hogy mindenki a te értékrended szerint játsszon, az nyílván túlzott önértékelésre utal.

 

Az, hogy a termékfigyelő levelekben nincs feltüntetve, hogy az adott terméket minimálárral, vagy anélkül indították, nem tekinthető megtévesztésnek. Az sincs előre jelezve, hogy kis hazánk mely részén hirdették meg a terméket és például az sem, hogy a fizetési módodk közt elfogadják-e a készpénzes fizetést és a személyes átvételt. Pedig ezek is lehetnek egyesek (nem nekem) számára döntő tényezők.

Igen, feltüntethetnék az általad kívánatos adatokat, de nincs rá szükség. A termékfigyelő levél célja az, hogy arról tájékoztasson, megjelent egy általad érdekesnek tartott termékcsoportban valami. Ezután egy kattintással mindenről meggyőződhetsz magad is. Te egyszerűen túlbonyolíttatnád a termékfigyelő értesítést, amire szerintem nincs szükség.

 

Egyébként abban, hogy zavarnak egyes minimáláras aukciók, némileg hasonlóan érzek én is. A nyílt minimáláras aukciókat teljesen feleslegesnek tartom. Arra megfelel a fix áras értékesítés vagy a minimálár (nem 1 Ft-ról) nélküli aukció a már kívánatosnak vélt árról indítva. De azért megróni a rendszert, hogy tőled időt vesz el az esetleges folyamatos kattintgatással... Javaslom, rögtön tedd meg a maximálisnak gondolt tétedet és akkor nem lesz ilyen gondod!

 

És a végére egy magánvélemény. Azzal kezdted soraidat, hogy szájbarágósan írsz. Meglátásom szerint ennek szükségességét csak azért érezheted, mert egész egyszerűen nem sikerül egyértelműen és logikusan fogalmaznod. A mondatszerkesztésed jóformán kizárja az azonnali megérthetőséget. A sok betűtévesztés, apró hiba betudható kapkodásodnak, de ezekkel megfejelve a logikátlan mondatfelépítést, szinte kibogozhatatlan néhány gondolatmeneted.

Persze az is lehet, hogy csak én vagyok túl egyszerű lélek.

Előzmény: Törölt nick (877)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.10 0 0 879

No, kedves Advocatus', ebben kiválóan igazad van!

 

A fix árakhoz én Vatera helyében rendelnék egy minimál összeget (100 Ft a la APEH :D), lehetne alatta s, 200 Ft-ért :DDD Mindjárt meg is írom az ötletem nekik.

 

Csak aztán ezt már nem eldugott szabályzat (=szerződés) módosítással kéne meglépniük majd!

 

 

PS: csak az a fránya "Ft-al" ne lenne ott kétszer is hzs-odban, ami helyesen forinttal/Ft-tal (-val/vel rag és a teljes hasonlulásos msh kettőzés :D) - de ne vedd magadra, ez is egy új "trend"sajna...Pölö Vodafone szabvány SMS-eiben és nyílt szövegeiben sorozatosan tér vissza u.ez, egy vagy több többdiplomás nyelvzseni által brrrr :)

Törölt nick Creative Commons License 2009.01.10 0 0 878

Kedves Putyur!

 

Ki mondta Neked, hogy amiket leírtál "vevőcsalogatásokat", azok nem jogsértő eljárások? Mert azok!

 

És hol hasonlítható össze a tól-ig cipőméret az általában egy darab Vatera-ás termékkel?

 

És hol tetszik fenyőfácskát látni (melyet, az online listákban, nagyképűségtől csöpögve teszem hozzá, én brusztoltam ki Vatera-csataptnál, s.k. :D) az e-mail-ben érkezett termék figyelőkben? (Ez utóbbi miatt még verem az asztalt:D)

 

 

Szép, nem túl hideg hétvéget Neked is:

Maus Robi

Előzmény: Real Putyur (849)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.10 0 0 877

Akkor Neked is, kedves Boxer'!, előadom, szájbarágósan:)

 

Ha van miniál ár, és ez alatti (tipikusan 1,-forintos) induló ár van megadva, akkor ÉRVÉNYES licitet minimál ár alatt nem lehessen tenni. Ez akkor gond, ha amúgy a minimál ár nyilvános!

 

Ergo minden egyes (nyilvános) minimál ár alatti licit kizárólag VATERA kattintási mennyiségét növeli, de semmi esetre sem nyer vele a vevő(jelölt). Ha a ráfordított ösez időt nézük, a "nézelődő" felhasználók összességét jelentős érdeksérelem és akár tízmilliókban értékelhető tényleges (idő)veszteség éri!

 

Az az álítás, hogy 1 forint vagy egyéb, jelentősen (!) minimál ár alatti kezdő ár miniálár között bármi jogérvényesen zajlik, hazugság vagy a dolgok durva félreértése, esetleg fáélretájékoztatás  - attól függően, ki állítja :D

 

A dologban ráadásul akkor már nem is a titkolt miniálárasok a visszatetszőek, hanem amikor nyilvánosan adnak meg miniálárat, és ezek a nyilvános minimálárak sem jelennek meg a kiküldött termék figyelőkben!

 

 

És Te bizony félreérted: nem az 1,- forintról indulóknak kellene minimál árasoknak lenniük (bár ez sem elvetendő:D), és a minimál árasoknak sem kellene megvehetőknek lenni 1 foritn és minimál ár között, de határt kellen szabni a két érték arányának. Illetve, legalábbis a NYÍLT minimál árasokat nem lehet ez alatti (vagy nagságrendekkel kisebb) induló árral indítani.

 

Üdv:

Maus Robi

 

 

Előzmény: boxer-gs (848)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.10 0 0 876
"Visszaél az erőfölényével, vezető piaci erejével. Melyik cég nem?

Mivel ez magáncég nem kötelező használni."

 

Blue!

 

Ezt a vadkapitalista baromságot nem lehetne egyszer s mindenkorra ad acta tenni? Hát ezért tart ez az ország ott, ahol! Nem kötzelező levegőt sem venni!

 

És mi az, hogy melyik cég nem! Igen sok cég (a többség) NEM él vissza azzal, hogy IGÉNY muattkozik a termékére, szolgáltatására. És nem feltétlern azért, mert nincs (kvázi) monopol helyzetben! Egyszerűen azért, mert így "nevelték" :)

 

Néz már szét! Hát ebben az elkúrt országban a nagy (pl.) német vagy francia vállalatok, akiknek ott folyamatosan szorítja a tökeit a szakszervezet, itthon mit meg nem engednek?! Hányszor számolták volna fel Auchan-t vagy E.-ON-t, ha nnak amit itthon megengedett munkavállaók vagy ügyfelek felé, akár a negyede mélységű jogtiprást  hazájukban elkövette volna?

 

Az Neked még nem állt össze, hogy épp azért merik ezeket itt megtenni, mert a többség niraként ugyanmazt szakjózza bólogatva a vágóhíd felé terelvén, mint amit Te előadsz, hogy "nem kötelező", meg (tkp.:) "így szoktuk"?!

 

Ébredj már fel, kérlek!

 

Üdv:

Robi

Előzmény: Blue_Sky_007 (845)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.10 0 0 875

Azér' milyen érdekes kettős mérce:

 

a) Vatera egyoldalú döntései megfellezhetetlenek ("ártatlanság vélelmének", ha ez büntetőeljárás lenne. DE nem az!!"), azaz döntéseiben teljes szabadságot élvez,

 

b) ám az "önlicit" etikátlan - mert a licit állása alapján a "tiszteséges" vevő aspiránsok aztán persze nem tudják eldönteni, hogy nekik még megéri-e?

 

:)))

 

 

Az pedig, hogy ha valaki miniálárat beállít (tök lényegtelen, hogy titkos vagy sem) , DE 1,- forintról indítja az aukciót, az mióta nem tilos?! Ez burkolt 1,- forintos aukció!

 

Ezek szimpla becsali reklámok (!), amit reklámetikai kóüdex és Fvt egyértelműen tilt. Ja, ezek magánszemélyek?! Hogy aztán Vatera épp itt kellene keménykedjen, de nem teszi? Hogy töb balkalommal több példával lerítam ezt, és szó szerint játszották a hülyét? Hogy fél éve ebben a témában nem történik semmi?

 

A legjobban akkor akadok az ilyeneken ki, amikor több tíz- esetleg százezer forintos minimáláras és attól alig magasabb villámáras cuccot tesz ki valaki 1,- forintért.

 

De azt is kértem, hogy a figyelő e-mail-ekben, (legalább ha az HTML-es)  NMÁ jelzét szintén tegyék ki - mi volt a válasz? Hogy a terméklapon ott van! (Paff..)

 

Magyarul: Vatera kattintási értékei alapvetően attól függnek, hány megtévesztett érdeklődő kattint egy-egy termékre! Hogy ez nem etikus és nem rólunk, userekről szóL Ki nem szarja le...

 

Ugye, kedves Kék Ég?!

 

 

Üdv:

Maus Robi

 

 

Előzmény: Blue_Sky_007 (843)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.10 0 0 874

Hünny, de nehéz emberek vagytok Tik:)))

 

NEM azt állítottam, hogy mindenki aki (pl.) közalkalmazott, az kötött a banját tekintve, de AZT nem kellene állítani, hogy nem lehet valakinek (aki pl. közalkalmazott) ilyen EGYÉNI problémája.

 

Ezek után sorakozzon fel mindenki, hogy de ő közalkalmazopt és lám mégsem van neki ilyen gondja - nem erről szól a történet :D

 

HAGYJUK MEG MINDENKINEK A SAJÁT SZERENCSTLENSÉGE OBJEKTÍV LEHETŐSÉGÉT, azaz nem kellene mindenkinek a maximálisan pozitív tapasztalatai alapján lehurrogni azt, aki valamin problémázik. Más olvasatban (általánso alannyal) : ha megoldást nem tudsz javaslani', legalább ne durungold le az ártaltlantot':)

 

Robi

Előzmény: apca (838)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.10 0 0 873

Kedves Digicat!

 

Ugye Neked van saját web-boltod? Azaz te beszélsz valahol mégis haza? :)))

 

 

Én NEM használom e-Bay-t, sőt: most kapaszkodj meg, nem is nagyon nézegetem. Egyszerűen mert eladni nem kívánok (nincs mit) és venni meg nem veszek kintről. Annyira ui. nem vagyok "gazdag". És: ami szerintem a szolídan kellemes élethez és a jó lelkiismerethez köll, az mind megvan 

 

// lakás, étel,  barátok, könyvek, színház - mozi nem, mert ezt is elb..ták és nincs (jó) szinkron, ivéve Shrek :D - tévé, némi net - sajnos tök egyedülállóként és -élőként, ráadásul már szerelmesen sem, 42 évesen nekem már csak ez maradt :( //

 

De vakon le mertem fogadni, hogy többet nyújt...

 

Vagy csak az téveszt(ett) meg, hogy "ott", arrafele eleve magasabb az ETIKAI színvonal?

Vagy az, hogy ott nem engednek meg burkolt, egyoldalú szerződésmódosításokat, mert ott VAN jogbiztonság?

Arra, hogy odafele' az emberéletet és a jogbiztonság szent?

Hog yott a független nem (!) magyar bíróság nem attól teszi 100 000 avagy 200 000 forintra, hogy az illető cigány-e és "hány iskolája" van, hanem a jogbiztonság és a KÖZ felé a jelzés számít?

 

Könnyen teheti meg Vatera (is), hogy  magasról tesz a jogra és az etikára, mert ezt itthon megteheti.

 

Szerinted az ilyen, a jobiztonságra törekvő elvrárásaimmal lejáratom magam?!

Mert, kedves "ujjmacsek", akkor ezt az állampolgári devalvációt én büszkén vállalom!

 

 

Galéra-hasonlat: Óh! Ha már ott tartanánk, hogy galéria v.s. Vatera :) Egyelőre Vatera egy egyszer (!) megépített, jól-rosszul, kizárólag technikailag inkább jobban működő on-line piactér, és 6%-os (induló) jutalékot fizetnek (nem én, általános alany!) ügyfelek az értékesítésért.

És ez a 6%, amely több mint fele a jegybanki alapkamatnak, megítélésem szerint abszolút értelemben sok. Mutass ma olyan átlagos (szolgáltató) vállalkozást, amely befektetésére "munkajövedelemként" 6%-os árrést tud kitermelni!

De ezt a pénzt sem sajnálom senkitől (ahogy általában), de a "hirdetési felület" biztosításán kívül legalább némi értéknövelő szolgálatás elérhető lenne, de ilyen nincs. Kérlek: arra nem képesek 3 éve, hogy aláírják, ki ír ilyen-olyan választ. Ez sem pénz kérdés, elhiszed?

 

De jó, hogy felvetetted, gizessen a Vatera, mert valóban? reklámok vannak nla - de ne ézért fizessen, hanem a vevőnejk, mert értékesítési jutalékot generál! Nem pénzben: értékesítési bónban például! vagy kapcsolt szolgálathoz bónnal, lényegtelen. Gesztusokat várok el inkább mint pénzt.

 

És ami a legfontosabb: a jelenleginél sokkal precíebb és ennél lényegesen kevésbé egyoldalúbb Szabályzatot! Ez toronyóra lánccal? Akkor BIM-BAM! :D

 

 

Üdv:

Robi

Előzmény: digicat (826)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!