Keresés

Részletes keresés

arhat1 Creative Commons License 2011.10.10 0 0 71489

"Egyrészt tudod, hogy létezik ilyen szabályrendszer, hiszen szerveznek versenyeket bizonyos vingcsun szervezetek, és hoztak létre szabályrendszert ami úgymond stílus specifikus..."

 

Azért ezt nem értem. Ha leszögezed, hogy a vincsun nem jó, mert nem használja eléggé a köríves elveket (ha jól értettem), akkor miért indulnál vingcsun elvek mentén felépült szabályrendszerben? Hiszen lehet hogy ott nem is pontoznák, sőt egyenesen tiltanák azokat a technikákat, melyekkel kiegészítetted a rendszert. Tehát akkor tisztán vingcsunoznod kellene, melyben valljuk be, lehet hogy a többi résztvevő előnyben lenne.

 

Amúgy, ismereteim szerint valóban van vingcsus specifikus verseny....ha jól emlékszem formagyakorlat illetve chi sau kategóriában. Ti melyikben indulnátok?

 

"A repülőgép pilóta közli az utasokkal, hogy zuhanunk 10 000 méterről. Az utasok nem érzik, hiszen a felhők felett vannak. Százan is kiröhögik a pilótát... 100 az 1 ellen és 1 a 100 ellen..."

 

Azért ezt Te is érzed hogy mekkora marhaság amit írtál....:)) Szerinted pont az utasok nem vennék észre hogy zuhannak?

De kicsit komolyabban. Nézzük ebben az összefüggésben: A repülőgép pilóta közli a pilóta fülkében nyomorgó további 100 pilótával, hogy zuhanunk 10 000 méterről.

 

Szerinted?

Előzmény: Hfs (71487)
Hfs Creative Commons License 2011.10.10 0 0 71488

Igen, teljesen igazad van. Én fogok előfutára lenni a küzdelmi tapasztalatszerzésnek, és ahova csak módom lesz el is fogok menni. Ha alkalmasnak érzem magam... Addig természetesen tanítványaim sem fognak akár csak baráti sparring partikon sem részt venni.

 

Azzal pedig közös a véleményünk, hogy nem azért tanulok ezt vagy azt, hogy majd másoknak ártsak vele valami módon.

 

Én a 80-as évek végén nem azért kezdtem vingcsunt tanulni, mert problémám volt az életben. Soha nem akartam ártani senkinek, egyszerűen tetszett az a mozgás és elméleti háttér amit láthattam, tapasztalhattam edzéseken. Ma sem akarok ártani senkinek, ma egyszerűen tetszik az alkotás folyamata. Hogy mégis harcba fogom vinni annak az általad is megfogalmazott felelősség a kényszerítő ereje.

 

Hogy valóban ha Én azt mondom valakinek, hogy ez harcművészet akkor legyen alkalmas arra, hogy harcban megállja a helyét a tanuló...

Előzmény: exhighand (71483)
Hfs Creative Commons License 2011.10.10 0 0 71487

Ezt kifelejtettem

 

"Dominánsan vingcsun szabályrendszerben miért is indulnál el? Mondjuk, ilyen nem igazán létezik"

 

Egyrészt tudod, hogy létezik ilyen szabályrendszer, hiszen szerveznek versenyeket bizonyos vingcsun szervezetek, és hoztak létre szabályrendszert ami úgymond stílus specifikus...

 

Másrészt azért indulnék vingcsun szabályrendszerben elsősorban, mert alapvetően a vingcsun kapcsán jött létre a konfliktus. Tehát a vingcsun éra keretei között kell előbb megállni a helyünket, majd ha az sikerült, akkor lehet tovább lépni... Nem akarok leragadni ott természetesen...

 

Minden esetre megköszönöm a Te hozzászólásaidat is és mindenkiét. A következő videóhoz ezek nagyon hasznos tanácsok, még ha olya velős kritikaként is vannak elém tárva...

Előzmény: arhat1 (71480)
Hfs Creative Commons License 2011.10.10 0 0 71486

Világos. Azt fejtegeted, hogy mi mikor hogyan és minek hol a helye?

 

Ez már egy jó megközelítése ugyan csak a dolognak.

 

Pillanatnyilag ott állok ezzel a dologgal, hogy formálgatom. Erre a sorsom mellém rendelt egy kis srácot, aki hajlandó résztvenni ebben a kísérletezgetésben. Jelen állapotunkban nem fogunk versenyekre menni. Én sem, Ő meg pláne nem...

 

Minden egyéb amit a mondtam jövőbe tekint, és évek múlva üdvössé váló állapotokra mutat.

 

A hosszú rúd igen alkalmas erőnléti gyakorlatozásokhoz, de ahhoz, hogy Te bemenj egy ringbe, ahhoz teljesen szükségtelen. Ezen túl ahhoz, hogy egy kis félős tutyi-mutyiból, majd egy karakteres felnőtt férfivé alakuljon valaki még inkább nem szükséges.

 

Tehát a "mi mikor hogyan és minek hol a helye" kérdéscsoportnak a helyes megválaszolásához, elengedhetetlennek tartom, hogy az adott dolog célját is meghatározzuk, mert ezek a kérdések, majd ennek a fényében lesznek korrektül értelmezhetők...

Előzmény: bigbabylon (71479)
Hfs Creative Commons License 2011.10.10 0 0 71485

A poénjaid most is jó kedvre derítettek :D

 

Azonban egyre reagálnék. Ha százan mondják, hogy hülye vagy, talán igazuk van. Tegyük ezt kontrasztba ismét.

 

A repülőgép pilóta közli az utasokkal, hogy zuhanunk 10 000 méterről. Az utasok nem érzik, hiszen a felhők felett vannak. Százan is kiröhögik a pilótát... 100 az 1 ellen és 1 a 100 ellen...

 

Ki tudja ezt korrektül megítélni? Nekem nem célom a harc. Egy állomása a folymatnak, hogy résztvegyek Én magam is harcokban és a tanítványaim is majd ha alkalmasakká válnak rá... De nem cél.

 

Talán éppen Te magad is ismersz olyan szervezetet ahol nem versenyeztetik a tanulókat. Miért lenne ez kötelező a számomra?

 

Nem mindenki akar Bas Rutten lenni amellett, hogy a harcművészet érdekli...

Előzmény: arhat1 (71480)
Hfs Creative Commons License 2011.10.10 0 0 71484

Nagy téma definiálni a harcművészetet. És nagy téma a küzdősport és a harcművészet fogalma közötti különbség meghatározása. Ezzel mindenki bajban van általában. A „szentbeszéd” a film elején egyfajta differenciáltságra mutat. Valójában a könyvben értelmezem a fogalmat, itt némileg kiegészül ez az értelmezés…

 

Mit tanítok? : fokozatosságot. A hitvilágom alapvetően a kereszténységhez köt, de mindig is próbáltam a bigottságból kikecmeregni, és az ismeret, a tudás (gnózis) felé fordulni. Így most megint a bibliai példával szeretném bemutatni, hogy mit is tanítok, illetve miként gondolkodom, amikor a tanításról beszélek. Egy rendkívül szemléletes történet mutatja be ezt:  Ezékiel 47:3:

 

Nem szúrom be az idézetet, de igen hasznos elolvasni és meditálni rajta. A történet profán adaptációjában arról szól, hogy van egy „mester” és egy tanítvány. A mester aprólékos fokozatossággal végig kíséri a tanítványt egy beavatási úton. Az útnak minden részletét előre láttatja, és minden aspektuson végig kíséri, és amikor a tanítvány alkalmassá vált az önállóságra, akkor „elengedi a kezét”. Az elsődleges és legfontosabb cél az, hogy a tanítvány ne kötődjön semmihez, hanem teljesen önállóan legyen képes működni.

 

Én ennek a célnak az eléréséhez a vingcsun „stílust” használom fel, valójában a cél messze túl mutat ezen, de a szükséges állomások persze nem maradhatnak ki. Nem lehet húsz lépcsőt lépni egyszerre. Szépen megfelelő vezetés mellett egyesével fokozatosan kerülünk egyre  mélyebben az életbe…

 

Az Én állításom szerint a vingcsun stílus a maga Magyarországon elérhető valóságában hiányos. Teljesen mellőzi a köríves mozgásokat minden tekintetben, miközben a vingcsun koncepciója már az első mozdulatoktól kezdve tartalmazza a köríves mozgások lehetőségét. Ha tehát az eszközöm amivel az életre tanítok valakit hiányos, akkor alkalmatlan a tanításhoz, ha csak nem egészítjük ki a hiányzó elemekkel…

 

Nagy disszonanciát látok továbbá abban, hogy a vingcsun stílust a „mesterek” individualista rendszernek tekintik, aközben az oktatás totálisan uniformizált. Négy különböző szervezetben volt szerencsém vingcsunt tanulni több más mellett, és mind a négy szervezet mestere hangoztatta az individuum jelentőségét, de a gyakorlata uniform volt.

 

Kísérletet teszek a tanításomban arra, hogy az valóban individualista legyen, tehát valóban személyre szabott. Ebből eredően érthető az, hogy a régi mesterek miért nem tanítottak, csak néhány embert egész életükben… Csoportok tanításáról nem szól a fáma. Maga Yip Man mester aki a Magyarországi vingcsun közösségben legnagyobb guru-nak számít, sem tanított nagy létszámú csoportokat.

 

A zene ami szól a videó alatt, számomra felemelő, de igazából azért volt rá szükség, mert edzés közben végig zene szólt és a kamera amivel rögzítettük nagyon rossz minőségben vette fel. Tulajdonképpen egy monoton zuhogás volt az egész.

 

A következő videónál majd figyelek erre a szempontra, hogy a magyarázataim is hallatszanak, és akkor talán egyértelműsödik, hogy milyen technikai és taktikai megfontolásokra hívom fel a tanítványom figyelmét…

Előzmény: exhighand (71475)
exhighand Creative Commons License 2011.10.10 0 0 71483

"lehet, hogy kocsmai szinten megállom azért a helyemet, de nem vagyok senki nagy névhez mérhető. Számomra nem is lényeges ez, igazából nem is akarok konfliktusba keveredni sehol és senkivel."

 

Márpedig lehet, hogy egy stílusalapítónak ezt nem a feltételezés szintjén kellene tudnia a saját rendszeréről.

 

Lehet, hogy ez neked tényleg nem lényeges - bár én azt hiszem, hogy itt nem vagy eléggé őszinte - de abban biztos vagyok, hogy egy esetleges tanítványnak igenis fontos az, hogy az éveken át erre áldozott szabadideje legalább hozott-e egy ilyen eredményt.

 

Bocsáss meg, de nem az ő dolguk ezt kideríteni, hanem igenis a tied.

 

Kocsma, vagy játszótér teljesen mindegy. letagadhatatlanul léteznek emberek, akik a bunyó ösztönével születtek és 6 éves koruk óta a lehető legélesebben gyakorolják. Azt hinni, hogy az éles utcai bunyó az élet elvesztésének kockázatát rejti, nos ez hatalmas tévedés. Az ilyen következmény a lehető legritkább. Néhány monokli, pár borda, egy-két kieső hét pedig bele kell férjen, cserébe azért, hogy kb az élet egész területén kihúzott háttal járhat, és nem kell a fal mellett elsunnyogni szombat esténként, ha felhevül kicsit a hangulat a diszkóban.

 

Én azért járok edzeni, mert élvezem azon fiatal emberek társaságát, akikben van tartás. 

 

Jó érzés, olyanok között lenni, akik nem hiszik azt, hogy aki udvarias és előzékeny, az mindjárt gyáva is. Akik nem magalázkodásnak látják, ha a jobbat elismeri valaki.

 

Dehát érted te ezt.

bigbabylon Creative Commons License 2011.10.10 0 0 71482

Ok,pár t betű lemaradt meg ilyenek,azt tegyétek át gondolatban Arhat posztjából:P

Előzmény: bigbabylon (71481)
bigbabylon Creative Commons License 2011.10.10 0 0 71481

Még annyit hozzátennék,hogy b+ az index ezt a fórummotort.

Előzmény: bigbabylon (71479)
arhat1 Creative Commons License 2011.10.10 0 0 71480

Ha már így megszólíttattam, akkor valamit reagálok. No, meg így a kedvenc videóm átugrik a következő oldalra...:)

 

"Nos, éppen ez a hozzáállásod hozza létre a kontrasztot Arhattal. Hogy bár elsőre, talán még harmadikra is szar amit látsz, de mégis megengeded annak a lehetőségét, hogy egyrészt tévedhetsz (erre a legtöbben képtelenek) másrészt pedig nem zsigerből utasítod el, hanem gondolkodsz a dolgok, és valaban "nagyokhoz" viszonyítva szemléled."

 

Megállapításod részben helyes. Tévedsz abban, hogy zsigerből elutasítanék valamit, de igazad van abban, hogy elsőre, sőt sokadikra is szar amit látok. Lehet hogy 2-3 év múlva már jobb videókat fogsz készíteni, akkor hidd el, el fogom ismerni hogy az jó. Ez, most nem az.

Most azt látom, mint a kilencvenes évek elején az orosz tanárokból átvedlett angol tanároknál: két leckével járnak a tanítvány előtt.

 

"Ami elindította bennem ezt az egész dolgot, az éppen az a rengeteg degradáló vélemény, amit harcművészeti fórumokon kaptam."

 

Egy tanár mondta a következőt egyszer a szülőknek:

"Ha odajön egy gyerek, mert azt mondták rá, hogy hülye, azt válaszolom, hogy ne törődj vele. Ha ketten mondják, még mindig ez a válaszom. De ha egy egész osztály mondja, hogy hülye vagy, akkor sűrgősen gondolkozzál el azon, mit rontottál el."

 

"Néhány év alatt elfog jutni ez a dolog oda, hogy majd versenyzőket tudok kiállítani valamilyen (dominánsan vingcsun stílushoz) kialakítot szabályrendszerben..."

 

Dominánsan vingcsun szabályrendszerben miért is indulnál el? Mondjuk, ilyen nem igazán létezik, másrészt minek ebben megméretni a rendszert? Szerintem ha valaki ki akarja próbálni magát, vagy a rendszerét, remek lehetőségeket adnak a nyílt versenyek. Lehet hogy tévedek, de a nagy stílusalapítók nem kreáltak maguknak szabályrendszereket, amikor a világ elé álltak a rendszerükkel.

 

"Valójában tehát az ellenzőim hozták létre ezt az elképzelést, én csak egy ajtó vagyok, amin keresztül egy ideából, gyakorlattá léphet elő a fizikai valóságunkba... Tehát nem találtam én fel semmit, egyszerűen szét szedek dolgokat össze keverem és újra összerakom, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy néha (talán értelmetlen) filozófikus megközelítéssel nyúljak ehhez a dologhoz, amit Én pofátlanul talán, de a sját nevemről neveztem el..."

 

Az a jó Benned, hogy harcművészeti tudásodnál már csak a szerénységed nagyobb....:D

Előzmény: Hfs (71477)
bigbabylon Creative Commons License 2011.10.10 0 0 71479

 "ad abszurdum a vingcsunt ki lehet egészíteni más stílusok mozgásanyagával és taktikai megfontolásaival, és mégis azonos értékű küzdővé válhat valaki bármely vingcsun küzdővel."

 

Ezt szvsz nem vitatja senki.

Speciel,én mindig egyetértettem azzal,hogy a valódi küzdelem gyakorlására legjobb az utcaharc,de mivel senki nem akarja megöletni magát edzés cimén,nyilván ezután az a legjobb módszer, ami ezt megközeliti.Mint a vadászpilotáknál,a szimulátornál jobb a valódi ,szabad gyakorlás,a szimulátor meg jobb ,mintha szaladgálnak a gyepen ,kezükben kis modelekkel és orditoznak,hogy "Bandita 9 óránál".... viszont ez is jobb,mintha csak döglenek a fűben,bámulva a bárányfelhőket.

 

A két ok,amiért általában egy x ideje gyakorló thai boxos agyonver egy x ideje gyakorló karatést ez (szerintem!!):

1.A thai boxos ezen elvek mentén halad (magyarul bunyózik)

2.A thai boxos ezen elvek mentén edz (magyarul a bunyóra)

 

Az F Zsolttal itt beszéltünk el mindig egymás mellett....nekem az volt a véleményem ,hogy nem a karate rosszabb,hanem a karate tanitása,mint a thai boxé.Elméletben ,ha két azonos képességű stb.stb.akkor a karatésnak kellene győzni,a ringen kivül....hogy nem igy van,az nem a karate hibája,hanem aki tanitja,azé.Az megint más kérdés,hogyha előkerülnek a régi thai technikák is.

Nem zrikálásból mondom,hogy engem ezek a fura nevű régi thai box dolgok a goju ryura emlékeztetnek.

 

Visszatérve hozzád,kedves Hsf,amit irsz az OK,csak erre nem kell egy uj stilust alapitani,elég lenne a régit normálisan csinálni.

Másrészt ,ahogy értelmezem, a végső cél az MMA....de azt hiszem vannak olyan szakemberek akik ezt okitják,az ebben a dologban szerzett nagy tapasztalatuk alapján.Nem kell mindig feltalálni a spanyolviaszt.

Másrészt nem teljesen világos,hogy most MMA vagy "dominánsan ving chunhoz kialakitott szabályrendszer"

Ugyanis az elsőnél (you tube tapasztalat csak)azt látom,hogy két csucsra edzett galdiátor élesben üti vágja egymást,

a másodikban meg ha beirom "ving chun free fight"két elmebeteg bohóckodik .......lásd a "nemes wing tsun harcos nem fetreng a porban "axiomát,pedig hát fetreng az,ha odarántják.

 

Ez megint nem a wt ellen szól,a wt behelyetesithető a fenti karate helyére,csak (hogy képszerű legyen)nehogymá' a zengőbüdöskei ninja klub alelnöke tanitsa meg nekem,mit csináljak Boszniában,ha a helyi erők galambnak néznek,

lehet hogy jobban járok egy ontarioi suttyóval,aki nem ismer ugyan olyat,aki ismer egy olyat, aki hallota ,hogy 100 méterről bele lehet dobni a rohamkést szemből a géppuskásba,viszont át tudja adni azt a remek tapasztalatát,hogy "kushaggyá' le ,mer megdöglesz"

Remélem érthető az analógia.

 

Abban nem foglalnék állást,kell e a hosszubot,meg a kard,pld nekem rokonszenves a Norbi nickű miskolci srác véleménye, azon a bizonyos másik fórumon,a multkor azt hiszem ő irt valamit erről,miért jó gyakorolni,azt el tudtam fogadni.

 

Na,ez nem rövid lett.

Aztán csak okosan,nehogy az legyen,hogy trollt etetek:P

Hfs Creative Commons License 2011.10.10 0 0 71478

"Gondolkodás nélküli zsigeri-kritikusokról" = gondolkodás nélküli zsigeri kritikusoktól

Előzmény: Hfs (71477)
Hfs Creative Commons License 2011.10.10 0 0 71477

Arhat poénjain Én is röhögök. Többnyire jó poénokat szokott hozni, már amennyire emlékszem a poénjaira.

 

Nos, éppen ez a hozzáállásod hozza létre a kontrasztot Arhattal. Hogy bár elsőre, talán még harmadikra is szar amit látsz, de mégis megengeded annak a lehetőségét, hogy egyrészt tévedhetsz (erre a legtöbben képtelenek) másrészt pedig nem zsigerből utasítod el, hanem gondolkodsz a dolgok, és valaban "nagyokhoz" viszonyítva szemléled.

Én nem állítom magamról, hogy valami nagy valaki lennék, nem is vagyok az. Még csak nem is vagyok egy jó bunyós. Lehet, hogy kocsmai szinten megállom azért a helyemet, de nem vagyok senki nagy névhez mérhető. Számomra nem is lényeges ez, igazából nem is akarok konfliktusba keveredni sehol és senkivel.

 

Ami elindította bennem ezt az egész dolgot, az éppen az a rengeteg degradáló vélemény, amit harcművészeti fórumokon kaptam. Gondolkodás nélküli zsigeri-kritikusokról. Nos ezekre többnyire válaszoltam is, és adódott is egy csomó konfliktus belőle. Ma már nem válaszolnék olyan módon, de ezek a zsigeri kritikusok felébresztették bennem a vágyat, hogy alkossak valami olyat ami szerintük, hülyeség, nem lehet megcsinálni, és nekem sincs kompetenciám ehhez.

 

Néhány év alatt elfog jutni ez a dolog oda, hogy majd versenyzőket tudok kiállítani valamilyen (dominánsan vingcsun stílushoz) kialakítot szabályrendszerben és megfog mutatkozni, hogy nem kell sem a pillangó-kard, sem a hosszú rúd technika mesterének lenni, sem nem kell ismerni feltétlenül a vingcsun úgymond teljes rendszerét, ad abszurdum a vingcsunt ki lehet egészíteni más stílusok mozgásanyagával és taktikai megfontolásaival, és mégis azonos értékű küzdővé válhat valaki bármely vingcsun küzdővel. Az már sokkal távolabbi terv (tudom, hogy merész terv), hogy végül komplex rendszerré alakuljon és akár MMA szabályi keretek között is működőképes elgondolás legyen.

 

Valójában tehát az ellenzőim hozták létre ezt az elképzelést, én csak egy ajtó vagyok, amin keresztül egy ideából, gyakorlattá léphet elő a fizikai valóságunkba... Tehát nem találtam én fel semmit, egyszerűen szét szedek dolgokat össze keverem és újra összerakom, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy néha (talán értelmetlen) filozófikus megközelítéssel nyúljak ehhez a dologhoz, amit Én pofátlanul talán, de a sját nevemről neveztem el...

 

Előzmény: bigbabylon (71474)
Hfs Creative Commons License 2011.10.10 0 0 71476

Én nem találom értelmetlennek ezt a modatot sem. Lehet, hogy nem szokványos a fogalmazás, de szerintem Te is érted, hogy mit akartam ezzel kifejezni. Arhat és Bigbabylon véleményei ellentétes irányúak egy asott kérdésben, miközben mindkettő vélemény ugyanarról a dologról szól. Vagyis az adott dolog az a pont ahol a véleményeik ütköznek, ahol találkoznak. Ütközőpont. Ennek ez a neve... És ezt a vélemény-ütköztetést nekem módomban áll megfigyelni, tehát kívűlállok magán az eseményen így. Hiszen amit megfigyelsz annak nem vagy részese. Olyasmi ez mint a ring-segéd, aki kintről kiabálja be az instrukcióit a versenyzőnek... Én ugyan nem kiabálok be semmit, de figyelek, és elmélyülök a jelenségben, ahogyan minden jelenségben ami tudatosodik bennem... De ezzel mindenki így van nem?

Előzmény: capacete (71473)
exhighand Creative Commons License 2011.10.10 0 0 71475

Én végignéztem. Gondolkoztam rajta utána, hogy voltaképpen mitől ráz ki a hideg, és mi lehet az, ami miatt messze nem annyira meggyőző, mint mondjuk egy Kunkli, vagy Birics video.

 

Rájöttem. Rettenetes ez a zene alá. Teljesen aláássa az meber legőszintébb figyelmét is.

 

Számomra abszolúte nem derült ki az, hogy mit is tanul a tanítvány.

 

Tényleg, mit tanítottál neki? Legőszintébben érdekelne. Hátha bennem is feltámad a tanulási kedv, így 51 évesen. A 35 év iskolapaddal remélem én is értelmiségnek számítok. 

 

 

bigbabylon Creative Commons License 2011.10.10 0 0 71474

Capacate

 

Lol.....van egy hölgyismerősöm a facebookon,tulajdonképpen azt se tudom ki fia borja,de hozzá képest

ezek a mondatok Buddha könnycseppeiből kovácsolt szamádhi nyilak,amik a zsenialitás tűzcsóvájaként hasitanak a tudatlanság mélysötét éjszakájában.:P

Ő az angyalok nyelvén közvetit,gondolhatod........

De amugy egész jól fel lehet dolgozni,ha nem olvasod el,mint ahogy én teszem,vagy iszol valamit.

Kisebb mennyiségő skót nedűre vagy valamivel több olasz likőrborra szavazok.:)

 

De hajrá,majdnem tulugrottunk a videon,ami a frászt hozza rám,mikor tök váratlanul belemorog a fülembe.....

 

Hfs

 

Te,most engem azért nem zavar a dolog,mert nem érdekel..:)

Ok,de tényleg,nekem az a tapasztalatom,hogy Spinoza legbrillebb mondatait is ki lehet hozni  hülyeségnek,meg

Bolond Dezső motyogását is lehet próféciaként értelmezni.

Tehát a filozofálásod,mátrixtól függően lehet Isten szava,meg malacröfögés....ugyanakkora

eséllyel vakarhatja mindkét oldalt.

Ha nem irsz nagyon hosszuakat,tőlem.......de én röhögök Arhat poénjain is ha nem zavar.

 

A videon látottakról meg annyit,hogy azért nem merek itélkezni,mert minden boxmeccsen az általam zseniálisnak itélt boxolót szokták lecsapni,az Isshin ryu alapitójától meg a hideg kiráz ,ahogy katázik.......pedig olyan mesterek tanitványa volt,akiknek a nevét én is áhitattal ejtem ki.......szóval attól hogy nekem valami nem tetszik,még lehet a dolog a hm non plus ultrája:)) Nyilván azt mondanám,bizonyos helyeken ne keveredj konfliktusba,

de pld a cél,hogy a srácnak önbizalma legyen,támogatandó.

 

 

Előzmény: capacete (71473)
capacete Creative Commons License 2011.10.09 0 0 71473

  Tényleg nem szeretem a verbális szájkaratét, de ennek nehéz ellenállni:

 

  Nekem úgy tűnik, hogy a legtöbb ember azért alkot negatív véleményt arról, amit csinálsz (és ez nem prekoncepció - amit mellesleg nem kell lefordítani, hidd el, hogy mindenki megérti - hiszen UTÓLAG alkotják), mert zavaros, de tudálékos előadásokat tartasz, amiből süt a valódi elmélyültség hiánya.

 

  Ki tudja, lehet, hogy pozitívabb reakciókat tapasztalnál, ha mellőznéd az ezekhez hasonló értelmetlen mondatokat:

 

  "Ez mindenképpen tanúlságos, és végül is Én mint külső megfigyelő, mintegy ütközőpont figyelhetem meg az általatok létrehozott kontrasztot. És ez még csak nem is volt szándékosan generálva a részemről."

Előzmény: Hfs (71470)
Hfs Creative Commons License 2011.10.09 0 0 71472
Előzmény: Ulrich_von_Lichtenstein (71471)
Ulrich_von_Lichtenstein Creative Commons License 2011.10.09 0 0 71471

Szia Hfs,

 

Érdekelne, hogy milyen a házilag készített gömbsúlyzód. Fel tudnál tenni egy pár képet? Előre is köszönöm.

Előzmény: Hfs (71469)
Hfs Creative Commons License 2011.10.09 0 0 71470

Azért milyen érdekes megfigyelnem, hogy miközben Te nem ismersz nincsenek prekoncepcióid (előítélet) velem szemben, és a magyarázatomat a videóról akár (még ha feltételes módban is) elfogadhatónak tartod, mellőzve a velős úgynevezett szakmai megfontolásokkal szemben.

Miközben akik ismerni vélnek, vagy tán ismernek is, mélységes elutasítással vannak átitatva és az elmúlt évek alatt nem hogy tisztultak volnak ezektől a terheiktől, inkább egyre nagyobb mértékben burkolóznak az előítéleteik burkába.

 

Ez mindenképpen tanúlságos, és végül is Én mint külső megfigyelő, mintegy ütközőpont figyelhetem meg az általatok létrehozott kontrasztot. És ez még csak nem is volt szándékosan generálva a részemről.

 

Zseniális. Ezért is szerettem mindig a harcművészeti fórumokat, mert kitűnő ismeretszerzési terület a számomra :)

 

Az egy külön misét is megérne, hogy mélyére menjünk az előítélet kialakulásának, és fenntartásának az okahoz, és végül mindenki megláthassa, hogy saját előítéleteinek mindenki önmaga az oka... De ez nem önismereti fórum... ne térjünk hát el a gerincétől a témának, ami a harcművészet...

 

Azonban ha már így fordult a szó, hadd ajánljam figyelmetekbe azt a fórumot ahol nem hogy nem gond, hanem egyenesen üdvös, ha az életnek bármely területére kalandozunk, nem kell konkrét és szorosan körülhatárolt témavezetésnél maradni...

http://users.atw.hu/hfs-forum/

Előzmény: bigbabylon (71467)
Hfs Creative Commons License 2011.10.08 0 0 71469

Nekem is sok meló van a hasnövesztésben :)) Sajnálnám ha túlzottan meg kellene szabadulnom tőle... De tény és való, hogy az erőnlétemen van mit javítani, ennek érdekében éppen ma készült el egy jóféle házilag gyártott kettlebell. Na nem olyan szép, mint egy gyári, de legalább nem került egy fillérembe sem...

Előzmény: bigbabylon (71468)
bigbabylon Creative Commons License 2011.10.08 0 0 71468

Nem feltétlen tehet róla,az a gond hogy az oldalon amire feltöltötte automatikusan indul a video vagy mi.....majd tovább ugrik az oldal,akkor leáll a dolog.

Kósza papa megmondhatja,jártunk igy más topikon,pedig aki feltette köztiszteletnek örvend,ugy látom a nagymester itt nem dicskedhet ezzel:P

(Ami azt illeti a sifu nyomhatna pár felülést,majd nagyobb a hasa mint az enyém,pedig nekem évtizednyi melóm van benne:P)

Előzmény: arhat1 (71462)
bigbabylon Creative Commons License 2011.10.08 0 0 71467

Nem tudom....éppen láthatom ezt is

Előzmény: Hfs (71461)
Hfs Creative Commons License 2011.10.08 0 0 71466

Ha jól gondolom, igen alaposan körbe jártuk ezt az egyébként fontos témakört, ami egészen a tárgyhoz tartozik :))

Én nem tudok többet hozzá tenni...

Előzmény: arhat1 (71465)
arhat1 Creative Commons License 2011.10.08 0 0 71465

"Jut eszembe: Rosszul mondtam. A kódban semmit nem tudok átállítani, mivel Én csak egy linket szúrtam be, a kódot nyilván az index rendszere kérte le valami módon..."

 

Ha beszúrsz egy olyan linket, ami egy videóra mutat, akkor a rendszer felkínálja, hogy csak a linket illeszted be, vagy a videót magát. Ez a beillesztéskor felkerülő opció. Ha a csak linket választod, akkor nem fog elindulni a videó, hanem csak a link jelenik meg. Alap esetben a videót illeszti be, ami így magától elindul.

 

 

Előzmény: Hfs (71464)
Hfs Creative Commons License 2011.10.08 0 0 71464

Jut eszembe: Rosszul mondtam. A kódban semmit nem tudok átállítani, mivel Én csak egy linket szúrtam be, a kódot nyilván az index rendszere kérte le valami módon... Nem vagyok programozó, nem ismerem ilyen mélységig a dolgot...

Előzmény: Hfs (71463)
Hfs Creative Commons License 2011.10.08 0 0 71463

A tanítványomról igazából csak keret információt adtam ki és azt is csak igen érintőlegesen. Mindamellett igazad van abban, hogy nem lenne etikus róla bármiféle információt kiadni... Nem is fogom ezt tenni a jövőben sem, amit elmondtam annak szükségét láttam abból a szempontból, hogy mi így tulajdonképpen egyfajta szimbiózisban élünk így amit róla mondok az rólam is szól, nem tudom szétválasztani.

 

Ami a videót illeti, remélem, hogy hamar átugrik a következő oldalra a rendszer és nem kell mindig ezzel kezdeni. Nem akartam ezt rátok erőltetni, és bármily hihetetlen, mivel vagy egy éve nem használtam az index rendszerét,  nem tudtam, hogy miféle újításokat állítottak üzembe...

 

Legközelebb jobban figyelek, bár erről némileg tehet a Dailymotion is azáltal, hogy az embed kódját automatikusan elindulóra állította, és ezt sem figyeltem... Majd legközelebb átállítom...

Előzmény: arhat1 (71462)
arhat1 Creative Commons License 2011.10.08 0 0 71462

Kedves Miki!

 

Nem kívánok hosszan társalogni Veled, ezért csak pár megjegyzés.

 

Ha beilleszted a videót, a rendszer rákérdez, hogy a videót illeszted be, vagy csak egy linket. Gondolom ezt Te magad is láttad, és nem felületesen futottál át az oldalon. Tehát az, hogy minden egyes megnyitáskor, vagy oldal frissítéskor hallhatjuk/láthatjuk előadásod, Neked köszönhetjük. Volna rá megoldás, de az idő amúgy is megoldja a kérdést.

Kérlek vedd figyelembe azt, hogy ez így másokat -esetleg- zavar.

 

A videón látható tanítványodról kiadni ezeket az információkat szerintem nem etikus, főleg egy "tanártól" nem. Mert, bár mi nem ismerjük Őt személyesen, van esély arra, hogy olyan is elolvassa hozzászólásod, aki ismeri a videón szereplő fiatalembert. Ezáltal kellemetlen helyzetek sorozatát indíthatod el.

 

Szerintem.

Előzmény: Hfs (71461)
Hfs Creative Commons License 2011.10.08 0 0 71461

„Hú baxus,meg kell kövesselek,”

 

Mégis csak jobb, mintha megköveznél...

 

Az informatikusom, aki Én vagyok, nem sértődött meg, nem igényli a bocsánatkérésedet, ezt legfeljebb a saját lelki nyugalmadért tedd meg ha szükségét érzed.

Ez elöljáróban, nem mintha fontos lenne, csak reagálok ezekre a tételekre is ha már felvetetted.

 

Azonban a kérdésed (Mit látunk a videón) már gondolkodóba ejtett.

 

Elgondolkodtam. Tényleg, mit is látok a videón? Tényleg, vajon mit látsz Te? Mit volt láttatni szándékom, ebből mi sikerült, és mit látok Én, és mit láttok Ti?

 

Túl bonyolult kérdés ez ilyen egyszerű köntösben.

 

Minden esetre azt mondhatom, hogy egy kísérletet látok Én. Egy próbálkozást arra vonatkozóan, hogy valamiféle gondolkodásmód nyilvánuljon meg a harcművészet köntösében. Előre kell bocsátanom, hogy a harcművészet számomra eszköz céljaim elérésére, nem pedig cél. Nem egy ágazatot szeretnék elsajátítani, hanem Szeretném megtalálni az élet esszenciáját, és ehhez a harcművészetek egyik ágazatát használom fel.

 

Lao Ce azt tanítja, hogy az út célja maga az út (az utazás), a közben megtapasztalt és elsajátított ismeret. Pár éve még a víz kivert ettől a tanítástól, és mondtam is, hogy én bizony el sem indulok, ha nem tudom, hová megyek. Ma másként látom. Annyira, hogy így élek tulajdonképpen. Fogalmam sincs mi lesz holnap. Itt megint összeérnek a Taoista és a Jézusi tanítások. - Ne aggódj a holnap miatt…  -

 

Ezen a videón nem látok egyebet, mint egy tanítványt és egy tanárt, akik valamilyen viszonyukról tesznek bizonyságot. Először is azt láthatjuk, hogy az Én ideám szerint milyen a tanár tanítvány reláció helyes megközelítése a gyakorlatban. Továbbá látunk egy négy órás edzés összefoglalóját. A végén látunk humort, amit direkt provokációnak szántam a „szentek” megbotránkoztatására…

 

Amit gondolok, hogy senki nem nézte végig, mondván, hogy monoton és különben is hülyeség… Én azonban azt látom, legalább is az volt a célom, hogy gyakorlást mutassak be. Látom, ahogy a tanítványom egyre jobban rááll a kívánt mozgásra, látom, ahogyan egyre türelmesebben viszonyulok a sutasághoz. Látom, hogy mások azt látják, hogy de Én nem állok rendesen, nem támasztom ki az ütéseket, nem használunk rúgásokat, és egyféle tingli-tangli az egész amit Én magam szeretnék a harcművészetek közé emelni.

 

De Én azt is látom, hogy nem koreográfiák szerint gyakorlunk, tehát teljesen szabadon történnek a dolgok. Irányított szituációk káoszba torkollnak. Ez így válik életszerűvé, még akkor is a mozgások dinamikája mégis messze áll az élettől.

 

Azt is látom, hogy egy gyerekkorában a szülei által terrorizált gyerek, miként alakul át, miként sikerül az idegrendszerét rehabilitálnom, lassacskán, miként válik megfelelő „alapanyaggá” ahhoz, hogy majd idővel valóban harcművészetet tanulhasson…

 

Azt is látom, hogy lévén értelmiségi gyerek, valószínűleg, nem fog soha életében verekedni, tehát a harcművészet számára nem a fizikai konfliktusok megoldása érdekében szükséges.

 

Látom azt is, hogy valósággal második apja vagyok, amit Ő maga ki is jelentett több ízben is. (akkor is ha ez egyesek számára igen megbotránkoztató). Olyan dolgokat mond el nekem, amit a szülei nem tudnak, olyan dolgokban kér az életéhez tanácsot amiben csak Én tudok segíteni, pusztán azért, mert csak velem meri megosztani a problémáit.

 

A videón a külső szemlélő valami mozgást lát, aki vingcsunozik tán még fel is ismeri a mozgások jellegét, de semmiképpen nem tartja helyesnek, vagy stílusszerűnek.

 

Nem stílusszerű, vagyis nem is boksz, nem is vingcsun. Valóban mindkét dolog torzul azáltal, hogy a másikkal összeköttetésbe kell kerülnie.  A boksz kissé vingcsunos, a vingcsun kissé bokszos. Ezért neveztem el a nevemről, hogy senkinek ne legyen nyűgje, hogy boksznak nevezem amikor nem az, vagy vingcsunnak nevezem amikor nem az. Most persze az a baja mindenkinek, hogy milyen egoista barom vagyok, mikor semmi kompetenciám nincsen stílus alapításra és még van pofán a saját nevemről elnevezni… Nos nem tudok jobb megoldást…

 

Én ezt látom…

 

Te mit látsz a videón?...

Előzmény: bigbabylon (71460)
bigbabylon Creative Commons License 2011.10.08 0 0 71460

Hú baxus,meg kell kövesselek,azért nem tudtam kikapcsoni sehogy, mert én is ezt a videot hallgattam:)

Bocsánat az informatikustól is,vagy blog szerkesztőtől........

Ha nem vagyok indiszkrét,mit látunk a videon?

Előzmény: Hfs (71459)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!