Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.09 -1 0 12228

Nem semmi az a duma,amit ez a fiatal Rétvári elő mer adni.Jó vastag bőr van a képén.A betegeknek megadni a lehetőséget hogy dolgozzanak.Valóban.Rehabos 4 órában 35000ft,minimálbéres szintén alacsony pénz,vagy közmunka,szintén hasonló.Ebből kellene megélni,gyógyszert venni,utazni,betegen dolgozni.Ezt javasolja a családjának,ne nekünk!Csak tudnám hogy milyen országban élünk,ahol ilyen soha nem dolgozó,hanem politizáló emberek ilyeneket mernek mondani?Hol vannak a Fideszre szavazok,hogy megkérdeznék,erre ki hatalmazott fel benneteket.Rétvári válaszában sehol nem látom hogy leírná,egy rehabos,vagy súlyos beteg hogy éljen meg.Ezek milliókért jó nagyokat vitáznak a kamerák előtt,és tesznek az egész rokkant társadalomra.Ennek a Rétvárinak,és társainak, senki nem szól,hogy Te eszetlen,ezek beteg emberek,ezeket nem tudod munkába zavarni, ráadásul szinte ingyen.Addig itt nem lesz másképp,amíg a vezető értelmiség így áll a dolgokhoz,csak a saját bajuk érdekli őket.Aztán amíg a választok elfelejtenek egy-két kokit kiosztani az általuk megválasztott,korrupt,embertelen,hazug vezetőknek.Egyébként ez ez írásbeli Rétvári féle válasz,egy nagy nulla.Szégyellheti magát!

megane two Creative Commons License 2015.06.09 -1 0 12227

Ezen kívül érdekes néhány kommentelő hozzászólása a linkelt cikk végén!!

Előzmény: megane two (12226)
megane two Creative Commons License 2015.06.09 0 0 12226
lizacska64 Creative Commons License 2015.06.09 0 0 12225
pimmi Creative Commons License 2015.06.08 0 0 12224

ez az helyett van, aki nem kaphat csak méltányosságon, mert az megszünt.

Előzmény: holland ceg (12223)
holland ceg Creative Commons License 2015.06.08 -1 0 12223

Ennek semmi koze a kozgyogyhoz. Ez gyogyszertamogatas.

Előzmény: pimmi (12221)
hadovaja Creative Commons License 2015.06.08 0 0 12222

Mikor postázzák már a fogy.kártyát? Mindjárt hó közepe van. És rossz érzésem.

pimmi Creative Commons License 2015.06.08 0 0 12221

Milyen egyszerű lett nálunk a 22. kerben a közgyógy, röhej, aki ezt végigjárja az nem semmi, 6 hónapra adják max, és ezt állitom nem mindenki fogja gyógyszerre költeni, bemásolom ide ami a honlapon van, ugyan nem egyszerü megtalálni,a nyomtatványnak csak a helye van ott persze nem kattintható, innen indulva kell megtalálni http://budafokteteny.hu/  ezt:

 

Gyógyszertámogatás

17. § (1) A gyógyszertámogatás a szociálisan rászorult személy részére az egészségi állapota megőrzéséhez és helyreállításához kapcsolódó kiadásainak csökkentése érdekében biztosított hozzájárulás.

(2) Gyógyszertámogatás állapítható meg - postai úton történő folyósítással – gyógyszerkiadásokhoz kapcsolódó költségekhez való hozzájárulás céljából, ha a kérelmező családjában az egy főre jutó nettó havi jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum kétszeresét – egyedülálló esetén a két és félszeresét – feltéve, ha részére a feltétlen szükséges havi rendszeres gyógyító ellátás költségének összege meghaladja a nyugdíjminimum 20 %-át.

(3) A gyógyszertámogatásra való jogosultság megállapítása iránti kérelemhez csatolni kell - a 6. § (3) bekezdésében foglaltakon túlmenően – a havi rendszeres gyógyító ellátás költségéről - kizárólag a kérelmező személyes szükségletének kielégítéséhez szükséges gyógyító ellátásról – szóló igazolást; a Kormányhivatal Járási Hivatalának 3 hónapnál nem régebbi határozatát, miszerint sem alanyi, sem normatív közgyógyellátásra nem jogosult.

(4) A gyógyszertámogatás havi összege 5000.-Ft, melyet a támogatás teljes időtartamára – 6 hónapra - előre, a támogatás megállapításáról szóló határozat jogerőre emelkedését követő hónapban kell folyósítani.

(5) Meg kell szüntetni a gyógyszertámogatásra való jogosultságot, ha

a) a jogosult az Szt. 50. § (1), vagy (2) bekezdésében foglalt közgyógyellátásra szerez jogosultságot,
b) ha a jogosult kerületi lakcíme a folyósítás időtartama alatt megszűnik, vagy
c) a jogosult elhalálozott.


Kérelem a közgyógyellátás megállapítására
Nyomtatvány

BJszakért Creative Commons License 2015.06.08 0 1 12220

Kedves Ruth,Köszönöm.

hagyma boly kösssz

 

 

andrás46,

Azt írta: "jogszabályokat bárki megnézheti akárhol!"

Nos, akkor nézze, találja meg a megfelelő jogszabályt kérdésére, a jogszabályban a joghelyet, és értelmezze megfelelően, érthetően, önmagának, és másoknak.

BIZTOS benne, hogy mindezt Ön speciális végzettség, képzettség, gyakorlat nélkül kétséget kizáróan meg tudja tenni vagy csak találgat és nem hiteles forrásból?

 

Az én szakmai honlapom magáról beszél, egy referencia, amit készítettem tartalmilag jogszabályi hivatkozással, mert azt értelmeztem közérthetően, és nem véletlenül szolgálom az embereket, akik kérik (szabadidőmben, és abból nincs sok, családom van, és nem vagyok egészséges).

 

Ne kérdezzen, ha nem akar rá választ.

Pontosan kérdezzen, kérdezni is tudni kell,

és ha személyre szabott választ szeretne, akkor a tényekre (konkrétumok, határozat) szükségem van, azt email megteheti, de Ön nem, mert azt nem akarja, akkor ne tegye, Ön döntése, mindenki maga dönt az információim (hiteles) alapján, mit szeretne tenni vagy nem tenni (abban nyújtok támogató jellegű segítség nyújtást, amely irányba indulni szeretne, Mindenkinek, aki megkeres, de sosem döntök helyette, csak segítem információkkal a döntését, és hogy tudatosabb lehessen, mert ismeri a lehetőségeit.

Ennyi. Mindezt azért, mert én így döntöttem, és mert gyakorlatom azt mutatja, szükség, igény van az információkra, mert a fogorvosnál is, ha tudtam (vagy operációnál), mi vár rám, mi következik, mi lehet az eredménye, mi a folyamata a dolognak, akkor már nem is féltem annyira, tudtam, mire vállalkozom, miért, megismertem a lehetőségeimet, én választottam, enyém a felelősség.

Mindössze ennyit teszek, ehhez segítem az embereket.

 

 

Ha általános választ akar, akkor legyen pontatlan, pl.azt írja:

"Azt hiszem világosan leírtam! 55-ös születésű,régi véglegesített leszázalékolt akit valószínű a véglegesítés miatt,és persze most már a kora miatt nem hívtak,s valószínű már nem is hívják felűlvizsgálatra!"

 

Észrevette, a szövegében mennyi a valószínű szó?

Annyit tudunk nem egyértelmű leírásából, hogy -55ben született ismerőséről van szó, aki egészségkárosodott személy,

Ebből azt következtetem, hogy 2011. dec.31-éig nem töltötte be 57.életévét,

kérdésem: előbbi következtetésem igaz-e? Ha igen, következő kérdésem: 2011.dec.31-én milyen ellátásban részesült ismerőse? Több opció van, és válaszaiból kiderül a következő kérdésem, nem folytatom.

 

Ahelyett, hogy kikérdezősdit vagy barkobát játszanánk, erere nincs időm.

A határozatából számomra minden lényeges kiderül, így minden, ami rá vonatkozik, érintettre, meg tudom adni közérthetően, mit tehet, mit nem, milyen szabályok vonatkoznak rá, ezt mindenki, aki megtisuztelt bizalmával, megkapta, és megismerhette lehetőségeit, minden eset más, más ellátás, más életkor, más korlátok vagy szabályok, más körülméányek,....

 

Ezért vagyok rehab gazd szakértő, hogy jogszabályi hivatkozással, de közérthetően válaszoljak a tények ismeretében. (konkrétumok)

 

Ezt már érthetőbben nem tudom leírni. Sajnálom.

 

Korhatár előtti ellátás, öregségi nyugdíjra vonatkozó szabályok itt 7) 8)9) pontban a jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett olvasható:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

 

Sajnos azonban szakmai tudásom nélkül személyre szabni a szakmai honlapomon lévő infokat nem lehet (jogilag, etikailag sem) és szakmailag sem,

a jogszabályok együtt értelmezése szükségszerűsége miatt sem, és mert honlapomon nem minden található meg egy helyen, ill.nem tudhatja, mit mivel kell együtt olvasni, és nem is fér fel, nem is akarnám, hogy minden fenn legyen, akkor minek is keresnének, és nem is kell fenn lenni honlapomon mindennek, nem cél, és ha olyan könnyű lenne eligazodni az embereknek a jogszabályokban szakterületemen, akkor nem lennének tanácstalanok, bizonytalanok, és nem veszítenék el ellátásukat, és tudnák, milyen ellátást hol kell intézni, jogosultak-e rá, miért utasították el igényüket, miért vesztették el ellátásukat,....munkaadók is kötelesek visszafizetni a jogosulatlanul felvett kedvezményeket, bértámot,...., mert nem ismerték ekllően adekvát jogszabályt.

 

 

A jogszabály tervezetekkel pedig nem foglalkozom addig (parlament honlapján), felesleges, amíg el nem fogadja Parlament, úgyis megszavazzák, és a jelenlegi Mmtv módosítás ismét rossz irány,

nem azt módosítja szakmailag, amire szükség lenne és nem jó irányba, a módosítás célja nem a mmk személyek életének elősegítése, hanem a hivatal, bizottság életének, munkájának elősegítése, ÁM ezt lehetne szakmailag megalapozottabban, ÁTGONDOLTABBAN, 2011. végé, több mint 100 módosító indítvány született (fenn volt parlament honlapján) a 2011. évi CXCI.tv.-nyel kapcsolatban, a civil szervezetek és szakértők képviselők által benyújtott indítványai, összesen kettőt építettek be (apró), mert nem szakmai szempontok alapján ez volt a szándék. Ez van. Emberek erre adtak felhatalmazást.

De pénteki Miniszterelnöki beszéd reményt adott, talán lesz partneri párbeszéd. (vagy nem?)

 

Én csak egy lehetőséget nyújtok rehab gazd szakértőklént, Mindenki SAJÁT döntése, él-e vele, vagy sem.

Ha személyre szabott infot szeretne, kérem, keressen email

 

 

andras46 Creative Commons License 2015.06.08 -3 0 12219
Nagyon jól látod,ez itt a lényeg! Hát miért is hívnák be,hiszen bármit tesznek vele csak többet kaphat mint 29000.-ft
Előzmény: Törölt nick (12217)
hagyma boly Creative Commons License 2015.06.08 0 0 12218
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.08 -1 0 12217

Köszönet,és közben gondolkodom hogy sok társam ebből mit ért meg!Ez kemény!Nekem van egy olyan véleményem,hogy az érintetteknél a cél csak a pénzek felezése,vagy harmadolása volt.Ez meg volt.Nálunk egy asszonytól 10 éve kapott 100 000ft rokkant nyugdíját levitték 38000ft-ra.Bíróság adta vissza az egészet.Az újak már a kevesebb járandóságot kapják,a régieknél akit lehetett lenyúltak.Már nem kell feltétlenül vizsgálat,ettől kevesebbet úgy sem adhat.És úgy kell feltüntetni mintha még jót is tettem volna.

mester76 Creative Commons License 2015.06.08 0 1 12216

Úgy látom meg is válaszoltál helyettem. Ép ezt akartam írni, de nem l"lógok" állandóan a neten.

Előzmény: andras46 (12208)
andras46 Creative Commons License 2015.06.08 -2 0 12215
Vannak itt tudatos butitók,zavart keltők ne dőljetek be nekik!
andras46 Creative Commons License 2015.06.08 -2 0 12214
Erre röviden csak annyit ,hogy álláspontom szerint a törvény nem lehetne visszamenőleges hatályú!
Előzmény: Törölt nick (12211)
hagyma boly Creative Commons License 2015.06.08 0 0 12213

Előzmény: andras46 (12212)
andras46 Creative Commons License 2015.06.08 -1 0 12212
NAHH VéGRE EGY éRTELMES VáLASZ KöSZöNöM! Azt viszont, hogy mikor válik azzá mikor kérheti az öregségi nyugellátást,milyen jogi kiskapuk vannak ezt még nem hallottam! Olyan esetről hallottam,hogy létezik bizonyos esetekben előrehozott öregségi nyugellátás csak más néven szerepel!
Előzmény: hagyma boly (12210)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.08 0 7 12211

Most a törvénytervezetet nem illesztem be, de értelemszerűen nálam ez úgy jön le, hogy ha van időpontja ami lejár, akkor újra kérelmeznie kell a vizsgálatot független attól, hogy hány éve van a bizonyos 60 valahány évig. Ha van időpontja akkor eleve kizárt a véglegesség fokozata, ugyanis a véglegeseknél nincs új dátum megjelölve, tehát folyamatosságot élvez. 2012-ben "zsarolás" kényszere miatt kérniük kellett a felülvizsgálatot mindenkinek, mert akkor leállították volna a  korábban jogosan megítélt juttatásokat. Magyarán innentől kezdve jogilag nézve is teljesen mindegy kinek van végleges határozata, mivel a saját aláírásával megkérte a felülvizsgálatot. Igaz a mostani törvénytervezetben, ha a vesszőre figyelek és vagy-ozásra, akkor értelmezhetném úgy is, hogy a véglegeseket nem fogják vegzálni, de mivel 2012-ben majdnem mindenki kérte a korábban beküldött nyilatkozattal a vizsgálatot, így a mostani tervezet egy blöff! Szerintem Uniónak próbálnak megfelelni, valamilyen jogegyezménynek, hogy egy esetleges későbbi vizsgálatkor levédjék a saját maguk által létrehozott  ellehetetlenítő rendelkezésüket. 

ON

Ismerősömnél történt jogilag  a lezárt esete, hogy korábban súlyos hallássérültségre és más betegségére megkapott 67%-os végleges határozatát vették el felülvizsgálattal és kapott helyette egy 40%-os minősítést 2 évre és a pénzét szó szerint harmadolták.  

OFF

Előzmény: Törölt nick (12209)
hagyma boly Creative Commons License 2015.06.08 0 0 12210

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény (a továbbiakban: Mmtv.) alapján folyósított ellátásokat (rehabilitációs ellátás, rokkantsági ellátás) az öregségi nyugdíjkorhatár betöltését követően nem kell hivatalból öregségi nyugellátássá átalakítani, azonban nincs kizárva az sem, hogy az ilyen ellátásban részesülők, a korhatáruk betöltésével, az addig folyósított ellátásuk helyett nyugellátás megállapítását kérjék. Ebben az esetben a rokkantsági ellátást és rehabilitációs ellátást meg kell szüntetni, hiszen az Mmtv. a nyugellátást olyan rendszeres pénzellátásnak tekinti, amely a megváltozott munkaképességű személyeket megillető ellátások folyósítását kizárja.

Ha olyan személy kéri az öregségi nyugdíj megállapítását, aki rehabilitációs/rokkantsági ellátásban részesül, a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervnek értesítenie kell az ellátást megállapító rehabilitációs szakigazgatási szervet, melyben arról is tájékoztatja, hogy a kérelmező mely időponttól válik vagy válhat öregségi nyugdíjra jogosulttá.

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.08 0 0 12209

Ezt szeretem.Mindenről van írva,csak amiről kellene, arról nincs.Az előbb is kérdeztem,válasz nincs.Most mást kérdezek sokadszor.Hallott valaki valamit,hogy a volt szoc járadékosok minek számíthatnak?Mert szerintem alacsonyabb fokú véglegest.Azért nem lettek régi rehabosok.Aztán ezt fejtsétek meg,ne egymásnak okoskodjatok.Szegény nő 58 éves,2 év múlva 60 évesen vége az 1 éve megítélt rehabjának,amely 49%B1.Most mit csináljunk.Vajon érintheti az új törvény,mely szerint 5 évvel a nyugdíj korhatár előtt átsorolják?Vagy várni,papírokat szerezni,aztán állapot rosszabodást kérni?Annyi ügy van,amelyek komolyan érintenek bennünket,sokat segíthetnénk egymáson,erre vagy hetente megy egy adok-kapok,vagy megy a semminek való örömködés.Végére egy házi feladat.A rokkantat az utolsó 5 évben nem hívják,ha nem kéri.Állítólag!Jó,de frankó!Ettől viszont hogy lesz gyógyszere,napi megélhetése,stb,stb?Nem látom a tervezetben a választ.Vagy csak nem hogy az van,dolgoztatni nem tudunk,hiába erőlködtünk,akkor viszont csinálj amit akarsz,tőlünk felfordulhatsz.Most Ti jöttök egyedi esetekkel,mindjárt jobb lesz,és még tanulunk is belőle.

andras46 Creative Commons License 2015.06.08 0 0 12208
De igen,mert régen rendszeres szoc,ellátást kapott 50százalékos véglegesített!
Előzmény: mester76 (12202)
andras46 Creative Commons License 2015.06.08 -1 0 12207
Ugy gondolom jogszabályok böngészéséhez senki nem igényel segítséget,azt megtalálja segítség nélkűl is mindenki! Amire a sorstársaknak szükségük lenne,hogy a jogi útvesztőben valaki az egyszerűség nyelvén leírja nekik testreszabottan,hogy mit tehet ,mire számíthat hát éppen azt nem kapják meg!
Előzmény: Ruth22 (12205)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.07 0 1 12206

Segítsük egymást,ne kritizáljuk,mert az sehova se vezet.

Ruth22 Creative Commons License 2015.06.07 0 0 12205

Kedves Holland cég, és András46,

nem illik valakiről, akit nem ismernek, aki sorstársunk, és önzetlenül segít ilyeneket írni.

Fedi a rágalmat.

Ha ez a gyanújuk, akkor ne kérdezzenek tőle.

Nem tesz jót az egészségüknek az elégedetlenség - vérnyomás, szív, gyomor... mindennek árt. A kapcsolataiknak sem tesz jót ez a stílus.

Én kifejezetten jónak tartom, hogy nem ad választ a levegőbe.

Szeretettel: Ruth

 

Előzmény: hagyma boly (12199)
Ruth22 Creative Commons License 2015.06.07 0 0 12204

Kedves András46,

ilyen esetre az állapotrosszabbodást kellene beadni... ennél talán csak jobb lehet...

Szeretettel: Ruth

 

Előzmény: andras46 (12195)
holland ceg Creative Commons License 2015.06.07 -1 0 12203

Ezek szerint akkor hazudozik a kerdezo. Akkor ki mond itt igazat?

Előzmény: mester76 (12202)
mester76 Creative Commons License 2015.06.07 0 0 12202

55-ös születésű,régi véglegesített leszázalékolt

Ha azt érted a régi véglegesített leszázalékolt alatt, hogy 2011 előtt lett rokkantnyugdíjas akkor biztosan nem 29.000 Ft a nyugdíja, mert akkor még a ledolgozott ideje és elért keresete alapján lett a járandóság megállapítva. 

Előzmény: andras46 (12195)
hagyma boly Creative Commons License 2015.06.07 0 0 12201

Örülök,hogy kijelentő mondatokat írt! ----( kijelenő mondattal  megállapítunk valamit ) így az én olvasatomban másként hangzik, mint ahogy azt  holland ceg szánta.

Előzmény: holland ceg (12200)
holland ceg Creative Commons License 2015.06.07 -1 0 12200

Biztos keresett szakerto lehet, ha fel napokat van ideje forumokra irogatni. Most kezdheti akkor a felhaborodast.

Előzmény: hagyma boly (12199)
hagyma boly Creative Commons License 2015.06.07 0 1 12199

holland ceg és andras46!

 

 

Nem kötelező a fórumokat olvasni!

Szintén sorstársunk  és egyben szakértőnk önzetlen , jó szándékú segítségét kritizálni, valótlan dolgokat állítani, ez mélységesen felháborító!

Előzmény: holland ceg (12198)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!