Keresés

Részletes keresés

em Creative Commons License 2003.11.05 0 0 2
sziasztok!

én ma lettem új porszívótulajdonos, persze ki is próbáltam a masinát azonnal, és olyan kellemesen csalódtam, hogy gondoltam beírom ide az indexre a tapasztalataim... látom, hogy ez a topik nem igazán indult be annakidején, de talán most...

szerintem hasznos lenne megosztani a tapasztalatokat, mert ránézésre nem sok különbség van a nagy műszaki áruházakban kiállított csodamasinák között, de az áruk eléggé differenciált, szóval a tájékozatlan vásárló (mint amilyen én is voltam) csak kapkodja a fejét hogy akkor melyiket is érdemes megvennie.

megnéztem a keravillban és a media marktban a felhozatalt, volt választék bőven.... az megállapítható, hogy az árak fillérre ugyanazok voltak.. ezen kicsit meglepődtem....
ami mellett végülis én döntöttem az egy siemens family&pets 1800w márkájú porszívó. ami nagyon szuper benne, hgoy adtak hozzá egy ún. turbófejet, ami úgy néz ki, hogy a porszívófejben forog egy kefehenger. szó szerint fantasztikus, hogy mennyire egyszerűen és gyorsan felszedi az állatszőrt és a hajszálakat a szőnyegről!!!! a régi porszívómmal vagy fél órát is küzdöttem a nagyszobai szőnyeggel mire valahogy kinézett, ezzel meg 5 perc alatt eltűnt minden hajszál a szőnyegről.

Akinek egyszínű szőnyege van (amin köztudott hogy minden kis szösz, szennyeződés meglátszik), vagy akinek állatai vannak otthon annak azt javaslom, hogy mindenkeppen turbófejjel ellátott porszívót vegyen!

(viszonyítási alapként: annak amit én vettem 30k volt az ára)

Emszi Creative Commons License 2002.05.11 0 0 1
Szia dalia, vettél már porszívót azóta? Sajnálom, hogy nem tolongtak itt a tanácsadók, annál is inkább, mert magam is friss porszívótulaj vagyok és a mai vásárlás előtt jól jöttek volna a tapasztalatok...

Na szóval, vásárlás előtt rendesen körüljártam a témát, összegyűjtöttem minden létező prospektust a MediaMarktból, elolvastam a Teszt magazin két évvel ezelőtt készült tesztjét (ha esetleg mást és érdekel, csak szóljon) valamint végigböngésztem az internetet is. Páromnak már kissé az agyára mentem az új projektemmel :-)

Nekem is a Tiédhez hasonló kikötéseim voltak, olyan max. 20.000 Ft körüli ár, nagy szívóerő, nem túl nagy méret. Na és az sem árt, ha helyes a kicsike... (Ha jól értettem, Te is száraz porszívót keresel és nem takarítógépet.)

Mivel van egy macska is a háznál, megmozgatta a fantáziámat a Miele Cat & Dog Plus fantázianevű masinája, de miután megláttam az árát a fotexnet.hu-n, elpárolgott a lelkesedésem (akciósan potom 83.500 Ft). A Murányiban és a MediaMarktban néztem szét (alaposan, jegyzetelve :-) ), kétségtelenül a MM-nak van nagyobb kínálata és az áraik is barátságosabbak.

Végül egy gyönyörű zöld 1600 wattos Electrolux Mondo-nál kötöttem ki (18.900 Ft a MM-ban), aminek a szívási teljesítménye 350 Watt - ez számít igazán és ebben az árkategóriában nem nagyon van párja. Bár a Samsungok között van 400 Watt szívóerejű is, de nekem valahogy nem jött be a Samsung (viszont jó a weboldaluk: http://www.samsung.hu). Jók még a Siemens Dino-k is és az AEG Vampyr-ok (tiszta állatfarm :-) ). Az Ufesa Mousy Argenta (1500 W/270 W) is nagyon tetszett, egyébként is jó tapasztalataim vannak az Ufesa márkával (pozitívum, hogy 3 év garanciát adnak rájuk). Ha tetszik a design-ja, a XiO is jó választás lehet ez kisebb a Mondo-nál, szintén Electrolux gyártmány, 1400 W/300 W.

Ami az én Mondo-mat illeti, jó sok extra van benne, tiszta felüdülés a kivénhedt ETA után... Pl. automata kábelfelcsévélés, pollenszűrő, mikrofilter (ötszörös szűrés), biztonsági fedélzárás (ha nincs a helyén a porzsák, nem lehet bezárni), teleszkópos cső, a gégecsőcsatlakozás kizárja a megtörést és 360 fokban körbefordítható, függőleges és vízszintes parkolóállás, stb. Ez alatt a néhány nap alatt tiszta porszívóügynök lettem :-) De a legfontosabb a szívóerő, ebben egyetértünk. De a kényelmi dolgok sem elhanyagolhatóak.

Remélem, segíthettem... Légyszi írd meg, hogy mi lett Nálad a nyerő. De mások tapasztalatai is érdekelnének.

Előzmény: dalia (-)
Ficium Creative Commons License 2002.03.01 0 0 0
Jo Topic!

A lényeg ne papirzsakos legyen!

Es ne nulla wattos!

dalia Creative Commons License 2002.03.01 0 0 topiknyitó
Porszívót szeretnék vásárolni...

Légysz ne nézzetek nagyon hülyének, megnéztem, nincs ilyen topic :)
És a téma komoly :9
De tényleg!
Nem akciósat szeretnék, meg ilyen baromságok, hanem egy tényleg jó, megfizethető, könnyű porszívót. Mert én ilyennel még nem találkoztam. [biztos túl fiatal vagyok]

Tehát szempontok:
-valóban jól tisztít, erős
-lehetőleg kicsi, könnyű
-normál ár [nem szeretnék számokat írni, gondolom 20-30 körül lehet egy ilyen izé, de lehet, hoyg tévedek]

Amiket eddig használtam az vagy baromi nehéz és ormotlan volt - lásd vizes porszívó - vagy pedig gyenge volt.

Van megoldás?

d.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!